„Fotbal” despre CFR – file de arhivă (12)


CFR-ul se descurcă de minune pe teren propriu, dar în deplasare este așteptat cu crampoanele ascuțite, dornice să muște din pulpă de lider. În numerele de mai jos, puteți citi despre alte două deplasări grele, dificile, cu scântei, nervi elongați și pumni strânși amenințător.

La Mediaș, chiar dacă Dr.Constantin Rădulescu a scăpat nebătut de un tovarăș spectator supărat pe viața din comunism, echipa sa a părăsit terenul învinsă la limită. Din fericire, într-o etapă (22) în care oaspeții au reușit doar 2 egaluri, urmăritoarele clujenilor au pățit-o chiar mai rău pe teren și pe tabela de marcaj.

La Arad, în derby-ul momentului, CFR a scos un punct de argint spre aur. La un moment dat (de inconștiență) arbitrul trăgea spre un 1-0 pentru gazde, dar dreptatea s-a arătat prin brațele lui Nagel, care a apărat o lovitură de la 11 metri fantezist acordată.

Un punct din 4 posibile, semn că Seria a II-a te solicită, nu glumă. Însă efortul merită: CFR intră în ultimele 6 etape cu un avans de tot atâtea puncte.

***

135 de comentarii

    • Cronologic pur și simplu. Nimic cu talc sau cu tâlc. Istorie pură. Poate citește și puțafricul ăla care a scos o chestie înfiorătoare din puța gândirii, pe Facebook: „Istoria CFR-ului a început cu primul titlu (de campioni)”.

      Apreciază

      • Spicuiri din scrisori…a I-a…a II-a…Lecturi de seara…

        16 aug 2013
        Raspuns A.P :

        „Suporterii noştri ar putea lua exemplul suporterilor ”U”-işti pentru care am toată admiraţia (desigur, exceptîndu-i pe aceia care mergeau la meci ca să se bată, deşi ei au cam dispărut după cum am văzut în ultimul timp)! Dacă ne gîndim bine, ”U” trăieşte încă datorită suporterilor săi. Sunt întotdeauna la meci, deşi ştiu că echipa are şanse mai mari de 75% să piardă, indiferent dacă joacă acasă sau în deplasare…au suflet, putere şi voinţă în ei! Se adună în oraş, organizează defilarea prin oraş spre stadion, purtînd cu mîndrie însemnele alb-negre pe fulare, tricouri sau la lunetele maşinilor lor!

        – si aici dragilor e partea cea mai interesanta… ! –

        Mulţi dintre ai noştri nu-şi asumă apartenenţa de clubul de care pretind că aparţin şi cu care ţin, deşi istoria veche şi prezentul ar permite să fie mîndri de asta!”

        20 ianuarie 2015
        Mai departe….

        Intrebare reporter : Cât de real este falimentul echipei?

        Raspuns AP – „Eu am renunțat la acțiuni pe 10 ani. Nici nu votez, nici nu mă bag, dar nici să nu mai îmi ceară cineva să dau ceva. Asta a fost înțelegerea. Dacă între timp s-ar realiza un exit, atunci cei care au preluat clubul pe acești 10 ani ar urma să primească o primă și restul banilor ar urma să fie împărțiți acționarilor.”

        link

        Apreciază

        • Mai e unu care zbiara ca mai bine vultur 10 ani decat cioara 100. 🙂 Asta e ceferist pe doua cincinale sau cum? :)) Dupa aia revine la vechea dragoste?

          Apreciază

        • Doresti sa ne aducem aminte cati mergeau la meciuri inainte sa fie CFR in A?Asa cam prin anii 2000-2005? Mars-ul lor celebru pentru stadion a inceput dupa ce al nostru CFR a jucat in intertoto. Si prin acea perioada erau „recunoscuti” pentru tampenile facute. Chiar nu ma intereseaza clubul lor , si asa numitul lor simbol. As merge si eu tricou si fular cfr-ist prin oras daca nu ar veni o namila sa ma ia la intrebari, chiar nu am chef de convorbiri pe teme fotbalistice cu namilele orasului. Peace!

          Apreciază

        • Dantesc,sper sa-mi permiti o gluma la adresa ta .Vazand cat esti de inversunat m-am gandit sa ma asigur din timp ,ca nu-mi spargi capul.:-))Ma gandeam azi ,ca ce bine ar fi sa ai tu averea lui AP.Sigur nu ajungea echipa aici.Te-am si imaginat cu un turban pe cap(ca tot ii la moda Dubai),dand ordine lui IM.:-))))

          Apreciază

  1. 07 ușor-ușor ne obșnuiește cu cronicile-colaj pentru sezonul următor, când meciurile CFR-ului nu vor mai fi transmise nici pe Digi, nici pe Look 🙂 Observați că sunt moderat-optimist și mai sper în supraviețuirea clubului.

    Apreciază

    • Hai că băieţii din liga a 2-a îsi fac planuri mari cu drepturile de televizare datorită retrogradării a 6 echipe din prima ligă. 🙂 link Pe mine mă doare mai mult că Liga Campionilor e pe Dolce, mai sper că 07 nu pe cronicile-colaj a vrut să pună accentul, ci prin clasamentele publicate vrea să ne obişnuiască uşor-uşor cu locul pe care vom termina în acest sezon. 🙂

      Apreciază

  2. Casa Fotbalului a găzduit tragerea la sorți a semifinalelor Cupei României Timișoreana, ediția 2014-2015.

    Semifinalele trase la sorți sunt:

    CFR Cluj – Universitatea Cluj

    Petrolul – Steaua București

    Semifinalele se vor disputa în sistem tur-retur, primul club extras urmând a găzdui prima manșă.

    Turul semifinalelor se va disputa în intervalul 3 – 5 martie 2015, iar returul în perioada 31 martie – 2 aprilie 2015.

    link

    Apreciază

  3. Poate imi explica si mie de ce la reluarile meciurilor din tur retransmise de Mook TV nu putem vedea si meciurile cefeistilor decat foarte rar. referitor la cupa, sper sa umple stadionul huliganii si sa dea o gramada de bani pentru asta, ca doar echipa are nevoie de bani! normal ca ceferistii vor sta acasa, eu cel putin nu vreau sa ma aflu in acelasi loc cu niste derbedei. Iar sa vinzi bilete pentru proprii suporteri doar la galerie mi se pare cel putin jenant, asa cum e tot ceea ce se intampla la club in aceste momente. daca nu erau bani trebuia sa nu mai aduca jucatori in vara si sa inchida clubul in mod civilizat, nu sa ajungem bataia de joc a celorlalti. Hai CFR!

