„Fotbal” despre CFR – file de arhivă (20)


Ca de obicei, iarna trece mult mai greu ca vara. Din când în când, revista „Fotbal” aruncă câte un ochi și în curtea CFR-ului, să vadă ce lansare se pregătește pentru retur, cât întârzie echipamentul la antrenamente, cum „a îmbinat antrenorul Rădulescu priceperea medicului cu aceea a antrenorului”, ce face Petru Emil la echipa de tineret, ce schimbare de tactică se încearcă (să fie aia cu Soos libero?), ce l-a mâncat pe Schwartz să se însoare la Sibiu și să se despartă de CFR, de ce obosesc jucătorii la meciurile amicale și antrenamente, dacă a mai venit vreo prospătură sau vechitură… ș.a.m.d.

Ianuarie… februarie… început de martie… gata! Se dă startul, cu privirea mai mult la jucătorii selecționabili și cu gândurile peste ocean. CFR pornește de pe poziția 14 (15 la tineret-rezerve) din 16, cu un raport de două goluri primite la fiecare gol marcat și cu două înfrângeri la fiecare victorie. N-o să ne fie ușor în 1970, așa că hai CFR! Și să nu uit:„tuturor factorilor care concură la reușita competiției (N.A. – pe atunci nu se inventaseră încă arbitrii pro-ASA), SUCCES!”.

***

***

13 comentarii

  1. Citat dintr-un post pe feisbuc: ” Azi, asa din zbor, am prins un zvon…ca o boare placuta de primavara…CFR-si revine…vremurile de odinioara n-o sa mai fie doar o amintire placuta…viitorul o sa mai semene cu trecutul…prezentul are viitor….: ” Asa sa fie!!!

    Apreciază

  2. Ia să vedem, Rapid, Dinamo, Steagu Roşu, Steaua, Universitatea Cluj, Petrolul, CFR Cluj (7 echipe) sunt prezenţi şi în actuala ediţie; Universitatea Craiova, Politehnica Iaşi şi ASA Târgu Mureş (3) sunt şi azi reprezentaţi prin Adibas (CSU), Puna (CSMS) şi Mike (ASA); FC Argeş, Jiul, UTA, Dinamo Bacău, Farul şi Crişul (6) sunt lipsă la apelul de seară. Zău, credeam că-s mai mulţi dispăruţi.

    Apreciază

  3. Dacă ne dă înapoi TAS-u’ alea 24 de puncte, începem returul din poziţia de lideri ai clasamentului, cu 35 de puncte, 15 peste Rapid. Imposibil să ne prindă din urmă, doar antrenor e Dr. Constantin Rădulescu, nu Gâlcă. La tineret-saperanţe e mai nasol, nu urcăm decât pe 4, cu 43 de puncte. Tre’ goluri multe în retur să putem lua urma primei echipe.

    Apreciază

    • Cum, divizia A cu 16 echipe? Nu-se-poa-te! Păi diviza A nu avea 18 echipe încă de pe vremea lui Decebalus per Scorilo?! Oare Hagi știe? 🙂

      Apreciază

      • Are o amnezie..dar poate isi aduce aminte Sandu de ce s-a facut prima oara primadivizie cu 18 echipe.. ca au jucat amindoi la echipa care picase si trebuia salvata. Pentru cei mai tineri, una cu tricouri de alba neagra (fara potcoava pe piept) de unde ieseau absolventi de facultate care nu stiu nici aizi sa scrie si sa citeasca corect.

        Apreciază

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.