Alte 3 puncte în cont [CFR – Dinamo 2-1]


CFR Cluj: Felgueiras – Susic, Larie, Rada, Camora – Christian (Petrucci, min.73), Monroy – Chanturia (Jakolis, min.64), Ivanovski, Fl.Costea (Dore, min.26) – Guima.

Dacă partidele contra Stelei mă umplu întotdeauna de nervi și nu le aștept niciodată cu nerăbdare, ci cu iritare și cu tărie la îndemâna mâinii stângi, găsesc în meciurile contra lui Dinamo un parfum special. Nu numai pentru că reușim de multe ori să părăsim terenul învingători la final, cu 3 puncte în buzunarul clasamentului, ci mai ales pentru că bucureștenii din „Groapă” sunt întotdeauna deschiși și hotărâți să iasă la joc, să ne pună probleme, să ne facă să ne merităm salariile restante. Ori nimic nu-i mai frumos decât să-i bați pe câinii ăștia ce nu-s priponiți în lanț, după ce te-au chinuit destul în 45 minute + minutul 78. Nici în seara asta scenariul n-a deviat prea mult de la istoria întâlnirilor directe, iar finalul a fost din nou cu happy-end fericit.

O primă repriză în care dinamoviștii au zburdat pe teren de fiecare dată după ce au recuperat mingea de la ceferiști, dornici de a trimite mingea cât mai adânc în ațele noastre. De altfel, au reușit treaba asta destul de rapid, încă din minutul 3, când Lazăr a prins cadrul porții lui Felgueiras bine de tot. Probabil mulți dintre suporterii clujeni se gândeau că băieții sunt nedormiți, nemâncați, neplătiți, iar chiriile zac neachitate de luni de zile, așa că… nici boul nu trage. Ba lipsește și Tade. Însă ai noștri s-au ridicat din pumn și au pus și ei probleme măricele la poarta dinspre peluză. Cu mai multă concentrare – în special din partea cascadorului ratărilor, Ivanovski – poate reușeam în sfârșit să marcăm și noi un gol în primul sfert de oră, dar concentrarea a lipsit.

Egalarea a venit totuși destul de repede, în minutul 20, când Chanturia a executat plasat, în stânga portarului Marc, lovitura de pedeapsă acordată pentru fault în careu.

Prima repriză a oferit un ritm alert, cu ocazii la cele două porți și sportivitate pe teren. Mingea a lovit de trei ori bara, noi am avut posesia mai îndelungată asupra mingii, iar dinamoviștii ne-au faultat dublu față de cât i-am faultat noi.

Ghinionistul Costea n-a rezistat nici măcar o jumătate de oră în postura de titular, s-a accidentat și a fost înlocuit cu Dore. Obosit de cele două meciuri la echipa națională și de zborul îndelungat pe ruta Africa-Cluj, congolezul nu și-a dezmorțit picioarele decât în minutul 73, când a avut prima lovitură de cap. Apoi s-a mai văzut un pic în joc, spre deosebire de ceilalți intrați pe parcurs, Jakolis și Petrucci, care mare lucru dacă au apucat să atingă mingea mai mult de o dată și jumătate fiecare.

Dacă prima repriză a fost agitată la modul pozitiv, cea de a doua s-a cam înmuiat la capitolul fotbal și s-a înăsprit la sectorul traumatisme. Numai ceferiștii au colecționat vreo 6 cartonașe galbene. Dinamo a făcut un mare și destul de stupid pas înapoi (mai ales că nu părea cauzat de vreo pană de benzină/motorină), iar ai noștri au pus o stăpânire sterilă pe joc.

După atâtea gesturi explozive de disperare făcute de Miriuță în spațiul tehnic după fiecare nereușită a lui Chanturia, nu-i de mirare că georgianului nu i-a mai ieșit nimic până a fost schimbat în minutul 66. Nu știu ce scheme și tactici o fi învățat Miriuță la școala de antrenori, dar de la lecțiile de pedagogie pare să fi chiulit pe rupte. Dă-i omului un pic de aer, lasă-l să greșească de 10 ori dacă vrei să-ți ofere 2-3 clipe de magie! Aplauzele de încurajare fac mult mai bine jucătorilor cu glezna fină decât brațele aruncate teatral în sus după fiecare fază. Mă rog, asta-i numai părerea mea; nu-i nimeni obligat să aplaude, dacă el simte că trebuie să invoce toți zeii…

După ce Rotariu era gata-gata să ne înfigă pumnalul cu numărul 2 în inimă, dinamoviștii au încheiat conturile cu orice avânt ofensiv, că doar și un egal e bun în Gruia. Și a venit – pe principiul ocaziilor care se răzbună – o fază simplă, cu o centrare a lui Larie exact pe fruntea lui Guima și cu mingea poposind în poarta lui Marc: 2-1! Bucurie de nedescris, jucători și simpli salariați urcați pe garduri, meciul ca și încheiat (în purul stil CFR 2014/15), alte 3 puncte la teșcherea… job done.

