HAI CFR!!!


„Am 14 jucători de care trebuie să am grijă ca de ouăle de Paşti” – Vasile Miriuţă, fost antrenor CFR Cluj.

Pentru că restul jucătorilor sunt sub nivelul celor 14, adăuga el în vară. Atunci ce să zică acum Trică, la ieșirea dintr-o iarnă insolvabilă, când cei 14 sunt, de fapt, vreo 10-11, iar restul sunt la nivelul de lipsă totală?! Apropo de fostele „ouă” ale lui Miriuţă, cu toţii am auzit diferite variante ale lui „zece negri mititei au păpat ouă/unul s-a intoxicat şi-au rămas doar nouă” şi aşa mai departe, până când nu prea mai are cine să dea în hepatită. No, prostia asta icterică nu se aplică în cazul echipei noastre. Este adevărat, Veres a înfulecat pe nerăsuflate două ouă galbene la Piatra Neamţ şi s-a intoxicat de un ou roşu, drept urmare a ieşit de la socoteală pentru o etapă. Jakolis a fost călcat ca pe ouă pe un picior la Piatra Neamţ şi nu-i sigur că putem să-l punem la numărătoare pentru acest meci, cu toate că Trică a declarat ieri că Antonio a revenit la antrenamentele echipei. F. Costea nu a fost de acord să joace pe juma’ de cofrag, a picat şi el. Tade este momit cu ouă mai mari şi mai multe de pe lângă Tula. Deci, din cei 14, din cauza lipsei de grijă ca de ouăle de Paşti, ar ieşi că din trei focuri au rămas doar 10 pentru partida…

CFR Cluj – Pandurii Târgu Jiu, ce se va disputa duminică, 1 martie 2015, de la ora 18.00, pe Stadionul „Dr. Constantin Rădulescu”, în cadrul etapei a 19-a din Liga 1, meci transmis de posturile TV Digisport 1 şi Look TV.

Dar, spre deosebire de poezioară, noi avem şi intrări, nu ne permitem să ajungem până la unu, ca, apoi, să rezolvăm problema prin însurătoare. Sunt şanse să primească bilet de externare de la dezintoxicare Tiago Lopes şi Negruţ. Pe Chanturia ne putem baza sigur! El a suferit doar de o uşoară indigestie cauzată de 4 ouă galbene, care i-a trecut rapid după un stat la pat pe bară de 90 minute. Apoi, dacă lui Tade nu i-au convenit în iarnă fel şi fel de reţete cu ouă, franceze, arăbeşti, turceşti etc., sperăm să nu-i vină pofta tocmai acum, în ultima zi în care mai figurează ouă ruseşti în meniu, care nu-s nici măcar de struț, cu cristale Swarovski. În plus, au fost cooptaţi în lot 5 juniori: Mihai Kereki, 18 ani, fundaş central (1 noiembrie 1996); Sebastian Petruş, 16 ani, mijlocaş central (27 martie 1998); Andrei Pop, 17 ani, atacant (26 martie 1997); Daniel Pîrv, 17 ani, fundaş lateral (18 februarie 1998); Paul Cubleşan, 17 ani, atacant (7 decembrie 1997). Felicitări tinerilor pentru promovare, dar aruncarea lor în luptă ar fi unul dintre ultimele lucruri pe care li l-aş dori. Nu pentru că nu-l văd pe niciunul în stare să-l întreacă pe Tade în clasamentul golgheterilor, ci pentru că sunt prea cruzi şi un debut pentru care nu sunt pregătiţi (fizic şi mental) ar putea avea repercursiuni grave asupra întregii lor cariere viitoare. Buuun… De zile întregi stau cu un ochi pe cele 10-14 ouă de Paşti din ogradă, iar cu celălalt pe PetrOOcci. N-am speranţe să fie el mărţişorul surpriză pentru meciul de duminică, dar stau cu ochii. Ultima informaţie despre el este că aşteaptă o şedinţă care va avea loc marţi (nu se specifică unde, FRF sau FIFA) şi speră că va fi analizat şi rezolvat şi cazul lui. Formaţia probabilă şi unic posibilă: Amadio – Tiago Lopes, Larie, Ene, Camora – Muniru, Carp – Chanturia, Jazvic, Deac – Tade (Păun).

