Cluj, capitala… pardon… cimitirul fotbalului. Morții care s-au crezut până în ultima clipă mai vii s-au calificat. [U – CFR 0-0]


Mai nimic de comentat. Fotbalul a fost păcălit din greu până în 2 aprilie 2015. Greu de crezut că se poate mai jos. Nu-i păcat că n-ai ajuns într-o finală în care n-ai ce căuta. E păcat doar de fiecare suporter al CFR-ului în parte. Biete victime colaterale, nevinovate.

52 de comentarii

  1. Cred ca Eugen ar cam trebui sa ne dea pace. Ii multumim pt tot ce a facut ca jucator pt acest club dar din pacate la nivel de antrenenor mi se pare cel mai slab antrenor care l-am avut de cand am revenit in Liga 1. Mi se pare ultra penibil sa inscriem 1 singur gol in atatea etape, chiar nu vad nici o evolutie de la meci la meci.

    Apreciază

  2. Revin la comentul din 25.03.at 18:22-GHINION=TRICĂ;ar fi scuzabil dacă ar fi doar ghinion; din păcate lipsesc multe:-ştiinţa jocului-tehnică, tactică; acoperirea şi poziţionarea în teren;lipsa presingului, a unei idei de joc, a unei scheme şi multe altele; Mr.Trică nu se ridică la nivelul şi pretenţiile de altă dată, ale clubului(!);numai cu ”galgară”fără idei şi concepţii clare de joc nu merge, mai ales când ai jucători lipsiţi de valoare(!; asta-i trista situaţie şi nu văd cum s-o mai îmbunătăţim fără un real suport financiar, fără o implicare concretă, susţinută a vreunui sponsor potent şi cu ”dare de mână”;La revedere!

    Apreciază

  3. Normal că nu-i păcat că n-am ajuns în finală, dimpotrivă, eu zic că le-am tras-o la vecini, să se facă ei de căcat în ultimul act. 🙂

    Apreciază

  4. Finala sau nu, ceea ce deranjeaza ca am fost depasiti in joc ce o echipa formata din jucatori care luati individual sunt mult sub ai nostri. Adica am fost depasiti tactic, depasiti in organizarea jocului. Ca sa nu mai vorbim de schimbari. Este o prostie crasa sa nu faci toate shimbarile in 120 de minute. Depasiti si la 11 metri, unde se pare ca si s-au pregatit mai serios. Oricum, la ei 3 din 4 au executat rezervele, care erau desigur mai odihniti (fizic, mental). Cel mai enervant mi s-a parut alegerea extremelor. Jazvic sau Tade erau mai potriviti in stanga, iar pe dreapta mutarea lui Lopez in fata lui Jakolis nu o voi intelege niciodata. Oricum, am spus- o de mai multe ori si inca imi mentin parerea, ca cel mai important este adoptarea planului de reorganizare. Apoi mai vedem.

    Apreciază

    • 1. Habar nu am, doar speculez, este posibil ca Deac să fi fost trecut pe foaia de joc ca titular şi intrarea lui Tiago Lopes să fi fost prima schimbare. 2. Cred că Trică nu are încredere în calităţile de fundaş lateral ale lui T. Lopes (nici eu n-am 🙂 ). Apoi, a mizat, probabil, pe centrările lui Lopes (de calitate comparativ cu ce pot ceilalţi 🙂 ) şi pe faptul că, spre deosebire de Chanturia, face ambele faze ale jocului.

      Apreciază

  5. Trica sintem varza si tu zici ca mergi sa cistigi la Astra…Cite meciuri ai cistigat ??? Mai taci si faci,ca de gargara n-i sau strepezit dintii !!!

    Apreciază

    • Pintea, no offense, dar e vorba de ni s-au si nu „n-i sau”, ca altfel strepezim limba romana. In rest de acord cu tine, doar ca l-ai sfadit pe Trica si se pare ca a plecat si nu mai castiga la Astra. 🙂

      Apreciază

    • Kiruj, cineva trebuie sa mai si munceasca-n tara asta. 🙂 Aseara cand ti-am scris am uitat sa pun si emoticoanele de rigoare, sper ca nu te-ai suparat.

      Apreciază

      • Stai liniştit, Saul, nu mă supăr eu aşa repede…:) Adevărul este, că -ţinând cont de toate necazurile, care tot vin, şi vin- chiar e cam aiurea să forţăm acest joc, dar -cine ştie?- poate vom avea ocazia în curând să dăm şi nişte note mai mari…:) HAI CFR!!!

