„Fotbal” despre CFR – file de arhivă (7)


Prin noiembrie 1968, deloc afectat de zvârcolelile și convulsiile din noiembrie 2014 și fără să aștepte cu sufletul la gură Scrisoarea a II-a din Dubai, CFR-ul Doctorului Rădulescu mergea strună. Făcea istorie – cum s-ar spune – o istorie așa, mai modestă, de nivelul secund, dar tot istorie. Ceva ce să lași copiilor, nepoților, strănepoților, ba poate chiar și stră-strănepoților. Victorii clare cu Baia Mare („după 1-3, Minerul a decăzut complet…”), cu Severinul și pregătiri pentru deplasarea la „Sârma”, visând la o nouă victorie, cu toate că pe vremea aceea Câmpia Turzii nu era tocmai „Teatrul Viselor”.

***

***

52 de comentarii

  1. Interesant este, că printre cele 16 echipe apare Craiova şi Râmnicu Vâlcea. Înseamnă că în cealaltă serie au fost numai echipe din afara arcului carpatic, iar ăştia doi -nemaiavând loc în seria aia, ca banii trimişi de Mister în contul plin al lui Caneto…-au fost aruncaţi printre ardeleni.

    Apreciază

  2. Mesaj de adio pe site-ul oficial: „Clubul CFR 1907 Cluj si Aitor Monroy au ajuns la un acord privind rezilierea pe cale amiabila a relatiilor contractuale. Ii multumim lui Monroy pentru munca si prestantele deosebite in tricoul visiniu si ii dorim mult succes pe viitor”. Dacă mă întrebaţi, eu am apreciat -totuşi- mai mult prestaţiile lui Aytor, decât „prestanţele” lui. No problem, gol să iasă…:) HAI CFR!!!

    Apreciază

    • Băieţii de acolo sunt foarte fermi pe poziţie (…nu am discutat ŞI NICI NU VOM DISCUTA cu niciun jucător al CFR-ului…), dar „fermitatea” asta poate se explică şi cu embargoul impus de UEFA. Eu înclin să cred că s-au făcut ceva discuţii „underground” şi presa a mirosit ceva (sau Miri are prieteni şi acolo…:)) HAI CFR!!!

      Apreciază

      • În ce mă priveşte, mi-ar face niscai plăcere, dacă monroiul, între două scaune ar pica jos. Îi sunt recunoscător pentru ceea ce a făcut la noi, dar nu-mi place că a dat semnalul destrămării echipei. Asta indiferent de interesele lui şi de faptul că nu a mai fost plătit de luni. Nici alţii nu au fost plătiţi şi nu s-au grăbit să dea bir cu fugiţii. E şi vina lui „tati”, care i-a promis (presupun) că-l ia la Gyor.

        Apreciază

      • Kiruj, Györ nu poate discuta cu un jucator care are mai mult de 6 luni de contract, chiar daca Monroy ar avea pina in vara, tot nu ar putea discuta oficial cu el decit din ianuarie. Orice altceva ar implica intii CFRul. Doi la mina, lista detransfer dedeschide abia in Ianuarie, deci iarasi nu putem discuta de lucruri rapide. Insa, se poate face cite un mic artificiu – Monroy isi reziliaza contractul cu clubul ( bingo!), iar din postura de jucator liber poate discuta oficial si semna cu oricine. Intrebarea e la artificiul asta CFR nu poate sa primeasca niste bani, decit daca se apeleaza la artificii financiare gen „daca jucatorul semneaza in 6 luni cu alt club va plati compensatoriu bla bla” sau….lucrurile merg pe linga contabilitatea clubului.

        Apreciază

        • Probabl că, având datorii serioase la Monroy, preşedintele (clubul) nu putea să nu se înţeleagă „amiabil” cu jucătorul, privind rezilierea relaţiilor contractuale…

          Apreciază

        • Monroy nu va putea semna cu altă echipă decât după deschiderea perioadei de transfer din ianuarie 2015. Între două perioade de transferări pot semna angajamente doar jucătorii care au fost liberi de contract la sfârşitul perioadei anterioare (nu ştiu cât septembrie 2014).

