Statistici ‘all inclusive’


Orice promisiune trebuie respectată, spune o vorbă din bătrâni, indiferent dacă e vorba de plata salariilor sau de completarea unor statistici ceferiste… 🙂

Fără să insist pe partea cu salariile (vin sărbătorile, nu-i aşa?), mă rezum doar la ce am promis eu (într-un  moment de rătăcire şi disperare): eram dator faţă de comunitatea noastră virtuală (şi din ce în ce mai tăcută şi speriată) cu completarea tabelului „CFR 11 ani all inclusive” cu datele celor 3 supercupe pe care „dragă-CFR” le-a jucat în 2009, 2010 şi 2012 (câştigând primele două). Deoarece şi aceste meciuri sunt „oficiale”, o analiză mai serioasă şi exhaustivă nu se putea face fără acest „demers”…

Ei, trăgând de mine (chiulind de la serviciu, neglijând multiplele mele sarcini – de soţ, de bunic, de fiu, de prieten şi de… duşman), am completat ce era de completat în tabelul ‘all inclusiv’ (îl puteţi accesa la „Sondajele lui Kiruj”, la „link05”), inserând informaţiile-lipsă în foaia „C0415”, rezervată „cupelor” interne (Cupa României, Supercupa, şi – mai nou – Cupa Ligii).

OK, să nu mai lungim povestea. Pentru început câteva cifre globale, valabile la nivelul tuturor meciurilor oficiale pe care ‘new-CFR’ le-a disputat de la promovarea din 2004 şi până-n prezent (campionat, cele 3 Cupe de mai sus şi competiţii europene):

  1. S-au jucat în total 436 meciuri oficiale (349 în Liga 1, 39 în cupe interne şi 48 în „Ioropa”), cu o durată totală de 39.510 minute (în timpul regulementar al meciurilor, inclusiv prelungirile de 30 de minute din Cupe, nesocotindu-se prelungirile de 3-4 minute ale timpului regulamentar şi timpul „pierdut” de băieţi – în special de Cadu – cu loviturile de departajare).
  2. În cele 436 meciuri oficiale echipa a „agonisit” 755 puncte (victoriile obţinute după prelungiri şi/sau penalty înseamnă „aici” 3 puncte, iar înfrângerile suferite în condiţii similare nu aduc niciun punct), procentajul punctelor obţinute fiind 58%, unul peste medie.
  3. În cele 436 meciuri oficiale, antrenorii principali (sau interimari, demişi sau „reconfirmaţi”…) au trimis în teren 173 jucători (cu CNP diferit, vasăzică), dintr-un lot „lărgit” de 190 jucători.
  4. În cei 11 ani s-au înscris 610 goluri (aproximativ 1,4 goluri pe meci), nefiind socotite aici loviturile de departajare din Cupe, fiind „puse” în schimb autogolurile cu care ne-au ajutat adversarii… 🙂 În mod normal, ar urma prezentarea numărului de goluri primite, dar autorul consideră că este vorba de un indicator irelevant (expresie folosită des în statistică, când nu ai date solide…).
  5. Cei 17 antrenori aflaţi la cârma (la cheremul?) echipei au folosit exact 17 formule de joc în total. În medie „ţărănească”: antrenorul şi formula… 🙂

Buuuuuun… Am depăşit, aşadar, prima repriză a „generalităţilor”, şi după cele 15 minute de pauză, urmează al doilea mitan, cel rezervat „clasamentelor all-time”. Iată-le:

A) Clasament pe minute jucate:

stat1

  • Conduce „el capitano” Ricardo Cadu (21.954 minute în 254 meciuri, în medie 86,4 minute jucate pe meci), flancat foarte de aproape de Panin, apoi pe 3 vine Gabi Mureşan.
  • Dintre „actualii” îi găsim printre „fruntaşi” pe Camora, Deac şi Felghe. Poate în câteva săptămâni vor deveni şi ei „foştii”… 🙂

B) Clasament pe goluri marcate:

stat2

  • Un alt clasament condus de „el capitano”, flancat – de această dată – de Anca şi Kape.
  • În primii 4 găsim un fundaş (Cadu) şi un mijlocaş defensiv (Muri, „criminalul”, cum îi zic unii…)
  • Dintre „actualii” doar Deac a prins – in extremis – ultima poziţie a clasamentului. Surprinde lipsa lui Felghe… 🙂

C) Clasament pe formule de joc şi pe antrenori:

stat3

  • Ambele clasamente sunt ordonate după numărul meciurilor (în care formula a fost folosită, respectiv în care antrenorul a stat pe bancă).
  • La formule conduce detaşat 1-4-2-3-1, urmată de 1-4-4-2 şi 1-4-3-3. Ca eficienţă, conduc formulele 1-4-1-2-3 şi 1-4-5-1, utilizate în câte un meci, ambele câştigate.
  • Antrenorul care a „frecat” cel mai mult timp banca CFR-ului este Ando, urmat de Dorinel, iar locul 3 este împărţit „frăţeşte” de Conceicao şi de Miri. În planul eficienţei, conduce „actualul” Feri Dican (73%, dacă mai este prin zonă…), urmat de Ando, Bergodi şi Uhrin, fiecare cu 67%.

M-am achitat, aşadar, de o datorie mai veche, mai rămâne să se achite şi alţii de alte datorii la fel de importante. Dar, vorba lui Retardilă, „Speranţa moare ultima”… 🙂

 SĂRBĂTORI FERICITE ŞI LA MULŢI ANI! HAI CFR!!!

138 de comentarii

  1. Kiruj,interesant ce ai scris,si probabil foarte multa munca depusa pentru adunarea datelor.Felicitari.Am in schimb o observatie.Nu te mai plange tu ,cat de greu este ,cat de mult te-ai sacrificat etc…,fiindca sunt sigur ,ca it face placere (placerea perversa si mazochista) sa realizezi astfel de statistici.:-)) (glumesc,nu te supara).Hai CFR!!!+!

    Apreciază

    • Sigur că-mi place…Că are sau nu vreun rost, asta-i o altă discuţie, dar în prag de sărbători chiar nu merită să ne afundăm în astfel de stări filozofice…:) HAI CFR!!!

