Contraatacul de noapte


Anno Domini MMXV, luna lui Florar, ajunul bătăliei de la TAS

Actul I, scena I

Flăcăruia plăpândă a ultimului buștean din cabana de lemn din Gruia stă să își dea duhul. Lângă foc,  oastea vișinie zace tacută într-o rână continuă.

O VOCE: Nici azi primăvara vrajbei noastre nu s-a schimbat, poate mâine, prin soarele de la Lausanne în toi de vară, iar norii toți, ce tribuna ne-o strivesc, să fie duși în adâncimi de Someș. Purtăm pe frunți cununi de biruință, din ciunte arme am făcut trofeu…

DEAC (surprins de vocea ce răsună în noapte): Care ascultă teatrul radiofonic?

Toți ochii, mai puțin cei înfipți în mecla lui Lopes, se întorc spre Carter, singura posibilă rudă cu bătrânul Will din tot lotul adunat la sfat. Dar vocea nu-i a lui, e doar vântul ce scarpină cocoașa Gruii în miez de noapte. Dinspre vale se aud infundate dizertațiile studenților la fără frecvență în A ce-și continuă marșul spre liga 2. Iar pensionarii de la CUG sforăie. Tade își ciulește urechile pentru o secundă, iar apoi continuă a-și lustrui bocancul drept.

PĂUN (cu un soi de zâmbet în colțul gurii): Bade Dicane, ce ne așteaptă mâine?

Francisc, cu o față lungă și și așa foarte îngustă, își drege vocea și pornește a cuvânta lent.

FRANCISC: Dragii bădiucului, să nu visăm în noaptea asta. De aia am și adus palinca. Vom vedea ce va fi să fie, dară să știți că în războiul ăsta noi suntem doar carne de tun, suntem buni doar să ne sfâșiem pielea în direct și să ne mozolim ghioambele cu țărână, ca unii prin studiouri să ne facă oricum de cacao. Totu-i să nu ne facem de rușine suporterii și neamurile rămase acasă. E cam tot ce ne-a rămas. Dacă ne putem uita în ochii lor pe Skype și mâine dimineață, e bine.

CARP: Și punctili? Dacă o să vină?

FRANCISC: Hmmmm

DEAC: No ăla-i baiu. Că și dacă vin tăt nu știm ce-i de făcut.

O VOCE (cea a autorului, cu perseverență parafrazând din  Richard al III-lea de W. Shakespeare): Ridatul Kojak chelia-și netezește;  în loc să sperie vrăjmașii împletoșați, el dănțuie-n iatacuri de domnițe. Dar eu, ce nu-s cioplit pentru mișmașuri, nici făcut a mă răsfăța-n oglindă, pocit încât și javrele mă latră când pășesc șontâc, eu mi-am pus în gând să fiu un ticălos…

FRANCISC (așezându-și cușma cumsecade): Măi, copii, echipa noastră n-o fost fătată nici la FRF-n birou, nici în Dubai pe plajă, nici într-un buzuner croit de Armani pentru paiațele de la TAS. Deși îi trecută de sută, față de humanoizii obișnuiți, ea poate a se-ntoarce de la groapă oricând, atâta vreme cât pentru dânsa bat mii de suflete, și-n stânga și-n dreapta, și la est și la vest.  Să nu vă fie frică de nimic și oriunde veți ajunge, veți fi însoțiți pe drum de mii de gânduri bune.

Dinspre gară, un vânt puternic  bagă frisoane într-ai noștri. Flacăra încă mai pâlpâie. Ceata n-are somn. În spatele ei, în bezna tribunelor, mii de oameni  cuminți așteaptă în liniște soarele dimineții.

O VOCE (eu): Luptați, voi, oameni buni, luptați, oșteni, țintiți la cap, la ăl de-i împuțit, dați pinteni, să-noate-n sâge caii, a voastre crunte lănci să sperie cerul…

(Trâmbițele de alarmă, trâmbițe de victorie, sirena lui Roaită și trompeta mea de retragere, claxonul personalului 4301 intrând în gară, țiuiesc toate, trezind toți pensionarii de la CUG.

