Dezorganizare planificată


Pe 24 mai 2015 catolicii de pretutindeni (şi de toate „culorile”: greco-, romano- etc.) vor sărbători Rusaliile, iar la mine în „sat” (Şumuleu-Ciuc) va fi un pelerinaj cu vreo 200.000 oameni, sosiţi la sărbătoare de pe toate continentele, români, maghiari, saşi etc. şi nu numai catolici. Pelerinajul ţine cam 3 zile, perioadă în care zona este închisă, nu intră nicio maşină, nu iese nicio maşină (în afara salvării, poliţiei, pompierilor etc.), subsemnatul având mai mereu bătăi de cap cu „evadarea” din carantina asta impusă de autorităţi şi de către ordinul franciscan de la Şumuleu…

 „Ordinul Franciscanilor Minoriţii: ordin compus din 3 subordine:

1. Minoriţii, fondat in anul 1209 in Italia de către călugărul Francisco de Assisi (numele

    adevărat: Giovanni Bernardone). Subdivizat la rândul său în:

    a) Franciscani Conventuali Minoriți (port: rasă neagră, sau grie, glugă),

    b) Franciscani (port: sandale, rasă maro, glugă),

    c) Capucini (port: sandale, rasă de culoare maro, glugă, barbă),

toate independente, dar având ca numitor comun o lege din anul 1223. Ţelul: respectarea evangheliei prin: viaţă ascetică, modestie, muncă misionară. Subordinele Franciscanilor şi Capucinilor sunt cele mai importante asociaţii calugăresti catolice actuale.

2. Călugăriţe clarise, fondat în 1212 de Clara de Assisi şi Francisco de Assisi.

3. Fraţii laici: activează în domeniul îngrijirii bolnavilor, în instituţii de educaţie…”.

***

No, uite că am ajuns unde „trebuie”… După meciul de la Iaşi, cam toată lumea ceferistă a fost de acord că artizanul victoriei a fost Francisc Dican, Feri al nostru (dar şi al „lor”, să nu uităm), un tip modest, care duce o muncă misionară foarte grea la un club „lovit de soartă”, mai exact spus, lovit şi din exterior, dar şi din interior, pare-se… 🙂

Să lăsăm partea asta cu „lovitul”, în 2 zile vom afla şi noi, cine pe cine a lovit, unde, de ce, etc. Să revenim la Feri al nostru, care – în opinia mea – chiar merită o „scriere” separată pentru tot ce a realizat cu echipă în ultima vreme, un antrenor căruia îi place statutul de A2, dar care ne arată – vrând-nevrând – că are un bagaj tehnico-tactic peste majoritatea „elefanţilor” din Liga noastră de toate zilele, reuşind să surprindă cam toată lumea cu mişcările inteligente pe care le face fie la nivelul aşezării în teren, fie cu schimbările etc.

Ieri, la Iaşi, inventivitatea lui Feri i-a surprins până şi pe comentatorii de la tembelizor (mă rog, ei sunt mai mereu surprinşi şi defazaţi…), care l-au pus pe Guima lângă Muniru etc., mai lipsea ca Mincă să fie trecut lângă Tade… 🙂

Meciul a început cu aşezarea deja clasică de 4-4-1-1 (continui să folosesc asta în loc de 4-4-2, pentru că vârful „ne-Tade”, fie Negruţ, fie Guima, joacă altceva, decât golgeterul campionatului, ambii sunt aşezaţi ceva mai în spate, intră mai mult la combinaţii, fac pivotare şi „tragerea” fundaşilor centrali în lateral, adică mai mereu fac „altceva” decât Tade, care face una şi bună: se duce glonţ spre poartă şi ori e gol, ori e penalty…).

În traducere liberă, formula de start este: Mincă – Lopes, Larie, Carp, Camora – Jakolis, Deac, Muniru, Păun – Guima – Tade. Vreau să fac din start precizarea că această aşezare se poate observa preponderent pe atacul nostru, şi preponderent pe atacul nostru poziţional. În apărare formula se scurtează un pic şi devine, într-adevăr- 4-4-2, cu Guima şi Tade presând în „cantităţi” egale fundaşii adverşi.

Până aici nimic deosebit, aceste figuri am mai văzut şi la Miri. Ca o observaţie importantă: una din deciziile interesante ale lui Feri a fost renunţarea (aproape) totală la deja ştrămoşescul 4-2-3-1 (care ne-a adus, să recunoaştem franc, destule bucurii şi rezultate), doar în anumite faze de joc poţi identifica „umbre” ale acestei aşezări (mai mult în fază de apărare aşezată, când Deac şi Muniru stau în linie în faţa apărării, Jakolis, Giuma şi Păun ceva mai sus şi Tade pendulând de-a latul terenului între fundaşii centrali.