      Apreciază

  2. Să te văd cum te descurci cu statisticile dacă ne penalizează nesimţiţii de la LPF cu 12 puncte. Dacă le punem pe toate în cârca lui Miriuţă (Dican e încă al nostru, tre’ să-l menajăm), procentajul lui de eficienţă scade la sub 50%. 🙂

    Apreciază

  3. Felicitari,KIRUJ !;La multi ANI(!)si la mai mare…(completeaza tu cu ce-ti lipseste !); vad ca te ti tare,desi ni s-au, cam” inecat corabiile”!;investitorii,aia clamati de I.M., vad ca nu mai apar, ne mai si depuncteaza; este tristete mare pe ulita noastra; Grigoras”alungat din oras”, ne preseza si el cu datoriile si-si cere drepturile salariale restante;chiar de ne depuncteaza, problemele financiare, tot, raman;suntem in pom, dar din nefericire intr-unul gol, nu in cel de Craciun,plin(!); sunt trist si dezamagit ca nu reusim sa-ndepartam,macar, chinul suferintelor cauzate de lipsa banilor!;Hai CFR!

    Apreciază

    • Numai bine şi ţie (vouă), Racheta! Da, moment foarte greu, dar să nu uităm că nu suntem nici primii, nici ultimii care ne confruntăm cu astfel de probleme. istoria fotbalului e plină de echipe mari ajungând -la un moment dat- în situaţii financiare critice, sau foarte critice. Uite, de exemplu, Rangers a fost retrogradat acu câţiva ani chiar în Liga 4 scoţiană, unde la primul meci au fost 40.000 de fani…Sunt foarte multe exemple. Această situaţie era previzibilă, de-a lungul timpului am tot tras câte un apropos cu sindromul Algernon. O ascensiune mult prea rapidă (şi susţinută de un singur om) ascunde un factor de risc foarte mare, şi fotbalul „te pedepseşte”. Nu numai în teren, şi în afara lui. Nu pot fi „arse” etape normale de creştere, de aşezare a lucrurilor, de atragere a suporterilor (şi fidelizarea lor, ca scop final). Vedem ce-o fi, dar va fi greu. Am trăit şi eu astfel de stări cu echipa mea, la începutul anilor 90, ştiu (adică simt) foarte bine cu ce se confruntă IM (în special). HAI CFR!!!

      Apreciază

  4. Din acest pdv si numai din acesta,il compatimesc pe I.M,dar sa nu uitam de cum am fost marginalizati,persiflati si „tratati”cu trufie de conducerea administrativa, fapt ce a dus inevitabil la indepartarea fanilor de fenomenul fotbalistic si implicit de club; era previzibila decaderea, pt. ca fotbalul consuma multe energii si presupune f. multe cheltuieli, care trebuiesc acoperite de actionari, de suporteri(si nu numai) si suportate de patroni-oameni de afaceri- POTENTI FINANCIAR-cu dare de mana si cu dragoste de fotbal; de unul singur este imposibil sa reusesti a te mentine(de aceea s-a si incercat pe”repede,repede sa se arda” etapele); ba mai mult, daca ai rezultate esti si terfelit si vanat permanent(de cele mai multe ori pe nedrept!) de-ti vine sa-ti”iei campii”, fapt cum de altfel s-a(si)intamplat(!);Hai CFR!

    Apreciază

    • Apai in Cl nu avem sanse sa ajungem iar in Uefa nu ne intereseaza….Sa terminam campionatul in picioare si sa ne platim jucatorii asta e tot ce conteaza acum…

      Apreciază

      • Nu fi naiv,nu mai tine nimeni o echipa doar ca sa mai bifeze o prezenta intr-o Liga 1 falimentara ,****** ala de AP a vazut in CFR doar o afacere,nimic suflet,nimic ardelenesc,nimic serios ! Datoriile si sanctiunile se rostogolesc si pe zi ce trece devin din ce in ce mai mari…Iar in conditiile astea pentru asa numitul finantator echipa devine o piatra de moara care ii atarna de gat si ca sa scape ii va declara falimentul cat de curand…Apropo, de-a lungul turului de campionat… unu Miriuta si altii (echipa) s-au zbatut din tot sufletul si cu toate puterile lor sa onoreze blazonul CFR ,acum cineva e gata sa il arunce in noroi si sa calce fara nici o urma de regret pe el si pe munca acestor baieti…Multumiti-i pentru…minunatele clipe….Merita !

        Apreciază

        • 😦 Din pacate cam asta e situatia. In afaceri nu conteaza emotile doar cifrele seci, bine a zis cel de o varsta cu plagiatorul ca pentru el CFR e doar o jucarie, atat si nimic mai mult.

          Apreciază

      • Da, important e să terminăm în picioare returul, și să scăpăm măcar de o parte a acestor datorii, care apar în sistemul „ziua și datoria”…Dacă vrem să lungim un pic discuția (că timp avem…), interesant este că ajungem imediat în situația în care în EL vor merge ASA, Botoșani (CSU n-are voie, parcă)…Apoi ciclul se reia: la anul vor fi ei pedepsiți de UEFA, și tot așa, până ce ajunge în EL Minerul Șuncuiuș și cu fosta mea echipă, Venus Cluj…Acum pe bune, nu știu cât însumează datoria aia de la UEFA (plus penalizarea de 150000 eu), dar e posibil să merite un efort de a-l lichida, în speranța că prin niște participări în EL/CL scoți înzecit investiția. Nu, n-am băut nimica…:) La nivelul la care a ajuns campionatul, chiar cu acest lot -deocamdată- existent se poate câștiga titlul. Da, știu, nu în acest an, dar poate la anul. Vor slăbi și mioarele, în mod cert, primăriilevor face măcar un pas (dar mai degrabă doi, sau chiar 3) în avântul lor de-a finanța echipele (Petrolul, CSU, etc.), și te trezești că ai o pistă favorabilă măcar pentru o luptă decentă la titlu. Dar să revenim la ale noastre: în mod cert se trage de timp pentru a încasa drepturile TV. Nu vor veni nici elvețieni, nici ruși, nici dracu, trebuie să ne descurcăm noi, cum putem. Dacă datoriile chiar sunt groase de tot, trebuie vândut ce e de vândut, băgat tineretul (plus cei împrumutați din vest fără lovele) și asta e. Nu e nicio tragedie. HAI CFR!!!

        Apreciază

        • Nu mai vindem nimic,jucatorii nu si-au primit salariile si cel mai bun deal pentru CFR ar fi ca ei in momentul in care pleaca sa renunte la pretentiile salariale…Cine e prost sa plateasca in conditiile in care jucatorii pot deveni liberi de contract cand vreau? Iar drepturile TV ,cica AP se imprumuta sa le achite,asa zice presa…Numa,daca e adevarat is curios ce banca ar credita asa ceva…Eu cred ca nici una…

          Apreciază

        • Tot modelul de business al fotbalului postdecembrist e in colaps. Licentierea a luat posibilitatea plimbarii echipelor prin diverse firme lasate in insolventa cind deveau scadente datoriile la stat, modelul „luat echipa traditie, finantat cu firme de stat” a sucombat si el, prosteala la primarii nu mai tine decit pe la tara samd.Nici modelul „anilor pari” cu bani multi de CL nu va mai tine, pentru ca TVR nu a prelungit contractul iar de la anul sunt sigur ca drepturile vor fi licitate la un pret corect.

