Fără (multe) comentarii


Am trecut de prima treime a campionatului, ocazie cât se poate de potrivită pentru a studia nişte statistici, pentru a rememora nişte amintiri…

Deoarece despre meciul de la Chiajna (inclusiv despre cel de la Tg.Mureş) s-a comentat cu lux de amănunte, nici nu mă „obosesc” să fac pe deşteptul cu nişte completări tehnico-tactice, aşa că vă invit să lecturăm 3 sinteze-statistici, extrase din tabelele-CFR la care lucrăm zi şi noapte… 🙂

A) Notele medii ale jucătorilor în sezonul 2014-2015, ordonate după nota medie per toate competiţiile din acest sezon:

tab1

Pe podium: Felghe, Deac şi Tade (sunt trecuţi în tabel doar acei 14 jucători, la care media generală a notelor este mai mare de 6)

B) Gradul de utilizare al jucătorilor în Liga 1 (2014-2015), inclusiv notele primite:

tab2

Pe podium: sunt 5 jucători utilizaţi INTEGRAL în primele 12 etape ale Ligii 1 (sezonul actual): Felghe –Susici, Larie, Rada, Camora (întreaga linie de fund+portarul), dar foarte aproape e şi Monroy (98,61%). Apar în tabel doar cei 21 de jucători care au jucat măcar un minut în cele 12 etape.

C) Gradul de utilizare al jucătorilor în toate competiţiile oficiale din cei 11 ani „new CFR”

tab4

Pe primele două locuri: Cadu (aproape 60%!) şi Panin (57%). I-am inclus aici pe acei 21 de jucători „all-time”, care au o utilizare de măcar 15% la nivelul celor 11 ani şi a tuturor competiţiilor oficiale din cele 11 sezoane. Dintre jucătorii actuali îi remarcăm pe Camora, Deac, Felghe şi Rada.

OBSERVAŢII GENERALE:

  1. cele trei tabelaşe sunt ordonate după coloanele marcate cu culoarea violetă
  2. alte observaţii: NU E CAZUL.

HAI CFR!!!

Autor: kiruj

92 de comentarii

  1. Ierarhia din primul tabel scoate în evidenţă un lucru deosebit de important: Felgueiras trebuie să vină urgent cu o bere la moşu’. Dacă nu-i acordam doar note de la 8,5 în sus (de multe ori 10), nu pupa în veci primul loc la meciurile din campionat. 🙂

    Apreciază

    • Da, ai tot dreptul să ceri ceva…:) În campionat e pe „unu” la egalitate cu Deac (7.6), în EL e singur pe primul loc, iar în Cupă e devansat de Dore, care a dat două boabe la Axintele şi s-a ales cu 8.2…:) HAI CFR!!!

      Apreciază

  2. O întrebare. Susici e suspendat pentru meciul din cupă sau la meciul cu Brașovul? Din păcate, are deja 4 cartonașe galbene, așa că se pune întrebarea cine îl va înlocui în caz de nevoie (că nu prea avem fundaș dreapta de meserie)?

    Apreciază

    • La meciul de campionat. Numai cartonaşele roşii se iau în considerare indiferent de competiţie. Dacă mai cerşea la Chiajna un galben, lua implicit roşu, era suspendat pentru meciul de cupă şi bun de joc cu Braşovul.

      Apreciază

      • Nu stiu de ce nu s-a gandit Miriuta la acest scenariu ca Susici sa mai fi luat un galben si sa stea in meciul cu Rapid. Pe Grigoras l-am auzit in interviul dupa meciul cu Dinamo ca i-a cerut lui Roman sa mai ia un galben si sa stea in Cupa si asa s-a intamplat. Poate ca Miri va juca si in cupa fara Susici ca sa-si intre in mana Lopes. Vom vedea. Hai CFR!!!

        Apreciază

        • Şmecheria e cu două tăişuri. La fel ca Roman, şi Collin Fai de la Dinamo a fost obligat de antrenor să mai ia un galben, ca să poată juca în meciul cu Steaua. Îl luase pe al şaptelea, aşa are deja 8, va sta de-acum la fiecare galben luat şi-i abia la o treime campionatul. Eu cred că Miriuţă a procedat bine, Susic ar fi ajuns la un total de 5 şi mai bine să stea acum cu Braşovul (relativ uşor 🙂 ) decât să ne trezim că ajunge rapid la 7, poate tocmai atunci când Larie şi Camora se aleg cu al patrulea. Mai bine să stea pe rând. 🙂 Sunt sigur că dacă urma meciul cu Dinamo sau Astra, Miriuţă aplica şi el şmecheria.