Minutele trec, şi ceva nu e clar… Măi oameni buni, asta nici măcar 4-4-1-1 nu este, ci mai degrabă… da, este un fel de 4-1-3-2 (cu Muniru tătic în faţa apărării, apoi Jakolis, Deac şi Păun la pregătirea atacului, iar Tade şi Guima făcând demarcări de-a latul şi de-a lungul careului pentru a primi mingea, sau pentru a face loc vreunui mijlocaş să pătrundă). În paranteză fie spus, comentatorul de la Digi a observat excelent această aşezare (folosită, într-adevăr, preponderent în Portugalia), care este una extrem de curajoasă, pro-atac, pro-spectacol, dacă vreţi, din care cauză am şi suferit un pic pe contrele ieşenilor în prima repriză, aşezarea nepermiţând o repliere foarte rapidă a mijlocaşilor de bandă, dar nici lui Deac, care în formula asta are sarcini evident mai ofensive, de pregătire a combinaţiilor (lucru care s-a şi întâmplat la 2 goluri ceferiste).

O formulă „pozitivă”, aşadar, cu un risc asumat să rămâi descoperit pe contre (s-a şi întâmplat acest lucru în R1, mai ales pe partea lui Lopes, dar acolo putem vorbi de prostiile lui Tiago şi nu despre slăbiciunile sistemului…).

De schimbările periodice ale mijlocaşilor de bandă (Păun, Jakolis) nici nu mai vorbesc, le cunoştem încă de pe vremea lui Grig, continuată uneori şi de Miri. Mişcare tactică menită să surprindă un pic fundaşii laterali adverşi, lucru care s-a şi realizat măcar parţial, în partida de ieri. În schimb, ca o noutate am văzut şi o permanentă schimbare a poziţiilor între mijlocaşii centrali Muniru şi Deac (care, oricum era poziţionat ceva mai sus), iar aceste schimbări suprapuse au cam derutat echipa adversă, care –să recunoaştem franc- nu a mai fost la fel de determinată ca de obicei, după ce cu o etapă în urmă şi-au asigurat salvarea de la retrogradare. Mă rog, luptau şi ei pentru EL, dacă înţelegeţi bancul… 🙂

I-au ieşit lui Feri şi schimbările, mai ales cele „planificate”. În realitate, schimbare planificată a fost doar cea a lui Păun cu Chanturia (mijlocaş dreapta cu mijlocaş stânga!), pentru că ieşirea lui Guima a fost forţată de accidentarea lui (oricum, Jazvici şi-a făcut treaba, a scos un penalty pt. Tade, neavând, totuşi competenţele lui Guima în a se demarca şi în a-i servi pe ceilalţi), iar ieşirea lui Jakolis a fost şi ea cauzată de o accidentare, din ce-am înţeles.

Dar vreau să revin la schimbarea „planificată” (Chanturia în locul lui Păun): era evident că Alex al nostru nu a prins o zi foarte bună, intrarea lui Giorgi în schimb a revitalizat complet atacul (şi flancul drept), şi dacă ieşenii nu aveau şi aşa destule bătăi de cap cu schimbările permanente ale mijlocaşilor în lăţime, uite că s-au confruntat cu încă una, numită „Messi de Georgia”, care a prins o zi efectiv minunată.

După cele trei schimbări aşezarea a devenit treptat 4-4-2, din motivele invocate mai sus (neadaptarea lui Jazvici pentru un rol mai complex în spatele lui Tade, cum face Negruţ sau Guima), în atac formula „portugheză” de 4-1-3-2 a devenit şi mai clară, iar în apărare s-a mers pe un strict 4-4-2 (inclusiv Deac a mai coborât până la nivelul lui Muniru). Ca o paranteză: joc tactic minunat al lui Deac la mijloc, în ciuda „neconcordanţelor” evidente între acel post de coordonator şi Cipri. Dar nu vreau să intru la caracterizarea individuală a jucătorilor (a făcut-o foarte bine Racheta, ca de obicei), ţin să subliniez, din nou, aportul imens al acestui A1 în devenire care este Feri Dican, şi evidenta receptivitate a băieţilor la noile scheme şi tactici.

Felicitări, Feri!!! HAI CFR!!!

Autor: kiruj

71 de comentarii

  1. Kiruj, ai perfectă dreptate!; doar două vorbe mai adaug;După meciul cu Rapidul, mă gândeam şi eu să-i rezerv mai multe rânduri,bine meritate,de apreciere adresate,”omului din umbră”,artizanul jocului CFR-ului- Feri Dican,care cu o abnegaţie şi modestie ieşită din tipare reuşeşte să scoată maxim de la mai toţi jucătorii, făcându-i să joace ca un tot unitar; de subliniat că la un asemenea lot restrâns numeric şi valoric a realizat mult mai multe decât se anticipa, ţinând cont şi de condiţiile vitrege în care ne desfăşurăm activitatea- loviturile psihologice privind depunctarea şi insolvenţa!- Un OM de toată isprava pt. modul în care reuşeşte să-şi motiveze jucătorii, pt. faptul că ştie să se facă înţeles şi are răbdarea necesară pt. performanţă;încă, un sincer Bravo!