          Apreciază

          • Cristi, în mod paradoxal, în sărăcia asta, patronii (care încă nu au fugit sau nu au fost băgați la zdup) mai au o șansă-două pt. a face ceva deal-uri (sau, mai simplu, tunuri). Uite, Urziceni…Tun clasic, cu bani nu foarte mulți (jucători reșapați, antrenor low-cost la vremea respectivă, CL, 7 puncte, 20 de milo eu), i-a ieșit perfect lui Bucșaru? I-a ieșit. În mod paradoxal, criza asta nebună ar putea ajuta pe unul deștept, să obțină cele 20 de milo cu și mai puțini bani. E nervoie de două etape de investiții low-cost: 1-investești strictul necesar pt. a câștiga titlul (acum asta costă mult mai puțin decât pe vremea valizelor), apoi -pt.a trece de tururile preliminare- mai investești puțin (nu mult, că vitrina CL aduce în acest moment mulți jucători buni,dornici de mediatizare, chiar și gratis, sau împrumut 6 luni. E nevoie și de relații, evident). Când ai încasat cele 20 de milo, îi dai mai departe pe vitriniști (eventual la preț dublu, că vitrina a funcționat). Este un risc, există niște probabilități, desigur, dar ai un as în mânecă: titlul te poate duce în CL, cu costuri efectiv incomparabil mai mici, decât acu 4-5-6 ani. HAI CFR!!!

            Apreciază

      • Csongi, acolo mai „irja hogy”unless the club is able to prove by 31 January 2015 that the amounts that were identified as overdue payables on 30 September 2014 have been paid. Deci cei care se bucura mai pot pati ca Geoana sau ponta la alegeri.(sper eu)

        Apreciază

  5. @Dantesc. Nu-l judeca pe Arpi doar prin falimentul actual. Crede-ma si pe mine ma doare ce se intampla dar nu uita datorita lui am scos si noi capul in lume timp de 10 ani. Nu vreau sa insir amintirile super placute din era lui. A venit ,a castigat … a plecat. Ne-a lasat mai bine decat cand ne-a luat. Poate fara el nu exista acum chefereul…. Per total e bine, iesim noi cumva din asta.Hai CFR

    Apreciază

    • Să ştii că aşa văd şi eu…Ne-a lăsat în Liga1, da, cu ceva datorii (care pot fi însă stinse dacă vin drepturile TV şi ceva mărunţiş din stânga, din dreapta), dar cu bază solidă pt. mijlocul Ligii 1, dacă nu mai sus. De acum totul depinde de capacitatea de management a celor care au rămas la club (parcă s-au reorientat şi ei spre managementul de criză), că în „epoca de aur” relaţii ne-am făcut (e drept, o bună parte le-am şi stricat), trebuie resetat segmentul de junior/tineret, şi în câţiva ani te-ai curăţat de păcatele trecutului. Mă rog, aici pe net e mai simplu…:) HAI CFR!!!

      Apreciază

    • @cfr_atlanta,si eu sper sa iesim din aceasta situatie.Daca nu ,atunci vom deveni suporteri ai „CFR Atlanta”.Am gasit un site cu acest nume.In Atlanta este o echipa cu numele CFR Atlanta.Deci ,CFR nu moare,va exista(exista)in hamerica.

      Apreciază

      • Da , asa este Luis ! Exista „Soccer Academy CFR Atlanta Inc ” , in parteneriat cu Ajax Amsterdam Academy (cu ajutorul lui Geo Ogararu ), pe facebook: soccer school cfr . Website: cfrsocceracademyatl.weebly.com . Din februarie va avea locatia proprie cu doua terenuri marime normala si patru pentru U12 si cladiri utilitare (sala de sport, sala de conferite, vestiare, magazin, cantina ). In perspectiva , exita ideea de dezvoltare cu activitate scolara interna , avand cooperare cu scolile primare , medii si Liceele din zona,care asigura instruirea scolara . Deschiderea oficiala va fi in Martie 2015.

        Apreciază

  6. Kiruj, tocmai la asta ma gindeam si eu in seara asta, ca pragul de intrare pentru oricine vrea sa investeasca este mai jos ca niciodata. 20 de milioane nu mai ies, dar cam in jur de 14 tot vor fi. Si la costuri, tendinta merge in jos. Ghinion pentru cei care vor sa vinda cit mai scump participatii e ca in acest context nu au o putere de negociere foarte mare.Si cine stie cum sa faca niste miscari, le face. De ex Wolfsburg, echipa care nu duce lipsa de bani ( volkswagen), a transferat sapt trecuta un chinez. Nu e nimic de capul lui, a stat doar in tribuna, dar rezultatul a fost 20 de milioane de spectatori care au vazut meciul noii lui echipe in provincia natala.

    Apreciază

    • Exact. Să nu mai spun, că preţurile prohibitive, cerute în trecut de ăia mici pt. nişte „staruri” locale (vezi cazul Marc-Ceahlăul) vor scădea dramatic. Să nu uităm că, în plus, CFR a fost „ofertat” chiar şi peste acele preţuri prohibitive de către ăştia mai mici, pe considerentul că „ei oricum au bani”…Dispare încet cu încetul şi fenomenul asta. Preţurile se vor reaşeza treptat la realităţile pieţei (=vor fi mai mici), toată lumea e în criză, vor fi mult mai puţine ţepe…HAI CFR!!!

      Apreciază

      • Da. Pentru mine, echipele mici au avut 2 perioade de pseudocapitalism. Prima in anii 90, cind incercau sa ia bani multi pe cite un talent dus la echipele de vitrina -Steaua, Dinamo, Rapid. Cind s-au prins cei mari, le-au bagat clauze de coproprietate si optiuni la revinzare in strainatate etc., ajungindu-se la celebrele tepe date unor provinciali mai nescoliti (vezi celebrul caz Lobont si multe altele). Pe schema invers, prieteni de partid gen Sechelariu au fost indirect finantati ani la rind prin jucatori anonimi luat pe cite 1 mil de USD de Steaua. A doua etapa a aparut odata cu cresterea drepturilor sportive, care au reusit sa acopere in proportie de 70-80% nevoile echipelor mici. Ese si explicatia rezistentei in prima liga a unor cluburi gen Chiajna sau al incercarilor gen Branesti, Otopeni, Mioveni. In orase mai mari se viseaza direct la cupe europene samd si totul ajunge in colaps.