CFR continuă să fie un fenomen, o mirare că joacă cum joacă și obține rezultatele pe care le obține. Ba chiar și o simplă mirare că este. Că mai este.

61 de comentarii

  1. Puteai sa pui doar pozele si fraza asta : „CFR continuă să fie un fenomen, o mirare că joacă cum joacă și obține rezultatele pe care le obține. Ba chiar și o simplă mirare că este. Că mai este.” Era indeajuns…si eventual sa il lauzi un pic pe Larie 🙂

    Apreciază

  2. Mamaaaaaaaaaa,ce frica mi-a fost ca baietii ne lasa in ceata,datorita salariilor lipsa. Dupa meci,doctorul a spus de toate,numai de plata salariilor …NIMIC !!! Oare cit crede ca elevii lui Miri isi vor da sufletul flamind pe teren ???

    Apreciază

  3. O victorie importanta si care la sfarsitul turului ne va tine la distanta mare de catzei si mureseni(avem 6 pct in fata lor si ei vor juca cu steaua,petrolul si astra).Deci avem mari sanse sa fim pe 2(cel putin) la sfarsitul turului.
    Pana acum eram echipa care a folosit cei mai putini jucatori.Cand vi de la o etapa la alta cu 3 piese noi pe tabla este normal sa se vada.Au fost faze parca scoase dintr-un joc din curtea scolii.Pase gresite,interpretari infantile si un final cu 3 pct pentru ca sa uitam de toate.Imi aduc aminte ca-l crucificam pe Muniru pentru 2,3 pase gresite pe partida.Acum(ca si la partida cu steaua din prima repriza) s-a vazut lipsa lui.Pacaliciul asta de Mirko ma aduce in postura de a injura intr-un fel pe care consoarta nu si-o putea imagina…….este inimaginabila ratarea cu portarul pe jos.Pana acum n-a fost folosit pe postul sau,dar dupa aceasta partida il prefer clar in banda(pentru sanatatea mea).
    Agentule07 daca esti jucator in teren niciodata n-o sa-l vezi pe Miri ca-si face cruci sau da din bratze…….mai putin Muniru care astepta dojana lui A1 la fiecare imprecizie.
    Este bine si vor veni zile si mai bune pentru noi si echipa.Hai CFR!

    Apreciază

  4. Am castigat, cu sansa, un meci pe care le fel de simplu puteam sa-l pierdem, daca ne gandim la barele lor sau la faza din min 73. 07, fraza ta de final sintetizeaza perfect ceea ce doream sa scriu, ca jucam cum jucam si totusi, obtinem rezultatele pe care le obtinem. In meciul asta s-a vazut ca apararea noastra e usor penetrabila,depinzand foarte mult de prestatia mijlocasilor defensivi. Incep sa se inmulteasca galbenele si avem deja vreo 5 jucatori la limita suspendarii, plus cei accidentati. Apropo, cum a reusit Costea sa se accidenteze la faza loviturii de colt din care a iesit penalty-ul? Nu cred ca sunt singurul deranjat de felul in care tratam fazele fixe, in special loviturile de colt. E pacat sa ne batem joc, cu seninatate, de atatea lovituri de colt, acum cand suntem echipa cu cea mai buna medie de inaltime din campionat, avand in careu la fiecare astfel de faza, 4-5 jucatori foarte inalti. Pana cand cineva imi va raspunde la aceste intrebari, nu-mi ramane decat sa ma bucur de victorie, sa-i felicit pe baieti si sa strig: Hai CFR!!!

    Apreciază

    • Saul,s-a accidentt cu cateva faze inainte ,la o ciocnire cu fundasul ,a fost lovit in zona coastelor ,cel putin eu asa am vazut.Am fost aproape de faza.A mai tras de el,a incercat sa joace dar cred ca a avut dureri.

      Apreciază

  5. Felicitări echipei, au dat dovadă de caracter si profesionalism încă o dată. Mi-a fost teamă de acest meci mai mult prin prisma salariilor neachitate decât a valorii adversarului, dar băieții au lăsat acasă necazurile si, timp de 90 de minute, si-au făcut meseria cum au stiut mai bine. Succes in continuare si multumim pentru spectacolul de aseară!

    Apreciază

  6. Va multumim din suflet! Ne-ati umplut inimile din nou de bucurie. Mi-a placut pressingul, jocul de pase, jocul pe benzi, jocul in general. Iar modul in care ati luptat pana in ultima clipa si ati intors scorul de la 0-1 a fost extraordinar. Felicitari tuturor!