          Apreciază

          • Caneto, asta mi se pare o stupizenie mare de tot. Adică, dacă primeşti două galbene (şi automat roşu) într-un meci, se contabilizează şi cele două galbene, şi cel roşu? Asta ştii cum vine? Mă duc să iau o maşină, iar firma îmi facturează toate subansamblele maşinii şi mai apoi pune şi valoarea maşinii, gata asamblată (de două ori, adică). Eşti sigur, că aşa este? HAI CFR!!!

            Apreciază

            • Caneto, uite aici un link. În lista Gabi Mureşan (al doilea) apare cu 6 cartonaşe EVIDENŢIATE, dar dacă dai click pe numele lui, apare în analitic că el a primit de fapt 8, dar două le-a primit într-un anumit meci (transformându-se în roşu), iar ăstea 2 nu se mai cumulează.

              Apreciază

            • După schema de la Mureşan, Collin Fai nu ar fi avut dreptul să joace în ultima etapă. S-ar putea să fie greşită statistica dinamovistului.

              Apreciază

            • Da, ai dreptate, Collin nu ar trebui să apară decât cu 3. Statistica din link este greşită, jucătorul are trecut un cartonaş galben tocmai în meciul jucat contra noastră, în etapa a 11-a, dar pe site-ul LPF-ului nu apare.

              Apreciază

            • Nu sunt sigur! 🙂 Uite, aici e la fel, Colin Fai apare cu 6 galbene, dar dacă te uiţi în fişa jucătorului aici, fără alea două din etapa a 7-a, n-ar fi avut decât 5, nu avea rost să ia 2 galbene cu Pandurii. Deci, s-au socotit şi cele 2 din etapa a 7-a, făcea 7 cu doar unul luat în ultima etapă.

              Apreciază

        • Saul, eu cred că aşa e mai bine (chiar dacă s-a ajuns aici fără „calculele” lui Miri sau ale conducerii). Practic aveam două opţiuni (după ce Susici a primit primul galben): A-mai primea unul (asumat), era eliminat, nu juca cu Rapid, dar juca cu Braşovul. B-ce avem acum, adică n-a mai primit alt galben, stă cu Braşovul, dar joacă cu Rapidu’. Înclin să cred că de Susici avem mai mare nevoie contra giuleştenilor (e şi în deplasare, e şi Cupă, adică fază eliminatorie), iar cu Braşovul nu trebuie să fie o mare problemă lipsa lui (Lopes îl poate înlocui bine, cred). Cupa e mai importantă (cel puţin în opinia mea), dacă treci de rapidişti, mai ai 3-4 meciuri şi te-ai ales cu un trofeu şi o participare sigură în EL (în preliminarii, e drept). HAI CFR!!

          Apreciază

    • Eu cred că Lopes se descurcă acolo în spate…Stă binişor cu condiţia fizică, totuşi jucăm cu Braşovul, nu cu Barca…:) Nu strică, pt. siguranţă, un „bandist” dreapta mai dispus la efort (Jakolis, de ex.), dar atunci pierdem din creativitate….Nicicum nu e bine….Oricum, mai nasol era, dacă ieşea Camora, dar urmează şi asta în scurt timp…:) HAI CFR!!!

      Apreciază

    • Nu-i de bine, dar nici vreo mare tragedie nu este…Vom putea vorbi de o „problemă”, doar când toate celelalte locuri (din cele două tribune) vor fi arhipline (cam 14000 de locuri, sper să nu greşesc), şi se va pune problema lipsei reale a spaţiului. Până atunci -din ce se vede după statistici- ne vom „înghesui” şi noi, cumva, în cele 14000 de locuri disponibile…HAI CFR!!!

      Apreciază

      • Eu ma gandeam la altceva.Ma gandeam ca,din aceasta cauza, poate ca o parte a galeriei (si asa inputinata in ultima vreme),nu va mai dori sa vina la meciuri .Alt aspect ingrijorator este ,ca de aceasta situatie se stia de mult,si nu s-a facut nimic(poate din lipsa de finante).Atunci inseamna ca problemele chiar sunt grave.Sper sa ma insel.

        Apreciază

        • Luis, hai sa fim rezonabili. Geme stadionul de lume ca sa spui ca nu s-a facut nimic? Tribuna a doua poate duce lejer necesitatile unui clu din Romania. Ce se construieste e peste necesarul real, vezi ligheanul de linga somes, planurile de la Craiova. Doar Ploiestiul a planificat corect. Vorba aia , daca erau la dispozitie bani publici nefolositi, puteam sa zicem , dar din bani privati s-a facut tribuna a doua si e ok. Cit despre nostalgii din astea de „stadion vechi”…bun venit in prezent!

