„Fotbal” despre CFR – file de arhivă (14)


E august 1969, ne numim CFR Cluj și ne aflăm cu ambele picioare – și ce picioare! ia priviți puțin lotul! – în Divizia A, gata de fotbal. Clujul are două echipe în prima ligă și fac pariu că n-o să găsești în vara lui ’69 vreun clujean căruia să-i fie jenă din această cauză, nici măcar atins de insolație.

Doctorul Constantin Rădulescu apare în documente ca fiind consilier tehnic, în timp ce antrenorul principal din acte este Ovidiu Hulea. Însă CFR-ul nu are doar picioare, ci și mâini: chiar dacă e trecut cu alte litere în gazetă (Lenghel în loc de Lengyel), recunoaștem numele unui portar foarte activ într-o vreme la rubrica de comentarii de pe Tribuna CFR!

CFR Cluj pornește de pe poziția 24 în clasamentul all-time al Diviziei A (post 23 august 1944), primul adversar este din Târgu Mureș, iar suporterii feroviari așteaptă victoria cu numărul 19. Viitorul sună bine! Așa că… Luptă, CFR! Onoare muncii grele!

***

Pentru a vă reaminti de victoria cu numărul 19 (etapa I, 2-0 cu ASA Târgu Mureș), vă invit să recitiți episodul inaugural al acestei serii, aici.

***

BONUS

580x0_1

Fostul portar al CFR-ului, domnul Lengyel Attila, la un meci în Gruia, alături de alți „tribuniști”.

119 comentarii

  1. …Au trecut 46 de ani de atunci…Sincere felicitări pentru această iniţiativă, sper(ăm) că a fost un real folos de-a mai uita de necazurile „prezentului”, şi în a „consolida” ceferismul în tribuniştii mai tineri. Peste alţi 46 de ani, în 2061, se va mai găsi cineva care să scrie nişte seriale despre „aventurile” CFR-ului din sezonul 2014-2015? Şi ce va scrie, oare, şi „unde”? HAI CFR!!!

    Apreciază

  2. Cu toții promitem să bem mai puțin, să halim doar crudități și să spunem povestea mai departe. Dar nu o să cităm din presa vremii. Vom începe așa: Era o iarnă cumplită, cum azi rar se întâlnește pe lângă Carpați. Mario tocmai plecase iar noi ne frământam creierii la gura caloriferului să rezolvăm impasul financiar al clubului. Fără noroc. Ipotezele cădeau în șanț ca bețivii, iar în bezna nopții doar jarul tigării lui Trică mai stătea aprins cu îndârjire. Ăi de mai sperau, ajungeau să cheme singuri Salvarea și să ceară să fie internați degrabă la nebuni. Și totuși…

    Apreciază

  3. Un domn deosebit,o legenda vie…Dupa acea intalnire multa vreme am ramas marcat de o remarca a dumnealui…Stand in bar la Cipri de vorba si privind spre Tribuna 1 acest domn imi arata la un moment dat o fotografie..si imi spune..Il vezi pe ala din stanga sus langa Naghel…eu sunt…M-am bocat,stateam langa o particica din istoria CFR ! Istoria aia adevarata,poate cu mai putina expunere dar cu multa dragoste sincera….

    Apreciază

    • Da, şi eu ţin minte momentul, după ce am ieşit din crâşmă, am şi „fotografiat” cu ochii pozele de pe perete. Au fost discuţii faine, domnul Lengyel m-a întrebat dacă mai ţin minte cât de urât l-a lovit Cuperman sau Contardo (mereu i-am încurcat pe ăştia doi) în meciul cu Politehnica Iaşi din 1969. Mai aveam mult pe-atunci până la primul buletin, dar parcă a fost ieri, ţin minte atmosfera din jurul meciului şi, ceţos, foarte foarte puţine faze din meci (golul marcat din careul mic în vinclul din dreapta portarului). 🙂

      Apreciază

  4. Depanam amintiri? Hai ca vin si eu cu una……. Caram magnetofonul proaspat scos de la reparatii pe Gruia, catre mine acasa in zona Rakoczi……La „caminul” CFR a trebuit sa-l pun jos (erau multe kile de fier in mag!) cateva minute….apare langa mine Ciocan (nu stiu cum de m-a recunoscut!) si ma intreaba daca am si benzi. Am avut…asa ca am mers la ei in hol si am bagat muzica, era o petrecere cu vinuri si (poate) pepsi…. Io am ramas cu amintirea „agatarii”….si oricum aveam muzica buna „di tat”, cumparasem benzi de la pilotii tarom de pe atunci…ca „dejeu” de scoala, ce eram…. Nu am trait degeaba….am amintiri…..si nu prea cred ca intereseaza pe cineva…

    Apreciază

  5. 04.02.2015 Ora estimata: 11:00 Complet: Nou Falimente 1 Tip solutie: Încheiere Solutia pe scurt: ADMITE DECLARAŢIA DE ABŢINERE Document: Hotărâre intermediară 04.02.2015 Deci nu se mai judeca pe fond azi, eu asa inteleg.

    Apreciază

  6. Retardilă: dacă tot ţi-ai adus aminte de Ciocan, să ştii că am şi eu un mare respect pt. el…Poate am mai spus (cer scuze…), când eram în probe la „văleni” (în toamna lu 78, erau în B atunci), era practic singurul care s-a purtat extraordinar cu mine, m-a ajutat, s-a interesat ce mai fac, chit că eram „concurenţa” lui pe post…:) Pe naiba, n-aveam nicio şansă, nu aveam valoare pentru ei, dar oricum am amintiri deosebite despre el, ca om. HAI CFR!!!

