„Fotbal” despre CFR – file de arhivă (8)


Pentru că ne aflăm în trecut, bine-mersi și sănătoși tun, fără spaimele desființării, vă rog să nu mă întrebați nimic despre situația gri din prezent și fondurile elvețiene de investiții din viitor. În primul rând că nu știu nimic și în al doilea rând nu am chef să stricăm atmosfera de sărbătoare din decembrie 1968. Hai să lăsăm trecutul CFR-ului să trăiască în tihnă…

***

Nici în 1968 spre 1969 iarna nu era ca vara, așa că după ce CFR se instala confortabil pe prima poziție a clasamentului, la două victorii distanță de locul 2 (echivalentul a 6 puncte diferență azi), turul intra în hibernare. Performanța CFR-ului n-a rămas fără ecou, revista „Fotbal” dedicându-le clujenilor un amplu articol. O singură înfrângere… aproape perfecți acasă… apărare beton în deplasare (mai puține goluri încasate decât acasă!)… ce să-ți dorești mai mult decât de la „Dragă CFR”?…

***

La finalul anului 1968, dinamovistul Florea Dumitrache era desemnat un fel de „balon de aur” (CR7) al României, în timp ce Mazurachis ocupa prima poziție (Tade) la capitolul golgeteri ai CFR-ului, intrând în atenția pariorilor…

Iar în încheiere, un material bonus: Eugen Barbu despre… Iuliu Mureșan?! 🙂

(pentru o mai bună vizualizare, folosiți funcția Zoom: apăsați tastele Ctrl și =/+)

Reclame

67 de comentarii

 1. „…vremea bancherilor a toate făcători care-şi permiteau între altele şi câte un grajd de fotbalişti, a trecut de mult…” Nea Barbule, păcat că nu mai eşti printre noi, să vezi cât de repede s-a revenit la vremea „lor”…Nu numai a bancherilor, dar şi a „patronilor” de fotbal, a „finanţatorilor”, dacă vrei…Mai mult de atât, nea Barbule, pe lângă grajdul ăla, îşi permit -unii dintre ei- şi elefanţi…:Alţii stau în Dubai, iarăşi alţii la Poarta Albă…:) HAI CFR!!!

  Apreciază

 2. 07-era,inca perioada boema a fotbalului, cand se juca mai mult din placere ,banii erau in plan secund;CFR-oferea spectacol;erau minim 4-6mii de spectatori-suporteri; in primavara acelui an mi-am inceput si eu”cariera” fotbalistica la juniorii”D”(de astazi); eram in fenomen,vedeam toate meciurile(daca nu aveam vreo deplasare!), doar se jucau in zi libera,duminica(cele de”B”,de la 11.00); CFR-ul, era condusa excelent de pe banca de dr.C.Radulescu si magistral de la mijlocul terenului de Al.Vasile si P.Emil;doi f. buni fotbalisti,cunoscatori ai jocului,tehnici cu orientare si clarviziune, cei mai buni coordonatori(nu am mai avut, niciodata, asemenea valori(s-au apropiat putin M.Bretan si Tegean, numai ca ei mai si carau pianul), mult peste media campionatului, cu executii, in special P.Emil, fantastice, care stiau sa-si puna in valoare tehnica si coechipierii; au fost principalii artizani ai promovarii(`69) in esalonul superior; pe langa cei doi in ’11”-le de baza, ii mai aveam pe experimentatii Soos si Dragomir-in aparare-, care se armonizau f. bine cu mult mai tinerii-pe flancuri-Tegean si Roman, iar in atac pe f. tinerii Petrescu si Mazurachis; meritul cel mai mare al antrenorului a fost ca a stiut sa „sudeze” un grup eterogen si sa-l armonizeze ca un unic mecanism, anuland diferentele de varsta, jucand intr-un angrenaj unitar ,complementar, aproape perfect!; O Tempora!; Saracul nea Barbu, s-ar rasuci in mormant, la aflarea ispravilor, patronilor de azi(!)

  Apreciază

  • Erau alte vremuri…Jucătorii (şi- mai ales- fotbaliştii…:)) nu-şi făceau griji cu salariul, noţiunea de întârziere salarială nu exista, memoriu la LPF nici pe atât (asta mai lipsea, te sălta secu cât ai clipi…). Poate vom aborda la un moment dat cum era construit financiar o echipă de fotbal de C sau de B (în primul rând cele „muncitoreşti”, că la departamentale era altă mâncare de peşte). Poate voi băga la un moment dat un articol dedicat pe tema asta (modelul financiar al clubului, sistemul de salarizare şi de premiere al jucătorilor, tehnici de „premiere” ale arbitrilor…, etc.), sunt sigur că ar sosi multe-multe completări de la tine şi de la alţii care s-au mişcat în zona fenomenului. HAI CFR!!!

