„Fotbal” despre CFR – file de arhivă (13)


Cam nepotrivit numărul episodului (13) dacă ne gândim că se încheie cu promovarea echipei CFR Cluj în Divizia A, dar – nefiind suporterii echipei Gloria Bistrița – n-are rost să scotocim după eventuale „ghinioane” pe final de campionat, că n-o să găsim. Cu toate că la jumătatea campionatului atacul CFR-ului a pierdut două piese de bază (Petrescu și Mazurachis), liderul autoritar a marcat cele mai multe goluri din Seria a II-a. CFR Cluj încheie sezonul 1968/69 cu doar 6 înfrângeri în 30 meciuri, adică un rezonabil 20%.

Pentru curioși: Gaz Metan Mediaș termina pe locul 10, Jiul Petroșani ne aștepta în Divizia A, iar Ioan Ovidiu Sabău tocmai împlinea 1 an, 3 luni și câteva zile…

În fine, totul e bine când se termină cu bine. Operația Doctorului Constantin Rădulescu a reușit. Pacientul nu numai că a supraviețuit, dar a fost promovat pe alte culmi fotbalistice. Felicitări, CFR 1969! O altă filă din istoria clubului se încheie aici. Vor urma altele…

***

200 de comentarii

  1. Şi pe mine mă îngrijorează condiţia fizică, dar mai mult ceea psihică, mentală- eu, aşa i-am perceput la cele două meciuri(de acasă)de verificarte; pe lângă faptul că unii aleargă precum bunica, se poate observa f. limpede că sunt momente bune din joc în care,unii, sunt total ”absenţi”, iar Trică mi s-a părut că este departe de-ai mai putea resuscita, mai ales dacă vom intra în insolvenţă; fără un preparator fizic profesionist şi un fizio-terapeut priceput în recuperări, la lotul şi aşa f. subţire(vor mai apărea suspendările şi accidentările!), ne va fi f. greu să ţinem ritmul; Doamne, ajută-ne ca transferul lui Felghe şi al lui Tade să se realizeze convenabil şi pt. noi,iar din sumele,astfel obţinute, obligatoriu e nevoie de efectuarea unor plăţi către jucători, altfel nu ne mai revenim niciodată, din acest marasm(!); Hai CFR!

    Apreciază

  2. Din cauza restanţelor salariale(provocate în primul rând de AP), Felgueiras (îi mulţumim!) a plecat liber de contract(cum va pleca şi Tade!) şi din ce visam că vom lua pe el(1mil.)în urmă cu 6 luni,am ajuns să ne”bucurăm”că am ”scăpat” de el şi de salariile sale restante (Halal!); în această acută criză financiară şi pe stomacul gol,este o blasfemie să le mai ceri băieţilor determinare, sacrificiu, disponibilitate la efort, să mai şi joace fotbal(!?); în acest ritm,încet, dar sigur, se îndeplinesc”prorocirile” lui AP şi ne vom scufunda inevitabil spre ligile inferioare realizându-se astfel dorinţa lui;pt. că numai prin dispariţia clubului, de pe firmamentul primului eşalon fotbalistic, s-ar putea realiza, f. important pt. EL şi ştergerea din mentalul colectiv (al publicului, al mass-media,ANAF) şi nu numai, a persoanei sale; retras,intr-un con de umbră ferit, liniştit şi bine protejat,singura piedică a realizării planului său o reprezintă echipa de fotbal, care jucând în L.1, la vedere, nu-i poate face uitată persoana şi NUMELE, pe când, dacă am retrograda (am provoca şi satisfacţie duşmanilor) , nu s-ar mai pomenii şi nici nu s-ar mai INTERESA ”nimeni”, cel puţin,vreo 4-5 ani,de CFR şi evident de ARPIKE(!); POATE că într-un târziu, când se vor fi rezolvat toate matrapazlâcurile financiar-contabile şi”apele se vor mai limpezi”,când se va restabilii liniştea şi NORMALITATEA,când se vor introduce alte reguli şi legi care să încurajeze investitorii,va reveni la sentimente mai bune faţă de jucăria lui(!);Până atunci va trebui să ne mulţumim cu puţin şi să ne consolăm că,încă,existăm(!); Hai CFR!

