Am stârpit egalurile [CFR-Petrolul 0-1]


CFR Cluj: Trică – Mincă – Jakolis, Larie, Carp, Camora – Deac, Muniru, Petrucci, Păun – Tade – Dore. Au mai jucat: Chanturia, Jazvic, Tiago Lopes. Ce entuziasmant arăta formația de început a CFR-ului cu Petrucci și Dore reintegrați! Simțeai că, da!, azi poți spera să bifezi victoria, nu doar un amărât de egal, ca cel de la Mediaș. A urmat o primă repriză de tot rahatul și o a doua de urmărire încheiată fără happy-end.

Deși poate pe unii dintre voi v-ar cam mânca degetele să-l indicați pe Mincă drept câștigătorul meciului pentru Petrolul, eu l-am ales totuși pe celălalt portar. Pecanha a salvat Petrolul de la un egal meritat la Cluj, printr-o degajare cu alt picior decât cel al lui Mincă, dar și printr-un blocaj excelent la Tade, în minutul 68. De altfel, a fost nevoie ca de țuică de degajarea lui Pecanha (extraordinară găselniță tactică a lui Rednic!) pentru ca Petrolul să ajungă O SINGURĂ DATĂ în situația de a marca. Mă rog, la fază au contribuit și nu mai puțin de trei ceferiști (Larie – chiflă; Carp – uluială; Mincă – tulai, ce apucături!), dar să-i dăm degajatorului partea leului. Fără degajare, clujenii noștri nu contau în ecuație.

Așadar, după cum bine știți, elevii lui Rednic, care – spre deosebire de Trică – s-a strâmbat destul de puțin în Gruia, ne-au întrerupt seria de egaluri nedorite cu o înfrângere dintr-o singură ocazie, și aia avortată. Nu ne plac participările în Europa League, nu ne mai plac egalurile… așa că inventăm tot felul de obiective de evitat la CFR. Acum nu mă întrebați pe mine dacă există cu adevărat obiectivul de evitare a retrogradării în capul capilor din Gruia, sau doar obiectivul barem îndeplinit. Nu citesc gânduri.

Să revenim la meci și să terminăm rapid cu el, că n-are rost să facem prea multă propagandă fotbalului mediocru. Poate unii au simțit o oarecare atracție pentru lupta surdă (n-a fost chiar surdă; se auzeau cu troznesc oasele) și tenacitatea jucătorilor de pe teren. Pentru mine a fost doar un clasic meci de Liga 1 de uitat cât mai repede: încâlcit, cu greșeli copilărești de preluare și pasare, cu faze negândite, la nimereală, cu devieri unde nu-i nimeni, cu centrări prea scurte, fără ocazii de poartă…

Și dacă amintesc de ocazii, noi am avut cam două în ditamai jocul. Ambele prin Tade, la mai puțin de 5 minute interval, în repriza a doua. N-a fost să fie, adică n-a fost ca Tade să marcheze măcar o dată. Francezul a revenit în sfârșit la forma din trecut. Asta ar putea părea o veste bună, dacă n-aș înrăutăți-o imediat: revenit la forma din primul sezon la CFR, nu la cea din tur… Folosit cam tot meciul ca om de sprijin-servant al lui Dore, s-a văzut din cer că nu asta-i mărimea sa la tricou. În repriza a doua a ajuns mai adânc în careul petroliștilor, dar fără folos pe tabela de marcaj.

Dore a început și mai prost decât Tade. Părea că n-a mai jucat fotbal de la eclipsa trecută (aia la care s-au tipărit bani de plastic). Un dinozaur mare, greu și lent. Credeam că așteaptă să vină extincția. Și-a mai dat drumul la joc pe parcursul jocului, dar ofsaidul i-a rămas tot frate, iar șutul la poartă străin. Are totuși meritul de a fi „filtrat” excelent a pasă spre Tade, în minutul 68, cea care l-a adus pe francez – din nefericire – singur cu Pecanha.

Petroliștii ne-au testat rezistența mai ales pe partea lui Jakolis, socotit o verigă posibil mai slabă în apărarea CFR-ului, din moment ce este improvizație. Ceva valuri de panică s-au produs, dar cam atât. Pe partea lui Camora s-au lovit de o stâncă și au renunțat rapid s-o mai considere parte din jocul de fotbal. În prima repriză, oaspeții au atacat mai puțin, fiind ocupați cu cioplirea clujenilor, mai ales la mitingurile aeriene. L-au făcut pe Deac mai mult decât să plângă: l-au făcut să plece de pe teren fără să știe când se va întoarce.

