„Fotbal” despre CFR – file de arhivă (5)


Se zice că ploaia și terenul greu reduc diferența valorică dintre echipe, echipa mai slab cotată putând chiar să scoată un 2-2, în loc să piardă la scor. Bun, sunt de acord cu această „teorie” (mai degrabă observație empirică) și nu stau acum să caut argumente contra. Noroiul nu se împacă bine cu tehnica ghetelor de fotbal, asta-i clar. Un singur lucru nu pricep după egalul CFR-ului cu Olimpia Oradea: de unde aveau în 1968 suporterii ceferiști Facebook, să se anunțe last minute între ei că n-are rost să meargă până la „Municipal”, ci să umple „Clujeana”, că acolo se va juca partida de calitate?…

8 comentarii

  1. Feisbuc nu era, probabil, dar erau şi atunci metode clasice de comunicare la fel de eficiente…Îmi aduc aminte că în satul meu natal, tot prin anii 60, din când în când apărea un consătean-„user” pe stradă, pe un cal, sulfa în trâmbiţa lui o „simfonie” mai scurtă (sau mai degrabă un „Radetzky-marsch…), şi dădea drumul la anunţ, cu voce tare: „Locuitorilor satului li se aduce la cunoştinţă că…”, şi a urmat informaţia (că va fi muncă patriotică, că va una, sau alta). HAI CFR!!!

    Apreciază

    • Bine ca nu ati folosit foc si fum.Cine stie poate asa informatia ajungea unde trebuia(nu daca era vorba de munca patriotica ,sau orice altfel de munca):-))

      Apreciază

  2. Bănuiesc că i-a exasperat portarul orădean pe ai noştri. 🙂 Dacă nu-i coincidenţă de nume, Mărculescu a fost portarul titular al CFR-ului din returul campionatului următor (în Divizia A). Doar domnul Lengyel ne poate ajuta, dacă e vorba de acelaşi jucător.

    Apreciază

  3. Mama ce echipe am avut si eram doar in B ! Si ce suporteri eram … Revenind la discutiile despre rolul unui presedinte, parerile vad ca sunt impartite . La cele care converg spre o implicare obligatorie in obtinerea de resurse, mai adaug ideea, ca la noi chipurile sunt vreo 29 actionari, dar faptic nu contribuie nimeni la nevoie si atunci ?! Chiar daca ai fost ( prost ) obisnuit sa cheltui banii pusi la dispozitie de patron fara sa si contribui la aducerea de sponsori, ACUMA trebuie sa realizezi ca sunt alte vremuri, banii nu mai pica din cer , deci esti obligat sa alergi dupa noi sponsori si har Domnului, in Cluj sunt destule firme potente ( in afaceri ma ghidam dupa zicala ” nu exista contract fara contact si in medie obtii un contract la 10 contacte ! ” ) . Poate unii ma considera demodat, poate au dreptate, dar un lucru e sigur, daca stai doar cu curul in birou , nu se rezolva niciodata problema financiara, iar rabdarea lui Miriuta s-a cam terminat, asa dupa cum rezulta in interviul dat parca la ziua de cluj ( merita citit ! ) .

    Apreciază

  4. Flacara Visinie, am urmarit-o pe Simona inclusiv azi cu Ana Ivanovici si m-am bucurat ca i-a inchis gura carcotasilor care prevesteau calificarea sarboaicei, ” cu ajutorul ” lui Halep, fie si pt a o evita pe Serena intr-o eventuala finala . Iar legat de meciul cu Serena, multi zic ca a fost usor pt ca negresa a jucat jenant, dar se uita ca Simona a jucat aproape perfect sub aspect tehnic, tactic dar si psihic ! In semifinala e favorita, dar nu trebuie pusa presiune pe ea, indiferent de ce va fi, trebuie felicitata si incurajata, cu munca multa si modestie, viitorul e a ei !

    Apreciază

  5. V. Bela …Banii , incepand din 2006 de unde o picat? .din ,,jebul,, tau? sau ?.. cumva ai contribuit la t2? ..vad ca sant firme potente in Cluj…unde-s?… ce tot vb? ne’ intoarcem in trecut? nostalgici suntem toti.! fotbalul se joaca pe bani..!-sau…luam exemplul galagiosilor din vale cu ; istoria si traditia..?……….Bani Bela,. restu’ sant povesti..! vrei performanta? baga bani.! (vb unui cantacios Puia sau cum lo’ chema) ..despre bani vorbim.!.deocamdata vorbim de banii altcuiva! noi santem simplii privitori..ca ne’ place , ca nu.! ..punct! daca crezi ca suporterii au’un cuvant de spus ……in seamna ca glumesti..!

    Apreciază

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.