„Fotbal” despre CFR – file de arhivă (16)


Am bifat din program și meciul din Ghencea, disputat într-o atmosferă de toate căcărezele. Am jucat, am pierdut, am rămas pe unul dintre cele două locuri posibile, cu un golaveraj sigur, așa că acum viața poate să meargă înainte, înapoi în trecut…

Ofuscat probabil de dezastrul de la Oradea, taică-meu (suporter de rezultat?) n-o fi cumpărat numărul 172 al revistei sau, dacă totuși l-o fi cumpărat, l-o fi dat ulterior lui maică-mea, să împacheteze în el chestii de împachetat. Cert e că numărul 172 lipsește cu desăvârșire, dar, în definitiv, nu-i o mare pierdere. Cel puțin nu-i pierdere mai mare decât cea de pe terenul bihorean. Kassai în fotbal…

Sărim la 173 și 174. La prima vedere, una caldă – una rece în episodul 16, dar sunt mai multe nuanțe dincolo de rezultate. Oricum, cele două partide merită tratate separat, număr cu număr.

***

Ieșenii au pornit spre Cluj, dar au ajuns la Dej, să se strepezească la văzul gazonului de pe stadionul Unirea. În așteptarea marcării primului gol din acest campionat, ne-au bătut la tineret. Echipa lor de jucători maturi a opus o rezistență acerbă, dar tot i-am răpus, la limită. N-au reușit să-i dea lui Lengyel (nota 8) golul de care vorbeam, dar meritul este și al lui Soos, cel care a găsit singurul petec cu gazon pretabil cosirii de pe toată arena. Moldovenii au plecat de la Dej așa cum au venit: lanterne roșii de frustrare…

***

Feroviarii între ei, la București, cu 18.000 oameni în tribune și Rainea la centru, să încerce să țină partida într-o mână moartă.

Deși Lengyel (9+) i-a luat fața lui Rămureanu (9), atacanții Rapidului au făcut până la urmă o diferență ce nu se vedea nici cu ochiul liber, nici cu cel al specialistului. În loc de égalité și fraternité, Rapidul a fost mai pe două faze și n-a lăsat nici măcar un punctișor fraților ceferiști de peste Carpați. Un meci după care, curios (semn că fotbalul sfidează geografia), Rapidul a fost cel care a luat calea nordului extrem al clasamentului, în timp ce clujenii noștri s-au afundat în sud.

Notă – De curiozitate, priviți puțin clasamentul la tineret-rezerve și observați că au fost vremuri când până și clasamentele dădeau cu virgulă!

53 de comentarii

  1. „teren denivelat, pe alocuri negazonat” – mie mi s-a părut masă de biliard faţă de tăpşanele pe care am jucat noi, copiii. 🙂 Da’ nu-i bai, nici întrun an a venit inundaţia şi a nivelat totul, până şi bara transversală a porţilor.

    Apreciază

  2. La meciul cu Rapidul, auzi la el gazetar, cică “matadorul” Zancanu a lipsit din echipa feroviară pentru că „e în formă”. 🙂 Doar n-au jucat cu Steaua să aibă interzis la joc din acest motiv. 🙂

    Apreciază

  3. Vineri vom afla hotararea comisiei, azi a avut loc sedinta, iar pronuntarea a fost amanata pe 13 . Asa cum am mai scris, cred ca ni se va ridica interdictia pt transferuri, nu si penalitatile de 24 pct .( pt acestea urmeaza sa decida TAS-ul ) . Da Doamne sa ma insel, desigur privind penalitatile !!!

