Analiză „27/10”


S-au disputat 10 etape din acest retur „complicat” (27 în total), cifră „suficient” de rotundă pentru a face nişte sinteze, nişte concluzii…Dacă mai este nevoie…:)

 A) jucători utilizaţi în ultimele 8 sezoane:

  jucatori

  • se observă că sezonul actual este cel mai „sărac” în privinţa numărului de jucători folosiţi în campionat (măcar într-un meci, măcar 1 minut), în primele 27 de etape, respectiv doar în primele 10 etape din retur.
  • în realitate cifrele ediţiei în curs ar putea fi şi mai mici, dacă Carter nu prindea cele câteva minute (în mod cu totul misterios) în meciul (la fel de misterios) cu vecinii din vale.
  • „excedentul” de utilizare se constată în cele 3 sezoane din perioada 2010-2013, „risipa” cea mai mare fiind consemnată în ediţia „impară” 2010-2011 (cu 37 resp. 29 jucători, de-a dreptul incredibil, parcă am fi la rugby!). Risipa respectivă (mai exact costurile de întreţinere a acestei legiuni umflate) duc –printre altele- la situaţia de astăzi, despre care ce să mai vorbim…:)
  • Dintrele sezoanele „pare” (cu titluri) cel mai raţional este primul dintre ele (2007-2008), când în primele 27 de etape s-au folosit doar 29 de jucători, explicaţia fiind atât constanţa pe banca tehnică (Andone în tot sezonul respectiv), cât şi existenţa unei concepţii de joc stabile, necesitând un număr relativ redus de jucători pentru „transpunerea ideilor” în teren.

 B) Clasamentul jucătorilor în sezonul actual (după note), după primele 27 de etape:

  sezon1

  • În frunte se menţine –în continuare- Felghe (7.6), cu un avans relativ „liniştitor” faţă de Camora (7.1), care –în schimb- conduce clasamentul returului (vezi la pct. C.)
  • trei jucători au medii de peste 7 (Felghe, Camora şi Deac), alţi 13 au note între 6 şi 7, restul de 11 jucători fiind evaluaţi sub nota de 6.
  • Dacă aruncăm o privire la ultima coloană (aia cu eficienţa, nu mă întrebaţi cum am calculat acele procente, că nu mai ştiu nici eu…), vedem că o contribuţia decisivă consemnăm la Camora şi la Larie, apoi la Tade şi la Felghe.
  • În privinţa procentului de utilizare (în aceste prime 27 de etape) conduce Larie (cu 95%), apoi vine Camora cu 94%, în ciuda problemelor medicale mai recente).
  • Jucătorii trecuţi pe fond violet nu au mai jucat în retur.

 C) Clasamentul jucătorilor în sezonul actual (după note), doar în retur:

  sezon2

  • În frunte îl găsim pe Camora (6,8), urmat de alţi opt jucători cu note de minim 6.0.
  • 10 jucători au medii sub nota de 6, Carter având chiar 4.8 (singurul sub 5, e drept, jucând doar câteva minute cu „vălenii”).
  • În privinţa eficienţei din retur, conduce tot Camora , apoi procente bunicele mai au Larie şi Jakolis (în ciuda postului inedit pe care-l ocupă în teren, bravo Antonio, în primul rând pt. sacrificiul profesional!), apoi urmează Muniru, Tade şi Carp.
  • În privinţa procentului de utilizare (în aceste prime 10 etape din retur) conduce Larie şi Jakolis (cu 35%, raportul e făcut la nivelul celor 27 de etape, adică „10 din 27”), apoi vine Camora cu 34%, mai apoi îi vedem pe Carp şi pe Tade, cu câte 32%.

 O concluzie după aceste note? Poate doar atât: Respect Camora!!! Un mare caracter, un demn urmaş al lui „el capitano” Cadu, un jucător de la care nu auzi niciun reproş niciodată, care joacă cu zâmbetul pe buze (şi o face foarte bine) şi când e accidentat…Adevăratele caractere se cunosc la greu. Din acest punct de vedere, în opinia mea, Mario este foarte aproape de uşa aia care duce în salonul legendelor ceferiste, dacă nu cumva a şi intrat deja acolo!

