Alergie la roșu plus albastru [ASA – CFR 2-0]


Câștigi, câștigi, câștigi, câștigi, câștigi, câștigi, câștigi, pierzi… ceferist te numești! Nimic nou sub soare. În seara asta, proaspăt-instalatul Pustai a mai făcut o victimă pe banca CFR-ului, de data asta în persoana domnului Herr Miriutza. Nu l-a bătut măr, cum lăsau să se înțeleagă hahalerele de la Look TV [apropo, crăpați-ar cămilele, AP, că proastă idee ți-a venit cu acest post de televiziune la care se strigă isteric „goooooooooooooooooool” când mingea intră în poarta lui Mario!], dar l-a bătut ușor, prea lejer pentru gustul nostru. Precizez din capul și gâtul locului că nu atentez la scalpul lui Miriuță doar pentru simplul fapt că a pierdut un meci, după ce a câștigat destule altele pe care nu speram/credeam să le câștige. Nu. Mă așteptam cu jumătate de inimă strânsă la un eșec (chiar și la diferență mai mare), pentru că era un meci dificil, contra unei echipe experimentate, plină-ochi cu jucători care știu cât este ceasul și fără să se uite la el (Gabi, N’Doye, Marius Constantin, Goga, Zicu, chiar Edi). Singurul reproș pe care i l-aș face e că n-a avut curaj să-l surprindă pe proful de mate cu niște schimbări în primul 11. Pustai e viclean și te mănâncă cu fulgi cu tot – chiar și cu jucători mai slabi decât cei pe care i-a găsit la Târgu-Mureș (vezi perioada Gaz Metan) – dacă nu-l surprinzi cu absolut nimic. Ori aici a fost, zic eu, slăbiciunea lui Miriuță: o încredere prea mare într-un mecanism pe care-l cunoaște deja toată România din Liga 1. Toată lumea ne știe titularii pe de rost, toată lumea știe că aruncăm mingile luuung pe Guima și Tade (până revine Deac), toată lumea l-a cam ghicit pe Miriuță. Ne bazăm prea mult pe repriza a doua, pe schimbările făcute din mers. În seara asta nici măcar acestea nu ne-au salvat. Nu-i un dezastru, am depășit cu mult planul inițial de producție puncte, dar e timpul pentru artificii de imaginație, schimbări de tactică, infuzie de suflu proaspăt. E timpul să bată windul changeului…

***

Am așteptat cu interes meciul de la Tg.Mureș, pentru că se anunța fierbinte, aspru, disputat ardelenește și cu mulți actuali și foști ceferiști în teren. Suporteri mai mult de o grămadă veniți din Gruia, atmosferă în tribune, fără coji de banane aruncate pe teren (atenție, neardeleni, nu din cauză că ardelenii ar consuma și coaja!) și fără trimiteri de nații afară din țară. Din ce mi-au auzit urechile, singurele supărări din timpul meciului au fost pe suine, scandându-se uneori la adresa acestei specii… Nu mi-a plăcut echipamentul echipei care a avut lovitura de începere, pentru că-mi amintea de culorile oficiale ale altei echipe, pe care când mama-dracului o s-o batem?!

CFR: Miriuță – Felgueiras – Susic, Larie, Rada, Camora – Jakolis (Chanturia), Muniru (Christian), Monroy, Ivanovski – Tade, Guima (Păun).

ASA: Stăncioiu – Sepsi – Gabi Mureșan – Hora și alții (Voiculeț)… Nu-i mai amintesc, de ciudă că ne-au bătut.

Apariție surprinzătoare a lui Edi Stăncioiu în poarta mureșenilor, după un accident care se presupunea că-l va ține o vreme departe de bările porții. „Nu-i bai, el să fie sănătos!”, m-am gândit cu drag la Stăncioiu și la posibilitatea ca portarul să nu fie 100% capabil de a sări din bară în bară, că doar e încă în perioada de convalescență.

Și Edi îmi dă ceva speranțe de doi lei cinzeci încă din minutul 4, când iese aiurea pe sub/lângă o minge centrată spre Guima, dar portughezul înalt ca bradul trimite cu capul pe lângă poarta nudă. Debut de partidă încurajator, asemănător cu cel contra Universității (atunci a ratat Tade). Din păcate, știți deja cu toții că asta a fost prima și ultima ieșire penală a lui Stăncioiu în cele 93 minute de joc…

După ce l-a „mângâiat” subtil pe Guima în primele minute de joc, Gabi Mureșan îi lasă un „autograf” și firavului Monroy. Un fel de îndemn tacit: „Pe aici nu se trece, puișor, mai bine aruncă și tu mingile peste mine și Ousmane, la bătaie, dacă vrei să ai un campionat lung…”

Aitor s-a prins rapid de sugestia lui Mureșan și de cucui și a început să arunce și el mingi peste, dar nu la Guima și Tade (ca ceilalți coechipieri), ci spre Jakolis, pentru a mai schimba rutina.