    Apreciază

  4. Azi, de la ora 12.00 am asistat pe Complexul Sportiv ”Dan Anca”, la meciul de fotbal (et.a17- a),din campionatul republican de juniori”A”, dintre formaţiile mU – Viitorul- Georgescu, scor final 0-1;mi-a atras atenţia faptul că din partea gazdelor au ţinut să fie prezenţi:preşedintele clubului-V.Munteanu şi întregul staff tehnic al primei echipe-A.Falub,C.Pojar şi binenţeles M.Popescu(antrenor-juniori);anterior acestui eveniment, într-o zonă limitrofă, într-un anonimat dezolant, timp de 1h. am participat(cu privirea)la antrenamentul a 20 de jucători(băieţii noştrii), conduşi de ambiţiosul şi ”focosul” E.Trică(antr.secund-pe foaia de arbitraj)asistat, fără implicare, doar de F.Dican,I.Mureşan şi Moldovan(antr. de portari); în alte timpuri şi vremuri ”imemoriale”,se ”înghesuiau” pe banca de rezerve: Iuliu Mureşan, R.Zamfir,S.Matei,Cr.Panin, iar pe gazon: medicul, maseurul, preparatorul şi recuperatorul fizic şi mulţi alţii( toţi jucătorii,acum, aveau cea mai mare nevoie de îmbărbătare, de o reală susţinere!);lipsă la apel a mai fost şi antr. princ.de azi-pe foaie- George Ceorceri- o găselniţă made la Românica-probabil că înţelegerea este ca să participe, obligatoriu, doar la meciurile oficiale, până ce Eugen îşi termină înaltele studii de la Săftica(!); remarc implicarea lui Trică şi modul conştiincios, disciplinat, serios şi riguros în care s-a desfăşurat antrenamentul, diversitatea procedeelor tehnice(tactice poate altă dată!), precum şi schimbarea la 10-15min.a tematicii acţiunilor şi orientarea lor mai mult spre(pe) poartă; sper ca măcar de acum înainte să avem succes,să ne ocolească ghinionul şi să învingem, deşi va lipsi la următorul meci,sigur Deac(cumul de cartonaşe galbene) şi se pare(!?) Camora,absent astăzi; Hai CFR!

    Apreciază

    • Interesant reportaj de pe „frontul de vest” (est?), în opinia mea Trică (şi încă câţiva băieţi, Deac, etc.) mai iau lucrurile cât se poate de serios. La conducere, aşa ş-aşa…HAI CFR!!!

      Apreciază

      • Io credeam ca ii „in pronuntare ; incetarea raporturilor sexuale cu respectivu’ individ, recte costia…” Ca , cam ashe credeam io …Atunci, ii cam scump f…, adicatelea „raportu’ ” !

        Apreciază

        • Eu credeam că „în pronunţare” înseamnă că unul din comisie a început să silabisească decizia miercuri şi abia vineri termină de citit.

          Apreciază

  5. Aseară,Bayern M. a făcut o demonstraţie, o lecţie ”şcoală”pt. toate echipele de la noi,de cum trebuie jucat când ai superioritate numerică; nu-mi ascund satisfacţia înfrângerii mereu victimizatului”Il Luce”, dar a fost lăsat ”mişeleşte”în 10, de un arbitraj ostil -oare de ce-mi este cunoscută această manieră parşivă, intotdeauna, în favoarea celui cotat mai puternic(?) -, cât priveşte folosirea printre titulari, a câţi mai mulţi juniori, ar fi de salutat iniţiativa,în contextul în care din vară vor pleca câţiva dintre ei, doar că mai trebuie să aibă şi ceva valoare(!); cât priveşte reprimirea punctelor, doar o argumentare solid susţinută, la TAS, ne mai poate reda speranţe(!), altfel ne aşteaptă drumul spre ligile inferioare; Hai CFR!

    Apreciază

    • Nu-mi place în mod deosebit nici mie Il Luce (ca comportament, şi discurs, în primul rând), dar profesional e OK omul. Criza din Ucraina -volens,nolens- i-a atins puternic, nu mai sunt ce au fost, asta-i clar. Arbitrul i-a cam defavorizat, într-adevăr, eliminarea aia aducea un pic cu cea a lui Ene, dar unghiul de ieri era şi mai închis, nu prea era cazul de eliminare. Oricum, a fost o paralelă minunată între cele două meciuri, în care ambele echipe oaspete au rămas în 10, dar una dintre ele a căzut psihic (Şahtior), iar cealaltă dimpotrivă, s-a mobilizat incredibil (eliminare cam gratuită şi la Ibra) şi s-a calificat mai departe. Contează enorm capacitatea de mobilizare, câteodată (într-un meci anume) e mai important decât toate celelalte la un loc. HAI CFR!!!

