Urmează episodul: Miriuţă – agentul 002


clasamentoct2014

Scuze, acum observ că-s doar 17 echipe prezente în clasamentul de mai sus! Probabil am ciuntit „lanterna roşie” în timpul complicatei operaţiuni printscreen/crop selection… Nici nu-mi dau seama pe moment care este echipa în cauză. Dar nu are prea mare importanţă, noi avem treabă sus, nu cu „zona nisipurilor mişcătoare din subsolul clasamentului” (a fost musai să folosesc expresia asta consacrată, ca să par un gazetar sportiv de lemn adevărat).

Mă uit pe programul jocurilor rămase din tur:
Noi avem aşa: Chiajna (deplasare), Braşov (acasă), Botoşani (d), Iaşi (a), Rapid (d) şi Craiova (a)…
Petrolul are cu Astra (d), Oţelul (a), U (d), Târgu Mureş (a), Dinamo (d) şi Chiajna (a)…
iar Astra mai are de jucat cu Petrolul (a), Ceahlăul (a), Oţelul (d), U (a), Târgu Mureş (d) şi Dinamo (a).
Sunt câte 6 meciuri de jucat, noi avem nevoie de 4 victorii şi un egal pentru îndeplinirea planului de 37 puncte conceput (sperat) de Miriuţă. În caz că se îndeplinește planul, Astra tre’ să bată tăt-tăt-tăt ca să ne depăşească, iar Petrolul îşi poate permite o singură înfrângere. Le doresc mult succes şi un egal echitabil în meciul direct care va avea loc luni, la Giurgiu. Dar, dacă nu vrem să stăm la mâna lor, n-avem decât să facem 18, 19, 20 sau şi mai multe puncte în cele 6 meciuri rămase de disputat – cât să redevină Miriuţă agentul 007 – şi nu ne mai prinde nimeni din urmă.

Primul meci la rând, pentru prima victorie din seria de şase, pentru a doua din seria de 007,  este la…

… Chiajna, duminică, 26 octombrie 2014, de la ora 15.30, în cadrul etapei a 12-a a Ligii 1: Concordia Chiajna – CFR Cluj.

„A doua descălecare” (o altă expresie profi, ce ziceţi?) a CFR-ului în acest campionat pe artificialul din Chiajna, pentru un meci care se anunță mult mai greu decât cel cu Viitorul, deoarece băieţii noştri nu vor avea de data aceasta puternica şi dovedit câştigătoarea susţinere a galeriei formate din CJ-07-CFR. Însă, nu trebuie să ne panicăm, un meci care urmează este oricum întotdeauna mult mai greu decât oricare altul. Aşa că batem din nou, iar primarul din Chiajna poate studia de pe acum piaţa antrenorilor liberi de contract. Doar în prima etapă şi într-a 11-a nu a fost demis niciun antrenor, în rest, după fiecare etapă, măcar unul a fost sacrificat. 13 în total. Este logic, deci, ca şi după această rundă să se ajungă barem la una bucată despărţire amiabilă cu înjurături şi reproşuri. Iar numele lui Şumudică mi se pare cel mai adecvat momentului, chiar dacă este neînvins de 4 etape. Stă de 28 de meciuri pe banca Concordiei (doar nu vrea să-și bată recordul de 32 de meciuri, cât a antrenat Rapidul), ceea ce e prea mult deja, şi poate am face un mare bine pentru el şi fotbalul românesc dacă l-am ajuta să fie dat afară. După Piți, Șumi poate fi o soluţie pentru Burleanu, dacă acesta nu reuşeşte să ajungă la înţelegere cu Ahmetov, arabii sau spaniolii. Am zis o soluție, n-am specificat dacă e bună…

La ultimul lui meci pe banca gazdelor, Șumudică nu se va putea baza pe fundaşul dreapta A. Stan (suspendat din cauza eliminării de la Craiova) şi pe Maftei (accidentat, bănuiesc că ştim cu toţii povestea lu’ stafilococu’). Echipa probabilă: Rîmniceanu – Dyulgerov, Fl. Lovin, Dragarski, Bucurică – Martins, Boldrin, Brlecic, Ad. Cristea – Welington, Pena. Concordia nu a reuşit nicio victorie pe teren propriu în acest campionat (doar 3 egaluri), iar contra noastră niciuna în istoria lungă de 3 meciuri disputate (doar un 0-0 în ediţia trecută de campionat), nu numai în acest campionat.