Deși fără prea mare claritate, CFR a jucat cu aplomb în primele douăzeci și ceva de minute. Păcat că Tade n-a apucat să atingă mai deloc mingea, iar Guima n-a avut destulă vână și tupeu (paranteză: trebuie făcut ceva cu Guima; nu pare să aibe deplină încredere în forțele proprii, nu reușește să se relaxeze și e prea crispat). Mureșenii, care și-au cumpărat bătrâni din toate nodurile de cale ferată, s-au aprins mai greu, prin combustie internă. Au intrat rar spre deloc în careul nostru și primele semne de viață le-au dat prin șuturi de la distanță, care n-au intrat (N’Doye – 13, Goga – 21).

Noi, preocupați să pierdem mingea cam ușor, n-am mai bătut la poarta lui Stăncioiu nici măcar precum Ștefan în poartă la mumă-sa… Doar în minutul 18 am avut o jumătate de ocazie. Centrare… Sepsi respinge moale cu capul, exact ca în epoca CFR… Jakolis așteaptă inteligent fix unde trebuie… preia mingea… dar i se pune pata și trage peste poartă, ignorând așteptările lui Tade cel lung de la colțul scurt.

Muniru, care intrase cu clare sarcini defensive („Mă, Sulley, nu te mai pierde cu mingea prin atac, că te trăznesc!”) se accidentează, și-i lasă locul lui Christian, să vadă și brazilianul cât de dură e viața mijlocașilor centrali vișinii (îmbrăcați azi complet în alb) din fața cuplului G.M. – O.N’D. Muniru n-a rezistat nici măcar o jumătate de oră.

Se vede că Miriuță nu e cu ulciorul în apele lui, dar încă mai are calmul trecut în fișa postului și-și aplaudă jucătorii. A încurajare…

În minutul 34 se produce în capul lui Avram un fault în careu. Susic respinge mingea în corner [stați flexați, pe reluările Look TV cei din studio o să vadă la orice oră din zi și din noapte fault clar! crăpați-ar cămilele, AP!], iar Hora se prăbușește în careu ca o puță bleagă la intrare. Mare caracter!

Degeaba protestează clujenii, Avram nu lasă punctul de la 11 metri din brațe. Goga este cel chemat să execute. Se uită la poartă, iar apoi apleacă privirea. În acest moment, știu că va rata! Și Goga ratează! Sau apără Felgueiras, cum vreți voi! În orice caz, nu Tătărușanu. Toți sfinții și toate zeitățile par din nou cu noi. „S-a arătat dreptatea!”, cum ar zice puștii din leatul meu, dacă ar mai fi iar copii (unde sărăcie au fugit anii?!). Probabil toți frânarii se cred invincibili după această ratare monumentală, și așteaptă ca CFR să dea din nou lovitura.

Miriuță are ceva de comentat la adresa arbitrajului, fără implicarea mamelor, dar cu referiri la acuitatea vizuală. Cei doi din imaginea de mai jos schimbă priviri țanțoșe, cocoșiale, și arome de Colgate.

Zero-ul lor de pe tabelă se schimbă în unu cu două minute înainte de pauză. Hora are mingea în careu, în luptă cu fundașul nostru dreapta și unul dintre fundașii centrali. Larie are impresia că Susic are situația sub control, așa că renunță să se mai înfigă în Hora (tocmai văzuse ce ușor cade nenorocitul!). Însă Susic doarme pe el, este întors pe cealaltă parte de Hora, care trimite mingea pe lângă Felgueiras. Un gol care putea fi evitat cu ușurință, mai ales că Hora era singur împotriva tuturor, fără pic de sprijin. Dar așa e când lași garda jos pentru o clipă și te gândești mai mult la vestiar decât la joc. Un gol căzut chiar înainte de pauză și totul se schimbă. CFR nu este deloc în formă și trebuie să alerge după egalare, indiferent de formă. Pustai este mulțumit, Miriuță deja spumegă.

