Dom’lor, avansaţi mai în faţă! Avansaţi înainte! :)


Continuăm seria meciurilor de pregătire pentru importanta confruntare cu FC TAS, ce se va disputa la o dată neprecizată încă. Următorul nostru sparring partner va fi Dinamo Bucureşti. Amicalul – chiar dacă ambele echipe mai au şanse matematice/teoretice la obţinerea titlului de campioană – va avea loc…

… vineri, 24 aprilie 2015, începând cu ora 21.30, pe Stadionul „Dinamo”, în etapa a 28-a din Liga 1 (partidă transmisă la TV de Look TV şi Digisport1).

Nu cunoaştem ce sistem de joc va folosi TAS-ul cu noi (sper că nu împotriva noastră), dar ştim cu siguranţă de ce anume suntem capabili şi ce trebuie să perfecţionăm ca să ne impunem stilul până la acel joc decisiv. Este imperios necesar să fim foarte bine pregătiţi, să punem la punct automatismele şi relaţiile de joc, astfel încât să nu putem fi surprinşi, indiferent cum va aborda TAS-u’ partida. Ăsta e principalul scop al jocului-şcoală de mâine.

M-am pus serios cu pectoralii pe carte şi am aflat cheia succesului. Conform unei teorii într-ale tacticilor de joc, dacă ai la dispoziţie fundaşi centrali nu foarte înalţi, dar rapizi, şi atacanţi înalţi, puternici, nu neapărat vitezişti, trebuie să joci avansat. Gândindu-mă la caracteristicile lui Carp, Larie, Tade şi Dore, este singura opţiune posibilă pentru Dican. Cică, motivul ar fi simplu: nu expui fundaşii centrali la dueluri fizice în careu. Dinamoviştii vor încerca să profite de spaţiul rămas între Larie şi Mincă, dar, avându-i iuţi de picior pe cei doi centrali (ca să nu mai vorbesc de Jakolis şi Camora), gazdele vor rămâne cu încercatul, care de data asta va avea moarte. Iar în faţă, ’jeaba l-ai lansa pe un culoar favorabil într-o cursă nebună pe Dore, nu sunt şanse de reuşită, oboseşte pe primii 25 metri, doar nu de mult s-a însurat. Tre’ puşi şi el şi Tade în coasta fundaşilor centrali dinamovişti. Că unu’-l ţine ocupat pe lunganul de Bunoza (1,96 m şi 83 kile), iar celălalt rezolvă problema – şi meciul – în faţa sfrijitului de Andrei Marc. Logic, nu? Tocmai de-aia, pe vremea lui Piccolo şi Cadu (erau tari, mari şi ştiau jocul, dar lenţi) trăgeai adversarii pe tine şi cum recuperai mingea, pac în faţă, că de-acolo-ncolo era treaba lui Sougou şi Bastos.

No, unde am rămas?… Da! Mincă – singur-singurel în careul de şaişpe; Jakolis, Larie, Carp şi Camora – avansaţi până spre linia de centru; Tade şi Dore – în poziţii care fac ca asistentul de pe partea lor să stea crăcănat şi cu ochii beliţi. Să vedem ce ne mai trebuie? Bineînţeles, un playmaker care să furnizeze mingi subtile şi utile taman pe fruntea sau spiţul celui care va fi luat în primire de Marc. Veţi spune că n-avem noi playmaker, că de ani buni ne tot plângem după unul. Suntem rămaşi în urmă, chestia e perimată, cică în fotbalul modern cel care are mingea devine automat coordonator de joc. Literatura de specialitate ne atrage atenţia că, în acest caz, pentru a nu transforma nişte fantezişti în salahori liniari, mijlocaşii de bandă trebuie puşi în teren cu piciorul de bază în interior. Adică, stângaciul pe dreapta, dreptaciul pe stânga. Bifat şi acest punct ochit şi lovit: dreptaciul Păun pe stânga, stângaciul Deac pe dreapta.

Rămâne sub semnul întrebării intrarea pe teren în repriza a doua a lui Jazvic, că eu nu m-am prins care-i piciorul lui de bază, dacă are vreunul. Însă, e de bine, nu cred că s-au prins nici adversarii, astfel croatul poate fi arma noastră secretă și letală. Petrucci mai stă, ceilalţi doi playmakeri nu pot fi decât Muniru şi Veres, ce tre’ să joace cu recuperări curate şi cu pase simple şi precise spre coordonatorii de joc laterali, ăia cu piciorul de bază spre interior. Normal, ar mai fi soluţii, precum urcarea lui Carp lângă Muniru şi utilizarea lui Ţîncu lângă Larie sau retragerea lui Deac în locul lui Veres şi Chanturia pe dreapta (şi piciorul lui de bază corespunde postului). N-are niciun sens, însă, efectuarea unei modificări într-un compartiment funcţional (Carp, ca fundaş central, mi se pare de la meci la meci mai bun) şi nici scoaterea lui Deac din zona lui preferată nu mi se pare o soluţie bună şi necesară.

