„Fotbal” despre CFR – file de arhivă (6)


Deși echipă din Ardeal, nu din Banat, CFR Cluj se instalează în fruntea clasamentului seriei a II-a. Fără să exagereze cu golurile marcate, echipa noastră e betonată în apărare, așa că – mai cu o victorie, mai cu un egal – reușește să-și păstreze poziția fruntașă etapă de etapă. De observat faptul că în luna septembrie 1968, pentru o scurtă perioadă, Clujul are două echipe pe primele locuri. Naționala României aștepta cu încredere Anglia la București, nu tremura plină de optimism în perspectiva partidei cu Irlanda de Nord.

***

***

***

213 comentarii

  1. Epilog-2(!?)Putem sa ne dam cu parerea(Retardila, chiar daca nu comentam faze de fotbal ?) si „sa-ncondeiem” pe oricine si oricand, ca doar asa-i(in fotbal!), nu numai in tenis; depinde din ce unghi dorim sa vedem realitatea, pozitiv ori negativ(?); St.Gadola a facut un lucru pozitiv cumparand Baza Sportiva CUG, varsand prin AP in visteria clubului ~1,5mil.euro, dar nu a facut-o strict, numai pt. binele clubului, ci mai de graba pt. prosperitatea afacerilor fiilor sai, dupa care(negativ) nu s-a mai implicat in”salvarea”clubului; A.Paszkany a investit masiv(lucru pozitiv) in club, obtinand f. bune rezultate cu echipa, dar si notorietate( si unele avantaje contractuale), castigand mai apoi bani, faima, facand performante notabile; cand omul nu se mai se implica(din vari motive!) a devenit, peste noapte „persona non grata”!; Niciunul si nimeni(nu sunt de condamnat) nu mai investeste, daca nu iese un profit, cat de mic si daca se poate, cat mai repede!; in asteptarea miracolului, este de apreciat ATITUDINEA ireprosabila a jucatorilor(cred ca doar pana-n iarna) care neplatiti si ademeniti cu promisiuni desarte, totusi, nu abandoneaza corabia!;o fi meritul numai al antrenorului?; Hai CFR!

    Apreciază

  2. Luis, sunt invidios pe tine si te felicit pt.”deranj”si solidaritatea fata de club, fiind prezent la INTALNIRE; nu sunt in Cluj, pana spre sfarsitul anului,caci as fi fost si eu prezent, cum de altfel mergeam si la antrenamentele echipei!; am inteles si din mass-media prin IM, ca se vor vinde 2-3 jucatori si cu banii cumulati si din drepturile TV, o vom scoate cumva la capat;in aceasta recesiune economica este f. greu, aproape imposibil sa se mai faca performanta; va trebui sa ne multumim, ca la anul sa facem parte din prima Liga(de 12 echipe)!

    Apreciază

  3. Deci Klaus e presedinte si cum acesta nu a fost preferatul lui AP de suparare acesta nu cred ca va mai revenii nici in tara nici la CFR…Bine io as zice ca motivele’s altele…si cum Emiratele nu te extradeaza… e un tara perfecta pentru acesta.

    Apreciază

    • Eu nu exclud (cunoscând stilul de comunicare „pe invers” al lui AP) că declaraţia aia cu „preşedinte tânăr” era una la două capete…Mergând mai departe, nu exclud nici implicarea lui „sponsorială” (din umbră) în campania lui Klaus. Mai vedem…HAI CFR!!!

      Apreciază

      • Orice om de afaceri inteligent joaca la doua capete. Va mai amintiti cind Din Patriciu era vicepresedinte la PNL dar in acelasi timp cel mai mare sponsor al PSDului ? (prin 2003-2004). AP a avut si are relatii de business si cu Rus si cu Dancu, asa ca sta bine la ambele tabere. Poate ca acum tactic a fost rugat sa aiba un statement pro PSD, fiind perceput istoric ca un sponsor PDL.