SHAKESPEARE: Să nu guste pâine din ale țării spice/ acel ce pacea țării vrea s-o strice!

79 de comentarii

  1. Hakana (pe lângă felicitările de rigoare), echipa pensionarilor de la CUG (treziţi de personalul 4301, etc.) în ce aşezare joacă? 4-4-2? 4-2-3-1? Pe „noi” cine/ce ne trezeşte? HAI CFR!!!

    Apreciază

    • Mulțumesc, io zic că e bine cât încă ne trezim singuri. Din când în când, apoi iar visăm cu zilele. Deh, idealiști bătrâni ce suntem…

      Apreciază

  2. Cu scuzele de rigoare, și cu promisiunea că nu am să o mai comit (oricum, după cum am observat majoritatea suntem la curent cu ce se discută și pe acolo), dar nu rezist să nu-l citez pe clarvăzătorul cocora de pe chefere : ”cauza la TAS e ca si castigata, daca nu primim punctele eu zic ca-i clar, a fost o retragere frumoasa, iar cfr isi reia, daca mai poate destinul din liga a patra, poate candva, cand se mai curata tara sa revenim, nu-i exclus tot cu AP”
    Să ne mai descrețim funțile și să relaxăm mușchii rectali, înainte să facem febră de la strâns morcovul :)))

    Apreciază

  3. Nu vreau sa fiu catastrofic,dar viata va exista oricare va fi decizia de la TAS……doar ca in cazul nedorit
    de noi, sigur va trebui s-o luam de jos.Pentru ca mi-e greu sa cred ca actualii sunt interesati sa plateasca cheltuieli la stadion cat bugetul unei echipe de liga2-a.Sau cine stie ce va fi sa fie?Sa tinem pumnii stransi.

    Apreciază

    • Daca o luam de jos, sub un alt nume, cu palmaresul pierdut, ma pierd si eu in multime. Vor mai trece inca o suta de ani anosti pentru zece de exceptie. Eu n-o sa fac ceea ce au facut suporterii Iasiului la ultimul meci. Incurajau CSMS Iasi cu fulare pe care scria Politehnica Iasi. Patetic.

      Apreciază

      • De ce s-o iei sub alt nume? Doar SA-ul poate intra în faliment, numele şi palmaresul pot continua într-una din ligile inferioare. Sper să nu fie cazul, dar dacă arde, trebuie aplicat modelul Glasgow Rangers, nu Politehnica/CSMS. Nasol că nu avem stadion de 40.000 de locuri pentru liga a 4-a. 🙂

        Apreciază

        • Asa zic si Uistii. Ca numele si palmaresul e al Consiliului Judetean, daca nu gresesc si se pot relansa din liga 4. In cazul nostru, ale cui sunt? Care ar fi artificiul tehnic?

          Apreciază

          • Mă gândesc că procedura e ca la un magazin alimentar, să-i zicem Sora sau Fratele. 🙂 Magazinul Fratele (CFR Cluj) este propietatea lui SC Tata SA (SC Fotbal Club CFR 1907 Cluj SA), proprietar care dă faliment la un moment dat. Adminul judiciar lichidează societatea Tata, iar SC Mama SA cumpără Magazinul Fratele, îi păstrează numele (plus palmares, în cazul echipei), preia angajaţii (sau angajează alţii) şi-l redeschide. Nu modifică nimic, ca şi client nici nu-ţi dai seama că-i a altuia. Nu ştiu şi nu-mi dau seama de ce este nevoie să începi din liga a 4-a sau a 5-a. Normal ar fi ca locul în prima ligă să fie al echipei, nu al societăţii proprietare. o fi apărut ceva reglementări Uefa şi naţionale, că până prin 2000 se schimbau anual societăţile care administrau echipele şi nu retrograda nimeni în liga a 4-a. Mititelu schimba societăţile ceva mai des, probabil trimestrial. 🙂

            Apreciază

  4. CFR nu merita sa dispara sau sa joace in B. Nici nu mai stii cati dusmani sau adunat contra noastra. La romani este ceva normal asta, ne defineste. Educatia si bunul simt au disparut demult pe aceste meleaguri. Numai cei din Laussane ne mai pot ajuta. CFR a fost cel mai drastic depunctata for ever. FRF si-a trimis dulaii acolo sa ne anihileze.Va fi CFR versus FRF. Asteptam cu emotii . HAI CFR CLUJ-NAPOCA- TRANSILVANIA !!!!!!!

