CFR a fost nașul feroviarilor [CFR-Rapid 2-1]


Feroviarii bucureștenii încep meciul tot pe noi, pe noi și pe poarta lui Mincă. Încearcă să recupereze în ceasul 23 întârzierile din tot sezonul. Știu că un gol în picaj rapid ar ajuta Rapidul să nu pice atât de repede. Clujenii – relaxați recent de hotărârea TAS – par să nu dețină nimic palpabil împotriva tentativelor disperate ale oaspeților. Stau cuminți la cutia de șaișpe metri și compun idei de contraatacuri. Dacă n-ai ști deja rezultatul final, te-ai putea gândi – mai în glumă, mai în serios – că au trântit vreo 90+4 minute din meci, numai ca să le facă în ciudă concordienilor din pitoreasca localitate Chiajna.

Bergodi se agită pe margine ca o băutură carbogazoasă care vrea afară. În urmă cu ani, pe cealaltă bancă, parcă era mai liniștit. Știe că meciul nu numai că nu-i ușor, dar e și dificil (întâlnește singura echipă din România care a făcut atât de multe puncte într-o singură săptămână! – performanță demnă de G.B. of R.). Se citește pe el tensiunea specifică italianului care n-a fost informat că meciul a fost făcut ceva mai lejer decât permite legea.

Rapid ratează ocazie după ocazie în prima repriză, stârnind zâmbetele nesardonice ale lui Mincă, care este de netrecut. Pur și simplu omul se bucură din plin de una dintre cele mai bune zile fotbalistice din viață. Soarta face ca ziua respectivă să-l prindă – făcând o paralelă cu Bergodi – în cealaltă poartă.

CFR are o tresărire de orgoliu și timp de câteva minute nu-și lasă adversara să scape din careu, d-apoi de la retrogradare. Deac trage undeva sub bara transversală, dar Buchta scoate peste. Apoi ai noștri se repotolesc, se recumințesc.

Drumul Rapidului spre victorie pare ușurat în minutul 28 de eliminarea lui Deac, care greșește de >3 ori în aceeași fază: se lasă abțiguit de Rui Miguel, se enervează, îl împunge cu capul pe adversar, se enervează și mai enervat, iar la final îi dă o pălmuță portughezului de răsună toate timpanele lui Tudor și Tudor Vladimirescu. Ciprian părăsește prematur sezonul de neuitat 2014-15 prin tunelul de sub tribună și CFR rămâne cu numai 9 jucători de câmp și cu Mincă vreo 15-16.

Drumul Rapidului spre victorie nu reușește să se ușureze și pe tabela de marcaj până la pauză, cu toată agitația lui Bergodi. Italianul îl întreabă disperat pe Pancu cum se zice în română „ocupați gările! ocupați gările!”, hotărât să folosească îndemnul în repriza a doua.

Steagurile Rapidului flutură, steagurile CFR-ului flutură. Între ele, cineva o încasează și pare să se potolească…

După pauză, Rapidul se chinuie să mențină strocul luptei antiretrogradare, dar după câteva ocazii care-l fac pe Mincă și mai mare, turația scade. CFR începe să jongleze frumos cu mingea. Geometrii de pase, calm și siguranță. Nu l-am văzut niciodată pe Muniru să fie atât de… Xavi!

În fine, să trecem peste finețuri (gen foarfeci rapidiste) și să ajungem la minutul care ne interesează cel mai mult, 60. Proaspăt-intratul Pancu primește mingea printre bețele-i bătrâne, faza continuă pe stânga… centrare pe freza lui Dore… freza lui Dore prelungește la Tade… acesta uită că trebuie să fie și mai golgeter decât e, întoarce spre Petrucci… Petrucci pune un fel de interior al bocancului și mingea plutește elegant până în colțul de sus al porții rapidiste: 1-0!!! După cum se bucură clujenii, telespectatorii au primele dubii că meciul a fost deja jucat la vestiare.

De aici încolo drumul Rapidului spre victorie devine fundătură. În minutul 75 CFR se apără cu Larie în careul advers. Spre acest Larie țâșnește o centrare tot de pe stânga, dar mingea nu mai ajunge la el, pentru că un adversar reușește să-l faulteze în careu. Execută cu sânge foarte rece Tade de la 11 metri și se face din nou periculosul scor de 2-0!!!

Rapidul pare un cărăbuș căzut pe spate pe calea ferată. Se apropie finalul apoteotic, cu toate că steagurile Rapidului continuă să fluture cu încăpățânare în sectorul suporterilor oaspeți. O notă frumoasă, dar atât. Impresia artistică nu ajută în clasament. Niculae înscrie, ca să nu apucăm să începem să meșterim la statuia lui Mincă, dar următoarele 4 minute nu aduc următoarele 2 goluri ale Rapidului, ca la teatru. Fotbalul e sport, până la urmă, nu teatru. Poate circ, uneori.

Meciul se încheie. Steagurile continuă să fluture, a bucurie sau în calea lor spre bernă, după caz. Ai noștri își iau rămas bun de la o echipă fabuloasă, pe care n-o vom uita cu ușurință. Ai Rapidului își iau rămas bun de la Liga 1.