    Apreciază

  2. Câteva vorbe despre ASA. Am impresia că nivelul de oboseală al veteranilor e atât de ridicat încât mai joacă numai din voinţă şi mândrie. I-am văzut articulaţiile quasirigide ale lui Gabi; NDoye e numai obosit, pare-se. Vor să câştige, dar nu mai pot. Îs la mila lui Şumudică şi a Gălăţenilor, din păcate. Haide CFR, ASA!

    Apreciază

    • Corectă observație, Silică! Am citit undeva o bună caracterizare a situației: „FCSB merită să piardă titlul, iar ASA nu merită să-l câștige”. Cam așa stă treaba, jocul Mureșului este -cu mici excepții- plat (spre urât), fiind mai mereu salvați de câte o execuție fabuloasă a unuia sau altuia. În rest, și eu doresc să ajungă ei pe locul 1 la sfârșit, nici nu se pune problema să-i văd pe ceilalți…:) De vreo 4-5 etape, fotbalul cel mai spectaculos (nu neapărat cel mai eficient, dar și asta) îl joacă CFR, se vede de la o poștă…HAI CFR!!!

      Apreciază

      • Daca ar fi sa ne luam dupa merit si frumusetea jocului, CFR ar trebui sa fie pe primul loc. Dar fotbalul se joaca dupa alte criterii. Cat de frumos juca Interul lui Mourinho cand castiga finala CL in fata Barcelonei aflata inca in cea mai buna perioada a sa? ASA isi castiga meciurile, cu joc urat sau cu executii individuale, nu prea conteaza. FC Steaua joaca frumos? Nu, marcheaza tot in urma unor executii reusite, pe teren si poate in afara lui.

        Apreciază

          • Corect!
            Georgi este Messi, Jakolis este Iniesta, Deac un Xavi in devenire iar Tade -Suarez! Sigur , pastrand diferenta dar golurile 3,4 cu BT si 1,2 cu IS ne aduc aminte de jocul colectiv al catalunezilor la fel cum si jocul colectiv de reintrare in posesie cand cel care pierde balonul il urmareste pe adversar pana il deposedeaza, dupa modelul Barcei.

            Apreciază

            • Corect, cam de 5 etape a reapărut acest pressing făcut sus de tot (interpretat la nivel de artă pură în era Miri), și uite, rezultatele vin și ele…Lucrurile se leagă, echipele slăbuțe ale Ligii (în special fundașii cam țapinariai acestor echipe) nu sunt pregătite să joace în regim de pressing continuu al adversarului, apar ezitările, apoi greșelile…Pentru toate celelalte există TADE! HAI CFR!!!

              Apreciază

  3. Nu de mult,cineva acuza suporterii care l-au huiduit pe „maftei”.Uite o mostra ,de ce http://www.stiridesport.ro/competitii/liga-1/sefii-lui-cfr-au-incercat-sa-jefuiasca.html .Este singurul care face scandal ori de cate ori are ocazia.Are dreptate,trebuia sa fie platit,dar ar trebui sa fie mai cumpatat cu declaratiile.Sunt si alti jucatori in situatia lui,si nu-i vezi la fiecare colt de strada dand declaratii anti CFR.Nu stiu care este motivul de doreste falimentul clubului,dar am asa o presimtire ca este portavocea altora.Numai ca nu-l duce capul sa-si dea seama.Nu sunt deacord cu huiduirea fostilor sau actualilor jucatori ,antrenori etc,dar „maftei”prin atitudinea lui ,ma dezgusta.Imi pare rau ca trebuie sa spun asa ceva despre un fost jucator al nostru.
    PS Cred ca el ar trebui sa fie ultimul care sa vocifereze,luand in considerare ce a facut la venirea in Gruia.Are memorie scurta,si a uitat ca a fost platit fiind accidentat,si tratat de club din cauza ca si-a ascuns accidentarea in momentul legitimarii la CFR.

    Apreciază

    • Are dreptate. Nu stiu care dintre noi nu ar face scandal, daca ar fi neplatit cu lunile la serviciu, iar patronul ar face uz de toate mijloacele ca sa nici nu-l mai plateasca. Contractele trebuie respectate.