    Apreciază

  5. Cu sau fara punctele de la TAS viitorul pare destul de sumbru. In varianta optimista a reprimirii punctelor, sezonul urmator oricum incepe de la -6, insolventa, fara finantator, fara sa stim cu cine (din lotul actual) vom continua. Cealalta varianta nici macar nu vreau s-o iau in calcul. Din pacate incepem sa avem tot mai multe asemanari cu vecinii din vale si asta nu e bine deloc: cu un picior in liga secunda, in pericol de desfiintare si cea mai tare e disparitia finantatorului. Daca al nostru s-a dat la fund, al lor nu mai e de gasit. Din cate am inteles astazi se judeca iar vineri ne va fi comunicata decizia. PS. Felicitari Hakana pt scenariul cu iz shakespearian! PS.2 Nimeni n-a amintit aici ca ieri 18 mai a mai trecut un an de la ultimul titlu! Hai CFR!!!

    Apreciază

    • Într-adevăr, sezonul următor îl vom începe cu -6 puncte, dar îl vom continua cu -12, dacă la 30 septembrie nu va exista un plan de reorganizare aprobat de judecătorul sindic. Cum să dispară finanţatorul? Uite: „Evesham Holdings LTD a rămas singurul susținător al echipei.” „Evesham Holdings a înaintat clubului CFR o scrisoare de intenție pentru ”susținerea activității în limita necesarului”.” link

      Apreciază

      • După ce toate „păcatele” echipei vor fi spălate administratorul garsonierei din Bristol se va întoarce în lojă. El încă așteaptă apa sâmbetei să îmoaie rufele murdare ale familiei…

        Apreciază

  6. Era vorba de ceva finantatori potenti….care s-au dat alaturi din cauza ANAF…Recastigam punctele la TAS, pote castigam si procesul cu ANAF, care se pare a blocat arbitrariu conturile, fara sa aiba un temei legal puternic…Poate, Doamne-Doamne, CFR ca brand va supravietui? Ca dara’ uiefa are nevoie de suport/spectatori/sponsori/etc. si din Ioropa de Rasarit…ala futut de tati din mandra UIE…..HAI CFR!!!

    Apreciază

  7. Csongi, oricare va fi deznodamantul, cocora se va lauda ca el a fost primul care a anticipat corect verdictul . Asa cum, l-ai citat, inainte de meci zice ca va fi 1X2, iar dupa meci se lauda ca a nimerit rezultatul . Eu chiar nu inteleg cum de are atatea adepti pe cheferetv, sau chiar daca inteleg, prefer sa n-o spun …

    Apreciază

  8. Nu mă mir că oștenii noștri privesc dezorientați la crampoane. Tocmai m-am uitat în clasament și am observat că CFR (30) este la egalitate de puncte cu FRF (24+6), deși a doua echipă a jucat numai alba-neagra la masa verde. Cred că Tade e cel mai speriat dintre toți, să nu cumva să fie penalizat cu 24 goluri, pe motiv că 17 dintre ele n-au fost din corner. În rest, vă recomand să nu ratați meciul cu Rapid, că nu se știe când e următorul! Hai CFR! A fost frumos…

    Apreciază

    • Ești cam pesimist, Mister…Uite, voi face joi (înainte de vinerea mare…) un sondaj, să vedem cine va continua munca pariotică pe acest site, dacă NU vom primi punctele înapoi (=div.B/falimen/etc). Bună întrebare, ce zici? Sau întrebarea de baraj va fi dacă va exista acest site sau nu? HAI CFR!!!