    Apreciază

    • Interesant ce spui, este şi asta o ipoteză demnă de luat în seamă…În altă ordine ordine de idei, sunt apoape convins că am luat ceva marafeţi pe Felghe (prin cârciumi se vorbeşte de 800000-820000 eu), dar nu cred că e interesul clubului să facă mare tam-tam din treaba asta, că imediat apare haita „la recuperare”…:) HAI CFR!!!

      Apreciază

    • Interesanta formularea – restante salariale datorate lui AP. Din cite imi amintesc eu a declarat de peste un an ca nu va baga bani la echipa si ca aceasta trebuie sa se „autogospodareasca”. Pe de alta parte, ciudat ca toata vina i se arunca pe umeri desi mai sunt si alti actionari. Dar aia au fost „buni” pentru ca au imprumutat clubul, sa prinda si ei un teren, nu? Daca nu de la aramata, macar pe linga Mall?

      Apreciază

  3. CFR Cluj = CFF Cluj = Club Fara Finantare din Cluj. Ce s-a intamplat cu calul tiganului? Cand sa se obisnuiasca fara mancare, a pierit de inanitie.

    Apreciază

  4. Felgueiras e un domn…AP este vinovat de tot si de toate… S-au cam intors valorile, din pacate nu numai in Romanica, ci si la noi, la franari….La o spalatorie auto sunt angajate 10 gagici/gagice, care fac un show la spalarea de masini ca se aduna tata Arizona….Vin si se distreaza gratuit, vazand muuuulte tzatze…aplauda…. Clientii spalatoriei nu sunt dispusi sa plateasca decat spalarea masinilor, ma rog, majoritatea….dispar tzatzele….voyeusrii mai vin sa incerce sa vada macar cate o tzatza…dar nu vad…. Se rascoala! Mai, pulelor, pe banii nostri nu ne mai dati Tzatze??? RUSINEE!!! Felghe era unu’ care isi etala tzatzele…la care au sarit toti arizonenii…

    Apreciază

    • As vrea sa comentez dar mi scarba, lehamite . Oare nu ar fi bine sa ne scutesti cu astfel de mesaje? Ce vrei de fapt, sa nu il mai injuram pe Arpi ca el ne-a facut , el ne-a omorit. Ok , nu il mai injur din acest motiv dar pentru minciunile servite frumos am voie sa imi exprim nemultumirea? Sau ce pula ai vrea sa discutam aici? Ode aduse conducerii sau ce ai vrea sa auzi? Compari relatia club- suporteri in prima faza ca un taran care ne da moka unele chestii(sincer eu nu am primit nimic moka, pentru toate episoadele din Gruia am platit bilet de intrare, bilet de tren sau benzina Timisoara -Cluj sau benzina din Manastur pana in Cluj, basca mi-am luat ceva tricouri si ceva carti de la magazinul clubului), apoi cu spalatorie de masini. Sincer eu nu am venit in gruia pt cracii sau tatele lui Mario sau pt pizda lui Arpi(ca sa coboram discutia la nivelul tau).

      Apreciază

    • UPDATE: Conform grefierului ședinței, cauza s-a amânat în acest moment și are puține șanse să se judece astăzi. În acest moment se discută cererea de retragere a judecătoarei Camelia Botiș, care va primi aviz favorabil sau nu.
      „Noi am cerut respingerea cererii de insolvență. Doamna judecător s-a abținut și urmează să intre un complet de judecată să judece cererea de abținere. Eu reprezint interesele lui Claudiu Voiculeț. El are de recuperat 400.000 de lei de la CFR Cluj”, a spus Călin Iuga, avocatul lui Voiculeț.

      Apreciază

  5. Situatia e mai complicata, sursa mea se pare ca n-a inteles exact situatia. Pe scurt: judecatoarea si-a cerut retragerea, nu se stiu motivele. Pentru club, daca nu se decide azi intrarea in insolventa, exista sanse destul de mari ca depunctarea sa aiba loc maine, daca nu cumva printr-o minune se mai obtine o amanare. In momentul de fata se asteapta decizia in privinta retragerii judecatoarei si abia apoi se poate judeca cererea de insolventa. Scuze pentru inexactitatea initiala, dar situatia e intr-adevar cam ciudata.

    Apreciază

  6. Revenind un pic: prin intermediari Arpi a preluat transmisiunea ligii 1 cu amendamentele sa se introduca o noua competitie Cupa Ligii si sa avem 14 echipe in Liga 1 pe motiv ca ar fi concurenta mai mare.
    In Cupa Ligii stiti cum am iesit, acum daca se pare ca nu vom face parte din acea Liga visata de Arpi.