          Apreciază

          • He,he Cristi,am fost sigur ca ma „bumbacesti”.Da sunt de acord cu tine,nici pe mine nu ma ingrijoreaza stadionul,ci ,ce a dus la situatia respectiva.Daca pun cap la cap informatiile din ultima vreme (venite de la oficiali ai clubului,nu din presa din miticistan)tind sa cred ca problemele sunt mai grave decat se arata sau s-a aratat pana acum.Si nici problemele nu ar fi probleme daca as vedea macar urma de strategie de orice fel.Poate este o impresie gresita a mea dar parca este haos total,si doar Miriuta si jucatorii mai tin clubul la un loc,sa nu se destrame.Poate sunt eu asa mai prostit un pic la cap in ultima vreme(toamna ,bat-o vina), si de aia am ganduri asa intunecate.:-) Hai CFR!!!+!

            Apreciază

          • Cred că P2 s-a dorit a fi construcţie provizorie. Era nevoie pentru prima participarea în Cupa UEFA (care n-a mai fost că ne-au scos famagustele) de un număr mai mare de locuri pe stadion şi de scaune acoperite. A fost probabil variantă optimă din punct de vedere cost/efect.

            Apreciază

  3. În sfârşit ia atitudine un oficial şi de la noi pe marginea isteriei create după meciul mioarelor de la MS şi ale aluziilor (mai mult sau mai puţin explicite din media) referitoare la implicarea echipei din Gruia în toată povestea asta: declaraţii Miriuţă. HAI CFR!!!

    Apreciază

    • mda,simpatic Miriuta.Dracu stie dar incep sa-l respect si sa-mi placa de el.Are un efect pozitiv cand iese cu asemenea declaratii.Parese ca are cohones.Acum inteleg de ce reuseste sa-i mobilizeze pe baieti,asta chiar este iubit de vestiar.

      Apreciază

      • Da, Luis, chiar are cohones. Seamănă, din acest punct de vedere, cu Ando (dacă aş fi un pic răutăcios, aş spune că, în plus, ambii erau cam „afoni” pe teme tactice…). Problema e că nu neapărat A1 are sarcina să vină cu astfel de declaraţii…Lăsând la o parte că a avut şi nişte declaraţii mai puţin reuşite (nu mai revin, am mai vorbit despre ele), în mod cert asta de mai sus era imperios necesară! N-ar strica să vină şi cei de la MS cu nişte „contraatacuri”, că acolo -spre deosebire de noi- doar N2 şi-a ridicat glasul…HAI CFR!!!

        Apreciază

    • Apropos de isterie.. daca aduag si recentul comunicat la Ligii cu privire la revenirea la vechea formula, atacurile continue ale Gazetei Sporturilor la adresa lui Burelanu..am impresia ca e ceva disperare a vechiului regim.

      Apreciază

      • Si acum ma bucur ca Steaua nu a putut sa fure la ASA.Prezidentu muresan ar fi dat totusi un 11 …..se poate altfel….insa atitudinile antrenadorului cfr si senegalezului au fost reale si la subiect.

        Apreciază

        • Da, Seb-est, atitudinea lui Stanciu m-a cam dezamăgit (de fapt a dat nişte declaraţii „normale” pentru verticalitatea lui…). E un profitor înrăit, are un anumit discurs de un anumit nivel, aici e OK, dar e o „slugă”, care nu se poate schimba. Ar fi fost mult prea „frumos”, dacă toţi preşedinţii/antrenorii din Ardeal (şi nu numai) ieşeau cu declaraţii tip-Miriuţă. Dar, no, foamea e mare…Nişte şobolani…HAI CFR!!!

          Apreciază

  4. 1. Felicitări, kiruj, pentru munca depusă!
    2. Mi se pare puţin cam mică media echipei în Liga I, dacă ţinem cont de faptul că baieţii ne-au cam depăşit aşteptările de la începutul sezonului. Eu, cel puţin, nu vedeam actuala echipă a CFR-ului ocupând poziţia a doua în clasament după 12 etape.

    Apreciază

    • Alex, de acord cu tine. Şi mie mi se pare un pic cam mică media aia, dar rezultă din note acordate „democratic” (mă rog, cine are chef s-o facă), iar eu nu-l „cosmetizez”, decât în cazuri foarte rare şi evidente (note de 1 pt toţi jucătorii, etc., adică unde văd rea-intenţie). În rest, se cam notează cu „sufletul” (şi sub influenţa meciului de-abia terminat, m-am şi gândit la un moment dat să las o zi de „răcire”), de multe ori se dau note prin comparaţie la un standard foarte înalt, rar atins de echipă, nici măcar în perioadele anilor pari…:) HAI CFR!!!