Iuliu Mureșan zace liniștit la oficială. Pare mulțumit și în așteptare. Cel pe care-l așteaptă e pe drum. O să ajungă imediat după Godot.

Bravo, CFR!

PS: Meciul n-a fost aranjat (asta pentru cei care nici acum n-au realizat chestia asta)!

74 de comentarii

  1. Echipa asta e CFR,departe de ceea ce a fost FC Arpy…Baietii astia au jucat multa vreme fara bani in incertitudine cu spectrul falimentului mereu deasupra lor…Bravo lor si felicitari …HAI CFR !

    Apreciază

    • Dantesc, inteleg aversiunea ta impotriva A.P. Dar uite, n-avem de unde sa stim ce s-a petrecut in culise. N-avem cum sa stim care a fost planul lui A.P pe termen scurt, mediu si lung. Ai dreptul la opinie, bine-nteles, dar totusi nu crezi c-ar fi bine sa tragem cu totii o linie aici? Sa o lasam mai moale cu speculatii, fie ele optimiste sau pesimiste, sa iertam pacatele unora si totodata sa sarbatorim ca CFR-ul nu a murit? Faptul ca am castigat, ca inca mai suntem, ca la anul vom juca in Liga 1…. nu-i mai fain daca noi cu totii sarbatorim acest lucru? Si asa toata lumea intelege ca A.P ultimii cinci ani n-a mai prea fost ce a fost primii cinci…. Iti inteleg frustrarea in legatura cu comportamentul sefiilor, si-ntr-o anumita masura ti-o impartasesc. Insa sa fiu sincer comentariile tale si altii care doar o dau cu Arpy incoa’ si Felcerul incolo au cam sters toata bucuria de a mai citi sau comenta in legatura cu CFR. Nu te critic, te rog n-o lua ca si critica. Ai multa dreptate in multe ce spui, insa si asa… suntem suporteri cu totii. CFR e o pasiune si e greu daca nu ne permitem sa ne bucuram atunci cand invingem.

      Apreciază

      • Bogdan, te inteleg si nu o i-au ca pe o critica…Insa eu, nu mai ling unde am scuipat odata si la mine onoarea ramane onoare…Apropo dat fiind ca am ceva mai multe info din interior tin sa iti spun ,sa va spun ca marele finantator prezent azi la meci…De cel putin un an de zile nu a mai dat pe la echipa interesant nu ?.Jucatorii, care sunt practic angajatii lui, neplatiti luni de zile,pana la venirea uistului Zavaleanu …nu au avut onoarea sa il cunoasca.Sa zic ca in clipele de mare cumpana acesta ne transmitea scrisori in care condamna echipa la cativa ani de obscuritate ? Asta e atitudine de lider ? Sa vanda si sa ne lase ! Oricum din interviul luat in seara asta lui Muresan eu asta am inteles… ca oricum chelu nu se va mai implica,nu a spus-o direct Muresan dar daca stii citi printre randuri si vorbe asta reiese…Duca-se pe pustii ! In sezonul asta a renascut adevaratul CFR…FC Arpy e pe cale sa sucombe….

        Apreciază

        • Mi s-a parut interesant si mie ca atunci cand fata de la Digi l-a intrebat pe Muresan despre revenirea lui AP la club, in loc sa raspunda ceva de genul „Da, il asteptam cu nerabdare, etc”, s-a eschivat si a zis doar ca „sunt multi potential investitori interesati cu care am vorbit in ultima vreme, samd”. Nu stiu exact care e situatia lui AP la club, adica ce procent din club detine, dar imi doresc din tot sufletul sa nu-l mai vad prin jurul CFR-ului fiindca e clar ca e intersant doar sa faca bani din el, iar atunci cand clubul ajunge sa aiba probleme, cum a avut in iarna asta din cauza banilor pe care ii scoate, raspunde detasat ca nu-i treaba lui ce se intampla. Cred ca nici Muresan nu ar fi prea incantat sa-l vada pe AP din nou la conducere fiindca ii distruge toata munca: Muresan se chinuie sa tina clubul pe linia de plutire si cat de cat sa continue sa aibe performante, in timp AP ii scoate banii pe care ii aduce la club in contul unor datorii inventate.

          Apreciază

        • Sunt de acord. Si mie mi-ar place sa se clarifice treaba cu actionarii. Eu mi-as dori ca cel care vine, fireste DACA vine cineva, sa nu mai repete greselile din trecut. Iar parerea mea personala este ca nu conteaza cine este acest cineva. Sa fie chiar A.P. Doar sa nu se mai repete greselelile din trecut. Cred ca multi care inainte erau neutri, sau putin ostili fata de CFR, si-au dat seama cate mizerie se arunca spre noi din partea FRF-ului. Avem din nou o posibilitate de a construi brandul. Si de aia cred ca este mai bine sa lasam pacatele din trecut sa ramana in trecut. Da, a facut tot ce ai zis tu. Poate nu din motivele pe care le invoci tu, dar le-a comis. Noi nu stim ce se intampla in culise. Putem deduce, insa n-avem cum sa stim cauzele reale. Spun asta fiindca odata candva, cand aveam firma, am fost pus intr-o situatie imposibila si am fost nevoit sa aleg cea mai putin proasta solutie. Cei care nu au cunoscut ce s-a intamplat au fost, si cred ca inca mai sunt, foarte suparati pe mine. Deci, stiu cum este sa incerci sa faci bine si sa iasa rau de tot. Asta-i motivul pentru care nu-l judec pe A.P. desi admit c-a gresit. Si de asta spun ca hai sa lasam ce a fost, sa tragem o linie si sa zicem de acum incolo. Vorba aia; errare humanum est, ignoscere divinum…