    Apreciază

    • Ce s-a dorit cu adevarat prin aducerea lui Miriuta anul trecut in iarna? Performanta fara bani sau… Nu vreau sa ma gandesc la acel ‘sau’. Desi la inceput ne-a aburit cu promovarea juniorilor la echipa mare (acelasi discurs il are acum la Gyor), pana sa inceapa sezonul de toamna au fost adusi nu mai putin de 15 jucatori noi (poate mi-a si scapat vreunul sau doi) si promovati doar Paun cu Szilard (care a jucat foarte putin). Ceva nu se leaga, de cand a fost demis Grigoras si adus Miriuta. Nu-i contest perfomanta (nici n-as avea cum) dar imi pun intrebari legate de scopul aducerii lui.

      Apreciază

      • Asa e. Nu prea are logica daca echipa era dorita in B, atunci nu mai trebuiau adusi Guima, Susic, Larie, Ivanovski, Vatca si ceilalti. trebuia vanduti Felghe, Muniru, Camora, Deac in cursul verii de acuma poate ca am fi concurat cu Rapidul si cu Iasiul, dar nu in modul in care se face acuma. Daca ne depuncteaza, nu numai durerea rispirii muncii baietilor o sa ne afecteze, ci si rasul celorlalti. Dar sa speram ca nu va fi cazul.

        Apreciază

      • @Thedarkside: m-am tot gândit şi eu la acest aspect…Eu văd aşa: 1-(aducerea lui iarna trecută în locul lui Grig): s-a bazat pe ambiţia lui, pe anumite relaţii ale lui pe piaţa din GER (preparator), era low-cost, etc. Cu acest punct nu sunt -în opinia mea- multe semen de întrebare, la momentul respectiv păreau logice. 2-(vara lui 2014): aici treaba e un pic încurcată. În opinia mea Miri chiar vroia (de fapt pt. asta a fost adus!) să facă întinerirea, DAR a intervenit -din cer senin- participarea în EL (şi posibilitatea de-a pune mâna pe 3 mil „neplanificate”), şi s-a mers pe o struţo-cămilă, s-au adus nişte jucători acceptabili, pe bani puţini (dar nici ălea achitate), deci fără mare costuri. Problema a fost că preliminariile au fost muuult prea repede şi nu s-a reuşit -logic, după mine- cristalizarea ideii de joc, crearea automatismelor, etc., care s-au văzut doar după etapa a 4-a. Cu echipa care juca între etapele 4-10, eu zic că treceam de Minsk, dar asta e o altă discuţie. Mai departe: dacă tot s-a ratat EL, şi echipa a devenit performantă (repet, cu ceva întârziere faţă de plan), atunci s-a păstrat lotul şi s-a forţat adunarea a cât mai multe puncte, asigurătoarea pentru „întinerirea” ulterioară, adică pentru perioada în care ne aflăm acum. În opinia mea, şi asta e cel mai important: plecarea lui Miri se leagă strâns de acest aspect, el era ultimul care a aflat de această strategie (ştiută de IM, RZ, AP) încă la începutul sezonului, le a fost momit cu vise de campioni, etc., iar la un moment dat a aflat că de fapt performanţele din toamnă sunt -de fapt- „rezerve de stat” pt. un retur agonisant. A şi punctate (de mai multe ori) că a fost minţit, şi eu cred că la asta s-a referit, nu neapărat la salariul lui (pe care nu cred că-l va vedea prea curând). În concluzie: dacă nu era „capcana” EL din vară, eu cred că tot ce vedem acum se făcea atunci. Câştigam 6 luni, mai economiseam ceva marafeţi (nu mulţi, că oricum nu-I plătim), dar şi retrogradam -mai mult ca sigur- la sfârşitul sezonul actual. Încropirea echipei EL ne-a ajutat doar pentru a evita retrogradarea, nu e puţin lucru nici asta, şi spun şi de ce. Eugen (un alt nebun frumos al CFR-ului în care eu cel puţin cred necondiţionat, nu neapărat în calităţile lui de tactician, ci în ataşamentul lui sincer faţă de CFR) are acum practice un RETUR întreg la dispoziţie pentru a forma o echipă bunicică pentru campionatul viitor (=care să nu retrogradeze nici la anul), pt. că este la adăpostul celor 34 puncte adunate în toamnă. E aproape imposibil să retrogradăm acum, cu 8 puncte (poate mai puţin) suntem salvaţi, deci e timp berechet pt. a aşeza o echipă pt. la anul. HAI CFR!!!

        Apreciază

        • Eu cred că Miri a fost adus doar pentru că PA a vrut alt antrenor în locul lui Grigoraş, mult prea prăpăstios pentru gustul lui. În rest, strategia a fost că nu s-a ştiut ce se vrea. 🙂 Poate că a fost un proiect, o înţelegere între acţionari în primăvara anului trecut (când cu conferinţa), dar s-a rupt repede filmul. Nu cred că a contat participarea în EL, deja din vara trecută s-a mers pe principiul că şi mâine e o zi şi o să fie cumva pentru că niciodată n-a fost să nu fie cumva. 🙂 IM şi Zamfir s-au descurcat cum au putut, au adus jucătorii care au putut fi aduşi pe promisiuni, fără să ştie/creadă nici ei că s-a rupt filmul la nivel de acţionariat.

          Apreciază

          • La data respectiva vechea garda (Hora, Sepsi, Maftei etc) avea deja restante salariale consistente. Cum aduci 16 jucatori noi, in conditiile in care nu esti in stare sa platesti restantele la aia vechi (fara sa amintesc aici de o gramada de procese pe rol in care creditorii isi cereau dreptul). Asta mi se pare mie de domeniul fantasticului. Bun, PA, nu mai vrei sa bagi bani, e ok, dar atunci luptam pt. supravietuirea in liga 1, nu EL, cupa si altele…

            Apreciază

    • morero,la ultimul meci a fost ok cu ei.Acum ca si galeria noastra a ajuns in T2,nu cred ca ei vor avea loc altundeva,decat in sectorul rezervat oaspetilor.Asa ca (parerea mea),ar trebui sa mergem cat mai multi la meci.Nu stiu cum ,dar ar trebui o campanie de mobilizare a suporterilor nostrii,pe feisbuk,twitter,dracu stie,dar sa fim cat mai multi.Acum este important sa fim langa echipa.O cupa ne-ar ajuta mult,ne-ar mai reda o tara de credibilitate.Hai CFR!!!+!