    Apreciază

  7. Ioan dacid: tu ai platit numai sa vezi tztzele spalatoreselor….nu te tat revolta ca ai luat bilet la meci…Si mai ales lasa-i in pace pe cei care au faurit spalatoria la care benevol si nesilit de nimeni ai luat bilet sa vezi niste tzatze…ca nu te-o obligat nimeni…In plus io-s un taran care te-am obligat sa cumperi tricou si sa te dai ceferist? Puteai sa mergi, poate mai lesne sa vezi meciuri de antrenament al clubului tau favorit de mai din vale…si fularele erau mai ieftine..si nici tricouri nu te obliga nimeni sa iei….si nici de anumite organe nu trebuia sa amintesti decat in galeria lor…contra la Frana si la bozgori…Asa ca mai bine taci!

    Apreciază

    • Ti-am zis ca nu am platit pt tatze , pizde si cur oricum ai lua-o, daca pt tine un meci de fotbal se reduce la acesti termeni imi pare f rau pt tine. Dai exemple de tot kktul si pe urma tot tu ne ceri rabdare. Rabdare pt ce?

      Apreciază

    • Auzi ma cur imbatrinit tu de unde pana unde pizda lui Arpi ai ajuns la concluzia ca clubul meu favorit e in vale. Serios, chiar trebuie sa suportam si astfel de interventii , atat de jos s-a ajuins acest forum. Cine nu e cu Arpi e uist? Chiar atat va fata mintea ?

      Apreciază

  8. Dac nu se accepta insolventa – ar fi o premiera in Romanica – va fi clar ca Frana reprezinta un pericol mare pentru meleoanele miticilor din cupele ioropene….Ar fi mare pacat, dar normal in tara mandra/tanar colt de rai in care vegetam cu totii!!!

    Apreciază

  9. V-am spus ca raman cititor, chiar daca nu mai scriu . Decaderea clubului e una ( nu ma laud ca am prevestit-o de mult ), dar decaderea Tribunei e alta ! Eu am fost cenzurat pt banalul ” felcer „, iar acum vulgaritatile apar cu frenezie . Luati masuri domnilor, macar Tribuna sa-si mentina nivelul calitativ cu care ne-a obisnuit !

    Apreciază

    • Toată lumea e cu nervii la pământ, Bela…Oricum, ai dreptate, măcar noi să menţinem un anumit nivel (chiar dacă nu avem mereu aceleaşi păreri şi impresii), altfel „falimentul” ne paşte şi pe noi…HAI CFR!!!

      Apreciază

    • Gooooooooool si 4-1 ! Sa gatat si meciul ! E bine ca am batut pe nimeni fiindca alti nimeni ne-au batut zilele trecute… Si cu un drum am reusit si eu sa citesc comentariile …si ce sa zic …De undeva, de departe se da in mine(spalatorie-auto) dar trec repede peste amanuntul asta fiindca e nesemnificativ…Ce ma amuza pe mine insa e lipsa de reactie de peste tot a ceferistilor vis-a-vis de marea minciuna care ne-a fost servita la inceput de ianuarie prin acelasi si vesnic intermediar de catre arpike 🙂 Deci, pana acum cateva zile le aratam pumnul amenintator celor de la ANAF si ii acuzam de toate relele pe care le patimeste CFR-ul si azi cam toata lumea tace chitic…Si daca nu ma intereseaza foarte tare pozitia lui Kiruj,07 sau a lui Caneto…As fi foarte interesat de pozitia celor care sunt IN LOVE cu arpike…Cum e fratilor? 🙂 Cum va impacati voi cu minciunelele astea as fi tare curios sa stiu… Apoi alt lucru pe care vreau sa il aduc in atentia tuturor e faptul ca ieri daca nu ma insel au intrat drepturile TV si din ce zic aia de pe Transfertmarkt si pe „gunoiul” ala de Mario s-au luat in jur de 800.000 euro…Pai hai sa le numaram ca pe steaguri domnilor …1,5 + 0,8 = 2,3 ! Ok,ok vb lui Caneto banii pe Mario n-au intrat inca, dar ceva acte sunt acolo si in conditiile astea gasesti un „dezvoltator imobiliar” din Cluj sa te crediteze pana intra banii nu? Booon…revenim…Teoretic in jeburile…pardon, in conturile clubului ar trebui sa fie acum ceva banet…Banet cu care fara nici un fel de emotie s-ar putea plati aproape toate restantele si ceva din salarii…daca nu chiar tot…Dar nu se intampla nimic din toate astea ba mai mult riscam ca maine sa nu se aprobe insolventa si sa intram direct in faliment…Care e de fapt buba ? Si aici as face apel la cei care sunt IN LOVE cu arpike dat fiind ca poate au mai multe informatii sa ne lamureasca si pe noi…restul, puli….pardon,prostimea…Inca ceva si inchei ca devin agasant…si plictisitor…Cristi zici ca nu arpike e de vina pentru neplata salariilor… Ok,de acord…dar daca esti bun si ai ceva info ne poti spune care’s alea 29 de firme ? Nu de alta dar daca mi le spui si imi aduci dovezi cum ca alea’s la butoane si vinovate pentru neplata si nu arpike…si pe deasupra imi dai si denumirile lor jur pe rosu ca nu mai pomenesc numele lui arpike veci….