   Apreciază

   • Mr. Kiruj, Am observat cu ceva intarziere commentul tau in care intrebai ceva de mine si de Florinaccio. Iata motivul pt care iti raspund si mai tarziu. Sincer sa fiu, in ultima vreme m-am detasat putin de fotbal. O fi poate semn de imbatranire, nu stiu, dar in mod cert nu mai urmaresc cu acelasi interes ceea ce se petrece in liga 1. Sunt si ceva mai ocupat in ultima vreme, dar si scarbit de linguseala asta permanenta fata de stana. Chiar si aici pe Tribuna intru ceva mai rar in ultimul timp, iar atunci cand reusesc asta, incerc doar sa fiu la zi cu discutiile purtate de voi si sa mai notez jucatorii nostri. Chiar si notele le dau cu intarziere destul de mare, uneori abia mai amintindu-mi cum a mai jucat unul sau altul, mai ales ca nici meciurile nu le mai urmaresc chiar la fel de atent ca in trecut. Anii trecuti urmaream 3-4 meciuri pe etapa, acum abia mai reusesc sa-mi vad echipa de suflet. Chiar si la meciurile Olimpiei din B ajung destul de rar, cu toate ca mi-am facut abonament si anul asta. Daca eu mai urmaresc (inca) ceva fotbal, Florinaccio care mai ieri scria articole pe aici si comentarii nenumarate, acum e complet iesit din forma, ca sa nu zic pe dinafara in privinta fotbalului. A cam dat-o pe politica in ultima vreme, iar meciurile CFR-ului le vede din an in Pasti, si cam fara tragere de inima. De pilda, in timpul meciului de cupa cu Miovinii a preferat sa citeasca ceva. In ziua imediat urmatoare partidei nu stia nici macar rezultatul meciului, iar cand I-am sunat sa vada un rezumat mai amplu al meciului difuzat pe Sport.ro s-a uitat, dar dupa ceva munca de lamurire dusa de mine. A fost in schimb in Gruia la meciul cu ”dinamoul.” A mers cu niste amici din zona, un microbus intreg, destui dintre ei caini rosii. Cam asta e pe aici pe la Satmar. Sper si eu la vremuri mai bune pt echipa noastra. Inchei draga Kiruj cu binecunoscutul HAI CFR !!!

    Apreciază

    • Sunt bucuros că te-am „revăzut”, TGV! Aşa e, şi mie mi-e scârbă de ce văd în Liga 1 (în general), dar şi de anumite aspecte ale echipei noastre. Asta e, totul se schimbă, totul se transformă…Am avut şi eu o perioadă destul de lungă de „silenzio stampa” în vară, efectiv n-am avut nici inspiraţie, nici motivaţie, dar nici timp să mă implic mai tare în problemele Tribunei. Cam aşa e şi acum, sfârşit de an, nebunie, circ, scandal (la locul de muncă), dar măcar seara mai recuperez câte ceva…Vă doresc sărbători fericite, dacă nu ne „vedem” / nu ne citim până atunci! Şi ţie, şi lui Florinaccio (spune-i să aibă grijă de banii primiţi săptămâna viitoare, că va mai curge ceva apă pe Someş, când va mai primi atâta…) HAI CFR!!!

     Apreciază

 3. Sunt”obligat”(am fost „amonestat”, in particular),sa revin la comentul meu, de catre un mare m”U”-ist(fost coleg de echipa), azi avocat(nici nu stiam ca ne citeste?!) pt. ca nu am amintit de faptul,ca cei doi remarcati de la centrul terenului(Al.V. si P.E.)au fost inainte de toate, mari jucatori ai lui m”U”(au castigat, singurul trofeu,Cupa/`65); pt. cei mai tineri reamintesc ca in aceea perioada(comunista) pana la inceputurile anilor`80(pana cand, inca, CFR-ul mai prezenta importanta si interes fotbalistic)ordinele erau ca orasul sa aibe doua echipe in primul esalon(doar pana in `76 s-a si realizat!)si in acest context s-au impus schimburi permanente de jucatori intre cele doua cluburi-No comment!-; numai ca, inca, de pe atunci se faceau discriminari;CFR-ul lua jucatorii”batrani”(„expirati”)si dadeau la schimb, tineri de perspectiva!; la un moment dat ambele echipe( in special teferu) aveau in teren mai multi jucatori de la concitadina; daca ar fi jucat toti la un loc, nu exagerez, am fi avut o echipa bunicica de primele 5-6 locuri si nu ar fi retrogradat, niciodata!Hai CFR!

