Rezultate sondaj 15-16


Să vedem, aşadar, cum văd treaba „DADAiştii” tribunei-CFR viitorul echipei pe termen scurt.

(Definiţia dadaismului în Wikipedia: „Curent cultural și artistic nonconformist și anarhic îndreptat împotriva rutinei în viață, gândire și artă, dezvoltat plenar între 1916 și 1923 și înființat în Zürich la 6 februarie 1916 de poetul de origine română Tristan Tzara…Reprezentanţi de marcă ai dadaismului: în literatură: Tristan Tzara, …, Hugo Ball; în pictură: …, Pablo Picasso, Marcel Duchamp… ”)

Aşadar, vorbim de un curent înfiinţat în 1916, când CFR-ul nostru mult iubit era deja în clasa a 2-a primară…:) Aşa cum vedeţi, numai jucători/antrenori de legendă printre dadaişti, obraznicul Hugo luându-şi numele după obiectul muncii (fotbalistice), de Picasso ce să mai vorbim (celebrul coordonator de joc al Barcei interbelice), iar Deschamps (Duchamp e scris eronat în Wiki…) a fost  un celebru jucător  -şi momentan este selecţioner la fel de celebru- al cocoşilor galici…:)

Dacă admitem, în baza unor legende urbane, că numele fondatorului vine din „trist-în-ţară”, printr-o „fentă de corp” ajungem la Tristan Liga, trist mai ales pt. adversarii CFR-ului, aşa cum vedeţi imediat rezultatele sondajului, debordând de un optimism suspect în comparaţie cu pesimismul (mai reţinut) din vara trecută, şi (mai pronunţat) din primăvara asta…:)

Văzând răspunsurile date, putem vorbi de „DADAişti” (cei care au răspuns cu „Da” la fiecare întrebare), „DANUişti” şi „NUDAişti” (cei cu ambele răspunsuri, diferenţa fiind făcută de ponderea unuia sau altuia dintre răspunsurile posibile), doar „NUNUişti” nu avem (cu răspunsuri de „Nu” la toate cele 10 întrebări). Pardon, avem totuşi, la câţiva kilometrii mai la vale de Gruia, dar să nu insistăm…:)

Să remarcăm numărul mare al tribuniştilor (şi –probabil- nu numai), care au participat la acest joc nevinovat (39) , demonstrându-se, dacă mai era nevoie, că familia pan-ceferistă (acoperind o mare parte a tuturor continentelor, inclusiv Antarctica şi Polul Nord) este mereu flămândă de noutăţi, de aprecieri, şi îi place să se pronunţe în problemele „arzătoare” şi de mare actualitate ale echipei. Carevasăzică, îi place şi rolul lui Nostradamus, dar şi cel al lui Mourinho…:)

După această introducere cam lungă (în dezacord total cu „scurtimea” articolelor de pe site-ul oficial) şi plictisitoare (aici avem, în schim, un acord total cu cei de la site-ul oficial…), mă opresc aici, lăsând loc statisticilor extrase din sondaj. Aşadar:

I. analiza răspunsurilor date la cele 10 întrebări:

tabelA

OBSERVAŢII LA TABELUL I.

  1. răspunsurile sunt sortate în ordinea descrescătoare a ponderilor răspunsurilor „Da” în cadrul fiecărei întrebări.
  2. 94,87% dintre „evaluatori” consideră că aducerea lusitanilor va fi benefică.
  3. La polul opus, doar 25,64% sunt de acord cu cedarea lui Muniru la FCSB.
  4. Undeva la mijloc, la întrebarea privind podiumul, 51,28% au răspuns cu „Da”.

II. tipuri de răspunsuri (inventar):

tabelB

OBSERVAŢII LA TABELUL II.