Dacă nu ar fi toate adversarele de speriat, din cauza problemelor noastre, pe cei de la Pandurii Târgu Jiu i-am putea trece lejer la categoria „victime sigure”. Au lot, au antrenor cu pile la un general şi selecţioner, dar ceva nu se leagă, ci se taie. Probabil, jocul. Sau sunt concentraţi pe Cupa Ligii (aia de care noi ne-am scăpat rapid la Iaşi). Etapa trecută au pierdut acasă contra vecinilor lor olteni, deşi au avut o posesie de 66% (Braga a avut mai mult contra noastră, cu acelaşi folos ca al Pandurilor), iar în clasament ocupă un loc salvator de la retrogradare, 12, cu 18 puncte, sau unul retrogradabil, 13, dacă primim noi înapoi cele 24 de puncte furate (pe nedrept sau drept, tot furate sunt). Faţă de etapa trecută, revin în echipă 2 titulari care au stat pentru cumul de cartonaşe galbene, Dan Nistor şi Deivydas Matulevičius. Au fost recuperaţi Răduţ şi Elton da Silva, după nişte probleme medicale, dar este puţin probabil să fie folosiţi contra noastră. Primul nu are ritm de joc, după spusele antrenorului, iar al doilea nu a intrat încă în programul normal de pregătire al echipei. În schimb, fratele lui Elton, Erico da Silva, este accidentat în continuare. Un unşpe posibil: Gliwa – Unguruşan, Cordoş, Vasiljevic, Momcilovic – Pintilii, Anton – Buleică, Nistor, Nicoară – Matulevicius. Antrenor: Edi Iordănescu. Ăştia au şi rezerve care pot la o adică să intre pe teren: Mingote, Stanca – Paraskevas, Grecu, Pleaşcă,  Gezim Shalaj, Roman, Elton da Silva, Răduţ, Eric, Brata.

Numai de statistici nu-mi arde la acest meci, mai ales că e vorba de un adversar care ne-a băgat de câteva ori mortu’-n casă până în fundul grădinii, dar nici n-aş vrea să pierd cititorii care-mi lecturează articolele exclusiv pentru istoria meciurilor directe desfăşurate la Cluj: 4 victorii pentru CFR (1-0 în sezonul 2006-07 – gol Semedo şi 2009-10 – gol Alcântara; 2-1 în 2010-11 – goluri E.Kone şi Alcântara; 2-0 în 2011-2012 – goluri Sougou şi Kapetanos), 2 rezultate de egalitate (1-1 în sezonul 2008-09 – gol Y.Koné, tot 1-1 în sezonul 2013-2014 – gol Cadu) şi 3 victorii pentru Pandurii, două cu 2-1 (2005-06 – gol Bruncevic şi 2007-08 – gol Trică) şi una cu 3-2 (2012-2013, goluri Rada şi Bjelanovic.