      Apreciază

      • Hai sa-ti spun eu. Nu ar face scandal Piccolo. Nu ar face scandal Djokovici. Nu ar face scandal Cadu. Mai pot lungi lista daca vrei. Exista justitie, depui actele si rezolvi problema cu avocatii. Nu trebuie sa te enervezi, nu trebuie sa injuri pe nimeni, nu-ti creste tensiunea. Da cum rumanu’ e obisnuit cu scandalul, la stop, la coada la slana, pe stadion, in parc, mai exact oriunde, da-i cu scandalul. Am inteles mesajul lui Maftei inca din decembrie, da ce-i mult e mult. Nu-s convins ca nu mai ciupeste Maftei cateva sute de euro de la presa pentru declaratiile lui, altfel nu-l inteleg. Ce, numa el are de luat bani de la CFR? Sau ii place scandalul, ca la tot rumanu’ si pace.

        Apreciază

        • LoL, care justitie, aia de la comisii? Sau cel de la tribunal, unde e in capatul listei creditorilor? Omul a fost tepuit, si si-a dat seama ca nu va mai vedea prea curând, si atunci cel mult o fractiune din banii cuveniti. Nici măcar daca va fi sa se vândă stadionul. E normal sa fie disperat. Respectul, loialitatea, corectitudinea trebuie sa fie reciproce.

          Apreciază

    • „Pentru jucători şi antrenori mi-ar părea rău ca echipa să intre în faliment, dar lumea trebuie să înţeleagă că nu jucătorii sunt de vină, ci conducătorii. ”

      Punct si de la capat,arpike e un jeg pe care il pun in aceeiasi barca cu jiji,borcea,iancu si copos…Nu spun mai multe fiindca nu vreau sa le fac rau celor care azi poarta cu demnitate tricourile alb-visnii…
      Rugamintea mea e sa nu mai impachetati cacatul,daca arpike pe baza de decizie luata unilateral decidea sa intram in insolventa in noiembrie 2014 azi eram la locul 3 fara emotii…Dar a mai stat odata la ciupit ,ca poate ii mai iasa de o shaorma ..si ghinion nu i-a mai iesit…Insa Maftei ,lui Maftei nu ar trebui sa ii uitam golul cu sibienii sau intrarile la sacrificiu,el fiind un jucator care chiar da totul…Deci multa UE arpad!

      Apreciază

    • Luis, lasă-l în pace pe Maftei…Unii rezistă mai bine în condiții de neplată, alții nu…Nu exclud variante SCI-FI cu Maftei pe post de porta-voce și manipulat de nu știu cine…Să fin onești, și să vedem ce a provocat această așa-zisă poveste a lui Maftei. N-a fost plătit, îți spun eu…N-aș fi foarte fericit nici eu în astfel de condiții…Sunt convins, că Vasile nu a stat cu pistolul la tâmpla lui IM să semneze un contract avantajos lui…Prostiile (bolile de copilărie) se plătesc, uneori scump, Luis. Că unii sunt mai vocali sau nu, e o problemă de detaliu. Problema principală e la noi, asta e problema. Restul e can-can, cum a visat-o și Jacques Offenbach în can-can…HAI CFR!!!

      Apreciază

      • Maftei a veni accidentat la club, daca iti mai amintesti. Asta-i una. Cine i-a platit convalescenta? Asta-i una. Doi, de ce nu a plecat in iarna ultimului sezon in care a jucat pentru CFR si a mai stat si returul ala? De ce? Ca nu l-a tinut nimeni cu forta. Da avea pe hartie prea mult sa se duca la Chiajna pe 3,4 mii de euro si stia ca o sa faca scandal si o sa-si capete banii. Da vorba lui, pana la urma ti se intorc toate….

        Apreciază

        • Ok, Darkside, te înțeleg, și dpdv al eleganței ar fi o chestie efectiv ridicolă să-l punem pe Vasile lângă Piccolo, e un nonsens…:) Dar, repet, Vasile nu s-a dus cu pistolul peste IM să fie plătit cât îi în convalescență…Nu-i prost, cine cere, Darkside…În fine, dacă o luăm pe analiza detaliată a comportamentului la fiecare (Piccolo, Cadu, Maftei, Hora, etc), evident, că Vasile rămâne undeva la coadă. La fel de evident mi se pare și mie că Vasile e manipulat, dar întrebarea de baraj tot rămâne: din vina cui s-a ajuns aici? Asta e întrebarea principală, Darkside, restul sunt chestii derivate, colaterale…HAI CFR!!!