  • în tabel apar toate tipurile de răspunsuri date de „evaluatori”, menţionându-se lângă fiecare tip numărul celor care au optat pentru tipul respectiv.
  • există 28 tipuri de răspunsuri diferite (dintr-un total de 1024 posibile…), date de cei 39 „evaluatori” (că tot suntem în febra BAC-ului).
  • tipurile de răspunsuri sunt aranjate în tabel în funcţie de numărul răspunsurilor „Da” din vectorul de 10 întrebări.
  • Un tip de răspuns cu un singur „Nu” la o întrebare, şi unul tot cu un singur „Nu”, dar la o altă întrebare, înseamnă tipuri diferite (etc.).
  • tabelul II. este construit pe culoarea verde, pentru că: 1-este culoarea tricourilor des folosite de echipă (în special în „epoca de aur” a celor 10 puncte de CL), 2-pt. că este culoare „speranţei” (care moare ultima, după cum ştiţi…), şi în fine 3-pt. că aşa vreau eu, şi dacă nu vă place uitaţi-vă la articole „jijisport”, sunt în mod cert mai „colorate”… 🙂

Nu-mi mai rămâne altceva (după acest periplu „scurt” în lumea artei şi a sondajelor) să mă retrag, eliberându-vă să apropiaţi mai mult de neveste/vecine şi/sau de sticle şi PET-uri… 🙂

PS. Cer scuze, dar am închis softul mai repede, că după masă şi seara am alte acţiuni… 🙂

HAI CFR!!!

Autor: kiruj

76 de comentarii

  1. Un alt sondaj , mai extins: link
    ” EURO CLUB INDEX ” The ultimate club football ranking : 183. CFR Cluj- index ; 2003 Deci , suntem,inca, clasati destul de bine …din 706 de „clasate”. Nu ???

    Apreciază

    • Evident că vom câştiga din nou…Aici chiar nu există niciun dubiu. OK, am putea discuta până la epuizare despre contradicţiile dintre legea insolvenţei şi regulamentele FRF, dar o lege organică (bună, rea, cum o fi ea) este apriori superioară tuturor actelor normative emise de orice for, practice acele acte normative subsidiare/tangenţiale trebuie armonizate cu legea insolvenţei, cel puţin în acest moment. Ei, dacă se modifică legea insolvenţei (nu cred, e un proces anevoios, parlament, preşedinţie, consens politic, etc.), atunci s-ar crea -într-adevăr- o nouă situaţie, şi acele acte normative ar fi (din nou) armonizate cu noua lege a insolvenţei, şi tot aşa. Nu asta e interesant, ci perseverenţa cu care cei de la LPF caută să fie „abuzaţi sexual” (să nu zic f..uţi) din nou, şi din nou, parcă au o plăcere perversă în acest sens, ca şi vânătorul ăla din bancul cu ursul…:) HAI CFR!!!

      Apreciază

      • Nu stiu cat e rea intentie sau aplica pur si simplu regulamentul asa cum e el in momentul de fata. Ei trebuie sa il aplice, nu au de ales, si daca e impotriva CFR-ului, atunci o fac probabil cu placere (una perversa si oarba, as zice eu). Asta aduce CFR-ului niste costuri de justitie/TAS care probabil nu vor fi recuperate niciodata de la FRF. Pampalaii astia de la FRF nu-s in stare sa armonizeze regulamentele cu legea organica, is prea ocupati sa fie aiuriti si sa isi incaseze salariile grase pentru asta. Imi pare rau pentru Burleanu, dar el e doar un pudel care latra subtire ca sa para ca face ceva, dar mare branza nu a facut prin punctele esentiale (a adus Telekom ca sponsor principal la nationala, dar ei veneau oricum, indiferent cine era la federatie).

        Apreciază

        • Burleanu este -din păcate- o marionetă (manierată, ce-i drept, dar cu un discurs destul de plat şi construit pe elementele noului limbaj de lemn „corporatist”). Linia 2 a rechinilor şi-a dat seama că e mai bine aşa (cu Sandu nu aveau nicio şansă să mişte-n front). În rest, da, aplică -probabil- orbeşte nişte puncte de regulament în totală neconcordanţă cu legislaţia „mare”, şi da, cu o plăcere specială, când e vorba de CFR. Asta e, din afară impresia este că „le place să fie abuzaţi”, şi -oricum-devin ridicoli şi penibil. Îmi aduc aminte de un discurs al lui (referitor tot la problema celor 24 de puncte, imediat după decizia favorabilă nouă), în care spunea că va lua măsuri ca legislaţia insolvenţei să fie actualizată cf. cerinţelor regulamentelor FRF. Haios, nu? Bine că nu fac şi pantofarii un regulament, ceva, apoi solicită ca legile să se modifice după regulamentul lor…:) HAI CFR!!!

