„Fotbal” despre CFR – file de arhivă (19)


Cu excepția Bacăului, ocupat să scrie mini-istorie pentru România pe plan european la nivel de echipe de club, celelalte echipe din Divizia A sunt în vacanță competițională. Timpul ideal pentru gazetari să facă analize, calcule, să definitiveze anchete, să umple paginile cu fotbal „scris” și „vorbit”.

Numărul 189 îi acordă o treime de pagină ceferistului Soos, omul care se răzvrătea împotriva înfrângerilor, în timp ce numărul următor disecă evoluția din tur a CFR-ului pe o pagină întreagă. O disecție destul de… tăioasă, de altfel. Harș-harș cu bisturiul până la expunerea fluierului piciorului. „CFR Cluj suportă greu pretențiile primei divizii”. Desigur, nu era vorba de pretențiile financiare în acel sezon.

***

25 de comentarii

 1. Mamă, ce analize infantile ale echipelor se puteau face pe-atunci! Acum că a evoluat şi jurnalismul cu o rapiditate uluitoare, cum numai în IT mai întâlneşti, îţi vine să râzi de ei şi cu cucuruzu’. Uite cum trebuie să arate o sinteză modernă şi multilateral dezvoltată: CFR, tu ești? 🙂 Oare penalizarea de 24 de puncte nu se răsfrânge şi în anularea proporţională a deciziilor de arbitraj favorabile noastre, că văd că n-am prins podiumul de la coada clasamentului? 🙂

  Apreciază

  • link si cand te gandesti ca astia au avut campanii de genul : link sau Click Less Think More(care nu mai merge acum). Is penibili, mai bine si-ar spune Gazeta Scandalurilor Bucurestene si denigrarea formatilor din Ardeal care ataca suprematia oierilor.

   Apreciază

 2. NOTAREA este oprită, revenim vineri, după meiul cu cei de la ASA! S-au adunat 15 opțiuni, echipa primind 5.1, în timp ce Feri Dican doar 4.9. Camora e (din nou) jucătorul cel mai apreciat (6.4), talonat fiind de Carp (6.0), în timp ce Petrucci primește doar 2.9, poate un pic nemeritat. „Pentru că de ce”: oameni buni, majoritatea dintre voi a jucat (măcar la nivel de miuță) fotbal. Este extrem de greu de rezistat (evident, nu imposibil) unor faulturi cinice de genul la care a ripostat Davide. Da, știu, este profesionist, trebuie să aibă nervii tari, ok. E o problemă care trebuie discutată și cu el, și cu ceilalți. Apoi, degeaba spunem că echipa s-a rupt din cauza lui. Păi în turul semifinalei de cupă (tot cu vălenii) jucam parcă 85 de minute în inferioritate și n-am avut nicio problemă (și încă vreo două meciuri la fel). De fapt n-am avut nici aici, a fost o neatenție punctuală, Jakolis (nefiind familiarizat cu postul) a strâns prea în centru, Morar l-a „făcut”, cum se spune, șut (aproape) imparabil, și asta a fost. HAI CFR!!!

  Apreciază

 3. De astă dată îmi permit şi eu un”pronostic”;după o pregătire centralizată de iarnă cu ozonificare corespunzătoare pe la Tuşnad,Lacul Roşu şi Sovata nu numai că vom evita retrogradarea, dar le vom da bătăi de cap competitoarelor, încă vreo şase sezoane; cât privesc notele, mi se par în concordanţă cu ”valoarea”exprimată pe teren, cu excepţia că Petrucci a fost taxat prea aspru, dar ce mai contează 2,9 sau 3,5, contează gestul golănesc(el nu juca pe maidan!), care ”i-a băgat” pe văleni în meci,tocmai în cele mai bune momente ale noastre,contribuind la rezultatul nefavorabil şi unde mai pui că vreo 3-4 etape va sta prin tribună, vitregindu-ne de aportul său substanţial din angrenajul şi aşa f. dezlânat al echipei!

  Apreciază

 4. Câtă ipocrizie,câtă mizerie(!?);cică,”Steaua oprită din drumul spre gol”-de unde ştiau ei că ar fi înscris,sau au înscris,dar arbitrul le-a anulat eronat golul(?!), ţi se face silă!;O parte însemnată din foştii şi actualii securişti(”organele”învăţate cu ridicarea de osanale şi pupat în fund)s-au”împlântat” prin presa aservită-nu merită să-i pomenesc numele-, căci aveau deja pregătirea necesară pt. propagandă, defăimare şi calomniere; îi găsim sub masca aşa zişilor reporteri,dar ei sunt de fapt impostori, dezinformatori de opinie, manipulatori ordinari plătiţi din bani murdari [de către ciobanul-puşcăriaş-care peste noapte din semidoct, devine corturar sau cărturar,cine mai ştie, de Poarta Albă(!?); de mai stătea câteva luni obţinea şi titlul de savant(!)şi trebuia să-i plătim pt. zilele de detenţie], pt. a ataca pe oricine îndrăzneşte să clatine falsul piedestal, numit-FCSB(Filiala Ciobanului de la Stâna lui Bucur),construit prin furt şi înşelăciune!; acest campionat mediocru, susţinut şi finanţat de penali, dominat de cumetrii şi aranjamente hidoase,mai este pe deasupra şi trâmbiţat de lătrăii din aşa zisa presă-pro Stâna-care au rolul de a decapita oponenţii,fără dovezi,probe sau argumente reale,încriminând presupuse fapte, jignind şi defăimând orice adversar care ar cuteza să-i sta în calea FCSB în cursa triumfală spre câştigarea campionatului; acum este rândul ASA-ului să fie ponegrit şi să suporte mizeriile miticilor(noroc că au, cel puţin, şase jucători care au mai trecut prin asemenea nedreptăţi!); urmăriţi căte etape de suspendare va primi de la bricheta-Diaconu&Argăseală, centralul din meciul lor cu Astra!

  Apreciază

 5. Mai stie cineva de oarece Proces verbal de luare in posesie (sau cum s’o fi denumind actul acela) prin care CJ Cluj a preluat in stare de functionare, deci si obligat la plata impozitelor pe stadionul lui „n” ??? Ca chiria (cacofonie intentionata) n-ar acoperi nici macar tunsul gazonului!

  Apreciază

  • Nu se stie, dar pot sa confirm faptul ca cei de la u si-au pus sigla peste tot, ca si cum stadionul ar fi al lor. In plus, nuanta de alb-negru, care predomina ansamblul arhitectural (de ce oare s-a optat pentru aceasta combinatie?), creeaza o atmosfera rece, glaciara, neprimitoare. Se pare ca aceeasi politica este promovata si in privinta Salii polivalente.

   Apreciază

 6. Asa e la noi, Clujul are cea mai buna suprastrura sportiva, dar criticile curg … Am fost in Polivalenta, arata exceptional, pacat ca nu avem echipe care sa umple sala cu spectatori . Ca si clujean sunt mandru atat de stadion, cat si de sala, dar pt unii era poate mai bine daca nu se facea nimic !

  Apreciază

   • Da’ noi ; de ce sa inghitim „floci cu magiun” ??? Cica, broscoiu’ tot vroia sa-i faca ceva oral broastei . In consecinta, o ruga sa pronunte „gemuuu”. Iritata, broasca il contrariaza pe broscoi: de ce ma tot pui sa zic „gemuu” ?? -Ca vreau sa o faci oral .. Bine, atunci ; „”maarrrmelaaada” , cu gura larg deschisa…zice ea .

    Apreciază

Lasă un comentariu

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.