          Apreciază

        • E,e ,dar io sau tu l-am adus accidentat? Stii tu in ce conditii a fost adus,stii tu cum a fost platit ? Si cine i-a platit recuperarea ? Eu stiu multe dar tac si tac din respect pentru jucatorii de azi de la CFR …. arpike e un jeg care a declansat dezastrul si de acolo a pornit totul intr-un bulgare de zapada spre dezastru…Si stiti ce sper io ? Ca aia de la TASS sa ne dea inapoi punctele,arpike sa cedeze defintiv si cu jucatorii de azi sa ii dam un restart echipei,fiindca potential ar fi…

          Apreciază

      • Referitor la Maftei, nimeni nu e fata mare. Greseli si comportament aiurea sunt de ambele parti. Greselile clubului : luatul unui jucator acidentat fara clauze colaterale de risc, supralicitarea ca si salariu a unui jucatoru mediocru la final de cariera si evident rezultind de aici doar perspectiva unei pante descendente a performantei. Cu circumstante atenuante ca erau alte vremuri ( a se citi alti bani de spart) si ca greseala contractelor la gramda pe temrne lung a fost facuta in serie. Plus realitatea ca unii jucatori din RO nu puteau fi luati decit la suprapret, datorita perspectivelor (de ex neselectionarea ulterioara la nationala). De partea lui Maftei, greseala este una ulterioara – nu arunci cu kkt acolo unde ai avut perioada de referitna a carierei.Epitetele de comportament de tigan nu sunt atit o chestiune de dreptate (contractul semnat trebuia respectat) ci al anturajului. Daca juca la Snagov cu AMP manager si facea la fel era doar o mocirla specifica mahalalei. Intre oameni mai subtiri gen Piccolo si compania, sorry, iesi in evidenta ca o tiganca care isi ridica fusta la Balul Operei. Pina la urma, ambele parti au doar de pierdut: clubul si-a pierdut onorabilitatea, jucatorul va ramine si dupa finalul carierei cu stampila unui cocalar.

        Apreciază

        • Dupa ce l-au adus pe Kapetanos accidentat si a inceput sa dea goluri a noastra conducere a crezut ca a gasit gaina cu oua de aur: luat jucatori accidentati si repusi pe picioare.

          Apreciază

  4. kiruj, eu nu recunosc nimic din faptul că lipsa de determinare a ieşenilor a fost datorată lipsei de miză pentru ei. M-a şi distrat declaraţia lui Napoli că au intrat în teren fără atitudine. Exact ce spuneam eu nu de mult, când o echipă pierde, antrenorii invocă mereu lipsa de atitudine. 🙂 O echipă care nu a luat gol pe teren propriu din 9 noiembrie 2014 (8 meciuri consecutive fără gol luat) n-are cum intra pe teren fără atitudine. Lipsa de determinare/atitudine s-a născut pe parcursul meciului din cauza neputinţei, am fost o nucă prea tare pentru ei.

    Apreciază

    • Lipsa de determinare? Cine a zis asta? Mie mi se pare elocventa imaginea de la pauza, cu capitanul moldovenilor bolborosind ceva in timp ce trece prin fata lui Tade, care ii arunca o privire ucigatoare de sus 🙂 Eu cred ca imaginea aia spune totul despre determinare.

      Apreciază

      • Dacă vrei, pot să şterg „Cine a zis asta?” din comentariul tău. Este posibil ca kiruj să nu fi dat încă pe Tribună. Dacă apare, vei lua un bobârnac că nu i-ai citit articolul. 🙂 )))

        Apreciază

        • OK, mă tot futeţi la cap cu determinarea ieşenilor…Voi încerca să detaliez un pic…Ce am vrut să spun, de fapt: chiar dacă toată lumea „ieşeană” (antrenori, jucători) etc. erau porniţi să ne bată (sunt convins că făceau, dacă aveau şanse reale), în subconştientul fiecăruia (mai ales al jucătorilor) era acolo marea satisfacţie că au reuşit să evite retrogradarea, după un retur fantastic (asta trebuie să recunoaştem), după un efort prelungit, în condiţii de permanentă incertitudine („vom reuşi/nu vom reuşi). În astfel de situaţii, poţi fi Messi sau oricine, poţi fi Barcelona, Real sau oricine (poate doar Bayern să fie o excepţie…), degeaba vrei -la nivel declarative- subconştientul nu prea te lasă…Ştiu foarte bine ce spun, am avut nu ştiu câte astfel de exemple doar din caraghioasa mea carieră de judeţ şi de „C”…Luptând -de regulă- pentru evitarea retrogradării, odată asigurată salvarea, picioarele nu te mai ascultau la fel ca înainte, chiar dacă nici adversarul nu era obligat să obţină neapărat cele 3 (2) puncte. E nevoie de câteva zile, până ce dispare această stare de euforie, de lejeritate din subconştient, durata depinzând şi de antrenor, dar şi de calitatea grupului de jucători. HAI CFR!!!

