Şi 2015 poate şi trebuie să fie un an par!


clainsol

Meciuri rămase de jucat:

Etapa 30: FC Braşov – CFR şi Oţelul – Petrolul

Etapa 31: Petrolul – U Cluj

Etapa 33: CFR – Rapid, Petrolul – Dinamo şi Oţelul – U Cluj

Mă doare şi acum sufletul că nu am reuşit să învingem Dinamo în groapa centrală acum 2 etape. I-am avut într-o mână, dar am scăpat victoria printre degetele de la cealaltă mână şi aşa am ajuns să stăm la a treia mână, cea a altora, care poate fi tristă. Avem nevoie precum de aer ca, luni, Oţelul să scoată acasă cel puţin un egal cu Petrolul, iar în ultima etapă, la Ploieşti, Petrolul să învingă Dinamo. La meciurile directe,  stăm bine atât cu Dinamo, cât şi cu Petrolul. Bineînţeles, toate socotelile astea nu-şi mai au rostul dacă nu reuşim victorii în cele două partide pe care le mai avem noi de jucat. Cred că v-aţi dat şi voi seama că meciul…

FC Braşov – CFR Cluj, din cadrul etapei 30, de la Braşov, din data de 2 mai 2015, ora 16.00, transmis la TV de Look TV şi digisport1

este crucial pentru noi. Putem salva un întreg sezon prin obţinerea titlului de campioană în prima ediţie a campionatului naţional al insolvenţilor, iar la anul să participăm în ICHL, cu mari şanse în cucerirea trofeului suprem. E un trofeu care (nu) ne lipsea din colecția de trofee.

Gazdele reprezintă singura echipă care poate periclita clasarea noastră pe podium, dar un loc 3 sau 2 oricum nu ne interesează, deoarece nu se decernează medalii de argint şi bronz, şi, după câte cunosc, nici Cupa IUEFA nu se va organiza în sezonul următor. Brașovenii au avut în toamnă nesimţirea să câştige cu 2-1 în Gruia, un gest nesportiv inadmisibil, de neiertat. Este musai să le întoarcem gestul, nu celălalt obraz, pentru că nu se poate trece peste aşa ceva.

Sper că după imensa surpriză produsă de ei la Craiova – unde au învins cu 1-0, deşi au jucat aproape o oră în 10 (?!) – au intrat într-o stare de euforie soră cu dezastrul şi nu se vor putea reface psihic până la ora meciului cu noi (și nici măcar după ora terminării partidei). De ars, îi arde şi pe ei. Au interese într-un alt tip de clasament, unul lipsit de însemnătate, în care se înghesuie alături de alte 4 echipe să scape de la înec. Însă, din păcate pentru ele, nu-i decât un singur colac de salvare, într-o singură coadă de câine. La ce rezultate au fost în ultimul timp, totul mi-aduce aminte de vremurile când lumea se înghesuia la urcarea în autobuz ca să prindă un loc pe scaun sau un loc de-un picior în picioare, şi aşa de mulţi se băgau deodată în uşă, încât nu putea intra niciunul…

Cum am amintit mai sus, succesul din Bănie a necesitat sacrificii umane. Victima a fost G. Matei, eliminat în min. 35, care este astfel suspendat automat pentru meciul de sâmbătă. Echipa probabilă a gazdelor primitoare (de goluri): Iacob – Străuț, Leko, L. Goian, Novak – Novakovici, Juric, Aganovici, Cr. Ganea – Constantinescu, Ţâră. Antrenor: Adrian Szabo. Rezerve: D. Mutu, Zlomislic, Ciocîlteu, Petriş, Bencun, Buga. Accidentat: L. Ganea.