Despre „derbiul Ardealului” (derby pe dracu…): meci foarte bun, într-adevăr, dar –parcă- nu toată lumea a dorit victoria (vorbesc de jucători, deocamdată). Tot timpul meciului mi-au venit în minte nişte amintiri dintr-un alt „secol”, jucam cu Electromureş (tot din Tg.Mureş, tot acasă), era prin 92-93, nu mai ştiu exact (Caneto oricum va face verificările de rigoare…:) ), ei trăgând pt. primul loc, noi fiind –cumva- în postura CFR-ului de astăzi (pe locul 4-5, fără obiectiv). În minutul 20 era deja 2-0 pt. noi, mijlocul nostru jucând pentru „imagine” (nişte jucători foarte buni, FZ, AA şi BD, actualmente antrenor la Tărlungeni) şi pentru transferuri „la mai bine”, în timp ce fundaşii noştrii (jucători buni şi ei, dar localnici, cu o anumită vârstă, fără presiunea să fie văzuţi de impresari…) făceau „eforturi” să pierdem meciul. S-a terminat tot 2-2, publicul a considerat –aparent justificat- că a fost cel mai bun meci al nostru din sezonul respectiv…:) Nu ştiu ce s-a întâmplat în vestiar după meciul din Gruia, dar în vestiareul „meu” din 92-93, după acel meci s-au aruncat nişte vorbe grele între mijlocaşi şi fundaşi, s-au împărţit –parcă- şi nişte pumni şi picioare…Până la urmă tot mijlocaşii au „câştigat”, au prins –într-adevăr- nişte contracte de „B” (AA ajungând chiar în prima Liga din Ungaria), fundaşii mei alegându-se cu buza umflată (şi la propriu, dar şi la figurat). Mă rog…amintiri din copilărie…:)

HAI CFR!!!

58 de comentarii

  1. Mda,mister Kiruj,vad ca obisnuintele vechi nu dispar la tine.Ai numai blaturi si aranjamente-n cap.:-)))Asta este ce sa-i facem.Pe de alta parte felicitari pentru statisticile din articol ,tre sa fi foarte nefericit sa te ocupi de asa ceva.:-))
    PS glumesc,sa nu te superi.Acum sincer ,eu nu cred ca a fost blat,nici noi ,nici ei nu au castigat nimic cu acest rezultat,si a fost si un spectacol agreabil.

    Apreciază

    • Nici nu am spus că a fost blat, dar e posibil ca 1-2-(max.3) jucători să fi dorit altceva, decât majoritatea. dar nu mă pot pronunţa foarte hotărât. Impresia generală (a mea, evident) era că e un meci curat, frumos, a existat şi dorinţă, şi putinţă, la majoritatea jucătorilor. Mai puţin norocul, care e mereu „în altă parte”, ceva „lucrături” şi din partea fluieraşilor (nu foarte supărătoare). Şi mai puţin la Jazvici asta, săracul, care „doreşte”, dar nu prea „poate”…:) Mulţi invocă „pro-blat” căderea suspectă de după eliminarea lui Feussi, dar eu cred că vorbim mai degrabă de oboseală, după 60 de minute reuşite, de spectacol. Nu prea am înţeles nici schimbările, dar asta e…În fine, amintirile vin, şi când nu e „cazul”…:) HAI CFR!!!

      Apreciază

      • Teoretic,schimbarea lui Veres cu Jazvici ,era pentru a intarii atacul.Acum ca Jazvici a pierdut toate mingile,este altceva.A jucat exact in fata mea,efectiv intra cu mingea in adversar,capul in pmant si dai-nainte.

        Apreciază

  2. Poate era mai indicat un Chanturia pentru minutele de final.Cred ca si Dican s-a speriat un pic si a incercat sa inchida jocul.Nu stiu ce sa spun,dar nu cred in aranjamente,nu a castigat nimeni nimic cu acest egal.

