„Fotbal” despre CFR – file de arhivă (22)


* O fază haioasă/hilară (după gust), petrecută în acea perioadă „comunistă” (nu mă încumet să-i zic chiar „romantică”) a fotbalului din (R.S.) România. Fotografia de pe „coperta” articolului ni-l arată în toată splendoarea pe portarul Rică Răducanu pornind la atac, în stilul său caracteristic. Din nefericire, în meciul cu UTA, portarul Rapidului se trezește driblat de către Dembrovschi la 35 metri de poartă, iar fundașii rapidiști nu mai pot opri mingea din cursul său firesc spre străfundurile porții giuleștene…

Ca de obicei când ar trebui ca lumea să-ți fie mai dragă, dânsa lume devine brusc antipatică. La Iași, în fața unei contracandidate în răzbelul de salvare de la retrogradare, se prezintă un CFR măcinat de accidentări și bolile copilăriei (what’s up, Doc Rădulescu?!), care pierde clar, fără să înscrie măcar golul de onoare din cele 0 (zero) ocazii de gol avute. E găsit și bătrânul țap ispășitor. Culmea, e chiar cel care dăduse mai multă viață CFR-ului la începutul returului, liberoul Soos.

Din (semi)fericire, moralul scăzut al ceferiștilor după partida de la Iași nu le înmoaie picioarele în meciul următor, contra liderului Rapid. Clujenii – posibil mai prieteni cu terenul moale, murat de ploaie, pe alocuri cu pete de culoarea noroiului – joacă cu patos, reușesc să-i anihileze pe temuții Neagu și Dinu, și scot cu „foarfeca” un punct important. Campionatul nostru pare să continue în trei (CFR, Politehnica Iași și Crișul Oradea), adevărata ASA Târgu Mureș fiind deja înscrisă în propriul campionat, la care n-are nimeni chef să participe.

Lupta CFR-ului pentru supraviețuire continuă să continue…

***

Reclame

22 de comentarii

 1. NOTAREA este oprită, revenim sâmbătă, după meciul din Copou. Am „cules” 20 de evaluări, echipa a ieşit destul de bine (7.2), Feri Dican şi mai bine (8.2). La „etajul 8” îl găsim pe Ta Deeeeeeee!!! cu 8.4, iar Carter a ajuns doar la 5.7. HAI CFR!!!

  Apreciază

 2. Da, Răducanu era mereu pe ducă. 🙂 Şi acum se mai vorbeşte des că odată a fost semnalizat în ofsaid. 🙂 O singură dată l-am prins „live”, în Gruia, era deja student la Sportul (chiar că a fost admis la IEFS, dar se vorbea ulterior că a fost exmatriculat pentru că a reieşit că nici nu începuse vreodată liceul). Toată repriza în care era în poarta dinspre peluză a stat la discuţii cu noi, era cu un ochi spre teren şi cu ălalalt spre noi. Habar nu mai am dacă am reuşit să-i distragem atenţia până la nivel de boabe încasate, dar nu uit cum la o centrare anemică, aşa o palmă a tras mingii de la nivelul şoldului, de nu a lipsit mult ca beşica să ajungă direct la portarul nostru. 🙂

  Apreciază

  • Scump d-le, scump… dincolo era mai ieftin. PS n-ati vrut sa votati politicianul tanar, treaba voastra, nu stiti ce-ati pierdut 🙂

   Apreciază

 3. Dinule,aşa cum ne-am salvat în ’70,sper s-o facem şi acum!;Thedarkside, mare dreptate ai(!); ”dă-i rumânului mintea de apoi!”; aşa ne trebuie, dacă cei tineri, -manipulaţi- au votat incorpore, o marionetă!;

  Apreciază

 4. Pentru cei doi spoznori (la negru) si intunecatul (darkside).Ma ,voi ma atacati in lipsa?Vreti sa ma banati pe stadion?V-am citit,am luat la cunostinta.Pe cei doi(Caneto,Kiruj fugari in Cuba) nu stiu daca-i prind,dar intunecatul nu scapa la meciul cu crapidul,el este un om mort.Adica sa nu mai merg la meciuri?Inteleg eu ca sunteti voi sponzori,dar am si eu drepturi in tara asta (sau nu).Cei doi ,daca sunt tari sa se prezinte la meciul cu crapidul,dar va avertizez,sunt in forma ,merg zilnic la sala,am patratele,va manac.:-))))Hai CFR!!!+!