        Apreciază

  7. Ma incearca o combimatie de teama, regret, neputinta si indignare,ca am ajuns -asa percep, eu, la acest moment- al 2-lea Urziceni,adica in faliment(!); de mai bine de 1an se putea trece cu pasi marunti-bine calculati,la o reorganizare, o reesalonare a datoriilor prin INSOLVENTA(vezi Dinamou); dar, nu s-a vrut, pt. ca astfel, il bagam pe IROD cu viflaimul(judecatorul”silvic”)in casa(adica sane”colinde” prin evidentele contabile) si „TRADA”(poate-sigur?!) unele matrapazlicuri, cu iz penal, facute de „cuplul prezidential”Arpike-Iulica; aceasta combinatie financiara (dubioasa-uneori),imi explica de ce AP l-a tinut atat de mult pe IM „IL Presidente”, impotriva necalificarii lui pt. o asemenea responsabilitate si de ce St.Gadola se”codeste”a lua”taurul de coarne”(!???); acum, ma puteti critica, dar din pacate o faceti „dejaba”(!); nici nu mai am taria sa exclam,Hai CFR!(unde?)

    Apreciază

  8. Nu inteleg o chestie simpla de tot. IM, ca manager absolut, de ce s-a aruncat dupa venirea lui Miriuta si a adus o groaza de jucatori noi, daca clubul era in buda, financiar vorbind? Este exact cum prostii din 2006, 2007 si 2008 isi luau case si masini pe credit, dar ei erau niste amarati de bugetari… Si acum ii executa bancile… Ii multumesc lui IM ca a ramas acum, in situatia asta grea langa echipa si club, dar ce a facut el in ultimul an nu mi se mai pare a fi management responsabil, din contra… Nu era de loc musai sa terminam sezonul asta pe loc fruntas, puteam fi primii peste linie sau chiar sub ea, nu m-ar fi deranjat deloc.

    Apreciază

  9. Si ca ecuatia drepturilor Tv sa devina si mai complicata, se confirma ce anticipam zilele trecute, ca RDS-RCS si MediaPro nu vor investi in a cumpara drepturi in fotbal. Cupele Europene vor merge la Telekom, care are tot interesul sa isi creasca cota de piata dupa ce ani la rind a stat sub apatia managementului grecilor iar RDS-RCS nu are bani ( e pe pierdere).

    Apreciază

    • Si acum geniilor care vreti nu mai luam nimic moka ar trebui sa ne conectam la Look TV pt campionatul intern(ma rog unii zic ca si pe Dolce se vede LookTV), Digi pt campionatul spaniol si Dolce pt UCl si Europa League, no vi se pare normal sa ne schimbam in fiecare an operatorul in functie de ce primesti? vi se pare normal ca unele tembeliziuni se vad doar pe anumite platforme? Sa va citesc acum fani pay-per-view.

      Apreciază

      • Asta e problema cablistilor. ei isi cunosc publicul si isi fac calculele comerciale de rigoare. In plus, nu este o lege naturala ca trebuie sa ai acces la orice sau ca operatorul tau de cablu trebuie sa iti ofere absolut tot ce este in piata. Pay per view iti baga cel mai putin pe git, nu subventioneaza incrucisat nimic altceva samd. S-ar putea sa vezi champions League in citiva ani de asemenea partial in pay per view. Real Madrid-Arsenal pe bani si Sahtior-Bate Borisov la liber. E doar un semn ca piata se media se aseaza pe cai normale, asa cum este in Europa.

        Apreciază

      • Eu oricum nu am timp sa ma uit si la campionatul spaniol, la alea din Europa ma uit din an in pasti, cand e un meci mai tare si nu am ce face, asa ca pe mine nu prea ma intereseaza impartirea asta. Vreau sa vad liga 1 in principal, daca se poate, pentru meciurile din deplasare ale CFR-ului si eventual sa ma mai uit cateodata la adversarii nostri din liga1, sa-i vad cum misca. De ani buni is pe UPC, nu m-am mutat cand liga1 s-a mutat pe digi, n-o sa ma mut nici acuma, orice s-ar intampla, ma enerveaza mutatul cu tot ce implica, hartogaraia si echipamentul schimbat, certatul cu operatorul ce nu vrea sa rezilieze contractul etc. Din partea mea pot sa nu mai transmita nimic, ma duc in Gruia la doua saptamani si am terminat povestea. Nu-mi expun parerea ca sa ma cert cu tine sau din alt motiv, vreau doar sa stie operatorii ca mai sunt si „consumatori” cu profilul meu 🙂

        Apreciază

        • Cam asa si eu dar totusi sa iti schimbi in fiecare an operatorul TV mi se pare cam mult. Eu am doar abonament Eurosport player si acolo cam tot ce imi trebuie, meciurile CFR-ului din deplasare le vad fara costuri suplimentare pe net(nu m-a convins oferta celor de seenow, chiar nu is fan Kanal D sau alte porcarii, daca bagau toate digi-urile, toate dolce-urile si look-urile chiar imi luam acel abonament). Oricum din pacate de la anul nu prea am astfel de emotii pt ca nu stiu in ce divizie va mai fi CFR-ul nostru.

          Apreciază

    • Nu am deocamdata date din RO, stiu doar inforamtia publica.. 1-2 meciuri in grupe si 1 in primavara vor fi date mai departe unei televiziuni generaliste.Restul, depinde de strategia Dolce. Ca idee, la UPC in Polonia pentru un pachet complet de fotbal Extraklasa (prima divizie locala), Liga Campionilor, Europa League, Anglia, Franta si Spania platesti cam 9 Euro cu TVA cu tot. Serviceul e pay per vie prin Canal+ (francezii).

      Apreciază

      • Mersi, dar probabil m-am exprimat gresit. Ma intereseaza cat plateste o televiziune ca sa transmita meciurile CL/EL (sau cat cere UEFA). P.S. 9 euro pentru Liga 1 poloneza, CL, EL si 3 campionate puternice. As vrea sa vad un Dacid polonez cum se plange ca nu include si Italia + Germania si trebuie sa faca abonament separat.

        Apreciază

        • În Ungaria, până prin 2010, MTV şi Viasat3 plăteau împreună cca 6-700 milioane de forinţi (2.200.000-2.600.000 de euro) pe sezon. În continuare, licitaţia a fost câştigată de Digi.Hu şi Tv2, datele n-au fost făcute publice, dar „pe surse” 🙂 se vorbeşte de dublul sumei, aproximativ 5 milioane de euro pe sezon, pentru meciurile din CL.