    Apreciază

    • Chanturia -cel puțin teroetic- era soluția cea mai bună. Erau și puține minute rămase (deci nu se punea problema să obosească), eram și în superioriate, fiind nevoie de imaginație, de combinații, de desfacerea apărării (și mai) aglomerate a mureșenilor. În realitate, poate au fost niște motive -necunoscute nouă- pentru care Giorgi nu a intrat (lipsă de seriozitate la antrenamente, etc.). Apropo: ai revenit din „somoniadă”? HAI CFR!!!

      Apreciază

  3. Kiruj, putem vedea intr-un viitor si un coeficient de utilizare al lotului? am o vaga banuiala ca in perioada de risipa a fost jale mare, daca adunam si jucatorii nefolositi, repsectiv de pe transfermarkt si pe cei luati si imprumutati mai departe.

    Apreciază

    • Ar fi ineresant de tot…Din păcate nu am datele necesare, cu mari greutăți (dpdv al timpului) am adunat datele celor care au jucat, dar pentru informațiile privind lotul lărgit chiar nu mai am timp. De acord, totuși, lucruri interesante de tot doar atunci am putea afla. HAI CFR!!!

      Apreciază

  4. Strangem bani sa trimitem o coroana la stana? Cred ca o sa piarda campionatul si sper ca ASA sa reziste furtunii de presa care va veni in curand.

    Apreciază

    • FV, din câte observ, nu mai e nicio furtună…Parcă toată lumea vrea ca mioarele să piardă…Ei, dacă așa se va întâmpla, mă duc la Murăș (la soacra…) și trag o beție de 2 (3,4…) zile. Pe bune. Sunt antrenat, în 2008 am luat concediu de 5 zile, am închis telefoanele, am luat cu mine 5 sticle de palincă (+Mme, care e și ea ceferistă) și dă-i și dă-i…HAI CFR!!!

      Apreciază

      • Cum sa va spun (ca sa citez un clasic), eu am vazut cateva ploi mai serioase pe ici, pe colo, in legatura cu ASA, deci nu as fi asa convins ca nu va fi furtuna.

        Apreciază

      • Kiruj, dragu’ tatii ! Iertata-mi fie indrazneala de-a intreba (si curiozitatea ); … Da’, la cine „da-i si da-i ” timp de cinci zile ..? La sticla, ori la…. ???? Nu esti un pic cam „trecut ” pentru asta -ma refer la 5 zile, ca mie imi ajunge si una (indiferent la ce „dau „)?