„Devenim specialişti în a pierde puncte pe final de joc.” – zicea Şumudică la sfârşitul meciului de la Craiova. Noroc chior pe el că are meci tocmai împotriva CFR-ului, nici să caute nu găsea profesori mai competenţi decât jucătorii noştri în a le acorda concordienilor titlul de doctor cu distincţia „Summa cum Laude” în a pierde puncte pe final de joc. Toate site-urile de sport au pus deoparte săptămâna aceasta problema restanţelor salariale de la CFR şi s-au axat îndeosebi pe statistici, din care reiese cât de mari specialişti suntem noi în a câştiga puncte pe final de joc. Acest ultim paragraf nu l-am pus pentru că tare-mi doresc să strâng din nou din buci până în minutul 6 de prelungire a reprizei a doua, ci de dragul informării publicului! Oricum și oricând, prefer un 7-0, cu toate golurile marcate în prima repriză.

Cu toate problemele administrative existente (ca să exprim cât de cât elevat că plua [nu plouă cu] bani la club), sunt sigur că dorinţa de victorie a jucătorilor noştri este în continuare mare. Rezultatele foarte bune de până acum ţin ridicat stindardul entuziasmul de grup. De ce anume nu sunt sigur, este cu ce jucători va aborda Miriuţă startul partidei.  Care dintre Guima, Dore şi Ivanovski vor fi aleşi pentru posturile de vârf şi vârf retras? Cine va juca în banda stângă: Ivanovski, Costea sau Păun? La conferinţa de presă de ieri, Miriuţă a declarat că doar Tade nu este refăcut total după accidentare şi că Christian va fi sigur coleg de linie cu Monroy. Până ne dumirim – în speranţa că ne va aduce din nou informaţii Racheta – încerc un unşpe câștigător posibil: Felgueiras – Susic, Larie, Rada, Camora – Christian, Monroy – Chanturia, Guima, Ivanovski – Dore. L-am dat nu cum mi-ar place mie, ci cum cred că-l va arunca pe sintetic Miriuţă.

Miriuţă: „Dacă avem o atitudine pozitivă, nu ne bate nimeni!” HAI CFR!!!

164 de comentarii

  1. NOTAREA s-a terminat, au fost prezenţi (doar) 16 tribunişti, dezamăgire mare, tată…:) Media echipei este corectă (în opinia mea), 5,6. Maxime au primit Camora (6.3) şi Larie (6,1), minima este „atinsă” de Messi-Chanturia cu 4.7…Miri are nota cea mai mica (4.5) per-total (cam corectă şi asta), dar dacă Dore/Guima băga una din ocaziile avute, aveam măcar 1.5 note în plus la toată lumea…:). HAI CFR!!!

    Apreciază

  2. Kiruj,eu nu am vazut meciul si nu mi-am permis sa dau note pe „neveu”,poate si altii au fost in situatia mea,si atunci cred ca au fost corecti ca nu s-au lasat influentati de rezultat si commenturi.Hai CFR!!!+! si sa ne intalnim luni la meci.Cat mai multi tribunisti daca este posibil.
    PS am auzit ca,Kiruj plateste (aduce palinca),asa ca veniti cu curaj.

    Apreciază

  3. Nu m-a surprins deloc victoria ASA-ului de duminica seara. Pt mine era clar inca de dinaintea inceperii campionatului ca muresenii vor fi ”o nuca tare” (scuzati cliseul) in acest campionat. Au dovedit-o si in meciul cu noi si au reconfirmat si cu oile ca formeaza o echipa ce poate aspira la cupele europene anul asta. Puteau castiga si ceva mai clar cu 5teaua, dar trebuie sa recunosc de data asta, ca fara ajutorul lui Kovacs puteau chiar sa piarda. Oile au patit la Tg. Mures cam ceea ce am patit noi la Tg. Jiu, cu Balaj, sau in Ghencea, cu Tudor. Una peste alta, e bine ca a mai trecut o etapa din turul asta de campionat si ca tinem inca aproape. Cine stie, poate in iarna vom mai avea parte de inca o minune si la primavara ne vom bate cu sanse reale la inca un campionat.

