Teatru Arena [U-CFR 1-0]


Pentru că teoretic e imposibil să te bată înainte de executarea loviturilor de departajare adunații ăia de nicăieri (probabil respinși la interviul de angajare de la Romprest), eu zic să zicem că se zice că a fost meci aranjat. Ce ziceți? Soluția cea mai convenabilă. Așa toată lumea e mulțumită, unii se bucură la maxim, iar dintre ceilalți nu suferă nimeni. Zombii (mai) speră să scape de la retrogradare, noi (mai) sperăm să vină înapoi două duzini de puncte, iar căcatul în care se scaldă fotbalul din Cluj e (încă o dată) vidanjat sub arenă/arene. Win-win-win situation. Dă-l în paștele fericit al mă-sii de fotbal de odinioară!

U Cluj: Morar (din minutul 86).

CFR Cluj: PAZ – I.Mureșan – Dican – Amadio – Jakolis, Larie, Carp, Camora – Deac, Muniru, Chanturia (T.Lopes), Petrucci (sânge latin roșu în minutul 74), Păun (Carter) – Jazvic.

35 de comentarii

  1. Bună ideea cu meciul aranjat. 🙂 Nu cred din principiu şi naivitate în blaturi, dar parcă mi-a trecut puţin supărarea. Nici nu-mi aduc aminte când am mai fost atât de şucărit după un meci ca aseară. Peste eliminarea din cupă şi înfrângerile cu Steaua am trecut mult mai uşor.

    Apreciază

  2. Cu toate că nu mai avem fotbalişti adevăraţi(cu tehnica la ei,finalizatori şi/sau buni executanţi ori servanţi)dominam meciul de minute bune, eram peste adversar-care şi-a arătat limitele şi neputinţa salvării),când intervine, împotriva cursului jocului, nefastul Mefisto prin Petrucci(care este eliminat, după o răbufnire la un placaj,marca Viveiros)şi înclină incorect şi pervers balanţa în favoarea vălenilor, trimiţându-ne pe noi în Iad, iar pe ei în Rai(!); totul s-a destrămat în acel min.74, când rămaşi în inferioritate, adversarii prind curaj şi profită prin V-le Morar(min.86) de greşita poziţionare a jalonului Jakolis şi de lipsa de reacţie a portarului şi înscrie un gol nemeritat, dar izbăvitor;a fost singurul şut”sănătos”pe spaţiul porţii noastre;”Soarta, ne fuse crudă de astă dată”; băieţii au vrut,ieri, atâta s-a putut!;scorul este unul mincinos, incorect şi nedrept!;pe ansamblu am fost superiori, dar neşansa noastră şi norocul lor, au dus la acest deznodământ nefericit, pt. noi;nu ne rămâne decât să strângem rândurile şi să ne rugăm să primim punctele înapoi!; Hai CFR!

    Apreciază

  3. Ii multumesc lui Petrucci pentru palma pe care ne-a dat-o (ne-a ingropat). Ca arbitrul nu ne-a dat penaltyul nu e o noutate. Poate ca a fost aranjat meciul, n-avem cum sa stim, dar e posibil. Ce sa mai zic…

