Avancronica meciului de ieri. [CFR Cluj – Sănătatea Cluj 1-1]


Eugen Trică, la începutul celui de-al doilea mandat: „Eu cred că nu va pleca nimeni şi că lucrurile se vor rezolva. […] Eu îmi doresc să mă bat la titlu. Cu actualul lot ne batem la titlu.”

A avut dreptate. În afară de Carp (care şi-a reziliat contractul), Chanturia (reîntors la Verona), Christian (împrumutat în Portugalia), Deac (Ierusalim), Rada (Bari, păcat, dar vor intra măcar nişte bănuţi de pe urma transferului, dacă se va realiza) şi Ivanovski (Videoton, n-a semnat nici el încă, participă cu acordul CFR-ului la un stagiu de pregătire în Spania), n-a mai plecat nimeni. Singurul mic neajuns al declaraţiei este că nu au ajuns la reunirea lotului 7 jucători: Felgueiras, Jaime, Tiago Lopes, Muniru, Guima, Tade, Dore. E clar, ei nu vor pleca, deoarece nici nu au venit. În rest, să fie cum zice Trică, să se rezolve lucrurile şi să ne batem la titlu.

No, dar o bucătăreasă pricepută ştie să facă de mâncare şi din resturile ce se mai găsesc prin cămară, până-i intră banii din drepturile de televizare pe card şi poate ieşi la piaţă după prospături. N-are sens să bocim, avem multă treabă, urmează meciul de debut al anului 2015, care se va disputa ieri, sâmbătă, 17 ianuarie 2015, Baza Unirea, ora 13.00, contra „viruşilor verzi” echipaţi în alb-albastru-negru, Sănătatea Cluj.

Echipa probabilă cu care va aborda Trică meciul: Mincă (Bejan ’33, Vâtcă ’66) – Susic (Burcă ’46), Ene, Larie (Crişan ’46), Camora (Pop ’46) – Petrucci (Pintea ’46), Vereş (Stana ’46) – Jakolis (Ganea ’46), Fl. Costea (Joao ’46), Jazvic (Păun ’46) – Tatar (Carter ’46).

Despre pentru adversari, mult mai experimentaţi şi mai avansaţi cu pregătirea, informaţii utile aici şi aici.

Să sperăm că va fi un meci aprig, spectaculos şi util, care-l va ajuta pe Trică să închege cât de repede relaţiile de joc şi, totodată, să se edifice asupra potenţialului jucătorilor promovaţi la prima echipă din pepiniera clubului şi a celor veniţi la probe de joc. Am o presimţire că va renunţa după acest joc la toţi cei patru (Crişan, Ganea, Joao şi Tatar), precum şi la câţiva dintre juniori (Burcă, Pop, Pintea şi Carter vor fi aleşii, după părerea mea). Oricum, dacă următorii 10, 20 sau 34 jucători care vor veni în probe în această iarnă vor fi mai slabi, cei 8 pot fi rechemaţi fără probleme, pentru că nu cred să ni-i sufle între timp FCSB, Unirea Jucu sau Real Madrid.

O altă latură deosebit de importantă a meciului este să ne păstrăm invincibilitatea din 2015. Sper din tot sufletul ca partida să se încheie la egalitate (oracolul din mine zice că va fi 1-1, gol al revenitului Stana, în min.87), aşa împăcăm şi capra moderat, şi varza, adică rămânem şi invincibili, şi nici nu risipim într-un meci de pregătire o victorie din cele 3-4 prevăzute de Rada. Sunt de acord cu Ionuţ în privinţa celor 3-4 victorii, cu diferenţa că el a vorbit pentru prima jumătate a anului, iar eu mă gândesc la primele 3-4 meciuri oficiale.

HAI CFR!!!

49 de comentarii

  1. Caneto, să ştii că e o iniţiativă bună asta cu avancronica „post-mortem”…Mergând mai departe pe filiera asta, de ce n-am face, de ex., analiza tactică a meciului (cu aşezare cu tot) înainte de meci? Să nu mai spun, că s-ar putea să şi ajute un pic…HAI CFR!!!

