Five o'clock tea(m)


Marţi, 28 aprilie 2015, ora 17.00, Stadionul „Dr. Constantin Rădulescu”, etapa a 29-a Liga 1, meci transmis la tv de Look Plus, Digisport1 şi Dolcesport: CFR Cluj – Concordia Chiajna.

CFR Cluj: Mincă – Jakolis, Ţîncu, Carp, Camora – Muniru, Veres – Tiago Lopes, Dore, Păun – Tade. Rezerve: Amadio – Ene, Chanturia, Jazvic, Negruţ, Guima, Carter. Suspendaţi: Petrucci, Larie, Deac. Antrenor: F. Dican.

Concordia Chiajna: Rămniceanu – Wagner, Maftei, Alves, Bucurică – Madeira – Stan, Boldrin, Purece, Serediuc – Pena. Rezerve: Matache – Raiciu, Hristijan, Lung, Dina, Florea. Suspendat: Adrian Cristea. Accidentaţi: Wellington, Grigorie. Încheiat raporturi contractuale pe motiv că antrenorul l-a făcut căcăcios: Florin Lovin. Antrenor: Marius Baciu.

Arbitru: Iulian Dima (Bucureşti)

Asistenţi: Valentin Avram (Bucureşti) şi Bogdan Velicu (Bucureşti)

Arbitru de rezervă: Florim Marcu (Oradea)

Observatori: Székely Zoltán (Baia Mare) şi Valer Şulea (Braşov)

Urmează o partidă foarte dificilă, poate cea mai grea dintre ultimele 6 pe care le mai avem de disputat în această ediţie de campionat. Şi, nu pentru că am avea un complex Concordia, pe care n-am reuşit s-o învingem niciodată în Gruia (2-4, 1-1 şi 1-1 în meciurile precedente). Nici pentru că, vorba lui Flacăra Vişinie, am urcat negativ în clasament şi am preluat din nou lanterna roşie, iar chiajnii chiajnăii chiajnanenii chjai ăia din Chiajna sunt pe un loc 11 liniştitor, primul sau al doilea (iară’ TAS-u’) salvator de la retrogradare. Nici pentru că vom avea un lot al neconvocaţilor pentru partidă extrem de subţire, format din Vâtcă sau Amadio. Nici pentru că nu vom putea conta pe serviciile lui Petrucci (cu acest meci va termina suspendarea pe 3 etape; n-am aflat de vreun recurs, care să fi dus la o reducere ori o mărire a sancţiunii iniţiale), a lui Deac (eliminare directă în meciul cu Dinamo; va lua probabil şi el vreo 2 etape) şi a lui Larie (7 cartonaşe galbene). Ci, din cauză că jucătorilor noştri le va fi extraordinar de greu să se conecteze psihic pentru acest meci. Nu-i vorba de „indolenţă”, ori că „nu vor”, ori că „joacă doar când au chef”, sau de „lipsă de atitudine”, nici că „nu tratează cu seriozitate meciul”. Nici că ai noştri ar desconsidera adversarul, unul mai mereu scos în faţă şi din prime-time când se pune în discuţie rentabilitatea televiziunilor în transmiterea meciurilor din liga lui LPF. Pur şi simplu, apar inevitabil momente din astea când, după o serie de mai multe meciuri cu încărcare nervoasă mai ridicată, n-ai cum să fii conectat mental la câte un joc ce pare mai uşor. Se întâmplă şi la case mai mari (nu din ţară, că aici nu există casă mai mare ca a noastră), poţi să fii cel mai mare şi mai tare Mourinho de pe glob, indiferent ce şi cum faci, există meciuri la care nu reuşeşti nicicum să aduci jucătorii la o stare psihică pozitivă. Bine, asta nu înseamnă că nu putem învinge, orice meci începe de la 0-0, pot prinde şi adversarii o zi şi mai proastă ca noi, putem avea noroc cu carul ori se pot întâmpla şi lucruri paranormale, cum ar fi să tragă tare arbitrii cu noi sau că eu am scris doar prostii mai sus.

HAI CFR!!! Doamne dă ca jucătorii noştri să confirme că n-am scris prostii când am scris că am scris doar prostii mai sus. Mai mereu, la interviurile de după meciurile disputate, prima întrebare adresată de reporteri jucătorilor noştri este că ce-i motivează în joc, iar aceştia răspund invariabil cu plăcerea jocului. N-are nici acest meci nu ştiu ce miză, rămâne doar plăcerea de a juca, echipa arată de ceva timp un joc bun, plăcut, cu mici probleme la partea cu băgatul în aţe, mici probleme ce  se pot remedia parţial mâine prin înscrierea a vreo 10-15 goluri. 🙂 HAI CFR!!!