    Apreciază

  7. În timpul scurs de la apariţia acestui număr al revistei Fotbal, în clasamentul all-time ne-au făcut praf, băgându-se neruşinat în faţa noastră, Oţelul Galaţi şi Sportul Studenţesc. În schimb, noi am reuşit să umilim, absolut meritat, nu mai puţin de 10 echipe (Oţelul Reşiţa, Minerul Lupeni, Crişul Oradea, Juventus Bucureşti, RATA Tg. Mureş, ICO, CFR Timişoara, Dinamo Braşov, ASA Tg. Mureş şi Gloria Bistriţa), ajungând pe poziţia 18, cu următoarea linie de clasament (se socotesc 2 puncte la victorie, unul la egal): 20sezoane 627m 258v 176e 193î 818gm 744gp 692puncte. Poziţie în clasament valabilă deocamdată câteva ore. Dacă ne maltratează azi LPF cu 24 de puncte, cădem pe 20, ASA şi Gloria având câte 671. Ho, că nu zic bine, cele 24 de puncte tre’ să le transform în sistemul cu 2 la victorie, deci nu se scad decât 16, aşa că vom rămâne pe 18, indiferent de decizia de azi. Dacă pe şestache s-au plătit datoriile, poate ne va da liga 24 (16) în plus şi ne vom putea apropia periculos de Politehnica Iaşi, care e pe 17 cu 781 de puncte.

    Apreciază

  8. „Frana” de la aparitia lui a constituit un pericol pentru meleoanele miticilor….a incepu razbelu’ cata Transilvania…si miticii au castigat…si vor castiga in continuare… La Ardeleni nimica….la Mitici totul!!! Hai, Transilvania Independenta!!!

    Apreciază

  9. Noi cu totii, exceptandu-l pe Danesc -am incercat sa facem oarece fotbal….ba la U,ba la tzefer, ba la scolile sportive care erau…..Noi cu tatii jucam fotbal de performanta in diviziile nationale judet si/sau municipal.. Care e problema? Ceferisti au fost si raman, anti-ceferisti au fost si raman…Dar e vorbe de cei care au fost „din aia”…

    Apreciază

  10. Dosarul a fost trimis la alt judecator, care va fi la tribunal „decat” vineri. Avocatii clubului au facut cerere de urgentare, cererea a fost admisa si cam asta e tot pana la ora la care scriu. Acum e momentul in care „prietenii” din LPF ai CFR-ului pot puncta decisiv.

    Apreciază

    • De ce au facut atat de tarziu actiunea, daca chiar vroiau insolventa. Se stie ca in magistratura se misca greu, nu-i cum depui o cerere la RATUC si ti-o aproba pe loc…

      Apreciază

  11. No, anticeferistii pot jubila de’amu…mai au ce striga cu FCArpy…si altele… Ar cam fi locul si timpul sa se ocupe de iechipa inimilor lor, care este la fel in insolventa….M’auziti, voi aestia??? Macar aveti stadion de matineu moca…si de acolo puteti aminti de „Arpy”, ANAF, cefura…etc…dupa cat va lasa mintile…sau e iti avea in cavitatea cervicala…

    Apreciază

    • Solutia pe scurt: Admite cererea formulată de debitoarea F. C. CFR 1907 C. S.A.Dispune deschiderea procedurii generale a insolvenţei împotriva debitoarei F. C. CFR 1907 C. S.A.Califică cererile formulate de creditorii PP P. S.R.L. şi TG W. F. P. S.R.L., împotriva debitoarei F. C. CFR 1907 C. S.A., ca fiind declaraţii de creanţă. Deci unul din creditori e PPP, firma care isi face veacul la Sigma center. Cu siguranta vor aparea alti creditori in dosar, dar nu ANAF e creditorul principal. Pe de o parte sunt revoltat, la fel ca Dantesc, dar nu sunt atat de xtremist. Dinamo, U Cluj, Otelul, Rapid au intrat in insolventa si au scapat de datorii mari. Asta inseamna ca nu mai e competite fair play. Steaua nu mai e Steaua, e FCSB, adica alta entitate. Atat am avut de spus. Hai CFR!

      Apreciază

  12. Baieti,peluza Visinie aduna bani pentru coreografia meciului cu nuliversitatea din cupa.Daca doriti sa ajutati cu ceva banet puteti face acest lucru pe aceste doua conturi de la Banca Transilvania si din tara si din strainezia
    Lei/RON: RO81BTRL01301205615821XX
    Euro: RO30BTRL01304205615821XX
    In functie de cat banet se aduna se va face si coreografia.Fiecare banut conteaza.
    La observatii puteti scrie “Egyesület támogatás”, sau “Sponsorizare Asociație”.
    Spor la donatii.

    Apreciază

  13. Cica suntem depunctati si ocupam ultimul loc in Liga 1…. Deci in continuare suntem o piedica in calea miticilor pentru a ciupi meleoanele de la uiefa…. Nici de departe nu e konec-filma….sper ca nu ne lasam, sunt cateva posibilitati de atac judiciar…..dar cred ca pana la urma tot independenta noastra, a ARDEALULUI este solutia! Meci preliminar Ch.L : CFR 1907 – FC FN 2015 Bucuresti, primul meci international al unei echipe de la noi… Hai Transilvania!!!

    Apreciază

    • Daca am fost depunctati, o sa ne luam inapoi punctele pana la sfarsitul sezonului. Au mai fost vreo doua echipe in liga1 care au facut la fel.