HAI CFR!!! Ne aşteaptă un meci extrem de greu, cum vor fi toate de altfel, dar batem sigur cu 2-0! Pentru asta, băieţii trebuie încurajaţi timp de 90 minute (la 2-0 o putem lăsa mai ușor în prelungiri, ca să ne refacem coardele vocale pentru uralele finale și „ale, ale”). Este nevoie de foarte-foarte multă răbdare în tribune, fără tutun. Este posibil, mai mult, foarte probabil, ca oaspeţii să aibă posesia mingii în majoritatea timpului. Aşa-i felul lor, le place să aibă mingea, dar, cum se plângea antrenorul Pandurilor după înfrângerea din etapa trecută, unii jucători au probleme în înţelegerea aspectelor tactice şi sunt predispuşi şi la comiterea de greşeli individuale. De aceste lipsuri trebuie să profite ai noştri, ca șacalii, dacă-i nevoie. Avem destui jucători cu ştiinţa jocului (Larie, Camora, Deac, Chanturia, Tade), care au capacitatea de a-i coordona şi pe ceilalţi şi de a muşca la momentul oportun, în conjuncturile tactice favorabile, când adversarul este deconectat, obosit sau a făcut una dintre greşelile individuale pomenite mai sus. Deci, răbdare, încurajare, răbdare, încurajare până la ∞, c-or pica cumva şi alea 2 goluri. HAI CFR!!! Şi, cum zice rezerva lui Camora, Răzvan Pop, pe feisbuc: „Merem înainte, că înainte era mai bine!”. Mă rog, fundașii pot să se abțină să se avânte prea tare…

34 de comentarii

    • Mulţam, corectez. L-am trecut iniţial pe Răduţ în primul unşpe, apoi am aflat că nu va juca pentru că „nu are încă ritm de joc”. L-am titularizat în locul lui pe Nicoară, dar am uitat să-l detitularizez dintre rezerve. 🙂

      Apreciază

  1. Vazand cele 2 loturi ( interesant ar fi sa comparam rezervele ! ), e clar ca Pandurii e mai puternica, deci o eventuala victorie ar fi cu atat mai pretioasa . Daca n-o fi, in nici un caz nu trebuie sa ne suparam pe Trica si pe jucatori, ei chiar trebuie admirati ca n-au dat bir cu fugitii !

    Apreciază

    • La nivelul titularilor nu stăm rău, mai mult de atât, eu cred că stăm ceva mai bine. Problema vine -într-adevăr- când compari rezervele. Acolo e decalajul. Ce se poate face? Trebuie aplicată tactica de luptă a lui Paci (unul dintre foștii mei antrenori): „Tactica noastră principală în meciul de astăzi este ca nimeni să nu se accidenteze”…Am fost doar 9 jucători, a mai intrat chiar și Paci la vreo 40+ de ani și -după o muncă de lămurire obositoare- și șoferul…:) Parcă am mai povestit faza (chiar de 3-4 ori, dar ce mai contează). HAI CFR!!!

      Apreciază

      • Dacă nu se va ridica interdicţia de a legitima jucători, decalajul la nivel de rezerve va exista la toate meciurile din campionat. Trebuie să ţinem cont că în ultimele 6 etape nu se mai pot face transferuri. Şansa noastră este ca TAS să iasă cu decizia până prin 25 aprilie, ceea ce este puţin probabil, mai ales că nu s-a trimis încă (sau acum e pe drum) dosarul.

        Apreciază

        • Dacă e pe drum, e chiar foarte bine…Eu cred, însă, că nici măcar „pe drum” nu e, deocamdată. Parcă se aşteaptă motivarea comisiei, care -în mod surprinzător- n-a venit încă…Nu ştiu, ţi-am mai spus, totu-i pe dos, nimic nu merge, nu-mi place deloc…HAI CFR!!!

          Apreciază

  2. Felicitări pentru articol, aşa să fie! Îmi permit să te corectez, repercusiuni este cuvântul corect. Clar că eşti tânăr şi neliniştit, altfel ai fi ştiut. A fost ceva joc la TVR, dacă ţin bine minte – prin 1990, trebuia găsit un cuvânt, exact aista: repercusiune. Şi mai tătă ţara a greşit, neştiind forma corectă a cuvântului. Hai băieţii, haide CFR!