        Apreciază

  6. Chiar îmi pare rău de Eugen…Într-adevăr are ceva lacune privind organizarea jocului (chiar şi faţă de mult criticatul Miri), dar să nu uităm că a venit cu inima deschisă, într-un balamuc în toată regula, lucru -oricum- de apreciat. Va mai reveni el la noi, sunt convins. Chiar nu ştiu cine poate fi adus acum, cineva care să fie peste Eugen, şi care să şi accepte nebunia de nedescris din jurul echipei. Probabil se va marşa -din nou- pe varianta Dican, sau chiar Minteuan, poate chiar Panin? HAI CFR!!!

    Apreciază

    • Undeva, ceva scârţâie la antrenoratul lui Trică. Poate că s-a lipit odată ghinionul de el şi nu mai vrea să se dezlipească. 🙂 Nu i-a mers nici la UTA, nici la Craiova, nici la Juventus To..Colentina. Ştim că Eugen îi de-al casei, probabil se încearcă o scoatere a băieţilor din pasa proastă în care se află (sper ca prin plecarea lui, mingea să devină ca unsă cu magiun pentru Tade 🙂 ). Dacă nu iese pasenţa cu Dican, pe Eugen îl mai poate prinde paltonul de vară în ultimele 4-5 etape. 🙂

      Apreciază

  7. Eu chiar am fost optimist inainte de meci avand in vedere ca U e varza rau de tot . Si comparand primul 11, de la ei doar Ciupe e peste Jakolis si Gravenberg peste Lopez ( dar nu si peste Chanturria ) , deci eram favoriti dupa mine , tinand cont si de starile de spirit, unde ei erau ko ! Nemaivorbind ca nu au dat gol in acest an, practicand un joc submediocru . Asa ca efectiv nu inteleg cum de am avut o singura ocazie clara in cele 120 de minute, jucand cu departe cea mai slaba echipa din campionat la acest inceput de an . Pai asa cum dracu mai facem 5-6 puncte sa scapam de la retrogradare daca decizia TAS ne va fi favorabila ?

    Apreciază

    • Bela,lasa ca batem in campionat,este cu mult mai important.Astia de la U sunt extrem de slabi,nu au sanse de salvare de la retrogradare (daca nu se implica politicul).De Trica imi pare rau,este sufletist baiatul,si iubeste echipa,dar nu are stofa de antrenor.
      Deci,ma consolez cu idea ca batem in campionat,ca aseara, mai ca plangeam de nervi.Sa nu batem o echipa asa de slaba,pacat.

      Apreciază

  8. Am devenit o echipă de amatori, anonimă,modestă, fără personalitate, cu un joc tern, liniar şi previzibil, uşor de contracarat, debusolată care merge în gol -precum motopompa mea, care deşi consumă energie, NU trage(apa)-; o echipă care se(şi te)chinuie, greu de urmărit-pt. că nu înţelegi ce joacă?!-cu reale”veleităţi” de Divizia -vagoane-”C”, fără obiective, fără pretenţii; suntem pe alocuri penibili, jenanţi şi ruşinos de neputiincioşi(!); o”echipă”(?)a păcii, care lasă impresia că va înscrie, doar când adversarii vor juca fără portar; de abia aştept să se-ncheie acest calvar fără de sfârşit, atât pt. jucători, dar mai ales pt. noi; îi mulţumim lui Trică pt.voinţă, dar fără ştiinţă nu prea merge!

    Apreciază

  9. Cu ce e de vina Trica?
    Ca Paun nu nimereste poarta?
    Ca Larie nu stie sa bata un penalty?
    Sa nu mai zic de Minca care era asa de stresat; mai bine ar fi ramas in picioare poate apara ultimul penalty
    Ca nu are jucatori sa bage in teren? .
    Bai fratilor, de ce nu mergeti voi sa faceti echipa? Si asa o sa o faceti gratis, deci propuneti clubului CFR si vedeti si voi ce -a mai fi!

    Apreciază

    • Sarcul Trica ce vina are el ca nici diploma de antrenor nu are? Ca te-au batut toti in campionat acasa, ca echipa nu E in stare sa dea goluri, ca vb tot 3 de un leu,…

      Apreciază

  10. Eu sper ca AP sa fi privit meciul si sa-l fi durut macar cat m-a durut pe mine. Si poate printre milioanele care le invarte poate are timp sa intre si pe tribuna:

    Arpi, nu ti-a cerut nimeni sezonul asta sa mai bagi bani. Era destul sa nu-i scoti pe toti.