      Apreciază

      • Filele de arhivă singur ne vor ține ocupați niște ani. Apoi vor apărea niște generații cărora va trebui să le povestim despre promovare, intertoto, și, până să ne dezmeticim, mai vine o dată AP și-și răscumpără de pe Oser clubul și o ladă de scule și se apucă de meșterit.

        Apreciază

  9. Inainte de TAS: tate echipele potential contracatindate la FC FN este handicapate cu „n” puncte, mai putin cele din Campionatul Comunal Voluntari, care ieste… Deci, si pana la urma turmei: la anul FC FN, impropriu denumit club de forbal, va castiag dreptul de a pierde in primul tur preliminar la ChL si sa incaseze ceva sute de mii de ioroi…tocmai cat sa ajunga sa se baje apa la saivan si vizica la muntele Athos, Portos si Aramis… Deci, care va sa zica: este clar….Noi nu trebuim la ragateni… Dar poate afla si ei ca nici ei in putin timp nu ne mai trebuiesc, nu ca ne-ar fi fost trebuita vreodata…. S’atunci ce va fi??? Sa zic? Sa nu zic?

    Apreciază

  10. Puţin probabil să primim(toate) punctele înapoi(ce a stat la baza depunctării cu câte 4 pcte, care-i logica ?),fapt pt. care vom fi condamnaţi(de FRF) la faliment;de aceea nu-i înţeleg pe cei 5”răzvrătiţi”, care într-o asemenea situaţie,nu vor mai avea niciodată şansa şi speranţa de-a mai primii vreun bănuţ(!), başca că vor fi catalogaţi-”persona nongrata!”;sincer,nu le mai înţeleg poziţia,sau urmăresc şi ei cu orice preţ, măcar, răzbunare!;înafara lui Maftei( care într-o oarecare măsură a fost util), toţi ceilalţi au fost(la noi)nişte ”gioarse!”şi chiar nu ar fi meritat să le fi dat satisfacţie;doar că orice contract trebuie respectat;e vina clubului, că nu a ştiut cum să le condiţioneze!; oricum, Arpike a prognozat o perioadă de 4-5 ani prin ligile inferioare(o ştii el ceva, sau chiar s-a dorit acest lucru?!)

    Apreciază

  11. Problema mare baieti.Azi cand am ajuns acasa ,am observat ca ceasul cu CFR s-a oprit.Nu-i un semn bun.Maine trebuie sa-i pun urgent o baterie.Hai CFR!!!+!

    Apreciază

    • Păi chiar te rugăm frumos să schimbi bateriile ălea nenorocite, OK? Ai termen de realizare până mâine, ora 10.00, DA? HAI CFR!!!