    Apreciază

  7. Meciul a fost bun,doua echipe care au jucat deschis la victorie,mai ales in prima repriza.Mi-a placut determinarea baietilor.Si mai mult mi-a placut rezultatul.Mi-au placut cei din T2 oameni veniti din judetele limitrofe,foarte multi.Am cunoscut cativa,au venit cu steaguri si fulare.Nu este simplu sa vii din Viseu,Satu Mare etc. ,dar au venit.Si galeria a fost frumoasa,au incurajat echipa pana la sfarsit,din pacate insa galeria se subtieaza de la meci la meci,foarte putini,mai ales ca s-a jucat cu Dinamo.Penibila galeria dinamUistilor cu acele portavoce,statii de amplificare sau ce dracu erau,de pingUinii infiltrati nu mai vorbesc,pusi pe scandal din nou.Mi-a placut si Miriuta,pentru cum a inceput meciul,cu Costica in margine si Mirko la centru,sa vazut diferenta.Pacat ca s-a accidentat,fiindca ,chiar daca a gresit de cateva ori,pana cand a fost in teren a alergat mult,s-a demarcat facand loc celorlalti,plus ca si Camora s-a simtit mai bine cu el pe teren decat cu Mirko dupa accidentarea lui Costea.Mi-a placut Chanturia (chiar daca Miriuta l-a criticat).Cred ca o schimbare Mirko/*Jakolis era mai benefica decat cea cu Chanturia/Jakolis.De cei doi Mario nu vreau sa mai voebesc,sunt o mana cereasca pentru echipa.Rada,Larie joaca bine impreuna.Monroy a luptat pana la epuizare.Cristian cam imprastiat la inceput dar si-a revenit.Susic m-a dezamagit un pic,se cam pierde pe teren si isi mai pierde si adversarul din vedere,pacat ca a inceput bine.Dore cam obosit,Guima oportunist.Si toti mari ratangii :-),puteam sa batem din prima repriza la cate ocazii am avut.Ne lipseste Deac ,cu el si Chanturia pe margini ,cei din centru ar avea cu mult mai multe sanse de a marca.Sper sa continuam tot asa.Hai CRF!!!+!

    Apreciază

  8. Si inca ceva,mai ca am uitat.APEL la cei doi „sponzori” neoficiali (Caneto+Kiruj),Dati baaa salariile si platiti chiriile daca vreti performanta (desi vad ca merge si pe burta goala):-))) Hai CFR!!!+!

    Apreciază

    • De ce să le plătim? Dacă Chanturia are burta mare cu ea goală, îţi dai seama ce randament ar da dacă i-am umple-o. 🙂 Dar, Luis, mai bine spune-mi cui ai închiriat locul meu, că tu sigur nu stai acolo. Eram înţeleşi la câte 4 goluri pe meci în poarta adversarilor, iar asta a fost deja a doua partidă care a fost orice, numai medicament împotriva gutei nu. 🙂

      Apreciază

      • Caneto,nu am putut sta „sazut”.Am stat in picioare cu thedarkside in spatele pseudojurnalisti;or.Dar ai dreptate mai bine stateam pe locul”sponzorului” ca poate nu ratam atat ,si le dadeam cele patru cuvenyie.Chiria si salariile tot tre sa le platesti.:-)0

        Apreciază

  9. Miticul tot mitic. Doamne iti multumesc ca nu ai lasat sa ma nasc in sud :-))) Flavius Stoican inca crede ca un meci se castiga daca faci ca toti dracii pe marginea terenului. Cat despre calitatile lui de antrenor, ce sa zic… Extrem de neinspirat la schimbari :-))) CFR-ul a incheiat meciul in stil de mare campioana. Desi ii ardea la buci pe caini, nu reuseau sa iasa din terenul lor dupa al doilea gol primit. Cine l-a adus pe Larie la echipa cunoaste fotbal 🙂 Hai CFR!!!

    Apreciază

    • Eu l-am adus.Multumesc pentru aprecier.:-)Cat despre Stoican,la faza cu „kabatul” aruncat si datul cu picioarele a fost penibil.Sa nu vorbim de proasta inspiratie (vroia sa traga de timp si sa inchida jocul)la schimbarea lui Alexa (ca despre schimbarea asta ai vorbit).A ramas in curul gol dupa ce am marcat,n-a mai avut nici o solutie.Si da ai dreptate am jucat inteligent dupa al doilea gol i-am tinut la ei in teren.Echipa mare.Sa stii ca voce nu mai am deloc,muherul vrea sa ma omoare.Zice ,bine ca la meci ai putut merge si bolnav,dar acasa nu vrei sa faci nimic.:-))

      Apreciază

      • Faza cu „kabatul” si nu numai. La fel face la toate meciurile. Oare ce incearca sa mascheze prin iesirile astea necontrolate? Ce incearca sa ne transmita?