În repriza secundă, oaspeții au renunțat de tot la atac. Nici măcar degajările n-au mai fost atât de lungi. Cât timp în centrul apărării l-au avut pe Geraldo Alves, au părut bine așezați și bine educați de Rednic în apărare. Când Alves a ieșit pe margine, accidentat, s-a văzut că nu-i chiar așa. CFR presa, Petrolul gâfâia. Bannerul electronic ne spunea că asta-i una dintre minunile lui Tămaș, dar nu era. Era doar Ales accidentat. După ce a fost schimbat definitiv, am avut pâine, cornuri și sărățele de mâncat în fața porții lui Pecanha. A fost o presiune lungă, pătimașă, demnă de aplaudat. A lipsit doar eficiența. Nici cerșitul de penalty-uri n-a dat vreun rezultat. Clujul, devenind recent un municipiu liber de cerșetorie, nu mai oferă prea multe puncte practicanților acestei metode, iar arbitrul știe asta.

Trică s-a agitat mereu, a schimbat schimbări (Tiago Lopes, excelent! Două centrări în forță, foarte bine orientate în careu, prin comparație cu anemicele lui Chanturia din final) deși, la sfârșit, a suferit o nouă și pentru o nouă înfrângere. Rednic părea mulțumit. Băieții săi respectaseră indicațiile tehnice. Adică avuseră noroc cu cisterna.

Noapte bună! Mă întorc la gripa mea imperială. Și aia avortată…

59 de comentarii

  1. Sper ca ai nostrii jucatori au vazut finala feminina de la IW. Chiar daca a fost un meci urat, groaznic totusi a fost o mare campioana nascuta in tara in care activeaza si clubul nostru drag care nu s-a dat batuta si pana la urma a castigat cu inima.

    Apreciază

  2. Eu atat vreau sa spun e prea mult pesimism aici si prea mult negativism nu face bine, cu asta nu ajungi nicaieri, ganditi-va ce era daca am fi gandit numai negativ inainte de fiecare titlu castigat(cand de fiecare data parea ca nu vom castiga) cum am fi mers la Roma sau la Manchester daca ne consideram dinainte invinsi.

    Apreciază

    • Iar ai venit? Ce optimism sa vedem cand e al 3-a infrangere consecutiva pe teren propiu. Baietii cred ca is blocati pishici iar domnul Trica cred ca a capotat. A incercat el una alta dar nimic. In alta ordine de idei daca tu compari situatia de acumd e la echipa cu ce a fost in anii cu titlu inseamna ca esti incurabil (nu ma refer numai la bani). In fine, sper sa vina cumva prima victorie(chiar cu un gol din penalty in minutul 97) si o data cu ea inca 2,3 victorii ca sa putem evita retrogradarea in speranta ca obtinem ceva de la TAS,

      Apreciază

  3. De dincolo luat””Jucatorii nu trebuie fluierati oricat de prost ar juca cine stie poate unii dintre ei vazand ca au suporterii alaturi o sa vrea sa ramana” Vb serios? Adica eu sa vin meci de meci langa echipa desi e intr-o situatie grea iar tu joci in dorul lelii(nu zic de toti ci doar de cativa).

    Apreciază

  4. Cred ca a fost printre putinele infrangeri care nu m-au afectat, pt ca am intrat in tensiunea finalei de la IW si in final m-am bucurat de marea victorie a Simonei. Iar ca bucuria sa fie deplina, a invins si Barca. @ Ioan Dacid, intr-adevar Simona ne-a aratat cum se castiga cu sufletul un meci in care nu joci cel mai bine si nu esti 100% fizic, dar sa nu uitam ca ea a jucat pe vreo 900k $, pe cand baietii nostri joaca pe povesti.

    Apreciază

    • Ca sa respectam adevarul istoric, Simona a jucat pentru 450k. Ceilalti 450k ii avea oricum pentru calificarea in finala. Jucatorii nostri ar fi foarte fericiti daca ar lua 450k toti impreuna, pentru toate partidele din retur.