Deci, mergem pe formula Mincă – Jakolis, Larie, Carp, Camora – Deac, Muniru, Veres, Păun – Tade, Dore. Rezerve: Amadio, Ţîncu, Tiago Lopes, Chanturia, Jazvic, Guima şi Negruţ sau Ene. Că aşa bine am ajuns: n-au loc toţi pe foaia de joc!!! Etapa trecută, Chanturia a fost cel nevoit să alcătuiască de unul singur lotul neconvocaţilor la meci.

Un alt motiv pentru care trebuie să jucăm avansat, îl reprezintă adversarul. N-am văzut Dinamo jucând în 2015, dar din ce am citit pe ici, pe colo, strategia lui Stoican este de a urca mult cu fundaşii laterali, toate mingile sunt scoase în benzi, apoi urmează centrări spre Bilinski sau Niculae. Iar dacă atacanţii lor sunt la 40 metri de poartă, este puţin probabil ca de-acolo să reia imparabil la vinclu cu capul. Sper că nu l-a pune dracu’ pe antrenorul dinamovist să-mi citească articolul şi să-mi fure ideea tactică. S-ar îngrămădi toţi jucătorii de câmp la centrul terenului de n-ar mai avea loc şi mingea. Gazdele vor alinia ceva de genul: T. Marc – Bărboianu, A. Marc, Bunoza, Serginho – M. Cristescu, N. Grigore – Gavrilă, M. Niculae, Grozav – Bilinski. Rezerve: Naumovski, Boubacar, Collin Fay, Rotariu, Nedelcearu, Alexe, Lazăr. Traian Marc nu-i Valdes, n-a reuşit să prindă nici lotul lui FC Braşov pe vremea când acolo apăra Felgueiras, a fost nevoit să se transfere la Corona. Deci, nu-i de speriat. În celălalt Marc am încredere deplină că va gafa din nou, aşa cum ne obişnuia el în meciurile disputate contra CFR-ului, pe când evolua la Ceahlăul. Pe Serginho nu-l cunosc, dar nu poate fi mare valoare dacă-i rezerva lui Steliano Filip, care va lipsi din cauza unui cartonaş roşu primit la Craiova. Tot indisponibili sunt şi Cosmin Matei, accidentat în meciul cu Rapid, şi Machado, care nu mai poate evolua în acest campionat, avînd ruptură a ligamentului rotulian.

Din păcate, ultimele 4 partide din „Groapă” s-au încheiat cu victoria noastră: 1-2 (Hora şi Batin), 0-1 (Kapetanos), 0-1 (Rui Pedro), 0-3 (Fl. Costea, Negruţ şi Batin). Dacă vom bate eventual şi mâine, şi la anul, şi în anii următori, voi spune prin 2057 că din păcate am învins în ultimele 45 partide disputate în„Gropăciune”. Spun din păcate, pentru că orice şir se întrerupe odată şi odată.

Hai CFR!!! Nu mă interesează rezultatul final al acestui meci, am decis să evaluez prestaţia jucătorilor noştri, în tabelul lui kiruj, după impresia artistică şi, mai ales, cea tactică lăsate pe teren. Dacă nu se abat prea mult de la excepţionala strategie prezentată de mine mai sus, voi acorda note deosebit de mari, indiferent la ce scor vom câştiga. HAI CFR!!!

53 de comentarii

  1. Da, într-un final am ajuns și noi în situația de-a lăsa pe cineva în afara celor 18 de pe foaie…E bine, am putea spune. Carp -într-adevăr- nu trebuie mișcat din linia de fund, e meseriaș băiatul. Pentru ce și cât trebuie făcut la mijloc, corespunde și Veres, fiind totuși destul de disciplinat băiatul dpdv tactic. Excedentul apare în față, îl avem -în sfârșit- și pe Guima (chiar dacă multe nu știu despre capacitatea lui de efort), mai e și Chanturia, pt. 20-30 de minute, acolo îi și Negruț (care, pare-se, e cam cu nasul pe sus, dar îi trece, să sperăm). HAI CFR!!!

