Bârfa Manager 2015-2016 – ediţia de vară; episod pilot


No, la cererea expresă a lui Cristi, a sosit timpul să merem la furat la băieţii cu posibilităţi, că propriile noastre surse apropiate clubului sunt foarte departe atât de informaţiile beton cât şi de cele lipsite de orice credibilitate. Încerc să adun toate noutăţile, orişicât de vechi ar fi:

¡ Iuliu Mureşan, în prosport: „Căutăm jucători buni, nu contează de unde vin. Vrem jucători care să ne ajute şi care să se şi încadreze în bugetul nostru. Am luat doi jucători foarte buni, pe care i-am urmărit. Nu era concurenţă pe postul lui Camora, iar pe dreapta, tot aşa, juca Jakolis şi e păcat să joace el acolo pentru că joacă foarte bine mijlocaş. Vor mai veni probabil vreo patru-cinci jucători noi. Mai căutăm un portar, un fundaş central, un mijlocaş şi un atacant. Vrem să ne întărim în toate compartimentele.” […] „Nu era o ofertă serioasă pentru club. Pentru jucător poate că era, dar pentru club era prea puţin. Pentru ca o echipă să-l ia pe Tade trebuie să aibă bani. E totuşi golgheterul campionatului.” […] „Vom merge în Italia, lângă Torino, la Bardonecchia. E o localitate la poalele munţilor, foarte frumoasă, unde avem condiţii bune de antrenament şi de jocuri amicale.

¡ Din acelaşi articol: „Clujenii au achiziţionat deja doi fundaşi laterali portughezi, Vitor Bruno şi Dani Coelho.”

¡ Încă o achiziţie ce pare sigură: „CFR Cluj și-a pus un antrenor care a dat chix la Mediaș”. link şi link   La CFR, Dan Matei nu are şanse să dea chix deoarece va fi supervizat de secundul Dican. link

¡ Alte mişcări pentru care fiecare poa’ să bage mâna în foc, pe propria lui răspundere: Diogo Viana (25 de ani) de la Gil Vicente este un jucător rapid care s-a consarcat pe extrema dreaptă; Romeu Ribeiro (26 de ani) a evoluat ultima dată la Penafiel un mijlocaş central dreptaci; Luis Miguel Pinheiro Andrade „Luisinho” (25 de ani) este jucătorul lui Academico Viseu în Liga de Honra (divizia B din Portugalia) link

¡ Cătălin Carp (21 de ani) are o ofertă din Germania, vine Mislav Leko (28 de ani), fundaş central, ultima dată la FC Braşov. link

¡ Conform Digi 24 – Ediția Locală Cluj, Deac a semnat pentru 2 ani şi jumătate cu Ақтөбе Футбол Клубы, Qazaq: Aqtöbe Fwtbol Klwbı din Kazahstan. Să sperăm că timpul lui liber de la noul club şi-l va petrece făcând lobby la KazMunayGas, ca oamenii de-acolo să investească la CFR nişte mărunţis de vreo 100-200 milioane.

¡ Nacional Madeira a început tratativele cu CFR pentru prelungirea împrumutului lui Christian. link

¡ Deocamdată, cum spune şi preşedintele Mureşan în interviul din prosport, Tade nu are vreo ofertă de transfer concretă: „Mai am un an de contract cu CFR, mingea e la club şi la agentul meu, probabil aş pleca, dar nu ştiu nimic, nu ştiu unde voi continua.” link  Poate rămâne dacă nu se concretizează nimic. Oferta lui FCSB nu o va lua în seamă, zice în interviu că „nu-mi plac oraşele mari precum Bucureşti, Londra sau Paris. Clujul este de o mărime convenabilă, oamenii sunt plăcuţi, are restaurante excelente, putem ieşi oricând cu băieţii în oraş. Cred că Clujul a fost o alegere perfectă pentru mine.”

¡ Breaking News! Exclusiv: Am reuşit să achităm o parte din salariile restante ale surselor noastre din cadrul clubului, ca urmare, agentul x ne-a şi livrat prima informaţie bombă: „Alex Muntean si Tahar de la Gaz Metan Medias sunt aprope de a semna cu Cfr Cluj!”