Chanturia în locul lui Jakolis este prima idee a lui Miriuță. Pare una bună, pentru că Chanturia intră dezinvolt și are foarte rapid un șut pe poartă, parat de Stăncioiu. Din păcate, georgianul va juca din ce în ce mai prost, transformându-se din speranță în petardă. Spre finalul jocului, orice dribling al său e blocat, iar orice centrare e jalnică. Deziluzie și Chanturia…

CFR-ul încearcă să atace în valuri. Tade devine mai vizibil, iar Guima mai invizibil. Ivanovski apare mai des în zona centrală, la limita careului, dar nu știu ce-i lipsește încă acestuia (sare? piper?), de nu reușește să condimenteze și să dea consistență atacului. Gazdele au făcut un pas înapoi, încearcă să respingă tot și să ne prindă pe contraatac. Ar fi timp destul să dăm un gol, chiar și norocos, dintr-o fază nelucrată la antrenamente. Nu cerem spectacol – n-avem vreme – vrem să dăm un gol!

Gabi Mureșan încasează un galben în minutul 54 și e nemulțumit. Îi arată lui Avram că era primul fault din acel minut…

După înlocuirea lui Guima cu Păun (noul Tiago Lopes?!), cuplul de atacanți devine Tade-Ivanovski. Tade intră la toate mingile, dă tot ce poate. Stăncioiu are parte de două coliziuni aeriane cu atacantul francez, și dacă până acum nu se plângea de dureri, acum începe sî se plângă.

Alergăm haotic după egalare. Miriuță e foarte agitat. Simte că meciul i se scurge printre degete și el se sfarmă neputincios pe margine. Nu mai depinde de el. Nu mai are schimbări, nu mai are mare lucru de făcut. Un egal norocos ar fi tare bun… Însă nici nu apucă Miriuță să se gândească mai cu drag la un egal, că N’Doye bubuie mingea de la mare distanță în vinclu și urcă scorul la 2-0. Gol fenomenal, trebuie să recunoaștem, dar tot merită să-i crape cămilele lui AP pentru modul cum urlă comentatorul LookTV!

E numai minutul 77, dar se pare că e timpul să depunem armele. Deși „orice meci durează 90 minute”, partida este deja pierdută. Mureșenii au prostul obicei de a nu încasa goluri acasă, așa că și o boabă de onoare pare utopie. Christian șutează în brațele lui Stăncioiu în minutul 90+1, dar nu se mai dă nici măcar reluarea. ASA bate CFR-ul, iar Pustai îi dă na-na la fund lui Miriuță. Până și după fluierul final N’Doye continuă să ne ascundă mingea.

Urmează alte meciuri grele, așa că n-avem timp de bocit. Ne-au bătut, asta e… Ne ridicăm și pornim din nou la muncă grea în meciul următor. De la 0-0. Hai CFR! Ar fi bine să nu uităm: suntem încă o echipă mică, ajunsă (prin muncă și cu sudoare, ce-i drept) pe un loc mare.

46 de comentarii

  1. mda…. Am fost in tara si am vazut meciul cu U. In afara galeriei frumoase nu prea am vazut mare lucru. Sa fim seriosi cu jocul si cu lotul actual nu putem visa la un loc mai bun de 3-4. Oricum clasarea e peste asteptari. Hai CFR!

    Apreciază

  2. In curtea scolii , si aveam un joc mai elaborat decat agasantul ” degajeaza mingea in careul lor, Da de pica ceva” . Ptr asa ceva Nu trebuie antrenor, doar cineva care sa scrie niste jucatori pe foaia de joc. Parca jucam „lapte-n tenisi 🙂 ” , cu jumatatea lor de teren ( a muresenilor ) , de la centrul terenului si pana l-a linia careului lor de 16 pe post de fileu. Jenant . Si ce se intampla cu pressingul, cu pasele , cu un joc cat de cat de fotbal ? Cum am zis-o inainte de meci, cum futere sa faci constructie cu Taxe si Ivanovski ? Trebuie sa fi sau retardat sau fcking chior sa nu vezi realitatea de pe teren.Ca nu-i fvcking atletism, da-i si fugi…..E FOTBAL. Idee de joc nu avem, si se pare ca si benzina domnului preparator german, care ne-a lasat in viteza, dupa cateva luni, s-a terminat.WELCOME BACK TO EARTH .

    Apreciază

  3. Tocmai ce am auzit la un post local de radio că domnul profesor Pustai a fost demis de la conducerea echipei mureșene, urmând să plece cu bagaje și discuri folk, la Dinamo. Totul pe cheltuiala Stelei, care, tremurând la vestea că Guima va fi titular meci de meci, nu se mai putea concentra la meciurile din Europa.