      Apreciază

      • Nu-i rea ideea cu ziua de „răcire”. În ceea ce-i priveşte pe tribuniştii mult prea darnici cu notele (mă mai ia şi pe mine valul uneori, recunosc), sunt convins că sunt „compensaţi” de pesimiştii de serviciu :). Astfel, pe un termen ceva mai lung, ar trebui să avem o imagine care să reflecte mai bine realitatea din teren.

        Apreciază

        • Da, pesimiştii şioptimiştii se cam elimină reciproc, aşa că mediile finale sunt -până la urmă- destul de reale. Şi da, mă mai gândesc la „răcirea” aia…:) HAI CFR!!!

          Apreciază

      • Cred ca asta cu notele trebuie vazut si in context cultural. Spre sudul Europei se voteaza mereu emotional, si din principiu cu note mari.. Nord-Vesticii apreciaza rezultatul, dar ce e de o nota medie e mediu, chiar daca ai batut la scor. Imi aduc aminte , int-una din companii unde se faceau evaluari din astea anuale, 80% din italieni sau spanili erau „Outstanding”, ceea ce ar cam contrazice clopotul lui Gauss. In schimb japonezii nu aveau niciodata vre-unul la categoria respectiva , ca sa nu para individualisti si fara respect fata de grup. Grupul e eterogen, asa ca e normal ca si notele medii sa fie interpretate in fel diferit.

        Apreciază

  5. Daca tot s-au gandit sa inchida peluza de ce nu o vand la fier vechi ca si asa e foame mare? Golul ramas se poate umple cu un poster gen „astra giurgiu” si parem si mai multi. Oricum ne plangeam pe aici ca cei din conducere nu fac nimic pt noi suporterii si uite cum s-au gandt ei sa le ofere posibilitatea celor din T2 sa se alature galeriei. Sper sa nu fie asta un motiv pt unii membrii ai galeriei sa nu mai vina la meciuri,notivand ca li s-a stricat „casa” si li s-a invadat intimitatea. Comunicatul ala din partea conducerii parca e facut la hoha, la misto, mie asa-mi suna. Hai CFR!!!

    Apreciază

  6. Bate un vinticel de schimbare sau am doar eu impresia? Ioanitoaia spune pentru prima oara lucrurilor pe nume cu titlul de anul trecut al oilor, Udrea spune si el adevarul in Prosport despre public …

    Apreciază

  7. Am impresia ca foarte multi dintre asa zisii fotbalisti doar alearga, nu mai si gandesc. Sau, poate din pricina efortului depus nu li se mai oxigeneaza creierul si de aici imposibilitatea de a mai gandi. Aseara un asemenea specimen din trupa „rejelui” i-a produs o dubla fractura de tibie si peroneu unui pusti de 22 de ani de la Craiova dupa o intrare agresiva cu talpa pe tibie. Ce m-a oripilat a fost scena de dupa, cand agresorul protesta pt ca luase galben, iar pe margine „rejele” spumega, gata sa intre in teren ca i-a fost eliminat jucatorul pt al doilea galben! Cam asa „gandesc” si se manifesta cei implicati in acest fenomen in Romanica! Mai exista si categoria smecherilor prosti care-si lovesc intentionat partenerii de joc, scotandu-i din circuit temporar sau definitiv. Exemplul cel mai recent pt noi e accidentare lui Cipri Deac de catre sanmartean si recidiva din meciul cu astra. De multe ori o astfel de accidentare e mai grava ca o factura, doar ca nimeni nu se scandalizeaza daca nu vede sange sau picioare rupte atarnand doar in piele.

    Apreciază

    • Eu l-as exclude din fotbal. La fel si pe jucatorul ce i-a rupt piciorul lui Cristi Bud. Mereti ba si gasiti-va un sport ce vi se potriveste mai bine daca fotbalul nu va place, daca nu gasiti, angajati-va la o firma de paza si securitate sau oriunde sunt apreciate pornirile animalice.

      Apreciază

  8. Ieri am lipsit din motive de gripa, dar am citit ce s-a scris si pe pagina lui Caneto si vad ca din nou ” sunt inteles perfect ” in ceea ce priveste observatiile facute despre IM . Mai intai FV reda o parte din interviul la care am facut referire si sublinieaza urmatoarea declaratie a presedintelui : ” eu chiar am vorbit cu el ( Istvan Kovacs ) la un meci la care ne-a arbitrat … „, dupa care Kiruj zice, ca nu e chiar asa cum am scris in comentariul meu . Pai de ce ?! Nu am scris exact acelasi lucru, adica lauda lui Muresan ca a vorbit cu Kovacs ? Eu zic si acum ca asa ceva nu este permis de regulament, dar chiar daca ar fi, faci referire la asa ceva acum, cand toti vor sa demonstreze ca arbitrul executa comenzile noastre ?! Cititi ce scrie azi presa, adevarata demonstratie in acest sens, voi reveni si va voi specifica pe care site . Oricum, se mai si insinueaza ca bossii nostri nu vor sa raspunda la telefon pt a-si exprima un punct de vedere fata de acuzele aduse . Repet, dupa mine IM a gresit clar, diplomatia ii lipseste cu desavarsire !