    Apreciază

  2. De pe site-ul CCA: “Data: 2015-04-24 Ora: 21:30 Liga I, Seria 0 Stadion: Dinamo Central (Bucureşti – Bucureşti) A: Haţegan Ovidiu (Arad – Arad) A1: Şovre Octavian (Oradea – Bihor) A2: Ghinguleac Adrian Radu (Bucureşti – Bucureşti) Add1: Colţescu Sebastian (Craiova – Dolj) Add2: Barbu Marian (Făgăraş – Braşov) R1: Radu Iulian (Bucureşti – Bucureşti) R2: ( – ) Obs: Berbecaru Dan Victor (Ramnicu Valcea – Vâlcea) Obs: Stancu Mihai (Bucureşti – Bucureşti)” Că-i zero mare seria asta din Liga I sunt de acord, dar nu ştiam că există şi Stadionul Dinamo Periferie (Bucureşti – Bucureşti).

    Apreciază

  3. Dinamo a cam fost donatoare de puncte in favoarea noastra.De ce s-ar schimba ceva?Oricum,individual au jucatori mai slabi ca noi.Hai CFR ,si sa eutanasiem dulaii.Poate se trezesc si ei dupa bataia incasata de la noi ,si le baga mortu-n casa la mioare.Au nevoie de un soc,noi putem sa administram acest soc.:-)))

    Apreciază

  4. Felceru nu se dezminte, arata din nou ce caracter infect are ! Pune la dispozitia oilor stadionul pt antrenament, asta dupa ce fecali et co ( includ aici si presa aservita ) ne-au facut cu ou si otet mai tot timpul, inclusiv la doar cateva zile dupa ce le-am pus la dispozitie stadionul pt a juca in CL . Ma duc sa iau o lamaie, poate poate imi scade greata, ca de trecut slabe sanse …

    Apreciază

    • Domnu’draghe, nu pune la dispozitie ci inchiriaza…..e o oarecare diferenta….. Sau poate ma insel eu si tot lotul face baie in lapte de cal (hahahahaha) am vrut pentru ca sa zac iapa si noi numai credem ca e saracie la club?

      Apreciază

    • Bela,nu stiu cat mai canta el acolo la CFr,cred ca Zavaleanu este primadona.Si cum spune Retardila,daca inchirieaza,mai luam si noi un ban cinstit.Cred ca avem nevoie.Si la urma urmei asta este normalitatea.Cred eu,chiar daca nu prea sufar mioarele.

      Apreciază

    • Am citit comentariul tău (nici măcar n-am observat că l-ai făcut pe IM felcer docent) și apoi m-am dus la frigider, să mă umplu de lămâi. Din păcate n-am găsit lămâi, așa că am băut o sticlă întreagă de concentrat de acid citric. Tot nu mi-a trecut… Apoi dacă nu mai avem nimic-nimic, asta înseamnă să renunțăm la orice fărâmă de onoare?

      Apreciază

  5. Echipele de start: Dinamo: T. Marc – Bărboianu, A. Marc, Bunoza, Serginho – N. Grigore, Elhamed – Rotariu, Alexe, V. Lazăr – Bilinski
    CFR Cluj: Mincă – Lopes, Larie, Carp, Camora – Muniru, Deac – Jakolis, Dore, Păun – Tade
    link

    Apreciază

  6. Caneto,e nu inteleg „io” in acest articol.este,cum sa avansezi inainte.Ca de avansat inapoi „io”n-am auzit.Oricum fie cum spui tu cu avansarea,numai sa bayem diseara.Hai CFR!!!+! 🙂

    Apreciază

    • Un rezultat catastrofal, după aspectul jocului, totuşi am dat note destul de măricele, în special în dreptul lui Camora, Muniru, Păun şi Tade. Jucătorii au trecut examenul la impresia artistică, nici la cea tactică n-au rămas corijenţi, au avansat înainte pe culoar chiar şi după eliminarea lui Deac, dar în primele 80 de minute ale meciului s-a resimţit din plin lipsa celui de-al doilea jucător de bandă cu piciorul de bază spre interior. Parcă a vrut să-mi facă în ciudă Dican. 🙂

      Apreciază

  7. Intrebare intrebatoare: Un fault fara minge oare ce este??? Ca tov. Talnar a spus ca mingea oricum nu ajungea la Tade…Nu ca ar conta…..dar totusi…

    Apreciază

    • În pauza meciului, am comutat de pe Look pe Digi şi cei din studio au votat (scor: 2-1) că se impunea lovitură de la 11 m atât la Tade, cât şi la Dore. Fl. Bratu era mereu pe invers, doar e dinamovist ca şi Ţălnar. Şi Geambaşu tot dinamovist e, dar era prea supărat pe evoluţia echipei favorite.