        Apreciază

  4. link
    Uite bai Cristi, am spus de 100 de ori pe aici ca AP ne minte absolut de fiecare data cand vine vorba de banii de la CFR si tu ai tot venit cu teoriile tale despre pierderile inregistrate in bilantul contabil de parca nu avea AP 10 alte firme la care sa transfere banii din CL cu diverse smecheriii financiare. No, acum dupa ce Muresan, Gadola, Piccolo samd au zis fiecare ca banii din CL au „disparut”, nu au fost cheltuiti pe salarii ce mai ai de zis? Probabil ca o sa ne spui ca nici unul din ei nu e atat de credibil cat e AP si ca toti mint, doar AP ne spune adevarul. Pun pariu insa ca imediat ce AP renunta definitiv la CFR o sa renunti si tu sa scrii pe aici.

    Apreciază

    • Dintre Gabi Muresan, Piccolo si Gadola, singurul care are acces la datele contabile reale este Gadola. Faptul ca Piccolo declara una sau alta e optiunea lui, dar el stie doar ca nu a primit niste bani, nu unde au ajuns renumitii bani din CL.

      Apreciază

    • Sigur nu va raspunde nici el si nici cei care au sustinut „gasca” lui AP si IM.Ai avut dreptate si nimeni nu te-a ascultat,pacat………acum am ajuns in aceasta situatie dezastruoasa.

      Apreciază

    • „Bai” Andrei .. sau preferi un „bre” ? Piccolo nu a primit niste bani promisi verbal. E o chestiune discutabila moral, dar daca nu e scris in contract, nu are de ce sa se lege. Are el acces la datele financiare ale clubului? A fost un angajat care si-a primit banii pe contract si nu a dus-o la CFR rau vreo 4-5 ani de zile si a cistigat cel mai probabil peste 1 mil de euro in toata perioada asta, Pentru un jucator de Serie B sa joace in CL, n-a fost chiar rau, nu?

      Apreciază

      • Da, sigur… toti astia sunt idioti si numai tu le stii mai bine. Te uiti la cheltuielile inregistrate in contabilitatea clubului si ajungi la concluzii ca ar fi explicabile doar daca fiecare jucator ar primi in jur de 500,000 de euro pe an (si aici nu ma refer doar la Cadu sau Piccolo, ci si la Minca sau Voiculet) si vrei sa cred aberatii de genul asta? Sincer, desi intotdeauna l-am preferat pe AP celorlalti conducatori de fotbal de la noi, minte la fel de mult ca Ponta. Iar tu ai tot atata credibilitate cat au jurnalistii de la Romania TV care au pus o camera de filmat in fata ambasadei din Paris, au filmat in directia opusa celei in care erau romanii la coada si au declarat ca totul decurge normal.

        Apreciază

        • Singurul tau argument sunt zvonurile. Daca urmareai aceeasi discutie referitoare la cheltuieli avuta acum vreo doi ani, ai vedea ca unele sume par justificate. Ia un jucator „liber” ca Diogo Valente, da-i 200.000 prima de instalare, poate inca 200.000 la impresar, cheltuieste cu el 300.000 intr-un an si apoi transfera-l inapoi in Portugalia si mai achita din salariu inca vreo 10.000 pe luna timp de 3 ani cit mai are contract. Vezi unde ajungi. Din pacate au existat aberatii din acestea in perioada aducerii jucatorilor in grupuri de 4-5, cind clubul avea spre 50 sub contract, fara sa luam in calcul si echipa a doua, la vremea respectiva. Tot asa vei vedea ca nu am sustinut niciodata ca nu se pot scoate prin alte cheltuieli umflate. Cit despre credibilitate, a ta care este?

          Apreciază

        • Piccolo: „S-a ajuns în situația asta datorită minciunilor interminabile pe care le-a rostit cu nonșalanță Paszkany ani de zile. A promis, nu și-a respectat absolut nici o promisiune. Și Dumnezeu e sus și vede, iar la un moment dat toate ți se întorc în viață. Nu are bani? Să se dea la o parte, să lase pe altcineva. Dar cere și bani pentru o societate plină de datorii. Unde sunt milioanele de euro din Liga Campionilor? Unde? Când începi să minți și doar cu asta te ocupi, aici ajungi. Îmi pare cel mai rău de băieții care sunt acolo și de Miriuță. Vorbim aproape zilnic, nu cred că mai rezistă nimeni. Ei sunt niște luptători, antrenorul e la fel. Sunt alături de ei de aici, din Italia”. Stoperul de 31 de ani crede că salvarea clubului va veni de la Gadola. “Acesta este Paszkany. Eu sincer cred că singura salvare a clubului ar fi să fie preluat de Gadola. În cinci ani, atât cât am stat în Cluj, el mi-a demonstrat că e un om de valoare. Nu există termen de comparație. Eu dacă mă uit în ochii lui Gadola, știu că mă uit la un om de încredere și am o stimă deosebită pentru el. La Paszkany nu te poți uita”. Nu mai e nimic de zis in plus.