  Apreciază

 4. O mica completare, dar f. importanta: meciurile directe(CFR-mU), desi (aparent)incrancenate, se desfasurau(mai tot timpul)sub directa supraveghere si coordonare a”organelor”de partid,pacifiste, nu-i asa(?), in spiritul onoarei si”gloriei sportului romanesc-Traiasca!”-de 3 ori,slogan repetet obsesiv la inceputul fiecarui incaput de meci.

  Apreciază

  • Tulai, Racheta….iti aduci aminte ca noi cam stiam (ma rog, unii, mai apropiati de cluburi – nicidecum de Partid) rezultatul dinainte….. Soo (sau Soos) a marcat un gol fantastic – daca era netu’ p’atunci, tulai ce se sherea – pe „Muncipal”…..sut din intoarcere, de la vreo 35-40 m lateral in coltul lung…..si s-o stricat „ecuatia”….dar s-a egalat pana la urma…. 🙂 Zvonistica functiona….nimeni nu s-a bucurat/intristat, decat pentru sutul fantastic pe care din alte 100 de posibilitati nu-l mai nimerea veci….. Vremuri faine….din acest pdv….pacat ca Judeteana o hotarat pan’ la urma altfel….

   Apreciază

 5. Si tot la un meci „local”, daca-mi aduc bine aminte….un sut al lui echipa adversa….atac mai lung….tacere deplina pe stadion, ca dara, stiam ce va fi… Gadja (sau cum s-o fi scriinde numele lui, ca aparea ba Gagea, ba Gadja…) o strigat „tlece”…..si n’o „tlecut”….. Ma, noi om avea ce povesti la nepoti… 🙂

  Apreciază

 6. @ kiruj, caneto, 07, + toti ceilalti….. „Lansati” un articol cu amintirile „tutulor forbalistilor ratati”….poate iese de un volum de amintiri….Il redactez eu, gasim un editor, platim cu totii tiparirea (nu costa prea mult!!!)…..si daca iese oarece profit (si de ce sa nu iasa, ca „forbalisti ratati” suntem muuuult mai multi decat din aia realizati!), in plus sunt sau macar pot fi o droaie de interesati… il donam, sper la Centrul de juniori al lu’ tzefer… Tati care am dat vreodata in loapta – vorba lu’ Muresan, stea de baschet si cinema – avem cate o amintire-doua hazlii…No, ce ziceti?

  Apreciază

  • Moşule, din partea mea este o iniţiativă super-bună! Să vedem ce mai zice 07 şi Caneto, În opinia mea fiecare ar putea veni cu nişte articolaşe (aferente unor întâmplări concrete, chiar din postura de simplu suporter, nu neapărat „fostă petardă”…), le adună cineva până la un termen, şi gata. Din punctul meu de vedere eu am „logistica” necesară tipăririi unui caiet de acest gen (în 500-100-…5000 de exemplare), pot să sponsorizez cu asta „succesurile financiare” ale Tribunei CFR…:) HAI CFR!!!

   Apreciază

 7. Comme par example: Dr.C.Radulescu intreaba pe unul dintre componentii lotului: Tu ce vrei sa fii, fotbalist sau doctor? Doctor! – spune fotbalistul… (to be continued?)

  Apreciază

  • Szili bácsi, ce treabă ai matale cu site-ul oficial, lasă-l în plata Domnului, citeşte şi matale ce găseşti prin „Tribuna CFR” sau prin „Cheferetv”, găseşti muuuuult mai multe informaţii…:) Da, ştiu, trebuie să şi triezi un pic, că-s cam multe, şi o bună parte cam neadevărate…:) OK? HAI CFR!!!

