Ne-au halit nehaliții [CFR – FC Brașov 1-2]


Se dă legătura în Gruia și observ că joacă CFR contra BRA. Brazilia, mă gândesc pentru o clipă, tresărind la gândul erotic că poate le dă „neamțul” Miri vreo șapte. De unde amar să știu eu că ne vor lipsi exact șase?…

CFR a început meciul bine, dezinvolt, l-a continuat în scădere spre mediocru și l-a încheiat prost. Atipic și anapoda pentru echipa lui Miriuță, golul nostru a fost marcat în primul sfert de oră, iar înfrângerea a venit în ultimul sfert, exact când CFR-ul avea obiceiul de a administra loviturile de grație. Explicațiile nu-s departe, în stele, ci în interviul de după meci al lui Miriuță, care și-a pierdut total controlul și a vărsat multe din casă și pivniță.

În seara asta, se pare că banii în minus și nervii în plus de la CFR au contat mai mult decât banii neplătiți cu lunile la FC Brașov. Echipa care a reușit cumva să rămână conectată la partidă, uitând încă o dată pentru 90 minute de problemele de neuitat, a și câștigat. Mă rog, foarte greu se mai poate numi FOTBAL chestia aia sportivo-financiară care se derulează etapă de etapă pe Look TV și sub ochii celor din tribune. În aceste condiții, e greu să așteptăm constanță și rezultate de 3 puncte de la un CFR aflat sub presiune ca un autoclav. Victoriile surprinzătoare sunt urmate de eșecuri sau semieșecuri neașteptate și nu avem decât să învățăm să trăim cu situația actuală, până va deveni trecută. Am eu o vorbă (probabil de loser, dar e vorba mea): „orice/oricât e mai bine decât nimic”. Iar acum, pe scurt, câte ceva despre meci…

CFR Cluj – Miriuță – Felgueiras – T.Lopes, Larie, Rada, Camora – Christian (Muniru), Monroy – Chanturia (Păun), Ivanovski, F.Costea (Jakolis) – Guima.

Ivanovski marchează în debutul partidei, dar se ridică un steguleț viu colorat și golul este anulat pentru ofsaid. Nu trec decât câteva minute și Mirko – favorizat de poziția centrală din dispozitivul lui Miriuță – ține cu tot dinadinsul să devină omul reprizei: cade în careu și se dictează 11 metri pentru CFR. Brașovenii comentează un pic, apoi se potolesc și-i lasă numai pe cei de la Look TV să comenteze. Nici ăia n-o fac mai grozav. Execută Chanturia, ireproșabil, și se face 1-0 pentru noi, în minutul 6.

Totul merge bine și aproape foarte bine. Stăpânim terenul și mingea, în timp ce brașovenii joacă un fotbal bătrânesc, preneolitic. Avem vreo 3-4 ocazii să le facem poarta ferfeniță, dar nici Guima, nici Ivanosvski, nici Costea nu știu să-i fu… tragă una la mingea aia ca s-o bage naibii în poartă! Timp de o jumătate de oră ni se lasă impresia că meciul a devenit o simplă formalitate. Probabil că și jucătorii încep să creadă că golul doi tot o să pice până la urmă și reduc din concentrare, așteptându-l să cadă. Iată însă că brașovenii se prind că trebuie să recupereze mijlocul terenului dacă vor să-și ia acasă punctul mult-visat, și situația se schimbă radical. Minutul 31 aduce o ratare imensă a lui L.Ganea, care, găsit demarcat în spatele lui Rada, nu nimerește poarta lui Mario Felgueiras. Un minut mai târziu, brașovenii mai au un șut semi-periculos spre locul unde stătea galeria CFR-ului până de curând.

Semnale care trec pe lângă urechile noastre ca niște gloanțe oarbe. Iluzia că – deși iar suntem nemâncați și descălțați – suntem invincibili, persistă nestingherit. Galeria își face treaba și încurajează permanent echipa, mobilizând-o pe drumul spre Steaua. Victoria e aproape, trebuie doar să treacă timpul până cade golul doi…

Apoi arbitrul chiar îl face pe Ivanovski omul decisiv al reprizei, bineînțeles după persoana sa. Lovitură liberă pentru brașoveni, execuție prin zona zidului, sare Ivanovski și se decide că a respins mingea cu brațul dezlipit de trup. Se arată locul de la 11 metri de unde trebuie să ne egalkeze oaspeții dacă-și vreau punctulețul de aur. Comentează ceferiștii de data asta, iar Mirko se jură degeaba. Mortul de la groapă nu se întoarce. Execută veteranul Constantinescu și de data asta Felgueiras nu mai face încă o minune: 1-1 în minutul 44. O mică doză de frustrare își face apariția. Îi ai în mână, ai mingea la picior aproape 65% din timpul reprizei, ratezi cu ușurință și chiar înainte de pauză cade nenorocitul de gol, dar nu unde trebuia.