        Apreciază

        • Daţi-i pace la Stoican, fiecare antrenor are un mod propriu de a se defula, el dă cu kăbatul de pământ. Mi-e şi milă de el că trebuie să-l îmbrace şi vara la 40 de grade, ca să-şi poată descărca nervii. 🙂 Mie-mi place metoda lui Flocea, porneşte la un pas atât de hotărât dintr-un colţ al spaţiului tehnic, de zici că nu se mai opreşte până la Honolulu. 🙂 Dar, spre deosebire de toţi ceilalţi antrenori ai echipelor ce-o trecut în acest campionat prin Gruia, Stoican a fost un domn la interviul de după meci. N-a dat vina pe arbitri, nu a venit cu nicio teorie a conspiraţiei, a recunoscut că i-a sărit ţandăra pe moment pentru că i s-au părut prea puţine cele 3 minute de prelungire arătate de la margine.

          Apreciază

  10. „Din coltul Tribunei”(reflectii ne-pertinente!):In primul rand felicitari echipei si staff-ului tehnic pt. rezultatul obtinut in niste conditii improprii performantei(!); I.M.ar trebui sa fie mai implicat in rezolvarea, urgenta,a problemelor financiare inainte de a da interviuri exaltate(meritele lui sunt in plan secund si tind spre zero!); Felghe- constant, ne-a salvat in doua randuri, are si noroc cu barele(sunt ale portarului), isi coordoneaza bine echipa;Susici-din nou luam gol pe partea lui, depasit in prima repriza si-a mai revenit in a doua(oricum nu a mai avut cine sa-i creeze probleme); slab aportul ofensiv;Larie-demon:a deviat nefericit la golul primit si a mai pasat de 2ori gresit in apropierea careului;Inger-a contribuit decisiv(coautor) la inscrierea golurilor noastre;Rada-destul de discret, ceea ce inseamna ca nu a gafat decisiv, dar tot timpul imi inspira nesiguranta;Camora-a avut si el doua nesincronizari, dar este un pion de baza al defensivei, contribuie, uneori, substantial la faza de atac, are centrari excelente;Christian-„pluteste” nu-si gaseste locul, gafand prin driblinguri nereusite si pase gresite, punand echipa in situatii limita;Monroy-aventurier, inconstient si superficial in tratarea fazelor din marginea propriului careu, bun la deposedari si atat, continuarea fazelor cu pase pe culoare sau in adancime, se opresc la adversar;Chanturia- ramane,deocamdata,o dezamagire(ar avea si circumstante), trebuie sustinut si incurajat(nu „iritat”), altfel va persista in driblinguri fara eficienta; Mirko-a-nceput pe postul sau, dar accidentarea lui Costea l-a scos in tuse(unde nu-i este locul), cred ca a fost ratangiul etapei, m-a exasperat, a pierdut majoritatea duelurilor directe, dar este un jucator de echipa; Costea-nu a a avut timp sa confirme(sau nu);Guima-bine ca a inscris,altfel un jucator de duzina; F.Dore-a fost obosit, dar am incredere ca-si va reveni la o forma care sa-l propulseze titular de drept; Petrucci-cred ca trebuia sa fie titular, nu a avut timp suficient pt. a se remarca; Jakolis-nu are treaba cu acest sport;Miri-un bun motivator, dar este o pacoste ca pedagog!; ar trebui sa se debaraseze de unele prejudecati, altfel un bun conducator, mobilizator, dar subtire ca tehnician; este aproape incredibil ca suntem pe locul 2 cu un asemenea lot; este un mare semn de(?)privind „valoarea” acestui campionat;Centralul-un mare minus in aprecierea „contactelor”si in neacordarea avantajului, dar nu a influentat decisiv jocul si rezultatul final; Publicul- mai numeros ca de obicei, a fost OK!; Conducerea- trebuie sa rezolve,cumva, problemele financiare, pt. ca aceasta echipa luptatoare, merita mai mult decat sacrificii; este cazul si sa i se acorde mai mult respect si un tratament pe masura(!); Bravo CFR!

    Apreciază

    • Golul lor a pornit de la Costica al nostru,care s-a complicat dejeaba si a pus pw contra dinamUistii,prinzandul pe Susic al nostru avansat.Cred ca esti un pic dur cu echipa,eu nu prea dau note mari ddar de data aceasta lui Mario i-am dat 10 si lui Miri 8.Nu-i echipa rea asta a noastra,si mai cred ca sunt si multe povesti pe langa.Eu sunt optimist,nu ma gandesc la titlu sau asa ceva,dar cred ca putem avea o echipa solida si periculoasa pentru oricine di rumunica.Daca jucam asa cum am jucat ieri eu sunt multumit,poate spuneti ca nu sunt exigentndar daca ma gandesc cu ce premize a pornit acest campionat pot sa spun ca sunt mai mult ca multumit.Cum se spune „sunt fericit si ma simt bine”(chiar daca am febra ,sunt bolnav de crap,am fost si ieri,dar medicament mai bun decat cel primit de la baieti ieri ,nu exista)Hai CFR!!!+!

