Începe un nou serial Miriuţă – agentul 007? Să înceapă!


Bleah, iar ne înţeapă la creier (şi ne îngroaşă morcovul aflat la cam un metru sub creier) ochiul dracului, adică lipsa lui de sub salteaua din biroul preşedintelui Mureşan. Fac apel la cele 29 de societăţi acţionare să ia măsuri (de fapt, nu să ia, ci să dea), că e mult până în ianuarie când vine unchiul din America Malta Dubai (?) cu banii din drepturile de televizare. Doamne feri să se întâmple vreo nenorocire până atunci! După cum ne informează site-urile, jucătorii sunt supăraţi din cauza întârzierilor mari în achitarea drepturilor financiare şi au ales o nouă formă de protest: au jucat laptenis la antrenamentul de fotbal. Nemulţumirea lor nu este una nouă, semnale clare au existat şi mai devreme. La finalul ultimului nostru meci din Gruia, colegul nostru gringojohnny a fost pe fază şi l-a imortalizat pe Muniru în momentul în care, negru de furie, l-a strâns de grumaz pe preşedintele clubului din cauză că nu şi-a primit salariile restante. Uite dovada:

munirumuri

Dar, prin vocea căpitanului jucător Felgueiras, ceferiștii ne liniştesc că „până la urmă nu se pune problema să boicotăm” şi „toată lumea va da totul pentru o victorie” în partida…

CFR Cluj – Dinamo Bucureşti, de sâmbătă, 18 octombrie 2014, ora 21.00, de pe Stadionul „Dr. Constantin Rădulescu”, din cadrul etapei a 11-a a Ligii 1, meci transmis foto pe ştiridesport şi video de Look TV.

Să avem încredere în cuvântul căpitanului şi în jucători. Probleme financiare probabil că sunt, ca la orice altă echipă, că așa-s vremurile. Este absolut normal ca din când în când jucătorii să tragă un semnal de alarmă, dar sunt băieţi de caracter şi profesionişti, sigur nu vor apela la soluţii extreme. Da, este greu pentru Miriuţă să-i motiveze doar cu vorbe, urmează însă un meci pentru care dorinţa de victorie a jucătorilor nu cred să aibă nevoie de prea multă muncă de ordin psihologic din partea antrenorului. Lucru mai greu îmi pare pentru Miriuţă alegerea corectă a primului unşpe. Naiba ştie de ce, dar, în general, cele mai puţine erori într-un meci le comit tocmai jucătorii care nu joacă. Apoi, trebuie să ia în considerare faptul că Dore, Chanturia şi Ivanovski au bătut mulţi kilometri pentru a răspunde convocărilor la naţionalele lor, așadar probabil că niciunul nu va juca mai mult de o repriză. Bag mâna lui cui se oferă în foc că vom începe cu formaţia standard: Felgueiras – Susic, Larie, Rada, Camora – Muniru, Monroy – Jakolis, Guima, Ivanovski (Costea) – Tade.

Câinii roşii au înregistrat o singură înfrângere în acest campionat, 2-3 la Botoşani, şi ocupă locul 5 cu 19 puncte, dar eu sper ca după meciul de mâine să ne egaleze în clasament. La numărul de înfrângeri, normal. Andone spune că „punctul slab al lui Dinamo este apărarea, unde nu au fotbalişti de nivelul celor de la mijloc în sus. A plecat şi Dragoş Grigore, iar în locul lui nu a fost adus cineva de aceeaşi valoare.” Acest punct slab este şi mai slab pentru acest meci, deoarece un titular din centrul apărării, Cordoș, este suspendat. Se preconizează retragerea lui Bărboianu în locul lui, care va face pereche cu Durimel sau cu tânărul Nedelcearu. O echipă posibilă: Marc – Fai, Bărboianu, Durimel, St. Filip – Boubacar, Elton – C. Matei, Rotariu, V. Lazăr – Alexe.
Cei interesaţi de o părere avizată privind punctele forte şi slăbiciunile celor două echipe, pot citi opiniile unui profesionist, din interviul realizat de Fanatik.

De fapt, prea puţin contează speculaţiile de dinaintea meciului, indiferent de natura lor, un singur lucru este important: 1.) HAI CFR!!! şi 2.) Victoria noastră cu 2-0.