Noi suntem din nou în situaţia de a avea un lot stufos al neconvocaţilor pentru meci, format, probabil, din Vîtcă, Ene şi Carter sau Jazvic. Larie şi Petrucci revin după suspendări de o etapă, respectiv 3, Deac mai stă o tură. Ai noştri: Mincă – Tiago Lopes, Larie, Carp, Camora – Muniru, Petrucci – Chanturia, Tade, Păun – Dore. Rezerve: Amadio – Ţîncu, Jakolis, Veres, Jazvic, Negruţ, Guima. Nu cunosc tactica pregătită de Dican, dar de un lucru sunt convins: antrenorii şi jucătorii nu sunt predispuşi la „prietenii” şi „amicale”. Frustrarea produsă de alea 24 puncte lipsă este mare, iar jucătorii au dovedit meci de meci că joacă doar la victorie. Uneori le iese, alteori nu. Azi, trebuie să le iasă totul și toate cele 3 puncte.

Din lotul deplasat de ai noştri la Braşov, sper că mai fac parte următorii: Kovács István (Carei), care va juca central, Mircea Grigoriu (Bucureşti) şi Ovidiu Artene (Vaslui), titulari pe extreme, Adrian Illyes (Ploieşti), care va juca rezervă. Băgători de seamă: Constantin Ştefan (Bucureşti) şi Ion Craiu (Bucureşti).

HAI CFR!!! Plusul nostru de experienţă (am intrat în insolvenţă cu vreo lună mai devreme decât braşovenii) trebuie să-şi spună cuvântul. Trebuie să învingem, că dacă nu, sunt sigur că vom pierde sau se va termina egal. Un meci clar de 1 X 2. HAI CFR!!!

33 de comentarii

  1. Din câte observ, mandatul lui Jakolis pe postul de fundaș dreapta s-a cam terminat, și -sincer să fiu- nu prea știu din ce cauză. Simpaticul Lopes (în afara faptului, că mai dă câte un gol de 3 puncte în prelungiri) nu joacă cu nimic mai bine acolo, are și el niște greșeli de plasament uriașe (vezi presupusul penalty al sătenilor, când s-a poziționat prost de tot, lăsându-l pe Serediuc să pătrundă în careu). Că pe urmă l-a ajuns și…, asta-i o altă chestie. Mă rog, Lopes e ceva mai combativ, mai determinat, cum se spune. Poate Antonio (și Negruț) vor fi armele secrete…:) HAI CFR!!!

    Apreciază

    • Cred că-i suficient dacă am nimerit deznodământul partidei, nu-i nevoie să prind şi 11 din 11 dintre titularii de azi. 🙂 S-ar putea ca Dican să înceapă cu Jakolis în locul lui Lopes, după cum, nu-i exclus să sară din schemă şi Dore sau mai ştiu eu care. Părerea mea, Jakolis a făcut cel mai bun meci al său pe postul de fundaş dreapta la debutul său, apoi a fost tot mai neconvingător. Dar, şi aşa, mi se pare mai bun acolo decât Lopes.

      Apreciază

      • Aşa mi se pare şi mie…Thiago, în schimb, centrează bine cu mâna (rămâne doar să bage şi un pic de efect în aceste centări, „chifle”, cum se mai spune…), şi dă goluri importante în prelungiri…:) HAI CFR!!!

        Apreciază

    • Eu sper totusi sa joace Jakolis,le are mai bine cu mingea,are viteza mai buna ,si daca jucam si pe contre ,poate fi cu mult mai eficient ca si Lopes.Hai CFR!!!+!.
      PS batem la doua goluri diferenta TIC-TAC-TIC-TAC ceasul ticaie,inseamna ca are baterie:-)))

      Apreciază

      • Este foarte probabil să joace amândoi, iar Chanturia să râmână titular pe banca de rezerve. Cred că nu s-or bate între ei pentru postul de fundaş dreapta, acceptă careva să urce mai sus. 🙂

        Apreciază

        • În mod normal, Giorgi nu trebuie titularizat în astfel de partide. Jucăm în deplasare, la o echipă efectiv disperată (o înfrângere acasă i-ar cam trimite în „B” pe braşoveni), o echipă care are şi nişte „ţapinari” profesionişti (Braşovul mai mereu a avut astfel de jucători, indiferent de epocă), deci cu Giorgi titular am fi doar 10 pe teren. Braşovul va veni tare pe noi (cam asta e singurul lor atu, plus terenul propriu, publicul), e nevoie să-i blocăm cât mai sus. Cu Chanturia mai greu aşa ceva. Ok, dacă situaţia o cere, poate fi introdus în R2, desigur. PS: tot ce am scris mai sus este valabil pentru cazul în care meciul se joacă pe bune… 🙂 HAI CFR!!!