          Apreciază

        • Problema este că nu se aplică regulamentele ”pur și simplu”, ci discreționar. În altă ordine de idei: regulamentele sunt proaste pentru că așa le convin majorității membrilor federației, care preferă să pescuiască în ape tulburi. Degeaba ne așteptăm ca Dedman jr. să vină cu schimbări radicale, când stă față în față cu aceași gașcă mafiotă ca predecesorul său.

          Apreciază

      • Numai, aşa, de curiozitate, nu ştii cumva, există şi în alte ţări cluburi intrate legal în procedură de insolvenţă? Văd că în cazul lui Parma sau ETO ori Eger s-a sărit peste această etapă, au intrat direct în lichidare.

        Apreciază

        • Interesant, ce spui…Toate exemplele de care-mi aduc aminte acum (inclusiv cel al lui Glasgow R.), erau cu faliment direct şi retrogradare în ultimul eşalon. E posibil ca la ei să nu fie permisă intrarea societăţilor „fotbalistice” în insolvenţă, ci aplicarea directă a falimentului (că noţiunea şi legislaţia insolvenţei trebuie să existe şi la ei). Adică din start se face o diferenţă între societăţi susţinătoare ale unor echipe de fotbal şi restul. Nu ştiu, poate Cristi ştie mai multe. HAI CFR!!!

          Apreciază

          • Şi ca o completare, nici nu m-aş mira să fie aşa, mi se pare mai normal ipostaza asta, chiar dacă vorbesc contra intereselor (şi a) CFR-ului…:) HAI CFR!!!

            Apreciază

        • Sunt mai multe aspecte aici.In primul rind, in majoritatea campionatelor, fotbalul profesionist este la nivelul mai multor ligi iar feicare din acestea necesita o procedura de licentiere. Daca e sa pici, o faci la nivelul la care poti sustine un sezon. A doua e partea civila – cine sunt creditorii? (in RO in general actionarii majoritari si nu terti) si ce interese ai ei? (pentru un tert uneori un proivizion e interesant si atunci vrea insolventa, alteori e nmai bine sa isi curete bilantul si iar falimentul debitorului ii ofera baza legala sa faca asta intr-un an bun. Ca sa fac o paralela, e ca in sistemul bancar romanesc – bilanturile sunt pline de credite neperformante: uneori daca alt business merge bine o sucursala poate executa un debitor si a inchis problema, daca alte cifre arata rau, il mai pasuieste, ca sa poate impinge cifrele teoretice in anul urmator.

          Apreciază

  2. Voi judecati chestiunea asta cu punctele pe principiul masura aiurea. Eu avind i intelegere mai mare a sudului, spun ca e mai degraba premeditata. (nu uitati ca sudul face o diferenta foarte clara intre smecheri si prosti).Mottul poate fi luat usor din Caragiale :” sa schimbe primesc, dar sa nu se modifice nimic”. Noua trupa la FRF si la LPF trebuie sa arate ca duce o lupta nemiloasa cu „ancient regime” asa ca schimba lucrurile. Pe de alta parte, oamenii astia au fost votati de niste cluburi care au interese. Miza nu sunt punctele sanctionate ci licenta in sine. De la scoaterea din competitie s-a ajuns la solutia depunctarii – adica pt cluburile in cauza nu mai vine saritul in prapastie ci inca un an de prima liga, unde mai cu o omenie , o cooperativa ceva te scoti si treci hopul. Masura depunctarii , dc ane uitam atent, nu atinge pe nimeni – dintre echipele avizate 4 au picat deja deci tot aia e, iar doua sunt protejate de legile civile. Asa ca totul e cum era si inainte, dar la comisii s-a taiat in carne vie.