      Apreciază

  12. Hakana ! Nu cred ca faceau focu’ cu busteni din vechea cabana , fiindca, aia erau „ignifugati” (amu, io nu stiu daca erau mai mult igni , decat fugati) ca, ca si traversele (ori transversele, niciodata n-am stiut cum ii corect-„limbistii” sa ma corecteze, ca tare multi is de cand s-o infiitat tastatura) de cale ferta . Poate ca foloseau ceva sosete gaurite ramase de pe vremea lui Tegean , So, Soos si Bretan (rima frumoasa, nu ?). Si pentru aroma, este mai explicabil. Punctele ne vor fi date inapoi (ori inainte), ca judecatoru’ ala, nepereche, nu-i de pe Dambovita (totdeauna am vrut sa pronunt „bivolitza”), unde s-or adunat tatzi uaminii cinstiti. Ca, doara-s a noste, nu a l’i stana ori hora ….Da’ haideti s-o spunem pe aia dreapta (ca, numa’ Retardila saracu’ o mai spune) : CFR-ul trebuie extirpat din constiinta romanilor fiindca-i un pericol politic !!!!! Acum,sigur !, Paszkany ii un magar ca si-o parasit si muierea si jucareia, ca minte mult (in ultima vreme ) ca o fugit cu bani lui nu stiu unde …Da’ , oare nu-i amenintat de ceva sau cineva ? Ca mie, tare spariet mi s-o parut la alegeri ..! S-apoi, nu asta-i important, ci faptul ca, ideea de „TRANSILVANISM ” de „ARDELENISM ” trebuie combatuta cu orice mijloace … Iar , CFR-ul inseamna ARDEALU, TRANSILVANIA. Pffui , ca am un nod in gat …. !!! Bai, fratilor ! Io , niciodata nu m-am simtit intre neamu’ meu in bucuresti, in sud -in general. Aaa ! Ca vorbim o limba ce o intelegem toti , asta-i altceva…… Ca, si engleza se vorbeste in America , Africa, Australia, da nu-s frati..Ardealul are bogatii minerale (aur, gaz, sare), are paduri , munti. ape , orase. Pana si romanii de la Roma au atacat Dacia plina de aur si nu Getia pustie . DACIA este TRANSILVANIA si nu getia …Voi nu vedeti ca tot timpul ne spun ca Transilvania ii a lor , de parca ne-au cucerit (ca-n Evul Mediu), ca sa plecam nu stiu unde … Unde sa pleci daca n-ai venit de nicaieri ?? Ei vor ca totul sa fie cotrolat de la bucuresi, sa decida orice . Iar, daca nu esti de acord; nu esti patriot . Da’ , ce ne dau ei noua ca sa fim patrioti ? NIMIC. Ziceti ce vreti, da’ ,io unu’ ,m-am saturat de minciunile lor patriotarde,de intrigele lor , mi scarba de ei . Sa ne dea TRANSILVANIA -napoi si numa’ dupa aceea il „atachez ” pa Paszkany (ca doara , el o adus un renume CLUJULI meu drag , Ardealului ). Altii , care se cred cinstiti :CE AU FACUT PENTRU CLUJUL NOSTRU ????

    Apreciază

    • Io zic sa lasam politicul deoparte si sa facem un minim efort de memorie ca sa ne aducem aminte ca nu aia din sud si nici cei de la LPF nu si-au achitat datoriile… Si aici nu vorbesc de datoriile la ANAF, aia fiind alta varza… Si tot in acelasi context v-as invita sa va uitati cine se afla pe liste la masa credala… Deoarece din cate tin eu minte acolo apar jucatori care au plecat de la CFR de ani buni, cu mult inainte de intrarea in criza… sau antrenori… Pai cu astia ce facem? Ne facem ca nu vedem sau bagam intr-un stil pur mioritic gunoiul sub pres in incercarea disperata de a ii spala obrazul la gozul ala de paszkany? Da ce ma? Voua v-au intrat milioanele in conturi? Oricum e amuzant cum in doua trei luni toata lumea uita, ma rog aproape toata lumea, cum s-a ajuns la insolventa si la un pas de faliment si mai ales din cauza cui… Unde pajtele ma-sii is banii, domnilor? Ca la mine in conturi singur nu! De ce mortii ma-sii nu s-a dorit bagarea echipei in insolventa in 2014, in conditiile in care se stia ca oricum tot acolo ajungem, mai devreme sau mai tarziu… Mi se pare mie sau va bantuie cocora, ca nu mai inteleg?… Bine, nu e vorba de toata lumea, ca mai sunt destui oameni cerebrali pe aici… Dar e super deranjant cand mai vine cate unu care ar da vina pana si pe alinierea planetelor pentru dezastrul de azi de la CFR, dar nu ar pangari jupanul sub nici o forma. Ce nu inteleg eu e de ce… V-a dat sandwichuri?! Pana la urma care-i motivul pentru care faceti cu atata disperare scut in jurul chelului?… Unii…