          Apreciază

          • Da, e posibil să fie adevărat, totuşi eu cred că de vreo 3-4 etape jucătorilor ieşeni le-a stat capul spre susul clasamentului, nu la retrogradare. 🙂

            Apreciază

  5. În urma postării lui csongi, de la 23:31, că Maftei e în coada listei creditorilor, mi-a picat fisa pentru o explicaţie: Da, Maftei, la fel ca toţi ceilalţi jucători, avea dreptul să-şi primească banii. Restanţele au fost multe şi mari, inclusiv la jucătorii lui Miriuţă din toamnă. S-a tras mâţa de coadă, s-au plătit urgenţele (Mincă a luat parcă în octombrie vreo 60.000) şi, probabil, şi ceilalţi jucători (inclusiv Maftei) îşi primeau în ianuarie banii din drepturile de televizare, dacă nu apărea problema cu ANAF. Spre sfârşitul anului, acesta a blocat contul clubului şi de-acolo în colo, clubul nu-şi putea permite să plătească nici dacă avea bani. La un cont blocat se pot plăti doar salarii, iar clubul n-avea cum să admită că vrea să plătească salarii, din moment ce este în proces cu ANAF tocmai pe acea temă, că jucătorii nu sunt salariaţi, ci au prestat servicii.

    Apreciază

  6. Maftei, pt. activitatea sportivă, desfăşurată la noi,a fost apreciat la vremea respectivă, dar ca om este zero barat; desigur că are dreptate să reclame recuperarea unor sume de bani, dar maniera şi modalitatea suburbană prin care o face, negăsind o altă modalitate civilizată, onorabilă, îl discreditează şi-l aruncă, precum pe Arpy, la coşul infamiei;Dacă s-ar fi dorit cu adevărat salvarea din agonie,-o variantă-se putea face un împrumut, punându-se gaj stadionul (dacă dorea Arpy,sau dacă nu cumva s-a apelat de mult la această opţiune!?) până la primirea primei tranşe din drepturile TV;poate se mai găseau sponsori şi oarecum ieşeam din acest marasm;suporterii, dar mai ales jucătorii nu merităm acest tratament nedrept, inuman(!);astfel rămânem doar cu speranţa că TAS-ul va lua drept hotărâtor, criteriul sportiv şi mai puţin cel juridic(care ţine mai mult de politica FRF,a fiecărui stat în parte!) şi faptul că eram în insolvenţă, penalizându- ne cu doar 12puncte, fapt ce ne-ar conduce automat la 42 de puncte şi salvarea de la retrogradare; rămânându-ne,pt. stagiunea viitoare(un alt calvar!), greaua povară a reducerii drastice a fondului din drepturile TV!

    Apreciază

  7. Se poate lesne constata că doar cluburile de provincie au fost drastic sancţionate cu”desfiinţarea”, sau cu ”eliminarea”din primul eşalon, pt.”obrătniciile”lor de-a nu răspunde la comenzile Gărzii-Pretoriene (Naşul&Corleone) şi a”rămăşiţelor” acestora(bricheta-Diaconu,Chivorchian, Argăseală,et.comp.!); cum se face că echipele bucureştene-Stâna,Miliţia şi Rapid-ai căror patroni(şi preşedinţi)dovediţi infractori şi care şi-au susţinut echipele din bani proveniţi ilegal(mită,fraudă!), o duc în continuare,bine merci şi la această dată,fără a suferi depunctări, retrogradări sau alte măsuri drastice, care se impuneau, în conformitate cu acelaşi regulament al FRF(?); dar şefii noştri(halal conducere!) dorm pe ei, fără să reacţioneze şi ne mai mirăm că”organele”îşi bat joc de munca jucătorilor noştrii!

    Apreciază

  8. Se poate lesne constata că doar cluburile de provincie au fost drastic sancţionate cu”desfiinţarea”, sau cu ”eliminarea”din primul eşalon, pt.”obrăzniciile”lor de-a nu răspunde la comenzile Gărzii-Pretoriene (Naşul&Corleone) şi a”rămăşiţelor” acestora(bricheta-Diaconu,Chivorchian, Argăseală,et.comp.!); cum se face că echipele bucureştene-Stâna,Miliţia şi Rapid-ai căror patroni(şi preşedinţi)dovediţi infractori şi care şi-au susţinut echipele din bani proveniţi ilegal(mită,fraudă!), o duc în continuare,bine merci şi la această dată,fără a suferi depunctări, retrogradări sau alte măsuri drastice, care se impuneau, în conformitate cu acelaşi regulament al FRF(?); dar şefii noştri(halal conducere!) dorm pe ei, fără să reacţioneze şi ne mai mirăm că”organele”îşi bat joc de munca jucătorilor noştrii!