    Apreciază

    • Da, am observat ca atunci ca s-a aplicat depunctarea de 6 puncte, singurele atinse cu adevarat erau Petrolul si CFR. Am si scris prin comentarii parca. Acuma, ce zici tu e la fel de adevarat, CFR e principala tinta in lupta cu „ancient regime”, la fel cum era si cu cativa ani inainte cand meciurile echipelor bucurestene cu CFR erau prezentate in presa ca adevarate lupte impotriva ungurilor barbari cotropitori. Nu am inteles prea bine partea cu „miza nu sunt punctele sanctionate ci licenta in sine”, poti sa detaliezi?

      Apreciază

      • „Există, totuși, o decizie a TAS care spune că nu poți aplica nicio depunctare unei echipe aflată în insolvență. O variantă e să se modifice legea insolvenței. Vrem, de asemenea, să reintroducem analiza datoriilor către bugetul de stat în procesul de licențiere”, a declarat Burleanu la Digisport. link Dacă ştie că există o decizie că nu se poate aplica nicio depunctare, pare clar că nu punctele sunt miza.

        Apreciază

        • Simplu. Fotbalul romanesc e plin de putregai. Pentru presa fomista de clickuri, federatia trebuie sa vina cu ceva „solutii”. Depunctarea e praful de pe toba, dar deh, in comisie sunt „oameni de fotbal” etc…Miza din punctul meu de vedere e nereintroducerea licentierii la nivel de prima divizie si asta pe bune, ca atunci diverse sume de la bugetele locale ar trebui confirmate dinainte din perspectiva legalitatii lor.La anul sunt alegeri.

          Apreciază

  3. In alta ordine de idei, am gasit un articol legat de AP si drepturile TV. Puncteaza corect cateva aspecte, dar in mare parte sunt doar presupuneri ale autorului si – dupa parerea mea – este partinitor. I-am lasat si un comentariu. link

    Apreciază

    • …ai primit şi un răspuns…E drept, ai scăpat ieftin („măi boule”), de data asta. Mă miră perseverenţa cu care încercaţi să dialogaţi cu nişte semianalfabeţi (în cel mai bun caz) pe alte siteuri. Sincere felicitări pentru efort, cu toate că pare cam degeaba…:) HAI CFR!!!

      Apreciază

      • Comentariul meu nu era pentru analfabet, ci pentru autorul articolului, care imi lasa impresia ca nu scrie doar din interes jurnalistic. Omul a fost director la Capital, il inteleg ca e frustrat sa revina ca redactor la un site de stiri.

        Apreciază

        • Egoullui Corneteanu este mult mai mare. A fost omul care a facut Adevarul Holding al lui Patriciu, inclusiv toti banii sparti de care nu s-a ales nimic. Oricum, multi romani par astazi datorita lui mai culti, avind rafturi intregi de carti aranjate frumos, la care culoarea coperei se asorteaza cu etajera bibliotecii. Totul fara nici o cuta, pentru ca nu le-au deschis niciodata. Cit poate omul in presa, se vedea prin 2006 cind i-a insuflat du Dinu Patriciu ideea de a se concentra pe print.

          Apreciază

    • Pe ce se bazeaza afirmatia ta? Sau e asa, doar o perceptie de la sucurile gastrice? Hai sa comparam lotul din primul an in prima divizie sa vedem ce ai afirmat. Minca vs Paglisan sau Turcas , poti alege. Larie vs Jula. Camora vs Panin (nu acelasi post dar tot jucatori de banda), Paun vs Borostean, Petrucci vs Oncica. Doar pe pozitia lui Tade inca nepleca oficial nu avem un jucator care sa concureze cu un Adrian Anca ce a avut un sezon foarte bun atunci. Daca ai sughituri cind auzi de Vitor Bruno, atunci cine puii mei era Vasie, ca sa discutam post pe post?