      Apreciază

      • Tot pe la 450k ajunge. 15% ia managementul, din ce ramine 36% ia fiscul american. Pentru participare nu are o cota foarte mare – deocamdata nu este nici foarte interesanta pt sponsori si nici nu asigura transmisii etc.

        Apreciază

        • Eu m-am inspirat de aici (articol de pe stirideU care nu e neaparat o referinta in materie de exactitate) si am presupus ca Simona a primit aceeasi suma ca si Jelena:
          link

          Apreciază

            • FV s-a referit, probabil, că, dacă ieri SH ar fi pierdut, ar fi primit aceeaşi sumă pe care a primit-o JJ ca perdantă a finalei. Deci nu a primit „decât” 🙂 450.000 în plus ca învingătoare.

              Apreciază

    • Cand asteptarile scad, nu ai cum sa te mai afecteze asa tare infrangerile… Comparatia cu Halep mi se pare fortata: in primul rand la tenis castigi in functie de rezultate, la fotbal castigi in functie de contract….ca joci, ca nu joci, ca iti dai interesul, ca ti se rupe… Apoi daca tot vreti sa comparam cu tenisul, veniturile alor nostri ar trebui comparate cu veniturile tenismenilor aflati in coada clasamentului in Romania, nu cu ale cuiva din fruntea clasamentului mondial. ( adica, ar trebui sa vina cu bani de acasa ca sa joace). E normal sa ai atitudine si ambitie cand vrei sa ajungi cat mai sus, ori ai nostri nu isi doresc nimic in afara de salarii….

      Apreciază

        • Asta cu ambitia si atitudine e interpretabila… Uite, de exemplu ar fi util pentru echipa ca Muniru atunci cand trage la poarta cu atitudine asa cum a facut-o la sfarsitul meciului, sa isi puna ambitia sa reuseasca sa plaseze mingea intr-un spatiu destul de mare care e demarcat de niste bare albe… sau ma rog, macar sa dea prin apropiere, ca doar meseria lui e sa dea cu piciorul in minge… :)) In rest , da, repriza a doua si mie mi-au parut mai motivati, dar lipsiti de putinta… (cred ca pe salariul de insolvent, am putea gasi in Babes 10 alergatori de camp care sa dea mult mai bine impresia de atitudine, ca doar ar alerga mai mult, si poate ar si reusi sa dea mai mult de 1 gol la
          3 luni….) 🙂

          Apreciază

    • Da, e o diferenta nu zic nu dar ai nostri jucatori au zis ca vor sa joace fotbal, au zis ca vor sa fie jucatori profesionisti dar sincer ce fac ei doar profesionist nu mi se pare. Ok , inteleg ca is neplatiti ca nu au tragere de inima dar in vara o parte din ei devin liberi si pot merge in alte parti DAR la cum joaca acum habar nu am cine i-ar lua. Am jucat pana acum 6 etape in campionat plus meciul din Cupa iar bravii nostri jucatori au inscris fix 1 gol si au adunat 3 egaluri si 4 infrangeri in conditile in care am jucat cu alde Piatra Neamt, Viitorul sau vecinii din vale. Repet ii inteleg ca is neplatiti ca nu au tragere de inima dar deja pentru multi din ei asta a devenit alibiul perfect. Mult laudat-ul Minca a comis deja 2 penalty-uri. la Medias nu i-am dat nota mare tocmai pentru ca reparat ce a stricat el, Chanturia cred ca joaca doar din obligatie,Muniru la fel, in atac ii avem pe Lolek si Bolek (Tade si Dore). Sincer mi se pare ca jucam mult mai prost decat in primul sezon de Liga 1.

      Apreciază

  5. Click aici pt. notare! L-am pus şi pe Larie (mersi, Hakana!), dacă dintre cei 7 votanţi de până acum cineva doreşte să-l „recupereze” şi pe Larie, să indice nota lui fie aici (printr-un comment), fie trimiţându-mi nota pe adresa kiruj2@gmail.com. HAI CFR!!!

    Apreciază

    • Fiind o echipa le-am dat nota per echipa. Te rog sa nu imi stergi notele, atata joaca atat ii notez , oricum notele astea nu ii intereseaza.