45 de comentarii

  1. Misto declaratia lui Miriuta, cum ca n-au fost doua zile de antrenament pt ca a venit nevasta-sa si nu l-a lasat sa iasa din hotel …Sau ca baietii pana la iarna vor trage, apoi fiecare dupa cum vrea Dumnezeu … E clar ca sunt probleme si e clar ca multi din noi am vrea sa le negam, ba si incercam s-o facem . Dar ne scapa un lucru : ca apare, ca n-apare in presa, problema exista ! Sa zicem, ca stiridesport ( care in treacat fie spus, e cel mai echilibrat site de sport ) n-ar fi luat nici un interviu , la fel, restul mediei . Deci n-am sti nimic despre probleme, eventual daca ar aparea niste informatii de la Dantesc, am zice ca a fost dezinformat, deci totul e ok . Si ?! Nu-i mai bine sa stim ce se petrece in mod real cu echipa noastra ? Eu nu numai cred ca da, dar pt mine este si obligatoriu sa fiu informat, da, de presa, fie ea si ostila ( nu ma gandesc desigur la stiridesport ), daca onor conducere nu ne spune nimic, nici macar asa printre randuri !

    Apreciază

  2. În locul lui Ivanovski eu aş începe cu Florin. Nu ştiu cum se pregăteşte, ce restanţe are de luat, dar după ultimele 2-3 prestaţii ale trioului Jakolis-Guima-Ivanovski, e clar că ceva trebuie schimbat acolo. Ivanovski nu prea face mare lucru în faţă, iar în apărare e (aproape) inexistent. „Dinamoul” e periculos de la mijloc în sus, e nevoie de doi „bandiţi” (pe benzi, adică) dispuşi la efort, înainte-înapoi. Să zicem, Jakolis, apoi nici nu ştiu…Poate chiar Lopez, care -măcar- aleargă ca apucatul şi asigură densitate, atât în apărare, cât şi în atac. Şi centrează bine cu mâna…:) Eu aş juca în 4-4-4, cu Jakolis pe stânga şi cu Lopez pe dreapta (şi cu M&M la mijloc, evident, dar acolo poate e loc şi pt. Petrucii). La un moment dat ar putea intra şi Chanturia pe dreapta, depinde cât îi de „obosit” după Gibraltaru’…În faţă Tade+Ivanovski (Guima/Dore). HAI CFR!!!

    Apreciază

  3. Mesajul lui Mario de pe facebook (copiat de pe un bolg hunguresc)Itt van Mario facebook uzenete: It’s the first time I use facebook to express myself. I will write in english so there are no misunderstandings. I’m doing this for my team mates and all the supporters that always stood by our side, in good and bad moments. Today,I was disappointed, when I knew that a certain Romanian newspaper published something that is not true. However I know what is their intention…nothing wil afect us at this moment. Journalists should write what is said and not make interpretations and publish them in order to sell more newspapers and create controversy.
    My job is to play football,and I can guarantee that whenever I go to a match, I go with the same desire to win , the same joy and the same state of mind regardless of what happens off the field.
    Thus, I hope that today players and supporters show the true soul of CFR. When you are respected and cherished you can never get tired.
    HAI CFR

    Apreciază

  4. Cristi da-o dracului, ca ne facem ca nu intelegem ! Pai greva a fost pana miercuri, a zis-o si Miri in stilul lui, pozele sunt dupa greva, ce e asa de complicat ?! Zoli Cantor a fost trimis rapid sa faca niste poze, poate poate naivii vor crede ca stirea cu greva a fost o facatura a dusmanilor . Cel putin pana acum cu toate deosebirile de pareri, nu te-am considerat nici pe departe naiv si vreau sa cred ca n-am gresit !

    Apreciază

    • Stai calm , nu sunt naiv.. dar e clar ca seria de poze facute de Cantor aveau un scop.. tocmai pentru ca nu e ceva uzual..dar ma rog.. IM o fi vrut un semnal iar PR-ul (fi-sa lui Cantor) atit a dus-o mintea, sa il cheme pe tac-su.

      Apreciază

    • Bela,nu mai este mylt,cateva ore,si vom vedea ce si cum.Eu sunt convins ca vor da totul pe teren.Probleme au fost,sunt si vor fi si deacu inainte ,si nu numai la noi.Cred ca se rezolva.

      Apreciază

  5. Eu cred ca o sa fie asa primul 11 : Felgueiras – Susic, Larie, Rada, Camora – Muniru, Christian – Chanturia, Guima, Costea – Tade(Ivanovski, in caz ca nu e 100% Tade).