      Apreciază

      • Acum si tu. Ahmetov a fost sponsorul principal al presedintelui rusofon Janukovic.Asta explica victoriile in lant ale echipei in ultimii ani si decadearea de azi.

        Apreciază

  6. Tudor iar a comis-o in favoarea oierilor ! De vina sunt si cluburile, n-au sange in instalatie sa ia pozitie impotriva delegarii miticilor la meciurile cu bucurestenii si astfel bricheta face delegarile la ” sigur ” ! Iar presa semnaleaza erorile ca fiind contestari ale brigazii de arbitri din partea echipei vaduvite, se abtine sa aiba o pozitie in cazurile stelemelei . In schimb daca Kovacs face o singura greseala, se descrie cu lux de amanunte faza respectiva, arbitrul ii facut bandit si se cere scoaterea lui din arbitraj ! Pe undeva bina ca nu mai participam la lupta pt titlu, jocurile astea murdare si mafiotice ne-ar manca sanatatea …

    Apreciază

    • N-ai ce-i face, „Variantele lui Vassaras și Deaconu sînt foarte limitate”, de ex., la meciul CSU – Steaua „Practic, bucureştenii Marius Avram și Radu Petrescu ar fi singurele opțiuni eligibile” deoarece „Dintre cei șapte arbitri de pe lista FIFA, cinci ar fi practic imposibil de numit la acest meci. FANATIK.RO vă prezintă problemele pe care le-au întîmpinat oficialii CCA în alegerea arbitrului partidei de duminică: – Sebastian Colţescu nu putea fi ales de oficialii CCA pentru că este din Craiova.” 🙂 )))

      Apreciază

  7. Eu nu inteleg o chestie la motivarea recursului asta: link Daca acolo scrie numa de Maftei cu primul lui dosar de 66000 euro, de e sanctionat clubul cu 24 puncte si nu cu 4? Daca e sanctionat clubul cu 24 puncte, in motivarea aia de ce nu sunt trecuti si Sepsi, Voiculet, Maftei2, Stana si Hora?

    Apreciază

    • Probabil sunt trecuţi şi ei la paginile 2, 3, 4, 5 şi 6 din motivare (lipsă din articolul prosport), în ordinea numerelor de pe tricou dosar. 🙂

      Apreciază

    • Doar solicitare de suspendare pana la judecata de fond a fost respnsa…..mult mai putin grav…
      Mai grav este ca miticii nu au dat drumul la transferuri….Asa poate fi nimicita o echipa, chiar daca castigam la TAS putem fi pe nicarie…. Asa tara, asa federatie….sau asa Klan mai precis,,,Desi ca mafie functioneaza perfect…

      Apreciază

      • Nu ba ! Nu-i de vina tara si nici liga ,nici macar Base nu e de vina ca,capul chel nu a dat „liber” la depunerea dosarului de insolventa …O tot futi si tu si altii de garduri ca oricine e de vina mai putin neprihanitul Arpike cu unealta s-a Iuliu…Ba ! Sa iti mai repet odata ?! Daca se plateau salariile ! ->Nu se ajungea aici ! Daca se depunea dosarul de insolventa,la timp ba ! –> Nu se ajungea aici ! Daca cap chel Arpike nu isi baga organul in 2012 in clubul asta si nu il devaliza –> Nu se ajungea aici ! …Si in incheiere pentru all pupi care imi toti futeti trofeele de ochi si participarile in Ch League…Va dau eu un exemplu…Mi-as dori sa va confruntati cu asta si dupa aia sa vorbim….Gasesti un puradel pe care il adopti si apoi il cresti cu sacrificii (zici tu) si cand creste mare… il omori,pe principiul io te-am facut/crescut io te omor…Pai nu mai bine iti taiai tu outele si ne dadeai tuturor pace ? Ca timp de cins’pe ani ti-ai dat cu tegla in piept cat ai vrut tu ca ce copil frumos ai zamislit,dar tu de fapt ni l-ai scos in fata ca sa iti speli tu pacatele si sa iti faci imagine…si sa nu te scuip ? De ce l-as respecta ma pe chel ? Cand echipa juca in Ch League sau castiga trofee el vedea numa bani si se gandea cum sa ii spele…Atat,nimic mai mult !