83 de comentarii

      • Unii şi-au făcut datoria, alţii n-au prea reuşit: „[Fotbal Club CFR 1907 Cluj SA] se obliga sa plateasca jucatorului pe toata perioada contractului de transfer temporar, o suma lunara neta de 7.000 Euro, platibila în ziua de 25 a lunii urmatoare pentru care se face plata. … D-l. Liviu Ganea a jucat în cadrul CFR în sezonul de fotbal 2011/2012 în doar 5 meciuri, ca si rezerva, nu ca si titular în echipa; a jucat în cadrul CFR în sezonul de fotbal 2012/2013 în doar 1 meci, ca si rezerva, nu ca si titular în echipa; nu a jucat în cadrul CFR în sezonul de fotbal 2013/2014 în niciun meci.” link „Judecătorul sindic a respins contestația FC Brașov pe motiv că nu a fost timbrată.” 🙂

        Apreciază

  1. Se pare ca nici vremea nu mai tine cu noi suporterii si nici cu echipa noastra mai tehnica.Se anunta ploi diseara. Asta este. Sper la un meci bun sa continuam trendul ascendent, 3 puncte in clasament care poate vor ajuta la ceva in clasament. Hai CFR!!!

    Apreciază

    • În mod normal avem tot interesul pentru a câştiga cât mai multe puncte din cele 18 „existente pe masă”, pentru că: 1-o eventuală clasare pe o poziţie eligibilă pentru cupele europene ar anula interdicţia data de UEFA (de-a interzice CFR-ului participarea în competiţiile europene un an din următorii 3 ani, asta pentru neplata anumitor datorii reclamate direct la UEFA) şi 2-pentru a primi cât mai mulţi bani din drepturile de televizare. Desigur, toate astea în cazul în care primim înapoi punctele de la TAS…:) HAI CFR!!!

      Apreciază

      • Avem interzis în Europa din cauza insolvenţei, nu cred că e posibil să execuţi o suspendare când n-ai dreptul să participi la competiţie. Se aseamănă cu cazurile lui Piccolo şi Maftei din ultima participare în CHL. N-a mers contorul în dreptul lor cu executarea suspendărilor din moment ce nu au fost incluşi în lotul trimis la UEFA.

        Apreciază

        • Poate sunt un pic „dezinformat” (ştii bancul cu şefu’ care nu minte, ci este „dezinformat”…), dar din câte ştiu noi avem o dublă suspendare în privinţa „Ioropa”: 1-interdicţie din cauza insolvenţei (de unde trebuie să ieşi cu 12 luni înaintea ediţiei în care vrei să participi, dacă şi poţi, evident…) şi 2-interdicţia UEFA (fără legătură cu insolvenţa) din cauza neachitării la termen a anumitor datorii contabilizate direct de UEFA, care spune că ţi se interzice o (1) participare în următorii 3 ani. Ieşirea din una din cele două interdicţii nu înseamnă automat şi ieşirea/anularea celeilalte interdicţii. Mă rog, aşa am înţeles eu, e posibil să fie altfel…:) HAI CFR!!!

          Apreciază

          • Eu tocmai asta zic, că nu e dublă. Suntem suspendaţi în prima participare dacă în următorii 3 ani vom avea dreptul să participăm în una dintre competiţiile organizate de UEFA. Dreptul de participare depinde de performanţa obţinută în competiţiile interne şi să ai licenţa UEFA. Din moment ce suntem în insolvenţă, nu avem cum obţine licenţa UEFA, ca atare nu avem drept de participare în una din competiţii, deci nu ai cum să fii suspendat în prima participare din următorii 3 ani. 🙂 Oricum, nu are mare importanţă, până trece un an de la ieşirea din insolvenţă, ca să ai drept de participare, se gată ăia 3 ani pentru care e valabilă suspendarea de un an. 🙂

            Apreciază

  2. Am impresia că în jocurile cu echipe mai acătări băieții încearcă să facă impresie bună în speranța (certitudinea?) că sunt observați de scouteri, iar în cele cu echipe gen Chiajna, își bagă și ei ceva.
    Mize sportive nu mai avem: de retrogradare numai TAS-ul poate scăpa echipa.

    Apreciază

    • Mai sus (la 07:58) am prezentat două motive destul de temeinice pentru care orice punct contează (ambele fiind condiţionate, e drept, de reprimirea celor 24 de puncte). Apoi, oricum e bine pt. fiecare jucător să aibă grijă de „rating”-ul lui, de cota lui, că altfel ştii cum e…:) HAI CFR!!!

      Apreciază

      • Nu au cum să scape de interdicția la cupele europene, cât timp clubul este în insolvență. La banii din drepturile TV cât să fie diferența dintre locul 18 și locul 5: 1 milion de euro? Crezi că suma asta îi încălzește pe creditorii chirografari aflați la capătul listei cu 20 milioane datorii? Eu cred că li se fâlfâie.

        Apreciază

    • Ce sens are ca într-un meci „să vrei”, iar în altul „să n-ai chef”, atunci când kilometrii alergaţi într-un joc bun nu diferă mai deloc de distanţa parcursă de un jucător într-o partidă mai slabă? Poate că greşesc, am văzut că majoritatea antrenorilor şi jucătorilor declară după victorii că echipa a avut atitudine, iar după înfrângeri invocă lipsa de atitudine a echipei. 🙂 Totuşi, eu cred că e vorba doar de subconştientul jucătorilor, dacă un adversar pare lejer de învins, nu se mai obţine concentrarea necesară.