    Apreciază

  9. Acuzatiile, in prosport.ro, un titlu urias ” Cine face jocurile? ” Am fost in acelasi club cu oficialii clujeni . Pe unul dintre ei l-am vazut la baie ” Kovacs acuzat din toate partile ca a facut , in ultimii ani, jocurile echipei lui Paszkanyi . ” Sub acest titlu imens, o fotografie mare cu Im si AP, apoi acuze multe, chiar foarte multe, lungimea articolului fiind neobisnuit de mare .

    Apreciază

    • E „logica” cunoscuta..adica AP nu mai e actionar, dar tot e desi poate ca nu dar parca da 🙂 Echipa e aproapede faliment, spera sa vidna jucatori la iarna (articole paralele) dar are bani sa plateasca artibtri de casa, ciobanul dixit. Astea sunt articolele comandate… pe linga ele, apar diverse brese in mentalul „Steaua e numai una ” si „U e cea mai iubita echipa in Cluj”. Nu te impacienta, vechiul sistem tipa ca din gura de sarpe ca abia acum isi da seama ce i s-a pregatit..nu mai sunt suficiente locuri sa scape toti satelitii, sefii directi sau indirecti ajung dupa gratii, nici comisia arbitrilor nu mai e ce a fost..

      Apreciază

    • Béla, ştii şi tu că atât timp cât echipa e pe locul 2 în clasament, vor apărea tot timpul rahaturi de-astea de presă, indiferent că-şi trage sau nu Mureşan leucoplast peste gură. Dacă am fi fost pe locul 8, Mureşan putea să joace liniştit bâza cu Kovács, imediat după meciul de la Tg. Mureş, că nu s-ar fi legat nimeni de CFR. Cele întâmplate la ASA-Steaua sunt mană cerească pentru gazetari, bat şi ei fierul cât e cald. Au primit click-uri mult peste plan, şi ăia de o băgat CFR-ul la mijloc, şi ăia care s-au jucat de-a gică contra (Mironică, Ioaniţoaia) 🙂 Crezi că presa nu a suferit – în plan material – campionatul trecut când Steaua a fost mereu avantajată de arbitri, iar duşmanul de clasă nu a existat? 🙂

      Apreciază

    • Deci le e frica rau de tot de CFR, ca le mai sufla un titlu miticilor 🙂 Si eu cred ca daca prosport scrie chestiile alea, e bine (pt. noi), mai ca-mi vine sa uit de povestea cu salariile neplatite 🙂 S-au prins si ei (ca nu-s prosti) de noua strategie a lui AP :-)))

      Apreciază

  10. Bela in acest campionat am batut petrolul si astra fara drept de apel.Evident aceste echipe care se luptau la titlu(cel putin inainte de startul sezonului) au facut mare scandal dupa meciurile pierdute.Dupa umila ta parere, daca nu era IM presedinte acuzele erau mai putine?Dar tu crezi ca este vreun pustnic printre noi sa stea doar in padure ,sa nu dea prilejul vreunui infractor sa-l acuze?Relaxeaza-te si bucura-te de lucrurile simple si lasa-i pe vrasmasi in spumele lor……….

    Apreciază

  11. Echipele de start
    Rapid: Bornescu – Tînc, Mera, Al. Iacob, Mendy – Martin, E. Dică, Rui Miguel, I. Roşu – Pancu, Boukaka
    Rezerve: Drăghia, Savin, Ciolacu, V. Negru, Fl. Călin, Al. Coman, Cojocnean
    CFR Cluj: Felgueiras – Tiago Lopes, Larie, I. Rada, Camora – Muniru, Monroy – Jakolis, Tade, Fl. Costea – F. Dore
    Rezerve. C. Vîtcă, C. Ene, Petrucci, Chanturia, Gueye, Carp, Ivanovski
    (sursa gsp)

    Apreciază

      • Transmite sport.ro, link n-am. V-aţi dat seama cum se va arbitra de aici încolo împotriva noastră? Acest Iulian Dima este exemplul perfect. Ne toacă fin, cartonaşe galbene (dacă am numărat bine, au fost 3 împotriva noastră în prima repriză), 11m, ş.a.m.d. Presupun că va fi la fel şi în repriza asta.