          Apreciază

  3. Numa’ depre tragedie scriem ??? Nici o „avant-kronica” la ” ce s-a intamplat la maciu’ descultzilor din visinii din Juleshti cu descultzii visinii din Gruia „??? Nimic, nimic ?? Numa’ despre bani ?

    Apreciază

    • Sorry, am încercat să fabric una, am apucat-o şi din faţă, şi de la coadă, şi din laterale, dar nu s-a adunat nici cum. Nu-i inspiraţie şi pace, m-oi chinui să adun nişte rânduri pentru meciul viitor.

      Apreciază

  4. Echipele de start

    Rapid: Bornescu – Tânc, Lung, Iacob, Mendy – Dică, Rui Miguel – Coman, Pancu, L. Buş – Ciolacu

    Rezerve: Drăghia, Călin, N. Vasile, M. Stoica, Mera, Balint, Roşu

    CFR Cluj: Felgueiras – Susic, Larie, Rada, Camora – Petrucci, Christian – Chanturia, Tade, Jazvic – Ivanovski

    Rezerve: Vâtcă, Tiago Lopes, C. Ene, Muniru, Jakolis, Costea, Dore
    link

    Apreciază

  5. Ca, cand il aud pe Feri „perorand” , parca-l vad pe Puiu Calinescu interpretand (ca si Colombo) in „Nea Marin Miliardar” ( ori ” Nea Arpi Miliardar „)….

    Apreciază

  6. dupa meciul asta si, mai ales, dupa declaratiile de la final m-am lamurit si cu dican. sa vedem ce se intampla de luni incolo. concret. ca de marti incolo mai tragem o linie si mai eliminam un obiectiv, cred. hai CFR!!!

    Apreciază

    • Incredibil de proaste schimbarile lui Feri. Mai mereu il scotea exact pe ala care a inceput sa joace ceva. Diferenta imensa intre cele doua reprize. Macar nu s-a pus problema (nici macar ipotetica) a pariurilor. Baietii au vrut, dar exista multa, multa incordare, s-au si certat intre ei la un moment dat. E de inteles, ce sa spunem. HAI CFR!!!

      Apreciază

  7. Mda, Dican si-a dezvaluit capacitatea in secunda in care a decis ca ar fi o idee buna sa-l inlocuiasca pe Jazvic cu Dore in mijlocul unui iures al CFR-ului in care Jazvic avea rol principal. In rest, multi jucatori au parut foarte nervosi sau suparati, ceea ce e perfect de inteles. Sa nu primesti luni intregi banii pentru care lucrezi e ceva inacceptabil. Am citit ce scria cineva pe aici cum ca rezilierea contractului lui Monroy ar sugera ceva negativ despre caracterul sau si nu mi-a venit sa cred. Parerea mea e ca, dimpotriva, ar trebui sa-l apreciem pentru faptul ca nu si-a depus memoriu imediat ce avea ocazia sa o faca, adica acum cateva luni, ci a jucat la fel de serios ca atunci cand era platit pentru asta.

    Apreciază

    • Iti spun sincer ca, vazand cele doua schimbari, era sa urlu…Hai, la Christian mai merge, a avut si galben, a avut multe intrari la limita, era „suspect” de al doilea galben. Mi-a placut omul, a jucat cu o determinare mare, iar Petrucci e prof acolo, dar nu e inca in joc. Chanturia catastrofa, el trebuia schimbat in primul rand, apoi si Tade, care nu prea a jucat cu chef, a si ratat. Daca-i prindeam in perioada aia de „glorie” (Petrolul, Astra,…), nu scapau sub 3 goluri primite. Ma rog, n-are o prea mare importanta, nu asta e lucrul cel mai important acum. HAI CFR!!!