    Apreciază

  6. Kiruj,se pare ca noul serial 07, Miriuta il va aborda avand in primul”11″echipa folosita si la antrenamentele de joi,16.10.,adica:Felghe-Susici,Larie,Rada,Camora-Christian,Monroy-Chanturia,Mirko,Costea-Guima !; astazi, la juniori republicani”A” CFR-F.C.Zalau=7-0(3-0); Hai CFR!

    Apreciază

    • E un pas înainte formula asta (probabilă), sau -dacă vrei- un pas „în lateral”…:) E bine dacă pe margini joacă nişte băieţi mai prieteni cu mingea. Problema e aportul lor defensiv…Cu Florin mai treacă-meargă, dar Giorgi nu prea le are. Iar „dinamoul” e periculos tocmai pe benzi. Formula asta e atractivă în atac şi cvasi-inexistentă în apărare. Să vedem. Un alt pas important ar fi (dacă se adevereşte prognoza) plasarea -în sfârşit!- a lui Mirko în zonă centrală, fie pivot, fie vârf. HAI CFR!!!

      Apreciază

      • Eu mă bucur pentru reapariţia lui Costea în echipa de start, nu pentru că ar fi idolul meu :), ci, am mai spus-o, aportul ofensiv al lui Camora este mult mai consistent cu Florin pe teren decât cu Ivanovski sau cu oricare alt coleg.

        Apreciază

      • Eu cred ca virgula Collins Fai e veriga slaba a cainilor. E foarte mic de statura si am vazut si-n alte meciuri ale dinamovistilor ca daca se pune presiune pe el greseste (chiar de 2 galbene, daca nu de-un gol). By the way, vii la meci sau imi chem un prieten? 🙂

        Apreciază

        • Cheamă-l liniştit, că sunt acasă în Harcov. Vreau să mă duc peste 2 săptămâni (când jucăm cu Braşovu’), dar până atunci ne mai auzim/citim. HAI CFR!!!

          Apreciază

  7. Kiruj, legat de formatie , folosirea din nou a lui Ivanovschi pe stanga ar fi mai mult decat o eroare ( prima folosire, eroare, a doua, eroare mare, de la a treia, persistenta in prostie ! ), dar m-ar mira mai mult daca n-ar fi asa … Oricum, problemele aparute – Felgueiras a mai declarat ca ar vrea sa plece, ca vrea performanta ! – mi-au taiat din verva, as vrea in primul rand rezolvarea problemelor ( nu prin poze !!! ) si de-abia apoi obtinerea de rezultate .

    Apreciază

    • Felgueiras nu a spus aşa ceva. Uite cât de asemănătoare sunt astea două transcrieri ale aceleiaşi declaraţii. 🙂 )) stiridesport: „Dacă vor să luptăm pentru titlu trebuie să fim plătiţi, nu la zi, dar măcar aproape…Dar poate că nu suntem candidaţi la titlu şi interesul lor e să stăm pe locurile 5,4…Nu vreau să reproşez nimic, trebuie să strângem rândurile. Anul trecut au fost probleme cu banii şi aţi văzut ce s-a întâmplat.” onlinereport: „“Chiar m-am săturat, vreau să plec! Din câte văd eu, aici se vrea altceva, nu se doreşte să urcăm mai sus de locul 5, altfel nu pot să îmi explic situaţia actuală. Mă gândesc şi eu să progresez, să ajung la un alt nivel, e normal”, a declarat portughezul la Digi Sport.” Iar aici declaraţia video la Digi Sport.

      Apreciază

    • Felgueiras spune că „cred, cred, … nu, sunt sigur că toată lumea va fi în teren numai cu gândul la victorie.”, iar digisport are scris deasupra clipului video că : „Nu sunt sigur că toată lumea va fi în teren numai cu gândul la victorie.” Are acelaşi înţeles, nu? 🙂 )))

      Apreciază

      • Caneto,amu tradu si ce am postat eu si fa comparatie cu traducerea celor de la prostport si jijisp.Na acolo-i diferenta mare.PS.Vad ca butonezi de zor la tastatura,asta inseamna ca stau pe locul tau.:-)Tu cu Kiruj sunteti actionarii 30 si 31.:-))) Hai CRF!!!+!.Imediat ma prnesc si eu cata Kolozsvar.