    Apreciază

    • Da, mulţam, aşa este, m-a lămurit şi google-ul. 🙂 Şi eu care credeam că oricum nu citeşte nimeni articolele. 🙂 FV m-a prins cu Nicoară, tu cu repercusiuni, îs curios cine va fi primul care va găsi a treia greşeală şi anume: corect este cofraj, nu cofrag (asta ca să pot să spun că am introdus intenţionat toate greşelile, să văd dacă citeşte cineva articolul). 🙂 ))))

      Apreciază

  3. link
    Arbitri: Petrescu Radu (Bucureşti) – Gheorghe Bogdan (Bucureşti), Velicu Bogdan (Bucureşti); rezervă Marchidanu Marius Cristian (Brăila); adiţionali Marcu Florin Mihai (Oradea), Unimatan Paul (Zalău).

    Observator FRF: Nicolae Grigorescu (Timişoara).

    Observator LPF: Aurel Beldeanu (Craiova).

    Apreciază

  4. Sunt foarte curios,cati CFR-isti vor fi prezenti la stadion sa-si arate atasamentul fata de echipa.Mi-ar placea foarte mult sa fim in numar foarte mare,ar ajuta enorm echipa.Hai CFR!!!+!.Acum ma pornesc si eu la drum catre Cluj.

    Apreciază

  5. Penibili, suntem de toată jena!; La cum şi ce încercăm să jucăm,ar fi mai bine să aruncăm prosopul şi să ne vedem de insolvenţă(!);îmi este clar că nu avem valoare şi lot de prima Ligă şi ceea ce este mai grav, rămânem şi fără psihic; sper să nu mai încasăm goluri şi să se termine coşmarul cu numai 0-2(!); NO COMMENT!

    Apreciază

    • Le-am pus note, dar sincer, nu știu dacă mai are vreun rost. Îl am pe plus pe Jakolis, care ar trebui jucat fundaș dreapta titular. Majoritatea se străduie, cât le permite harul, însă le ar trebui un antrenor adevărat, să scoată ceva din ei. Lopez, evident pe minus. Lipsește din ce în ce mai mujlt mintea clară care să facă jocul. În general, aceleași probleme ca și pe vremea lui Miriuță, doar cu un lot mai subțire.

      Apreciază

  6. Na, cum vă place ”next level”? Nu se mai pune nici problema evitării retrogradării. Peste trei zile scăpăm și de grija cupei, așa că putem să ne uităm fără stres la meciuri. Mă rog, cei care avem gust pentru aceste măceluri însoțite de jubilarea comentatorilor. Toată admirația pentru galeria inimoasă, au creat o atmosferă superbă. Ar trebui renunțat și la restul cu contracte măricele și băgați tinerii să adune experiență, să se formeze relații de joc pentru la anul, în speranța că echipa se va putea înscrie în ediția viitore într-un eșalon inferior.

    Apreciază

    • e un next level cu sarirea unor trepte, doar directia e gresita…. Dar no, cum ziceau unii, A.P. face ce vrea cu banii clubului… si a facut….

      Apreciază

  7. prea multe nu sint de spus ,o echipa foarte buna ne-a umilit,dar ca o parere personala cred ca echipa ar trebui retrasa din campionat ,nu stiu daca este posibil sau nu ,dar este pacat pentru numele echipei ,pentru palmares .Jucatorii nu sint platiti si nu se implica ,se vede de la o posta ca joaca la alibii,decit ciuca batailor mai bine te retragi ,pacat ,mare pacat

    Apreciază

    • Din pacate asta mi s-a parut si mie, joaca doar la alibi, iar faptul ca nu sunt platiti pentru unii e scuza perfecta. In fine, om trai si om vedea.

      Apreciază

  8. 2-0, 4-0, pronosticuri pt noi din partea unor colegi . Dupa Kiruj, am avea chiar un prim 11 mai bun decat Pandurii . In fine, eu am scris ca Pandurii prin prisma lotului e mai puternica si daca pierdem, nu trebuie sa dam in jucatori si antrenor . Am fost umiliti, dar nu jucatorii sunt de vina, nici macar antrenorul ( pe care-l cert numai pt ca n-a fost in a sa obtina licenta de antrenor ) . Ei sunt ultimii mohicani pe corabia scufundata, cine stie peste cateva luni ce lot vom avea si unde vom juca, la cu merg treburile acum, liga doua ar fi ideal, dar si asta numai daca s-ar rezolva un minim de finantare, altfel si de-acolo vom disparea rapid .