          Apreciază

          • O delcaratie luata de pe un site care a mai pus multora in gura vorbe pe care nu le-au spus. Cine e Piccolo sa dea directive ce sa faca AP cu firma lui?

            Apreciază

          • Daca AP nu-i plateste munca depusa, e dreptul lui sa-si ceara ce i se cuvine. In rest, cum am mai zis, AP poate sa faca ce vrea cu firmele lui, asa cum si Ponta poate sa faca ce vrea cu partidul lui, dar amandoi sunt niste mincinosi. Iar cei care le sustin fabulatiile fie sunt prosti fie sunt rau intentionati. Tu e clar ca nu esti din prima categorie, ci mai degraba joci pe aici rolul unui Mihai Gandea de la Antena 3.

            Apreciază

            • Sunt douan aspecte, pe care le-am mai discutat. Primul e contractul, care poate sa si-l ceara la comisii, ca orice alt jucator, dac are restante. A doua este chestiunea primelor, care e una morala, pentru ca au fost promise verbal. Am scris suficient de des ca dezaprob comportamentul lui AP pe promisiuni verbale, pt ca alea in Romania sunt tzeapa iar in lumea serioasa cuvintul dat tine loc de contract. De aia parerea mea e ca adevarul e la mijloc; Piccolo si-a asumant realitatea romaneasca cu multa vorba pentru nimic, trebuie sa isi asume si riscul.Realitatea brutala pe care o stim toti care avem orice relatie contractuala in Romania si nu numai e ca niciodata nu primim ce meritam, ci doar ce este negociat si atacabil legal.

              Apreciază

  5. Citesc, parca la siridesport, ca Miri pleaca dupa meciul cu Iasi, se pare la o echipa din Ungaria . Dar nu-i o problema, doar lucrurile se vor rezolva cel tarziu pana-n iarna, doar asa ne-a asigurat domnul presedinte !

    Apreciază

  6. Poate ca pleaca,dar nu prea cred sa plece la Gyor link,cine stie hungureste sa citeasca,pentru cine nu stie ,Dragoljub Bekvalac,Robert Jarni,Pintér Attila sunt pe lista lor.Pe al nostru A1 nu l-am vazut si nici nu-l pomeneste deocamdata nimeni prin hungaria.

    Apreciază

    • E posibil să fie adevărat că pleacă. Eu îl suspectez de mult pe Miriuţă că ar fi „informatorul” lui stiridesport. 🙂 O fi prieten cu careva de-acolo şi i-o fi spus acest lucru (să sperăm că la nervi şi-i va trece 🙂 ) Mizez pe rămânerea lui pentru că prea mult a vorbit de admiraţia şi respectul lui pentru jucători, ca să-i lase în aer când mai sunt 2 săptămâni din stagiune.

      Apreciază

      • In viata orice e posibil. Antrenorii trebuie sa fie mereu „in piata”, sa lanseze semnale etc. E o lume foarte dura. Exista argumente pro si contra, ca orice medalie care are doua fete. Pe de-o parte joaca la campionat in Ro si una e sa pleci cu un trofeu. Pe de alta parte, poate ca gindeste ca nu poate mai mult de locul doi, indiferent de motive. Tot asa, putem crede ca a facut scandal cu banii fiind atasat de jucatori deci dorind sa ramina, sau ca a apasat prea tare pe pedala pt a forta o despartire amiabila. Timpul ne va arata. Indiferent de decizie, la Cluj si-a facut treaba , desi multi nu-i dadeau nici o sansa si il catalogau mai mult dupa aspectul fizic , decit dupa priceperea profesionala.