   Apreciază

 8. Intr-adevar, mai exista cate unul care nu percuta la timp, uita de ordinele de la Judeteana de partid(si de indicatiile de la cabine!) si se gasea in treaba, sa mai dea cateun gol de ramaneau bancile de rezerve si oficialitatile stupefiate(!); cel mai fain a fost la acel 2-2,spectacol ce mai(?!);mU se chinuia sa egaleze,iar noi,incercam sa luptam(pardon-luftam!), pt.a se respecta „indicatiile pretioase”(remiza), ca doar,”asa-i in tenis!” Nu putem sa spunem ca am fost niste fotbalisti”ratati”‘, mai degraba „neterminati”; c-am pe la 18 ani lua sfarsit aventura fotbalistica, din varii motive(cele mai multe intemeiate!); in primul rand trebuia sa fi fost fotbalisti(ceva f. pretentios!);ori daca am jucat prin diviziile(„onoare”)de vagoane si n-avem macar 1 meci in”A”se cheama:jucatori de fotbal(cel putin dupa echipament)!; din grupa(generatia) mea-`54-`55, doar 2, au ajuns jucatori de Div.”A”,din 40,f. putini(!?)

  Apreciază

 9. Retardila si cine se mai indoieste de apartenenta mea politica-din trecut-; pot sa afirm ca am fost intr-un sistem politic, dar niciodata n-am facut parte din el, nu m-am identificat cu politrucii(!);ba, din potriva, am patimit din cauza sistemului;pt. ca un frate de-al meu a fost condamnat la locul de munca(a tinut de”sase”unor colegi),eu am fost”zburat”din Academie si mutat disciplinar la Craiova;dupa Revolutie, el a fost reabilitat, iar eu mi-am finalizat studiile!

  Apreciază

 10. Ne vom despărţi, aşadar, şi de Deac…În presa vecinilor apare ca certă mutarea, în sensul că Deac şi-ar fi dat acceptul, şi doar cluburile trebuie să se înţeleagă…Adică un CFR „sponzorizat” de cei 29 cu un ETO sponzorizat de numai unul (dar bun), Audi….Evident, că cluburile se vor înţelege, nu asta e problema. Mă interesează cât vom încasa pe Cipri. E în ultimele 6 luni, e în revenire după o accidentare nasoală, condiţii numai bune să strice „poziţia” de negociere a lui IM. Dar am şi eu nişte calcule mai „ţărăneşti”, aşa: indiferent de 6 luni, de accidentare, etc., valoarea lui Cipri e de -cel puţin- 1 mil. eu…(variantă absolut pesimistă). Din care se scad restanţele de dat lui Cipri (să zicem, 200000, dar nu cred că suma e aşa de mare), deci „netul” de încasat” se mişcă undeva în jurul sumei de 800.000 eu, asta în baza scenariului pesimist de tot. În varianta aia optimistă, „netul” de încasat se mişcă undeva pe la 2 mil.eu (2100000 preţ – 100000 restanţe). Ca de obicei, realitatea e undeva la mijloc, şi cred că -în mod realist- dacă încasăm pe Cipri 1400000 eu e foarte bine. Dacă nu, atunci ceva nu e în regulă, ceva „pute”…HAI CFR!!!

  Apreciază

  • Stiridesport are acum informaţii EXCLUSIVe exclusiv de la Győr. 🙂 ))) Până şi Nemzeti Sport îşi adună ştirile despre noul club al lui Miriuţă de pe site-ul clujean. 🙂 În presa vecinilor scrie că Deac şi-ar fi dat acceptul şi doar cluburile trebuie să se înţeleagă, CONFORM STIRIDESPORT. 🙂

   Apreciază

   • Presă/nepresă, din HU, sau nu, treaba-i clară. Pe mine mă interesează mai mult cât vom încasa pe Cipri (că e unul dintre puţinii jucători pe „pielea” căruia putem „realimenta” conturile). În realitate, asta e miza acestei afaceri. Ne va fi mai greu fără Cipri, dar asta am zis şi după plecarea lui Trică (ca s-o luăm cronologic), apoi -pe sărite- după „dispariţia” lui Peralta, apoi după plecarea lui Culio, a lui Bastos…Jucătorii vin şi pleacă…A plecat inclusiv Gabi M. la un moment dat, să nu mai vorbesc de legenda Cadu…Important este ce câştigă clubul, chiar asta e cel mai important. Să mai atenuăm efectul de „cleşte”, să mai respirăm şi noi…Apoi, cu puţin noroc (coroborat cu un „ochi” de specialist al unuia sau altuia, antrenor sau „scouter”), putem aduce „prospături” care vor fi titulari de drept în primăvară…V-aţi fi gândit la aşa ceva, când s-a anunţat aducerea lui Monroy, de exemplu? Sau a lui Susici, Larie, etc.? HAI CFR!!!