          Apreciază

  2. exceptand mizeriile sudiste din galeria rapidului, arbitrajul jegos a lui brad pit tudor …. a fost un meci si o atmosfera care a facut gruia sa renasca ! si daca tot am fost ieri sa-i ascult pe cei de la iris, cred ca aceste versuri se potrivesc de minune cu minunata(multe minuni au fost zilele astea) noastra echipa de anul acesta
    „si ce daca e vant
    si ce daca sunt ploi
    nu ne vom opri din noapte in zori
    ne-ati dat puterea, ne-ati dat speranta
    de a fi impreuna mereu”
    Hai CFR !!!!

    Apreciază

  3. Bravo CFR! L-ati invins si pe Tudor si riposta copilareasca a lui Deac. Felicitari! Nu stiu ce a cautat acolo Paszkany, dupa ce a lasat clubul sa intre in insolventa si sa fie administrat judiciar si nu de catre el. Poate vom vedea, poate nu… M-a surprins acordarea penalty-ului. De fapt eu raman la parerea ca trebuia rosu atat pentru Deac cat si pentru Rui Miguel. Doar Deac l-a primit. Felicitari inca odata si mutumim! Forza CFR!

    Apreciază

    • E clubul lui, a venit sa isi vada investitia. Ca poate a jucat circ o perioada, ca 2 ani cit a fost de pus la cale dealul cu drepturile TV a trebuit sa se dea plecat e alta mincare de peste. Nu fiti naivi, AP nu a fost niciodata plecat, doar nu a fost prezent. Ceea ce in multe cazuri a fost mai bine pentru club. Cartile se vor reimparti la anul – pina acum chestiunea strategica cu liga de 14 si play off i-a iesit, costul insa a fost „linistea” de doi ani de zile din jurul clubului si ajutarea deciziei prin tranzactia cu drepturile TV.

      Apreciază

    • Cred că am să votez de două ori. 🙂 Într-o variantă, note după evoluţia fiecăruia, iar în ailaltă, 10 pe linie. 🙂

      Apreciază

  4. Pe de o parte, dezamăgire mare pentru mine, tgv şi Flacăra Vişinie, vom termina doar pe locul 3 (asigurat matematic în urma victoriei de aseară), dar, pe de altă parte, nici dacă am fi câştigat titlul n-aş fi fost mai satisfăcut decât m-a bucurat acest grup de jucători pe durata întregului sezon. Felicitări, băieţi, aţi fost fantastici!

    Apreciază

  5. Ca orice film bun, meciul a avut eroi pozitivi şi negativi. Pozitivul absolut e performanţa lui Mincă (şi când mă gândesc că era considerat o nonvaloare de către conducere…), pur şi simplu imbatabil. Iar eroul negativ e descreieratul de tudor. Bravo băieţi, sunteţii superbi, bravo şi Feri Dican! Vă mulţumesc din suflet!

    Apreciază

  6. O.K.,mulţumesc F.V, pt. informaţie(!); Din”Colţul Tribunei”(reflecţii ne-pertinente!): Superb!;Bravo băieţii!;deşi, mai ales în prima repriză, am fost prea relaxaţi,(aburind a şampanie!) cu un joc, mai de grabă mediocru, dar dăruirea şi maniera în care am obţinut o nouă victorie(în inferioritate numerică!) este de apreciat, mai ales că ne menţine, meritat, pe podium!; MINCĂ-omul meciului, jocul carierei(de până acum)cu 4-5 parade senzaţionale!; TINC-a fost mai mereu depăşit; nu cunoaşte sarcinile postului, post care rămâne veriga(cea mai)slabă; LARIE-senatorul apărării,cu intervenţii sigure;CARP-joc bun,uneori are un plasament defectuos;CAMORA- greu de(ucis)depăşit;cu centrări excelente; PETRUCCI- cel mai reuşit joc al lui, a ”închis” bine, a şi înscris un gol de generic;MUNIRU-în mare creştere, util, bătăios, a mai scăzut spre final;DEAC-frustrat că nu prea ia ieşit jocul, a ripostat prosteşte în faţa unui Tudor care stătea la pândă;TADE- goleadorul şi-a făcut treaba, a înscris, a luptat ca de obicei; JAKOLIS-a centrat la primul gol,a alergat f. mult,dar cam greu pe stânga cu piciorul drept;F.DORE-haotic, fără consistenţă, fără vlagă, dispare mai mereu din joc, cam şters; Rezervele: PĂUN-mult peste Dore;Chanturia-nu prea s-a remarcat,dar nicio nu a avut timp;F.DICAN-a ”bulversat”puţin poziţionarea unor jucători faţă de întâlnirile în care am câştigat;de asemenea, n-am înţeles de ce”mâna moartă”-F.Dore- nu a fost înlocuit,iar Tade să fi fost vârf,iar pe benzi să fi jucat cu Păun pe stînga şi Jakolis pe dreapta(!?); are totuşi meritul că la pauză a resuscitat jocul echipei;A.Tudor-”omul negru”- în nota arhicunoscută, hoţeşte, ”anti-CFR!”; trebuia eliminat şi ”provocatorul”(Rui Miguel) de la Rapid, dar ”contrariat”, ne-a acordat cu ”surprindere” un penalty (nu f.clar), pe care într-un joc cu stâna, NU ni l-ar fi acordat nicidată!; Hai CFR!