      Apreciază

      • Nu şterg nimic, pe la începuturi erau nişte „diversiuni” pe acolo (cu note de 1 pe linie la Machester, etc.), dar în rest nu mă bag. HAI CFR!!!

        Apreciază

  6. derby-ul insolventelor… mare meci, ce sa zic… la ce liniste se aude dinspre conducere, cred ca am sa urmez si eu sfatul lui csongi…

    Apreciază

  7. Vorba aia din starbuni,la omul sarac nici boii nu-i trag,navasta-i…… si i se……doar in biserica.Sunt cativa aici care comenteaza precum lelitele-n piata despre fenomen.Sa spui ca baietii nu vor si n-au alergat este deja ca si cum ai comenta viata politica de la noi si ai sustine o parte sau alta,neacceptand ca vorbim de niste mafioti parveniti.Cand Deac vine dupa accidentarea din tur si-si rupe iar genunchiul mai poti spune ca nu te sacrifici?Au alergat de le-au sarit capacele,dar trebuie sa intelegem ca nu suntem singuri pe teren.Apoi mai sunt si momente care te urmaresc si te pun in presiune si criza de idei.Acum ca Tade n-a putu s-o bage in ate sunt de acord.De arbitraj ce sa vorbim?Pe noi la prima ocazie ne rade,pe astia-i pasuieste in n ocazii.
    Mai anii trecuti astia care se pricep la fotbal ne explicau tactica defectuoasa a antrenorului si jocul eminamente defensiv.Acum am jucat si presat o echipa buna a petrolului ca nimeni altii.Acum evident nu-i destul,ca nu mai castigam chinuit…….pai trebuie sa va hotarati ce vreti.Cand castigau campionate vedeam cronici pe 5 pagini despre cum trebuie sa-i tocam.
    Probabil ar trebui sa invatam si sa fim umili si sa ne acceptam soarta cu demnitate (oricare ar fi ea).Iar cei mai slabi cu ingerul ar trebui sa incurajeze in continuare echipa.Eu personal nu-mi pare ca sunt dezamagit de prestatia echipei mele.Ca nu-s rezultate?Da,dar nici n-o sa ma dau de ceasul mortzii.Probabil ar trebui sa ne fixam obiectiv meciul din cupa si nu sa ne reducem efectivul in lupte pentru cauze pierdute.Sa fim seriosi n-avem cum sa tinem o serie invingatoare pentru a ne salva de la retrogradare.Singura sansa ar fi punctele de la TAS.Asta-i meciul important pentru noi,pentru adevaratii suporteri cfristi.
    Kiruj unde-i linkul ala cu notele?

    Apreciază

    • Subscriu,nu mi s-a parut ca nu vor sa joace,S-au daruit,au luptat,atat au putut.Si sunt sigur ca la un arbitraj corect aveam si un rezultat corect.Petroistii au avut una singura ocazie,in rest nu au miscat in front.Eu nu am sa-i fluier niciodata,sunt ai mei (poate un pic sunt suparat pe Chanturia ca nu da drumul la minge),si va spun,am fost aproape de teren,baietii au vrut.

      Apreciază

  8. Se pare c-am intrat într-o horă a pierzaniei fără de sfârşit; regret şi-i compătimesc pe bravii băieţi pt.că fără voia lor au ajuns victime colaterale ale jocurilor meschine de putere, practicate de FRF,LPF,CCA ”ajutaţi”(prin nefinanţare, incompetenţă sau rea credinţă) în mod nefericit de duetul AP-IM;se adevereşte faptul că numai cu sufletul, prin abnegaţie şi dăruire nu se poate obţine victorii, dacă nu ai pe lângă noroc şi capacitate tehnico-tactică(antrenor) adaptată la adversar, dacă nu reuşeşti să-i speculezi slăbiciunile şi o cât de mică valoare fotbalistică(jucători); când echipa adversă se betonează pe faza defensivă pe 2-3 rânduri, se impune cu precădere jocul pe benzi cu avansarea permanentă a fundaşilor laterali(Jakolis,Camora), urmate de centrări executate de cât mai aproape de linia de fund, în careul advers,la 6-10m. astfel ca vârfurile (Tade,Dore)să primească mingile cu faţa către poartă;deasemenea, atacul trebuie ordonat şi susţinut permanent de linia mediană(şi pe respingere)numai aşa se pot fructifica baloanele;trebuie să ne debarasăm a mai arunca în faţă(de voie de nevoie-pradă uşoară pt. fundaşii adverşi) mingi la bătaie poziţionând astfel atacanţii mai tot timpul cu spatele la poartă şi cu fundaşul”călare”, de nu mai găseşti poarta şi de-ai fi Mesi(!); ceva,ceva s-a încercat în repriza secundă, dar dacă nu ai antrenament suficient în a combina, a conlucra pe diverse poziţii viitoare şi spaţii arhicunoscute,dacă nu ai ştiinţa jocului, este dejaba,rezultă o zbatere surdă(oarbă),o epuizare fizică şi mentală, un joc al hazardului, la întâmplare şi fără finalitate pe tabela de marcaj; din noiembrie(în 7 meciuri)am înscris doar 1gol; aş fi curios câte şuturi am tras pe poartă, câte ocazii de gol ne-am creeat şi de câte ori am dus mingea în careul advers-poate ne răspunde”săracul” Trică(!?); nu mă lamentez, doar constat o continuă neputinţă şi o zbatere ineficientă!