          Apreciază

          • Sumele au crescut din 2010 incoace. Pe la ei nu e criza. In 2010 banii alocati de UEFA unei partide erau 800.000 euro/partida, care erau luati integral de echipa castigatoare sau se imparteau frateste in caz de egalitate. In 2014 suma a fost de 1.000.000 euro/partida, adica cu 25% mai mult. Nu stiu din ce an s-a marit, dar daca UEFA si-a permis sa creasca prima cu 25%, sigur le-au crescut veniturile cu cel putin acelasi procent.

            Apreciază

            • In raportul UEFA din vara asta pentru sezonul trecut, champions Leaguea adus venituri de 1,3 bn euro, EL putin peste 200 de mil. Raportul e asadar undeva 6:1. UEFA vrea sa imbunatateasca banii peEL, dar in tarile mari competita e ceva pentru echipe de mina a doua. In Germania de exemplu running gag e „oricine poate ajunge pe locul 6”. Oricum, intentia UEFA e sa aiba un mix de free Tv si pay TV, pentru ca intentia si la EL este la fel ca la CL sa centralizeze si sponsoringul iar acolo au nevoie de volume de spectatori.

              Apreciază

    • Din ce citesc pe acolo ar cam trebui sa fi abonat la un serviciu telekom pt a putea activa acea oferta, te rog sa ma contrazici daca nu am inteles bine:)

      Apreciază

      • Ca sa activezi serviciul respectiv zice ca trebuie un cod client care se regaseste pe factura. Deci trebuie sa fii abonatul lor. Ce nu se specifica e daca platforma respectiva e accesibila doar din reteaua Telekom. Daca e accesibila indiferent de provider, e simplu: rogi un prieten care are Telekom sa faca un cont pentru tine si poți sa ramai linistit la provider-ul actual.

        Apreciază

          • Luis, daca ei se comporta romaneste, de ce sa nu ne comportam si noi tot romaneste? Ei incearca sa ne forteze sa ne mutam de la un operator la altul in fiecare an. Asa ca de ce sa nu ne descurcam si noi cum putem?

            Apreciază

            • Vlad,nu vreau sa jignesc pe nimeni,mai ales ca este ajunul craciunului,dar ce m-a iritat intodeauna a fost smecheria si „descurcaretii”.De aia suntem unde suntem ,ca tara ca ne-am „descurcat”intodeauna.In loc sa facem treaba asa cum trebuie,cinstit,onest si cu respect.Poate sunt eu demodat ,dar asta este parerea mea.Acum ca legile din rumunica sunt de asa natura ca sa favorizeze „descurcaretii”,este altceva.Pe mine unul ma irita ,chiar si cuvantul smecher sau descurcaret.Iertati-ma pentru aceasta postare dar nu am putut trece cu vederea.

              Apreciază

            • Nu m-am simtit jignit. Eu sunt plecat asa ca pot sa vad Liga1 doar pe net. Asa ca prefer sa platesc 5euro/luna abonament la SeeNow decat sa caut tot felul de stream-uri. Aaaa ca mai las inca 3 prieteni sa se logheze pe contul meu? E dreptul meu din moment ce am voie sa activez 4 device-uri. Asa ca nu e vorba de bani. Poate unuia ii place net-ul de la RDS, pachetul TV de la Digi. Daca Telekom ofera CL pe online doar intr-un cerc inchis, (asa cum si Digi a facut in trecut) respectivul are doar doua soluții la dispoziție: fie cauta stream-uri, fie roaga un prieten care are Telekom ca sa-l lase sa-i foloseasca username si parola. De aici vine problema. Pt operatorii romani detinerea drepturilor nu e un scop ci o unealta sa sa-si atingă alte scopuri. Nu vin cu soluții sa ofere, chiar si cu bani, celor care folosesc un alt operator. Ei inchid un cerc si te forteaza sa intri si tu in cercul respectiv.

              Apreciază

  10. afara este o vreme de primavara si nu stiu cum o sa poata trage renii sania mosului la deal pe Gruia dar daca nu pot sper ca mosu sa vina in sac cu un investitor care sa ajute clubul sa iasa din necaz.Sarbatori fericite dragi cfr isti oriunde va aflati in acest moment

    Apreciază

    • He,he,eu lucrez la o fabrica de anvelope,deci asigur eu anvelope la sania Mosului,numai sa vina.Sarbatori fericite,La Multi ani si sanatate tuturor CFR-istilor si CFR-ului.HAI CFR!!!+!

      Apreciază

  11. Eu am intrat pe site-ul asta, apoi pe Client Serviciu Televiziune si undeva mai jos exista o fereastra Nu sunt Client Telekom Romania si acolo am dat click, Deci eu inteleg ca asta este o optiune pentru cei ce nu sunt abonati si vor sa vada Dolce Sporturile pe tableta, laptop sau smartphone. Pt abonatii lor, daca intrati in ferestrele potrivite, veti vedea ca Dolce are alte pachete pentru tableta, laptop si smartphone. Cat despre My Account, cred ca trebuie sa merg la un magazin de-al lor mai intii sau voi incerca sa ii contactez telefonic.

    Apreciază

  12. Cu colinde(sperante) de Craciun, -Va doresc un an mai bun! -Si cu dragoste crestina -Asteptam,investitori sa vina -Sufletul, sa nu ne mai fie de gheata -Mult noroc s-aveti in viata!;Craciun Fericit!

    Apreciază

    • Numai ca piata financiara e in general mai inteligenta decit reglementatorii. Solutii se gasesc mereu, in limite legale – mie imi vin automat in minte 5-6 care nu ajung nici macar sa formalizeze un TPO.

      Apreciază

  13. Se destramă echipa… De data asta cred că e vina lui Mureşan (doctorul) faptul că tace mereu, nu iese în faţă să lămurească situaţia. Măcar conducătorii de la dinamo au făcut paşii necesari pentru intrarea în insolvenţă. Tot e mai bine aşa, decât să citim zi de zi în presă despre jucătorii noştri plecaţi de la echipă. Tre să mai subliez rolul jucat de prea puţin stimatul (de către mine) Loţi Mireuţă.

    Apreciază

    • Insolventa poate fi ceruta de orice creditor, deci de orice jucator, daca vrea. Nu vad care ar fi avantajul pentru club. Nu e situatia de la Dinamo sau U, unde creditorul principal e „investitorul” care gindeste la genul „am pierdut banii astia, dar v-am tras tzeapa pe restul”.