    Apreciază

  2. Numeric, stăm bine deocamdată la capitolul portari: Mincă, Vîtcă, Began, Amadio şi Felgueiras (că-i al nostru încă şi el). Totuşi, a mai fost contactat unul: link Interesant comentariul de la articol. 🙂

    Apreciază

  3. Viorel Duru, directorul Administraţiei de Licenţiere din cadrul FRF: “soluţia mea ar fi ca toate cluburile să-şi declare falimentul şi să o luăm de la 0.” link

    Apreciază

  4. Ma intreb cum patronul care a incasat de departe cei mai multi bani din fotbal romanesc in ultimul deceniu( cel putin 120 de milioane) nu mai are bani,nu mai are un minimum de intelepciune ( daca ar lasa echipei milionul care intra din drepturile tv nu ne-am face de ras)si de orgoliu ca sa mentina la un nivel decent echipa asta macar pana la sfarsitul acestui sezon.Prevad o contraperformanta istorica in acest retur, o umilire imensa care va sterge in mare masura toate performantele ultimului deceniu.Daca ramanem cu lotul prezent acum la Cluj ( din care vor mai pleca cel putin Camora,Muniru,Susici,Petrucci)vom intra in istoria competitiei drept echipa care a obtinut cele mai putine puncte intr-un retur de campionat si mai mult de atat , singura echipa din istoria campionatelor europene care va retrograda dupa ce la sfarsitul turului era pe locul 2.Pun pariu ca nu vom strange mai mult de 3 puncte in acest retur.Miercuri va fi tragerea la sorti pt. semifinalele cupei.Sper sa jucam cu Petrolul,eliminarea va fi mai usor suportabila…Steaua ne-ar umili iar pinguinii si-ar ameliora palmaresul cu noi si le-am oferi un loc in finala.Singura mea speranta este ca dupa retrogradare AP sa renunte la echipa oferindu-i sansa unui nou inceput.Hai CFR!!!

    Apreciază

      • A renuntat pe ma-sa ! Prin manevre contabile jupoaie clubul asta si de ultimii bani..Asa a renuntat ! si le vinde prostilor baliverne cum ca,clubul ar valora 50 de mil de euro…Uite cum ii s-au volatilizat la prost 17 milioane si alea ipotetice pe lot,fiindca nu a platit salariile…Eu sunt mai prapastios ca IQ si ma intreb daca mai prindem inceputul returului…In ritmul asta si aia de la PP Protect isi reziliaza contractul cu CFR…Nu stiu daca o sa mai avem contract cu RENEL sa dea drumul la nocturna…Cum pana mea sa nu ai tu echipa care acum 2 ani juca pe Old Trafford 1000 de euro sa le platesti alora de la Axintele ? …si unii ma trag de urechi ca il injur ! Nici nu il injur cum ar merita !

        Apreciază

    • Nu intra un milion si chiar si atunci e prea putin sa acopere cheltuielile pe 6 luni. Plus ca buba mare e rostogolirea litigiilor neincheiate din trecut.

      Apreciază

  5. Dantesc, AP bani ARE, nu de aia traieste acuma in Dubai pentru ca nu ar avea. Acel oras este capitala mondiala a luxului. NU VREA sa dea la CFR e alta poveste, si nu poate fi obligat sa dea. Ceea ce ma suprinde ca prefera sa devine cuica batailor de joc, a rasului dusmanilor si a injuraturilor suporterilor decat sa dea o suma de bani clubului care pe el nu-l ruineaza, dar ar salva clubul. In halul asta primadata va veni depunctarea, si gata, nu numai suntem aproape de locul retrogradabil, dar nici nu avem ce comenta, DE MULT s-ar fi putut dicta sanctiunea. Si apoi urmeaza retrogradarea. In cupa mai bine ne retragem, dar optiunea cea mai putin umilitoare ar fi Petrolul. ne-au mai batut, i-am mai batut, nu ne simpatizam, dar nici ranchiuna nu exista intre noi.

    Apreciază

  6. Pe de o alta parte, are dreptatea lui, daca intentia ii este sa-si duca echipa in ligile inferioare, e mai bine si mai putin costisitor cat mai repede, si asta este un obiectiv de care i se vor bucura si dusmani. ceea ce e mai greu de inteles e ca unde a disparut acel orgoliu genul ” vi-l arat eu ” , in schimbul atitudinii ” radeti de mine si injurati-ma, oricum ma distrug eu singur mai rapid si mai bine decat m-ati putea distruge voi”.

    Apreciază

  7. De pe pagina de FB a lui Cantor Zoli: la antrenamentul de ieri au participat: Mincă, Vîtcă, Began, Larie, Ene, Camora, Petrucci, Muniru, Veres, Răzvan Pop, Firţulescu, Deac, Jakolis, Jazvic, Fl. Costea, Negruţ, Stana, Păun, Carter, Ţîrlea. A plecat Susic, a venit Muniru, Firţulescu în probe, a revenit Deac, este aşteptat Tiago Lopes. Poate revine Dore.