        Apreciază

        • Poate e o simplă coincidenţă, dar din ianuarie, de la venirea lui Miriuţă, stiridesport a fost mereu primul site care scria de transferuri (care se realizau ulterior) şi, în general, informaţiile publicate de ei (în legătură cu CFR) au un grad de adeverire mult superior celui avut până la sfârşitul anului trecut (la posibile transferuri de multe ori dădeau în premieră şi exclusivitate cele găsite de mine pe internet şi scrise pe Tribună 🙂 ).

          Apreciază

        • link: “Nu pot să comentez nimic deocamdată. Îmi văd de treaba mea cât voi fi la CFR. Am făcut antrenamentul de marţi, nici vorbă să vorbesc cu colaboratorii mei (…) N-am spus că nu voi pleca după meciul cu Iaşi, ci doar că vom câştiga acest meci”, a spus Miriuţă la emisiunea „Dincolo de sport” de la TVR Cluj. Dacă “nici vorbă să vorbesc cu colaboratorii mei” şi va pleca, adică ştia doar el, de la cine o fi aflat stiridesport? 🙂

          Apreciază

            • Chiar îmi pare suspectul principal :), dar exclud total să fi primit orice fel de avantaje materiale. Nu poate fi vorba decât de prietenie ori o recompensă constând din promovarea unei imagini pozitive a lui Laci de către site.

              Apreciază

    • Ce să zic, îmi place la nebunie: la ora 14:00 știrea apare de digi24, la 18:10 pe stiridesport, iar la 18:55 cocora anunță pe un ton grav pe chatul vecin: ”Domnilor am primit o veste surprinzatoare despre Miriuta. Dupa ce fac verificari va comunic.”
      Absolut nimic în presa maghiară despre o eventuală venire a lui Miriuță, Ar putea fi o fumigenă.

      Apreciază

  7. Ştiu că avem un Gică pe site, un tip corect. Şi mai avem un Gică contra, detractor, desfinţator (există acest cuvânt?) a tuturor lucrurilor, un om pentru care nimic nu e bine, toate sunt întunecate, toţi conducătorii echipei sunt nişte ocnaşi, etc. Îmi cer scuze că îndrăznesc să-l critic, chiar dacă e fiu de Grigo, indiferent ce ar fi însemnând asta. O fi având acest merit, nu i-l contest, dar pare singurul. Îmi cer scuze, dar mă plictiseşte crunt. Şi sper că nu sunt singurul. Dacă însă greşesc, comunicaţi-mi să plec naibii, să nu fie Mr. R. singurul dezertor de pe site… Oricum, sunt sigur că nu vom trece în tabăra uiştilor sau a berbecilor 😀

    Apreciază

    • Nu esti singur. M-am saturat si eu sa ascult o placa stricata over and over again. Datul din gura e cel mai usor lucru de facut pe lumea asta… By the way, acum il apreciez si mai mult pe IM ca nu lasa clubul la greu si sa se duca sa-si vada de nepoti (daca are).

      Apreciază

  8. Citesc ca in locul lui Miri ar veni Trica, care a si declarat ca pana ce exista IM, CFR nu moare . PS . Nea silca si alti obositi, nu ma mai cititi domnilor si gata . Pana una alta asa gica contra cum ma numiti, am pus punctul pe i de fiecare data cu argumente, iar situatia de azi a clubului imi da perfecta dreptate . Din pacate . Iar voi ramaneti cu admiratia eterna fata de cuplul Arpi-Muresan, exact ca si publicul de la antena 3, sau altfel spus, o tineti de coarne si ziceti ca-i suta … In rest puteti sa scrieti ce vreti, ca nu va mai raspund, pt mine merita discutii doar cei care vad realitatile si cauzele care au condus la ele .