        Apreciază

  5. X-ul acesta a fost sg. semn pe care nu mi l-as fi dorit intre noi si ASA. Daca tot n-am reusit sa invingem Muresul si sa reintram cu sanse reale in lupta pt evitarea retrogradarii, as fi preferat de o mie de ori o victorie a ASA-ului, victorie care sa fi propulsat echipa mureseana pe primul loc in clasament. Egalul asta le-a incurcat planurile ambelor echipe. De blat la meciul asta eu spun ca nu poate fi vorba. / Racheta. Ti-am citit cu interes ambele comentarii, dar nu numai ca nu sunt de acord cu ceea ce sustii pe acolo, dar personal cred ca lucrurile stau exact pe dos. Iti spun asta fara rautate si fara vreo doza de incrancenare. Pur si simplu eu vad cu totul altfel lucrurile in privinta asta. Din ce observ, tu nu le acorzi ardelenilor absolut nici o sansa la titlu, spunand ca doar ”pana aici le-a fost” obositilor astora si ca vor fi o prada usoara pt mitici. Eu spun ca ce e mai frumos pt Tg. Mures doar de acum incepe, iar echipa asta a fost nu prea mult, ci prea putin laudata pt performantele ei din acest sezon. Nu uita ca echipa asta anul trecut juca prin B, iar acum se bate la titlu si chiar cu sanse reale de a-l castiga, zic eu. O asemenea performanta n-a reusit nici chiar CFR-ul nostru cu Arpi in verva maxima. Anul trecut Muresul juca pe la Motru sau pe la Satu Mare, de unde chiar mergea invinsa, cu un gol primit pe final de meci. Intre timp a reusit sa intre in A si sa aibe o prestatie mai mult decat laudabila. Mai spui in primul tau comentariu ca in primele zece etape luptau pt evitarea retrogradarii. Fals ! N-au avut nici o clipa astfel de obiective. Nu uita ca sunt la al treilea antrenor schimbat sezonul asta si ca pe primul lor antrenor l-au demis desi echipa se afla la momentul respectiv pe locul sase, deci atacand zona cupelor europene. Deci inca de la inceput s-a dorit mai mult decat evitarea retrogradarii. Vorbesti apoi de lotul lor. Eu zic ca iarasi ii subestimezi. Apararea e una foarte solida, cu fundasi solizi si rutinati. M.Constantin si Bejan inspira incredere echipei, iar spaniolul Ivan Gonzalez, rezerva lor, joaca chiar mai bine decat cei doi atunci cand I se ofera sansa sa intre. Sepsi pe stanga e imbatabil. Se simte ca joaca cu o ambitie f mare, fiind la el acasa. Feussi pe dreapta iar e f bun, chiar daca la Cluj nu prea a stralucit. Inchizatori ca Muri si N’Doye nu are Liga1, iar atunci cand ei lipsesc, Gorobsov si Voiculet ii suplinesc cu brio. Au dovedit-o mai multe etape la rand in ultima vreme. Zicu incepe sa joace la Mures cam ca pe vremea in care imbraca tricoul Rapidului; iar Goga, Hora, Szekely si ceilalti jucatori din avanposturi se achita si ei cu brio de sarcinile de joc. In conditiile astea, eu spun ca Tg.Muresul are sanse reale de a castiga campionatul asta destul de slab dpdv valoric. Oricum, ca lot, fcsb-ul nu e cu nimic peste ASA. Vei spune poate, ca m-am trezit si eu acum dupa victoria Otelului de pe National Arena sa o laud pe ASA. Lasand modestia la o parte iti voi raspunde anticipat, ca inca de la ineputul turului, eu am vazut-o pe ASA drept una din revelatiile actualului campionat, spunand ca are trupa de Europa. Dovada imi sunt postarile de pe la sfarsitul verii ori inceputul toamnei. Si daca de atunci am vazut ceva in ASA-ul asta, de nu chiar de cand erau prin B, acum ca tot se apropie vara iti spun ca deja ma pregatesc sa merg la Mures pt a sarbatorii primul lor titlu din istorie, mai ales ca sunt, dupa parerea unora, clona CFR-ului.

    Apreciază

    • Tgv-ule, scuză-mă, şi eu tot fără răutate o spun, mi se pare un pic jenantă poziţia ta, nici dacă de un singur punctuleţ obţinut în plus contra CFR-ului ar depinde ca ASA să câştige Liga Campionilor, nu mi-aş putea dori să pierdem în faţa lor. Nu poate să existe nicio împrejurare în care să nu-mi doresc să câştigăm orice meci disputat (hai, poate, cu greu, aş fi de-acord cu un egal dacă ar duce la retrogradarea Stelei în liga a doua 🙂 ). Orişicât de mare mi-ar fi antipatia faţă de Steaua, nu pot fi de acord să facem favoruri unei contracandidate de-a ei. ASA n-are decât să bată tot până la final şi atunci va lua titlul sigur. Pe mine mă lasă rece.