      Apreciază

  14. Si inca ceva cei din Cuj pot dona personal la People Pub dinCluj, stradaDávid Ferenc 13A,nu stiu unde este dar va descurcati voi ,ca sunteti baieti dastapti mai.

    Apreciază

  15. Nu imi place cuvantul franar desi unora li se pare chiar fumos, am avut bunici care au fost angaji la diferite regionale CFR, am calatorit de foarte multe ori in locomotive si de multe ori am auzit acest apelativ care doar magulitor nu mi s-a parut. Asta asa ca un raspuns care nu is avea rostul. Revenid. CFR la inceput s-a vrut un club altfel, un club bazat de anumite valori care ne diferenteaza de sudisti .Toate bune si frumoase dar intre timp totul a inceput sa se schimbe, au inceput sa apara minciunile, a inceput sa se debaraseze de antrenori rapid si fara prea multe explicatii, apoi s-a inceput sa nu se mai plateasca la timp jucatorii motivul initial era ok nu jucati nu dam bani vazand ca totul merge aceste lucruri s-au generalizat. Vazand ca alte cluburi care au intrat in insolventa si-au continuat activitatea bine mersi, unii chiar in Liga 1 ai nostrii conducatori iubiti, respectati le-a suris si lor aceasta idee. Poate ca unora va place situatia asta, nu comentez. Ce va urma: habar nu am dar m-a prins o mica detasare , o mica senzatie de greata si de scarba dar de mers in Gruia tot am sa merg, iar daca printr-un miracol o sa mai luam un campionat sau o cupa bucuria imi va fi mult mai mica decat la trofeul 3 de exemplu. Asta e, poate is cfr-ist de ocazi. Aceasta discutie iar am prins-o in micul meu orasel cand batranii orasului comentau la adresa celor noi veniti ca de ce comenteaza asa de mult si voteaza alt primar decat cei nascuti acolo. Urat de tot am ajuns, sincer, urat. Azi nu e motiv de sarbatoare, chiar deloc.

    Apreciază

  16. De cheferetv(din anumite motive nu ma pot loga dincolo).”Felgueiras la CFR a ajuns sa aiba un nume, prin UCL, asa ca ar trebui sa fie un pic mai respectuos fata de club” , situatia e taman pe dos, datorita evolutilor lui Felgue, Camora, Kapetanos,Cadu, Bastos,Trica,Luis Alberto si muulti altii CFR a ajuns sa fie un nume in Euroap, asa ca clubul ar trebui sa aibe mai mult respect fata de ei.

    Apreciază

    • Respectul ar trebui sa fie de ambele parti. Nici jucatorii, nici clubul nu si-ar fi facut ceva nume in CL fara aportul celeilalte parti. Dar clubul e cel care le-a dat jucatorilor sansa de a juca in CL, nu invers. Jucatorii au fost angajati si (ne)platiti pentru asta. Cei care au valorificat aceasta sansa acum isi pot trece in CV realizari pe care altii nu le au. Nici unul din ei nu a venit din postura de super jucator care trage o intreaga echipa dupa el si nici unul nu a obtinut rezultatele din CL de unul singur.

      Apreciază

        • Si mie imi pare rau ca nu mai e Felghe in poarta, dar chestia asta nu trebuie judecata emotional. N-are importanta cine pe cine a contactat pentru ca nici una din parti nu a facut o favoare celeilalte parti. Fiecare a avut un interes, clubul a vrut un portar bun, dar necunoscut in Europa (deci mai ieftin), iar portarul a vrut sa joace in CL. Dar pe de alta parte, mai usor gasea clubul un alt portar bun decat sa gaseasca portarul un club la care sa joace in CL ca titular.

          Apreciază

          • Discutia o pornit de la faptul ca Felgue a zis ca jucatorii in Romania nu sunt respectati(referitor la salarii), un domn de dincolo a inceput sa il traga de urechi pt ca isi permite sa atace vechiul club(considera asta lipsa de respect).

            Apreciază

  17. Important este sa fim la 23 de puncte in spatele FCSB, iar la final, dupa incheierea campionatului, TAS-ul sa restituie punctele. Va fi cel mai controversta titlu castigat in Romania, dar suntem obisnuiti.

    Apreciază

  18. Referitor la depunctare,daca trebuia sa se plateasca ,conform termenelor pana pe 04.02.2015 ,cred ca 04.02.2015 se termina la ora24:00,asa ca noi am intrat mai devreme in insolventa,nu vad cvum sa ne depuncteze

    Apreciază

    • Corect ce spui, Luis, cam aşa este peste tot (inclusiv la transferuri), ziua se termină la la ora 24.00. Şi dacă „eu” eram programat la bancă la 20.00 să fac plăţilre ălea nenorocite, mă încadram în termen? Mă încadram. Nu scrie nicăieri -din câte ştiu- că plata trebuie făcută în ziua respectivă până la începerea şedinţei. Ok, comisia de azi poate decide depunctarea, pt. că în timpul şedinţei n-a avut, să zicem, nici documentul de insolvenţă, nici documentele de plată. Dar se poate face recurs, şi aici o mică paranteză; recursul se face NU pentru amânarea/sştergerea daroriilor, ci pentru o cu totul altă speţă, respectiv pentru anularea depunctării!! Am vrut să spun, că se poate face recurs, pt. că este o altă speţă, una la care s-a luat o decizie doar de fond, deocamdată. În concluzie, La recurs avem şanse mari să primim înapoi punctele (acolo deja se prezintă documentele, din care reiese că insolvenţa a fost aprobată cu 10 ore înaintea expirării termenului de plată), dar dacă -dintr-un motiv, sau altul- se menţine depunctarea şi la recurs, la TAS în mod CERT se va cîştiga speţa. Că până atunci înnebunim cu toţii, e o altă discuţie…:) HAI CFR!!!