    Apreciază

  4. Din colţul Tribunei(reflecţii ne-pertinente!): Caneto, maestre, cu tot respectul(!), abţine-te să mai proroceşti scoruri fluviu(aiuristice), să mai faci previziuni fanteziste, pronosticuri(oricum sunt hazardate şi ies pe dos,sunt excentrice, neconforme cu realitatea din teren;frizează ridicolul şi ne jigneşte inteligenţa;nu le ai pe astea, nici măcar la cap.ironie!); din momentul în care a apărut avancronica, am presimţit că e de rău, am avut un deja-vu(!)la tot ceea ce avea să se întâmple, care m-a urmărit până-n finalul meciului, asta şi pt. că sunt superstiţios şi sceptic(= un optimist bine informat); AMADIO-joc bun de picioare, nu prea a fost solicitat, dar a apărat ce era de apărat;JAKOLIS – a gafat de 3 puncte, anulându-şi toate ”izbânzile”de până atunci; e clar că nu avem fundaş dreapta(!);LARIE – înafara încasări unui galben(obligatoriu!)din cauza unei poziţionării şi ieşiri total neinspirate, a fost OK.;CARP- continuă să surprindă plăcut, vede bine jocul şi anticipează în consecinţă (l-a trimis pe Ene,de moment, la ”pensie”);CAMORA- aceeaşi constanţă,nota-bene!;MUNIRU – veşnica enigmă- precum echipa- cu unele sclipiri deosebite, urmate de anonimat,joc confuz,gafe, mai apoi rezolvări la limită(cu multe emoţii!); PETRUCCI – ”omul meciului”negativ!-el a decis raportul de forţe din teren!; gest necugetat, ripostă de maidan, astfel a anulat tot ce realizase bun până atunci(păcat!);DEAC – creează faze de poartă, dar pe care din cauza execuţiilor lamentabile,de începător, le iroseşte cu seninătate şi-şi bate astfel joc de coechipieri(dar şi de noi!); a fost un slab servant; CHANTURIA – mult trâmbiţatul ”Messi”continuă să dezamăgească, este departe de nivelul la care ne aşteptam să fie;PĂUN – pericolul nr.1 pt. poarta adversă, a creeat mai mereu breşe în defensiva vălenilor; parcă este jucat mai puţin şi neconvingător de către coechipieri- în comparaţie cu Deac-;JAZVIC- slăbuţ, a ratat 2 imense ocazii de gol(singurele faze din acţiune), cu un joc aerian inexistent; şi-a depăşit o singură dată adversarul direct, când puteam să înscriem, s-a zbătut ca peştele pe uscat;T.LOPES- omul care ne lipsea, doar, la numărătoare-ca apa sfinţită!; CARTER- nu a avut timpul necesar pt. a se remarca; F.DICAN- cel mai puţin vinovat de ceea ce s-a întîmplat pe teren; Hai CFR!

    Apreciază

    • Lasa, umorul lui caneto e bun, il prefer la orice ora „non-umorului” pe care il au pesimistii si catastroficii care intra pe aici.

      Apreciază

    • Promit ca la meciul cu ASA să nu mă hazardez la mai mult de 6-0. 🙂 Nu înţeleg, de ce crezi că pronosticurile mele sunt mai cu efect decât bateriile noi de la ceasul lui Luis? 🙂

      Apreciază

  5. Hai sa nu-l decapitam pe Petrucci. a gresit, dar as zice ca are ceva circumstante atenuante. Sunt convins ca isi dorea foarte mult o victorie dupa ce a ratat un penalty in meciul de cupa si cand Viveiros i-a imbratisat piciorul ca la rugby, intr-o faza care avea sanse sa duca la un gol, a rabufnit. Si nu as zice ca din cauza lui au marcat U-istii, golul ala putea fi luat si cu Petrucci in teren. A fost un lant de greseli care a inceput cu pierderea mingii in atac de catre Paun (care a muncit mult in acest meci) si s-a terminat cu greseala lui Jakolis (care nu e fundas de meserie si a muncit si el mult si cu folos in acest meci). Nici macar portarului nu i se poate reprosa golul, sunt o gramada de portari care iau astfel de goluri. Poate Beto/Felghe l-ar fi scos, dar nu e sigur. Problema noastra nu e Petrucci sau Amadio sau Jakolis, ci faptul ca nu avem om de constructie la mijloc si din cauza asta marcam foarte greu. Daca am da macar 1 gol la 4-5 ocazii, am castiga majoritatea meciurilor.

    Apreciază

    • Marcăm foarte greu şi din cauză că toţi îşi pierd luciditatea şi la ocaziile pe care le avem. Deac, de două ori, Jazvic, Chanturia, Păun au încercat cu ochii închişi şutul spre poartă în situaţii în care puteau pasa la coechipieri aflaţi în poziţii mult mai bune. Nici eu n-aş acuza defensiva, e normal să apară şi erori. Oricum, la 2 goluri primite în ultimele 8 meciuri, n-ai ce te lega de apărare. Aseară, Amadio, în afara fazei de la gol, nu a avut absolut nimic de apărat, a fost meritul jucătorilor din câmp, inclusiv al lui Petrucci.