      Apreciază

      • Jenanta sau nu, asta a fost starea mea de spirit la meciul de vinery seara. Te asigur insa, ca daca CFR-ul ar fi luat cele trei puncte din vale, comentariul meu de mai sus nu ar mai fi fost scris, pt simplul motiv ca CFR -ul ar fi reintrat cu sanse reale in lupta pt evitarea retrogradarii si atunci as fi fost trup si suflet alaturi de baietii nostri. Asa, am fost cam impartit; pe de o parte mi-am dorit sa castigam, pe de alta parte insa, daca vad ca noi tot nu suntem in stare sa ne salvam si sa punem niste piedici stelutei si valenilor, atunci macar sa nu incurcam Muresul. Prin egalul asta am reusit doar sa facem jocurile ciobanului tocmai scapat din ”Beciul Domnesc”, cioban care ne-a improscat cu noroi de nenumarate ori, dupa cum prea bine sti si tu. Pe mine personal nu ma incalzeste cu nimic ca vom retrograda cu 21 de puncte in loc de 20, sau ca ne vom clasa pe 16, in loc de 17. Tot cam aia e. P.S. N-am zis nici cu un cuvant in comentariul meu ca mi-as fi dorit ca CFR-ul sa stea capra in fata ASA-ului.

        Apreciază

    • …mda… ASA-ul pare o clonă a CFR-ului și sper și eu să ia campionatul în dauna oilor, dar să nu uităm că jucători ca Sepsi, Hora sau Voiculeț au luat o grămadă de bani de la CFR iar acum vor trimite clubul no

      Apreciază

    • De acord cu afirmatia ta ca nu are liga1 jucator ca N’Doye. Atunci cand te bate singur un jucator de 35 ani nu prea mai ai contra-argumente. CFR-ul bate 10 lovituri libere si ASA la primul corner inscrie… Minca, veriga slaba la meciul de vineri.

      Apreciază

      • După meci, nu mai ştiu pe care site şi la ce articol, am citit un comentariu al unui mureşan în care omul era extrem de supărat pe N’Doye pentru faptul că din cauza indolenţei a pierdut 25 de mingi la centrul terenului, că nu s-a obosit deloc să le recupereze, că majoritatea mingilor pierdute de el au dus la ocaziile noastre. 🙂

        Apreciază

        • Sa nu uitam ca si in tur N’Doye ne-a dat un gol superb cu sut din afara careului. Practic ne-a dat 3 goluri sezonul asta. Nu-i de ajuns? Nu l-am putut bloca nici in tur, nici in retur, desi acum eram avertizati. Stiu ca suporterii au tot timpul asteptari maxime, dar pentru un jucator de 35 sau 36 ani cat are eu zic ca a facut destule contra noastra, chiar daca nu a recuperat tot 🙂

          Apreciază

  6. …clubul nostru în B și posibil în faliment.
    Păcat că nu am reușit să -i batem. Era o palmă pentru foștii trântori ai CFR-ului.

    Apreciază

  7. …clubul nostru în B și posibil în faliment.
    Păcat că nu am reușit să -i batem. Era o palmă pentru foștii trântori ai CFR-ului.
    PS: pe Mincă l-aş trimite înapoi în parcuri….

    Apreciază

  8. De f.mult timp nu mi s-a mai întâmplat să am atâtea satisfacţii sportive într-un singur week-end, acestea datorate unor surprize f.plăcute pe care,sincer, nu le anticipam!;- în primul rând victoria excepţională a echipei-feminine de tenis de câmp a României în faţa reprezentativei similare a Canadei(la Montreal!); -CFR-ul nu mai pierde acasă, în urma unui joc,pe alocuri, f.bun; -nepotul-junior învinge cu Viitorul-Georgescu, cu 7-2 pe Gloria B-ţa şi trece pe loc.2 peste Olimpia Satu Mare, care pierde(surprinzător!)acasă cu 1-2, in favoarea M.Baia Mare; -B.Dortmund(preferata mea)câştigă,acasă, in faţa lui Paderborn cu 3-0, într-un moment nefast pt. ea;- fetele de la Olimpia Cluj câştigă cu 5-0 în play-off-ul Super Ligii Naţionale de fotbal feminin,victima fiind Heniu P.Bârgăului; – şi surpriza SUPREMĂ-SUPERBĂ: Stâna-Oţelul=1-2(!), urmată de coruri de lătrăi şi acoliţi ai ciobanului-penal,care contestă faptul că, arbitul nu înţelege că, simpla prezenţă a lor pe teren, impune şi obligă pe toată lumea, să se dea la o parte(!); (continuarea în comentul următor!); Hai CFR!