    Apreciază

  9. Meciul de ieri a trebuit sa-l urmaresc la tilizvighili…Si mi-am dat seama (din nou!) ca noi trebuie sa disparem din fotbal, ca asa s’o fost hotarata de Klan… Taciuirea (ca nu-i pot scrie numele korekt) si dupe comentatorii de pe jijisport „si-a cerut eliminarea, dar arbitrii nu au fost de acord”…la hentul in careu…in prima faza comentatorii tot din acel loc infect (cica’i ardelean badronu’?) nu se vede nimic…la a doua reluare, dar cu o voce stinsa…susotinda…da, a fost hent curat…la al doile 11 m…la prima faza „nu se putea acorda penalty”..la reluare ….liniste totala…adeca mai bine nu se dadea reluarea… Trica i-a explicat arbitrului nr.4 ca Taciurie si ceilalti il „toaca” pe Deac (explicit, prin semne ca si pentru surdomuti!!!)… Romania nu ne vrea, este mai mult decat clar! Noi sa mai vrem Romania???

    Apreciază

    • ai perfecta dreptate Sandor,dar pe linga problemele aratate de tine trebuie adaugat faptul ca o parte din echipa joaca meci de meci la alibii si aici ma refer in principal la Tade ,care fuge ca bezmeticul dind impresia ca vrea dar credeti-ma pacaleste ,si are impresia ca toti sint prosti.Imi pare extrem de rau pentru Deac ,stiu ca lotul este la minim dar ca sa-l fortezi dupa doua operatii la acelasi picior este crima ,nu stiu cine este responsabil, Trica sau cei din conducere,dar tot crima ramine,nu stiu starea lui ,nu il cunosc personal ,daca aveti careva dintre voi telefonul sau adresa lui ,va rog sa ma ajutati ,ginditi-va nu are inca 30 de ani ,nu are meserie, traieste din fotbal ,iar ca sa-l distrugi este usor pentru niste iresponsabili ,si pentru ce si pentru cine

      Apreciază

      • Tade nu inseala…eu l-am urmarit de la inceput…e un fel de cal de curse, dar sare mingea din el ca din coltul mesei…si asta nu de amu’ 3 luni… Ce plm o fi vazut Strambu’ la el in Scotia, numai el stie, dar paote stie mai bine de ce l-a adus… Tade nu este, nu a fost si niciodata nu va fi Fotbalist…No!

        Apreciază

        • Mi se pare ilogic să joace la alibi. După un tur fantastic (comparativ cu sezonul trecut şi cu primăvara asta), în iarnă, clubul l-ar fi dat cu dragă inimă pentru nişte bănuţi, Tade ar fi plecat şi cu mai dragă inimă, dar nu l-a vrut nimeni. Aşa, dacă intenţionat face pe cizma, cine să-l ia la vară? Eu zic că şi în acest retur dă tot ce poate şi atâta poate pe moment, exact cât arată.

          Apreciază

  10. Mie mi-a plăcut jocul nostru, cel putin in a doua repriză. Consider ca jucătorii au tras de ei, au alergat, au încercat să spargă ghinionul atâtor meciuri fără victorie, dar nici azi nu s-a putut. E clar ca nici Trica nu e cel mai bun antrenor, dar in situatia actuala e tot ce ne permitem. Eu inca sper ca vom lega cateva victorii si vom reuși să evităm retrogradarea.