          Apreciază

          • „… meciul se joacă pe bune…”. Singura certitudine din campionatul României e că meciurile se joacă pe teren (pe gazon sau – în cazuri excepționale – pe apă; vezi Mioveni). Rezultatele se joacă la agențiile de pariuri.

            Apreciază

        • No, ce-am zis? Joacă amândoi. A ieşit şi Dore din schemă, Dican începe cu Negruţ. Echipele de start:

          FC Braşov: Iacob – Străuţ, Novakovic, Goian, Novak – Aganovic, Tomislav – Constantinescu, Becum, Cr. Ganea – Ţâră
          CFR Cluj: Mincă – Tiago Lopes, Larie, Carp, Camora – Al. Păun, Muniru, Petrucci, Negruţ – Jakolis, Tade
          link

          Apreciază

  2. Eu zic să nu dăm cu pietricele în T.Lopes, așa imperfect cum e. Am un sentiment în urină că din sezonul următor s-ar putea să fie cel mai bine cotat jucător al CFR-ului, dacă înțelegeți ce vreau să spun (inclusiv în Liga 1, nu doar dacă retrogradăm). În + e și un picuț de talisman norocos, cu goluri importante în ultimele minute de joc.

    Apreciază

  3. La pauza meciului: Avem o problema pe flancul drept al apararii, antrenorul Brasovului s-a prins si o exploateaza din plin. Cu tot respectul pentru Lopes, el e bun de introdus in min 85 ca sa dea gol in min. 90+3. Ar trebui retras Jakolis fundas dreapta si Lopes urcat la mijloc sau schimbat cu Veres, Jazvic sau Chanturia.

    Apreciază

      • Primul gol al Brasovului a fost dintr-un ofsaid de juma’ de metru. Nu stiu cum nu l-a vazut tusierul. Asta nu inseamna ca am avut arbitraj ostil, mai degraba brigada a fost prudenta si a preferat sa nu fluiere pentru CFR decat atunci cand nu existau dubii (dovada penalty-ul primit).

        Apreciază

        • eu mai degraba as da „vina” pe noroc pentru punctul obtinut… avem si noi cativa pentru care poarta e prea mica pentru a o nimeri din cativa metri, dar ei ne-au intrecut azi…

          Apreciază

    • Jakolis, Petrucci, Negruţ, Tade – bunişori; Mincă, Camora, Muniru – aşa şi aşa; Larie, Carp, Guima, Păun – slab; Tiago Lopes, Chanturia – foarte slab. Ghiceşte notele. A’ mai mică e 4,5 (sau 4, nu-mi mai amintesc, au trecut vreo 60 de secunde de când am notat). 🙂

      Apreciază

      • În linii mari aşa arată şi gruparea mea, cu câteva excepţii, dar mă opresc aici, să nu influenţez electoratul…:) Ca prestaţie a fost o prăpastie destul de mare între atac şi apărare (în favoarea atacanţilor), lucru destul de rar la new-CFR. În multe faze cei maI buni fundaşi au fost Jakolis (care -din instinct- s-a mai retras, şi a fost acolo, unde trebuia să fie Lopes…), Tade, Petrucci şi Muniru…Numai cuvinte de laudă -din nou- pentru Negruţ. HAI CFR!!!

        Apreciază

          • În mod cert n-au jucat „pe bune”! Au jucat pe gazon (/pe apă, etc.), aşa cum ne-a atras atenţia şi Mister…:) Ok, în mod clar nu poate fi vorba de nimic suspect, acest egal nu ajută pe nimeni (nici pe noi, dacă spunem „pa” celor 24 de puncte). Problema a fost că apărarea a fost jalnică, efectiv „varză”, parcă jucau pt. prima data împreună…Şi greşeli individuale, dar şi greşeli de sincronizare (de ceva etape se vede acest lucru din ce în ce mai clar). dacă nu strângeau Sulley şi Davide în careul nostru, nu scăpam de înfrângere. L-am văzut degajând în situaţii critice şi pe Jakolis, şi pe Tade…Cred că cei patru au rezolvat mai multe faze fierbinţi, decât cei puşi acolo să le rezolve. Mă rog, trebuie analizată serios această cădere/degringoladă (în formă continuată) a liniei de apărare, unde nici el-capitano Camora n-a mai strălucit ca în alte meciuri. I-am dat un plus de 0,5 totuşi pentru centrarea perfectă de la golul lui Sergiu. HAI CFR!!!