        Apreciază

      • O fi decis Arpy tot, dar Iulius Hegemonicus era cel care urmarea jucatorii cu 2 ani inainte de a fi adusi, desigur impreuna cu R.Z., ori in perioada de declin a adus o gramada de trompete si de accidentati…. bani aruncati…. Cine era cel care , desigur doar dupa victorii, iesea la TV sa isi bata caramida de piept cu next-leveluri, sume fabuloase ce se vor investi in transferuri, hegemonii, cine era „cel mai bun manager din Liga 1” ? Cine oare mergea sa supravegheze cantonamente pentru a ne spune ca erau extraordinare, ca s-a facut pregatire fizica cum nu a mai vazut, ca apoi sa ii vedem pe jucatori cum se taie ca maioneza? Oare cine a pus umarul la schimbarea antrenorilor ca pe ciorapi?

        Apreciază

        • P.S. Arpy are cea mai mare parte din vina, dar sa nu ne facem ca nu vedem si „meritele” lui I.M. … Apropo: I.M. e bine? Nu l-am vazut de mult la TV…..

          Apreciază

  8. Excelenta si inspirata comparatia cu puradelul ! Cat il priveste pe felcer, are si el vinovatii destule, chiar daca nu decisive ca cele ale lui arpi . Necazul e ca nu sunt perspective nici in varianta primirii punctelor inapoi, deci a ramanerii in liga 1, nici in cazul neprimirii punctelor si foarte probabila retrogradare in liga a doua ( aici neexistand banii din tv poate urma desfiintarea, din pacate ) .

    Apreciază

      • Ce nu înţelegi? Era un puradel de 96 de ani (în 2003), cel puţin faţă de ăia din Anglia, care-s născuţi pe vremea paşoptiştilor…:) HAI CFR!!!

        Apreciază

        • Cica , un tzaghan sa plimba pa strada cu-n „puradel „, care iera in „piela goala ” , da’ la gat ave o cravata mare , rosie , cu un nod mare …Un „ruman ” il vede si-l intreaba : ” Ma tzaghane ! A’ tau ii purdaleu’ aista ??”. La care, tzaghanu’ ii raspunde : ” Nu-i a’ meu , da’….io-l imbraca…”. Ashe ca: faina cravata avem si noi !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

          Apreciază

      • Sa zicem ca am fost extrem de plastic…dat fiind ca eu cred ca,cap chel cam asa a privit echipa si la vremea aceea…Un puradel care ii va aduce bani,un puradel pe care il poti abandona ulerior fara nici o urma de regret

        Apreciază

  9. link Lui Costea i s-a propus injumatatirea salarului de 14.000 euro si a refuzat. In conditiile astea, ce-ar vrea domnul Hulubei? De ce nu-i plateste el cealalta jumatate si asa ramane si Costea in echipa, un jucator care a avut probabil o medie de 5,5 catre 5,7 acordata de specialistii tribunei, Kiruj ne poate spune mai exact. Restul de 199 nu stiu, poate accepta salarul diminuat si asa isi continua activitatea, stricand statistica. Sau no, poate se vrea sa se schimbe legea insolventei. Dar atunci trebuie sa se adreseze Parlamentului si nu FIFA, UEFA. Ce vrea de fapt acest Hulubei?