    Apreciază

    • TGV,este bine ca esti optimist,dar mie mi-e frica ,,ca din cauza lipsei finantelor ne vom vinde valorile in iarna.Si atunci cred ca punctele acumulate in tur vor servi la altceva decat castigarea campionatului.Sper sa nu am dreptate,dar dupa cum merg lucrurile nu stiu de unde putem face rost de finante,inafara vanzarilor de jucatori.Nici asta nu ar fi o problema,fiindca ne scapam de datorii,dar ce facem la anul cand nu mai avem ce vinde.

      Apreciază

      • Luis, care e problema? Si CFR ca orice business, se maturizeaza, trebuie sa se autosustina, fara consjuncturi, tunuri samd. In mod normal, clubul trebuie sa genereze un surplus de ca 3 mil de euro pe an, daca vrea sa fie sus la nivel de EL dar sa nu depinda de accesul in grupe si sa fie echilibrat financiar. Nu e usor, dupa ce ai aruncat cu bani, dar realizabil. Oricum, prefer o etapa din asta de tranzitie cu rezultate sportive peste nivelul financiar intrinsec, decit comete cazatoare precum Urziceni, Timisoara sau Vaslui.Ia sa bem din nou o gura de apa rece si sa vedem ca noi ne plingem ca vindem un jucator si oare ce va fi la locul 1, cind in vara stiam ca avem jucatori pe care vrem sa-i vindem si speram la un loc 6.

        Apreciază

  4. Felceru din nou delireaza, de data asta in stiridesport . Printre altele zice ca se gandeste la titlu, doar suntem pe locul 2, dar rapunzand la o alta intrebare, zice ca trebuie rezolvate problemele financiare pana-n 31.03.2015, altfel echipa va fi retrogradata .Iar pt stingerea datoriilor, se vor vinde jucatori , fara sa faca nominalizari . Dar prostia cea mai mare acum urmeaza, intrebat fiind de arbitrajul lui Istvan Kovacs, inteleptul boss a spus ca A STAT DE VORBA CU KOVACS si ca i s-a parut bla bla bla …Se stie, ca arbitrii nu trebuie sa intre in contact cu oficialii , iar acum cand tara ( da tara, presa e putin zisa ! ) vuieste impotriva lui Kovacs, multi facand legatura cu noi ( duckadam cu acuze directe ! ), desteptul de felcer se lauda ca a vorbit cu arbitrul devenit inamiv public nr 1 . Kiruj, ai zis ca am ceva cu IM . Crede-ma, jur ca nu e nimic personal, iau doar pozitie la tampeniile lui, cand a fost modest si a vorbit prin fapte, efectiv l-am admirat, dar acum ?!