      Apreciază

      • Dantesc, daca tot mi te adresezi direct, incearca sa iti folosesti ratiunea. 1. Banii Tv 1,5 milioane? In iarna nu se da pentru tot sezonul, ca jumatate s-a luat in vara. 2. Banii pe Mario 0,8 mil? Da, suma totala dar si cluburile de fotbal, mai ales alea mici, platesc in rate. Din 1 si 2 neadunate ca in Caragiale rezulta free cash flow de 1-1,2 mil. plus 0,4-0,6 mil de primit. 3. Daca exista mai multi actionari , AP /29 de firme nu au 100%, atunci toti sunt responsabili asa cum au si merite. Nu e numai unul.Nu e un moment placut, dar sa nu deviem in aiureli si injuraturi.

        Apreciază

        • Ok corect ! Admit ca n-am numarat bine steagurile dar banii aia care ar trebui sa ne salveze cel putin de la depunctare ar trebui sa existe nu? Numai intreb…Iar actiunile,of actiunile…N-am rabdare sa caut ca sa iti arat cum AP de data asta in mod personal si intr-o conferinta de presa ne zicea ca el nu mai are nici o treaba..ca a cesionat tot…Ok pe langa el mai exista si Gadola insa daca bine imi aduc aminte Gadola ne-a salvat anul trecut ,ma rog a salvat CFR-ul si daca informatiile mele sunt corecte (si inclin sa cred ca sunt) Acesta ,a virat catre club in jur de 2 mil euro…Ghici cati au ajuns la plata salariilor restante si cati au ajuns in alte jeburi…Iti spun eu….juma intr-o parte adica la jucatori juma in alte jeburi…si din momentul ala Gadola si-a bagat picioarele fiindca altfel fusese intelegerea…In fine aici o sa imi spuneti ca,cu banii lui face ce vrea…Ok…Dar insist sa imi spuna cineva care’s alealalte 27 de firme ? Hai ca ii bag si pe aia de la PPP in joc dupa cum zice thedarkside…Ati vazut voi,ai vazut tu in tot acest timp un reprezentat al acestor firme sa se manifeste cumva? O declaratie …”Ma ! lasati-l in pace pe PAZ ca noi suntem amu sefi! ” …cat despre cele 11 meleoane de la ANAF nu mai zic nimic…

          Apreciază

  10. Ui’ ca am ajuns cur batran! Macar am pe ce sta…chiar daca stau pe pizda lui Arpi…. Dacide, nu te pot trimite d’acide….dar spune-i lui tac’tu vorbele pe care mi le-ai adresat….Dar devin scurt si concis: Te bag in cos cu toate ramele care se invart in jurul echipei…sau daca vrei in jurul pi…..la familia ta….asta sa fiu putin decent…. „Isteti” ca tine sunt peste tot, pacat ca niciunul „nu munceste”…poate asa ar invata ceva.

    Apreciază

  11. Oameni buni! este o situatie independenta de noi toti! Acum se selectioneaza ceferistii de pleava…E bai mare…nu dati in cei care au scos frana din namol…Era mai bine daca ramaneam in namol? Mai iezista forumul asta? Mai puteam injura pe unu’ sau altul?…Fiti seriosi…Nici 10% din comentaci nu s’ezistau daca „Arpike” nu-si futea niste meleoane sau nu castiga alte meleoane… Fiti seriosi, ganditi-va inainte de a ma face si voi cur batran….Ganditi-va! Sau nu se poate?