      Apreciază

    • M-a sagetat si pe mine partea irationala a creierului faza cu sase victorii, dar imediat partea rationala mi-a tras una si mi-a soptit ca mai mult de doua victorii din sase nu o sa putem lega.

      Apreciază

      • Degeaba te-a săgetat, vezi şi paranteza din comentariul lui 07. 🙂 Nu mai ştiu pe ce site, la comentarii, îndeamnă unul lumea să joace 2 la pariuri pentru meciul Viitorul-U. 🙂

        Apreciază

        • 07 e prea subtil pt. mine. Eu o citesc pe aia dreapta intr-un mesaj. Dar sa nu fim rai si sa anticipam. Vladimir zicea ca U e putin patata, nu ca Steaua si ASA (si altele), eu nu cred ca ar face asa ceva 🙂

          Apreciază

          • Normal ca e putin patata(de catre sudisti) ca nu au tras pana acum la campionat, stai sa castige U meciul cu o faza la limita si o sa vada si el o mica muscatura din sud.

            Apreciază

    • Cât p-aci să nu greşesc eu, am fost la nici 10 minute să reiasă că n-am scris prostii. 🙂 Dar, s-a întâmplat fenomenul paranormal: eu am scis doar prostii, iar ăia de la digi spuneau că arbitrul le-a mâncat meciul celor de la Chiajna. 🙂 Că trebuia acordat penalty la faultul lui T. Lopes, când a scăpat singur piticul în verde, şi roşu pentru al nostru, plus gol anulat în mod eronat. La golul lor valid, degeaba spun ăştia de la televizor că a fost poziţie regulamentară, pe mine nu mă convinge nimeni că nu a fost ofsaid.

      Apreciază

        • Vorbea prostii. Centralul a fluierat corect. Ăla de-a băgat mingea în poartă l-a obstrucţionat pe Tiago Lopes în degajarea mingii. N-a aşteptat puţin până-i vine mingea lui Lopes pe piciorul bun, că doar nu era s-o împungă cu stângu’. 🙂

          Apreciază

      • Din ce imi aduc aminte si cred ca bine imi aduc la al 2-lea lor tusierul era cu steagul pe sus inca de la centrare iar la bara lor m-am uitat la reluari : jucatorul in verde mi se pare ca pleaca din jumatatea noastra iar daca si pt cacaturi din astea cerem 11 metri suntem cam departe de ce inseamna fotbal.

        Apreciază

          • Na inseamna ca mi-am adus aminte gresit, inseamna ca a ridicat fanionul dupa ce mingea a revenit din bara, in orice caz a ridicat inainte sa traga ala la poarta. Oricum noi sa fim sanatosi, va dadeati seama ce linsati eram daca meciul asta conta pentru lupta la titlu?

            Apreciază

          • Este o enigmă totală toata faza aia…Bine că am ieşit „pe plus” din afacerea aia…:) Oricum, ţinând cont că a dat indirectă (mâna ridicată la Dima e clară), cred că a dat fault în atac la ultima fază (aia când săteanul a şi băgat mingea în aţe). Dar şi aici e curioasă treaba că indirecta s-a fluierat la sugestia tuşierului, nu a fost dorinţa expresă a lui Dima, care se pregătea să fluiere gol pt. Concordia. Adică tuşierul ăla de la 300 de km a văzut mai bine presupusul fault, decât Dima de la aprox. 20 de metrii…:) Mă rog, bine că mai profităm şi noi…HAI CFR!!!

            Apreciază

            • N-avea ce fault semnaliza, eventual ce ziceam mai sus, că verdele s-a băgat ca un nesimţit la o minge pe care Lopes se pregătea s-o degajeze cu piciorul bun. 🙂 Mai degrabă, la acel tiki-taka al mingii în careu, au început şi ochii tuşierului să facă tiki-taka şi nu a reţinut exact poziţia lui Dina în momentul şutului, iar când Mincă a respins spre atacant, o fi dedus că şi înainte de respingere verdele se afla între Mincă şi poartă, că nu era decât un singur jucător al CFR-ului între minge şi linia porţii.

              Apreciază

  3. O repriza a doua memorabila facuta de baietii nostri, care mi-a amintit intr-un fel de meciul cu Sibiul din urma cu 3 ani, doar ca atunci miza era cu totul alta. Jos palaria in fata acestor jucatori, care au aratat o implicare si un caracter de adevarati profesionisti. Imi pare rau ca nu pot spune acelasi lucru si de conducerea echipei noastre 😦 ! Ma bucur pt Paun, a fost cel mai periculos atacant si a meritat din plin golul marcat. Daca nu eram „faultati” de arbitri si nu ne jucam cu ocaziile (gen Tade cu Dinamo) acum puteam lupta cu sanse reale pt salvare chiar si fara TAS. Teoretic inca avem sanse! Felicitari CFR !!!