    Apreciază

    • No , lasa Bela , c-ai mai luat-o si „pe aratura „, cate o data !!! Io stiu ca esti „intzelept” , da’ esti si „capatzanos … Ugye ? Si-cu „paruitu’ ” asta p-aici- parca-i, ca, ca si-n bancu’ ala cu cei doi prosti : gigel becali si miti dragomir (adica gigel b si miti d), ca care sa laudau , cica ; „…noi doi nu ne-am certat , nu ne-am spus cuvinte urate si nici nu ne-am jignit , ci, doar eu i-am zis „zdreantza ” si el m-a facut „oligofren „.. ” (zicea intzeleptu’ intzeleptzilor din cartea cartzilor , adica gigel b. )

      Apreciază

    • Binie dragă, ai și tu ceva dreptate. Sunt chiar obosit, pentru că tu și alți obositori m-ați extenuat. În rest n-am habar ce bălmăjești cu antena3 și coarnele nuștiu cui. Ești la fel de incoerent ca întotdeauna. Cu asta cu tot cred că te mulezi bine pe site.

      Apreciază

  9. Breaking News! Incredibil! Am descoperit un lucru formidabil: fotbalul…:) Adică „cel jucat pe teren”…:) Mă uit, de ex., chiar acum la Sudan-Congo (African CUP), şi -ţineţi-vă bine- îl văd pe „decarul” Dore (de la CFR, un club cu probleme din Europa) trăgând cu sete în bara transervală după un contraatac congolez…:) Şi eu care credeam că fotbalul este doar „buget”, etc….:) HAI CFR!!!

    Apreciază

      • Uite, am uitat să-i întreb…:) Între timp s-a terminat meciul (Sudan-Congo 0-1, a marcat fundaşul lor cu nr.2 de la vreo 40 m., din lovitură liberă, superb gol!), Dore a mai avut o ocazie imensă (a primit o pasă filtrantă şi a şutat pe lângă colţul lung, singur cu portarul, e ratangiu şi acolo…), apoi în min 82 a fost schimbat (îl au antrenor pe tipul ăla scund -neamţ, parcă- cu părul creţ, a antrenat pe la toate naţionalele din Africa, îmi scapă numele). E frumos fotbalul „jucat”, crede-mă. Nici nu ştiam…:) HAI CFR!!!

        Apreciază

    • Între timp m-am documentat: antrenorul congolezilor e Claude Leroy (şi e francez, ruşine să-mi fie, dar e la modă cu „neamţul…). Acum m-am luminat că era meci decisiv pt. congolezi, în caz de victorie ajungeau pe locul doi şi la turneul final al Cupei Africii (Nigeria a făcut egal acasă cu Africa de Sud, cu o victorie nigerienii ajungeau la turneaul final, indiferent de meciul congolezilor). În fine, Dore (jucător CFR…) et.co au câştigat şi s-au calificat la turneul final. Bravo Dore! Repet, nici nu ştiam că fotbalul „jucat” e aşa de frumos…:) Chiar dacă nivelul partidei depăşea doar un pic (şi asta cu îngăduinţă) nivelul meciurilor „jucate” de subsemnatul în anii 70-80, în campionatul judeţean CJ…:) HAI CFR!!!

      Apreciază

  10. concluzia mea este ca uistii ii platesc salariul lui miriuta. ca din cauza ca miriuta ia bani de la stiri de sport ca sa le dea exclusivitati si ca pentru ca uistii dau clickuri multe pe stiri de sport. asadar si prin urmare HAI CFR!!!

    Apreciază

  11. domnu’ vass bela, nu putem sari peste ce comentezi dumneata pt ca domnii caneto si kiruj dau multe replici la ce scrii dumneata. si ar fi culmea acum sa nu-i citim nici pe kiruj si nici pe caneto, no?

    Apreciază

      • Am pus şi eu întrebarea pt. că un prieten din HU mi-a tranmis prin sms acest zvon (e antrenor în liga a 3-a pe la ei). Cică motivul ar fi exact ca şi la Dardai, şcoala şi mentalitatea nemţească. Nu prea cred, însă, nici eu. HAI CFR!!!

        Apreciază

  12. Breaking,breaking, News! Pe surse aflu cu stu…satisfactie ca VVP si-ar petrece zilele de concediu in Dubai impreuna cu un simpatizant declarat si cu Maruta….

    Apreciază

      • Păi şi dacă DA, atunci care-i problema? Vine un „mincinos” în locul celuilalt…:) Nici asta nu-i o problemă, să ne ţină şi el vreo 10 ani, să mai luăm şi cu el vreo 3 titluri (inclusive o nouă victorie la Manchester, sau -mă rog- e bine şi pe Camp Nou…), apoi mai vorbim…:) HAI CFR!!!