      Apreciază

  6. Hai sa nu iau comentariile la rand: Amadio nevinovat la gol…sutul a fost asa cum se invata la iscoala…. Petrucci?… daca te ataca un caine si te ia de panataloni…dai cu piciorul, sa scapi de el… Faultu’lu’uístu nu a fost fault de joc, a fost fault cu premeditare….deci trebuia eliminare dubla.. Nu vreau sa-l scuz pe Petrucci, dar eu ii trageam un cap in bushon la halalaltu’de nu se mai vedea… Taran prost, nvatat cu „lupte” langa sant…

    Apreciază

    • Procedeul aplicat de Viveiros ar fi ilegal si in rugby, s-ar permite numai in lupte libere si in MMA. pacat ca nu i-a spart capul petrucci, daca tot a fost eliminat, trebuia sa dea un motiv real pentru ce sa fie. Daca in locul lui petrucci era Bourceanu, toata presa ar repeta in cor cat de corect e daca est prins de picior sa vrei sa te eliberezi. Ca e vorba de Petrucci , va lua etape, desi ar putea sa se apere zicand ca nu a fost vorba de intentie de a lovi, ci de a scapa din tehnica de lupta a lui Nuno Viveiros.

      Apreciază

  7. Ca o completare: cica orice fault voit inseamna eliminare! Poate s’o mai fost modificata regulamentul, dar placaju’ lu’ala A FOST DE ROSU!!! Nu a fost fault de joc….

    Apreciază

    • Cum sa-ti apara , retardilo , ca n-ai scris nimic ?!!! Asta ii cum imi povestea tatal meu, care a fost invatator. Cica, un tzigan care a emigrat in America s-a intors acasa (in vacheishan, ofcors), normal, cu aere e „greit ghetsbi si accent puternic american-ca doara o uitat rumaneste dupa o luna de zile”si l-a luat la rost pe tatal meu: ” Domnu’ invatator ! M-ai lasat repetent in clasa a-IV-a, da’ tot am ajuns in America …” La care tatal meu ii raspunde : ” Cum sa te las repetent bai, ca nici n-ai fos la mine-n clasa ?! „….(ce ti si cu cresterea accentuata a creerului dupa ce emigrezi !!)

      Apreciază

      • Ase o fi? N’o fi ase? Oi schimba prenumele in Gadjo Dilo din Retardilo… din respect pentru un invatator care nici macar nu m’o fost avuta elev….si poate nici n’o fost avuta vreun ficior cu probleme la „tendonita”…..Mo, io am scris, ham hespediat si n’o haparut! Comprende? Ca io am hanvatat limbi straine la fata locului…nu ca tine pe ulita principala…. Dar imi pare rau de toti invatatorii care nu m-au avut elev…..habar nu pot avea ce iesperienta au fost pierduta! No! 😀