      Apreciază

      • Nu le am cu managementul, dragă Cristi. Ceea ce nu-mi place, dar deloc, e ceea ce se întâmplă azi cu echipa. E pur şi simplu tragic sau derizoriu, depinde de punctul de vedere al privitorului. Şi simt că ceva ar trebui să se întâmple, habar n-am ce. Ca funcţionar cu peste 40 de ani de serviciu (ştiu că nu e o funcţie la modă, da ăsta sunt eu) suport greu zăpăceala, dezordinea şi ascunsul sub preş a adevărului. Aceast joc la aşteptare nu poate duce la nimic bun.Asta am vrut să spun.

        Apreciază

        • Stim cu totii ca niciodata clubul nu a excelat la comunicare. Asta ca sa spunem elegant si sa nu mentionam ca au fost si gafe memorabile. Intrebarea e daca situatia este clara si necomunicata sau neclara, ca atunci nu ai ce spune.

          Apreciază

  14. Poate ca e mai bine asa , orice comunicare acum cand suntem atacati zilnic poate fi in dezavantajul nostru, Muresan sau altcineva din conducere poate scapa o informatie importanta catre presa, ori siteu oficial ori wikipedia anunta cand un jucator e 100% plecat de la noi, deocamdata sunt cei doi care au plecat, deci la ora asta avem 26 de jucatori sub contract. Se adevereste ce caracter are Miriuta , lucreaza impotriva noastra, vrea ca jucatorii sa-si depuna memorii si el sa-i duca gratis in ungaria, de fapt aceeasi hotie care o incearca si Steaua cu Felgueiras. Asta e planu lor, Prodanca si Miriuta comploteaza contra noastra desigur si Rednic era sa-l uit.

    Apreciază

    • Eduard, percepţia asta de western din anii 60 (cu băieţii răi şi cei buni delimitaţi cu compasul) nu ţine în fotbal…Iar în fotbalul zilelor noastre nici pe atât. Am avut şi noi momentele noastre de „forţă” faţă de alte echipe, am şi aruncat cu banul în toate direcţiile când nu trebuia…E o abordare foarte simplistă (tip „să identificăm duşmanul de clasă”), dacă n-am fi în situaţia în care suntem, n-am mai fi atacaţi din toate direcţiile. Rechinii devin ucigători când simt mirosul de sânge…Nu zic că nu i-ar conveni lui Miriuţă o infuzie ceferistă la Gyor, pe gratis, dacă se poate, dar de aici până a-l stigmatiza pentru situaţia aproape fără ieşire a echipei e cale lungă, lungă de tot. Problemele pot fi rezolvate încă, e nevoie de mult-mult sacrificiu şi de resetare a mentalităţii „new-ceferiste” bazată pe titluri, pe CL, pe supremaţii (lucru valabil şi la noi, dar şi la nivelul conducerii), dar toate acestea se vor rezolva (sau nu) nicicum ca o victorie faţă de duşmanul declarat „Miri@Mop”, ci ca rezultat al unei profunde regândiri manageriale, asortată cu multă autocritică. Doar şi doar căutarea (şi identificarea) adevărului intern / independent de scenarite poate aduce ieşirea din tunel. Restul sunt poveşti. HAI CFR!!!

      Apreciază

      • Daca asteptam o regandire manageriala si autocritica, cred ca putem vorbi doar la trecut de CFR. Comunicarea la CFR a fost intotdeauna o tortura pentru cei care trebuiau sa o faca, asa ca nu e nimic nou. In ce-l priveste pe Miriuta, nu cred ca trebuie sa il demonizam. Business is business. A facut o treaba peste asteptari la CFR, dar asta nu i-a adus decat un CV mai bunicel si atat. Partea cu emotionalul e rezervata suporterilor, dar fotbalul de performanta inseamna bani, bani si iar bani, care lipsesc in momentul de fata si treaba e simpla: ai bani, participi, nu ai bani, te uiti la TV.

        Apreciază

      • Cred că de Arpike nu prea avem ce vorbi. Nici despre responsabilitatea sa indiscutabilă privind soarta echipei. Dar nea Miri e un ticălos sadea. Declară că se roagă pentru echipă, că ar dori să se-ntâmple ceva bun cu noi. Dar în realitate ia tot ce poate lua din echipă, strict în interes propriu. Şi dă astfel în oamenii care au avut încredere în el şi l-au luat la echipă. Puteţi spune orice în apărarea lui, mie îmi repugnă asemenea specimene lipsite de şira spinării.

        Apreciază

        • Cred ca a avut sira spinarii cand a antrenat echipa fara sa vada un ban. Si nu uita ca articolele de pe net sunt scrise de stelisti sau u-isti.

          Apreciază

          • Nu putem şti cât şi cum a fost plătit nea Miri. La fel, nu putem şti nici ce folos are acum prin aducerea gratis sau la preţ scăzut a unor jucători valoroşi la ETO. Poate că ia şi ceva premii de la ei, cu care-şi mai scoate din pârleală…

            Apreciază

        • Silică, putem avea fiecare păreri, opinii, „subiectivisme”, eventual şi „obiectivisme”…:) Poteca asta cu Miri este una falsă, îţi spun cu toată convingerea, fără să fiu un mare admirator al lui (şi acum nici nu vorbesc de eventualele lui implicări în acele poveşti de blat din Germania). Nici conducerea nu a fost în totalitate corectă cu el, l-au luat de „ieftin” ce era (dar şi aşa neplătit, cu „ieftin” cu tot), s.au folosit de el, el s-a folosit de ocazia ivită. El a câştigat, nu la scor, dar măcar la „puncte”. Asta e. În rest poate fi -într-adevăr- urât, chel, bozgor/nebozgor, mârlan, etc., dar problemele CFR-ului nu au apărut datorită acţiunii/inacţiunii lui, ele au existat chiar când a fost adus, ba mai mult, ele au fost frumos ambalate. Mă repet, dacă o tot luăm pe nişte piste aparent uşor de străbătut, dar false, vom rămâne cu idei preconcepute, şi departe, foarte departe de adevărul gol-goluţ. HAI CFR!!!

          Apreciază

          • Ştiu prea bine că decăderea noastră nu a fost cauzată de fostul nostru antrenor nea Loţică, ci de ex-patronul nostru, musiul Paszkany. Dar a fost destul de bine scoasă în evidenţă în acea conferinţă de presă a lui nea Miri. Ca să nu mai vorbim că tot domnia sa le-a promis unor jucători că-i va aduce la Gyor (Monroy, Deac, Susici). Iată, astfel se destramă, cu fiecare jucător plecat, cu fiecare jucător care depune memorii, etc. echipa noastră.