      Apreciază

  11. În afară de Jakolis şi Petrucci, cam afară din meci, toţi cei din faţă, începând cu Monroy au luat cartonaşe. Bine măcar că n-a luat cei din apărare, pe ei îi înlocuim mult mai greu…

    Apreciază

  12. Luis,fata de euforia multora, de dupa meci si comparativ cu pozitia noastra de la inceputul campionatului(!)se poate spune ca am fost un pic c-am „aspru”, dar nu pot sa uit asa de usor primele 83 de min.,cand de n-ori am fost depasiti si numai sansa a facut ca noi, din nou, sa visam(!); trebuie sa fim realisti si sa aratam si punctele nevralgice, in ideea de a se corecta(anula?!), a contracara adversarii si a ne mai scutii de unele emotii si situatii extreme, care altfel, puteau fi evitate;Hai CFR!

    Apreciază

  13. Bucuros pt victorie, dar in continuare realist ( cel putin asa incerc sa fiu ) . Partea pozitiva, rezultatul final, dar si determinarea, aici cu un merit incontestabil a lui Miriuta . Iar la hibe, incep cu IM, care este raspunzator pt problemele salariale, dar are tupeul sa dea declaratii exaltate, de parca tot ce este victorie i se datoreaza ( chiar se lauda singur, subliniind priceperea deosebita a conducerii, deci a lui ! ), despre probleme nesufland o vorba . Apoi, Miriuta , incepe corect cu Ivanovschi ca varf, dar incorect cu Christian la acoperire . Dupa accidentarea lui Costea, persista din nou in prostia de a-l muta pe Ivanovschi pe stanga, cand putea sa-l bage pe Jakolis cum zicea Luis , sau sa-l urce pe Christian pe stanga iar la acoperire Petrucci ( eu cu el incepeam meciul ) . Oricum ma tot intreb, ce e asa de greu sa vezi, ca in fata folosirea simultana a doi atacanti de careu de peste 1,90 m este ineficient, basca pe o extrema sa ai alt atacant de careu ?! Pai cine dracu sa-i joace pe cei doi ?! Carcotasii vor spune, Larie … ( cei doi impreuna sunt utili doar la faza fixe, in rest unul ar trebui sa fie gen Rui Pedro, daca vrea, Kiruj poate dezvolta subiectul ) .Si cum au remarcat si alti colegi, futizarea continua a unor jucatori de pe margine este total contraproductiva, astfel aportul lui Chanturria de ex scade semnificativ, vina lui Miriuta fiind totala ! In incheiere mai repet ce am mai spus, acest campionat este cel mai slab din istorie, nemaivorbind de problemele existente aproape la toate echipele, schimbarea a peste 10 antrenori fiind doar una dintre dovezile la cele afirmate . Iar cand norocul tine cu tine in atari conditii, e bine sa fim mai retinuti, suntem departe, foarte departe de a emite pretentii REALE la titlu, pt asa ceva trebuie rezolvate problemele financiare, lotul trebuie inbunatatit mai ales prin acoperirea posturilor deficitare ( le stiti care sunt ) iar ca antrenor trebuie avut unul care pe langa bun motivational, sa fie si bun tactician si un desavarsit pedagog . Iar toate astea, cred ca sunt cam multe cerinte pt 29 de sponsori cu numele, nu si cu faptele …

    Apreciază

  14. Am uitat un alt aspect pozitiv despre Miriuta . Dupa meci, a spus clar ca acum e randul conducerii sa-si faca treaba, ca a fost o saptamana grea ( deci a reconoscut din nou ceea ce unii vor sa ascunda .. ) etc . Dupa mine a avut o abordare corecta, nici n-a criticat conducerea, dar nici n-a ascuns sub pres problema arzatoare, ba a cerut in mod clar rezolvarea acesteia . Asa cu Miri, plusuri si minusuri …

    Apreciază

  15. Ma uit la „stoia (pronuntzia comentatorilor de la canalele tv englezesti)”cu….. nemernicii ashtia de la „pestritza din vale „….. Ziceti voi ce vreti , da’ , io n-am mai vazut niste nemernci mai mari ca si „u-isti ” astia ! Io-i stiu, fiind clujean , de peste 50 de ani. Intodeauna au fost niste „falsi ” , niste „lingai , profitori „….orice , numai „institutie de caracter” n-au fost. De aceea am fost fan CFR toata viata . Bela, Dantesc,Gica10, cei care sunt CFR-isti mai batrani , stiu ce spun . Io vad CFR ca si spiritul adevarat ardelenesc ! Dar, politica, viata ii de asa natura , incat trebuie sa vedem altceva . trebuie sa vedem pariotismul , nationalsmul … FALS ! Nu esti patriot daca promovezi minciuna, impostura. Uitati-va la ei cum joaca cu stoia si cum au jucat cu noi …Poate ca unii ma condamna cu tenta „politica” a comentariului, dar nu pot sa ma abtin . Am urat intodeauna prefecatoria, miciuna , atacul suburban , delatiunea,falsitatea . De aceea , prefer oameni ca si Vass B., Dantesc, Darkside, Luis, Kiruj, Saul, Nea silica,Florinaccio, Tgv, Hakana, Amne (oooo! Amne NR1.). Ce vor sa ne arate „mitici ” astia ; ca „iei-s” stapanii absoluti ai Romaniei ???