    Apreciază

    • „Scandalul iscat la ASA – Steaua de arbitrajul lui Istvan Kovacs a reaprins rivalitatea dintre gruparea din Ghencea şi CFR Cluj. Roş albaştrii au insinuat că feroviarii ar controla arbitrajele din Liga 1. Iuliu Mureşan râde de declaraţiile venite din tabăra campioanei. Oficialul discută deschis despre problemele financiare ale echipei din Gruia şi admite că s-ar putea despărţi în iarnă de jucători importanţi! Chiar şi aşa, Mureşan spune că CFR Cluj se poate bate pentru câştigarea campionatului!
      – Domnule Mureşan, Steaua vă acuză voalat că aţi fi în spatele arbitrajului de la meciul cu ASA…
      – Nu mi se pare normal ca după fiecare eșec al Stelei conducerea lor să spună că noi am fi în spatele arbitrajului. Nici nu poate fi vorba despre așa ceva. Eu am mai spus-o. Nimeni nu poate dovedi că noi am făcut vreodată așa ceva, astfel că nici nu are rost să vorbim. Păi și noi am fost dezavatajați la Târgu Mureș. Guima a fost lovit cu cotul. S-a văzut pe TV atunci cum s-a umflat, iar adversarul n-a primit cartonaș roșu. Ei se leagă de naționalitatea lui Istvan Kovacs, că e maghiar ca şi Arpi, care nici nu mai e acum acționar la CFR…E o prostie imensă!
      – Cum vi s-a părut arbitrajul lui Kovacs la ASA – Steaua?
      – Arbitrajul lui Istavan Kovacs a fost cu greșeli împotriva Stelei, la lovitura primită de Rusescu și la penalty-ul la Tănase. Dar eu cred că erorile nu au fost cu intenție. A prins pur și simplu o zi mai proastă. Eu chiar am vorbit cu el la un meci la care ne-a arbitrat și am văzut că e ambițios și hotărât să ajungă departe. Mi-a zis că vrea să arbitreze în Champions League. Din păcate a greșit acum și va fi pedepsit. Nu cred că mai e cineva nebun acum să arbitreze la comandă.”
      link

      Cred ca ar trebui sa citesti cu mai mare atentie interviul.

      Apreciază

    • In alta ordine de idei, cu tot respectul pentru fostul portar al Stelei, dar actualul director „de imagine” bate campii in mod constant, iar cu aceasta ocazie a latrat si el asa cum latra un caine care vrea sa isi dovedeasca utilitatea. Pentru ca este un inutil, angajat doar pentru a impresiona admiratorii de IQ redus ai maretului club de cacareze. Oare Tudor, Deaconu, Coltescu, Hategan, Balaj s.a.m.d. ce pedepse ar trebui sa primeasca pentru fiecare meci in care au avantajat Steaua, uneori punand-o pe primul loc in clasament in dauna altor cluburi lipsite de influenta la „albitri”? Culmea nerusinarii, jesepe a inventat o statistica din care reiese ca Steaua e cea mai dezavantajata in acest sezon (dupa ce, cum tot ei mentioneaza, in sezonul trecut a fost avantajata net, dar cui ii mai pasa din moment ce a trecut si Steaua a terminat pe locul 1?).

      Apreciază

    • Bela, dacă IM a vorbit cu Kovacs (după meciul „cu cîntec”) a făcut o mare greşeală. Dacă a şi recunoscut acest lucru (neforţat de nimeni), atunci nu mai avem ce comenta…Acu câteva săptămâni a venit Miri cu nişte declaraţii nepotrivite (cum că ţine cu Ungaria, etc.), acum IM (dacă-i adevărat ce zici). Parcă ar cam fi timpul ca tot staff-ul (antrenori, conducere) să facă un mic curs de comunicare, de comportament/discurs potrivit…Sau -şi mai bine- să angajeze pe cineva…HAI CFR!!!

      Apreciază

      • Sau şi mai bine: să căscăm ochii când citim articole legate de IM sau de Miri… Sau să învăţăm să citim printre rânduri. Şi scuze Kiruje, în nici un caz să nu ne luăm după unii (fără să dau nume, că nu vreau să supăr). Ştiu că eşti ocupat până peste cap, dar citeşte măcar postul lui FV, please!

        Apreciază

        • Ai dreptate, ulterior am citit commentul lui FV, textul sună niţel „altfel”, adevărat. Mai precis, sună cu totul altfel. Dar o mică tragere de urechi tot merită IM, aşa, pe „general”,cum se spune. Ca în bancul ăla cu secuiul, care-i dă o palmă zdravănă fiului, iar la întrebarea acestuia („Tată, de ce am primit palma asta?”), spune: „Pentru ce vei face mâine”… HAI CFR!!!

          Apreciază

  5. Miorita laie, laie bucalaie de Stanciu a pus o mana sanatoasa pe ultimul aparator iesean, care i-a luat fata. Acela a si cazut, oile au marcat, s-au calificat mai departe. Sunt tare curios, cine se va criza din cauza golului lui Stanciu.

    Apreciază

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.