      Apreciază

        • Din respect pentru ceilalti nu te bag unde ai merita direct si frontal… dar ia de aici: tabel. Parcurge lista si explica-mi cum pizda ma-sii marele ArpIKE e dator la Dani plecat in 2010 si nu ii e dator lui Cadu plecat in 2014 (fosti cumnati)… Cum ii e dator lui Mando si nu ii e dator lui Andone? Poate imi explici cum e si cu datoria la Axintele, O MIE DE EURO, MA!… si poate ne spui brat la brat cu cocora cum pastele ma-sii de cand il avem administrator pe Zavaleanu jucatorii sunt platiti la zi… Hai coane „mancator de sanwich” ca poti… Ba, voi cand nu mai aveti argument asta faceti, treceti jegos la atac la persoana, ca atata stiti… Cacaciosi…

          Apreciază

          • Dane, nu vezi ca tu esti cel care foloseste un limbaj de autogara pe aici? Poate ai avut o zi grea, te cred ca astepti si tu rezultatul pe care il asteptam toti, dar asta nu inseamna sa improsti cu expresii genitale incoace si incolo.In rest, poti forta ce clisee vrei, aia cu sandwichurile o ai de la aia cupotcoava pe piept. Nu ma mir, rezoneaza cu formularile tale lirice.

            Apreciază

  13. Va mai amintiti de celebrele scrisori sau declaratiile lui AP redate de Cantor Z.? Na, pe mine m-au pus pe ganduri. De ce? Imi amintesc ca AP, in plina hegemonie FC stana, a declarat ca vrea sa castige campionatul cu CFR-ul. Am zambit, mi s-a parut imposibil ca cineva sa invinga oile si cateii. Dar CFR-ul a luat campionatul. L-am mai auzit pe AP ca vrea sa se schimbe formatul campionatului, am zambit din nou. La mafia care exista si exista si acum, nu am crezut. A mai spus Arpike ca vrea sa transmita meciurile din liga blatista, n-am crezut-o nici pe asta, dar surprize, surprize, lookurile transmit liga blatista. Na, si am ajuns la scrisorile lui Arpika. Spune el ca CFR-ul va sta 4-5 ani prin ligile inferioare, si nu este nicio problema. Daca si acest lucru se va adeveri, eu cred ca aceasta falimentare a clubului a fost una asumata si intentionata. Tot timpul am avut aceasta senzatie. Nu-mi vine sa cred ca un manager de nivelul lui Arpika sa faca asa de multe greseli si intr-un timp asa de scurt, numai daca nu le-a facut intentionat. Scopul? Nici macar nu pot sa-l intuiesc, fiindca nu inteleg ce castiga AP daca se duce dracului echipa.

    Apreciază

  14. @Gica10 Raspund la ce ai postat la articolul anterior: „Nasoale simptomele,cred ca-i caz de targa………probabil n-ai fost contaminat total si lipsa rezultatelor(si mai nou incertitudinea vizavi de viitorul echipei) ti-au indus o stare de lehamite.” Exact. Mi-s absolut obsedat de trofee si rezultate, logic n-am cum sa fiu deprimat de ce se-ntampla acum la CFR decat daca’s un glory hunter. Genul care ar utiliza ca nickname numele si numarul unui „rege” care, gurile rele spun, ar fi profitat de un regim nu tocmai democratic ca sa-si anexeze tinichele-n CV. Problema mea cu ce se-ntampla la frana acum e legata de cei care au fost atrasi de povestea de succes a CFR. Cu tot cu seriozitatea ardeleana si mirosul de Catalunie estica.

    Apreciază

  15. O zi absolut normala…..Soare cu putin vant, in zori caprioare in fata curtii mele, Dantesc injura tot ce misca, Luis nu da raportul cu realizarile de la Tancabesti….curtea delibereaza 3 zile…de parca n-ar fi traba oabla… 2 zile de asteptare mai sunt…si aflam ca disparem sau disparem….Productia mere, ieconomia creste, comunele suburbane promoveaza, e un mic porodici….Unii isi dau seama ca ragatenii vor sa dispara ardelenismul, CFR fiind de fapt expresia ardelenismului…..altii spun de profituri de sute de meleoane, confundand venitul cu profitul…. O zi absolut normala…In plus – fiind o zi normala – postul nu e lasat sa treaca…Cum am fost zisa…O ZI NORMALA!