      Apreciază

    • Trebuie să recunoaştem că pt. ei CFR era adversarul cel mai „accesibil”, mai ales în condiţiile de acum. Dar exact aceleaşi argumente avem şi noi, când suntem bucuroşi că i-am prins în semifinale. Toată lumea e fericită, mulţumită, ce mai vrei?…:) HAI CFR!!!

      Apreciază

      • Absolut corect rationamentul 🙂 Iar in buna traditie inpamantenita deja de o buna bucata de vreme la Cluj, o sa trecem de ei si o sa jucam finala cu Steaua 🙂

        Apreciază

    • Chiar dacă voi fi înjurat (de unii), eu cred că în acest moment ar fi mai potrivită plecarea ambilor (pe nişte bănuţi, evident!), oricum nu prea avem cum să retrogradăm (vezi „motivaţia” mai sus, la răspunsul dat lui Thedarkside). Şingurul avantaj al rămânerii lor ar fi că chiasr am avea ceva şanse pt. Cupa RO. Dar atunci apare -din nou- o altă ştruţo-cămilă: prelungim din nou momentul reconstrucţiei (în speranţa celor 3m de la UEFA), iarăşi aducem nişte jucători mai de Doamne ajută, iarăşi nu vom avea timp pentru a-i omogeniza, iarăşi ratăm grupele, iarăşi adunăm datorii (pe care iarăşi nu-I achităm) şi -practic- începe aceaşi poveste, ca „remake” la cea din vara anului 2014. HAI CFR!!!

      Apreciază

      • Am mai discutat noi chestiunea „apus de epoca” pe aici si din pacate am avut parte de doua sezoane cu curpeli de vise. 2013-2014 o incercare de „an par low cost” si am ramas si cu costul si cu „parul” iar vara asta, cind toti vedeam un inceput de schimbare radicala pe care il asteptam, brusc ne-am lacomit la mirajul grupelor EL: In ambele cazuri lucrurile s-au facut fara fundament solid si nu au avut rezultate.

        Apreciază

  4. Cu UEFA nu-i nicio problema.Daca nu se platesc datoriile pana pe 31.01.2015,nu avem ce cauta in Heuropa.Asa ca stai linistit.Cupa ar fi bine sa o castigam ,ca asa le dam peste bornau lu u-isti.Hai CFR!!!+!

    Apreciază

    • Sigur că da…O cupă rămâne o cupă, o performanţă (o doresc în primul rând pt. Eugen!). Eu am spus ce-am spus dpdv al conducerii…:) Apoi, dacă e să discutăm cinstit, putem aborda preliminariile şi cu echipa „recunstruită” în retur, ne interzice cineva? Apropo, din câte observ, n-o să avem o echipă chiar slabă pt. retur, să fim serioşi…Cam 8-9 jucători „testate” în tur vor evolua şi retur…Nu asta e problema (temerile cu retrogradarea sunt deplasate, după mine, din păcate efectul „jesepe” ne cuprinde şi pe noi). Problema e PREGĂTIREA FIZICĂ FĂRĂ ŞNUR!!!!!!! Dacă reuşeşti asta (la Vatra Dornei, în Croaţia, sau la…Harghita Băi, la mine, unde e şi aproape gratis), nu mai treabă că sunt unii noi, veniţi din B, din C, vor alerga ca nebunii şi vor sufoca toţi adversarii (mai puţin pe ăia 4-5, care se vor pregăti la fel de spartan). HAI CFR!!!

      Apreciază

  5. Gabon – Congo 0-1… Dore a ieşit în min.75, dar a jucat foarte bine, a ţinut atacul singur-singurel, dar a dat dovadă (de multe ori) şi de simţ tactic, a mai ieşit în lateral, făcând loc unora mai rapizi în centru. Mi-a plăcut jocul lui, a dat multe pase, unele filtrante (!), unele chiar „de gol”, ratate însă de coechipieri. Asta în condiţiile în care Gabonul e o echipă (vizibil) mai bună…Bravo, Dore! Să te întorci în Gruia, că acuşi vine „primăvara”…:) HAI CFR!!!

    Apreciază

  6. Salutare tuturor care sunt alaturi de echipa, va citesc zi de zi, si astept cu nerabdare o stire pozitiva legata de situatia echipei,totul pare sa se naruie, multi si-o doresc asta, dar eu totusi cred pana la capat ca se va rezolva situatia,nu am argumente,chiar sunt plecat din tara si doar pe aicia mai gasesc stiri si comentarii corecte despre echipa,stiu ca multi ma vor considera naiv, sa nu zic prost, dar eu nu cred ca Cfrul dispare. Sunt constient ca sunt probleme, dar la care echipa este totul roz, sunt vremuri tulburi,si fiecare sfarsit de ciclu este inceputul altuia,oricum baietii merita tot respectul ptr. locul ocupat in clasament in conditiile date,cred ca datoria noastra este sa fim alaturi de ei si la greu,sa-i sustinem cat si cum putem, mai ales prin prezenta pe stadion, antrenamente, sa simta baietii ca suntem langa ei. In legatura cu semifinala cu u,cred ca un aspect important este ca sunt doua echipe din Cluj in semifinale, deci una sigur va juca finala, sper din tot sufletul sa fie CFRul,tare se bucura pinguinii ca au cazut cu noi,dar nu cred ca stiu ce si-au dorit,le va fi mult mai greu decat spera ei. Dar in cazul ca totusi ei se califica mai departe, voi tine cu cealalta echipa din Cluj in finala, macar sa aducem un trofeu in Ardeal. Astept in continuare Vestea Buna,D-zeu sa-i ajute pe cei in masura sa ia o decizie favorabila echipei, HAI CFR!!!