      Apreciază

  8. Astia de la stiridesport is asa de inversunati impotriva CFR-ului ca nu mai stiu nici sa citeasca: link1 Dar daca o sa-si puna ochelarii (sau vor invata sa citeasca) vor vedea ca CFR Timisoara 1933 a fost amendata cu 3000 lei, nu CFR Cluj: link2 Dar pt. ei 1907 e tot una cu 1933. Oricum a fost ceva ce s-a intamplat demult…

    Apreciază

        • Nu Darkside. Sunt doua decizii ale doua comisii diferite. Comisia de disciplina a FRF și Comisia de disciplina a LPF. CFR 1933 Timisoara a fost judecata de FRF, CFR 1907 Cluj a fost judecata de LPF. E doar o coincidenta.

          Apreciază

          • Linkul tau, desi luat de pe site-ul LPF, are urmatorul titlu: „Întrunită miercuri, 26.11.2014, Comisia de Disciplină din cadrul FRF a luat următoarele decizii” Deci e vorba de aceeasi comisie din cadrul FRF. Acum vine si intrebarea logica, de ce sunt prezentate decizii diferite. Pe care s-o cred?

            Apreciază

            • Teoretic, da. Dar practic sunt doua comisii diferite. Una dintre e ele e in subordinea LPF, e tot comisie FRF dar judeca doar spete in care sunt implicate doar cluburile din Liga1. Daca te uiti la cele doua decizii o sa observi ca in link-ul meu sunt decizii legate doar de cluburi din Liga 1 implicit cluburile afiliate la LPF. In link-ul tau sunt decizii in care sunt implicate cluburi din ligile inferioare sau impresari. E o anomalie…

              Apreciază

  9. „Din afara Tribunei”:Am vazut, decat repriza secunda-am inteles ca in prima am jucat modest-;am cateva remarci: se pare ca lipsa lui Monroy este tot atat de mult resimtita, precum cea a lui Deac;nu-nteleg, ce cauta Christian in fata apararii(!?); apoi s-a gresit cu schimbarea dintre Jazvic cu Dore, care la fel ca si Chanturia sunt epuizati de deplasari(au fost mai mult pe drumuri, decat la antrenamente!), cad de pe picioare neavand conditie fizica!; ar fi trebuit castigat acest meci, cu ultima clasata, la ce oportunitati am avut-Jazvic, Dore, Rada si Tade, ultimul rateaza incredibil dand o pasa cu latul la portar, in locul unui sut puternic cu siretul, sa-i vajaie urechile lui Bornescu; pacat, se pare ca zeita „Fortuna” a-nceput si ea sa ne paraseasca; in conditiile improprii performantei,a nefinantarii echipei, este aproape imposibil sa le mai ceri acestor „salahori” sa se concentreze la ce au de facut pe teren;pacat ca s-a ajuns la aceasta stare de nesiguranta si incertitudine, fara de rezolvare, fara viitor care va declansa f. curand, un exod si o alunecare in gol fara intoarcere si putinta de remediere;Bravo baietilor!; Hai CFR!

    Apreciază

    • Kiruj,eu voi nota toti jucatorii cu nota ZECE.Scriu asta ca nu cumva sa crezi ca este o greseala.Baietii astia merita,chiar si Dican ar fii meritat daca nu-l schimba pe Jazvici,si daca Christian si Chanturia ,vizibil obositi erau scosi mai repede de pe teren.Puteam pierde,puteam castiga dar am facut egal.Acum ,nu stiu,am pierdut doua puncte,am castigat un punct,dracu stie,dar pentru simplul fapt ca acesti baieti s-au prezentat la meci au luptat in conditiile date merita apreciati.Nu acelasi lucru se poate spune despre „actualul,fostul,viitorul”patron AP,la mine el nu are nota de trecere.Singurul care merita aprieri (dupa parerea mea) in momentul de fata este IM,care a fost mintit si nu a fost sustinut deloc.Restul pentru mine sunt niste profitori fara suflet si bun simt.