    Apreciază

  11. Părerea mea este că nimeni n-ar fi reuşit să scoată echipa din pasa proastă în care este de la începutul returului. Şi vina nu este a jucătorilor rămaşi, nici a lui Trică, vina este strict a conducerii. Trică al nostru n-o fi un Mourinho al tacticii (nu deocamdată), dar e al nostru. Îi sunt tare recunoscător şi-mi pare rău că a plecat. El a încercat doar să facă tot posibilul pentru noi, în condiţiile pre bine cunoscute (probleme de lot, grave probleme psihice, etc.). Trică, eşti un gentlemen! Oltean, şi gentlemen (nea Mărin al nostru)! Mulţumesc!

    Apreciază

    • Subscriu, Silică! Mot-a-mot, cum spuneau grecii antici…:) Și îi dau perfectă dreptate și lui Caneto, în privința ghinionului care îl tot urmărește pe Eugen…Păcat…Un mare sufletist, indiferent de carențele lui (de organizare a jocului, câteodată și de comunicare, lucruri care se pot îndrepta cu timpul, că prost nu e). HAI CFR!!! HAI EUGEN!!!

      Apreciază

  12. vedeti jumatatea plina a paharului: am tras o teapa pe cinste vecinilor, pentru ca sansele sunt aproape zero ca ei sa castige finala. Fie vorba de FCSB sau de Petrolul, vor face scor cu Pingu. Pacat de Trica, dar nici pe el nu l-a pus nimeni ca inainte de fiecare meci sa dea declaratii dure, de care sa pot rade pe urma adversarii. Nu sunt foarte sigur ca n uare dreptate Cantor in legatura cu Mando, a facut performanta, dar era genul pe care il lauzi cu formula ” comportamentul lui primitiv nu-i putea ascunde nobletea sufletului”. Ceea ce ma ingrijoreaza insa este TAS-ul. Conducerea noastra ar fi trebuit deja sa ia legatura cu creditori-petarda, ca sa-si depune si ei declaratii la dosar prin care EI sa ceara anularea sanctiunilor. Din motiv simplu: daca se anuleaza sanctiunile, pana la urma isi vor primi banii la un moment dat, daca dam, faliment, ei vor fi ultimii la care se va plati. Declaratiile lor de mentinere a creantelor, dar solicitarea ridicarii sanctiunilor ar cotna enorm de mult la TAS. Si la tribunalul civil, daca organul care te-a amendat sau creditorul tau renunta la pretentii, judecatorul iti anuleaza sanctiunea.

    Apreciază

  13. Trică s-o dus ….trăiască Trică…..da prea multe jocuri fără gol sau victorie…..-niversitarii nu joacă nimic si totusi nici noi..Ștoia le dă 6șasă6 zeroooo…S-au bucurat prea tare că se duc în finală dar bucuria asta se transformă în rahat.cum s-o transformat vorbele lui Trică dinaintea meciului ăsta nenorocit…Hai CFR !!!!cu prima Victorie!!!

    Apreciază

  14. Nu am inteles-o pe asta „Nu sunt foarte sigur ca nu are dreptate Cantor in legatura cu Mando, a facut performanta, dar era genul pe care il lauzi cu formula „comportamentul lui primitiv nu-i putea ascunde nobletea sufletului”… Adica?! Fi mai explicit, cu ce a gresit Mandorlini? Ca a castigat un titlu? Ca si-a facut un contract beton si acum a cerut daune? Ca nu a invatat romaneste? Ca l-a exclus pe Bud din lotul pentru Ch League? (App insusi Cristi nu e prea convins de faptul ca Mando a decis singur si de capul lui asta)… Care-i „adevarul” lui inima de leu? Sau dreptatea ta? Mie mi se pare extrem de josnic ce face „inima de leu” aruncand cu noroi in oameni care oricum nu se pot apara si e interesanta schimbarea lui de pozitie vis-a-vis de conducerea clubului, exceptandu-l pe Iuliu Muresan… Eu inteleg faptul ca Arpike i-a sponsorizat cartile si l-a plimbat pe banii lui in toate cantonamentele pe care le facea CFR-ul la acea vreme, ca fiica lui lucreaza sau a lucrat la club, dar asa faci si cu o parasuta cand vrei sa beneficiezi ulterior de serviciile ei… si aici drumurile se despart definitiv, ori iubesti strict CFR-ul ori dai limbi si doar pretinzi ca iubesti acest club! Parerea mea…