    Apreciază

  16. Da Doamne minte luminata a judecatorilor de la TAS !!! Federatia care se lupta sa demoleze fotbalul romanesc ,condusa de Sarpele cu ochelari…e o rusine nationala !!!

    Apreciază

    • N-o fi schimbat Luis bateria la ceas. Toate zvonurile dinainte de hotărârile din februarie ale comisiilor ne erau favorabile şi-a fost invers, să mai tragem de 5 bani speranţă că va fi pe dos şi acum.

      Apreciază

    • Nu ştiu cum funcţionează TAS-ul. Judecătorul o fi luat hotărârea pe loc, dar n-o face publică decât vineri, ori se gândeşte 3 zile şi-apoi dă verdictul?

      Apreciază

      • In nici un caz nu lanseaza zvonuri. Astea is doar obiectul muncii jurnalistilor romani. Aia straini asteapta cuminti pana vineri. De ex italienii: link

        Apreciază

    • Serios? Ez am auzit ca vom reprimi punctele, in schimb va fi depunctat FRF-ul pentru conduita nesportiva la comisii. Stati calmi pana vineri. TAS-ul nu e pe malul Dambovitei sa scape zvonuri. O singura echipa din Cluj va retrograda: nuliversitatea.

      Apreciază

    • TAS trebuie sa taie unde trebuie……Problema e ca cineva va spune unde trebuie??? Ca dara inainte de depunctare a fost valabil regulamentul (si neaplicat la nimeni), dupa depunctare s-a renuntat la aplicarea regulamentului… Adeca tipic rumunesc avem o lege, futem pe cine trebuie, pe urma congelam legea… CFR, mai precis Clujul !!!… reprezinta Transilvanismul….deci trebuie distrus, ca orice alta initiativa de ardelenism…pericol mare….

      Apreciază

  17. Între dorinţa de-a retrograda CFR-ul şi rămânerea in L.1 a Chiajnei, cu care credeţi c-ar opta sudiştii(şi nu numai!)?;retrogradarea noastră a fost pusă la cale, în primul rând, de Arpike,prin”nea I(p)ulică”, care nu au depus(voit!) la timp documentele pt. INSOLVENŢĂ;A.P.trebuia să se retragă din peisaj(aplanează asupra sa, suficiente acuzaţii,în acest sens!) şi nu poate”dispărea”-nu ar da nici satisfacţie-dacă echipa ar rămîne în primul eşalon;ce mai contează,dacă din viaţa noastră, se mai pierd vreo 4-5ani din fotbalul”mare”, de nu cumva 14-15(!?), până se mai limpezesc apele;halal principii,Arpike(!)

    Apreciază

    • Dara, daca tot vroia nea (P)Iulica sa se retrogradeze…nu era nicio problema sa se retraga…din lipsa de lei, crocodili, carasi, soparle,,,etc…Ragatenii vor afara din campionatul lor comunal orice este ardelenesc!!! Inca nu va este clar asta?

      Apreciază

  18. Este muuuult mai usor sa absorbi bani publici, batandu-ti joc de investitorii privati…Banii de la bujet „vine” vrei-nu vrei…performanta nu conteste……voturi sa vina…

    Apreciază

  19. Văd că pe cheferetv a apărut o mică confuzie în legătură cu postarea lui Vlad, aia cu zvonul de la club. Nu e vorba de Vlad, suporterul lui U, care pe Tribună foloseşte nick-ul Vladimir, ci de un alt Vlad.