    Apreciază

  4. În loc de concluzii: odată ce norocul ne dă târcoale, a început şi pe strada nostră,să străluciască soarele; după o primă repriză(penibilă!)de coşmar(şi cu gol primit), pe care n-o doresc repetabilă, în care am fost lenţi, indolenţi, cu multe greşeli individuale,cu acţiuni incoerente, de-a latul terenului, previzibile(!), în secunda am controlat autoritar jocul- dar cu două mari gafe de apărare(putea fi 0-2!)-, am ratat nepermis, dar am câştigat pe final, meritat, răsplătind astfel caracterul jucătorilor; le mulţumim pt.dăruire,sacrificiu şi încrederea de a lupta până la capăt!; s-a resimţit f. mult lipsa celor 3 titulari!:Larie,Deac şiPetrucci; după jocul mimat din prima repriză, nu pot evidenţia decât marcatorii golurilor (Păun şi Lopes pe care ar trebui să-l introducem, doar după min.80!); A.1-s-a străduit să găsească o formulă de ”compromis”, i-a ieşit, bravo lui!, dar are probleme mari de rezolvat; Succint: Apărarea -este greoaie, nesigură,uneori asincronă, chiar vulnerabilă; Mijlocul terenului -aici este ”cuiul lui Pepelea”- ocupăm haotic această zonă,nu avem jucători capabili să facă diferenţa,să coordoneze acţiunile, să elimine din joc adversarii,nu reuşim să avem o posesie progresivă îndreptată spre poarta adversă, nu intră în combinaţii, interpretăm greşit momentul de posesie şi cel de recuperere al balonului!;Atacul -nu este susţinut suficient, nu primeşte mingi utile, dar nici nu reuşeşte să pună presiune pe fundaşii adverşi, nu ameninţă permanent poarta!; având în vedere că, Camora a devenit cel mai bun jucător al nostru, iar din postura sa de căpitan, câştigăm, propun să deţină până la sfârşitul campionatului, banderola, pt.că o poartă demn şi cu noroc!; Hai CFR!

    Apreciază

  5. ”Din colţul Tribunei”(reflecţii ne-pertinente!): MINCĂ-bun pe centrări, unele ezitări, cu respingeri greşite, dar mai bun nu avem; T.LOPES-dacă ştergem momentele penibile, din prima repriză şi ne rezumăm la victorie, ar trebui lăudat; TINC- are circumstanţe atenuante,datorate neutilizării lui până acum şi a lipsei de omogenizare cu linia de fundaşi, dar s-a descurcat acceptabil;CARP- mici nesincronizări, dar începe să devină un jucător de bază;CAMORA- constant, cu intervenţii la limită;VERES-una din verigile slabe;MUNIRU- oscilant, inconstant pe parcursul unui meci, cu evoluţii contradictorii, unele excelente, secondate de altele, de Gâgă;CHANTURIA- faţă de aşteptările pe care le aveam,faţă de potenţialul său,continuă să dezamăgească;PĂUN-un sincer şi meritat Bravo!;s-a descătuşat cu acest gol şi cred că s-a impus definitiv;TADE- se”zvârcoleşte”,se luptă pt. balon şi pt.echipă, dar unele execuţii sunt cel puţin”ciudate” şi ineficace; F.DORE- nu acceptă lupta, dispare prea mult din joc, şters, fără vlagă(prietenii ştiu,de ce!?);Jakolis -destul de eficient, plus centrarea de gol;Negruţ -o veşnică deziluzie;Guima -s-a zbătut, doar cât a putut; F.DICAN -Felicitări pt. încrederea insuflată jucătorilor!; a introdus tot ce avea mai”bun”, la dispoziţie, dar,continuă să greşească,deocamdată, cu poziţionarea lui Veres!

    Apreciază

    • Ca de obicei, corecte observațiile tale, poate te voi contrazice doar cu Negruț, care mi s-a părut esențial în a schimba fața jocului, cu un joc apreciabil pe un post greu (unde a și dat randament inclusiv în era Miri, înainte de accidentare). HAI CFR!!!

      Apreciază

    • Cu Veres marea problemă nu a fost neapărat poziționarea (și asta, oricum), ci conjunctura efectiv mizerabilă în care s-a desfășurat prima repriză. Dacă nu vedeam metamorfoza din R2, strigam acum ca din gură de șarpe că îi blat, etc., dar așa, jos pălăria! Marele merit al lui Dican a fost reușita schimbărilor, fiecare nou introdus a contribuit cu ceva la această victorie absolut norocoasă, dar și meritată. Bucuria băieților de după fluierul final arată că există dorință de-a juca fotbal și de-a obține rezultate. HAI CFR!!!