        Apreciază

  8. Ma uit cu tristete la poze de acum 2-8 ani si vad tribune pline sau aproape pline in schimb acum vad doar tribune goale si aproape goale. Nu inteleg pe deplin care e motivul ? Toti cunoastem situatia in care se afla acum echipa dar totusi in tur ne luptam cu Steaua la titlu si echipa era pe locul 2 si totusi nu a venit lumea la stadion. Tin minte meciurile cu Steaua cand trebuia sa mergi sa stai la coada sa prinzi un bilet iar in schimb acum cifrele oficiale arata 8000 de spectatori la meciul din tur(nici macar jumate stadion).
    Stim foarte bine ca cei de la FRF nu prea ne doresc in prima liga dar la fel de bine cred ca nu si-au dorit niciodata ca CFR sa castige vreun titlu si totusi am facut-o de 3 ori. De ce ? Pentru ca am vrut sa demonstram ca se poate si pentru ca mi se se pare mie am fost mult mai uniti si am avut niste lideri atat in conducerea echipei cat si pe teren.
    Acum mi se pare ca nu mai avem niciun lider pe teren sau in conducere. Sincer nu stiu care este situatia reala la club. Cine conduce clubul ? Mai este sau nu Paskany ? Daca s-a retras complet si nu mai vrea deloc sa investeasca de ce nu cedeaaza complet totul pentru ca oricum totul merge in jos acum asa ca mai bine ar ceda totul pe gratis acum in ultimul ceas ca poate se indura cineva de noi.
    Daca tot vorbeam de lideri in teren si in conducere mi se pare ca nici in galerie nu mai exista asa ceva. La fiecare meci acasa mai vezi ca apare unul in fata si care incearca sa dea tonul cantecelor dar parca nu merge. Oriunde cand sunt mai multi lideri de acelasi rang treaba nu functioneaza. Pe vremuri ma tot intrebam si nu intelegeam de ce galeria (si asa nu prea numeroasa) trebuia sa stea separata in cele 2 peluze. Stiu ca in peluza 2 era KVSC si erau mai multi unguri dar chiar nu conteaza absolut deloc acest lucru pentru ca toti au venit la stadion pentru un singur scop comun de a incuraja aceeasi echipa. Apoi dintr-odata am vazut ca cei de la P1 au urcat sus la P2 si sincer m-am bucurat foarte mult. Deasemena cand galeria s-a mutat la tribuna m-am bucurat din nou in ideea de a fi mai aproape de cei din tribuna si de a-i face sa incurajeze echipa. Cu timpul am observat insa ca si galeria se imputineaza de la meci la meci. De ce ? La meciul cu Petrolul in galeria oaspete erau 20 de persoane si care cantau mai tare decat cei 50-60 din galeria CFR-ului. DE CE?
    Daca nu se trezesc cei din conducere (si nu stiu cine anume) ne ducem in faliment. Ar trebui sa gaseasca o modalitate prin care sa readuca lumea la stadion. Deasemena si cluburile in frunte cu CFR ar trebui sa se uneasca in privinta orei la care se disputa meciurile. Problema e ca in acest moment interesele televiziunilor care conduc Liga1 sunt mult mai mari decat interesele suporterilor/fanilor. Nu inteleg de ce trebuie ca in luna noiembrie, decembrie, februarie (chiar si octombrie si martie) atunci cand stim bine ca e destul de frig in Romania si plus ca se intuneca destul de repede sa programezi meciuri de la ora 21 sau 21:30 seara. Si in acest sezon CFR-ul a avut o gramada de meciuri de la ora 9 seara. Ganditi-va ca sunt multi care lucreaza de la 6 dimineata iar daca iesi de la meci pe la ora 23 pana ajungi acasa si te pui la somn este lejer ora 24 si deci mai ai vreo 5 de dormit. Plus de asta stim bine ca in Cluj de ex. mijloacele de transport circula pana la ora 23.deci nu mai ajungi acasa pe jos sau cu taxi.

    Desi imi vine greu sa mai cred intr-o revenire sper sa primim cele 24 de puncte inapoi si ceva sa se reseteze la vara si sa urcam din nou in top sus.
    Pana atunci hai sa sustinem echipa prin prezenta la stadion.
    Hai CFR !

    Apreciază

    • Mihai,eu nu te injur,dar ma supar daca pierdem (chiar daca imi doresc sa ia ASA campionatul),ori suntem echipa de fotbal ori suntem echipa de bambilici.Pe mine nu ma intereseaza cu cine jucam,poa sa fie si echipa lu tata sau mama,eu vreau sa castigam.Sa speram ca se impiedica si ovinele,si batem si noi.Hai CFR!!!+!
      PS tre sa cumpar baterie noua”tuaracell”,da de jucam mai bine:-))

      Apreciază

  9. Oricum,pinguinii ne-au fript din nou si sint mindri nevoie mare !! Noi am jucat la remiza ,nu la cistig…asa ca ne-au jumulit,macar sa le fie de folos,desi nu prea cred ! Clujul are doua echipe tusea si junghiul. Sarbatori fericite !!!