    Apreciază

    • Nu cred că e cazul să-ţi faci iluzii cu sume cu 5-6 zerouri. 🙂 Poţi să mergi liniştit pe varianta „ceva pute” :), Cipri are o vârstă, este în ultimele 6 luni de contract, vine după o perioadă lungă de inactivitate, m-aş mira să dea Győr bani pe el, hai, poate un max de 50-60 de mii.

     Apreciază

 11. Kiruj, tare ma tem ca pe Deac nu vom lua mare brinza.Adica mai mult de 1-200.000, din care se scad eventual restantele. Sa fim realisti: in afara de vedete, pretul jucatorilor spre sfirsit de contract scade vertiginios – cu un an inainte de final el e undeva la o treime din valoare..in vara se puteau lua poate 500.000; acum poate 200.000 daca era sanatos -aici iarasi nu stim care e riscul medical. Eu de aceea sustin mereu ca CFR nu isi poate permite ca si club sa nu vinda jucatorii marketabili la timp, chiar daca afectiv nu e usor de acceptat situatia..

  Apreciază

  • Cristi, raţionamentul tău este f.corect (şi general valabil), dar problema e cu cifrele…1-20000 pt Deac, chit că e în ultimele 6 luni, chit că revine după accidentare? În cel mai rău caz, 6-700000. Să fim serioşi Cristi. În mod sigur nu vom lua pe el mai mult de 50-10000, nu sunt naiv nici eu, dar nu datorită calculelor tale, ci datorită unor combinaţii „gri” (spre negre), unde e posibil ca anumite sume să treacă în buzunare proprii (în loc să ajungă în conturile clubului). Am exemple de adoarme şi Şeherezade în acest gen, la nivel mic, OK, dar metodele sunt identice peste tot, se schimbă doar cuantumul. Am „nas” pentru aceste situaţii, nu mă poate prosti nimeni. HAI CFR!!!

   Apreciază

   • Iti spun doar ca e in ultimele 6 luni. Vorbim de un goodwill pentru a nu lua jucatorul la vara. Evident , daca sunt in contract niste clauze unilaterale de prelungire, drepturi de imagine samd, vorbim de alte „clauze de reziliere”, cum spui si tu. Dar alea sunt chestiuni adiacente pietei.

    Apreciază

 12. De ce ar plati cineva ca sa-l cumpere acum pe Deac accidentat, deci indisponibil cand poate sa-l ia gratis peste 6 luni, refăcut, deci disponibil si cu jocuri in picioare? Daca il cumpara acum trebuie sa-i plateasca un salariu frumușel pe perioada de recuperare. Pe de alta parte CFR nu isi poate permite sa faca cu Deac ce a facut cu Minca, Nuno Claro si alti indezirabili. Aici nu merge cu „pleci gratis in vara asa ca te antrenezi prin parcuri”. In momentul de fata CFR are mai mare nevoie de Deac decât Deac de CFR. Plus ca e total neeconomic sa nu te folosesti de un jucator care are unul din cele mai mari din lot.

  Apreciază

  • Vladimir, în linii mari aşa văd şi eu problema, pt. club soluţia mai bună (sau, dacă vrei, „mai puţin rea”) este să-l ţină pe Deac până-n vară, poate mai ajută echipa în condiţiile (destul de probabile) ale unui exod „en masse” al cel puţin 5-6 titulari. Asta dacă chiar nu se poate încasa măcar 500.000 mii pe el. Continui să cred că măcar atât se poate. Din câte ştiu, Deac deja se poate antrena (mai uşor, evident), cantonamentul de iarnă (de la 15 ian.2015) îl poate duce deja la turaţie normală, şi asta ştiu şi şefii CFR-ului, şi Deac, dar şi „potenţialii” cumpărători. Nici ăia nu-s proşti. Ei, că la o eventuală „masă rotundă” de discuţii (de vânzare-cumpărare) fiecare o va ţine pe a lui (cumpărătorul că Deac îi accidentat, vânzătorul-CFR că Cipri îi perfect sănătos, etc.) este / va fi un lucru normal de negocieri, dar în acest moment lăsarea lui Cipri gratis este cel puţin o eroare, dacă nu altceva, de fapt asta am vrut să demonstrez într-un comentariu anterior. Nu suspectez cu nimic conducătorii noştrii, era doar prezentarea unui scenariu posibil, general valabil. Citeam chiar zilele ăstea, că Albin de la Petrolul (în ultimii 6 luni şi el) este evaluat de club la minim 1 mil. euro (se vorbea de ceva interes din Mexic). OK, este un jucător bunicel, dar Cipri cel dinaintea accidentării era net peste prestaţiile petrolistului. Dar, revin, şi eu cred că în acest moment soluţia optimă pt. club (dar şi pt. noi, suporterii, să recunoaştem!) este ca Cipri să fie păstrat până-n vară, apoi ne pupăm, ne despărţim, şi asta este. Mai bine să joace (şi să ajute echipa) în retur, decât să încasăm 50000 de euro pe el. Să fim serioşi. HAI CFR!!!