    Apreciază

    • Bela, nu am văzut meciul (am avut un eveniment în familie, cu nepoțelul în prim-plan, și la mine familia e pe primele 10 locuri), dar -din auzite și citite- băieții noștrii au jucat cu o lehamite greu de descris. Hm…Îmi mențin părerea, că -strict valoric- primul unșpe al nostru e mai valoros, dar contează enorm și celelalte condiții. Cam 6-7 jucători au fost titulari și în tur (iar restul rezerve des folosite), și au ajuns pe locul 2. Este clar ca lumina zilei, că ceva s-a rupt (de fapt știm foarte bine ce), cred că gașca asta nu mai poate fi ademenită cu nimic. Poate doar propria lor mândrie să tresară din când în când. Dacă nu, soluția este cea a lui Lengyel A., și atunci e jale mare, mare de tot. HAI CFR!!!

      Apreciază

  9. Am luat 4 de la Panduri, am mai luat si in alti ani 5 de la Rapid, 4 2 de la Chiajna deci nu e un capat de lume , problema cea mai mare mi se pare starea actuala. Saptamana actuala ne putem astepta ca firma care se ocupa cu fraiele financiare ale clubului sa mai taie din salarile unora si astfel se pune si mai multa sare pe rana noastra. Insolventa au vrut , insolventa au. Alta chestie: la Otelul Adamescu a fost anchetat pentru ca a bagat clubul in insolventa desi a avut profit in anul financiar precedent. Is tare curios ce situatie financiara a avut jucaria lui Arpi in anul precedent. Dan a pus perfect punctul pe y: Arpi face ce vrea cu jucaria lui si ce e mai grav e doar o jucarie care mai devreme sau mai tarziu era de asteptat sa se lepede de ea.

    Apreciază

    • nu poţi compara cele două cazuri. Administratorul judiciar a spus că „Nu ar fi avut temeiul să intre în insolvență dacă nu apărea această problemă cu finanțele.” (adică cele 11 milioane euro imputate clubului în toamnă)

      Apreciază

      • inteleg ce zici dar sincer situatia incepe sa ma depaseaza iar putinele mele cunostiinte despre insolventi si insolventa care credeam ca le am cred sunt mai degraba 0. Asta e:)

        Apreciază

    • Nu eu am pus punctul pe „i” , l-au pus altii atunci cand critikacii trageau semnale de alarma, si erau rapid pusi la punct cu aceasta replica… Da, sper sa se uite cineva si peste cum ma ajuns in insolventa, si sa explice cum s-au evaporat atatea milioane de euro si au ramas datorii de 21 de milioane…

      Apreciază

      • Raspuns de la un criticac care a bagat la capatana ce au spus aplaudacii: Arpikele nostru a fost fraierit de unii jucatori care nu au jucat nimic, au venit accidentati si noi nu am stiut de aceasta situatie(desi IM a zis ca urmarim 2 ani inainte sa aducem un jucator), apoi un bau bau de la Anaf Bucuresti ne-a mai bagat pe gat o datorie de ceva milioane. Opinie personala: Arpike + multi altii au imprumutat acest club iar acum a venit ora scandentei, tot acum s-a livrat nota de plata pentru „curvele” (in acceptiunea unora) care nu le-am platit. Mai elevat: Arpike cred ca a dat de dracu si una din scaparile lui se bazeaza pe intrarea CFR-ului in faliment(teza pe care nu o sustin).

        Apreciază

        • Era sa uit si de criza din Cipru, gurile rele spun ca si acolo s-au pierdut muuuulti bani, alte guri mai spun ca Arpi a incercat sa traga teapa celorlanti actionari. Oricum situatia e la fel de complicata ca un scenariu de telenovala care contine fainosag.

          Apreciază

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.