    Apreciază

  9. (continuare):Pentru ca Stâna să nu piardă campionatul, este imperios necesar, ca la nivelul FRF să se întrunească un Comitet Diligent condus de Argăseală şi Dukadam-secretar, prin care să se Decreteze urgent un comunicat, cuprinzând următoarele măsuri obligatorii!:- Pt. tupeul şi aroganţa arătată în meciul cu Stâna,Oţelul va fi depunctată cu 6 puncte şi retrogradată din pima Ligă;de asemenea,va trebui să accepte anularea meciului câştigat şi rejucarea lui cu ”etalonul fotbalului românesc”, doar după încheierea ultimei etape, avându-l la centru pe inegalabilul şi infaibilul Al.Tudor; – până la rejucare se va institui ”Doliu Naţional!”!;-se va suspenda, definitiv, pe viaţă, din arbitraj brigada de arbitrii în frunte cu R.Dumitru, pt. inacceptarea unui arbitraj părtinitor şi preferenţial( nimeni nu a vrut să sesizeze neacordarea a câte unui cartonş – galben lui Prepeliţă şi roşu lui Tamaş!); -de un ”tratament”identic,aplicat Oţelului, va beneficia şi ASA în următorul meci de pe teren propriu, dacă va cuteza să înscrie în poarta echipei -”etalonul”fotbalului românesc!

    Apreciază

    • Lol! Dupa meciul de vineri tu inca mai tremuri pentru ASA? =))) Gol din offside si penalty neacordat CFR-ului. Stai liniștit, ASA are intrare si la arbitrii si la FRF. Dar in finne…fiecare cum crede. Eu vreau sa se curete total fotbalul. Faptul ca niste hoți (Steaua) sunt inlocuiti cu alti hoti (ASA) nu ma încălzește cu nimic. Chiar daca noii hoti se prezinta drept reprezentanții Ardealului (Asociatia Sportiva „Ardealul” lol).

      Apreciază

      • Au fost multe “greşeli omeneşti involuntare” ale arbitrilor împotriva noastră şi în alte meciuri din acest campionat, eu nu cred absolut deloc în conspiraţia asta pro-ASA. Nu pot uita statistica pro/contra a erorilor din 2012, când am început returul, conf. celebrului clasament al gsp, cu 11-4, au apărut în cronicile lor de meci greşelile clare împotriva noastră (penalty nedat de Tudor la Vaslui la un fault clar în careu la Hora; gol anulat eronat lui Ronny la Piatra Neamţ şi alte câteva clare, menţionate, repet, de cei de la gsp), totuşi, cifra 4 din dreptul greşelilor contra CFR nu s-a mai modificat :), iar acum este intrat în folclor că CFR a luat ultimul titlu cu un 15-4 al greşelilor pro-contra. 🙂

        Apreciază

          • Că ASA are „spate” la FRF? Tot fotbalul românesc e plin de cumetrii, o mare încrengătură de interese, dar nu pot să cred că există o conjuraţie a arbitrilor prin care ASA este împinsă de fluieraşi spre titlu. Că, în afară de arbitraj prin ce altceva ar putea influenţa serios federaţia meciurile din campionat? Până acum 5-6 etape nimeni nu dădea importanţă că ASA ar avea „spate” la FRF, nimeni nu pomenea de erori de arbitraj, nici urmă de toată campania asta anti-ASA din presă. Totul a început de când a devenit evident că jucătorii Stelei nu mai sunt în stare să respecte indicaţiile tactice ale lui Gâlcă. 🙂

            Apreciază

            • Cum? Pai la ora asta, tinand cont de precedentul FC Arges, ASA ar trebui sa fie retrogradata deja :-). Pe FC Arges i-au retrogradat instant. La ASA exista o ccondamnare definitiva si FRF se face ca ploua.

              Apreciază

            • Si la Steluta ce e? Dobos a scapat ca a facut pe nebunul dupa accident. Is tare curios ce parere ai daca era si el implicat.