      Apreciază

      • Kiruj,decizia asta de intrare in insolventa,nu trebuie sa apara in monitorul oficial?Si daca da intra in vigoare din acel moment,sau din momentul in care a decis judecatorul?Ca daca trebuie sa apara in monitor pentru a fi oficial,avem un problemo mare.

        Apreciază

        • din câte ştiu, aceste decizii nu apar în Mon.Of., doar cele ale ÎCCJ, şi altele, centrale. ESte o decizie „locală”, să zicem, are un alt regim juridic privind „mometul” intrării în aplicare. Inclusiv majoritatea ordinelor ministeriale nu apar în Mon.Of., de exemplu. HAI CFR!!!

          Apreciază

  19. Felicitări Luis, pt. iniţiativă!;Mâine cum ajung în Cluj mă opresc la BT;Cât priveşte poziţia noastră în insolvenţă, cu depunctare sau faliment, totul depinde de ce şi cum doreşte Arpike, să ajungem!;eu mi-am spus adesea punctul de vedere privind destinul clubului(ultima oară pe 3 febr.at 11:08), care în continuare este coordonat,din umbră(Dubai), după vrerea şi”muşchii-arabului”care, încă, deţine comanda; dacă ar dori(?),ar putea plătii fără niciun fel de probleme datoria-urgentă de 400 de mii euroi şi nu i s-ar simţi nicio lipsă in bugetul recent completat cu meleoanele primite de la RDS; dar, nu-i aşa, că-i uşor de rezolvat cu banii altuia(!); rămân la părerea, că din diverse”cauze ascunse”nu s-a vrut efectuarea operaţiile premergătoare insolvenţei, care era de mult (vara-2012) anticipată, iar acum(în vară)am fi ieşit din insolvenţă(!); Hai CFR!

    Apreciază

    • Oh,dar nu este initiativa mea,baietii din galerie se ocupa.Eu am aflat pe un alt site,si incerc sa dau mai departe.Neavand „feisbuk” am scris aici si pe chefere.Pe plan local vorovesc cu pretenii si incerc sa-i mobilizez si pe ei.Hai CFR!!!+!

      Apreciază

  20. De data asta tre să-i spun şi eu felcer, chiar dacă vă supăraţi. Acum e chiar vina lui că nu a întocmit mai repede actele, iar şi iar joacă la două capete şi din pură prostie distruge şi ce a fost bun. Cred că nu domnia sa a adunat acele puncte pe care le-a cedat acum. Aşa că spun şi eu că e timpul să plece de la echipă.

    Apreciază

  21. Inca nu v-ati dat cu seama: TREBUIE distrus tot ce este Ardelensc…CFR a atentat cu succes la meleoanele miticilor (care cica li se cuveneau) deci urmeaza pedeapsa…. Vorba lui nea Ando: ce plm vreti de la mitici? Dinamo are 16 meleoan, din care s-a ierat orisicat…Va asteptati sa fim in acelasi nivel judecati? Greseala totala! Singura solutie: ARDEAL INDEPENDENT! Si nu glumesc…

    Apreciază

  22. Imi poate si mie cineva sa imi spuna pe ce se bazeaza atunci cand afirma ca la recurs punctele se vor intoarce inapoi? Dar sa fie cat se poate de logic lasand la o parte subiectivismul…Multumesc !

    Apreciază

    • Pe faptul ca unii sustin ca CFR a intrat in insolventa azi si nu mai avwa cum sa plateasca tot azi. Azi care pentru ei inseamna termenul de plata. Problema e ca termenul de plata nu expira azi la 23:59. Termenul de plata a expirat acum multa vreme. Drept dovada depunctarile care s-au aplicat pentru fiecare doua săptămâni care au trecut de la termenul de plata.

      Apreciază

      • Corect…Si trenul pleaca la o ora bine stabilita il doare in bascheti pe mecanic ca bancomatul nu ti-a dat banii necesari si ca tu nu ai ajuns in timp util sa iti cumperi bilet

        Apreciază

  23. Daca chiar e adevarat ca jucatorilor gen Maftei, Ganea, etc la care se aveau datorii, li s-a spus sa aibe rabdare inca cateva saptamani fiindca li se vor da banii si se va putea evita si depunctarea clubului, iar acum Muresan incearca sa intre in insolventa in asa fel incat sa scape de datorii, dar sa nu fie depunctat, atunci mi se pare extrem de josnic ce incearca sa faca. Iar daca va reiesi ca asta e adevarul, eu cred ca voi renunta sa mai fiu un suporter al clubului. Ma asteptam ca datoriile care jucatori si antrenori sa fie platite din banii de la televiziuni sau din transferul lui Felghe. Daca cele la stat si la firmele lui AP samd se pot pune pe insolventa, mi se pare un mare furt sa nu-ti platesti angajatii.

    Apreciază

    • Stiridesport.ro a aflat un detaliu extrem de important din acest proces: CFR Cluj a refuzat varianta prin care LPF să vireze direct în contul jucătorilor banii din drepturile TV, ceea ce ar fi însemnat stingerea acestor datorii şi chiar evitarea depunctării!
      „Cu siguranţă că n-ar fi fost depunctaţi! Punctele nu intră în contul jucătorilor. Nimeni nu şi-a dorit să piardă CFR puncte, era important ca fotbaliştii să-şi ia banii munciţi. Dar cei de la Cluj făcut tot posibilul să nu se întâmple asta”, a spus Consilierul juridic al Asociaţiei Fotbaliştilor Amatori şi Nonamatori din România (AFAN), Lucian Enache.