    Apreciază

    • A fost alegerea ta sa urmaresti un meci care te-a iritat, in detrimentul unei activitati care te putea binedispune. Eu, din principiu, nu pot urmari astfel de intalniri intre echipele pe care le detest cel mai mult in campionat. Imi inchipui ca a fost vorba din nou de un „amical”, cu mU istii in rolul (pozitia) caprei. Nu cred ca se putea gasi un sponsor mai potrivit pe tricourile acestei echipe decat aceasta firma care se ocupa de gunoaie si care reprezinta perfect „spiritul” lor. Probabil ca cei pe care i-ai nominalizat la sfasitul comentariului tau sunt oameni care au in comun si alte principii si valori, pe langa dragostea pentru echipa lor de suflet. Hai CFR!!!

      Apreciază

      • Si culmea, „cea mai iubita” echipa dintr-un oras de 300.000 locuitori (apropo si de „Clujul suntem noi”) a avut… DOI SUPORTERI in Ghencea :-)))))) Zici ca juca Uimirea Urziceni sau Viitorul cu Steaua, nu U Cluj :-))))

        Apreciază

        • Ioi si vai , deci au avut mai multi in Gruia sa isi sustina stapanii decat in Ghencea unde puteau sa isi sustina propia echipa. Mai era si maghiarul batut si la Budapesta si la Bucuresti in Gruia, vazand ce poate acel tip sincer tind sa cred ca nu a luat bataie deajaba. Asta e strict problema lor DAR cred ca multi dintre ei mai degraba anti-cfr-isti decat U-isti, daca cumva CFR pica in C sau se desfiinteaza cred ca nici dracu nu mai merge meciurile lor in deplasare.

          Apreciază

          • Domnule Dacid, acel suporter batut este de nationalitate maghiara, dar mare fan U, si face parte din nucleul dur al galeriei. Banyai Sandor il cheama, si are porecla Gaga intre u-isti. Faptul ca e de nationalitate maghiara in sine nu trebuei sa-i determine simpatiile fotbalistice, poate sa tine si cu U Cluj si cu Romania, curios as fi ce simte cand fratii lui striga „Afara, afara cu ungurii din tara!” daca domnul Banyai striga si dansul cu ei, sau ii spune, cel putin unui cunoscut ” mai taci ma, f.. gura m.. tii ca si eu-s ungur”. Dar sa ai o echipa de club si sa mergi sa incurajezi o alta echipa de club, cu insemnele acestuia, mi se pare cam patetic. Dar ca un mare ultras cum s-a victimizat dupa meciul nationalei, mi se pare ridicol. Fie esti mare smardoi si afara, afara, cu ungurii din tara, dar atunci sa nu te plangi ca te-au spart, fie mergi pana in panzele albe pentru drepturile tale de a nu fi batut, dar atunci sa ai un comportament decent. Daca dai .uie la cineva, fie ala suporter advers, jandarm sau de la BGS, sa n ute miri daca nu te va imbratisa.

            Apreciază

  16. Nu mă cruciați, rogu-vă, dar specialiștii mitici impută golul luat lui Felgueiras (pentru că portarul răspunde de șuturile trase spre colțul scurt). Eu cred că săracul încearcă să acopere toată poarta, ca să suplinească apărătorii „lipsă”, rămași în atac. Cea ce e imposibil, nici măcar el nu poate face asta 🙂

    Apreciază

  17. Daca aici pe Tribuna ne vom insushii judecati de genul:Viitorul „rejelui Hagi” este o blatista,Hagi este o nulitate ca antrenor,sau superextraMario ,atunci ne va veni greu sa recunoastem o vina a portarului nostru la golul dinamovistilor.Dar asa cum il desfiintam pe Costea,il urechem pe Muniru,Christian sau Mirko,tot asa trebuie sa avem puterea sa vedem si vina lui Felgueiras la golul primit.Ca doar este un om nu superman.Este ca in viata, lucrurile bune sunt insotite si de cele mai putin placute……..

    Apreciază

    • Nu am citit presa, nu stiu daca i-au atribuit vina golului in totalitate sau nu. Dar faptul ca Vali Lazar a avut culoar de sut, nu mi se pare a fi vina lui Felgue…

      Apreciază

    • Are şi Felghe o vină la gol, indiferent de spaţiile lăsate liber de apărători. A fost un şut de la distanţă destul de mare, era poziţionat un pic prea la stânga (lui), asta e tot. S-a scos mai încolo cu multe intervenţii bune, ca de obicei. HAI CFR!!!