    Apreciază

    • Mando a trimis la plimbare un lot valoros de jucatori, intre care sa-i mentionam pe Peralta- singurul reprimit -, Didi sau Flores, care ne-ar fi putut ajuta. Asta este si slabiciunea clubului, ca in loc sa-si imprumute jucatori, i-a trimis la plimbare. Ca am primit interdictie pe trei ani in Europa, i se datoreaza lui Mandorlini, care a fost demis din cauza formei slabe, dar peste tot sunt demisi antrenori care intra in impas si nu reusesc sa iasa din el. Ca si comportament, Mando era un primitiv si jumatate, dincolo de duritatea normala. Nu-si punea lacat la gura, nu degeaba a vrut sa-l bate Lacatus, cand s-a bagat Dani, la un meci cu Vaslui. Mandorlini este un antrenor bun, dar comportamentul a lasat si lasa mult de dorit.

      Apreciază

      • Ma, stai un pic ca nu inteleg… Deci cu tot lotul trimis la plimbare Mando a luat un titlu… E o decizie asumata asa cum asumata a fost si decizia lui Andone sa il trimita la plimbare pe Culio… Despre ce vorbim aici?… Ca nu inteleg? A decis, si-a asumat, a castigat, toata stima! Cat despre faptul ca nu mai jucam trei sezoane in Europa, pe langa faptul ca oricum trebuia sa ne luam gandul tre sa iti spun ca contractul a fost semnat bilateral! Si cum o parte nu a respectat contractul tre’ sa plateasca! Ca asa-i in tenis! Ma rog intr-o lume normala… sau nu, poate si aia de la UEFA au ceva cu CFR-ul si nu stim noi… Cat despre lacate la gura… da, ai dreptate si Bergodi tot asa a fost mazilit numa vezi tu „macaronarii” astia au castigat 4 cupe mondiale si nu stiu cate trofee in Europa… Cum naiba indraznesc ei sa se ridice in fata marelui investitor? Pai noi am inventat apa calda, furtul urziciilor si laserul care si acum ii sperie pe rusi! Iar inima de leu… pe inima de leu l-as compara cel putin cu William Shakespeare ca tot e din zona… Iar Arpike… pfffff! il supar pe Doamne-Doamne, dar cam pe acolo bate…

        Apreciază

      • 1. Peralta a fost trimis la plimbare şi la antrenamente în parc de conducerea clubului din cauza contractului considerat prea mare şi nu a fost reprimit în lot decât după ce a acceptat o reducere considerabilă (se vehicula în presa din 2010 o scădere de la 430.000 la 180.000 sau 240000). 2. Da, când nu-s rezultate, antrenorii sunt primii sacrificaţi. Dar, de regulă, demiterea se face în urma unei înţelegeri prealabile privind compensaţiile financiare. Deobicei, cluburile nu vor să plătească atât cât e prevăzut în contract, iar antrenorii demişi acceptă, tot deobicei, o sumă mai mică faţă de cât scrie în contract. În caz că clubul adoptă o poziţie de forţă (în conferinţa de presă în trei – PA, SG, IM – de acum un an, Iuliu Mureşan a spus că „în cazul pretenţiilor financiare mergem întotdeauna la comisii pentru că niciodată nu a trebuit să plătim atât cât ni s-a cerut”), nu-i de mirare că nici Mandorlini nu a lăsat de la el. Nu cunosc firea lui, însă cine ştie face avion din braţe la un gol, om rău nu poate fi. 🙂

        Apreciază

      • A fost cel mai bun antrenor al CFR-ului, și cel mai bun antrenor străin care a antrenat în România. Cum o fi ca și om, nu mă interesează: rezultate trebuie să scoată. Sau cineva crede că Mourinho, Fergusson sau chiar și Guardiola sunt domnișoare engleze, la un ceai de la ora 5?