      Apreciază

  24. noa ase, o traim si pe asta. stau si ma intreb daca astia ramasi pe aici mai suntem considerati suporteri de rezultat. 🙂 hai CFR!!! – macar pe asta am lamurit-o: nu e CRF e CFR!!!

    Apreciază

    • Pai da ,suntem suporteri de rezultat,rezultate proaste.Nu spun ca nu mi-ar place sa avem rezultate bune,dar daca asta este atunci asta este.Eu tot cu CFR-ul voi tine,si la bine si la rau.Vedeti mai sus am pus niste date de cum am putea ajuta galeria pentru a face o coreografie frumoasa pentru meciul de cupa cu Nuliversitatea.Daca sunteti suporteri si la bine si la rau ,puneti si voi 10/20/30/50 de lei,fiecare cat doreste si cat are.Conteaza gestul.Hai CFR!!!+!

      Apreciază

    • Daca Vasile Ciorca asta, de care aud prima data, e unul dintre administratorii clubului, de ce nu e trecut pe organigrama, „alături de Iuliu Mureşan, Ştefan Gadola şi alţii”? Nu a fost trecut acolo niciodata.

      Apreciază

  25. La acest moment, de astă dată, Il Presidente a procedat bine alegând răul cel mai mic plătind proprii jucători, care erau în colaps, în detrimentul unor No Name (pt.CFR),alde Voivuleţ,Ganea,etc.de aducerea cărora se face cel mai vinovat;dar este responsabil pt. nedemararea din timp a procedurilor de INSOLVENŢĂ, din care cauză am ajuns în imposibilitatea efectuării de plăţi unor terţi şi constrânşi la termene fixe de plată-integrală, iar în final la jenanta şi împovorâtoarea depunctare;RUŞINE!;bănuitele ”şmenozeli” să fi fost la mijloc(?); cu siguranţă:DA; altfel nu cred că se accepta faza în care ţi se calcă orgoliul în picioare şi eşti aruncat ca o cârpă, în coada clasamentului, în derâderea întregii lumi(!).

    Apreciază

    • Asa este Racheta,rade lumea de noi.Am fost azi sa depun banii la banca pentru galerie,cand a vazut aia de la casa unde depun banul,imediat mi-a zis de depunctare si insolventa.rau am ajuns.Mi-a fost rusine.Nu de echipa ci de situatie si in locul celor care ne-au pus in aceasta situatie.Hai CFR!!!+!

      Apreciază

      • Si nu le-ai zis ca nu pentru conversatie ai venit. Serios, chiar nu ii inteleg pe acesti functionari, cat trebuie sa inteleaga clientul nostru, stapanul nostru, nu trebuie sa infigem cutitul in rana clientului.

        Apreciază

        • Ioane, la noi totu-i pe dos…Clientul e pentru funcţionar…Îmi aduc aminte de un afiş lipit la Poliţie, la taloane, ceva de genul: ” nu insistaţi, că devin nervos”, etc. A şi dispărut (după vreo 6 luni de „promo”), a fost cam prea mult chiar şi pentru şefii lor…HAI CFR!!!

          Apreciază

        • N-a fost vorba de rea intentie,doar a intrat in vorba pe tema.Ce am vrut sa spun este ca stie toata lumea de noi.Suntem populari.In schim ce vad pe toate siteurile de sport la commentarii,sincer ma sperie.Asa de multa ura eu nu am vazut pana acum,o ura cu conotatii etnice.Serios ma gandesc daca mai merita sa raman in tara aceasta.Oameni din toate colturile tarii ,de toate varstele comenteaza cu o ura de te sperie efectiv nu-i inteleg,este vorba de fotbal,sau ce dracu.La multi le-a stat in gat aceasta echipa,si motivele sunt diverse,nu numai legat de sport.

          Apreciază

          • Eu m-am dus in urma cu vreo doua sa-mi iau un fular nou pentru returul ce vine, de la magazinul clubului. S-a uitat aia la mine de parca am picat de pe Marte :-))) Bine, de cate ori trec pe acolo nimeni nu e inauntru, Ma mir ca nu l-au inchis si pe ala, la cati suporteri ii trec pragul…

            Apreciază

            • Sper ca ai luat un fular cu un material asa mai soft,ca fularul ala vechi imi facea cucui in cap.Poate n-ai observat dar in timp ce te bucurai la goluri si invarteai fularul ,ma mai loveai peste mutra.Nu ti-am spus atunci ca n-am vrut sa-ti stric bucuria.:-))))Hai CFR!!!+!

              Apreciază

  26. Racheta: ai dreptate, aş ierta multe lui IM (unele lucruri oricum NU), dacă finalitatea acestei telenovele este plata PRIORITARĂ a restanţelor la cei rămaşi. Ar însemna enorm. Referitor la depunctare, chiar dacă s-au făcut anumite stângăcii (oricum celor de la CFR -şi în special lui AP- îi plac situaţiile / combinaţiile pe muchie de cuţit, „ruleta rusească”, şi altele asemenea), eu unul nu-mi fac nicio grijă cu punctele. În mod cert nu le vom primi nici la recurs (e o presiune/psihoză „antiCFR” imensă, etc.), dar în mod cert la vom primi înapoi la TAS. Îţi spun sincer, nici nu mă interesează toată povestea asta (oricum asistăm la o „explozie” de păreri, interpretări, scenarite, etc.), poate doar atât, că era nevoie de un „moment 0” (dpdv financiar/managerial) şi la CFR. Pe mine mă interesează aproape exclusiv ce va face echipa, cum va reuşi (sau nu) să se impună Eugen, tactica de joc, aşezarea, adică strict planul sportiv. Restul, Dumnezeu cu mila…:) HAI CFR!!!