    Apreciază

  4. Tot la CNN fm se vorbește de o statistică (nu, nu fur pâinea nimănui), aceea a formațiilor care în aceste 10 etape au avut șansa de-a juca luni, când nici iarba dar nici avântul nu prea crește. În tabel se poate observa cu ochiul liber că Steaua, Astra, Botoșaniul și Ceahlăul nu au avut chef să se suie luni în autocar și să meargă la meci, pe când mai amărâții de la U au jucat deja mai mult de jumătate dintre partide, luni (4 în Cluj). Sunt urmați de amărâții de la Oțelul cu 5 meciuri și apoi cei de la Iași cu 4 meciuri. Superbii noștri jucători au tot 4 partide jucate luni, cele mai multe dintre primele 11 echipe ale campionatului. De 6 ori din 10 cazuri, microbiștii de pe malul Someșului au fost nevoiți să plece, luni, pe înserat, spre fumoasele lor stadioane. Desigur nici un meci nu s-a jucat luni seara pe luxoasa arenă de lângă mirosul de pișat de sub Podul Grant.

    Apreciază

  5. Așa că, pe lângă comentatori, trebuie să-i mulțumim lui AP și pentru superbele planificări ale meciurilor. Cu U am înțeles, da cu noi și cu Oțelul, ce ai, mă?

    Apreciază

  6. La meciul cu pinguinii… visam la 5 ori 6 la 0. Pana la urma a fost 1-0 cam chinuit de A1. Cu ASA speram la egal, dar la felul cum au jucat ma bucur ca nu au luat mai multe. Oricum, problema mea e…HORA! Cat a fost la CFR a dat goluri cam o data pe an, si cam la fel a facut si la ASA, insa se pare ca s-a implinit anul chiar in meciul cu CFR. De golul dat de (In)Doyitul, ce sa spun… a fost frumos! Cred ca problema noastra este A1 desi tot el ne-a dus acolo sus in frunte. Cred ca cel mai bun meci facut de CFR a fost in prima repriza a meciului cu Petrolul (pt cei ce au vazut meciul).Pressing, angajament, ocazii si gol. Asa ar trebui jucat cu orice echipa din Romania. Cred ca Steaua este singura care joaca asa si nu inteleg de ce noi nu putem. Macar sa pierdem frumos, decat fara sa tragi la poarta…

    Apreciază

  7. Am scris inca inainte de meci, ca mi-e teama de acest joc si nu atat din cauza jocului gazdelor ci din cauza faptului ca jocul nostru nu mai merge. N-am crezut in ruptul capului ca accidentarea lui Deac va conta chiar atat de mult. La Galati ati zis ca am jucat doar atat cat a trebuit, desi s-a vazut clar ca n-a fost asa,meciul din cupa nu-l punem la socoteala ca totusi,aia joaca in C,iar cu pingu ne-am aratat limitele dar am avut noroc. Astazi, cand am intalnit o echipa mai inchegata,n-a mai mers. Scriam si aseara, ca la cum arata jocul echipei, toate meciurile vor fi foarte grele, nu doar cu cateii si cu Botosaniul. Nu pot pricepe cum naiba un jucator profesionist de fotbal,platit pt asta, nu e in stare sa exerseze atat de mult la antrenamente, pana va invata sa paseze, sa suteze, sau sa centreze cat de cat. Am zis sa exerseze,desi au o varsta si un statut care presupune ca stiu deja asta. Guima, daca era fotbalist trebuia sa stie ca poarta e mai incolo, atunci cand Stancioiu a iesit aiurea si el nu trebuia decat s-o trimita usor in poarta goala. Jakolis din nou isi bate joc de cadoul facut de Sepsi si trage aiurea dintr-o pozitie excelenta. Din cele doua jumatati de ocazii,primite nu create, ar fi trebuit sa conducem macar cu un gol,pt ca in astfel de partide nu te intalnesti de prea multe ori cu astfel de situatii. Revin la Christian care a executat penibil,jenant, o lovitura libera in picioarele primului aparator. Cum sa angajezi la Opera, niste afoni si sa ai pretentii la spectacole reusite? De Susici ce ar mai fi de zis? A gresit in toate meciurile, doar ca l-a scos Mario si in meciul cu pingu si la penalty, dar sa te ridiculizeze un amarat ca Hora e jenant. Stiu ca e doar o infrangere, sunt langa echipa,dar nu ma pot abtine sa nu remarc niste lucruri cat se poate de evidente. Sper sa-i trezeasca putin aceasta infrangere si sa nu continuam in aceasta nota si in urmatoarele partide. Hai CFR!!!