Am mai selectat furat nişte titluri-bombă şi din gsp, nu cumva să se supere pe mine că-i ignor:

¡ „Program de foc pentru Dican!” Normal, doar startul campionatului este programat pentru începutul lunii lui Cuptor, data de 11.
¡ „Descoperire incredibilă în ediția de azi a Gazetei! Va fi nevoie ca Dican să trișeze ca să stea pe bancă, ani buni de acum înainte!” Normal, după ce să arunce vreo 20.000 de euro pentru licenţa PRO, când statisticile demonstrează că în liga 1 demiterile antrenorilor cu licenţă sunt mult mai frecvente decât ai celor fără.
¡ „Șfaiţer a făcut anunțul » CFR are cale liberă către un jucător al Concordieilink O faptă bună a domnului Şfaiţer, că în rest ne-a ciuruit. Ne-a furat de sub nas – sper că tot spre binele nostru – doi jucători: Cordoş şi Dan Roman. „Înainte să mă sune domnul Heleşteanu am avut o ofertă de la CFR Cluj. Chiar eram pe punctul de semna. Domnul Heleşteanu m-a făcut să mă răzgândesc.
¡ „CFR îl face „oaie” » Steaua insistă să-l transfere pe jucătorul care nu a furat niciun punct echipei din Ghencea!link  Aţi vrea voi, jos laba de pe Muniru, dacă e să-l dăm, avem echipă satelit în Italia, îl facem coleg sau schimb reciproc-avantajos (adică, macaronarii mai dau şi nişte bani) cu Rada. link şi link

UPDATE: Din ciclul „Steaua nu se refuză”: „Nu le iese nimic » După Tade și Cernat, Steaua a mai fost refuzată încă o dată!” link

¡ „Continuă la fosta campioană! Era dat ca și plecat, dar poate rămîne la CFR”. Chanturia, dat ca şi plecat în Japonia de către thebrightside, dar la o privire mai atentă link reiese că am fost ţepuiţi de către distinsul nostru tribunist: articolul este din februarie

.
Să facem un scurt rezumat:
Portari: Mincă, Vîtcă, Amadio, Began, XP dorit de I. Mureşan
Fundaşi: Tiago Lopes, Vitor Bruno, Larie, Mislav Leko, Tânc, Ene, Camora, Dani Coelho, XF dorit de I. Mureşan.
Mijlocaşi: Jakolis, Diogo Viana, Veres, Petrucci, Romeu Ribeiro, Tahar, Alex Munteanu, Negruţ, Păun, Roşu, XM dorit de I. Mureşan.
Atacanţi: Jazvici, Luisinho, Guima, 1/2Tade, Carter, XA dorit de I. Mureşan

Plecări: Dore, Chanturia (end of loan), Deac (contract terminat, FK Aktobe), Muniru (Italia), 1/2Tade (la cine dă mai mult), Carp (la Jermania).

Fără epilog, şi-aşa m-am lungit cât „un pişat de vacă uscat de vânt”, ca să citez dintr-un clasic în viaţă. Un compliment pentru Trică dacă te uiţi la gura Mititelului bard.

Autor: caneto

11 comentarii

  1. Ei, mersi de promptitudine.Cum lotul largit e pe la 32 de nume, sunt sigur ca de aici vor mai aparea niste plecari. Daca se cauta un portar, atunci sigur 1-2 vor pleca sau ma rog, nu vor mai reveni.

    Apreciază

    • Nu ştiu când expiră contractele lui Mincă şi Amadio. Bănuiesc că în locul unuia dintre cei doi se caută portar. Vâtcă a semnat pe 3 ani, probabil pe un salariu mic, merge ca o rezervă doi, titular la neconvocaţii pentru meci.

      Apreciază

  2. N-ar strica nici ceva completări gen XS1, XS2, etc. (unde S=”sponsor”), şi unde locurile „n” şi „n+1” (ultimele două poziţii) vor fi ocupate de Caneto şi Kiruj…:) HAI CFR!!!

    Apreciază

    • Pai daca vreti, am putea discuta si despre bugete, dimensionari etc….ca sa ajungem la niste realitati economice, dincolo de visurile fotbalistice.

      Apreciază

    • Treaba era clară de la bun început…Mă bucură altceva, parcă văd un IM mai realist în declaraţii („vrem doar în play-off, nu ne gândim la campionat”). Asta nu înseamnă -evident- că dacă ajungi acolo „în zonă”, te dai la o parte (vezi cazul ASA)…:) HAI CFR!!!

      Apreciază

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.