        Apreciază

  12. A intrat şi Carp? Când? În locul cui? Nu de alta, doar să reactualizez tabelul cu note. Eu chiar n-am observat schimbarea, dar mă tot întrebam, cine-i băiatul, care a prelungit mingea la golul lui Giorgi. HAI CFR!!!

    Apreciază

  13. Ce gunoi bucuresteanul Dima………..asta-i arbitrul de la CFR-Recas cu 13 galbene si 3 rosii din campionatul trecut.In seara asta ne-a tocat marunt.Pentru mine la faza penaltyului rapidistul il loveste pe Rada si plonjeaza.Apoi la Monroy ii arata ca este al doilea fault si-i da galben.Boukaka ala a faultat de 6 ori aproape consecutiv(inclusiv din spate la o depasire a lui Lopes) fara a fi avertizat.In repriza a 2 a la Jakolis a fost penalty clar.Al nostru face mingea in interior si rapidistul de jos ii baga piciorul (ridicat) si-l impiedica.
    Nu mai vorbesc de faza cu Dore care este impins de Pancu si arbitrul da fault pentru crapidisti si al 2 lea galben cfristului.Apoi faza cand (si gretzosii de comentatori spun ca a fost lovit in fata) Muniru este lovit in fata si primeste galben.
    Astea sunt fazele mari nu intru la detalii de interpretare ca acolo este dezastru.
    Bine ca am castigat…….Tade pare de pe alta planeta,in timp ce Dore(asta cred ca-i altul,nu ala de la gaozari.Cristi spuneai ceva de Ploiesti?)parca fuge-n reluare.Cred ca inca nu si-a revenit dupa actiunile de la lot.De la Mirko astept prima realizare(cate-un sprint firav nu se pune).
    Carp a impins mingea la Mesia la golul 2(frumoasa intrare in echipa).
    De Lopes ce sa spun, are meritul centrarii la golul egalizator.Sper sa-l vedem in viitor si pe Gueye.

    Apreciază

  14. L-am introdus si pe Carp în tabel, în locul lui Jakolis (min.84). În momentul respectiv aveam 5 notări, la acestea Carp va avea nota „0”, aşa că media lui va fi făcută doar în baza notărilor ulterioare. HAI CFR!!!

    Apreciază

    • Carp l-a înlocuit pe Jakolis în minutul 71 şi a făcut la început pereche cu Larie în centrul liniei de fund. Rada a trecut fundaş stânga, iar Camora a urcat în locul lui Jakolis. Imediat după golul lui Dore, linia de fundaşi a revenit la formula iniţială (Lopes, Larie, Rada, Camora), iar Carp a trecut mijlocaş. Aşa a ajuns să scoată castana pentru Chanturia. Deci, Miriuţă l-a nimicit tactic pe M. Rada. 🙂

      Apreciază

  15. Dantesc, eu ma bucur ca nu suntem ca si Rapid……….de altfel nici nu aveam cum!Daca prin absurd valiza ciobanului era trimisa de CFR,aceasta echipa conform regulamentelor FRF trebuia retrogradata.Iar daca iarasi prin absurd patronul CFRului deschidea reprezentantze Samsung unor arbitri(de omenie cu giulestenii) trebuiau din nou retrogradati sau exclusi din competitie.
    Sti de ex ca Rapid avea datorii fata de Corvinul (din transferul lui Lobont) de 1 milion de euro?Bine,hunedorenii pana la urma au inchis obloanele,sau vorba ta:au fost „ingropati”!
    Nu cred ca se deosebesc foarte mult de hidoasele echipe comuniste,ale militienilor si armatei…….si la noi au fost probleme cu ei,cu transferul marelui „uist”Dulca la Rapid.Abuz de putere,forta si intimidare la nivel de minister.Vorba ungureanului:Dumnezeu nu culca-te!Si sa nu uit iti mai dau o statistica a arbitrului Augustus Constantin:35 de meciuri i-a arbitrat pe giulesteni si nici-o infrangere…..astia-s poate Barca de romanika sau ce-or fi?Nici meciul ala pierdut (dupa 2-0 la pauza) cu3-2 nu-l uit…….ne-a arbitrat evlaviosul Tudor(marele patriot roman) cand l-au rupt pe portughez(imi scapa numele) si pe Vass,jucand 10-10 ca nu mai aveam schimbari si pe Dica nu l-o eliminat.Nimeni n-a spus nimic atunci……….asta marca giulesti.Nu vreau sa te supar Dantesc ,dar de multe ori doar putin daca dai la o parte valul(mierea cum se spune) iti ies la iveala hidosenii incredibile.Daca as fi asa sentimental ,n-ar trebui sa ma uit asa departe pana la capitala………avem in vale „u”n mare simbol inconjurat de mari oameni(doar ca-s cam demagogi).Tot mai bine-i cu echipa mea,hai CFR!