      Apreciază

    • Milu, aici cred că nu ai dreptate. Văzând așa, din avion, cum se spune, lotul este (măcar) la media celor 11 ani de new-CFR (prin avion înțelegându-se cv-urile și filmulețele de promovare ale jucătorilor -nerelevante, vei spune, poate justificat-, contextul în care vin, forța celorlalte echipe, etc.). Pe „hectar” vor fi confirmate sau infirmate prognozele noastre…Mulți vedeau lotul din vara trecută și mai slabă ca cel din vara asta (vezi și sondajele corespunzătoare), și băieții au ajuns pe locul 2…Percepția noastră (a celor din afara fenomenului, să-i spunem) despre valoarea lotului este una și statică, și „mincinoasă”, dacă vrei, în sensul că prelucrarea materiei prime (de către stafful tehnic) poate crește enorm valoarea statică a unui lot (cazul Miri), dar axioma este valabilă și invers (exemplu fiind tot la CFR, versiunea Minteuan, un lot cu valoare statică evident mai mare decât cea de anul trecut, și care a terminat undeva pe locul 10/11, nici nu mai știu). HAI CFR!!!

      Apreciază

  4. La mulţi ani şi din partea mea, maestre! Apropo, ţi-ai luat deja „abonamentul de onoare”, că eu mi-am rezolvat deja, am luat chiar două…:) HAI CFR!!!

    Apreciază

    • Ce-i ala „tintar” , FV ? Ce urat suna-n romneste ! Miticimea vrea sa ne impuna limbajul lor ca si LIMBA ROMANA…Am mai vazut si expresia : ” primul mitan..al doilea mitan ..” Asta-i ca si folosirea „neologismelor „; „logheaza-te, deconeteaza-te…sheruieste..” . O sa spun si io : ” …….uat-eva..! „

      Apreciază

      • Ar trebui cu un ochi sa ridem, cu altul sa plingem. Pe de-o parte e vorba de o smechereala ieftina intr-o legislatie ambigua, pe de alta parte nu poti sa pedepsesti pe cei c interpreteaza olehge neclara in folosul lor.

        Apreciază

      • Până la urmă devine deatul de clar, cam care era rostul intării forţate în insolvenţă (şi împinsă până-n ultima secundă posibilă). Ne-a fost greu, le-a fost greu, despre etica problemei putem discuta mult şi bine (sau chiar prost), dar se observă -din nou- caracteristicile unui joc de şah (sau maidegrabă pocher), cu deviza „cine are nervii mai tari”…HAI CFR!!!

        Apreciază

      • Venim, venim, dar cel mai devreme peste doi ani, nu-i așa? Parcă avem de ispășit o suspendare de un sezon din cupele europene. dictată de UEFA.

        Apreciază

  5. Caneto ! Un pic cam tarziu (ca io numa acuma am aflat -ca si ardeleanu despre Mihai Viteazu’) iti urez : La Multi Ani, Boldog Szuletesnapot, Happy Birthday si-n orice limba vrei tu !!!!! Sa traiesti inca pe atatia ani fericiti alaturi de CFR (de familia ta si de noi,bineinteles) !

    Apreciază

    • Mulţam fain, achilles! Ce nu-ţi place la ţintar? Cum să-i spună altfel? Este absolut corect. Uite ca dovadă dex-ul: ȚINTÁR, (1) țintare, s. n., (2) țintari, s. m. 1. S. n. Joc de societate la care se folosește un carton cu un desen special pe care jucătorii mișcă piese după anumite reguli; moară. 2. S. m. (Ornit.) Inăriță. – Țintă + suf. -ar. şi ȚINTÁR2 ~i m. Pasăre migratoare, de talie mică, cu penaj castaniu pe spate, roșu în frunte și roz pe piept. /țintă + suf. ~ar. L-am văzut şi pe Mourinho cu carton în mână desenând ceva special pe el. Şi, să nu uităm nici de moara lui Mateianu la Baia Mare, tot la ţintar ne duce.

      Apreciază

    • Nu chiar pe liber, ci pe lista de transferuri: „”Bilinski este pus pe lista de transferuri. Are o sumă pentru care poate pleca, aşteptăm.” – Dinu Gheorghe. Iar cum suma este, probabil, mai mare decât 1, nu ne interesează place. 🙂

      Apreciază

      • Pentru cine intreaba, suma e mai mare ca 1; pentru cine e dispus sa ii plateasca salariul ca deh, chiar si pe lista de transfer mai are contract, e bun dus.In rest de polonezi, numai de bine. De poloneze si mai si 🙂