    Apreciază

  7. pe ce site au organizat retrogradati inmormantarea sobolanilor din Gruia ? pe ucluj.ro nu e nici o stire de la meciul cu Astra incoace.

    Apreciază

  8. Raman la parerea ca omul meciului a fost Tade , felicitari lui Minca , dar demult nu am vazut un jucator sa joace ce a jucat Tade, fundas dreapta ,mijlocas ,atacant , atacant dreapta , deci cam tot , cred ca portar nu avrut , ii lua mult pana sa isi ia manusile . O victorie frumoasa , a unei echipe frumoase !Multumim baieti pentru tot sezonul. P.s: au revenit suporterii de rezultat ;),demult nu am vazut o atmosfera asa frumoasa si un stadion asa plin

    Apreciază

    • Comentatorul de la digi: „Cât de puternic este Tade!”, „Ce chef de joc are Tade!”, „Tade a fost semnalizat în afara ofsaidului.” 🙂

      Apreciază

  9. În loc de concluzii:Felicitări băieţilor pt. mobilizare şi pt. clipele minunate pe care ni le-a oferit,până-n final(!), deşi rămân nerezolvate neajunsurile de la construcţie şi abordarea ineficientă a fazelor fixe-pro sau contra(le vom rezolva la anul cu juniorii!?);pe F.Dican îl ştiam mult mai riguros şi principial, nu mă aşteptam să schimbe formula căştigătoare, comiţând astfel,după părerea mea, câteva dereglări de sistem:1- l-a mutat din centrul terenului, total neinspirat pe ”dispecerul” Deac, care din aceea poziţie coordona f.bine acţiunile noastre,(s-a simţit acest lucru), făcea bine şi faza de apărare,fiind mult mai laborios şi util, decât în bandă; 2-la trimis,obligatoriu,pe Jakolis pe stânga, unde s-a văzut că are un randament ineficient,mult scăzut faţă de partea opusă(!?) şi 3- utilizarea lui Tânc pe un post necunoscut lui;pe lângă euforia generală nu pot trece prea uşor cu vederea marile gafe ale conducerii!; pe fondul încălzirii vremii, a ieşit”Ursul”din bârlog(!),”nea Iulică”care ne-a delectat cu interviuri”savuroase”, cu unele adevăruri şi multe incertitudini; după 6luni de hibernare, îi înţeleg răbufnirile şi chiar infatuarea, după atâtea jigniri nedrepte şi frustrări, dar nu sunt de acord cu nepriceperea (aducerea total inadecvată a lui Trică, în dauna unui profesionist-F.Dican,pe care-l avea în curtea sa!?) şi neprofesionalismul său(cheltuieli fără acoperire sau:”nu vom intra niciodată în insolvenţă”), care au dus clubul în pragul colapsului(!), precum şi cu doza prea mare de aroganţă şi sfidare, împrumutate de la Arpyke,faţă de f. mulţi”salahori”, care au deservit cu demnitate acest club, inclusiv faţă de noi suporterii!; poate că s-au tras învăţămintele necesare şi concluziile corecte, iar pe viitor-care nu pare f. luminos!-se vor asigura condiţii stabile financiar, de încredere şi performanţă şi ne vor scutii de agoniile returului!;Le doresc mult succes pe viitor şi la mai mare!; Hai CFR!

    Apreciază

    • În locul lui Ţânc, nu-l avea decât pe Jakolis. Tiago Lopes nu a fost nici rezervă, cred că este accidentat, din pozele lui Cantor reiese că a urmărit de pe margiea terenului antrenamentul echipei. Deac putea eventual să joace central în locul lui Dore, tot pozele lui Cantor arată că în acest sfârşit de săptămână familia lui Petrucci a fost în Cluj, nu era frumos ca Dican să-l ţină pe tusă. Plus că pica din statistici primul gol. 🙂

      Apreciază

  10. La începutul primei reprize am crezut şi eu că va fi blat. M-am gândit că le spusese Deac colegilor: haideţi măi, să-i lăsăm să scape… A intervenit apoi dobitocul şi l-a eliminat pe Deac. Nu ştiu dacă omul le-o fi spus ceva colegilor (şo pe ei!) sau nu, dar albitrul şi rapidiştii au reuşit să stârnească echipa noastră adormită, de aici jocul nostru bun şi scorul. Ştiu, e doar speculaţie, mi se mai întâmplă 😀

    Apreciază

    • Nu avem nici un motiv ca sa-i ajutam. Ei ne-au ajutat pe vremuri, din suparare pentru bricheta, dar in general am avut meciuri foarte aprinse cu Rapidul. Acel 0:5, dar si noi i-am batut cu 1:4, cu golurile lui Nei cand Nuno Claro a fost eliminat, sau cand ei au intors rezultatul de la 0:2 la 3:2, cand macelarul ala de Oros l-a rupt pe Ronny si pe Deac. Singura echipa care ar merita sa se salveze din cei retrogradati ar fi Otelul galati, pentru fair play, toti ceilalti isi merit soarta. Cel mai mult valeni jegosi.