      Apreciază

  8. Mda, nu ca ar conta dar in seara asta am dominat clar in deplasare Dinamo , in zilele bune dadeam cu ei de pamant. Cu alta motivatie castigam lejer. Ne-am jucat cu ei, ne-am jucat si uite asa terminam cu 1-1. Nu mai zic de arbitraj(ce cartoanse si penaltiuri nedate), noroc ca ”am scapat de Cadu”, ca altfel jucam meci de meci in inferioritate.
    Concluzia: astia au scapat lejer azi. Avem echipa de primele 2-3 clasate.
    Cu Chiajna ,sunt la meci.Va pup.

    Apreciază

    • Cu altă motivaţie s-a jucat în anii trecuţi, ăia impari de după 2008. 🙂 Mi-ar fi plăcut să fi avut jucătorii de-atunci atitudinea şi voinţa băieţilor de-acum.

      Apreciază

  9. Cred ca cel putin 80% din meciurile din retur am fost CLAR dezavantajati de arbitraj, mai bine zis furati…cum pana mea sa dai rosu la Deac la acel fault, iar la M. Niculae nu??? Tade daca era atacant, nu rata acel sut din ultimul minut. Pacat, ne-au facut miticii, si hotii anul acesta. Daca recuperam punctele, se poate da FRF-ul in judecata, pt depunctare?? Fara depunctare si interdictie, eram acolo sus de tot…

    Apreciază

  10. Văd că am fost pe aproape şi în privinţa lui A. O. Marc, mai mereu a fost depăşit de către Tade. Mulţi au criticat conducerea clubului nostru că nu a reuşit să-l ia de la Ceahlăul, mie, în schimb, nu mi-a plăcut niciodată de el. Ce-i drept, nu l-am văzut jucând în foarte multe meciuri, dar în alea puţine a fost mereu o cizmă. Nici nu se compară cu Larie sau Carp.

    Apreciază

  11. ”Încep cu sfârşitul”-În loc de CONCLUZII(!);a fost VICIERE DE REZULTAT(!); ”coşmarul”nostru, continuă, iar scenariul se repetă(jucăm mai bine,avem mai multe ocazii, ratăm şi pierdem nemeritat, încă, 2puncte!),numai cu alţi actori-”Miliţienii şi Hoţeganul” cu gaşâca lui; aceştia din urmă, mult mai ostili, tendenţioşi, părtinitori şi potrivnici; deşi am avut parte de un ”arbitraj’ defavorabil-Pro Dinamou, cu faulturi de K-1(M.Niculae) şi 2grosolane”forfecări”în careu, penalty-uri clare şi cartonaşe- nimic din acestea,nu s-au acordat(!?) , ba mai mult, am fost taxaţi imediat pt. orice neregularitate(!)-am fost superiori,chiar şi în inferioritate numerică-, numai că NU am profitat de marile ocaziile create!; F.DICAN, DE CE:- nu-şi asumă nimeni ŞUTUL la POARTĂ(?);- nu suntem în stare, ca din 5-6 cornere să expediem o minge pe poarta adversă, ba mai mult în urma lor mai şi primim gol, pe contraatac(?);ce REZULTĂ(?):- mari lacune în pregătirea acestor momente ale jocului şi bine-nţeles,o lipsa de valoare tehnico-tactică!;- deşi am trecut peste ”eclipsa” celor 24 de puncte, avem un moral bun şi ne dominăm adversarii, NU reuşim să ne impunem şi pe tabelă(?!);Hai CFR!

    Apreciază

    • a fost faza aia cand dinamo era varza iar ai nostri se invitau: Tade scapa singur pe dreapta dar o da la Dore: „Bag-o tu!”, Dore: „Eu? De ce eu?” si o trimite la Deac care ia mingea : „Of, iar pe mine ma obligati? Da” ce? Eu nu mai joc in atac!” dupa care scapa si el de minge sutand intr-o directie necunoscuta…