    Apreciază

  10. corn, ce mai stii? corn, ce mai zici? corn ce mai zic comisiile?
    dar ce e frate, cornul asta? ofiter de presa la comisii, la TAS, la federatie? un fel de Lutu a patronului?
    nu inteleg cum se pot uita oamenii aia in gura lui.
    zilnic spune tot felul de bazaconii.
    se crede un fel de mafalda care le stie pe toate.
    si desi nu ii ies aproape deloc, oamenii aia continua sa se uite in gura lui.
    mai ca mi se face mila de oamenii aia, vazand cum se joaca cornul cu sufletele bietilor oameni.

    Apreciază

  11. Botizan, am mai scris ca cocora-corn a reusit sa faca o adevarata secta la site-ul vecin, el fiind un fel de bivolaru ( la misa ) . Bine ca de pe acest site nu are adepti, in afara de marele director general ploiestean, care aici da lectii la toata lumea, pe cand dincolo e un biet adept al gurului .

    Apreciază

  12. Hotărâri ale Comisiei de Disciplină a FRF din 13.03.2015 –> link
    Vad ca la toate apare „Admite exceptia necompetentei materiale a CDE, invocata din oficiu. Respinge cererea de ridicarea sanctiunilor ca inadmisibila.” Cine stie ce inseamna asta? Putem sau nu putem face transferuri?

    Apreciază

  13. Bela dragom,omul tot timpul spera ca vor veni vremuri mai bune……..pentru mine astia care ne canta prohodul nu conteaza.Incerc sa ma incarc cu sperante,sa gandesc pozitiv.Acum ca nu reusesc totdeauna este altceva,cel putin incerc.Apoi gurul Corn(pe care-l invoci) incearca juridic prin invocarea de articole de lege sa descifreze dedesubturile spetzei in cauza.Prefer asta in dauna bocetelor,descantecelor si blestemelor unora ca-n targul comunal.

    Apreciază

    • E vineri,e inceput de week-end si de aceea….Vin chinezii si investitorii la club ,miticii sunt penali ,CFR e cel mai oropsit club de pe Terra,Maftei e un tigan care nesimtit isi cere drepturile,Mario e un fluti-nimeni de portar ,Muresan Gabriel e unu care ar trebui sa taca…Miriuta e un nesimtit care vrea sa fure jucatori de la CFR…Vlad (un uist) e un uist acceptat cu bunavointa de vataful chatului krucifix,Anonymus e amenintat cu excluderea daca nu exonereaza oaia din el…Astea’s argumentele „juridice” Gicutzu ? Manca-ti-as ! Sper ca ai glumit cand ai ridicat mingea asta la fileu…App daca esti in fir direct cu „guru” spune-i ca mie mi-a soptit un soricel ca cel putin pana la jumatatea lunii februarie nu s-a miscat nimic in conturile jucatorilor,dupa aceea am intrerupt legatura

      Apreciază

  14. Nu pot sa nu remarc faptul ca in seara asta Sapunaru a marcat. S-a intors din Portugalia sa-si ajute clubul, aflat in insolventa, sa se salveze de la retrogradare. Un gest frumos intr-o liga urata. Rapidul se va salva pentru ca are fosti jucatori cu sange visiniu. Iar in tribune sunt din ce in ce mai multi. Noi cati vom fi duminica? O mie? Doua?

    Apreciază

  15. Rapidul are un spirit unic in liga 1, ceea ce nu e cazul nici la noi nici la altii. Si acolo a fost un chel care si-a batut joc de club si de jucatori ani de zile, dupa bunul sau plac, fara sa-l puna nimeni la punct. Diferenta o fac suporterii adevarati si cativa jucatori care chiar au revenit cu tot sufletul sa salveze clubul aflat in situatie critica. La noi cine sa revina? Cei de care si-a batut Arpi joc, dupa ce a facut bani cu ei, apoi le-a dat picioare-n fund? Oricat de pozitiv as incerca sa gandesc, situatia la club e albastra si nu prea vad ce (cine) ne-ar mai putea salva. Alte considerente nu mai fac pt ca le-a facut Dantesc mai inainte si n-am motiva sa-l contrazic.