      Apreciază

  6. Cum necum cele 3 schimbari facute de Dican au schimbat jocul echipei. Dore nu are ce cauta in mijloc la constructie, nu poate prelua o minge,nu sare la nici o minge. Veres slab de tot, nu poate da o pasa de 3 metri,nu recupreaza nimic,nu stiu care e pozitia lui de baza dar la mijloc langa muniru nu isi are rostul. In schimb fundasul Tanc o surpriza placuta, poate juca lejer langa Larie. Jucatorii si-au dorit victoria,cei de la Chiajna au venit la ciupeala, si aproape le-a iesit. Publicul tot mai putin dar patimasi, normal, ne afecteaza si pe noi ce se intampla la echipa. Avem probleme cu echipele mici ca vin si se inchid,se apara pe 2 linii si nu avem cu cine sa ii desfacem,nu avem jucatori de creatie la mijloc. Cu Veress sau Dore nici o sansa. Azi am jucat numai in terenul lor, cu fundasii la mijloc. Ei au stat la panda si cu 2-3 contraatacuri erau sa ne curete. In concluzie: a meritat sa bat cateva sute de km pentru meci, un asemenea final isi merita toti banii. Doar sa nu fie in zadar. Chiar daca ni se dau punctele inapoi tot in insolventa vom fi la anul. Mi-e doar sa nu amanam sfarsitul. Hai CFR!!!

    Apreciază

  7. Haha, mă mâncau degetele în pauză să mă dau rotund că v-am spus eu, că își bagă ăștia picioarele în meciurile cu alde Chiajna, noroc că m-am abținut, că în partea a doua și-au regăsit ”plăcerea de a juca fotbal”. Bine, de data asta am avut și noroc cu carul, arbitrii au văzut offside-ul la golul anulat, ne-au iertat de un penalti la Lopez, altfel putea fi lejer 0-3, în loc de 2-1. Bravo, e bine așa.

    Apreciază

    • Exact asta am vrut să spun şi eu, la pauză era convins că asistăm la ceva „regie” de prost gust, dar R2 (şi rezultatul final) m-au adus „cu picioarele pe pământ”…:) Metehne de fost blatist, ce mai…:) HAI CFR!!!

      Apreciază

    • Iar eu să scriu că v-am pregătit din timp în articol, să nu veniţi cu băgatul picioarelor şi cu lipsa de chef pentru că problema e că n-ai cum să te concentrezi ca jucător într-un meci de-acasă cu Chiajna. 🙂

      Apreciază

  8. Felicitări CFR!!!păcat că Chanturia este ca o capcană pt. antrenori.Are talent si potential dar nu confirmă si tine constructia colectivă pe loc.După schimbarea lui Jocul s-a schimbat.Schimbarile au fost TOATE cu folos.chiar dacă Negrut a dat niste suturi dezamăgitoare prezenta lui s-a simtit in fata careului.Dore este proaspat insurat si amu trage tare acasă.Nare enerjie de sut din prima .La fiecare preluare pierde timpul.Veres Szilard este genul de jucator care nu sare in ochi si asa va fi tot timpul dar poate fi mult mai util decît a ffost de data asta.Restul e TAS.Hai CFR.

    Apreciază

    • Problema lui Chanturia este că ar intra mereu în un-doi-uri, dar şi ieri i-a avut în apropiere pe Tiago Lopes, Veres şi Tade. Cu care dintre ei poţi intra în combinaţii de pase rapide? Şi-atunci frânează jocul, intră în driblinguri inutile, că a ajuns şi el ca Fl. Costea, toată lumea-i cunoaşte fenta spre interior. Cu Negruţ mai avea o şansă, dar acesta a fost poziţionat mai pe partea stângă şi a tras tot jocul în acea parte. Apoi, după intrarea lui Jakolis, ambele centrări de gol au venit de pe dreapta. 🙂 Interesantă statistica de pe blogul kvsc: în primele 76 de minute, cât timp a jucat Chanturia, CFR a şutat de 5 ori la poartă şi de 10 ori în restul de 18 minute.

      Apreciază

      • Am spus şi mai sus (ca o completare la caracterizările lui Racheta) că intrarea lui Negruţ a fost cu folos (dar şi a celorlalţi doi, mai ales cea a lui Jakolis). „Pentru că de ce”: Negruţ a fost preponderent pe stânga, într-adevăr, dar într-un rol liber, între linii (şi în orizontală, şi în verticală, cam aşa era rolul lui şi în era Miri, până la accidentare), şi adversarul -care se apăra din manual şi supraaglomerat- a fost vizibil bulversat de poziţionarea lui Segiu, nu intra în nicio formulă de joc „legal recunoscută” (arăta un fel de 4-1-1-3-1, cu Muniru tătic peste toată linia mediană), şi de aici şi greşelile de apărare, ocaziile de gol ale noastre şi -într-un final- golurile. În loc de concluzie: nu neapărat prestaţia în sine a lui Sergiu i-a încurcat (nu a fost foarte rea nici asta), ci mai degrabă poziţia lui. Aici e meritul lui Feri. HAI CFR!!!