    Apreciază

  9. Niciun sfatuitor intreg la minte nu-si consiliaza clientul sa impinga o societate debitoare la faliment… Din insolventa mai sunt oarecari sanse sa recuperezi, macar partial creditele, in caz de faliment ciuciu…. „Numitul” badea Bazil este un agent provocator? Ii da cineva 2 kile de ulei si un kil de malai sa-si fooota colegii? Cred ca Badiuca a intrat in jocul jegosilor pentru o mamaliga cu ulei….sau e prost de-a binelea… inlcin sa combin variantele…

    Apreciază

  10. NOTAREA este oprită, tabelele sunt reactualizate. 15 tribunişti au fost prezenţi la „vot”, echipa a primit 7.1, în timp ce Feri Dican 8.8 (bravo Feri, din nou!). Nota cea mai mare este 8.6 (Tade, felicitări şi ţie, „golgeterule”!), iar cea mai mică 5.9 (Veres). HAI CFR!!!

    Apreciază

  11. Da, cosmarul continua ! Pt sezonul viitor avem – deocamdata – un minus de 6 pct, sursa, stiridesport.ro . Eu nu mai am putere se comentez, un lucru e sigur, nu Maftei si ceilalti pagubiti sunt de vina, ci jiji de Ardeal, alias Arpika !

    Apreciază

  12. Cine ne poate lamuri, depunctarea asta pentru ce se aplica? Clubul a fost deja depunctat cu -24 puncte pentru neplata jucatorilor si celelalte. Acum pentru ce se mai scad 6 puncte? Criteriile financiare de licentiere pentru liga 1 nu au cum sa fie indeplinite atata timp cat clubul e in insolventa (are conturile blocate, platile se fac sub supraveghere, exista niste termene la tribunal care nu mai depind de club etc). Comisiile astea is formate din cretini?

    Apreciază

    • Zăvăleanu prognoza în interviul din februarie o penalizare totală a CFR-ului de 9-12 puncte pentru campionatul viitor. Că ne mai aşteaptă o tură de puncte-penalitate şi în octombrie. Normal, dacă rămânem în Liga 1.

      Apreciază

      • Imi pare absurd sa depunctezi o echipa al carei club nici sa vrea nu isi poate plati datoriile pentru ca e in insolventa si ca atare nu dispune cum vrea de banii sai, atatia cat mai are. Io inteleg ca s-a hotarat anul trecut, dar de atunci a trecut un an cu multe schimbari, au intrat in insolventa 7 cluburi (aproape 40% din total) si ar trebui ca hotararile astea sa se upgradeze, sa tina pasul cu vremurile. Dar nu, ei sunt destepti si aplica strict litera legii, pentru ca apoi sa ia pe banda rulanta bobarnace de la TAS. Sper sa primeasca ceea ce merita in cel mai scurt timp posibil. Cel mai „ciudat” e ca apare exact cu o zi inainte de judecarea cazului la TAS, unde avocatii cei aprigi ai FRF vor folosi aceasta depunctare ca argument al relei vointe a clubului. Nu cred in coincidente din astea, dar sper ca judecatorul e prieten bun cu avocatul CFR-ului.

        Apreciază

        • Îmi pare totul asemănător cu modificările taxelor impuse maşinilor introduse în ţară după 2007. 🙂 Se tot caută soluţii de sancţionare a insolvenţilor, se gândesc băieţii, probabil, că în câţiva ani tot vor nimeri o variantă care să treacă de TAS. 🙂

          Apreciază

        • Sigur că e absurd, sfidează orice logică. Alternativa de bun simț este însă retrogradarea la amatori: dacă nu ai bani, nu joci și gata. Sincer, prefer CFR-ul în liga 1, cu minus 12 puncte și la anul, decât în liga IV.

          Apreciază

  13. Cei de la Comisia de Licienţiere a FRF,în frunte cu DURU , ca să pară o practică curentă şi să devină cât mai convingători şi credibili, acum ,înaintea verdictului de la TAS, iau măsuri golăneşti de penalităţi a mai multor echipe;să ne ia câte puncte vor ei;dacă TAS-ul”nu ne dau punctele înapoi”cei mai păgubiţi rămân reclamangii, pt. că din eşaloanele inferioare, adio eşalonări de plăţi; pe când din prima Ligă,în max.3 ani,prin această insolvenţă mai au speranţe de a-şi primi,măcar,parte din bani!

    Apreciază

    • Deci comisiile nu-s formate din cretini, ci din „baieti destepti”. Din cele 8 echipe depunctate, 6 nu sunt atinse cu adevarat de sanctiune. Metalul Resita nu promoveaza in Liga 1, Ceahlaul, Otelul sunt retrogradate, Rapid, FC Brasov si U Cluj aproape retrogradate. Raman Petrolul si CFR. Petrolul nu mai are mult pana dispare si ca atare singurul club care ar putea fi lovit cu adevarat este CFR, in caz ca TAS da inapoi punctele. Si toate astea cu o zi inainte ca TAS sa dea verdictul in cazul celor 24 puncte.