      Apreciază

    • Pai a si fost blat. Tudor a fost platit de CFR ca sa-l elimine pe cel mai bun jucator, ca apoi CFR sa cistige, deoarece se stie CFR evolueaza mai bine in 10. HOTII!HOTII!!

      Apreciază

  11. Bate seaua sa priceapa cine trebuie…Fain si pe gustul meu mesajul celor din galerie,numa’ bine ca a venit si finantatorul la meci…cred ca i-a stat in gat :Ne înclinăm în fața celor ce luptă pe gazon
    Pentru culori și onoare, nu cu gândul la milion
    Noi suntem CFR, nu banii și minciuna
    Restul plecați! Noi rămânem aici pentru totdeauna!

    CFR Cluj suntem NOI, suporterii împreună cu acești jucători minunați!

    Apreciază

  12. Excelente mesaje;oare(”salvatore de la Patria”,în egală măsură şi ”groparul” clubului)or fi priceput ?;e(i)l care a(u) adus clubul,cu bună ştiinţă, în pragul falimentului,în haosul disperării, timp de peste 3 luni, punând înainte de toate interesele lor financiare, meschine, personale, eludând dorinţa şi abnegaţia jucătorilor, care luptau pt.culorile clubului(pe stomacul gol!), pt. o CAUZĂ demnă(SALVAREA clubului!)pe care ei o sfidau şi o dezonorau declarând-o pierdută:”nu-i nicio problemă dacă 4-5 ani dispărem din L.1, prin ligile inferioare!”;aşa ceva nu se poate uita şi şterge din memorie, doar pt. că am câştigat la TAS(!); ce trebuie să facem(?), să cădem pe spate că a apărut Arpyke, după ce s-au rezolvat(unele)problemele(?); unde a fost când strigam cu disperare-Ajutor!;nu mai are credibilitate,este f. greu s-o mai câştige!; Hai CFR!

    Apreciază

  13. Galeria sstriga cu sufeltul, nu cu mintea. Sezonul s-a incheiat, vor mai pleca citiva jucatori dupa un contract mai bun. Credeti ca in locul lor vor veni altii pentru amorul galeriei sau pentru banii lui AP? Fiti linistiti, pentru un jucator profesionist extrasul de cont e mai important decit ceea ce urla niste ***.

    Apreciază

    • Cristi, dacă vrei, fă-mă pe mine derbedeu, n-am nicio problemă, dar, te rog, galeria las-o în pace, n-o mai jigni. Aşa că, şterg ultimul cuvânt, aplic metoda gsp.

      Apreciază

      • Mda,la sters mesaje va pricepeti,am observat si eu.:-)))Cristi,iti spun sincer cei din galerie sunt minunati,jos cu palaria in fata lor.Nici nu stii ce dificultati mari au pentru a face fata,dar sunt acolo meci de meci.Am ajuns sa cunosc pe multi dintre ei si jos cu palaria.In ultima vreme (decand galeria este in T2) merg si eu si cant cu ei,daca asta inseamna ca sunt derbedeu fara creier ,asta este.

        Apreciază

    • care banii lui AP ma nesimtitule ? Ca de doi ani nu a mai dat un ban la club lucru certificat de insasi propriile declaratii…

      Apreciază

      • Nesimtit esti tu. Fara banii lui AP CFRul juca acum in liga a 3a cu Sanmartin si Iernut. Tot clubul asta s-a facut pe investitia lui. Orice investitie are faze in care bagi bani si faze in care scoti bani, asa e peste tot in lume. Se face si la case mai mari – sau te intrebi de ce tb sa livreze Wenger dividende la Arsenal chiar daca nu mai ia nici un titlu? Iti place sau nu, clubul e prorietatea lui – directa, indirecta nu conteaza. Nu trebuie sa dea raport ce face cu ea ssi cum o administreaza fiecarui pulifrici. Stiu ca e greu de acceptat intr-un business cu factor emotional puternic cum e fotbalul, dar tb sa intelegi ca clubul este proprietata privata si ca deciziile asupra resurselor si patrimoniului le iau exclusiv proprietarii. Asa cum AP nu vine la tine sa te ia la raspundere cit clabuc sa faci la curatat taxiuri, asa nici tu nu ai treaba cu resursele clubului.