    Apreciază

    • isti33, roză nu-i, dar nici negru închis nu-i…E aşa, de culoarea „reconstrucţiei”. Reconstrucţiei financiare în primul rând, când va fi nevoie să renunţi la vise erotice, la automatisme „grandomane” donândite în epoca de aur…Adică ca şi în viaţa reală, poate la tine, poate la mine, poate la oricare dintre noi. Nu e nicio problemă, important este ca povestea să continue. Referitor la semifinala cu vălenii, era absolut evidentă treaba că ei vor fi mai vocali (în realitate, logic vorbind, pt. ei noi suntem adversarul cel mai potrivit, să fim serioşi, cu Petrolul sau cu FCSB nu au nicio şansă, cu noi se mobilizează permanent şi mizează pe acest lucru). Ok, cam plictisitoare gargara lor neîntreruptă, dar ştii şi tu, cum e, când cineva n-are succes la femei, măcar se laudă mult…:) Da, şi eu voi ţine cu „U”, dacă -printr-o minune- se vor califica în finală. Nu pentru suporterii (preponderent) cretini ai lor (cer scuze de la cei care nu se încadrează aici, sunt exemple destule, dar majoritatea acestora a fost forţată să nu mai meargă la meciurile lor, tocmai de teama propriilor „urangutani”), ci pentru istoria echipei, bună, rea, dar tot ai noştrii sunt şi ei, până la urmă. În ce mă priveşte, am speranţe în ambiţia nebună a lui Eugen de-a scoate ceva din echipă, şi pentru el (evident, ca CV), dar şi pt. clubul de care este foarte ataşat, aproape necondiţionat. Să vedem, capul sus! HAI CFR!!!

      Apreciază

      • Pe mine mă doare fix în pix cine va câştiga cupa dacă n-o luăm noi. Dar, nu-mi fac griji, vom bate şi în cele două meciuri din semifinale, şi în finală, ca să nu mă doară. 🙂 Nasoală (sau poate e măsura corectă) e vestea dată de utilizatorul „andrei popa” pe cheferetv cum că se intră în insolvenţă. E credibil omul, a ştiut şi de înţelegerea dintre ISB şi Digi înainte să apară ştirea pe site-uri. L-a mai făcut şi gunoi pe Corleone 🙂 spunând că Dragomir n-avea cum să ştie de două zile că s-a semnat deoarece n-a trecut nici măcar o zi de când părţile s-au înţeles.

        Apreciază

        • Caneto, ştii şi tu foarte bine, în afara faptului că pe perioada insolvenţei n-ai dreptul în Europa, altceva nu ai de pierdut. Iar aia oricum e nasoală, cu termenul de 31 ian. dat de UEFA. Practic, insolvenţa te ajută triplu, în cazul nostru: 1-nu mai plăteşti datoria impusă de UEFA (care te interzice pe 3 ani în EU, adică după ce ieşi din insolvenţă, poţi participa liniştit, fără să mai achiţi foarte urgent datoria aia), 2-datoriile globale vor fi şi triate (poate unele nu sunt eligibile, inclusiv ANAF-ul), dar şi reeşalonate (câştigându-se măcar timp), şi 3-nu mai poţi face cheltuieli idioate. Problema cea mare este cu „ruşinea”, că „echipa şi mândria Ardealului” intră în insolvenţă, să nu mai vorbesc de ironiile permanente ale „pretenilor” de pretutindeni, care se vor revărsa asupra noastră zilnic, măcar un an de zile…HAI CFR!!!

          Apreciază

  7. Kiruj, Luis, va multumesc ca v-ati gandit si la mine in aceste momente delicate pt echipa . Sunt bine, citesc in fiecare zi site-ul, dar mi-a pierit cheful de a mai scrie . Cand criticam conducerea pe vremea cand se mai obtineau rezultate, mai intelegeam atitudinea ostila a unora fata de mine . Dar acum, cand dezastrul s-a produs, chiar nu mai inteleg dusmania aratata dupa orice interventie de-a mea . Asa ca citesc, dar nu mai scriu . Gandurile mele sunt bine reflectate de postarile lui Racheta, Dantesc si IQ, poate si altii, dar acum imi scapa . Dar daca tot am intrat, reamintesc ca printre primele masuri care anuntau acest deznodamant erau unificarea cantonamentelor pt economii la transport, neefectuarea platii catre femeia-vraci din Serbia samd, toate astea cand eram inca pe cai mari . Iar apogeul autodistrugerii a constituit-o nereinvestirea unei parti din sumele incasate din CL, desi Arpi a promis 7 mil euro . Asa s-a facut ca in loc sa mai iei lejer doua titluri, acestea au mers la echipe mediocre ca Urziceni sau Galati . In fine, am punctat doar 2-3 motive, dupa cum stiti, sunt , din pacate, foarte-foarte multe . In incheiere, zabovesc putin la un mesaj de-a lui Flacara Visine, care a spus nu demult, ca daca nu era nebunia lui Arpi cu CFR-ul, nu aveam parte de satisfactiile celor 8 trofee . Aparent, FV are dreptate . Totusi, exista un element care ma desparte de teza respectiva, pe care si-o insusesc multi altii . Este vorba de ” nebunia lui Arpi „, dupa mine nu a fost nici o nebunie, ci un calcul pragmatic . Dovada : prima data a mers la U, apoi cititi ce a scris despre suporterii lui U, dar sa nici nu uitati tunurile pe care le-a dat dupa preluarea CFR-ului, obtinerea la un pret de nimic a terenului din jurul Polusului fiind doar un exemplu . Ah, era sa uit, multi il elogiati pe felcer ca n-a parasit corabia si e adevarat erou cum se zbate pt echipa . Stati linistiti, Arpi il tine acolo sa pazeasca documentele si cum vad azi, sa aplice maretele sanciuni de 25% diminuare la salarul de 0 lei primit . Si bineinteles, sa gaseasca o portita de scapare in litigiul cu FC Axintele prin metodele cunoscute deja, inchiderea faxului, refuzul de a primi corespondenta samd . Si cu asta basta, am scris destul, va doresc tot binele din lume si chiar daca cu intarziere, un calduros La multi ani ! la toata lumea .

    Apreciază

    • Chiar daca ne-am intepat si chiar injurat iti doresc si tie un an nou bun si multa sanatate, si daca mai vine un trofeu din greseala sa fie primit!