      Apreciază

    • Jegoșii pregătesc explicația și pentru varianta în care se anulează depunctarea: ”Potrivit informațiilor Digi Sport, judecătorul TAS și avocatul CFR-ului ar fi colegi în Rex Sports, un organism care pregătește juriști pentru dreptul sportiv.”

      Apreciază

  14. Scurt/2: daca primim punctele de la TAS echipa FC FN (sau cum poooola mea se mai cheama) va avea „n” puncte avans fata de oricine ii va periclita sau nici macar… BRAVOS ROMANIA!!! Asta este Calea!!!

    Apreciază

  15. Multimea de puncte in Liga 1 = n Vor fi un nr de „a”meciuri……Fiecare echipa care castiga un meci ia 3 puncte… Unele pornesc cu -„z” puncte…Toate adunate la un loc: IESE FC FN (sau cum poula me s-o fi numind) campioana si capata euroi (sute de mii sau meleoane) cat capata din prima eliminatorie din Ch.L… Ecuatie matematica se cheama asta! A la Rrumania!!!!

    Apreciază

    • „Good morning! I’m sorry for not saying anything more yesterday, but i had headhache so i had to sleep! But as you can see, i’m better. I still don’t remember nothing from the game, but i saw the highlights already. i made one assist, i didn’t know! I just remember i was going to ambulance and thinking the game was 0x0. Very soon i hope i’ll be on my way to Cluj! Thank you for your words.” link

      Apreciază

  16. F.V.,f.corectă şi veridică completarea cu privire la ţinta tripăduşilor; evident din start creearea unui avantaj FC-FN şi un dezavantaj CFR-ului prin depunctare; cum am mai subliniat, stâna şi meliţia pot face ce vor,orice, pt. că rămân intangibile, au imunitate de la comisii(!);RUŞINE!

    Apreciază

  17. La Tribunalul pentru Arbitraj Sportiv de la Lausanne, completul de judecată trebuie să aibă, obligatoriu, un număr impar de membri. Pentru această speță s-a ales varianta cu un singur membru……………Deci cei patru evanghelisti care au facut cvintetul va fi fost un englez…. Fain, seamana a UE, da’de tat….

    Apreciază

    • Probabil este un judecator fara pereche….adeca sigur este, din moment ce este impar…. Problema o sa fie cand se va retrage sa delibereze cu completul….. Sau nu? Va invinge personalitatea sa de gri sau ala cenusiu? Trist….

      Apreciază

  18. „CFR Cluj va fi apărată de avocatul elvețian Jorge Ibarolla, care, la rândul său, a fost judecător la TAS. Potrivit informațiilor Digi Sport, judecătorul TAS și avocatul CFR-ului ar fi colegi în Rex Sports, un organism care pregătește juriști pentru dreptul sportiv.”

    Apreciază

  19. Kiruj, ai dreptate cu determinarea iesenilor, cand picioarele nu mai asculta. Uite si la Bayern, au luat titlul cu x etape inainte de final, apoi numai infrangeri pe linie.

    Apreciază

    • Si nu e logic? Meciurile tari pentru o echipa de talia lui Bayern incep in semifinalele Ligii Campionilor. cu 5 titulari accidentati (Alaba, Robben, Ribery, Martinez, Badstuber) si Lahm abia revenit normal ca si-au protejat jucatorii valizi cum au mai putut. Acum rodeaza juniori, mai joaca si cei care in mod normal nu prind lotul samd.De Weiser sau Gaudino Jr vom mai auzi, Rode e oricum deja o certitudine.

      Apreciază

  20. Ma doare rau ce se intampla cu frana. Nu mai pot nici sa vad meciurile, sa nu mai spun de mers in Gruia. Cu atat mai mult cu cat ma asteptam de ani buni de zile sa se intample inevitabilul, in timp ce speram ca anormalitatea acestei tari va face certitudinea improbabila.

    @kiruj et al: ce pot face sa nu ma mai simt atat de inutil?

    Apreciază

    • Păi nu intră anii în sac, nici porcul nu moare în coteț. CFR-ul nu va dispare, indiferent de rezultatul de la TAS, în cel mai rău caz o va lua de la capăt, din județeană. Dar eu cred că vom trage la titlu și la anul.

      Apreciază

    • Nasoale simptomele,cred ca-i caz de targa………probabil n-ai fost contaminat total si lipsa rezultatelor(si mai nou incertitudinea vizavi de viitorul echipei) ti-au indus o stare de lehamite.Personal am aceleasi palpitatii si stari contradictorii la meciurile echipei.Poate-ti revii,sau nu…….cel putin sa vina pct si apoi mai vedem.

      Apreciază

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.