    Apreciază

    • Macar si-a dat seama ca il poate scoate pe Petrucci si sa forteze atacul. Petrolul chiar n-a mai contat in atac dupa ce a iesit si Geraldo (in prima repriza inca il aveau pe Teixeira). Dar pe cine sa bage? Jazvici nu e Ivanovski. Negrut se poate si el reaccidenta, joaca cu piciorul bandajat. Greu…

      Apreciază

      • Foarte interesant, într-adevăr. Clar, și la subiect. Un discurs profesionist, destul de optimist, cu un cartonaș galben dat comisiilor FRF…:) Problema mea e alta: nu-mi plac discursurile optimiste, că -de regulă- pot ascunde și alte lucruri…:) Mă bucur enorm pt. Cipri! HAI CFR!!!

        Apreciază

        • Parerea mea e ca a vorbit o jumatate de ora si ne-a spus ca poate fi atat rau cat si bine..dar se munceste si ca depinde de multi factori….La un moment dat are si o chestie haioasa spunandu-ne de nu stiu ce secret al clubului pe care el nu il poate divulga…Oricum ,slabut interviul ,eu ii puneam intrebari de genul…D-nule Zavoleanu care vedeti dvs ca ar fi sursele de finantare pentru sezonul urmator…si aici as fi deschis …Pentru liga 1 ,cu drepturi Tv …Pentru Liga 2 fara drepturi tv….sau…Un plan de reorganizare trebuie aprobat de instanta iar acesta nu va trece daca societatea nu identifica surse de finantare prin care clubul sa se auto-sustina plus sa isi achite din datoriile restante….Dvs in calitate de organizator judiciar cum vedeti conturandu-se acest plan…

          Apreciază

          • Just, Dane, sunt întrebări absolut esenţiale, dar pentru meciurile insolvenţei din „primele etape” au fost destul de relevante şi aceste întrebări puse de moderator. Ălea de care vorbeşti tu vin în „retur”…:) HAI CFR!!!

            Apreciază

          • Ce mi se pare mie relevant la acest interviu este ca ne-a dezvaluit motivul pentru care clubul a intrat in insolventa. Pana la urma se pare ca a fost din cauza ANAF. Dar ceea ce mi se pare imbucurator, este faptul ca exista deja jurisprudenta in litigiul asta, Astra castigand exact pe tema asta impotriva ANAF (cred ca interpretarea legii sportului or something, nu-mi aduc aminte exact povestea). Vad ca deja a scris si presa despre chestia asta link

            Apreciază

  11. Stimati Tribunisti,situatia actuala este una foarte grea pentru toata suflarea CFRista,sunt multi care ne doresc si ne vad disparuti,dar eu am credinta ca lucrurile se vor rezolva intr-un final,drumul trebuie parcurs, este greu, anevoios,dar din experienta mea proprie in viata timpul decide soarta fiecaruia in functie de merite,puteti rade de mine, sa veniti cu tot felul de dovezi de management defectuos, etc. Sigur s-au facut multe greseli, dar repet, eu cred ca vom mai avea un cuvant greu de spus in mizeria asta din sportul romanesc,trecem purgatoriul,poate va dura mai mult decat am vrea, dar vreau,si cred ca inca nu a cantat doamna grasa in GRUIA, in rest numai bine tuturor,si HAI CFR!!!

    Apreciază

  12. Am reusit in aceste 6 etape scurse din retur sa marcam un singur gol si sa adunam doua puncte chinuite. Nu discut acum conjunctura nefavorabila legata de „ghinion”, arbitraje ostile si alte conspiratii. Suntem pe ultimul loc in clasamentul returului, brat la brat cu concitadinii valeni, care au adunat la fel de multe puncte, dar fara gol marcat. Daca nu se intampla nimic la TAS, ne vom indrepta in tandem spre liga secunda sau chiar mai rau. Sper sa avem parte de o decizie favorabila si de persoane interesate in salvarea clubului, pt ca altfel decizia de la TAS nu va insemna decat prelungirea agoniei si nu cred ca ne dorim asta. Hai CFR !!!

    Apreciază

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.