      Apreciază

    • Salut Bela, bine ai revenit si LMA si tie. Cred ca se impune o mica corectura la „nebunie”. Ar trebui ca AP sa fie un fel de clarvazator, altfel nu imi explic pragmatismul asta in care poti calcula cu 1-2 ani inainte (intr-un fotbal atat de incert ca la noi) cand iei titlul, cand te califici in CL s.a.m.d. Cea mai simpatica „teza” este cea in care si-a facut televiziuni cu banii din CL, uitand ca respectivii bani din CL au venit dupa mai bine de un an de la lansarea televiziunuilor si ca sa isi faca planuri cu acei bani trebuia sa anticipeze castigarea titlului nr. 3 in conditiile foarte ostile pe care le stim deja, calificarea in CL dupa 2 tururi preliminare si cele 10 puncte din grupe. N-am sustinut niciodata ca omul e imaculat, dar nici nu pot sa trec in extrema celor care il urasc numai pentru ca nu mai vrea sa bage bani in „jucarie”.

      Apreciază

      • Daca ti se pare il critic pentru ca il urasc sau ca exista o legatura in criticat si a uri te inseli amarnic. Pe tip il apreciam pentru modul elegant in care aparea la tv , pentru ce a facut la CFR si acum nu mi indiferent pentru ca „NU MAI BAGA BANI” ci pentru ca ne vinde gogosi , e o mica diferenta.

        Apreciază

        • Nu stiu cum e situatia ta, dar sunt altii pe aici care lasa impresia ca il urasc de moarte si sincer, nu inteleg ce e cu ei. Cat despre critici, unele par argumentate, altele sunt fabulatii, putine sunt cu adevarat lucide, dar nici unul din cei aflati in tabara criticilor vehementi nu ia in considerare faptul ca nu ar fi avut ce sa critice daca nu erau banii lui AP, fie si numai aia de la inceput (pe care e treaba lui cum i-a facut inainte sau dupa ce a preluat CFR-ul , pe mine personal nu ma intereseaza ce avantaje colaterale a avut). La acesti critici predomina emotionalul in dauna rationalului si cu parere de rau pentru ei, discernamantul inseamna echilibru intre minte si inima, nu extremism emotional. Cand o sa bage in club macar 10% din cat a bagat AP, atunci pot sa emita pretentii, indiferent cat de mult sustin ei ca „iubesc” clubul. De pe margine stim cu totii sa dam gol, pe teren e un pic mai greu.

          Apreciază

          • Eu chiar as plusa un pic, pentru ca aspectul asta nu-l comenteaza nimeni. Intr-o tara in care ANAF ar trebui sa fie in top cinci incredere in institutiile statului la nivel national, in aceeasi luna a anului 2015, face o gafa imensa trimitand 50.000 de impuneri de impozitare la bebelusi pentru alocatia lor si un functionar care era responsabil cu urmarirea marilor datornici ai statului e prins ca facea evaziune fiscala intr-o structura de tip mafiot, chiar din interiorul institutiei, mai are rost sa te agiti, sa te lupti cu toata lumea? Pentru ca acelasi ANAF zice acum ca CFR-ul are o datorie de 11 milioane euro la stat, si acelasi ANAF nu a controlat timp de 10 ani FC Vaslui. Poti functiona normal intr-o asemenea tara? Poti face ceva? Mai are vreun rost sa te lupti cu ei?

            Apreciază

            • Asta e unul din aspectele la care ma refeream cand am zis „conditii foarte ostile”. In afara de ANAF as mai aminti FRF, LPF si CCA care fiecare are propria agenda.

              Apreciază

    • Salut, Bela! Important e să nu te enervezi, că asta chiar nu-ţi lipseşte. În rest o fi cum o fi, eu zic că treptat ar cam trebui uitat trecutul şi să ne „direcţionăm” spre viitor, ce şi cum poate fi salvat, CU CINE (eventual), şi aşa mai departe. HAI CFR!!!

      Apreciază

    • Ba, nu-i oficial, mai trebuie să facă controlul medical: Aviz de Gima jucători Transferuri alătura

      De data aceasta, vă voi informa că jucătorii Gima din portugheză a devenit un lucru să se alăture Transferuri.

      Jucătorii Gima va deveni un întregime Transferuri din România de CFR Cluj.
      În plus, acesta va fi acordul definitiv după control medical. (Este un plan de confluență decât practică a Japoniei a 1/douăzeci și trei-1/douăzeci și doi)

      [Profil]
      ◆ denumire înregistrată
      Gima / GUIMA

      ◆ Nume
      Bruno Guimaraes Pinho de Azevedo

      ◆ numar de tricou
      nouă

      ◆ cetățenie
      Portugalia

      ◆ poziție
      FW

      ◆ Data nașterii
      11 martie 1986 (28 de ani)

      ◆ Înălțime / greutate
      194cm / 84 kg

      ◆ istorie fotbal
      2006 și 2007 Feirense (Portugalia)
      2008 Pampilhosa (Portugalia)
      2008 Fiaes (Portugalia)
      2009 Academico Viseu de (Portugalia)
      2010-2012 Oliveirense (Portugalia)
      2012 MSK Zilina (Slovacia)
      2012-2013 年 Oliveirense (Portugalia)
      2014 CFR Cluj (România)

      ◆ Caracteristici
      Lui Tall, dar jucătorii poștale muta. Rubrică de rezistență, jucătorii pot face punctul de plecare în față.

      [Comentariu]
      Acesta poate deveni un membru al Shonan Bellmare, suntem onorați să fie în măsură să joace ca un actor în domeniul Shonan. Asta o mare țară Japonia, suntem sincer cu nerăbdare să devină o nouă provocare în acest an, de asemenea, pentru viața mea.

      Apreciază

  8. Îl salut şi eu pe Béla şi sper că în scurt timp va reapărea pe Tribună şi Florinaccio. Pe pagina FB a lui Cantor a apărut că noutăţile din lot – faţă de turul campionatului – sunt Savin, Arnăutu, Firţulescu, Beniamin Tatar, Stana şi TINCU, febleţea lui Florinaccio (că eu nu cunosc alt Tincu).