    Apreciază

  20. Ne-au penalizat cu -6 pct sezonul urmator,pentru ca nu avem planul de reorganizare aprobat!Dar ce-ti aduce-n plus acest plan?Important este sa-ti desfasori normal activitatea dupa intrarea-n insolventa.O echipa cu planul aprobat nu-si plateste jucatorii si instanta constata acest lucru.Nu era normal sa declare falimentul?Daca tot vorbesc de respectarea legii si principiilor cei de la frf.
    Vedeam la o analiza a ligii1 ca datoriile totale sunt de vreo 370 mil(din care cfr vreo 50).Pai dintr-un calcul de aritmetica simpla vedem ca ar veni vreo 20 de caciula.Doar ca se pare ca aceste datorii sunt la bugetul de stat…….ei si se pare ca asta nu-i asa important,ca ala(bugetul de stat) suporta mult.Pai steaua avea o datorie de 12 mil euro din anul 2000.S-a zbatut cineva din federatie sa recupereze prejudiciul?Dar cineva din federatie s-a zbatut sa puna in aplicare paragraful care prevedea retrogradarea echipei in cazul actelor de coruptie in fotbal?Vezi condamnarea lui jiji in cazul Valiza.Le-au dat -6 pct de ochii lumii ,ca apoi la inceputul campionatului sa le stearga…….astea-s principiile pe care le amintea vochina astazi.Mai dava-n fasole de ipocriti!

    Apreciază

  21. Nebanuite sunt caile domnului (AP):
    „Activitatea echipei CFR este susținută din Seychelles. Lista creditorilor indispensabili”
    link

    Apreciază

    • „…judecătorul sindica a cerut detalii despre identitatea firmei Evesham, iar administratorul judiciar a răspuns: ”Raportat la prevederile Directivei nr. 96/9/CE a Parlamentului European si a Consiliului din 11 martie 1996 privind protectia juridica a bazelor de date care priveste „protecia juridica a bazelor de date, indiferent de forma acestora” si întrucât nu detinem nicio calitate în a depune documente care privesc constituirea si situatia actuala a societatii Evesham Holdings LTD, vom anexa în atentia judecatorului sindic în plic închis: copie dupa documentul Certificat Constatator emis de Republica Seychelles, Agentia pentru Afaceri Internationale, Registrul Societatilor Comerciale Internationale la data de 28.04.2015 pentru Evesham Holdings LTD si copie dupa documentul Apostila, certificat de Curtea Suprema, în limbile engleza si româna.

      Adresa firmei este într-o clădire de birouri din insulele exotice: Victoria Mahe Crystal Offices, OT Center Seychelles.”

      Apreciază

      • Aoleu, ne trezim ca AP finanteaza de fapt clubul? Isi ia inapoi Dantesc tot ce i-a daruit cu atita generozitate lui AP in zeci de postari la ora tirzie?

        Apreciază

        • Arpike, ala de il iubesti atat de mult o mai finanteaza in cel mai bun caz pe tipa aia,lucru de necondamnat totusi dat fiind ca dragostea e oarba…dar cam atat cu finantarea. Oricum sunt interesante ultimele date,dau o imagine adevarata a felului in care arpike a devalizat clubul…si in general cum si-a inselat cam toti partenerii de afaceri…Insa de la unu care s-a inavutit cu tiruri de sapun si pe baza de eludare a legii romane nu prea ai la ce sa te astepti,de banditi de felul asta e plina Romania…

          Apreciază

      • Cam pe acolo au plecat „milioanele” 🙂
        Iar compania din Seychelles e fondată de o companie din Gibraltar, care e fondată de una din Belize, care e fondată de una din Insula Man etc. și uite așa se pierede urma banilor și acționarilor.
        Eh, fiecare ar fi știut în teorie cum să gestioneze mai bine banii lui Paszkany, dar în practică suntem copii mici, foarte mici lângă mafioții ăștia.

        Apreciază

    • ’Jeaba hotăreşte TAS-ul aşa ceva. De fapt, nu contează ce va decide TAS-ul, „S-a terminat! FRF nu renunta la sanctiuni in cazul CFR Cluj” 🙂 link

      Apreciază

    • …păi mergem la TAS şi cu speţa asta…Vom spune, că -de fapt- nu am „vândut”, ci i-am făcut „cadou” punctele, că sunt şi ei ceferişti (mai mult de atât, sunt şi ei vişinii), deci sunt fraţii noştrii, ce naiba…:) În familie nu există noţiunea de blat…sau da? HAI CFR!!!

      Apreciază

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.