    Apreciază

    • 1. Arpi a scos CFR (urasca termenul academic frana). din sicriu in drum spre groapa.
      2. Arpi prin firmele si prietenii lui au dus CFR in Liga1.
      3. La acel moment Clujul nu avea nici o echipa in Liga 1 iar cluburile din Ardeal erau praf si pulbere.
      4. Popularitatea lui Arpi a crescut enorm prin performantele CFR-ului.
      5. CFR are din in ce mai multi fani, vechiul stadion nu mai face fata.
      6. Se mareste capacitatea stadionului prin construirea unei tribune noi.
      7. Infuzie mare de straini, CFR ia campionatul merge in grupele UCL (moment istoric pt oras).
      8. Vin bani din CL
      9. CFR castiga al 2-lea titlu, in acest sezon avem stadionul plin pe final de campionat. Am uitat sa spun de cei 7000 de suporteri de la Piatra Neamt.
      10. Arpi se simte pe cai mari, anunta fara sa il intrebe nimeni ca baga 8 mil pt achizitii.
      11. Incepe CL tura a 2, biletele se vind prost, intre timp antrenorul care a adus al 2-lea titlu e demis inainte de primul meci din CL(la fel a patit si primul antrenor).
      12. Se castiga si al 3-lea titlu, antrenorul de pe primul loc e iarasi demis cu 5 etape inainte de final.
      13. Castigam pe terenul lui Manchester, suntem pe cai mari. Picam cu Inter in Europa League. Arpike nu ne intereseaza Europa League.
      14. Datoriile vechi raman la stadiul de datorii chiar daca bani au fost in conturi.
      15. Jucaria lui Arpi nu il mai satisface.
      16. 17. 18.
      19. Tot mai putini spectatori mai vin in Gruia.
      20. CFR aduna din ce in ce mai multe datorii.
      21. Jucaria da sa intre in noroi
      22. Unii suporteri, vad simt si reactioneaza.
      23. Suntem pusi la colt, se arata cu degetul spre cei din vale
      24. Clubul se indreapta spre ce a fost la pasul 0.

      Apreciază

  12. Judecatoarea a fost retrasa de la judecarea cauzei, azi se stabileste comisia care alege inlocuitorul judecatoarei. Intrarea in insolventa se va decide abia maine. Tot maine decide si LPF depunctarea. Cred ca o sa fie o cursa contra cronometru.

    Apreciază

  13. Ma baieti,nu va bateti,nu va injurati,cred ca nimeni nu intelege,stie,pricepe ce se intampla.Ceata asa-i de mare ca nu se vede nici la 5 cm in fata.Sper sa nu intram in sant din lipsa de vizibilitate.

    Apreciază

    • Luis,

      multa lume joaca dur in spatele cortinei. De aceea nimeni nu cred ca are o privire de ansamblu. Nu stim care sunt interesele pe termen scurt vs termen lung. Puneti-va niste intrebari: 1. Exista oare un cost al afacerii drepturilor TV (scenariu TV da dar echipa ba, cel putin pina ai drepturile). 2. Exista interese intre asociati 8 la modul general si la modul „grupul celor 29 de firme care au si drepturi TV” vs restul lumii? 3. Alte afaceri si interese – bani scosi din club? recuperabili da/nu samd? doar citeva idei, s-ar putea sa fie si mai multe.

      Apreciază

      • Chiar de aia nu are rost sa ne atacam unul pe altul,mai ales ca dorim toti acelasi lucru,chiar daca vedem lucrurile diferit.acum,sincer,la ce harababura este ,nici dracu nu stie ce ste adevarat si ce nu.de aia suntem tensionati,dar ara fi pacat sa stricam atmosfera de pe acest site .

        Apreciază

  14. Esti ceferist sau nu? „Franar” nu este paleativ….este o denumire acceptata de noi inca de pe la inceputurile lu’ 1970….Si dac nu iezista „Arpike” acest forum nu iezista…. Atat am vrut sa mai adaug… In rest vad dava ma mai „baghe” sau nu…

    Apreciază

  15. O reclama foarte potrivita in contextul actual: link si langa ea puteti pune diverse intrebari… gen… o sa castig 10 mil de euro luna viitoare ca sa ajut CFR-ul ? O sa castige CFR campionatul anul asta? O sa mai bage PAZ bani la CFR ? Iuliu Muresan nu o sa mai minta? Enjoy ! Mai trebuie sa si radem…

    Apreciază

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.