    Apreciază

  9. Trebuie sa reiau;In loc sa filosofez cu notiuni,precum ratiune si suflet,pt. unii, abstracte, prefer sa privesc direct cruda si crunta situatie,jenant de critica si rusinos de reala; DACA,onor conducere, in frunte cu slavitul AP, avea o pozitie corecta,pana la sfarsit, in primul rand fata de suporteri, mai apoi fata de jucatori, antrenori(nu cu toti),-nu a avut-o,niciodata!-, nu „mintea poporul cu televizorul”,nu ne amagea si nu ne promitea,cum ca reinvesteste 7-8 meleoane si ca-si doreste un altfel de management,bla, bla,bla, nu as mai fi scos niciodata, nici macar un icnet, la adresa conducerii!;trebuia sa fi fost”barbat” si in primavara lui 2012 ne spunea franc:” s-a inchis robinetul”;apoi, incerca(dar nu a facut-o) sa lase clubul in ORDINE, pe „mana” altor investitori, dar FARA deficitele, gaurile si tunurile greu de surmontat;dar NU a facut-o, ba dimpotriva s-a”uschit”hoteste,ca un las,pe usa din dos; in goana sa de acaparare si inavutire, a eliminat orice concurent, orice incercare, a altora, de a se implica in preluarea si conducerea clubului; pai, daca te-ai saturat, inchide frate, pleaca onorabil si”cinstit” si lasa-i pe altii sa continuee(cei 3 de la EnergoBit-era vorba de 2012!), nu ne mai vinde gogosi si-i tine pe toti incurcati, in situatii fara de iesire!; vii acum dupa 3 ani, cand s-a stabilizat haosul, sa-mi spui ca tu de fapt nu ai mai investit nimic si nici nu-ti pasa de situatia dezastroasa in care tot tu ne-ai adus si ca putem bine mersi sa jucam cu „Avantul-Prabusirea”,din liga a 10-a; asa se manifesta iubirea si patima pt. de club(?!); cand nu mai sunt oportunitati de profit,de-a mai „ciugulii”ceva, dai bir cu fugitii,parasesti „jucaria”stricata si o arunci in curtea altuia, sa se spele pe cap cu ea, ca nu mai produce BANI, numai pagube!;sunt un cfr-ist, care are demnitate si nu suporta ipocrizia, minciuna si lasitatea!;Hai CFR!

    Apreciază

    • Racheta, privind retrospectiv, ciclul echipei corepsunde cumva defazat cam cu 3 ani cu ciclul economiei romanesti si al banilor care s-au facut sau nu in tara (si ma refer la ciclul , ghici? imobiliar). Fundamentele marilor afaceri imobiliare s-a pus cam intre 1998 si 2003 cind s-au cumparat terenurile strategice dezvoltarilor ce puteau fi vindute rapid (in special comerciale). Piata era proaspata s-a investit atit cit era nevoie. In ciclul „de fotbal”, etapa e decalata din 2003 si pina prin 2007, cind s-au pus bazele strategice viitoare, la fel, investind hotarit, dar fara excese si strict la obiect. In economia reala anii 2004-2008 au constiuit perioada supraincalzirii; banii veneau si se faceau usor, in imobiliare supraincalzirea pietei a dus la explozia nesustenabila a cotatiilor si a cheltuililor. La echipa faza asta a fost cam 2008-2012, cind banii veneau cheltuielile au luat-o razna si nimeni nu se gindea ca va ven si un recul.Din 2009, economia a avut o etapa de colaps masiv, cu multe chilipiruri pentru cei ce stateau pe cash dar si acum poti face niste tranzactii avantajoase. De la sucombarile Urziceinului, Craiovei, Timisoarei, vedem si in Liga 1 o serie de chilipiruri, pentru cei ce stiu sa le fructifice. De ce am facut aceasta comparatie? Pentru ca ai amintit de 2012 si de datul echipei. Nu cred ca se putea face, din doua motive: primul este ca mental toti inclusiv AP erau cu fotbalul in mentalitatea „dinainte de criza” si poate CFRul era „perla coroanei” ca fluxuri de bani cash. In al doilea rind, in 2012 cei 3 de la Energobit cautau bani, nu aveau de dat, pt ca in noiembrie 2012 au dat firma celor de la Innova si BERD.

      Apreciază

  10. M-a sunat Luis, a fost o discutie amicala ca intre doi franari momentan la necaz. I-am explicat si lui de ce nu mai scriu si credeti-ma, mesajul lui FV de la ora 12:41 imi da dreptate . Adica iar chestii cu bagatul banului, iar inchiderea gurii daca nu bagi bani, ei bine, eu asa ceva nu mai vreau ! O planeta intreaga are comentarii critice fata de conducatorii iubiti, cititi ce scriu suporterii lui Man United sau Barcelona ( Sport/es sau El mundo deportivo ), ca sa dau doar doua exemple . Ei pot, dar eu, nu, ca vezi doamne n-am investit in club . Nu , lovele multe n-am dat, dar suflet da, de peste 40 de ani, dar asta se pare ca nu conteaza . Dar apropo, Arpika a bagat ceva suflet ?! Iar in privinta banilor, daca as aduna cheltuielile totale cu biletele si cu deplasarile multe pe care le-am facut, credeti-ma, ar rezulta o suma frumusica ! Dar peste bani, este atasamentul sentimental, adevarata obsesie pt culorile clubului, cu mari satisfactii dar si mai mari suferinte . Cam atat am avut sa mai punctez, din acest moment imi reiau statutul de cititor fidel, fara a mai avea interventii scrise, protejandu-ma astfel de enervari inutile, cum bine a sesizat prietenul Kiruj .

    Apreciază

  11. Vad ca incepem sa ne batem joc in ultimul hal de Super Mario si asta denota ca incepem sa semanam din ce in ce mai mult la gainarii cu cluburile sudiste. Chiar daca e la limita legii ce face conducerea totusi cinismul acesta arata next-level-ul la care am ajuns. Felicitari Arpi si Muri, nu conteaza situatia actuala, conteaza ca am fost 5 ani vulturi.

    Apreciază

  12. Mario si Gregory acuma tremura de gandul ca din nimic ce primesc de la club timp de luni bune li se va taia 25%. Eu stiu ca 25% din 0 inseamna tot zero, dar sa ma corecteze cineva daca nu e asa.

    Apreciază

    • Nu cred că nu ştii, că reducerea de 25% se referă la sumele prevăzute în contract (care-s „frumoase”, măcar scriptic), şi nu la ce s-a dat. Adică, dacă clubul e dator lui Mario -să zicem- cu 100.000 euro, după diminuare va fi dator „doar” cu 75.000 euro…Mă rog, asta nu schimbă problema de bază, adică caracterul destul de straniu al acestei măsuri, care e discutabilă, evident, dar dreptatea -în opinia mea, şi ca de atâtea ori- este undeva la mijloc. Consider şi eu, că băieţii au fost sfătuiţi prost, ăia care s-au aşezat la tratative, au rezolvat într-un fel sau altul problema. Repet, ambele tabere au dreptate, depinde din ce unghi privim lucrurile…:) HAI CFR!!!