    Apreciază

  10. E dureros, ce se întămplă cu echipa asta. Parcă ar fi un bolnav de cancer în fază terminală, despre care știi prea bine că are zilele numărate, dar refuzi să accepți, agățându-te de orice fărâmă de speranță falsă, mințindu-te și așteptând miracolul ce nu are cum să mai vină.
    E păcat că nu am reușit să murim demni, când am fost în frunte, și avem acum să îndurăm toate umilințele posibile, din partea primatelor din vale, din partea arbitrilor, din partea întregului sistem corupt, balcanic și pervers din miticistan care parcă nu se mulțumește cu lichidarea CFR-ului, ci ține morțiș să statueze un exemplu, masacrând-o public. E incredibil cum cei ce aveau tupeul să numere cornerele neacordate, să măsluiească statistici cu greșelile de arbitraj pro-CFR, care îi făceau călăi pe Cadu și Gabi Mureșan, care contestau orice victorie a echipei noastre și mureau de ciudă la succesele europene ale acesteia, acum se fac că nu văd când echipa este efectiv jefuită pe față și cu nerușinare atât la comisii cât și de către arbitrii. Nimănui nu-i mai pasă de relansarea cooperativei sub egida saivanului și al lui maradona din carpați, că doar noi suntem singurii care am furat în fotbalul mioritic.
    Și ca să fiu corect până la capăt, cel mai dureros este degringolada la nivele de management, impotența, lipsa de susținere, de idei și de soluții, lipsa comunicării cu fanii, toată conducerea comportându-se, de parcă bolnavului de cancer în loc de morfină ar administra câte un pumn sau cap în gură. Poate nu trebuia să îmi vărs amarul tocmai de sărbători, dar îmi trece din ce în ce mai greu supărarea după câte încă un rateu. Hai CFR, și să îi ia dracul pe toți care au pus umărul la distrugerea acestei echipe.

    Apreciază

  11. HRISTOS a ÎNVIAT!, sper că şi conducerea(păi, nici ei, la meciurile de acasă nu mai participă, întotdeauna!),deşi şansele sunt infime pt. un reviriment;dacă s-ar fi dorit cu adevărat, se achitau de mult banii către terţi, iar acum eram acolo sus- -unde ne este cu adevărat,locul;Csongi,din păcate ai mare dreptate ai!; Hai CFR!

    Apreciază

  12. Presa Manelesyana nu se dezminte nici de Sfintele Pasti…..titlu josnico-jegos pe jijisp: „în Liga 1: Steaua are programul, Mureşul, arbitrii!”

    Apreciază

  13. 07, ” cacatul in care se scalda fotbalul clujean ” poate fi inlocuit, din pacate, cu ” cacatul in care se scalda sportul clujean ” . Singura echipa mai cu pretentii, U Bt la baschet, a fost batuta fara drept de apel de mureseni in primele doua jocuri din play off, disputate acasa ! In rest, sau divizia B, sau ultimele locuri in A . Rusinos, foarte rusinos ! Totusi avem o campioana si inca la fotbal, Olimpia Cluj la femei …

    Apreciază

    • La Olimpia chiar merita mers. Daca ai noroc vezi 20 de goluri intr-un meci =)). In 10minute alea marcheaza mai multe goluri decât au marcat „U” si CFR in tot returul :)))

      Apreciază

  14. „Apararea castiga campionatul” cu conditia sa dai macar un gol pe meci. E adevarat ca Jakolis a gresit (trebuia sa se lipeasca de Morar si sa-l „escorteze” pana pierdea mingea sau tragea pe afara) dar la ce aparare au avut astia…. 3-4goluri trebuia sa dam . Deac i-a intors cum a vrut dar a trimis acasa… la portar. Jazvici si Paun la fel , pun la pamant apararea adversa, dar cand sa suteze… parca uita ca sunt profesionisti. Apoi mai este frica. De frica ca rateaza, paseaza mai mult decat o cere faza.Adica , fuga de raspundere.
    S-a vazut si la ASA ca golurile vin aproape din nimic, sut norocos din … satelit(!), faza fixa, din offside la limita, etc, ( apropo, Hora -ca pe vremuri: sut din stang in dreptu’ , lumanare in careu’ de 6 m) dar echipa trebuie sa aiba o exprimare pe atac, o exploatare la maxim a fiecarei ocazii de gol. Rezolvarile individuale nu vin decat daca esti singur in careu. (Vedeti ce zice Mourinho – intotdeauna este ECHIPA si nu jucatorul) . Prin colaborari altruiste am fi putut da cel putin 3 goluri, culmea, destul de lejer!
    A fost un meci usor de castigat, de aceea imi pare rau. Daca bateam, aproape ieseam din zona retro, cu 21 de puncte, la 3 de locul 13!

    Apreciază

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.