        Apreciază

  9. Dupa bateriile de la ceasul lui Luis am mai gasit un talisman norocos 😉 Am fost la tribuna a 2-a undeva mai sus iar in fata mea erau 2 politai care se uitau la meci. Au stat pana in minutul 85 dupa care au plecat(probabil s-au plicitisit si ei de ratarile noastre) la 30 de secunde dupa plecarea lor am egalat:)
    In alta dezordine de idei mi se pare penibil ca la fiecare meci in timpul saptamanii sa te ratoiesti cu oamenii de ordine ca sa iti poti procura si tu o sticla de apa. Ok inteleg ca nu ai voie cu sticle de plastic in stadion dar pt ce mama dracului nu se mai comercialiaza asa ceva in stadion? In fine:) La faza asta avem pretentii de Liga 1 dar ni se ofera conditii de Liga a 4-a. Alta chestie urata : biletele normale se vand doar la T2 dar pt a merge sa procuri bilete trebuie sa urci pana la ultima casa de laga fostele peluze. Chiar nu inteleg de ce nu s-a putut pune o casa de bilete langa T2.

    Apreciază

    • Poate, faptul că lumea trebuie să înconjure dus-întors juma’ de stadion ajută să înţeleagă mai bine efortul depus de băieţi în teren. 🙂 Unii, mai puturoşi, şi-au făcut abonament. 🙂

      Apreciază

      • Da si asta e o chestie:) Legat de abonament chiar nu imi dau seama de ce nu mi-am facut niciodata, probabil ca imi place mai mult sa merg sa stau la coada la bilete:) dar de fiecare data am platit pe bilete mai mult ca pe un abonament cu exceptia ultimul sezon.

        Apreciază

    • Dacid,iti raspund eu ,de ce nu se mai vinde nimic in stadion.Fiindca comerciantii se tem de ANAF,ca nu dau chitanta si-i bubuie aia.Sunt curios cum ar putea ,in imbulzealala din pauza sa dea chitante,bonuri ,facturi ,sau ce dracu le trebe la aia de la ANAF,Deh,astia-s marii evazionisti.

      Apreciază

  10. După ce mi-am terminat ”obligaţiile” gospodăreşti şi cum aici la Gilău plouă mocăneşte, iar activităţile de grădinărit sunt, astfel, suspendate şi garajul-atelier, ocupat de finuţ(student la TCM) cu rămăşiţele-didactice ale unui ATV şi-a unei Dacii, singurul refugiu,de moment, care mi-a rămas cel mai la-ndemână este Net-ul; aşa că iată-mă!; Kiruj,referitor la Negruţ, este opinia ta şi ţi-o respect, pe fond, sunt şi eu de acord cu ea, doar că suferă unele amendamente; am să dezvolt pe parcurs!; În rubrica”Din colţul Tribunei” de după meciuri, nu-mi propun să fac o analiză detailată, exhaustivă a jocului şi a jucătorilor,este strict,treaba antrenorului(!); aşa la”cald”, nici n-aş reuşi(şi aşa prin acest articol,mă expun gratuit la unele apostrofări, dar ”aşa-i în tenis!”), cu toată experienţa mea în materie de fotbal, de peste o jumătate de veac(!);punctez, doar câteva reflecţii şi remarci personale,[ poate uneori prea subiective şi ”răutăcioase”scoţând în evidenţă (doar,spre îndreptare),mai mult nereuşitele-în opinia mea de amator- privitor al fenomenui],definitorii ale fiecărui jucător în limita percepţiei şi viziunii mele de la acel moment, încă ”fierbinte”!; orice alte completări ulterioare, negări, opinii, păreri sunt bine venite şi acceptate, pt. a se putea reda cât mai corect şi fidel modul în care s-au desfăşurat ostilităţile şi au evoluat competitorii!; observ şi mă surprinde neplăcut faptul că unii sunt f. uşor influenţaţi şi tentaţi,prin prisma rezultatelor pozitive, să ignore nereuşitele, gafele, bălbele, ratările şi chiar evoluţia, uneori, modestă de ansamblu, inconstanţa acţiunilor, lipsa unei viziuni şi concepţii clare de joc, a unor execuţii execrabile, care în final sunt cauzate de f. multe ori de lipsa de valoare!; Revin:desigur, că Negruţ a fost peste F.Dore (acesta nici nu a existat,a fost cu gîndul,trupul şi cu fapta în altă parte, ba mai mult a constituit o piedică a noastră la construirea şi finalizarea acţiunilor de atac; eu, l-aş fi schimbat la pauză; dacă eram documentat corect, poate nici nu-l foloseam- titular!-), a adus un plus de vivacitate, de implicare în joc, dar prin execuţii şi realizări nu l-a depăşit cu prea mult pe Dore!; eu, aştept mai mult de la el, aceea descătuşare- şanse a avut, mai multe decât Păun- o consistenţă materializată şi pe tabelă, o îmbunătăţire a tehnicii, cu driblinguri în viteză, demarcări pe culoare, pressing avansat, un randament mai ridicat în careurile adverse, cu combinaţii şi demarcări finalizate cu şuturi şi goluri!; poate că-i cer prea mult, dar îl simt că are potenţial, capacitate de efort, este bine dotat şi înzestrat, capabil de marea performanţă; ar fi mare păcat, dacă şi le-ar irosi printr-o viaţă extra-sportivă ”tumultoasă”, sau ar dovedi dezinteres şi indolenţă în pregătire!; are atuul tinereţii, iar capacităţile tehnice şi fizice îl recomandă, dar deocamdată, nu reuşeşte să convingă şi să mă convingă, că poate deveni un adevărat atacant!