      Apreciază

      • Eu n-aş lua în serios chestia asta cu 25%. Iuliu Mureşan îi în silenzio stampa de câteva săptămâni/luni şi şi-a găsit să-i ameninţe pe Felgueiras şi Tade în exclusivitate în prosport (că toate celelalte site-uri au preluat ştirea de pe prosport). Dacă Mario îşi va găsi echipă, sunt sigur că se va înţelege cu CFR-ul, fără a fi nevoit să negocieze şi penalizarea de 25% din contract. 🙂

        Apreciază

          • Avocatul lui Felgueiras a reacţionat dur „ … din cauza declaraţiilor lui Iuliu Mureşan…” din acelaşi prosport, n-a citit niciun gând. 🙂 Ultima spusă a preşedintelui a fost la banchetul de la începutul lui decembrie, cum că vine fondul de investiţii elveţian, de-atunci stă ascuns. Aşa că mă mir doar că au început să curgă declaraţii de-ale lui exclusiv pentru prosport. Azi în ştiridesport: „”Deac va rămâne la noi. S-a vorbit că va pleca, dar vă spun eu că va rămâne. E un băiat de caracter”, a spus Iuliu Mureșan, conform prosport.ro.” Sper că se va aplana conflictul cu Mario, să nu aibă de suportat şi alte măgării în afară de vidul de pe contul bancar. Dacă va pleca de la noi, eu îl voi ruga pe kiruj să-l treacă în continuare la notarea jucătorilor după meci şi promit că-i voi da în continuare de la 8,5 în sus. 🙂

            Apreciază

      • Cred ca adevarul e iarasi undeva pe la mijloc. Si nu trebuie sa excluden die ecuatie si interesele vreunui impresar. Eu cred ca e cam urmatoarea situatie: clubul ar vrea sa il vinda pe Mario, are probabil o oferta la un club X, care nu e neaparat visul jucatorului si joaca tare legal ca anagajatul sa se prezinte la serviciu. Tactica in negocieri – tu mergi ca avem o oferta buna, noi uitam de penalizari. Pe de alta parte cred ca jucatorul are si el printr-un impresar ceva o oferta sa mearga „moca” undeva. Daca jucatorul ar lua ca prima de instalare poateo suma care sa ii completeze gaura din retante plus ceva, impresarul sigur va cistiga seminficativ doar daca il aduce gratis. Tactica in negocieri – greva spontana, principiul „oricum nu ma mai vedeti” si fortarea unei despartiri „amiabile”, adica clubul ii cedeaza dreptul federativ in schimbul restantelor.Evident pentru suporteri e o situatie foarte delicata, chiar peste limita moralitatii, dar aici ambele tabere cred ca joaca tare.

        Apreciază

        • Anul trecut, pe la sfarsitul lui martie, presa scria ca imprumutul de 1,5 milioane a lui Gadola a fost garantat cu contractul lui Mario. Poate e si el in ecuatia asta. 🙂

          Apreciază

  13. SONDAJ!!!!!!!!!!!!!! TREZIREA!!!!!!!!!!!! Haideţi să ne şi jucăm un pic, fraţilor! Daţi click aici pentru a intra în sondaj, care poate fi accesat la „link04”, intrând în „Sondajele lui Kiruj”. Modul de notare este descris în sondaj. HAI CFR!!!

    Apreciază

          • Staţi puţin, că nu înţeleg (m-am ramolit, asta e…): adică problema e că nu puteţi nota/vota, sau care-i problema? Am verificat chiar acum (12.21), şi la mine merge. În acest moment, în afară de mine, a mai notat/votat un singur tribunist. Dacă şi Caneto, şi Luis (eventual şi alţii) au notat, atunci chiar nu ştiu de ce nu apare la mine, dar verific. HAI CFR!!!

            Apreciază

            • Când accesezi linkul apare: „Multumim pentru notele date.
              Urmatoarea runda de notare incepe la data de 2015-12-31 !” Da’ eu n-am votat, nici Cristi, nici Luis. 🙂

              Apreciază

            • Kiruj,vezi ca,obstructionarea,ingradirea dreptului la vot se pedepseste conform legii.Nu foarte demult doi ministrii de externe si-au dat demisia sau au fost demisi,dracu stie din aceasta cauza.Asa ca, te rog sa-ti bagi mintile in cap (nu veni cu scuza jenanta ca esti „ramolit”) si fa ceva pentru ca si noi sa putem vota in mod democratic.:-))

              Apreciază

  14. În ultimii ani, am avut norocul să avem în echipă niște oameni foarte faini. Mario este unul dintre ei. Aș zice că e cel mai fain dintre cei care n-au caștigat nici un trofeu cu CFR. Dar și-a făcut mii de prieteni. Multa bafta, Mario!

    Apreciază

  15. Sunt un idiot (ramolit, şamd), recunosc!!! Am greşit linkul, am pus pe ăla cu sondajele „DA/NU”, am uitat că e un sondaj tip”note”…:) OK, să corectăm: „SONDAJ!!!!!!!!!!!!!! TREZIREA!!!!!!!!!!!! Haideţi să ne şi jucăm un pic, fraţilor! Daţi click aici pentru a intra în sondaj, care poate fi accesat la „link03”, intrând în „Sondajele lui Kiruj”. Modul de notare este descris în sondaj. HAI CFR!!!” Aşa e mai bine, deştepţilor?