    Apreciază

  16. Eh…de Sapunaru s-au rugat si vara trecută si a refuzat. De Daniel Niculae s-au rugat aproape un an. Si a refuzat. A preferat sa stea pe tușă un an. Amandoi s-au întors la Rapid abia acum in iarna, cand Moraru a inceput sa bage bani. Asa ca mai încet cu dragostea pentru culori :). Legat de suporteri, da…ai dreptate.

    Apreciază

  17. Noi, cred că suntem incomparabili, chiar UNICAT în lumea adevărată a fotbalului(!); începând cu depunctarea de 24 puncte, în primul rând din cauza noastră, a unor cretini(I.M.-”nu vom ajunge niciodată în insolvenţă”), care cu bună ştiinţă, de 3 ani, ne flutură gogoşi şi mint cum respiră; nu putem face niciun fel de analogie, cu nimeni, nici chiar cu Rapidul;sunt ei depunctaţi(?),nu!; ei au un patron(cu ceva bani) – noi nu; au adus în iarnă 6-7 jucători, unii emblematici -de la noi au plecat pe atâţia;au plătit la zi jucătorii (întradevăr cu contracte modice)- pe când la noi nu(!), în aceste condiţii este normal ca la ei să fie emulaţie, entuziasm, speranţe, un suflu nou, o perspectivă şi ceea ce este f. important mai au ÎNCREDERE că se mai pot salva!(punct!); în final, tot unicat, nicăieri în lume, nimeni nu şi-a bătut joc în halul acesta de propriul club şi de tot ce este pe lângă el(!); şi atunci de unde vă mai aşteptaţi la galerie(încă odată merită felicitată!),la susţinere(de orice fel),când însăşi conducerea- neputincioasă, nu mai există(!); şi atunci ce trebuie să fac, să exult şi să mă fac că nu trăiesc în realitate(!?); mă consum ca bateria şi mă doare înzecit că le-am făcut jocul”prietenilor” şi când îi văd pe sudişti cum jubilează, la gândul că au scăpat de un adversar puternic; Game over(!); Hai CFR!

    Apreciază

  18. Mie mi se pare regizata toata situatia aceasta ,din jurul CFR-ului.Si nu din partea sudistilor (nu ca ei nu s-ar bucura),ci de ai nostrii,de la club.S-au facut atatea greseli (cred intentionate) incat le-au fortat mana celor din miticistan sa i-a masurile care au fost luate impotriva noastra.Am mai spus si altadata,nu cred ca AP a ajuns unde a ajuns fiindca-i prost,sunt sigur ca-l duce bibilica,asa ca erorile care au dus echipa unde este nu sunt intamplatoare.Din anumite motive (plictiseala,impotenta financiara) AP vrea sa renunte.Nu este nicio problema,banul lui,jucaria lui,dar ar trebui sa aiba demnitatea si bunul simt sa nu ne duca cu zaharelul, si sa arunce vina pe altii,ma gandesc aici la jucatori,antrenori,suporteri etc.

    Apreciază

    • Luis, eu nu-ti combat ideea, dar niste precizari se impun totusi. Daca e asa cum spui tu, pragmaticul Arpi de ce isi mai complica viata cu recursuri la FRF, actiune de ordonanta presedintiala la Tribunalul Specializat Cluj, doua actiuni la TAS (stim ca la tas numa sa depui dosarul costa 1000 franci). Cu siguranta nu ar face asta de ochii suporterilor ceferisti pe care nu-i respecta. Poti sa-mi explici te rog?

      Apreciază

      • Pentru derutarea adversarului, Thedarkside, am mai spus-o…Orice „blat” este regizat cu mare grijă, să nu se prindă proștii…Impresia generală va fi că „s-a încercat tot ce era posibil, vina e la ei, ne-au terminat, etc.” HAI CFR!!!

        Apreciază

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.