    Apreciază

    • Da, în linii mari cam asta am spus / am văzut şi eu. Cum spuneam, nu neapărat prestaţia în sine a lui Negruţ i-a aburit pe săteni, ci mai degrabă poziţionarea lui în angrenaj, una efectiv „revoluţionară”, ceva în genul ce a jucat Keegan prin anii 80 la Hamburg, un „liber profesionist” fără rol tactic strict, apărea unde considera el că e mai bine, şi au şi câştigat şi ei cu această mică şmecherie o Cupă a Campionilor (evident, vorbim de un alt nivel, de un alt secol, etc., dar pt. moment mă interesează schema în sine). Apoi, cum ziceai, Sergiu trebuie să mai crească, talent are cu carul, am auzit că are şi ceva predispoziţie pentru indolenţă (şi asta nu e bine deloc), deci e de urmărit băiatul. Pt. moment e singurul care poate juca acel rol de „libero” în spatele atacanţilor (între linii), are stofă pt. acest rol extrem de greu de interpretat. HAI CFR!!!

      Apreciază

  11. Revin: Ioan Dacid are f. mare dreptate, este o mare bătaie de joc privind modul defectuos, neprofesionist de a pune pe drumuri(fugă) spectatorii,pt. a-şi procura bilete la T.2, din partea opusă(pe diagonală), de la Peluze!;Ruşine,organizatorilor!- -este o treabă mai veche!(din toamnă); nu aveţi puţin respect faţă de suporteri(!?)

    Apreciază

    • Mai amuzant mi s-a parut la meciul cu Otelul cand meciul era inceput sa i-am zis sa imi dea un bilet la Tribuna 1 iar tipul de la casa mi-a zis ca pentru 2 minute pierdut chiar nu are rost sa dau mai mult pt un bilet la T1.

      Apreciază

    • Chiar imi puneam aceasta intrebare, oare cati dintre actualii componenti ai lotului vor mai ramane la CFR la finalul acestui sezon? Intrebarea pusa evident in conditiile unei decizii favorabile de la TAS, pt ca altfel nu-si mai are rostul. Ce ziceti? Incercati niste previziuni?

      Apreciază

      • Saul, uite pronosticul meu (în cazul în care primim înapoi punctele, cum spuneai și tu, că altfel e jale mare): cam 50% din jucătorii vandabili / cu perspectivă vor pleca, oricum. Dar nu e nicio problemă nici așa. Jucătorii vin și pleacă…Spiritul trebuie să reziste peste timp, restul cum o fi…HAI CFR!!!

        Apreciază

      • Nici Tata Omida nu cred că-ţi poate răspunde. 🙂 Părerea mea este că prea puţin contează ce vor unii jucători, normal că fiecare ar pleca la Real Madrid pe salariul lui Ronaldo, ci ce zic actele şi ce vrea şi clubul. Cât adevăr ori gargară conţine acest fragment din interviul cu Zăvăleanu din februarie: “cineva și-a exprimat dorința de suținere financiară tocmai pentru plata salariilor. Au fost investitori care s-au retras când a apărut acea datorie la finanțe, dar acum există intenția fermă de a se alătura societății. E posibil ca acest investitor să vină să susțină cu sume importante de bani acest plan de reorganizare. Există și o scrisoare de intenție prin care își manifestă dorința fermă de a susține planul de reorganizare.”? Că dacă se vrea ceva şi clubul doreşte să păstreze un jucător, îl va ţine. Există acum garanţia primirii salariilor fără întârzieri (mă rog, aşa prevede legea insolvenţei :)), oferte serioase nu cred să aibă jucătorii (care mai au şi frica să nu păţească ca Miriuţă, pe latura financiară, adică din lac în puţ, sau ca Felgueiras, pe latura sportivă, care freacă banca la turci, n-a jucat nici un minut în campionatul turcesc), iar cei care vor ţine totuşi neapărat să plece, o vor putea face doar în schimbul unei sume de transfer.

        Apreciază

      • Cum spuneam, previziuni mai greu, dar am putea da toţi cote, ca la pariuri. 🙂 Mincă (1,1 rămâne – 1,85 pleacă) Vâtcă (1,05 – 8,70) Amadio (1,05 – 5,50) Tiago Lopes (1,25 – 1,25) şi aşa mai departe. 🙂

        Apreciază

    • Pai na.. textul e foarte simplu… omul spune ca ar vrea intr-o echipa mai mare dintr-un campionat mai bun.Numai ca nu e doar de vrut e si de ajuns. Si daca uneori te tii prea printesa, ajungi regele bancii de rezerve. Ca pt Mr. Felghe, parca e mai nasol sa fi rezerva in Turcia decit rezerva in Anglia, nu?