        Apreciază

        • Hai plimba ursul ca deja poluezi. Vii si imi tot arunci in fata argumente economice uitand ca fotbalul e pentru suporteri si jucatori in primul rand ! As vrea sa vad ce inseamna orice echipa de pe glob fara suporteri si fara jucatori…Bine si finantatorii isi au rolul lor, dar la noi, la CFR ,gunoiul ala de Arpike a fost orice mai putin finantator onest iti repet,orice ! De aia isi merita toate epitetele de pe lume …si din partea mea si din partea celor de pe stadion ! Sa vanda si sa se care ! CFR nu are nevoie de el si nici de minciunile lui cu care ne-a intoxicat ani de zile. Un personaj sinistru care cu gratie poate oricand sa isi i-a locul in drept cu jiji,iancu,borcea si cine mai vrei tu…Un nemernic care anul trecut ne spunea ca el va vota un presedinte tanar,un nimeni care nu si-a platit angajatii ,mai rau si mai nesimtit si in comparatie cu ultimul buticar…Iti mai spun ? Nu iti mai spun ca tu oricum esti bagat cu limba mult prea adanc ca sa te mai pot reconecta la realitate. Dar inchei spunandu-ti si repetandu-ti ca CFR nu inseamna nici trofee, nici cupe si lauri,CFR e o stare de spirit pe care tu corporatistule n-ai cum sa o intelegi ! Iar baietii si fetele care au compus si au afisat ieri mesajul ar urma echipa asta si in liga IV ,tu insa te-ai reorienta rapid…Ca de’ asa e la Ploiesti…Deci plimba ursul iti repet ,CFR adevaratul CFR si nu – fc arpike pe persoana si jucarie fizica – n-are nevoie de cei ca tine…

          Apreciază

        • Cristi, ai un limbaj execrabil fata de cei care scriu aici. Iar fotbalul nu e un business, e o modalitate de a conduce (sute de) milioane de oameni spre altceva decat adevaratele probleme existentiale…

          Apreciază

  14. Presa de la Bucuresti ne-a atacat de-a lungul anilor pe nedrept de multe ori, dar de data asta sunt perfect de acord cu articolul asta. Aproape ca eram dezgustat ieri cand il auzeam pe Muresan la interviul de dupa partida laudand jucatorii pentru ca au dat dovada de caracter. Parca vad ca un an de acum inainte ii vom vedea din nou pe multi din jucatorii astia pe lista celor fraieriti de club cu datorii de sute de mii de euro.
    http://blogsport.gsp.ro/vochin/2015/05/24/n-aveti-un-recurs-si-pentru-constiinta/

    Apreciază

    • Sunt la fel de impresionat de golul respectiv al lui Maftei si el isi are locul lui in istoria recenta a clubului. Dar daca esti asa de incantat de articolul lui Vochin, ar fi cazul sa iti amintesti ca Maftei nu a castigat singur acel campionat, ci doar a avut o executie inspirata intr-un meci si astfel a adus un plus de 2 puncte care s-au adaugat la celelalte 69 care au dus castigarea campionatului. Sa iti amintesti si de faptul ca a stat un an (sau mai putin?) accidentat si a fost platit in tot acest timp. Si sa iei in considerare ca Vochin este in momentul de fata cel putin intr-un conflict moral de interese, daca nu si legal, prin functia pe care o detine in FRF si simultan scrie in presa sportiva „de opozitie”, profitand astfel de situatie pentru a plati polite CFR-ului din partea FRF-ului corupt, incompetent si ranchiunos. De ce nu il vedem scriind despre gafele in serie pe care le face federatia la care lucreaza si care dauneaza foarte mult fotbalului romanesc?

      Apreciază

      • Situatia lui Vochin n-are nici o relevanta. As fi de acord cu articolul respectiv si daca ar fi scris de Becali. E clar ca Maftei nu a castigat singur titlul respectiv si nici macar nu ar trebui platit pentru golul respectiv. AP ar trebui sa-l plateasca pe el si pe ceilalti 60 de jucatori sau la cati are datorii daca ar avea caracter, dar din pacate e clar ca nu are. Unul dintre motivele pentru care eu care n-m fost in Cluj decat de 2 ori in viata am tinut cu CFR-ul e exact fiindca AP si IM parea diferiti de ceilalti conducatori din fotbalul romanesc de la vremea respectiva. Dupa teapa pe care le-au tras-o jucatorilor iarna asta mai tin cu CFR-ul doar din inertie si cred ca de il vad pe AP din nou la conducere o sa renunt complet.

        Apreciază

        • Situatia lui Vochin are o foarte mare relevanta, pentru ca in momentul de fata e duplicitar. E ca Ponta care in calitate de parlamentar voteaza intr-un fel si in calitate de prim ministru voteaza in alt fel. Cu alte cuvinte mananca reziduuri organice. Dar e treaba ta daca accepti credibilitatea indoielnica si duplicitara a celor care mint cu buna stiinta la adresa CFR-ului si au invatat sa scoata din context faptele pentru a-si argumenta fatarnicia. Cunosti zicala „sa nu lasam adevarul sa strice o poveste (a se citi „calomnie”) buna”?

          Apreciază

          • Dupa cum am mai zis, as fi fost de acord cu articolul respectiv si daca ar fi fost scris de Becali, Ponta sau Bin Laden. Toate faptele mentionate acolo le stie toata lumea. El doar a exprimat o opinie cu care probabil orice om de bun simt e de acord, indiferent daca e sau nu suporter al CFR-ului.

            Apreciază

            • Vochin a prezentat numai jumatate din situatie, aia care ii convine si se foloseste de ea ca sa improaste un pic de noroi catre CFR. Daca vroia sa fie corect, prezenta intregul tablou, nu numai coltul care ii convine. Nu e prima data cand face asta, doar ca acum e oficial al FRF si de aici rezulta comportamentul duplicitar. Tu, sub impactul emotional al acelui gol, nu vezi decat partea buna a declaratiilor lui Maftei. Din pacate lucrurile nu sunt asa de simple si nu pot fi reduse la alb sau negru. Este mult gri intre ele.