      Apreciază

  12. ”Din Colţul Tribunei”-reflecţii (ne)pertinente!-MINCĂ-cu scăpări, stăngăcii la degajări-ceva obişnuit-a scos o minge grea, dar mi se pare puţin nesigur; T.LOPES- veriga slabă, co-vinovat de primirea golului; LARIE-mai puţin sigur, dar destul de eficient;CARP-oscilant, de perspectivă;CAMORA-în nota obişnuită,deşi a fost depăşit la centrarea de la golul primit; a recuperat înscriind un gol bine meritat; Jakolis-acelaş ambiţios şi muncitor, dar rudimentar tehnic;DEAC-mare travaliu,pe un post inedit, dar merită continuat, cu ocazii de gol create şi f. uşor irosite, MUNIRU-cu un bun sfătuitor, poate deveni un fotbalist de apreciat;PĂUN- bun, în prima repriză, în a doua l-a trădat slaba condiţie fizică; TADE- atacantul buldozer, dacă şi-ar corecta şi îmbunătăţii execuţiile, ar putea deveni un adevărat golgheter; ratează enorm,din situaţiiextrem de facile; F.DORE-puţin dezordonat, este tehnic,poate şi trebuie să fie mult maiimplicat în joc şi în faţa porţii; REZERVELE-au rămas la acest statut, cu unele sclipiri-Chanturia(dar, ineficiente) şiVeres;Negruţ- o umbră pe teren; F.DICAN-se pare că a ţinut cont de recomandările noastre, l-a trecut pe Deac la mijloc, a găsit sistemul cel mai eficient posibil(4-4-2)şi care se pliază la ”valorile”noastre!; mai are mult de lucrat la eficientizarea fazelor fixe, la dublaj, marcaj şi şuturi la poartă!;Hai CFR!

    Apreciază

  13. Cineva zicea ca nu ne ajuta un punct . Eu cred ca fiecare punct conteaza, asta desigur daca primim inapoi punctele de la TAS . Cu cat vom termina mai sus, cu atat vom castiga mai multi bani din drepturile tv si dupa cum se vede, conteaza fiecare banut . PS . Da, conteaza fiecare banut, dar imi mentin opinia cu privire la datul in chirie a stadionului la echipa ciobanului, care ne-a facut mai tot timpul ( in afara cantonamentului de la Poarta Alba ) hoti, banditi, unguri ordinari si cate si mai cate !

    Apreciază

    • Bela, poate ai dreptate, dar banul nu miroase. Poa sa vina de la oricine (pe cale cinstita, ca de nu vine si DNA-ul). Sincer si pe mine ma deranjeaza ca ne spurca mioarele stadionul, dar afacerea este afacere, nu este loc pentru sentimente. Hai CFR!!!+!

      Apreciază

      • BANC:
        – Doamna, va culcati cu mine pentru 1 milion de euro?
        – Hmm, pentru suma asta, parca as face-o…
        – Dar pentru 500 euro?
        – Da’ ce crezi ma, ca sunt o prostituata?
        – Ce sunteti, am stabilit la prima intrebare. Acum negociem pretul.”

        Apreciază

  14. Este o mare durere!;dar,dacă le aplicăm un preţ prohibit, în condiţiile în care curg procesele îndreptate împotriva noastră, nu ai cum refuza niciun bănuţ, chit că vine de la cel mai mare şi nociv duşman-declarat al nostru/”banii n-au miros”/;nu ar merita niciun compromis, dar când toată lumea îţi cere bani,iar tu eşti sărac şi încolţit, ajungi să primeşti un leu şi de la nesimţiţi şi bandiţi(!);ce am fost şi ce-am ajuns(!?)-trist,dar adevărat!

    Apreciază

  15. link Vladimire, aia carora le canti in struna zic ca a fost off-side la faza asta, deci cum e Steaua oropsita de arbitrii? Sincer, dar foarte sincer, sper sa o luati urat in seara asta si tot cu goluri din astea.

    Apreciază

  16. Numai menejeri cu principii stricte p’acilea….Noi inca nu avem planul de reorganizare aprobat, dar se pare ca salariile sunt la zi. Un opozant „odios” al nostru ar putea argumenta oricand ca CFR nu vrea sa-si revina financiar, dovada fiind refuzul inchirierii mijloacelor fixe, samd… Valenii din vale, cu planul aprobat isi permit neplata salariilor de 3 luni, a chiriilor asisderea, giustitzia nu vede nimic, desi la insolventa plata salariilor este obligatorie, altfel devine faliment in 2 saptamani…. Poate cu suma din chirie se va plati curentul pt. 2-3 meciuri….. Dar, e frumos sa mori cu principiile, chiar ele bagate adanc in cur, asa-i? Uite eu votez pentru o supravietuire si revenire in timp la un normal relativ, chiar daca se trece puntea cu cine te ajuta sa treci puntea in locul unui deces glorios, care suna frumos si tare principial azi, dar pana marti se uita! Timp pentru razbunare va fi numai daca traiesti pana atunci….

    Apreciază

  17. NOTAREA este oprită, au participat la „acţiune” 11 tribunişti. Media echipei este de 6.0, Feri Dican fiind evaluat la 6.3. Nota maximă a primit-o (din nou) Camora (7.4, felicitări -din nou- Mario!), iar cea minimă o găsim în dreptul lui Negruţ (5.0). HAI CFR!!!

    Apreciază

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.