              Apreciază

            • Vladimir, nu cunosc exact speța, nici încadrarea, nici nimic, dar -parcă- treaba aia cu Avram a fost făcută de un sponsor (Țerbea) al echipei FCM Tg Mureș, nu ASA. Chiar nu știu (și sunt convins că nici cei de la FRF nu știu, de-aia fac că plouă, nu din iubire de ASA), dar nu sunt convins că actuala ASA, chiar dacă e urmașa de drept a FCM-ului de atunci, trebuie să răspundă și de măgăriile unui sponsor al fostei echipe. Dacă FRF aplică retrogradarea, ASA se duce la TAS, și câștigă sută la sută, în opinia mea. HAI CR!!!

              Apreciază

            • ASA nu e continuatoarea de drept a FCM Targu-Mures. E exact acelasi club cu o noua denumire. ATATA
              Atata tot…

              Apreciază

            • Si stii ce explicatie a dat Iorgulescu? Nu a spus ca nu-i depuncteaza pt ca ala era doar sponsor. Nu a spus ca nu ii depuncteaza pentru ca ar fi alt club. A spus ca nu are rost sa-i depuncteze pentru o fapta petrecuta acum cativa ani.

              Apreciază

            • Din câte ştiu, de federaţie depinde dacă se iau măsuri sau nu, iar Iorgulescu n-are treabă şi e în duşmănie pe faţă cu FRF, ce contează ce a spus. Dar, eu, în primul meu răspuns, m-am referit strict la faptul că nu cred într-un scenariu cu arbitri însărcinaţi să distrugă FCSB şi să tragă pentru ASA.

              Apreciază

            • Oricum, cei de la Steaua s-au „sexat” singuri. Cand vinzi trei titulari in iarna si nu aduci nimic in loc nu are cum sa nu-ti scadă nivelul de joc. Daca cei de la Steaua nu isi slabeau echipa ca prostii, cu sau fara arbitrii, ASA nu mai recupera diferenta.

              Apreciază

  10. Pandurii-Fcsb: 3-1, Pandurii-U: 0-1, urmează U-Fcsb doi solist, si încă un triunghi reusit. Deja numai conspiratii vad. Mai bine mă uit in sticla. decât la 🙂

    Apreciază

    • Pandurii – FCSB 3-1 a fost parte din alt triunghi, cu Viitorul (Viitorul – Pandurii 4-0, FCSB – Viitorul 4-1), asa ca nu mai poate face parte si din triunghiul cu U ca isi pierde sensul.

      Apreciază

      • E posibil un triunghi „mai lung”, cu al treilea vârf prin et.32 (Botoșani-Pandurii). Sau, poate, vorbim de un dreptunghi, dar mă tem că puterea de combinație a deștepților din Liga 1 nu e suficient de mare pt. o astfel de ecuație…:) HAI CFR!!!

        Apreciază

  11. Caneto, tu aduci ca argumente in favoarea ASA-ului o poveste din 2012, o poveste fara nicio legatura cu ASA. Si fara nicio legătură cu Steaua. Din cate imi amintesc, in 2012, CFR-ul cu Vasluiul s-a batut la campionat nu cu Steaua.
    Doar ultima etapa. ASA, gol din offside, penalty refuzat CFR-ului (si multi cfr-isti s-au mai si bucurat…gretos). Steaua, gol primit din offside si doua penalty-uri refuzate. Dar nah…tu continua sa refuzi sa crezi ca ASA are arbitraje mai mult decat favorabile.

    Apreciază

    • Ai putea te rog sa ne lasi in amarul nostru, deja devi penibil. Daca ajungi sa le plingi de mila oilor e chiar sub orice critica. Ok, au avut 2 penalty-uri neacordate, un off-side care s-a vazut din a nu stiu cata reluare dar li s-a dat lejer un penalty la ultima faza apoi sa nu uitam istoria lor, cate penalty-uri cel putin dubioase au primti, de cate ori au fost iertati de cartonase rosii.