              Apreciază

    • Ok Andrei,dar cum explici atunci reactia lui Muniru si Tade.Reactie care m-a surprins.Eu am crezut ca este un fel de razboi intre jucatori si IM.Si surprize surprize,nu este razboi ci respect si atasament si deoparte si de cealalta.Si nu este prima oara vcand vad acest lucru,am vazut pe stadion de cateva ori aceasi manifestare.O fi avand IM hibe si bube ,dar dupa cum am observat este apreciat de jucatori (mai putin de ex jucatori,gen Maftei)

      Apreciază

      • Sa fiu sincer, sunt si eu putin uimit de relatia foarte buna pe care pare ca o are IM cu jucatorii buni de la CFR, nu doar cu Muniru sau Tade. Poate ca isi dau si jucatorii seama ca IM face ce poate sa tina clubul in viata, iar cel vinovat de situatia in care sunt e de fapt AP. Si alti jucatori care au plecat au spus lucruri bune despre IM, dar cand a venit vorba de AP multi si-au exprimat dezamagirea intr-o maniera mai mult sau mai putin explicita.

        Apreciază

  15. Chiar nu mi-a lipsit domnul presedinte…silenzio stampa in care intrase chiar mi-a cazut bine. Nu stiu cat e de uist Zavaleanu, dar cand declara ceva, e cu 2 clase peste prezidentele nostru. E ca si cum ai compara doua compuneri, despre aceeasi carte, una scrisa de un elev in clasa a 7-a iar cealalta de un elev de clasa a 12-a. In fine, cineva din partea clubului stie sa comunice inteligent ca de acel limbaj de lemn auzit in ultimii ani, chiar is satul.

    Apreciază

    • Eh,dar stim toti ca IM are probleme cand trebuie sa vorbeasca in public.Sunt si oameni de acest fel,se blocheaza si nu le iese nimic,chiar daca intentiile lor sunt ok.:-))

      Apreciază

  16. Acuma privirile oamenilor cu bun simt se indreapta catre Iasi. Daca Iasiul isi respecta onoarea, o va face campioana pe ASA. Pe langa oboseala celor de la ASA e foarte dubios ce nazdravani au devenit cei de la Astra, isi dadeau sufletul ca si cum ar fi jucat finala CL. Nu e nici un pacat daca si ei se desfiinteaza in cursul verii.

    Apreciază

    • Șumudică o are mică… Nu mă refer la genitalii, ci la cinste, la coloană, la verticalitate. Astra merita victoria, dar Mumu vorbea despre antistelism, dar ieri marii astrali își dădeau viața pe teren ca să câștige… Geaba, giurgiuvenii tot cu bucalele… Asta nu scuză ASA, au jucat ca o cizmă. Sunt terminați moșulicii (la ora asta), iar țepele noastre și ale lor tot țepe sunt. Păcat, aș fi vrut să nu câștige campionatul fecesebeul.

      Apreciază

      • Silică, am mai vorbit noi pe tema, aşa că sunt „fortuit” să mă repet: ASA joacă ca o cizmă cam de multă vreme. Ieri au ieşit la iveală problemele reale ale acestei echipe (mă rezum doar la exprimarea pe teren, aşezare, etc.). Sunt nişte individualităţi acolo (Bumba, Zicu, etc.), dar noţiunea de echipă le e străină. CFR e mai echipă, cel puţin de vreo 6-7 etape. De fapt e cea mai bună în această perioadă, cu mult peste candidatele la titlul, dar şi peste restul. Îmi pare rău de ei, chiar am crezut că cineva îi va opri pe mioare, dar ASA nu merită titlul. Asta e. În rest: HAI CFR!!!

        Apreciază

        • Ai dreptate , Kiruj bacsi ! Dar, io am o intrebare: moflea ala de Ciubotariu ii antrenor ? Io cred ca daca il intrebi repede cum il cheama , strange din sprancenele alea stufoase … Cu Feri nost , ASA castiga campionatul!

          Apreciază

          • Ciubotariu este -dpdv tactic- un preşcolar lângă Feri, care (în treacăt spus) a cam comis-o în prima repriză, şi ceva din R2. Apoi a mişcat lucrurile în direcţia normală/firească, şi rezultatul a venit logic (coroborat şi cu „adrenalina” cauzată de eliminarea lui Cipri, cam aia era momentul în care giuleştenii şi-au săpat singuri groapa). HAI CFR!!!

            Apreciază

    • In mod miraculos, jucatorii Astrei si-au primit ieri (chiar inaintea meciului cu ASA) salariile restante pe ianuarie si februarie.