    Apreciază

    • Scuze ca nu sunt la curent cu telenovela Deac. In ultimul episod observat de mine Cipri era in discutii (semi)avansate cu Beitar Ierusalim si avea timp pana sambata sa dea im raspuns, cu o saptamana inainte ni s-a spus ca Cipri si-a reziliat contractul cu al nostru club in schimbul renuntarii la ceva bani. Ce s-a schimbat intre timp?

      Apreciază

        • Am observat , tocmai din acest motiv am intrebat. Eu cred ca inca mai putem lua(vb vine noi luam, ci altii) ceva bani pe Cipri , tocmai din acest motiv eu nu inteleg de ce nu se incearca sa se plateasca datoriile macar catre jucatorii vandabili(Cipri, cei 2 Mario), inteleg ca pe Costea si Negrut nu da nimeni 2 parale.

          Apreciază

          • Jucătorii, chiar neplătiţi, nu sunt liberi de contract. Probabil, în înţelegere cu clubul, fiecare îşi caută o nouă echipă, iar în caz că se va realiza un transfer, CFR va pretinde o sumă de bani. Bănuiesc că ar achita datoriile către toţi dacă ar avea din ce. 🙂

            Apreciază

          • Deac are contract pe inca 6 luni, asa ca legal e liber sa discute cu orice echipa fara asentimentul clubului, indiferent de situatie. Fiind aproape de final de contract, e interesnt fie pentru un club care ar avea nevoie imediat de el, fie pt un club care l-ar securiza de pe acum pt la vara. Care sunt sansele lui Deac? E dezavantajat ca a fost accidentat. Cum cota lui e in scadere, e marfa relativ greu vandabila. Clubul ar putea sa il lase sa plece in contul restantelor salariale (adica el isi ia restantele dim prima de instalare care e evident mare nedindu-se bani la vechiul club). Piata in iarna este insa mai mica, asa ca poate pentru el e mai avantajos sa ramina pina la vara, cind va pleca liber. Depinde insa si ce agent are, cum il sfatuieste etc.Deocamdata are un impresar neamt, acelasi ca si Maxim, care in Germania nu are insa decit jucatori de ligi inferioare si someri.

            Apreciază

    • Deci nu mai pleaca la Beitar. Presa romaneasca zicea in 15 ianuarie ca Deac e la vizita medicala in Ierusalim 🙂 link Numa bull-shituri scrie presa romaneasca. Au surse bune, de incredere.

      Apreciază

      • Nu numai presa românească. 🙂 Multe site-uri străine au scris că Monroy a semnat pe 1 an şi jumătate cu Győri ETO. Ieri, atât clubul maghiar (declară că nici măcar nu au discutat cu jucătorul), cât şi Monroy (pe twitter, acum 23h: “Ante las publicaciones sobre mi fichaje por GYORI ETO de la liga Hungara, tengo que decir que son mentiras, no he firmado con nadie aun.”) au negat transferul. Totuşi, poate că site-urile respective au luat informaţia din presa românească. 🙂

        Apreciază

        • Legat de transferul lui Deac, cand stirideU zicea ca-i la vizita medicala la Beitar eu am pus un link la un site evreiesc care zicea ca Beitar asteapta pana in weekend un raspuns din partea lui. Deci la romani nu conteaza ca e adevarat sau nu, clickurile sa sune, asta-i important. De Monroy n-am citit nimic, a aparut transferul pe pagina Gyor-ului, sau e o alta „bomba” de presa?

          Apreciază

    • Pe chefere is unii care il dojenesc ca nu a acceptat o marire de salariu, si pe el si pe Mario, ii compara cu cei care lucreaza in constructii. Patetic.

      Apreciază

      • Not true ,Ioane…Nu te supara dar nimeni nu a spus nimic de o marire de salariu,se critica oarecum faptul ca salariile au fost cam mari vis-a-vis de prestatiile avute si cam mari vis-a-vis de salariile din Romania…Oamenii au dreptul la o opinie si foarte multi percep din lumea in care se afla o stare de fapt..Acum ca perceptia lor e gresita e alta discutie insa repet fiecare are un drept la opinie si fiecare e ceferist…atat cat poate…Ce mi-a placut insa acolo e o remarca a lui FF de ieri…Care suna cam asa „Crezi Dane ca daca noua nu ne-ar pasa am mai fi aici?”

        Apreciază

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.