    Apreciază

    • Chiar acel meci ordinar mi-a venit în minte şi mie, la un moment dat, văzând/auzind avalanşa de „balade” după meciul de la MS…Un meci (Rapid-CFR 3-2), în care N. Grigore l-a scos pentru câteva luni pe Vass („morţii” Keseru şi celălalt vor juca mâine, adică azi, în derbiul „lor”), iar celălalt accidentat era Ronny, tot „pe termen lung”. E drept, acolo parcă s-a accidentat singur, nu-mi aduc aminte exact. Oricum, ce am vrut să spun: a fost un meci mult mai tendenţios al „preafericitului” Tudor, decât al lui Kovacs la Ms, în plus echipa noastră a avut pierderi mult mai mari, decât mioarele. Sunt multe alte exemple. HAI CFR!!!

      Apreciază

    • Eu ce nu pot sa trec cu vederea este ca de fiecare data cand am mers la meciurile contra rapidului, galeria lor a scandat in Gruia „afara, afara cu ungurii din tara”. Deci? Din partea mea poate sa nu mai ramana nici macar o singura echipa care sa reprezinte capitala. Sa-i reprezinte concordia chiajna ca pentru mine e fix la fel.

      Apreciază

  16. Urnele pentru tragerea la sorti in Cupa Romaniei:
    Urna A: Steaua, Petrolul, CFR Cluj, Pandurii
    Urna B: ASA Târgu Mureş, CS Universitatea Craiova, U Cluj
    Urna C: CS Mioveni

    Apreciază

  17. Sferturile Cupei RO se vor disputa pe 3 decembrie, care cade între 29 noiembrie (etapa a 16-a, când jucăm în deplasare cu Rapid) şi 6 decembrie (etapa a 17-a, meci acasă cu Craiolguţa). Evident, ambele etape se vor „întinde ulterior pe câte 3-4 zile, ca şi sferturile Cupei (cele patru meciuri fiind puse, probabil, pe 2 zile). HAI CFR!!!

    Apreciază

  18. In primul rand constat ca pt. f. multi conteaza numai rezultatul(victoria!), nu si jocul(!); e obtiunea fiecaruia sa vada lucrurile,chiar si numai unilateral!:Este un mare risc,asumat, poate si gresit sa fac aprecieri individuale, atata timp cat jucatorii se pregatesc zilnic, iar cardurile lor sunt goale de 4-5 luni!; ce interes mai pot avea cand joaca”pe nasturi,”iar de aproape juma`de an sunt motivati cu promisiuni desarte, „de mai bine”(!);carcotasii ar putea spune, ca daca ar avea oferte ar pleca,numai ca mai trebuie sa ai si VALOARE!(-poate Tade sa se mai gandeasca normal, la CFR, cand are o oferta din China de 1,3 mil.(?); retoric, cu siguranta ca nu!);Da Doamne sa se realizeze(in astfel de conditii!), transferul, iar banii sa ajunga in buzunarele celor care alearga pe teren(!); ce antrenor ar veni(sta) la o echipa si sa munceasca pe gratis(?)-raspundeti dvs.!;in atari conditii, poate ca este scuzabil si normal jocul apatic, fara busola, chinuit si modest al echipei,chiar si contra unei candidate la retrogradare;totusi nu ma pot abtine sa nu trec si la observatii(!);din momentul in care suntem codusi si obligati a egala-macar-incep sa apara lacunele majore din jocul nostru; incepand de la banca”tehnica”, continuand cu cei 2 inchizatori, care „reusesc” ca din 20 de atingeri de balon sa paseze adversarului de 21 de ori si incheiind cu un atac de marionete, nu poti avea pretentii, de niciun fel(!); este aproape imposibil sa faci performanta cu doar un fotbalist(Chanturia)din 14 jucatori de fotbal(?!);totusi nu-mi explic, in multe perioade de timp, acest joc fara orizont, fara solutii, haotic, fara consistenta; dupa atata amar de vreme nu reusim sa invatam procedee ELEMENTARE(!):sustinerea omul cu mingea, a centra, a executa un corner, o lovitura libera, nemai vorbind de lipsa posesiei, a constructiei, a schemelor si modulelor de joc, a angajarii varfurilor,a folosirii armei contraatacului,a dublajul in aparare, etc.-JENANT!- cu o asemenea perspectiva, riscam odata cu consumarea „carburantilor”, cat de curand, sa ne scufundam in penibil si in subsolul clasamentului; noroc ca sunt destule echipe mult mai slabe decat noi!;Ne bucuram ca am castigat, dar nu stiu cat ne mai putem mentine acolo sus, mai ales ca suntem, din nou”tocati”de arbitrii,mass media,FRF,LPF(vezi programarile);Hai CFR!