        Apreciază

  13. Cf prosport, in loculk lui Miri ar veni Oncica, care e prietenul fetei lui IM , la un salar de 1000 euro lunar . Asta chiar ca n-o mai cred, varianta cu Trica treaca mearga, dar Oncica totusi n-a antrenat decat la juniori din cate stiu . Altii scriu ca steaua ii vrea pe Felgueiras, Camora si parca Tade, o alta fumigena lansata de mitici . In schimb faptul ca Rusescu il da in judecata pe Muri este nu numai un fapt real, dar si o premiera in fotbalul romanesc . O fi si legal ?

    Apreciază

    • Legal,ilegal,nu stiu ,dar ca este scarboasa si gretoasa tota tevatura aceasta in jurul lui Muresan se vede de la o posta.Hai sa-l dea si danezul,sau Deac in judecata pe sanmartean (da ,cu litere mici) pentru faulturile facute.Argaseala asta este dezgustator,imi vine sa vomit cand il aud,asa ca schimb repede postul.Cu neamtul presedinte sau cu chioarul ori cu potatorul ,tot o tara de rahat suntem.Scuze dar mi s-a ars siguranta.

      Apreciază

    • Cred ca este legal, dar n-are ce sa obtina. Nici la TAS, nici in civil. Au fost accidentari serioase la cluburi mult mai mari si nu s-a pus problema de a merge in civil (Petr Cech in 2006 si Neymar in 2014 imi vin acum in minte). Daca s-ar face „dreptate” in civil, ar fi plin de plangeri si nu s-ar mai juca fotbal. Pana la urma fotbalul e un sport care implica contact fizic si jucatorii isi asuma si riscul unei acidentari cand intra pe teren. E unul din motivele pentru care sunt platiti cu niste salarii pe masura. Si cum zicea Luis, toata zarva asta legata de accidentarea lui Rusescu trece de limita de jos a penibilitatii si compasiunea pentru accidentat risca sa se transforme in scarba. Nu stiu exact ce se petrece acolo, dar cineva are o criza de ego sau pur si simplu catelusii ramasi in club latra cat pot ei de tare ca sa ii dea impresia ciobanului din puscarie ca fac si ei ceva. Oare ce ar fi facut daca Seroni i-ar rupt piciorul lui Rusescu, nu lui Bancu?

      Apreciază

    • Este legal să formulezi cerere de chemare în judecată împotriva oricui, pentru orice motiv întemeiat, atâta timp cât acționezi cu bună credință: accesul la justiție este un drept fundamental. Dacă instanța va accepta sau nu cererea, e o altă chestiune. În cazul de față cererea va fi respinsă ca fiind neîntemeiată: accidentarea în timpul jocului este un risc asumat de sportiv.

      Apreciază

      • Situatia e cam asa, conform majoritatii verdictelor civile europene: legea fotbalului nu se poate substitui unei cauze civile; in consecinta se poate actiona in instanta pentru obtinerea de daune. Juridic insa, fotbalul este considerat sport de contact (fizic), in consecinta exista un nivel de „joc barbatesc” unanim acceptat, inclusiv riscul unor daune colaterale. Diverse verdicte merg chiar mai departe spunind ca prin participarea la jos exista un accept tacit inclusiv la actiuni nesportive curente (mai pe romaneste faulturi). De aceea, civil ar trebui dovedita o intentie vadita dincolo de o faza de joc. Ma rog, Argatu face tam tam.

        Apreciază

  14. Eu asa tin minte ca in fotbal te poti adresa in justitie doar pe probleme de munca, daca ar fi altfel, tribunalele s-ar umple cu dosarele fotbalistilor, nu ? In alta ordine de idei, datorita bombardamentelor mediatice, Muri si Istvan Kovacs vor mai putea activa in campionatul nostru ? Dupa mine, in mod cert ca nu ! Ar trebui sa se uneasca mai multe echipe si sa declare ca o lasa pe steaua sa castige prin neprezentare, dar asta este desigur o utopie …

    Apreciază

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.