            Apreciază

  4. Jakolis a fost printre cei mai buni de la noi, totuşi mă întreb, un fotbalist profesionist de ce naiba trebuie să şuteze cu dreptul când are mingea pe stângul, la nici doi metri de poartă?

    Apreciază

  5. În loc de concluzii:de astă dată la 2-1, norocul ne-a ocolit, deşi pe fondul unor inexactităţi in apărare, se pare că scorul de 2-2 este just!;am ATENŢIONAT! că trebuiesc luate măsuri suplimentare privind: -jocul la off-side;- la cornere şi la marcarea lui M.Constantinescu(recunosc că l-am scăpat din vedere pe Bencun); Am reuşit să înscriem primii, prin Negruţ(bravo,lui!), mai apoi în min.24-Păun ratează majorarea, după care,pe respingerea lor, suntem surprinşi cu o minge peste apărarea noastră-off-side clar, tuşierul Arsenie, are ”orbul găinii”nu semnalizează -şi Constantinescu(oare cine trebuia să-l marcheze?)înscrie,după opinia mea,fiind şi el tot în afara jocului(!?)-şi-i”bagă”pe braşoveni în meci, profitând şi de lipsa de reacţie,în primul rând al celor 2 mijlocaşi la închidere(!), care prin inexactităţi şi replieri greoaie, au lăsat tot timpul apărarea descoperită- în special pe zona centrală-; un meci de uzură, de deplasare, dar pe care, din păcate, nici de astă dată nu reuşim să ni-l adjudecăm!; ”Din colţul Tribunei” (reflecţii ne-pertinente!): MINCĂ- şi-a făcut treaba, a apărat ce era de apărat; T.LOPES- destul de prezent în joc, a şi rezolvat 2-3situaţii critice, la limită, a avut o evoluţie peste medie;LARIE- excelent prima repriză, dar singur, nu poţi la nesfârşit, să rezolvi toate situaţiile din apărare;CARP-ezitant, nu ştie(încă) să joace sub presiune(am avut impresia că la meciul precedent,Tânc, a fost mai bun);CAMORA-bun în prima repriză,puţin ezitant în ceea de-a doua, a”arat” pe partea lui, a participat eficient(vezi centrările!)la susţinerea atacului;PETRUCCI- multe inexactităţi, mingi pierdute în zone periculoase, replieri greoaie,ineficient; MUNIRU- dacă ar ştii să şuteze(periculos!) pe poarta adversă şi să trimită pe vârfuri, mingi filtrante, ar deveni nr.1 al echipei;JAKOLIS- a acoperit binişor flancul drept, dar rămâne dator pe faza de atac; NEGRUŢ-de perspectivă,a revenit cu gol, s-a zbătut oareş’câtva, mult mai mobil decât Dore, sau înlocuitorul său, trebuie îmbunătăţită condiţia fizică; PĂUN-idem şi la el, dar a rămas dator;TADE- deşi a”lovit-o în cap”la penalty, a ieşit bine;primirea rapidă a unui galben, i-a inflenţat f. mult jocul; REZERVELE: nici de astă dată, nu au adus acel plus de care aveam atât de mare nevoie!; GUIMA = DORE = zero barat; CHANTURIA-poate că trebuia introdus ceva mai repede(!?);Veres-nu prea a avut timp să se exprime; F.DICAN-a inceput cu ce avea mai bun la dispoziţie, a făcut schimbările care se impuneau(poate prea târziu!?);deocamdată este peste aşteptările mele; nu suntem aşi în materie de fotbal, dar poate n-ar fi rău să ţină, uneori, seama şi de recomandările şi atenţionările novicilor din Tribună(care din când în când mai avem şi dreptate!); I.Kovacs- pt. a elimina din start eventualele interpretări, ”ne-a ars”fără cruţare, a fost excesiv de sever şi darnic cu noi, a exagerat mult în decizii; poate chiar a influenţat rezultatul, să-i fie ruşine!; Comentatorul-paralel, aiuristic şi penibil!(”o zdreamţă”!); Hai CFR!