    Apreciază

    • Kiruj,a spus Dacid mai sus ceva,referitor la cum ii poate strange de coaie AP pe aia de la LPF cu drepturile TV,asa ca ,nu cred sa se ajunga la TAS,plus ca ar fi o speta de toata jena,si iar ne facem de caca in Europa.Hai CFR!!!+!
      Referitor la contributie,asa macar ,daca vi la meci ai sa ai satisfactia ca ai participat si tu la coreografie.Sper sa fie ceva frumos.

      Apreciază

      • Luis,nu ii poate strange de nimic arpike… fiindca daca nu isi respecta obligatiile contractuale ii se rezilieaza contractul automat se face urgent alta licitatie si asta e…Plus ca daca s-ar risca sa faca asta si i-ar fi reziliat contractul ar intra in instante civile pentru despagubiri care cu siguranta nu sunt mici. Cat despre latraii care urla cu satisfactie pe diverse siteuri…Nu va faceti griji sunt doar cativa si aceeiasi care sub diverse nick-uri posteaza pe toate siteurile dedicate…Griji ar trebui sa ne facem noi fiindca daca nu ma insel si aia de la Poli Tm dupa ce le-au fost luate,date inapoi punctele …Daca nu ma insel au fost retrogradati direct in liga V-a..sau nu s-am mai inscris in competitie…Nu mai stiu…Griji ar trebui sa ne facem fiindca nu mai sunt surse de finantare si in conditiile astea nu stiu daca vom mai primi licenta pentru sezonul viitor…Norii negri nu s-au imprastiat chiar daca am intrat in insolventa…

        Apreciază

        • Sper sa nu avem soarta timisorenilor.Ar fi pacat,mai ales ca s-ar bucura toti aurolacii idioti duin tara.Si si de-a dracu Hai CFR!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
          Stiti ce ma deranjeaza cel mai mult?Ca nu pot face nimic,sunt legat de maini si picioare.Imposibilitatea de a ajuta, ma scoate din minti.Nu radeti de mine,dar visez ca,castig la loto si ajut echipa sa iasa din cacat.Sigur am innebunit.Vai,vai bine ca muherul nu citeste ca ar fi vai si amar de paula mea:-))

          Apreciază

  27. Fiind un moment special in viata clubului, intrevin si eu un pic . Efectiv nu inteleg de ce nu s-a depus cererea de insolventa din timp, cum au facut Dinamo , Rapid si U ? Comisiile au fost chiar , sa fim sinceri, ilegali de intelegatori cu noi, dar duetul , prefer sa nu continui … Apoi chiar tribunalul, uluitor de intelegator, la U, spre ex, a durat toata aprobarea cateva saptamani ! Deci toti ne ajuta, iar duetul … Dupa tacerea lunga si lasa, azi felcerul ne transmite, via Camora, ca ne vom primi punctele . Care Camora zice ca au de primit restante, deci in fapt au fost trasi in piept toti( voi laudati masura ca cei 5 nu-si primesc banii, eu o detest, pt ca felcerul le-a cerut intelegere prin scrisori otravite, daca ajungem sa aplaudam banditismul ordinar, inseamna ca avem si noi serioase probleme ! ) . In mod normal, n-ar trebui sa reprimim punctele, ultima decizie a fost in 24 dec, amanarile, simple termene de gratii si atat . Dar cum la liga si la frf totul e ” normal „, probabil vom reprimi punctele . Si ? Raul a fost facut, pana ce si El mundo deportivo a scris despre noi . Sau voi veti fi bucurosi, ca Maftei, spre ex, va primi in loc de 100.000 , sau cat are, doar vreo 10.000 si asta dupa mai bine de un an ?! La fel, Mandorlini, Grigoras si multi altii, printre care si echipa aia sateasca cu care am jucat in cupa ! Dar si angajatii clubului, care s-au daruit total pt club . Rusine, rusine, rusine !!!

    Apreciază

    • Pentru prima data is perfect deacord cu opinia ta. Multa sanatate iti doresc si nu iti mai macina nervii pt problemele grave de la echipa. Mult noroc!

      Apreciază

    • Bela, ai perfectă dreptate cu fondul problemei, „din păcate”…Eu am zis doar că, în situaţia dată, ar fi o soluţie de montare a jucătorilor rămaşi prin plata prioritară a acelor restanţe, la restul cum se va eşalona prin planul de reorganizare. Cu expresia „Banditism ordinar” nu pot fi de acord, totuşi, voi încerca să explic mai detaliat de ce zic asta, dar -oricum- nici „măsură elegantă” nu este, ai dreptate. HAI CFR!!!