      Apreciază

      • Nu plang de mila nimănui. Atat ca, asa cum am mai spus, nu mi se intaresc sfarcurile pentru ca niste hoti sunt inlocuiti cu alti hoti. Fie ei ardeleni.

        Apreciază

        • Sa o luam iar pe rand, off-side-ul de la golul muresenilor s-ar da doar in Romania. Jucatorul aflat pe directia mingii nu e in off-side, iar la cate penalty-uri clar ni s-au refuzat chiar si in editia asta chiar nu as avea ce comenta.

          Apreciază

    • Da, Vasluiul a fost principala contracandidată a CFR-ului, dar nu numai, şi Steaua spera la titlu, nu degeaba au plecat în min. 89 vreo 8-10 bucăţi de gigi-roşu-albatru plouaţi din loja de pe Cluj Arena, după de la celebrul meci vândut de A. Cristea. 🙂 Am dat un gugăl să găsesc nişte articole mai vechi de-o lună cu complotul pus la cale de arbitri în favoarea Mureşului şi în defavoarea FCSB-ului şi n-am găsit nimic în afară de o grămadă de titluri despre meciul lor direct în care Kovács i-ar fi curăţat pe bucureşteni. Posibil să ai dreptate, poate trag arbitrii cu mureşenii, nu ştiu, n-am văzut decât 3 meciuri ale lor (două contra noastră şi cel din tur la Dinamo), dar nici de-al dracului nu vreau să pun botul la toată campania asta anti-ASA şi la exagerările apărute în presă de când s-a surpat buda sub stelişti. Repet, nu simpatizez deloc cu ASA, mi-e indiferent dacă ia titlul sau nu, dar simt că tot rahatul din ultima lună la adresa lor este făcut după aceeaşi reţetă folosită în toată perioada 2008-2012 (la fel au păţit şi Oţelul, şi Urziceniul).

      Apreciază

  12. @Caneto… Da, Comisia de Disciplina e a FRF. Dar Iorgulescu oare ce e? Nu vicepreședintele FRF? Nu știu ce dusmanie vezi intre FRF si LPF.

    Apreciază

    • Vladimire ! Du-te draga si comenteaza la blog-urile lui ioanitz-oaia .. Ce tot imi vii aici cu comparatii legate de stehoatza ? Nu stiu ce varsta ai , dar , clubul asta a furat mai mult si decat Dinamo . Mie imi vine sa vomez numai cand aud de ei . Du-te, Vladimire, si fa pe patriotu’ (si pe cinstitu’) in alta parte ! ASA Tg Mures nu se sprijina pe ajutorul „albitrilor” .TI-E CLAR ??? Cum apare o echipa din Ardeal, cum sar otrepele sudiste cu acuzatii . Poate ca toti „cinstitzii ” s-au adunat la bucuresti… Imi faci greata cu comparatiile tale si cu „dihonia aia de club ” Eu sunt un om educat si-mi cer scuze daca supar pe cineva. Dar , de data aceasta n-am s-o fac , fiindca vad ca incerci sa-i contrariezi pe niste oameni adevarati de pe acest site….Du-te invartindu-te cu stehoatza ta si cu toata scursoare ce o inconjoara !!! Bleahhhh

      Apreciază

    • Iorgulescu este prieten bun şi fost tovarăş la multe chestii cu Mircea Sandu, bănuiesc care sunt relaţiile lui cu gaşca lui Burleanu (au apărut destule ştiri în ultimul an cu scânteile dintre LPF şi FRF).

      Apreciază

  13. ASA-ul de azi e la fel de ajutata de arbitrii, precum era si CFR-ul in anii pari. Adica in mod insignificant, daca o comparam cu steoaia. Nu vi se pare curios cum de presa si televiziunea intocmesc astfel de clasamente, ale greselilor de arbitraj, numai in anii in care steaua pierde, sau e pe cale sa piarda campionatul ? In ceilalti ani e pace si bucurie peste tot.

    Apreciază

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.