      Apreciază

  10. Am castigat un punct si avem +9 la adevar.Acum fiecare este liber sa vada partea paharului care-i convine sau ce-i permite unghiul din care priveste.Este in final un rezultat echitabil ,chiar daca ocaziile noastre au fost mai clare.Si nu trebuie sa judecam doar pozitia julestenilor din clasament(apropo,gazarii au facut tot 0-0 cu ei).
    Probabil fiecare ar trebui sa judece cu mintea lui si sa nu se lase influentat de comentatori „obiectivi”(folosesc si pleonasme).Vad reprosuri aduse lui Dican dupa aprecierile celor care comentau partida.Dar cat de profesionisti si cat adevar detin ,m-am lamurit in timpul partidei……..erau total nelamuriti ca a scapat Camora fara galben respingand o minge care a iesit in aut,dar crapidistul se tanguia de mama focului.Iar apoi la mingea atacata de Muniru (cu siretul) asteptau comentatorii o eliminare.A dat (pretenul nostru din alte vremuri) Robert Dumitru fault,la o faza la care am vazut o interventie curata la minge.Doar ca arbitrul si-a ingreunat partida acceptand simularile julestenilor(Pancu number one si Rui Miguel si el in top)
    Apoi inainte de a fi schimbat Christian inota la o faza spre coltul terenului si era evident ca resursele-i erau terminate……..este clar ca manipularea functioneaza si are sanse mari de reusita cand in loc sa ne formam noi opinia personala inghitim pilula care ne-o arunca „binevoitorii”.
    A gresit antrenorul cand a ales tactica sau a facut schimbarile?Se prea poate sa faca greseli,cine-i cel fara de greshala?Traim vremuri grele ,cand poate cel mai important rezultat al unei etape(zile) este ca supravietuim si nu suntem in colaps!In ultimul timp vad mari cfristi care injura,desfiinteaza conducatori,presedinti sau mai stiu eu pe cine ma ia greata…….un pic de decenta nu strica la ten nici la orgoliul vostru.Stiu ca unora le este peste putinta sa inteleaga,dar in seara asta nu mi-a fost rusine ca-s cfrist si am simtit ca baietii au jucat si pentru culorile pe care le invocam mai tot timpul.

    Apreciază

    • Nu comentez nici eu rezultatul, nu asta e important acum. Dar era totusi o ocazie buna sa-i batem pe rapidisti la ei acasa. Parca de cinci ani n-a mai reusit CFR-ul asta…

      Apreciază

  11. Mi-a placut repriza a doua. Toata echipa. Pacat ca in prima n-au fost primii la minge si le-au permis giulestenilor sa se joace cu ocaziile. Schimbarile m-au nedumerit, dar cei care au intrat mi-au placut. Nu stiu cat timp o sa-i mai avem pe acesti baieti, dar eu ma bucur de prezenta lor pana cand sunt aici. Hai CFR!

    Apreciază

  12. Oricum as incerca sa privesc lucrurile, faptul ca n-am reusit sa-i batem pe amarastenii astia din giulesti mi se pare ca am pierdut doua puncte, nu ca am castigat unul, fie el si la adevar. E clar ca in actualele conditii asta e cel mai mic rau de care sa ne plangem, doar ca eu consider ca daca mai avem o farama de speranta pentru viitor, atunci ar trebui sa scoatem maximum din aceste ultime meciuri. Cand spun ultimele, ma refer la ultimele din acest tur, sa nu ma intelegeti gresit. De la urmatoarele doua partide nu am prea mari asteptari, sper doar sa trecem din inertie cel putin de argeseni, ca prazarii sunt in forma maxima. Hai CFR!!!

    Apreciază

    • PS. Imi pare rau de galbenul incasat chiar pe final de Camora care ne va lipsi in meciul cu oltenii si pa care sper sa-l mai vedem in retur! Hai CFR!!!