    Apreciază

  16. He,he Kiruj,pe langa faptul ca faci munca voluntara,o mai iei si in freza daca gresesti.Seamana situatia ta cu a lui Felghe,nici platit si amendat pentru munca depusa.He,He,He

    Apreciază

  17. „Din Coltul Tribunei”(reflectii ne-pertinente!):Teren „CUG”,aprox.300 spectatori, ora:13.00;CFR-Metalurgistul Cugir=8-0(6-0)-Jazvic(3),Jakolis(2),Costea(1),in prima repriza, respectiv Carter si Arnautu, in secunda;desi am jucat tot cu o echipa din Liga a III-a(loc.7), trebuie totusi sa semnalam marea diferenta de angajament si implicare a baietilor, fata de „J`ai mon fish-ul” de sambata trecuta; se pare ca o saptamana in plus de antrenamente cu Trica, sau(si)intrarea banilor din drepturileTV,au impulsionat si motivat jucatorii,antrenorii,conducerea (prezenta in totalitatea ei!)si tot ce misca in jurul echipei;a fost o”forfota” si o agitatie de campionat, o alta abordare, mai multa determinare si incredere, o atmosfera ce-mi da sperante(vazand si lotul, nu f. suptiat!);Prima repriza:Vatca- -Savin,Larie,Tanc,Camora-Muniru,Petrucci-Deac,Costea,Jakolis-Jazvic;In secunda:Minca-Savin,Ene,Tinc,Pop-Stana,Veress-Firtulescu,Carter,Paun-Arnautu(au mai jucat si alti, necunoscuti); avem sperante de revenire a unora,ca: Chanturia, F.Dore, Negrut, poate si Tade si a altor jucatori, in probe;sa auzim si in continuare, numai de bine, spre oftica”dusmanilor”!;Hai CFR!

    Apreciază

  18. Inafara de Firtulescu, care a mai miscat ceva, toti ceilalti veniti in probe nu au impresionat cu nimic; cei doi fundasi-Savin(Chiajna) si Tanc(Rapid)-, singurii, care au jucat tot meciul, sunt sub nivelul L.1, cel putin la aceasta data; Savin(fundas dreapta) cu greu isi poate gasi loc si in Div.”B”;dupa plecarea lui Susici, deja imi este dor de T.Lopes,care impreuna cu Negrut erau alaturi de”IL Presidente”, la Tribuna”oficiala.”

    Apreciază

      • Caneto, „pretenii” de pe cheferetv au postat un „highlight” cu acest băiat, să ştii că e al naibii de bun, şi -crede-mă- nu mă hazardez prea des cu astfel de aprecieri, în baza clipurilor de prezentare. Dă pase filtrante, simte jocul la mijloc. Seamănă un pic -ca stil de joc- cu Bastos-cel-revenit. În rest, naiba ştie cum stă cu celelalte aspecte (la fel de importante): dacă are rezistenţă la efort, dacă e/nu e un tip conflictual, etc. Parcă ar cam fi nevoie de aşa ceva la noi, dar -desigur- depinde şi de ce vrea Eugen de la echipă. În opinia mea va forţa (şi el) pregătirea fizică peste media Ligii şi o tactică mai mult bazată pe contratac, cum aveam pe la începuturi. În aşa ceva s-ar încadra perfect. HAI CFR!!!

        Apreciază

    • Mie mi-a plăcut T.Lopez chiar în toamnă, mai ales după meciul cu concitadinii…:) Să fim serioşi, în situaţia actuală (care se tot schimbă de la o zi la alta, ca şi starea noastră de şpriţ…pardon,-spirit…), Lopez este titular incontestabil, şi -în plus- e „agent dublu” acolo pe dreapta, poate fi folosit şi ca fundaş, şi ca mijocaş de bandă. Până la urmă acest Tânc (venind de la Chiajna? de la Rapid?) nu e identic cu Tincu a lu’ Florinaccio, aşa cum nici „limk03” nu-i identic cu „link03″…:) Sau -mergând mai departe cu filosofia lu’ peşte- „Tânc seamănă cu Tincu, dar Tincu nu seamănă deloc cu Tânc”…:) Mă rog…În altă ordine de idei, văd că am lansat sondajul în cel mai potrivit (nepotrivit?) moment, e suficientă o victorie cu 8-0 (şi nişte reveniri mult aşteptate, Chanturia, Lopez, etc.), şi gata, (aproape) toată suflarea tribunistă vede echipa pe locurile 1-3…Oops, am divulgat vreun secret de stat? M-am antepronunţat, cumva? Şi dacă DAa, atunci CE? HAI CFR!!!

      Apreciază

  19. Urmarindu-i pe ai nostrii(noi si vechi),a fost greu sa mai observ pe cineva si de la Cugir; dar si asa mi s-a parut, bunicel un mijlocas-central si fundasul central-stanga (doar,in repriza secunda, pare ceva mai copt, decat al nostru);,care a si coordonat apararea(la asemenea scor veti spune), nu stiu insa ce varsta are(?), dar a fost peste ceilalti coechipieri; poate ca intr-o alta echipa mai”valoroasa”, ajutat si de coechipieri,ar avea un randament mai bun si s-ar remarca; deocamdata prin plecarile lui Felghe,Susici si Rada(a fost eliminat la primul joc la Bari, cumul de cartonase galbene!), avem mult mai grave probleme in aparare(!)

    Apreciază

    • Mersi fain. La Cugir anul trecut era in poarta fostul nostru portar Tiut care in cele 2 meciuri care le-am vazut l-am remarcat pe Tiut care era decent spre bun. Revenind la scor ma bucur ca ai nostri si-au revenit si au jucat mult mai bine decat in meciul cu virusii verzi. Sper sa revina si Mario si Tade iar cu lotul avut sincer dar absolut sincer cred ca avem sanse foarte mari la Cupa Romaniei si 70% sanse sa terminam pe podium campionatul iar cu un gram de noroc cred sincer ca putem face eventul(tinand cont ca de problemele de personalitate de la fcsb).

      Apreciază

  20. Il cheama asa cum l-a prezentat Kiruj,este unul si acelasi jucator, doar ca trebuie sa-mi modific Inscrisul tastaturii pt, a,i,s,t, numai ca m-am obisnuit cu ea asa(imi este si mai usor)si de aici pot aparea unele confuzii.

    Apreciază

  21. Greu de crezut ca niste jucatori considerati necorespunzatori de catre Rapid sa fie corespunzatori pentru noi. Asta doar daca diriguitorii lor ii intrec in lipsa de profesionalism pe ai nostri.

    Apreciază

    • Nu e neaparat asa. Sunt jucatori care nu dau randament intr-o echipa si joaca foarte bine in alta echipa (alt sistem de joc, alti coechipieri, alt antrenor, alte conditii etc). Valabil si invers. Cat despre managementul de la Rapid, nu stiam ca au asa ceva, in afara fitelor noului finantator/creditor.

      Apreciază

  22. Ca să nu mai las loc de interpretări am trecut cu diacriticile pe Ro;deci,Tînc, care oricum dpdv tehnico-tactic, nu merita atenţie(poate nu-i pregatit fizic, dar, sigur vine pe gratis).

    Apreciază

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.