        Apreciază

  6. Interesant…Acum aflu, că după sezonul regulat (cele 26 de etape), punctele echipelor calificate în play-off vor fi înjumătățite, iar cele impare vor fi rotunjite în sus . Buuuun…Să zicem că echipa X are (după 25 de etape) 49 de puncte și se află pe locul 3, având locul garantat în play-off. Joacă în ultima etapă (et.26) cu o echipă „nevoiașă” (care vrea să scape de retrogradare, sau -de ce nu?- vrea să ajungă în play-off). Obiectivul lor este să obțină un punct…Echipa X (de pe locul 3), dacă pierde, va avea tot 39 de puncte, dar în play-off va porni cu 20 (după rotunjire), iar dacă va face un egal, va ajunge la 40 de puncte, și în play-off va porni tot cu 20 de puncte…În opinia voastră, cam ce se va întâmpla? Așa, ca un mic exercițiu de probabilitate fotbalistică, „made in Romania”…:) Am prezentat doar una din cele mai simple cazuri, care pot duce la aranjamente, dar sunt situații și mai complicate…Și dacă ele există, vor fi și „valorificate”, în opinia mea. HAI CFR!!!

    Apreciază

    • Kiruj, nici un sistem nu e perfect. Intrebarea e daca noul mod va fi mai corect decit cel vechi. In primul rind, aproape tot sezonul regulat va fi in varianta vara-toamna. Cine joaca si international, va avea practic vreo 40 de meciuri de disputat. Eu ma asteptam ca formatul asta cu mai multe partide pe echipa sa creasca atractivitatea sezonului de primavara cind oricum nu joaca nimeni ijn cupele europene, dar intentionat sau nu, se va bate saua pe toamna. Avantaj cine nu joaca si cine are are echipa rodata – revin la ideea mea obsesiva ca pt a fi sus in Romania tb sa isi faci din pauza de iarna echipa pt sezonul urmator. Apoi, e bine ca sunt doar 6 echipe in play off – daca erau 8, era sansa mai mare sa ai cite un omenos ascuns care sa nu mai aiba alt obiectiv decit de a ajuta o echipa prietena sa ia campionatul. A treie chestiune e baremul de puncte, ce incurca si mai rau lucrurile in subsol. Sunt citeva lucruri care cam dau peste cap calculele traditonale….va fi mai interesant decit ideea acelei jumatati de punct care se rotunjeste.

      Apreciază

  7. Nu eram informat in legatura cu noul sistem de desfasurare in noul format al ligii1, dar citind aici pot spune ca mi se pare inca o tampenie tipic romaneasca. Cel putin chestiunea cu injumatatirea punctelor chiar n-o inteleg! Ati mai intalnit-o undeva? Dupa logica mea normal era fie sa-ti pastrezi toate punctele pe care le-ai obtinut, fie doar punctele obtinute in meciurile directe cu echipele din playoff sau out, in functie de cum te-ai clasat la sfarsitul returului. Dilema mea e insa urmatoarea: daca o echipa va fi penalizata cu un nr de puncte in timpul campionatului (cum am fost noi in editia recent incheiata) si conform pozitiei din clasament va fi trimisa in playout, ce se va intampla dupa reprimirea punctelor de la TAS?! Pe bune acum, la asta chiar nu s-au gandit?! Care e parerea voastra!

    Apreciază

    • Saul, din ce am înţeles şi eu, modelul a fost cel belgian, acolo se face treaba asta cu play-off şi înjumătăţirea punctelor. Mai sânt cazuri de play-off şi în alte ţări, dar fără înjumătăţire. După mine soluţia cea mai corectă pare aia spusă şi de tine, respective preluarea punctelor obţinute între echipele calificate. Se şi practică în diferite ţări, să nu mai vorbesc că în majoritatea sporturilor de echipă (handbal, de ex.) este utilizată de foarte mult timp (în turnee finale europene sau mondiale). La mine asta e pe primul loc. Pe doi preluarea tuturor punctelor, fără împărţire, şi pe trei prostia asta cu înjumătăţire, care este şi nedreaptă, dar lasă loc şi la şmecherii. E nedreaptă, pt. că -de ex.- după sezonul regulat echipa X are 40 de puncte şi echipa Y are 39, situaţie în care ambele se duc în play-off cu câte 20 de puncte, pierzându-se avantajul de un punct (muncit pe teren!) al echipei X, punct care îi poate priva chiar de locul 1, etc. HAI CFR!!!