      Apreciază

    • Domnule Bela, ai perfecta dreptate. Comisiile ne-au dat amanare dupa amanare, si amanarile ne-au fost data ca sa PLATIM, nu ca sa se umble cu smecheria. Au fost mintitit atat fisti jucatori ( conteaza mai putin care-s petarde care nu) cat si comisiile. M-ar surprinde daca ar iesi cineva in fata din comisie si ar spune : da, noi am dat amanare pana pe patru februarie ca sa itnre CFR-ul in insolventa in 3 si sa nu mai plateasca.
      De unde au fost bani pentru cotnatonament in Croatia, daca pentru evitarea depunctarii nu au fost ?
      In plus, dosarul de insovlenta trebuia bagata cel tarziu in octombrie. Bine, de duceam in Europa League, dar cu meram eliminati, pac! la insolventa cum ar spune-o Agamita Dandanache.

      Apreciază

    • Scuza-ma, dar iar vorbesti fara sa citesti inainte si exagerezi/dezinformezi si dai apa la moara uistilor. Am pus linkul cu dosarul de insolventa U Cluj acum vreo doua zile, daca te uitai pe el, ai fi vazut o coincidenta stranie. U Cluj si-a depus dosarul la tribunal pe 29.01.2013 iar la CFR Cluj pe 29.01.2015 🙂 Ciudat, nu? La U Cluj s-a admis cererea de intrare in insolventa pe 06.02.2013 iar la CFR Cluj pe 04.02.2015. Deci au fost DOUA zile de uluiala intelegere din partea judecatorului, nu saptamani, cum ai scris tu.

      Apreciază

  28. Off: nu ştiu cine este acel 1u de pe stiridesport.ro, dar tot respectul pentru domnia sa! Combate bine, mă unge pe la suflet. O fi unul de site? Oricum, mulţumesc pe această cale!

    Apreciază

  29. hai CFR!!! cata ura exista impotriva noastra, incredibil! sper sa ramanem in gatul multora si de acum incolo, victoriile vor fi cu atat mai dulci! semifinala de cupa, dpmdv, este prioritara. hai CFR, sa le dam cu bocancii-n cap (si fotbalistic vorbind 🙂 )!!!

    Apreciază

  30. Intrarea în INSOLVENŢĂ reprezintă, doar de moment, o mică”scăpare” de grijile financiare;dar, să nu ne amăgim(!), oare de unde vom avea resurse ca să supravieţuim până la viitoarea tranşă din drepturile TV, atâta timp cât nu producem şi nici nu vindem nimic(?);ceea ce era imperios necesar şi s-a realizat, a fost plata(şi aceea nu integral!) jucătorilor din lot şi f. important a”muncitorilor” clubului; În turneul din Croaţia,am fost invitaţi şi se presupune că, costurile au fost minime; ticăloşiile nefondate care se revarsă,mereu, la adresa noastră, mă determină să lupt şi cu mai multă îndârjire împotriva contestatarilor care fără argumente pertinente continuă să ne împroaşte cu noroi; cu atît mai mult mă intrigă, mie ruşine şi mă doare cînd văd cum conducerea tratează cu superficialitate şi ignoranţă situaţia de criză, de ei creeată, acceptând cu nonşalanţă şi dezinteres ”şifonarea” f. serioasă a blazonului-CFR(!)

    Apreciază

  31. T-side, ia-te frate de mine, ca doar sunt obisnuit . Totusi pt a nu crede lumea ca vorbesc aiurea, precizez, ca U a solicitat prima data insolventa Tribunalului comercial Cluj in data de 3 ian 2013, iar la 7 ian le-a fost respinsa ! Ca mai apoi s-a revenit( inclusiv Scutul negru, firma de paza ) si in final s-a aprobat, e alta poveste, ca si muarea procesului la Botosani . Zici ca dau apa la moara uistilor . Pro primo, aici parca suntem aproape exclusiv ceferisti, nu ?! Apoi,am vrut doar sa arat, ca TOTI, de la comisii, tribunal etc au fost super intelegatori cu noi, si tot degeaba ! In fine, vad ca unii inteleg unde si de ce am ajuns, altii o lalaie . Asta e , nu putem fi si nu trebuie sa fim toti la fel .

    Apreciază

    • Nu ma iau de tine, in mare parte ai dreptate insa nu-mi plac posturile cu chestii neadevarate. Atata tot. Mai pun o data linkul cu U: link Aici scrie negru pe alb: ‘Data inregistrarii 29.01.2013’ Tu de unde ai scos 3 ianuarie 2013?

      Apreciază

  32. Va apreciez pe cei care mai aveti nervi si chef sa dezbateti aceasta situatie jenanta in care a ajuns echipa noastra de suflet. Mie mi-e lehamite de situatie si nu mai am chef sa ma implic si sa pun suflet acolo unde altii isi baga picioarele (jegoase si cangrenate). E dea dreptul rusinoasa aceasta situatie cu depunctarea si nici macar eventuala primire a punctelor de la TAS nu o mai poate indrepta. Rusine celor care se numesc „conducere” pt nepasarea (neputinta) de a ajunge aici. Nu stiu cum ii va mai mobiliza Trica pe jucatori, care dupa ce au jucat pe burta goala, au ramas acum si fara puncte. Va felicit si pe cei care va implicati in sponsorizarea coregrafiei, dar mie nu de asta mi-e teama ci de coregrafia din teren. Cred ca e cel mai nasol moment cand ii puteam intalni pe vecinii de insolventa si mai ales intr-o dubla mansa. Eu nu prea mai zaresc nici o luminita, pt ca dupa parerea mea insolventa nu e decat o aparenta rezolvare, pe termen scurt, a problemei, un fel de a ascunde gunoiul sub pres. Sa auzim de bine!