    Apreciază

    • Racheta,chiar daca mi se pare un pic (repet,un pic) exagerat ce ai scris mai sus,in mare parte sunt de acord cu tine,mai ales in repriza 1 am fost varza a la Cluj.Norocul nostru s-a numit Chanturia,care a schimbat fata jocului.Pana a intrat el,a fost un fel de chinuiala,ne-am zbatut ca pestele pe uscat.Si chiar daca s-a gresit si impotriva noastra si noi puteam incasa linistit inca 1-2 cartonase rosii pe langa cel al lui Dore.Repriza a doua insa a fost destul de buna,i-am dominat la toate capitolele,chiar daca s-a cam riscat si ne-au si prins odata de doua ori pe picior gresit.PS rezultatul conteaza foarte mult,sa stii.Problema este la noi cum am obtinut rezultatul.Hai CFR!!!+!

      Apreciază

    • Suntem un fel de chiori în țara orbilor, norocul nostru fiind că restul plutonului este și mai slab decât noi (ASA-ul e echipă de europa cu rebuturile noastre: Velayos, Sepsi, Hora, Voiculeț).

      Apreciază

    • Cred ca ultima ta fraza reflecta defapt intreaga problema. Iti pui problema cit ne putem mentine sus, pentru ca suntem acolo. Daca insa plecam de la realitatea planficata, de a nu fi acolo, ca structura, finantare, reconstructie a lotului, inclusiv asteptarilesuporterilor, atunci realitatea a depasit asteptarile. Pentru noi e simplu sa ridicam standardul si sa cerem mai mult – hai sa raminem sus, hai sa luam campionatul samd, dar transpunerea acestor dorinte in actiuni concrete e alta mincare de peste. Poate iti mai trbeuie niste jucatori, niste bani in cont, ceva „lobby” ca sa ai un culoar bun samd si poate ca astea nu exista. Dar in loc sa ne bucuram ca suntem pe 2 desi visam la un loc 6, ca iar se iau toti de noi pentru ca le stam din nou in beregata noi suntem masochisti si ne facem singe rau ca vai ce nasol jucam pentru o echipa care trage la titlu – desi poate ca nu vrea pot ca stie ca nu poate.

      Apreciază

  19. L-am „notificat” în tabel şi pe Monroy cu un galben (min.35), la acest link aşa se spune…Oare este reală informaţia, că eu nici pe ăsta nu l-am observat…Oare la ce meci ne-am uitat noi?…HAI CFR!!!

    Apreciază

  20. N-am vazut meciul din cupa, dar azi dimineata il aud pe Pancone la stiri: „Felgueiras mi-a spus inainte sa bat lovitura de la 11m ca se duce in dreapta lui. Nu l-am crezut si am batut acolo” :-))))) Nu am visat vreodata ca se intampla lucruri din astea. Am mai vazut faze in care portarul ii da mingea adversarului si uita fix in ochiii lui, dar sa-i sopteasca in ce colt sare… Bravo Felgue, l-ai pacalit pe „experimentatul” Pancone :-))))

    Apreciază

  21. Luis,este corect ce spui, dar sa nu uitam ca de prin min.60(Palccone=38ani si Dica=34,) au terminat benzina, iar noi cu cei 2 inchizatori ne intreceam la pase date adversarului, pana a iesit la rampa Chanturia, care ne-a salvat(!); sigur ca la-nceputul campionatului eram printre sceptici si ma rugam la o minune sa traim in Liga1-eram peste poate multumit,cu un loc 6, la ce achizitii(n)-am facut si mai ales la cum jucam; dar vazand subnivelul competitoarelor, cu probleme grave de finantare, management,etc.si in final de joc, am reevaluat SANSELE la un loc pe podium; obiectivul este in desfasurare-atins, dar la cum ne chinuim si la cum suntem, dar mai ales, urmeaza sa fim improscati de”mitici’, cred ca acest loc 2 este doar de conjunctura; imi doresc din tot sufletul, ca cei din conducere sa actioneze intr-un sens”mai-pozitiv”(sa plateasca restantele salariale si sa mai achizitioneze vreo 2-3fotbalisti!) si pana-n final sa-mi demonstreze ca m-am inselat, castigand campionatul(!);Hai CFR!

    Apreciază

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.