  Apreciază

 5. Caneto ! Da’ , atunci ai fost la meci , cand, baietii de la peluza au dat drumu’ la o cioara inspre teren (ca , aveau intodeauna pregatit cate un exemplar , atunci cand venea Raducanu la noi)? Biata pasare , zbura ce zbura si drept pe transversala portii lu’ Rica se lasa ….Atunci, viteazu’ Rica, s-o prins de bara si tot incerca s-o zvanture de-acolo. Insa, pasarica ,nicicum nu vroia sa plece. Noroc ca era legata de picior cu o sfoara si baietii au tras-o-napoi……(nu stiu la ce echipa era atunci fiindca mi s-a asezat „ceatza” pe creier)

  Apreciază

 6. Nu ştiu de unde au unii atâta optimism(!?);un prieten de-al meu, jurist, ar fi aflat pe”surse”că CFR-ul va reprimii cele 24 de puncte de la TAS, doar în anumite condiţii!;semnificative ar fi:avocatul clubului trebuie să facă dovada plăţilor tuturor drepturilor financiare restante către jucătorii care au depus memorii la FRF(cică, aşa ar fi cerut Federaţia!?) şi să prezinte acte doveditoare în acest sens, până cel târziu pe 20.05.2015,după care FRF să-şi retragă plângerea!; nerespectarea acestor condiţii (dacă Arpike,Gadola, Mureşan împreună cu Consiliul de Administraţie nu ”sar la cap”) ne trimit, cred, direct în faliment!(ceea ce văd că se şi doreşte!);Hai CFR!

  Apreciază

  • Dar pan’ la urma ce inseamna insolventa? Oare nu incapacitate „temporara” de plata a datoriilor? Ca dara’daca platesti toate restantele nu mai esti insolvent…. Logica de inginer…recunosc… Falimentul inseamna pierderea definitiva a sanselor oricum minime, dar iezistente de a recupera macar ceva orisicatusi… (aceeasi logica…)

   Apreciază

 7. Cu pasarile negre de la meciurile franei cu rapiduletu’….era legat de picioarele ciorii o punga de 1 leu…..saraca vietate era nevoita sa „aterizeze” pe teren, ca parasuta nó lasa sa zboare… Si Tamango radea impreuna cu „lumpenii” de la peluza…. Faine vremuri…noroc ca atunci nu erau diverse comisii de discriminare.. 🙂

  Apreciază

 8. Si daca tot am dat-o in nostalgie….va mai aduceti aminte, ma rog, cei de varsta mes, de traditionalele cafteli dus-intors si retur cu ocazia meciurilor cu ASA?

  Apreciază

  • N’o sa uit niciodata cand la Tg.Murgu in tribune mi’o fost zisa unu’: „Ba, tu mi-ai rupt fasu”!!! L-am linisit, ca io am fost la oficiala, dar mi-a zis, ca ne intalnim dupa meci… Nu ne-am intalnit…:)

   Apreciază

 9. Retardilă,dacă ai fi făcut A.S.E.-ul te ajuta mai mult!; este vorba de restanţele financiare NUMAI către jucătorii care şi-au depus memorii la FRF(!)pt. care s-a ajuns cu depunctarea la TAS(!), nu şi de celelalte plăţi restante către terţi; ex: ANAF, staffuri tehnice,cluburi, scouteri, personal tehnic şi auxiliar, diverse companii(de pază, de sănătate),sau alţi jucători(care nu ne-au reclamat la FRF),dar pt. care rămânem,deocamdată, numai în insolvenţă(!)

  Apreciază

Lasă un comentariu

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.