            Apreciază

            • Eu sunt sigur,ca daca erau platiti,niciunul dintre cei ce au plecat sau vor pleca nu s-ar fi gandit vreodata sa plece,si mai ales la Gyor.Miri nu a fost favoritul meu ,dar nu are nicio vina ,poate chiar ajuta jucatorii, si in acelasi timp se ajuta pe el.Deac,Susici,Monroy sunt peste media campionatului din Ungaria.Chiar daca acum sunt pe locul 9,cu astia trei am curajul sa spun ,ca termina pe podium (daca nu=l dau aia afara inainte de termen)

              Apreciază

  15. Dacă stafful echipei încearcă ceva pentru salvarea echipei, atunci lipsa comunicării e scuzabilă. Dar dacă tac din prostie, comoditate sau laşitate e grav. Pentru că rezultatele se văd deja: pleacă valori certe ale echipei (vezi Deac şi Susici – atraşi şi ei de mirajul Mireuţă) şi vor pleca încetişor toţi jucătorii ceva mai valoroşi ai echipei.

    Apreciază

  16. Eu nu l-as stigmatiza pe Miriuta pentru ca incearca sa aduca niste jucatori gratis. In fond, nu face nimic ilegal.Si noi am incercat mereu sa profitam de slabiciunile finanaciare ale altora si de jucatori deveniti liberi, acelasi lucru se intimpla si acum, dar suntem pe partea cealalta a baricadei. Ca unele lucruri sunt dorite (poate Deac e scump si nu vrea un contract nou) sau nedorite(jucatorul vrea sa ramina dar nu sunt bani), nu avem de unde stiam. Singura certitudine momentana e ca din varii motive ce pot mmerge de la saracie la o lupta intre actionari pentru influenta, nu sunt bani cash. Va reamintesc ca anul trecut pe vremea asta discutam de faliment si nu s-a intimplat, ca asta vara vorbeam de o trupa care sa tina prima liga si suntem pe locul 2. Exista se pare o logica a lucrurilor vazute de dinafara care nu e compatibila cu cea a lucrurilor de dinauntru. Cum nimeni nu e timpit, singura deductien logica este ca exista ceva necomunicat care noua ne scapa din orice rationament incercam noi sa facem.

    Apreciază

    • Da, anul trecut vorbeam de faliment si nu s-a intamplat. Si ne miram cu totii de fiecare jucator nou adus la echipa in vara, fara sa ne gandim mai departe. Dar IM&Co nu a facut altceva decat sa aprofundeze criza pornita in 2012. Parerea mea e ca se asteapta banii din drepturile TV, la fel cum face toata liga1, mai putin Steaua si asta e. Iar la cate datorii se vehiculeaza, s-ar putea sa nu mai ajunga sa plateasca si salarii cu ei. Si oricum, daca CFR-ul sta in banii aia, nu-si poate permite sa aiba un lot valoric superior celorlalte echipe din liga1, asa cum a avut turul asta ce s-a incheiat. Nu mai cred nici eu, la fel ca Mario, in fonduri de investitii si seici arabi. Tot ce sper e sa poata scoate ceva bani pe Tade, Mario si care o mai fi, sa vina banii din drepturile TV si sa reusim la sfarsitul sezonului sa fim tot in liga1 (in ciuda depunctarilor si punctelor pierdute in meciurile ramase din retur).

      Apreciază

  17. Cica avem antrenor si mergem in Spanyolorszag ,in cantonament.Numai nu stiu cu cine va merge domnul Trica(ca de el ar fi vorba).Daca continua exodul din ultima vreme ,ramanem fara echipa.Hai CFR!!!+!

    Apreciază

    • În opinia mea, în această perioadă confuză şi grea, e singurul care merită să preia echipa. Publicul îl iubeşte, relaţii bune cu conducere are (nu s-a văitat aproape deloc, când a fost schimbat acu 2 ani, şi avea tot dreptul să facă anumite reproşuri mai „amicale”, aşa). A lucrat şi cu destui dintre actualii jucători (rămâne de văzut, câţi dintre ei vor relua „slujba” pe 12 ianuarie), în acele 4 luni mie personal mi-a plăcut, a transmis ceva din nebunia lui către jucători, am avut şi rezultate. Este şi el un maistru în ale mobilizării, în a strânge vestiarul. Are şi o gură suficient de slobodă, ca să nu permită toate mizeriile venite dinspre toate direcţiile, sunt sigur că nu va rămâne dator nimănui care va încerca să faulteze clubul şi echipa. Ok, ştiu foarte bine, e cam departe de Mourinho şi de Ancelotti, dar în acest moment e cel mai potrivit, zic eu. Asta în loc de „bine ai (re)venit, Eugene!”, şi pentru cazul în care ştirea chiar este cât de cât reală, că în ultima vreme chiar nu ştiu ce să mai cred…:) HAI CFR!!!

      Apreciază

  18. Luis, degeaba crezi ca fotbalistii gindesc in termeni sportivi. Nu conteaza cit de bun e campionatul maghiar. Ce, in Qatar sau in China se pleaca de ce competitie mareata e acolo? Cita vreme optiunea respectiva e cea mai buna pentru jucator, de ce nu ar alege Györ? e la o ora de Budapesta si Viena, nevasta la o jumatate de ora de outletul de la Parndorf si un audi ca masina de serviciu e mai ieftin decit orice cumparat din banii proprii. Pentru cei care au familii, e si un mediu mai linistit, fara bamb(m)ooiuste.

    Apreciază

        • Luis, eu cred că e mai degrabă „caldă”…Operaţiunile lui RZ erau foarte costisitoare, dar şi eficiente, să recunoaştem. Perioada ce va urma nu e „meciul” lui RZ….Nu vreau să intru foarte tare în analiza asta, dar ce pot să spun, aşa, pe repede înainte: dacă chiar trăgeam la titlu, cu şanse reale, era nevoie mare de RZ (şi de bugetul mare cu care este obişnuit), dar pentru supravieţuire (paralel cu o reaşezare a clubului pe principii financiare şi de management sănătoase) nu este nevoie de el…HAI CFR!!!

          Apreciază

          • Nu RZ este problema mea,ci faptul ca tot mai multi se despart de CFR.Parca am fi Titanicul.Unii vor ramane (vezi orchestra de pe Titanic) si se vor ineca,ceilalti incearca sa scape.

            Apreciază

      • Bună întrebare…Dacă vrei părerea mea, îţi spun doar atât: în acest moment (şi -mai ales- în cele care vor veni) eu cred că pentru noi e mai bine…Acu 4-6 ani poate ziceam altceva…:) În condiţiile actuale nu de calităţile lui Zamfir avem nevoie (care există, fără îndoială, dar şi „costă”…), e nevoie -poate- de mai puţin rafinatul IM, dar care e mult mai ataşat de club, decât RZ. HAI CFR!!!