    Apreciază

    • Saul,eu cred ca este cel mai bun moment ,sa dovedim ca suntem peste ei.trebuie sa-i scoatem din cupa.Sper sa se mobilizeze suporterii CFR-isti si sa vina cat mai multi la meci.Noi nu sustinem conducerea,noi sustinem echipa,si aceasta echipa merita sa fie sustinuta ,si la bine dar in special la rau.Hai CFR!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!+!!!!!!!!!!!!!

      Apreciază

      • Corect! Ar fi bine să înţelegem cu toţii, că orice supporter, oriunde, vine pt. echipă, nu pentru conducere, nu pentru patron. Echipa trebuie susţinută, fraţilor! HAI CFR!!!

        Apreciază

    • Te salut, Saul, bine că te „auzim” din nou! Insolvenţa poate fi o soluţie, dacă este şi dorinţă sinceră de-a „vindeca” bolnavul. Totul depinde de ce s-a luat această măsură: pt. a mai trage de timp (cum spuneai şi tu), sau pt. a scăpa de tumorile cangrenoase. Nici eu nu ştiu ce să spun…Important e, că mai avem -totuşi- o echipă (bunicică, zic eu), totul depinde -cum spuneai- de factorul psihic. Să vedem. HAI CFR!!!

      Apreciază

      • Daca vorbim de factorul psihic,nu cred ca stam asa rau.Ok suntem in insolventa DAR chiar daca in detrimentul celorlalti jucatori care au plecat si nu au fost platiti (gest urat dealtfel) cred ca acei bani ,sau macar o parte au ajuns la cei ce joaca acum la noi.Altfel nu se explica atitudinea lui Camora,Deac Tade &companii.Daca jucatorii acestia sunt platiti si stiu ca jucand bine,la vara, au o sansa sa plece la echipe mai bune,si luand in considerare nivelul campionatului nu cred sa fie bube.Oricum pentru noi cel mai important moment in acest sezon este meciul cu nUliversitatea.Pe astia trebuie sa-i eliminam,dupa aia mai vedem noi ce intentii are AP si IM.

        Apreciază

        • Luis si eu voi ramane langa echipa, nu dau bir cu fugitii, dar parca nu mai am aceeasi tregere de ininma. PS. De se va intampla sa castigi premiul cel mare am niste ponturi unde ar fi mai nimeriti banii tai: o casa de copii de peste o suta de suflete, un centru de ingrijiri paleative pt bolnavii de cancer in stadiu terminal si cel mai recent loc descoperit, o vaduva care-si creste cu mare greutate cei trei copii minori. Daca-ti mai raman mai am si alte cazuri si apoi poti pune ceva si in conturile jucatorilor, dar fara sa treaca prin vistieria clubului:)

          Apreciază

  33. Kiruj, inainte sa dezvolti ideea ca n-a fost banditism ordinar procedura felcerului, un pic dezvolt afirmatia mea . Au cei 5 restante legale de primit ? Au, fara doar si poate . Temeiul juridic ? Hot comisiei parca din 24 dec . Acum urmeaza doua termene de gratie . Cum a fost posibila ? Prin ACCEPTUL celor 5 ! Care au fost de acord cu amanarea platilor in urma scrisorilor trimise de felcer, care i-a aburit bine de tot . Fara acordul celor 5 era posibila amanarea amanarii ? Evident ca nu . Si atunci, cum se cheama manevra de intrare in insolventa ? Sa fiu clar, ma repet, trebuia sa se ceara insolventa din timp si atunci era in regula . Dar sa fentezi in ultimul hal niste oameni care aveau incredere in tine si intelegere deplina la solicitarile tale, ei bine, asta este cel putin banditism ordinar !

    Apreciază

    • Bela, nu contest certitudinile spuse de tine. Nu sunt de acord cu „încadrarea artistică”, cu terminologia ta, şi ştiu foarte bine ce spun. Prin 91-94 am trait şi eu ceva similar cu echipa mea, ştiu exact ce am simţit, cum era. Nu intru în detalii, poate altă data. HAI CFR!!!

      Apreciază

  34. PS. Neplata datoriilor de catre duetul mult iubit nu este ceva nou sau accidental . A fost inca din primii ani o politica dusa de cei doi . Sarboaica Marijan ne-a ” reparat ” in timp record jucatorii accidentati grav, duetul uitand s-o si plateasca . Apoi aproape toti jucatorii si antrenorii care s-au transferat de la noi aveau sume importante de primit . Eu cred ca numai Cadu si-a primit cu regularitate banii, in contrapartida stiti bine care a fost rolul lui . Comasarea cantonamentelor, renuntarea la echipa a doua, declararea participarii la EL ca lipsita de sens etc erau alte masuri care prevesteau renuntarea la sprijinarea echipei . S-a dorit intr-adevar vanzarea, dar numai in doua variante inacceptabile pt niste investitori normali : die vanzarea doar a 49% din actiuni pt a detine puterea si in continuare, fie vanzarea totala, dar la un pret urias, in care a inclus pretul stadionului la un nivel egal cu al Cluj Arena ! Desigur, ambele variante au fost sortite esecului, acum vorba lui Miri, cu Dumnezeu inainte !

    Apreciază

  35. multumesc Cj-07,Caneto ,Dantesc pt cuvintele si gindurile voastre ,m-am simtit foarte bine alaturi de voi ,si oricind mai organizati o intilnire a suporterilor ,voi incerca sa ajung si eu indiferent in ce liga evolueaza echipa,mai ales ca acum datorita crizei generale in sfirsit am ajuns sa muncesc jumatate de zi si nu toata ziua.Va salut cu stima deosebita pt tot ce faceti pt Cfr

    Apreciază

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.