Nu intrăm în panică, suntem doar nemulțumiți și nesatisfăcuți. Lasă că repară Miri după pauză, spre final, când o să cadă brașovenii fizic. Numai că berbecii de brașoveni refuză să cadă. Dimpotrivă, zburdă mai enervant decât în prima parte. Ganea reușește să-l facă din nou Super pe Mario, în timp ce la poarta cealaltă noi nu mai găsim idei de finalizare. Miriuță apelează la schimbări, dar nu-i seara în care acestea îi ies. Păun e prea necopt, iar Jakolis e absent. Muniru e defensiv, și mai mult decât să salveze un gol brașovean, ce să-i ceri? Aripile se tot schimbă între ele inutil, Guima retrimite mingi anemice spre nimeni, șuturile de la distanță nu nimeresc nicio poartă, fazele fixe sunt degeaba, ca de obicei.

Miriuță se agită pe margine ca un leu scăpat dintr-o cușcă pentru iepurași, dar nu el dă cu piciorul în loabdă. Și când ne e sfertul de oră mai drag, Constantinescu îl întoarce pe Camora și pălește cumplit mingea, care se duce pe lângă Felgueiras în poartă: 1-2 în minutul 82!

Incredibil! Mă trec și călduri și fierbințeli, ba chiar și junghiuri reci prin ceafă. În sfârșit realizez că e groasă și nu suntem invincibili în seara asta, numai nemâncați, descălțați, amărâți și cu nervii întinși sub formă de praștie. Miri a căzut pe banca letargiei, în timp ce băieții încearcă haotic tot ce mai pot încerca. Norocul pare să ne mai surâdă o dată cu dinții până la urechi, dar Mirko Ivanovski n-are pic de stofă de erou gruian și trimite mingea în portar, deși poarta e imensă.

Meciul se termină cu o înfrângere surprinzătoare, cum de la meciul din sezonul trecut cu „U” n-am mai avut parte. Brașovenii se bucură ca nebunii pentru cele două puncte în plus față de plan pe care le duc de la Cluj și încep… să continue să-și aștepte salariile. Miriuță dă declarații năucitoare, nu mai am bere în casă, iar țuica mi s-a terminat de ceva vreme, Michi e în turul doi, iar Hunor vrea să-i redirecționeze voturi care nu-s numai ale lui… La naiba, de o vreme încoace totul merge ca dracu’!

Hai CFR!!!

Anunțuri

114 comentarii

 1. Luis sunt ok, treaba e , ca acum conducerea chiar nu poate fi acuzata in privinta lotului pus la dispozitie in conditiile incetarii finantarii din partea lui Arpi . Ca-l critic pe IM pt declaratii naive, e cu totul altceva, dar ce lot a facut impreuna cu Zamfir in atari conditii e chiar de laudat . La fel cum pt modul de a-i motiva pe jucatori, Miriuta trebuia laudat . In schimb, pt restul, cum am descris-o mai sus, trebuie criticat, iar ca o parere personala, pt destabilizarea echipei si atacarea murdara a conducerii, urgent trimis la plimbare, sau ma rog, acasa la Budapesta !

  Apreciază

 2. Totusi singura sursa e stiridesport care se vede clar ca sunt””universitari”” deci nu te poti baza 100% pe ce zic ei,din ura fata de noi mai exagereaza un pic lucrurile , e posibil si asta, e chiar foarte probabil.

  Apreciază

 3. Ar putea fi 50% adevarat sau 80% adevarat nu stim, e o presa care ne uraste si cauta ori scandalu ori senzationalu, probabil ca discuta intre ei conducerea si daca discuta intre ei inseamna ca nu sunt chiar nepasatori fata de echipa ma gandesc eu.

  Apreciază

 4. Indiferent ce scriu ziarele, este clar ca avem probleme reale si f. grele cu platile -a spus-o si I.M., au mai”chibitat” A1 si jucatorii!-de aici si dezinteresul manifestat si tratarea”mon fish”a ultimelor partide;durerea si dilema este daca vom mai putea reusi sa eliminam aceste incapacitati de plata si cine(sau ce)se va mai sacrifica pt. scoaterea corabiei la liman(!?); fara ajutorul consistent a lui Paszkany vom vorbi la trecut de CFR.

  Apreciază

 5. Well , se pare ca evolutia ( sau INVOLUTIA ) site-ului cheferetv este direct proportionala cu „starea” clubului . La aberatiile lui Corn , se pare ca nu mai poti da replica, nici macar cu ironie ….So , am scris un mesaj ceva de genul , acum cateva minute ..” ce e cu atmosfera tragica pe site-ul asta ? Vine domnul cu gogosile ( aici e vorba de corn , I-am salutat acum vreo trei sapt decizia de a nu mai posta –l-a tinut vreo 3 ore, lol– ), si cu putin zaharel , va ridica optimismul pe site :O) Cat de adevarate par acum afirmatiile cum ca problemele de club sunt de ochii lumii , sa nu creada ca CFr cumpara arbitrii „SIC. Si ce sa vezi , mi-au sters comentariul , dupa cateva minute si dezafectat contul . Jenant si patetic….s-au miticizat adminii de dincolo.Sau cine stie , poate ca „ironia” e o crima si n-am aflat eu….Whatever, dar, inca o data RUSINE

  Apreciază

Lasă un comentariu

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s