        Apreciază

    • Luis, logica e simpla. Valorile alea de pe transfermarkt sunt teorie. Ala e un site care colecteaza parerile suporterilor, dar de aici si pina la o scoate cineva cecul e cale lunga. O serie de jucatori in pofida valorii lor intrinsece, nu au valoare comerciala – deex. Deac, mai are 6 luni de contract si a fost ultimele luni accidentat. In rest, pe jucatori cu cota de sub 1 milion nu prea se dau bani decit daca sunt talente cu perspectiva mare sau te frige buza pe termen scurt. Cam greu sa vinzi si cind lista de transfer e inchisa – om mai vedea de saptamina viitoare incolo cind incep sa fie anuntate oficial si miscarile de culise aranjate deja de facto.

      Apreciază

  19. Oamen buni: daca se angajeaza antrenor la o echipa inseamna ca echipa va „lucra”…. low sau high…nu conteaza! Deci vor fi meciuri in Gruia si la anul! HAI CFR!!! La multi ani tuturor!

    Apreciază

    • Nu prea înţeleg acest avânt muncitoresc al lui Massone…A vrut să-i preia pe giuleşteni (i-a şi dat în judecată pe actualii sponsori după ce a „pierdut” licitaţia), acum i-a preluat pe ăştia de sub Pietricica…Parcă caută cu disperare o echipă de Liga-1 pe care s-o salveze…Ceva e suspect în aplombul ăsta. HAI CFR!!!

      Apreciază

  20. Nu stiu de unde atata optimism(?!);din pacte,informatiile si sumbrele previziuni, se adeveresc si ma duc cu gandul la „inceputul-sfarsitului”sanselor noastre, de supravietuire, cel putin in L1(!); in conditiile adancirii profunde a crizei financiare,a negasirii de solutii viabile, cand conducatorii se „agata”doar de banii din drepturile TV, iar jucatorii se gandesc, doar cum sa-si recupereze restantele salariale(?) si unde sa plece(?),-cat,inca, timpul nu-i prea tarziu-,imi este greu sa mai cred intr-o revitalizare (recuperare) din aceasta stare de „moarte clinica”!;orice antrenor ar veni, se pare,ca-si va lega numele de retragerea nedorita si regretabila a echipei, (depunctari,suspendari, amenzi!), din elita fotbalului de la noi;raman cu satisfactia ca sunt unul din putinii cfr-isti care am avut imensa sansa sa traiesc”in direct” frumoasele si placutele momente ale anilor de promovare 1969, 2004,a ocuparii loc.5(1973), entuziasmantele si fericitele clipe ale cuceririi de trofee(2008-2012), precum si sfarsitul lui 2014(turul,loc.2), care vin sa incununeze cu demnitate si onoare, panoplia momentelor de farmec si glorie fotbalistica din istoria zbuciumata a acestui drag si cel mai reprezentativ club din Ardeal si nu numai, dar sunt profund dezamagit de starea”jalnica” in care am ajuns, din „cauza”administratiei si acelui care,odata,in 2002,ne-a salvat de la „faliment”!;Imi inchei dureroasa alocutiune despre”viitorul”clubului,cu un „nod in gat” si cu amaraciune la gandul ca salvarea onorabila a clubului este doar o desertaciune si o speranta indoielnica, fara Happy End(!); va doresc, ca la anul, sa aveti parte de multa sanatate si bucurii;”LA MULTI ANI!”,intregii suflari cfr-iste si implinirea dorintelor de supravietuire(!)
    .

    Apreciază

  21. N-am mai scris de ceva vreme pt ca am fost prins cu altele mai placute si mai de folos, dar si din cauza dezamagirii pe care mi-o provoaca actuala situatie. Nu inteleg printre multe altele de ce nu s-au platit niste restante salariale si sa se fi vandut ce era vandabil. Asa poate scapam si de inevitabilele depunctari si poate-i mai motivam pe cei care mai raman. Dar era doar un gand, impresia mea e ca nu se mai doreste nimic cu echipa de aceea ii doresc cat mai multi ani lui AP. Ma bucur ca am cunoscut aceasta comunitate frumoasa de pe Tribuna, alaturi de care am trait multe momente frumoase si ne-am impartasit trairile. Va doresc multa sanatate voua si celor dragi, un an cu multe impliniri si de ce nu,inca un retur alaturi de aceasta echipa. La multi ani!!!

    Apreciază

  22. 2014 este la final cu bune si rele ,pentru noi din pacate cu mai multe rele si deasupra dealului se tot aduna nori negri sa speram ca anul care vine v-a limpezi apele la club si o mica raza de soare sa razbata prin norii ce se aduna.nu stiu ce sa mai spun dar imi doresc pentru toti sa fiti in primul rand sanatosi impreuna cu familiile iar apoi voba poetului,,bucurosi le-om duce toate”.
    fie ca impreuna cu 2014 sa ramana in urma toate esecurile si neimplinirile iar 2015 sa va aduca tot ceea ce va doriti.LA MULTI ANI CU MULTA SANATATE LA TOATA LUMEA.as fi scris TUTUROR dar cei mai vechi isi mai aduc aminte de vechile speeciuri ale tovarasului cu TUTULOR :))))))))))))))))))))))))))))))))).pana mai putem zambi nu-i totul pierdut
    LA MULTI ANI CFR

    Apreciază

  23. Mai, oameni buni…..peste cateva ore e Anul Nou! Numai un bolund isi doreste ca Anul Nou sa fie mai prost decat al’ vechi… Iubim CFR-ul neconditionat, asa-i? „Hapai” sa fim optimisti! LA MULTI ANI CFR! LA MULTI ANI CEFERISTI!!!

    Apreciază

  24. La mulţi Ani / BUÉK la toată suflarea ceferistă, dar şi „neceferiştilor” dragi nouă/vouă…Anul nou să ne aducă bucurii, în familie, în Gruia, la locul de muncă…HAI CFR!!!

    Apreciază

    • CJ_07_CFR din fericire unu isi termina studiile la facultatea Poarta Alba si din ce-am vazut prin presa a primit vacanta iar celalalt pe care il asteptam cu valiza sorcoveste prin Dubai ca are o sorcova tanara 🙂 sper sa primeasca ceva acum de sarbatori sa trimita si la club LA MUTI ANI SI LA MULTI BANI pentru toata lumea si pentru cei ce ne iubesc si pentru ceilalti

      Apreciază

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.