        Apreciază

  8. La formatia prezentata de Racheta este un castig real renuntarea folosirii lui Ivanovschi pe stanga, singura problema – dar una mare, zic eu – e utilizarea lui Christian ca mijlocas la acoperire, o alta mutare neinspirata a lui Miri, in care tot persista . In fine, Doamne da sa aiba noroc ca si cu Tiago Lopez … PS . In timp ce butonam pe-aici, urmaream si tenisul de laMoscova, Irina Begu s-a calificat in finala, o performanta exceptionala pt ea, pt tenisul feminin dar si pt intreg sport romanesc . Bravo Irina !!!

    Apreciază

  9. Folosirea acestui”11″- parerea mea -a fost impusa de absenta unor jucatori importanti si nu de o strategie”savanta”(!),precum Deac(accidentat),Muniru (accidentat-a facut doar alergari usoare,separat de echipa),Paun(absent-plecat la lotul-„under-21”)si Tade(absent total-nu a participat la niciun antrenament, motivul il putem banui, dar nu am nicio certitudine al motivatiei acestor absente-speculez, doar ca in sezonul trecut cand era rezerva si nu golgheter, cred ca nu-si permitea o asemenea atitudine!; Hai CFR!

    Apreciază

  10. Da, Tade disparut din lot, daca va primi ceva bani, Zoli il va fotografia cu un bandaj, ca deh, trebuie aratat ca a fost accidentat …Deci este 11-le prezentat de Racheta, ma repet, folosirea lui Christian la acoperire este aiuritor, dar norocos cum il stim, poate dinamo sa joace slab si sa nu exploateze gaurile din mijloc . PS . Caneto, l-am vazut pe Felgueiras dand interviul parca la digi , iar din spusele si tonul lui numai motive de optimism nu sunt, iar dupa logica mea de om batran ,din corelarea ” poate conducerea vrea numai locul 4-5 ” cu ” vreau si eu sa progresez „, ar rezulta nitzica gand de plecare, nici o poza de-a lui Zoli nu ne-ar convinge ca portarul nostru a emanat optimism si multumire in cadrul interviului …

    Apreciază

  11. Excludem faptul ca a marcad dar Guima nu a facut NIMIC tot meciul ca si Dore ce-i mai useless jucatori de pe teren. Guima la ce-i aproape 2 metrii nu castiga un duel aerian? hai sa fim serios. Si poate sa imi raspunda cineva cand am marcat ultimul gol din corner? avem macar minim 5 cornere pe meci din care TOATE sunt batute dezastruos la fel si cu loviturile libere. Si poate sunt sadomasochist dar uras sa ma uit la CFR cand joaca cu mingile alea lungi de la fundasi la atacantii.

    Apreciază

      • Formula de joc este, şi ea, foarte importantă…:) Cu Ivanovski în centru e cu totul altceva! Parcă nu degeaba am tot „scuipat” aici de vreo 3 meciuri cu greşeala de a-l plasa pe Mirko pe stânga, uite că în centru ştie băiatu’, chiar dacă a ratat, a dat în bară, etc. Apoi -forţat de împrejurări- s-a dus săracu’ în stânga, dar a tras de el, a simulat, s-a apărat, a făcut un joc bun, mi-a plăcut! Bravo Mirko! Şi bravo Miri, în primul rând ţie, că ai reuşit să strângi -din nou, şi din nou…- această legiune „străină” cu cardurile goale! Apropos: s-au confirmat cam toate aşteptările/speranţele/temerile noastre: 1-un Dinamo puternic pe benzi (vezi golul şi cele două bări ale lor), 2 -o contribuţie modestă a extremelor ceferiste în apărare (în R1), 3- un Mirko mai folositor în centru decât în margine, 4-, 5-, 6-…HAI CFR!!!

        Apreciază

        • Da, Mirko a jucat unde trebuie până a ieșit Costea, s-a văzut experiența și la sfârșit, când a reușit țină mingea în față în mai multe faze. E un pic enervant tipul cu simulările, dar cred că trebuie să fie și unul ca el în lot, e util. Ceea ce mă disperă este insistența cu Christian la mijloc: ar fi fost mult mai bine cu Petrucci la mijloc și cu brazilianul în spatele vârfului, sau în banda stângă. În repriza a 2-a au fost câteva faze în care a urcat, și a reușit să creeze pericol.

          Apreciază

  12. fain Amne,…te-ai luat te bietul om.. ca o scris gresit! …buna idee.! no’ hai sa facem concurs de taieri de mot, avorturi, instalari de windows, etc…nici de gluma nu-i buna!

    Apreciază

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.