      Apreciază

      • Şi cei din studioul Look spuneau că a fost gol de portar. De-aia l-am şi taxat pe Felghe, nu i-am dat decât 9. 🙂 Dar nu este adevărat că a fost poziţiont prea la stânga, ci chiar un juma’ de pas spre dreapta (acum am revăzut faza pe seenow). Dinamoviştii veneau lansaţi, Felgueiras stătea corect pe linia careului mic şi s-a retras pe linia porţii în momentul în care a constatat că mingea a ricoşat la Lazăr. Probabil din cauza retragerii şi a rapidităţii derulării fazei nu a reuşit să imprime picioarelor destulă forţă pentru plonjon, dar îmi pare că a judecat corect contraatacul în întregul lui. Este relativă şi treaba cu colţul scurt, Lazăr a şutat aproape din centru, din direcţia locului în care semicercul întâlneşte linia careului de 16.

        Apreciază

      • Nu vi se pare ca Mario n-ar trebui judacat??? Atacantul daca rateaza poarta de 10 ori si inscrie o data, iar meciul se termina 1-0 este erou. In schimb daca portarul apara de 10 ori si ia 1 gol este „de vina”…..

        Apreciază

        • „Riscurile meseriei”, Ancuta…La portar şi la fundaşi (dar mai ales la portar) orice greşeală este (aproape) fatală…În altă ordine de idei, nu-l ceartă şi nu-l învinovăţeşte nimeni (a şi primit nota cea mai mare!), discutăm doar, că avem timp…:) HAI CFR!!!

          Apreciază

        • Sunt de acord că (pentru noi) Mario este un erou. Nu cavalerul din poveste, fără teamă și prihană. Ci un om adevărat, pe care-l iubim și-l respectăm. Cu toate astea, știm că poate și el greși. Lăudăm intervențiile sale reușite și vorbim și despre cele mai puțin reușite. Dar cu siguranță nimeni nu-l lapidează pentru asta.

          Apreciază

  18. Sepp Mayer (Bayern), dupa Ajax-Bayern 5-0….”un portar bun apara tot ce se poate apara”…
    O fi avut plasament gresit Felghe, dar poarta are totusi 7,30 m…si sutul a fost cam din „centru”, pedeasupra si tare si nimerit bine…
    Va rog nu considerati asta o interventie pe forum…inca nu mi-a trecut…

    Apreciază

  19. Trebuie sa nu ai toate”oile acasa”, sa-ti propui(dar altmiteri sa mai si vizionezii!?) a urmarii un meci DE FAMILIE!; in conditiile in care nimeni nu te incurca(echipele-nu te faulteaza, nu-ti dau gol in prelungiri!),nimeni nu-ti creeaza probleme(arbitrii-nu-ti acorda cartonase!), este aproape imposibil sa „ratezi” campionatul!; iti trebuie doar o pregatire fizica adecvata pt. niste jucatori tineri!; Constat ca, comentul meu anterior (recunosc, c-am lung), imi este, pe alocuri, „plagiat”, ceea ce-mi dovedeste ca nu”bat campii”si ca reflectiile, constatarile, aprecierile, caracterizarile si concluziile mele sunt pertinente si nu difera f. mult de a unor „Tribunisti”; aceasta imi demonstreaza ca starile de fapte pe care le descriu si le relatez sunt conforme cu realitatea si de cele mai multe ori sunt si obiective!(asta e,daca mi-au murit laudatorii!); N.B.:-am remarcat cu o oarecare surprindere si placere faptul, ca a fost pt. prima data cand suntem condusi cu 1-0 si nu numai ca nu pierdem meciul, ba mai mult, reusim sa-l si castigam!; Bravo baietilor!; acum am convingerea ca Miri(rodat prin Germania) este adeptul jocului doar de angajament, atletic, disciplinat (tactic), la „bataie”si nu a fotbalului(„depasit”) cu un conducator de joc, mai tehnic, cu o posesie prelungita(!), de aici si jocul nostru mai putin spectaculos,mai rigid, chiar liniar(dar usor de „citit”), care deocamdata pare mai eficient si adaptat la „valorile” din echipa; ceea ce,inca, nu inteleg, cum dupa(„curatenia de vara”) aprox.3 luni nu reuseste sa pregateasca doua f. importante momente ale jocului:1) executarea eficienta a loviturilor libere(nici o schema?!)-a cornerelor si 2) a centrarilor(„dejaba”avem talie!) si a suturilor de la semi-distanta sau din apropierea careului advers(!?);pt. toate acestea iti trebuie 2-3 jucatori, bine pregatiti,perseverenta si un pic de strategie(pozitionarea jucatorilor in careu) si-ti poti apropia victoria infinit mai usor si sigur in toate meciurile; vreau sa vad ca la antrenamente, se exerseaza („la infinit”) pana la perfectiune aceste momente ale jocului-cum imi spunea mie antrenorul-W.Kovacs:”pana se muleaza gheata dupa minge”(!); Hai CFR!