        Apreciază

  15. Stimați copii (cum avea o vorbă un fost profesor de-al meu de la UBB, Rácz Győző, prof de filosofie marxistă, redactor șef la „Korunk”, la vremea aia), pe mine mă tot sâcâie o scenarită (era să fac pariu, că se va adeveri, dar bine că m-am abținut…): conducerea celor două echipe din Cluj (Cluj-Napoca, mă rog) chiar nu-și știu interesul…Sau -poate- una dintre ele…În mod normal -și cu mintea mea de blatist criptocomunist, bețiv și senil (etc.)- scenariul era așa: în cupă câștigă CFR (că vălenii oricum nu au nicio șansă de-a câștiga trofeul, dar CFR mai are, totuși), iar în campionat câștigă U (că au nevoie pentru a evita retrogradarea, iar CR chiar nu are nevoie, că dacă nu vin punctele, oricum e jale, iar dacă vin, oricum nu contează înfrângerea cu U). Chiar nu înțeleg „lipsa de inspirație” a celor două conduceri (sau a uneia dintre ele), era o combinație „fără cash” vizibilă de pe Marte (ok, trebuia să ai ochelarii mei fumurii, dar nu cred că cei de acolo duc lipsă…).Mă rog, sunt convins, că îi vom bate în campionat, și atunci chiar o să ia o țeapă dublă, doar din fudulie, de neamprost…Așa să fie! HAI CFR!!!

    Apreciază

  16. Salutare, am vazut si eu meciul din Cupa. Un chin si-o plictiseala. Oricum, ca privitor neutru as nota un plus de organizare in joc al CFR-ului pe faza ofensiva. Chiar daca nu si-au creat ocazii se puteau observa in circulatia mingii cateva criterii plus o oarecare grija pentru jocul la firul ierbii. Din pacate ca si in cazul Universitatii jucatorii au fost lasati prea mult de capul lor mizandu-se pe reusite individuale care au venit foarte! rar si fara pericol. „U” Cluj a facut un joc mult mai fricos (in supararea multora si fericirea altora lucrul acesta poate fi foarte usor confundat cu o maiestrie tactica defensiva) alegand constructia cu pasa lunga, incepand cu portarul (mai ales portarul!) si apoi fundasii. Fara sa straluceasca la capitolul joc aerian si nici la cel a recuperarii mingii a doua, nu pot decat sa concluzionez ca aceasta a avut la baza un caracter de prevenire(frica de care spuneam) mai mult decat punerea in valoare a propriei echipe din partea gazdelor. CFR-ul pe de alta parte a suferit din punct de vedere defensiv pentru ca n-a stiut sa se grupeze, n-a facut un efort in plus de strangere a liniilor si s-a lasat lungita nepermis de stilul de atac al oponentilor. La final au decis penalty-urile unde Minca a fost extrem de neinspirat. La ultimul, avand in vedere ca in precedentele se aruncase spre stanga iar adversarii i-au trimis-o in dreapta, a schimbat strategia. Si-o fi spus: astia se gandesc ca mi-am ales un colt si ma arunc doar acolo asa ca acum ma arunc spre dreapta. Doar ca adversarul a gandit ceva de genul: portarul asta se arunca inainte de sut, pe ce colt nu stiu, asa ca cel mai sigur i-o trimit pe mijloc. Desigur sunt presupuneri.Numai bine.

    Apreciază

  17. Am să vă dau în judecată pt. plagiat;”Trică-ghinion”- eu am brevetat-o, încă de pe 25.03.(!); l-aş vedea un bun antrenor secund, pe lângă un Ando,de ex.; ca principal mai are f. multe de învăţat(!);singura scuză,plauzibilă de altfel, ar fi nimicia lotului-să nu uităm că din 18 jucători de fotbal, doar 4 au fost senatori de drept în primul”11”,în tur:Larie,Camora,Deac şi Tade;aşa e-Kiruj,în meciurile contra mU-iştilor cea mai ”înţeleaptă”obţiune ar fi fost o înţelegere-tacită,bilateral avantajoasă -noi câştigăm în cupă, iar ei în campionat; se pare că ei îşi doresc totul, dar nu vor câştiga nimic(!), când alergi după 2 iepuri;e jenant să arunci vina pe Mandorlini,care a mai realizat şi eventul,când tu-club(conducere)nu-ţi onorezi înţelegerile contractuale;ruşine!

    Apreciază

  18. NOTAREA s-a oprit (vom reveni mâine, după meciul de la Giurgiu), au notat 12 tribunişti, media echipei fiind de 5.0 (Trică a primit 4.0, cea mai mică la nivelul „evaluaţilor”, la egalitate cu Petrucci). Notă mare s-a acordat lui Camora (6.5), cât şi lui Păun (6.0), iar „dincolo” îl găsim -aşa cum spuneam- pe Davide cu 4.0. HAI CFR!!!

    Apreciază

    • Cât pe-aici să fiu în ton cu media, dar în notarea mea la extremităţi nu se regăsesc nici Camora, nici Păun şi nici Petrucci. 🙂 Nota cea mai mare i-am dat-o lui Muniru, iar ‘a mai mică Tade.

      Apreciază

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.