    Apreciază

      • Jumatate de echipa suint „tinerei” gen Mamele si Munteanu, respectiv someri ratati maturi gen Nicolita sau Daminuta. In plus nu am o simpatie pentru Hagi – un fotbalist care nu a fost bun decit pentru Turcia. Chiar daca in ultimii 40 de ani a fost cel mai bun fotbalist din Romania.

        Apreciază

  6. Hat-trick Hora! Păcat că nu l-a reuşi pentru noi. Cel mai bun de pe teren (nu al nostru…), Sepsi. Alt looser! Felicitări conducerii,loseri mai mari decât ei nu iezistă în ţară sau aiurea…

    Apreciază

    • Ceva nu e în regulă nici cu noi…Ok, să zicem că Hora și-a revenit „cu capul” (pe exemplul deja clasic al lui Bastos, întrebarea fiind doar cine a reușit să-l readucă cu capul…). În schimb, când tot lotul looserilor ex-ceferiști (Sepsi, Voiculeț, Stăncioiu, Hora) renasc (=”revin cu capul”), atunci ceva problemă ai avut și tu, dragă-CFR, adică…Mai concret (ca să nu o aburim tot timpul cu aluzii nefinisate), eu cred că jucătorii tip Hora, etc. (cu psihic ceva mai labil) nici nu au fost suficient de mult ajutați de conducere la vremea respectivă, goana după bani, puncte și trofee trecându-i la „collateral” pe acești jucători. Oricum, vina e undeva la mijloc, nici băieții nu s-au omorât cu firea, găsind un loc călduț (și un contract și mai călduț), numai bune pentru o existență la alibi…HAI CFR!!!

      Apreciază

      • as mai zice si ca nivelul actual al ligii 1 e sub preputul broastei, vorba unui clasic in viata. hai CFR!!! si TASu’ unde e?

        Apreciază

      • Pai Stancioiu si acum gafeaza, a gafat si azi si in meciul cu fcsb, atata ca a avut noroc si nu a luat gol la fazele respective. In tur nu i-am urmarit deloc, atunci imi captase atentia trupa lui Miriuta 🙂

        Apreciază

      • Cred ca sunt mai multi factori.1. Jucatorii au fost adusi in perioade in care lotul avea 35-45 de jucatori si matematic de multe ori nu aveau cum sa joace 2. In perioada de glorie, titularii erau evident peste ei (Stancioiu a facut cam 50% din meciurile cind il avea contracandiat pe Nuno Claro, dar impotrivsa lui Beto si Mario, mai greu). 3. La CFR erau pe contracte noi, extrem de mari pentru valoarea lor – 5 ani in fata pt Hora suna a 1 mil net, acum la vara gata, va fi nevoie de un nou contract. Altfel pui osul.Asta din perspectiva jucatorilor. Din perspectiva clubului, am mai discutat erorile sistemului. 1. Risipa mare de resurse – cu jucatori luati la gramada si nefolositi 2. Inconditia 1, inexistenta unui sistem de imprumutati, farm team etc. unde jucatorii excedentari sa joace, sa isi creasca cota si sa puna probleme contracandidatelor 3. Lipsa unei linii clare in politica „de cadre”, de fapt lipsa unei filozofii a clubului, doar presiune pe rezultatul imediat in trecut.

        Apreciază

  7. Zilele trecute ziceam de Liviu Ganea ca daca-l lasi singur cu poarta goala la 11m, rateaza. Asta pana la meciul de azi a lui Mugurel Buga :-))) Unii chiar nu stiu sa se retraga la timp din activitatea sportiva si ajung sa se faca de ras…

    Apreciază

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.