      Apreciază

  13. Mi se pare comica agitatia cu ” am luat un punct , am pierdut doua , l-a schimbat pe Stan cu Bran , etc ” . Ca si cum ar fi unul uitat in mijlocul oceanului si el si-ar zice ___ ” Mai , daca luam slipul portocaliu in loc de asta albastru ce repede inotam acum :O) ” . Din pacate ( sper sa ma insel ) calcam , cu viteza , pe urmele Vasluiului sau Urziceniului…Chiar mai crede cineva ca un punct in plus, sau 5 sau 7 , vor schimba soarta echipei ?Sau sunteti „delusionals” , ca Rada , care sta sa se bata cu steaua la titlu ? Din nefericire , CFR depinde de UNU’ care si-a bagat picioarele in „jucaria ” lui . Sansele sa vina cineva sa pompeze milioane in CFR sa o faca puternica iar sunt aproape nule, si fiti convinsi , nimeni nu va investi bani la CFR sa o mentina echipa de pluton, nu suntem steaua sau rapid sau dynamo, nici macar u .

    Apreciază

    • Avalon,deocamdata jucam,ne antrenam ,suntem pe locul doi.Atata timp cat echipa iese pe teren eu mai am o speranta,indiferent ca vom ocupa locul 1 sau 10.Hai CFR!!!+!

      Apreciază

  14. In primul rand, felicitari CJ-07-CFR, pt. informatii si pt. sarguinta si tenacitatea cu care ne reimprospatezi frumoasele amintiri ale tineretii noastre-cu atat mai ramanem!;Ma mira, dar ma surprinde placut, ca mai sunt printre noi,unii naivi, altii f. optimisti care mai cred intr-o redresare rapida a CFR-ului si aprecieaza cu nonsalanta evenimentul fotbalistic, fara a tine cont de ce se-ntampla in realitate, in proximitate si in”spatele usilor inchise”(!);De la echipa actuala, nu putem avea pretentii(pe langa lacunele de ordin tehnic si tactic) acum cand domneste incertitudinea si nesiguranta, cand conditia fizica, dar mai ales psihica sunt la limita subzistentei(!); in aceste conditii neprielnice performantei, intr-o atmosfera viciata, eu, nu mai ai ce sa analizez, sau cum sa notez, nu mai pot evalua corect adevaratele (in)posibilitati si(in)capacitati motrice, tehnico-tactice ale jucatorilor(!?), mai ales in acesta situatie de stress prelungit, cu o simulare a pregatirii, in care concentrarea este in alta parte, decat la fotbal!; Nu stiu cat mai dureaza aceasta instabilitate(?); oare s-au spulberat toate caile si mijloacele de revenire la normalitate(?);se pare ca nu mai avem sperante de mai bine, toate indiciile si informatiile sunt negative, sceptice si ne-ndreapta in mod agonizant, catre sfarsit, dandu-le astfel miticilor satisfactia de ne canta prohodul(!); sunt profund dezamagit, pt. ca am ajuns la marginea prapastiei, iar viitorul este tot mai sumbru; adio, dar raman cu CFR!;(nici nu vreau sa ma gandesc ce s-ar putea intampla daca si”hulitul”-din ultima vreme,I.M. ar da bir cu „fugitul”, Arpike?!)

    Apreciază

  15. ati citit initiativa de pe cheferetv? fiecare suporter sa-si rupa de la gura imbucatura sau o tigara si sa donam intr-un cont special pt echipa. fiecare cat poate, gestul conteaza. poate reusim sa sensibilizam oamenii cu bani si sa se miste lucrurile la CFR. macar sa incercam. ce ziceti? ne bagam? HAI CFR!!!

    Apreciază

    • Rada,merita tot respectul din partea noastra.Chapeau bas ,in fata lui.Poate sa faca orice gafa deacum inainte pe teren,pentru mine va ramane cel mai tare jucator.Felicitari,si sa iaba parte de tot ce isi doreste.Rada,esti OM din toate punctele de vedere.Hai CFR!!!+!

      Apreciază

  16. Traiasca ROMANIA!,Traiasca CFR!,Traiasca Tribunistii!,Traiasca poporul roman(indiferent de nationalitate,rasa,sex,religie,apartenenta politica,etc.) in deplina concordie,in pace, in liniste si fericire;astea imi sunt crezul si nazuintele(!);la Multi ANI!; Doamne ajuta!

    Apreciază

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.