      Apreciază

      • Nu stiam de sistemul belgian, dar si eu ma gandisem la sistemul din grupele CM de handbal, spre exemplu. Ai dreptate si cu faza cu acea diferenta de un punct, dar eu ma gandeam concret la cazul nostru cu cele 6 pct minus cu care pornim in aceasta editie. Daca nu vine decizia TAS pana incepe playofful, cele 6 pct pot face diferenta si ne pot duce clar in playout.

        Apreciază

        • În cazul nostru (inclusiv al Petrolului) nu există nicio problemă, de nicio natură, pentru că: 1-ambele vor câştiga la TAS, speţa fiind absolut identică (ca fond) cu cea a celor 24 de puncte, şi 2-play-offul incepe undeva prin martie 2016, până atunci în mod cert vine răspunsul celor de la TAS (care va fi unul pozitiv, aşa cum s-a „demonstrat” la pct.1). Treaba seamănă un pic cu regulile de bază ale antrenorului sever, care sună aşa: 1-antrenorul are întotdeauna dreptate, şi 2-când totuşi nu are dreptate, intră în vigoare punctul 1…:) HAI CFR!!!

          Apreciază

        • Şi încă ceva, Saul, legat de faza cu belgienii. Ei motivează înjumătăţirea (cel puţin aşa am auzit) prin eliminarea posibilităţii ca după sezonul regulat vreo echipă să scape în virtual campion (având multe puncte avans faţă de urmăritoare), „protejând”, chipurile, spectaculozitatea/dramatismul campionatului (şi -evident- interesele financiare ale televiziunilor…). Oricum, e o tâmpenie, că atinge grav esenţa fotbalului, adică „adunatul” punctelor pe teren, obţinute după nişte meciuri jucate pe teren. HAI CFR!!!

          Apreciază

          • Şi încă o chestie (promit că e ultima!): aşa stând lucrurile, echipele îşi vor da seama, că vârful de formă (şi achiziţiile de marcă) pot fi făcute în iarnă, în toamnă e suficient să te menţii cât mai aproape (chiar la 8 puncte, să zicem) de lider, apoi în play-off, distanţa aia aparent insurmontabilă devine de doar 4 puncte, care sună cu totul altfel…Lucru valabil şi pentru CFR-ul nostru, care cu achiziţiile actuale poate ataca în mod realist play-offul, apoi cu 2-3 achiziţii mai serioase (să nu uităm că am scăpat de ANAF!), poţi trage şi mai sus în play-off. Practic sezonul regulat va fi „tatonarea” şi „studierea adversarului”, cum se spune, apoi în play-off scapă cine poate, se scoate armamentul din dotare şi „pe ei, pe mama lor”…HAI CFR!!!

            Apreciază

          • Exista si o pare buna a injumatatirii punctelor. Nu ai echipe de cooperativa care sa iti dea puncte sa te detaseze evident. La limita, ideea o fi sa nu mai merite sa iti finantezi indirect niste sateliti.

            Apreciază

            • Da,așa pare, cum spui. Practic în sezonul regulat nu merită să finanțezi cu bani grei o distanțare la -să zicem- 10 puncte, pt. că după aia oricum te trezești cu urmăritoarele în ceafă. În play-off, însă, nu prea mai ai cu cine colabora…Înclin să cred, că și așa vor exista mici aranjamente, contrar calculelor firești…:) HAI CFR!!!

              Apreciază

    • În timp ce scriam exact de chestia asta, cu depunctarea unei echipei, a apărut postarea ta. 🙂 Da’-i simplu de tot: echipa penalizată şi cea care intră în play-off de pe locul 7 joacă în ambele minicompetiţii. La final, se vor lua în considerare doar rezultatele din secţiunea unde va decide TAS că-şi au loc echipele. Sau, altă variantă, echipa calificată şi depunctată rămâne în play-off, iar numărul punctelor de penalizare se va înjumătăţi. 🙂

      Apreciază

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.