      Apreciază

      • Si care e problema pana la urma? E fix problema lui ce isi doreste sau poate mai presus de toate doreste un contract care sa fie respectat de ambele parti si la bine dar mai ales la greu.

        Apreciază

  12. Felicitări celor de la ASA, care au învins Stâna, acolo unde şi alte echipe au câştigat, dar noi am fost învinşi, deşi jocul nostru a fost mai bun decât al lor, numai că ei, au jucători de execuţie(!);deşi, mă bucur pt. că ASA(cu rezerve ”expirate”la noi,dar PLĂTITE, la ei!-care-i ”valoarea”campionatului?) sunt pe loc.1, dar mă încearcă o durere şi o tristeţe în suflet, când mă gândesc că noi(dacă plăteam la zi jucătorii!?) puteam fi în locul lor, cu un avans substanţial faţă de oi,mai ales că terminasem turul pe loc.2(!); de la meciul cu noi nu i-am mai urmărit pe behăitori(aşa s-au manifestat şi aseară!)-doar secvenţial- nefiind informat,la zi,se pare, că am eşuat în predicţiile mele(!) -cum că Stâna, va câştiga campionatul,ASA -nu au şanse!), bazându-mă prea mult pe susţinerea CCA şi pe”bătrâneţea lotului; aici,m-am”ars”;f.bine că s-a întâmplat aşa şi asta şi pt. că nu am luat realist în calcul 2(două) modificări- fenomene esenţiale, chiar determinante:-1. Dezintegrarea axei centrale- o greşală impardonabilă ( la penali, înavuţirea cu orice preţ, este primordială-idem A.P., benefice sunt doar propriile buzunare), prin vânzarea nechibzuită a jucătorilor exponenţiali-Szukala, stâlpul apărării;Sânmărtean,conducătorul de joc şi Keşeru,golgheterul campionatului; 2. Nu au mai beneficiat de prea multe arbitraje -PRO(!), iar adversarii-CONTRA(!); în atari condiţii au devenit o echipă mediocră-de cerşetori!-,chiar penibilă pe alocuri, de mijlocul clasamentului, fără identitate-nu le plâng de milă!-şi idei,cu un joc haotic, dezorientat (busola-i la arabi!), confuz şi precipitat-e greu fără arbitrii!; DACĂ,din postura de lideri, ASA va juca dezinvolt, fără trac şi fără presiune, au şanse reale, la campionat!

    Apreciază

    • Racheta, sportiv ai dreptate.Juridic cred ca mai degraba cineva a avut nevoie de bani pentru a-si apara axul central (dorsal) propriu. In plus, „omeniile” indirecte cu puncte indreptate catre patronul locului de munca din perioada detentitiei au dus si ele la scaderea avansului. Libertatea e mai de pret decit palmaresul.

      Apreciază

  13. NOTAREA este oprită, au participat la această nouă rundă de „evaluare” 17 tribunişti. Media echipei este de 6.2, în timp ce Feri Dican a fost notat cu 6.8. Nota maximă este de 7.6 (Păun), iar cea minima de 4.9 (Dore). Tînc este al 38-lea jucător folosit în acest sezon în meciuri oficiale. HAI CFR!!!

    Apreciază

  14. M-am bucurat pt ASA, dar si pt victoria muresenilor in deplasare la baschet, tot cu Steaua !!! Asta da zi magica pt tg-mureseni, Doamne da s-o tina tot asa pana la sfarsitul celor doua campionate . Verisoru-meu, de loc din Ludus, e mare fan ASA de mic copil si normal ca e fericit, dar si un fair play desavarsit . Azi mi-a spus prin telefon, ca daca CFR-ul isi pastra lotul din tur era ea pe primul loc si nu ASA, ba mai mult, zicea ca eram lideri detasati . Poate da, dar ” poate „-le nu ma incalzeste de loc, macar sa ramanem in liga 1 si tot e mare lucru in actuala conjuctura ! PS . Cand Retardila scrie periodic despre Ardealul indenpendent, consider si eu ca sare calul, ca aici nu e loc de astfel de provocari, eu insumi gresind in trecut . Dar cand joaca Clujul cu sudisti, se striga Romania, Romania, cand joaca Muresul, la fel, oare nu ne forteaza sa gandim ca Retardila ? Eu cred ca da !

    Apreciază

    • Eu in primul rand ma consider ardelean si apoi roman. Partea a doua nici nu prea ma intereseaza. Oricum cand mergeam in vacante prin Europa ziceam ca-s maghiar, ca-s mai bine vazuti. Nu ca n-ar fi romani de valoare, cum e directorul operei din Viena, de exemplu, sau chiar capsunari harnici, dar proportia lor e mult prea mica ca sa conteze, ca sa stearga imaginea extrem de proasta asociata romanilor. In rest, neam prost cat incape, dar, mai grav, mandru de mitocania lor. They’ll never change.

      Apreciază

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.