    Apreciază

    • Racheto ! Daca te-ai referit la mine pentru faptul c-am „vizionat meciul oilor bucurestene cu caprele clujene ” si nu mi-s „toate oile acasa”,apai sa stii ca io n-am oi . Si n-am nici capre. Dar, un pic de nostalgia tot m-a cuprins; poate, poate isi mai amintesc „netrebnicii patriotarzi” ca echipa lor poarta un nume nobil-UNIVERSITATEA CLUJ-. O echipa din Cluj si fie -vorba lui Kiruj- Dermata,CMC, Tehnofrig, Siringile, Sanatatea,Mercur ( apropo-la un meci de Cupa, galeria din Ghorgheni striga: Hai Merrrr-cuuruu!!), uatevar, imi face placere s-o vad la Tv . Asa, din „patriotism local” ….Oricum, ii mai simplu decat sa citesc descrierile tale, care sunt ca si „caietele cu raspandirile ” din armata…. Si nu te supara ca spun asta, fiindca scrii corect ceea ce scrii, dar…mai pune si-un pic de „miere” in propozitiile tale. Incearca si va iesi ceva frumos!

      Apreciază

  20. Am invins Dinamo,suntem pe locul doi si Albu Sibiu sa insurat ! VIVAT ! Iar pe aceasta cale (fiindca alta nu am la indemana) Tin sa ii urez casa de piatra !

    Apreciază

  21. NOTAREA este oprită, tabelele sunt reactualizate! Au participat la „acţiune” 37 de tribunişti, nota medie a echipei fiind de 6.9, cât era şi după meciul cu „vălenii”, şi după meciul de la Galaţi. Miri a primit 7.8. Nota maxima o găsim în dreptul lui Felghe, urmat de Larie (7.9, felicitări!). Nota minima o are Petrucii (6.1). HAI CFR!!!

    Apreciază

  22. achilles, scuza-ma, dar nu am vrut sub nicio forma sa fac vreo aluzie la tine, nici n-apucasem sa -ti citesc comentul(!);eu faceam trimitere la un „prieten” de pe vremea junioratului nostru care desi este uist, citeste in fiecare dimineata, toate comentariile de pe Tribuna noastra -probabil ca mai are cate ceva de invatat!?-cat priveste „scrierile” mele, la aproape 60 de ani, nu vad ce si cine m-ar mai putea „indulci”(!), dar voi tine cont de sfaturi; cat priveste echipa de fotbal”Mercur”, o cunosteam destul de bine(in frunte cu Tim Campeanu), am locuit vreo 4ani pe aleea Herculane(vizavi de”Complex”); Hai CFR!

    Apreciază

  23. Media echipei(mele) = 6,6, iar a lui Miri=7-aceasta din cauza jocului neconvingator al celor din fata (dupa parerea mea-Jakolis,Costea,Ivanovski, Chanturia) si a notelor normal, mai mici acordate acestora; imi pare rau ca unii nu pot face abstractie de victorie, isi pierd obiectivitatea si devin prea euforici, cand judeca un fotbalist(!); langa mine a fost un tip care a jignit, la greu, echipa pana in min.83(!), dupa care pana la sfarsitul meciului m-a tot pupat si a exultat; ba mai mult incerca sa ma convinga ca aceasta echipa este ceea mai mare, deosebita si extraordinara din lume-„Fluturi si oameni”-Hai CFR!

    Apreciază

    • Pentru unii, din pacate, sa mearga pe stadion chiar e singura placere ce le-a mai ramas. Eu incerc sa-i inteleg si pe ei, desi nu-s de acord cu injuratul, nici chiar a jucatorilor adversi! Isi fac si ei meseria. Daca vreunul mai sare calul, cel mult il fluier, pentru ca, nu-i asa, suporterul cand vrea sa fluiere, fluiera 🙂 Apropo de treaba asta, m-am uitat putin aseara la Petrolul – Ceahlaul. Am prins momentul cand crainicul stadionului ruga suporterii petrolisti sa inceteze cu scandarile rasiste. Sunt absolut convins ca prin 2005, 2008 chiar i-ar fi incurajat… Pa ei, pa mama lor de … 🙂 Apoi faza cu banana aruncata in Welington, ce scandal a iesit… Om fi oare pe drumul asfaltat?

      Apreciază

  24. Deci a vorbit Muresan despre problemele financiare ( mai bine mai tarziu decat niciodata ), azi intr-un interviu in prosport si Miriuta abordeaza chiar de mai multe ori problema, acum nu mai putem zice ca sunt inventii ale presei dusmane. Revenind la interviul lui Miri, aproape la fiecare raspuns pe care l-a dat a facut referire la Dumnezeu ( ” numai Dumnezeu stie ce va fi ” ) si cum sunt convins ca nici unul din voi nu are comunicare suprema cu EL, n-avem decat sa asteptam ce va fi, rezulta clar ca orice e posibil . Prea optimist nu sunt, dar asta cred ca nu e o surpriza …

    Apreciază

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.