      Apreciază

  17. Am mai spus-o, Stâna nu merită să câştige campionatul(!);dar, cine(?)-ASA(!?)-cu ”bătrânei”(spre finalul campionatului au dat rateuri,în masă!)şi ceilalţi alungaţi de noi?;atâta pot; pt. un campionat de anduranţă, îţi trebuie un LOT de minim18 jucători-titulari, nu de 11 şi aceia nu toţi valizi(apar, accidentările,lipsa de formă,epuizarea fizică şi psihică,cartonaşele şi presiunea(nu mai poţi fi concentrat şi greşeşti lamentabil);şi în meciul din Gruia au fost(cel puţin repriza a doua), mult sub noi;dar ieri au fost penibili!; se vor chinui şi cu Oţelul; păcat că mult proslăvitul(de unii) A.P.a”fugit” de la echipă, tocmai când puteam, lejer câştiga, cel mai slab campionat din ultimii50 de ani!; aşa am pierdut şi noi, dar mai ales el!

    Apreciază

    • Văzut din acest punct, n-a fost în zadar acest chin îndelungat. S-a născut o echipă puternică și unită, adevăratul CFR! Am recuperat un portar extraordinar și un antrenor excelent. Și niște jucători ce merită toată stima începând cu Lopez și terminând cu juniorii noștri. Putem bârfi conducerea și incompetența doctorului, dar cred că mai existăm doar datorită lui, care a făcut până acum tot ce depindea de el. Să sperăm că va face pașii potriviți și de aici înainte, indiferent dacă prin readucerea lui P. sau prin convingerea unor noi sponsori. Hai băieții, haide CFR!

      Apreciază

  18. Apropos!;nu sunt dintre cei care continuă să contempleze, la infinit, marile noastre performanţe-pe care le-am elogiat la timpul lor-din”era-Paszkany”;mi-am exprimat explicit, până acum 3 ani, consideraţia, pt. fostul ”cuplu prezidenţial’ (Arpyke-nea Iulică), dar pt. asta, nu pot trece cu vederea transformarea lui A.P.şi intenţiile sale părtinitoare, strict financiare, în folos propriu şi în detrimentul clubului(!);ce tupeu să ai, să vii din neant, să pozezi în cel mai mare suporter-dar de rezultat!-(după ce ne-ai vârât în-groapă-datorii şi necazuri),acum când s-au disipit marile necazuri,au apărut rezultatele şi oarişce bani-pt. loc.3-(!?); A.P. a afirmat respicat, că ”singurul lucru care mă mai leagă de club, a rămas STADIONUL!”, pt.care- -zicea,el- am investit 30 meleoane, iar acum -zic,eu- nu-l poate vinde nici cu 10mil.(!), dar şi pt. aceştia îi trebuie echipă;de asemenea,să nu se uite că toate matrapazlâcurile legate de club le-a înfăptuit cu largul concurs şi complicitatea-mai ales,prin imobiliare!-lui I.M.(care şi-a luat ”partea Leului”), care mai avea puţin până să-şi angajeze toate neamurile în club!; dar dacă se mai poate combina utilul(câştiguri)cu plăcutul(spectacol sportiv) vii şi pozezi într-un mare admirator şi susţinător al echipei de fotbal-nu mai păcăleşti,nici ”prostimea!”-doar până în clipa în care iese profit, după care, iar dispar şi fug cât mai departe, ”poate-mi uită lumea năravul”(!); nu ne mai interesează de soarta a zeci(au fost sute)şi zeci de angajaţi neplătiţi, care se plâng de contractele”contra-făcute!”;Halal patron!; unul din acesta vă doresc să aveţi parte toţi cei care mai susţineţi un profitor!; odată în plus, mă alătur, întotdeauna, acelor care iubesc,dezinteresat acest club!;Hai CFR!

    Apreciază

    • In fraza a doua spune „in primele 3 ligi”. Asa ca asa cum anticoruptia de acum 10 era pleca de la ddemascarea cite unui functionar amarit care primise o ciocolata sau un pachet de cafea, sigur vor gasi niste meciuri de liga 2a sau a 3a, care vor fi declarate blat. Am o presimtire ca 80% din ele vor implica echipe retrase din campionat ca sa nu se supere nimeni.

      Apreciază

      • Stii cum e presa care traieste din clickuri, jumatate din trafic il fac titlurile, iar restul e can-can (adica umplutura).

        Apreciază

        • Stiu si ce foame e in presa. Ca fata de anul de virf 2008 incasarile din print au scazut la 22% iar majoritatea celor care lucrau acolo nu stiu sa faca nici presa, nici nimic altceva. Asa ca refugiile se numesc, bloguri, platforme cu plata la click sau ONGuri de unde pot papa ceva bani – gen Rosia Montana samd.

          Apreciază

    • Stelemeaua sigur nu va fi inclusa pe lista. Cred ca vor prinde cu mare tam-tam pe cativa din ligile inferioare, nici vorba de ceva asemanator cu Calciopoli. De altfel, exista doua feluri de blaturi in functie de cine le comanda : prima categorie e cea clasica, cand se inteleg conducerile intre ele, si celalat este comandat de mafia fotbalului, si nu sunt angrenate conducerile de club decat foarte rar, mai mult anumiti jucatori, antrenori si arbitri. Aceasta mafie a pariurilor daca numai un sfert este adevarat din ce s-a probat ( nu s-a presupus ) care nu este nici 10% din ceea ce exista, este o retea pe langa care Iluminati sunt fix pix, si in cele mai socante teorii conspirationiste. Ei comanda rezultatele a mai multor meciuri saptamanal, dar mai ales in ligile inferioare.

      Apreciază

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.