   Apreciază

   • Depinde ce se vrea. Daca se vrea sa se atace titlul atunci e nevoie de un jucator ca si Deac. Daca e vorba doar de un loc in Europa League il obtii si fara Deac. Petrolul, in cap, Astra la fel, Dinamo nu mai vorbesc. Si atunci? Chiar daca nu se obțin bani direct. Se scapa de unul dintre cele mai mari salarii. Plus ca se poate face o înțelegere cu Deac sa renunte la salariile restante in schimbul dezlegarii. Ca sa nu mai spun ca exista riscul sa platesti jumatate de an un jucator care poate joaca la 10% din potențial, fara determinare, de frica unei accidentări care sa-l faca sa rateze contractul cu viitoarea echipa.

    Apreciază

    • Sunt de acord cu tine, Vladimir, poate mai puţin cu „EL fără Deac”. E posibil şi asta, nu zic nu, dar mai degrabă NU, nici cu Deac…Nu uita, de ani de zile se vorbeşte de „decăderea” mioarelor, şi nu prea văd…Desigur, pot apărea probleme şi la Astra (mai degrabă), şi la Petrolul, dar lista urmăritorilor tot e una destul de lungă: ASA, Craiolguţa, chiar Dinamo, şi -de ce nu- Botoşani…E suficient să faci 3 meciuri proaste, şi eşti pe 5-6…Şi încă nici nu am vorbit de cine va fi A1, unde (şi cu ce „prospături”) vom face cantonamentul de iarnă (dacă o vom face…), şi tot aşa…HAI CFR!!!

     Apreciază

     • Kiruj, Petrolul e in cap. Astra pe aproape. Dinamo nu are voie in cupele europene fiind in insolventa. Botosani, nu cred ca se vrea. Daca nu poti juca pe propriul stadion in EL iesi in pierdere.Asa ca raman ASA si CSU. Deci doua echipe, hai trei cu Astra care se bat pentru 3 locuri.

      Apreciază

      • Pentru 2 locuri, locurile 2 si 3. Al patrulea e pentru castigatoarea cupei, care teoretic ar putea fi o echipa care nu e printre fruntasele clasamentului, adica U, dar practic nu va fi, pentru ca ii batem in finala.

       Apreciază

   • Strategia este diferita de la caz la caz. Ambele variante pot fi cistigatoare, administrate corect. In primul rind, totul depinde de jucator, Poti avea un om motivat sa arate pe teren ce poate pentru ca negociaza un contract mai bun si vitrina ii ofera capacitate de negociere sau poti avea un blazat care asteapta trecerea timpului si cecul.

    Apreciază

 13. La tot ceea e se intampla acum in jurul CFR-ului mie parca nici nu prea imi vine acum sa ma gandesc la cupele europene, in speta la Europa League. Oricum, in afara de prestatiile uneori bune, iar alteori de-a dreptul exceptionale din CL si Intertoto, noi nu prea am facut mare branza prin cupe. Pur si simplu, Europa League parca nu e pt noi. De CL suntem destul de departe momentan. Chiar si in cazul in care am dispune de un buget cu care sa ne batem cu stana, punctele ce ne despart de ei in clasament atarna ca o piatra de moara, nelasandu-ne practic nici sa speram la asa ceva. De retrogradare iar nu poate fi vorba ca am strans destule puncte ca sa mai aiba astfel de emotii fie si cei mai pesimisti tribunisti. Prin urmare, eu zic ca acum e momentul cel mai potrivit sa schimbam randurile si personal nu as fi deloc suparat sa vindem tot ce putem pt a supravietui. Bineinteles cu conditia ca banii rezultati din aceste vanzari sa ramana in club, fiindu-le achitate toate restantele salariale fotbalistilor ramasi. As fi curios sa vad cam cum am juca fara: Felgue, Camora, Tade etc, doar cu : Vatva, Ene, Rada, Szillard etc. Hai CFR !!!

  Apreciază

  • Aşa cred şi eu TGV! Locul ocupat (2) ne poate înşela, ne poate „devia” discernământul de la obiectivele realiste şi necesare. Trebuie să facem bani mulţi, dar bani mulţi nu putem face decât în urma vânzării a cel mult 5-6 „fotbalişti”, restul nu merită să fie vândut (sau nu poate fi vândut). Chiar şi fără ăia 5-6, tot terminăm pe 5-6 (ce coincidenţă…), cu puţin noroc prindem o „potecă” de preliminarii EL (fără şanse la grupe, deci pe degeaba), cu puţin ghinion putem să cădem cel mult pe locul 8, hai, 9…Siguranţa financiară (=existenţială) este muuuuult mai importantă acum…În realitate Miri ne-a tras-o (mai exact le-a tras-o), în sensul că a demonstrat că se poate să obţii rezultate şi în condiţii de lot subţire şi finanţe sub cu…l broaştei…:) HAI CFR!!!

   Apreciază

 14. @Kiruj – Dacă tocmai ai împlinit frumoasa vărstă de sub 100 anișori, la mulți ani! Scuze pentru întârziere… nu mă simt prea grozav zilele astea. Nu știu cum naiba mi-a dat Dantesc gripă pe Facebook (nu te băga acolo!!!).

  Apreciază

 15. In Bundesliga,dupa ce in urma cu un an castiga campionatul,B.”DorMarunt”,este la retrogradare,desi le-au plecat, doar 2 titulari(Gotze si Lewandowsky); oare noi prin plecarea unui”pianist”-Chanturia si a 3(proate, numai 2 ?) „caratori de pian”-Monroy,Tade si Deac- cu ajutorul carora faceam, macar, pressing,unde ne vom pozitiona la sfarsitul returului?;Atentie, vor retrograda 6 echipe!;sigur, ca trebuie facut rost, urgent, de bani si nu putini, pt. a evita un colaps; de aceea, incercarea de a vinde, ce mai este vandabil, este solutia ideala, eficienta si la-ndemana(peste 6 luni, nu vom mai lua nimic!); dar, oare vom primi suficienti bani, cat sa ne ASIGURAM, in continuare, conditii decente de existenta(?!); sau, vom incasa, doar atat, cat sa eliminam eventualele penalitati si atunci problemele pt. cei ramasi se vor agrava pana…ce I.M., va stinge lumina(?);Doamne fereste!;Hai CFR!

  Apreciază

 16. Nu m-am prins de ce si pt. ce va felicitati, dar oricum si eu il felicit pe Kiruj,daca am inteles corect(!?);Unirea(!); cu cine(?), cu neica nimeni,ar vrea ei?!); cine-i handicapatul care a lansat aceasta diversiune(?);daca prin absurd, s-ar intampla, ma intreb ce ar rezulta dintr-o combinatie(pe care eu o vad perdanta) de insolvanti si neplatiti(?);cum s-ar rezolva problemele celor doua, inafara de dublarea greutatilor(?);doar un politruc vede eliminarea rivalitatilor,comasarea palmareselor, denaturarea culorilor si a imnurilor; ce sa mai zicem de „impacarea” si reactia fanilor; cum ar aparea presupusa prosperitate a hibridului,format din doua”trupe” diametral opuse, din aproape, toate pdv!; este,desigur o cacialma, din lipsa de subiecte(!);Hai CFR!

  Apreciază

  • Această presupusă „unire” nu merită nici măcar discutată. Dpmdv nici nu cred că există aceste discuţii, la niciun nivel. În opinia mea nu există vreun individ cu un IQ cât de cât acceptabil, care nu să propună, ci pur şi simplu să se gândească la aşa ceva…Ceva în genul „unirii” dintre Lazio şi Roma, City cu United, etc., păstrând proporţiile, evident. Nişte caraghioşi. Şi da, ai „intuit” bine, mersi! HAI CFR!!!

   Apreciază

Lasă un comentariu

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.