    Apreciază

  8. 07, ce merite a avut Pustai, ce na-na la fund? Băăăăăăăă, a fost un blat ordinar! Mai bine-l ţineam pe Hora decât să fi dat şi 3 puncte pe lângă bani, numai ca să-l ia cineva! 🙂

    Apreciază

  9. Ousmane N’Doye: “Deşi cred că e mai bine să mă las de fotbal după golul ăsta. Sigur nu mai marchez un asemenea gol.” Sunt zile şi zile în fotbal, asta e, şi frântura asta de declaraţie dovedeşte că a fost ziua lor, nu a noastră. Putea fi bară, putea trece milimetric pe lângă, putea lufta şi să pice în cur, dar nu, i-a ieşit în aşa fel cum nu-ţi iese decât o dată în viaţă. Şi, aşa va fi şi în continuare, vor urma alte meciuri în care va fi ziua noastră şi alte meciuri în care va fi ziua adversarilor (să sperăm că maximum încă două în acest tur, ca să ne încadrăm în planul de 37 de puncte al lui Miriuţă). Am mai spus-o, această echipă şi-a depăşit condiţia, niciunul dintre noi n-ar fi crezut la începutul campionatului că vom reuşi atâtea puncte şi atâtea meciuri bune. Ieri nu s-a putut, dar să remarcăm faptul că nu a existat indolenţă, apatie printre jucători, s-a vrut, poate prea mult (bine spunea înainte de meci dan.f că „Presiunea e fantastica pe jucători si multi dintre ei sunt la prima experienta de acest gen, inclusiv antrenorul”).

    Apreciază

  10. desi dezamagit total de jocul prestat ieri, sper ca echipa sa isi revina. am avut un singur sut pe poarta, si acela in prelungiri. as fi fost multumit daca pierdeam ieri cu 4-2 dar echipa noastra ar fi jucat ceva. s-a confirmat ceea ce intuisem de mult referitor la valoarea slaba a campionatului nostru: daca joci in viteza sau iti faci echipa de veterani, cu experienta, te distrezi in acest campionat slab. nu vreau sa fac referire la echipa de pe primul loc, dar ei stiu sa joace in viteza si sa dea o centrare buna. in schimb ai nostri lovesc primul aparator, invariabil. daca si-ar propune asta nu ar reusi. antrenorul nu vede asta? iar referitor la viteza, nu trebuie marita viteza ci doar eliminati timpii morti la aut si lovituri libere. atat. e asa complicat oare? nu vreau sa cred ca antrenorul nu cunoaste aceste lucruri elementare. hai CFR!

    Apreciază

  11. Nu facem o tragedie dintr-o infrangere,- de altfel o anticipatam de acum 3 etape, dupa maniera in care (nu)jucam !-, administrata de o echipa care are un antrenor adevarat(ne-a”citit” imediat)si cu jucatori experimentati, iar unii chiar cu valoare;D-le Miriutza, cand vedem si noi, scheme de joc(ne-am saturat de heirupism si mingi bubuite in fata), un-doi-uri, combinatii( de driblinguri nici vorba cu asemenea „talente”),posesie, centrari utile,suturi de la semi-distanta,scheme tactice, finalizre, ceva fotbal(?!); marea problema care ramane si durerea care ne framanta, este ca nu se vad perspective de a iesi de graba din aceasta NEPUTINTA; nu reusim sa controlam jocul, mai nou, dupa plecarea preparatorului f. neamt, nu mai facem nici pressing, nu legam mai mult de 2 pase si pierdem orice duel cu adversarii, indiferent ca-i tehnic sau fizic?!; toti isi iau masuri suplimentare , cand se-ntalnesc cu noi si ne dejoaca usor”tactica” liniara, simplista, de aruncarea mingii in atac(„focul la ei”), pt. ca d-le A.1, jucatorii nu au fost invatati si cu alte variante de joc, nu cunosc scheme alternative, nu si-au insusit cele mai elementare tactici de a iesi din aparare cu mingea la picior, nu cunosc arma contraatacului?!; in atari conditii nu ai cum sa-ti mai SURPRINZI adversarii,sa pui stapanire pe joc si sa practici si un joc(in unele momente, la 3-0, spre exemplu) economicos-la rezultat, fara faulturi si accidentari, fara cartonase; nu sunt mari filozofii, se invata in orice Scoala de antrenori-amatori, din Germania!

    Apreciază

  12. „Din coltul Tribunei”(reflectii ne-pertinente!):Felghe-unicul capitan, jucatorul pe care se poate, mereu,conta;Susici-din nou,cel mai slab din aparare;Larie-mai ezitant ca alta data, dar peste mediocritatea echipei;Rada-surprinzator, nu a mai gafat lamentabil, a fost pe faza, a deposedat oportun;Camora-constant si destul de util;Muniru-se pare ca problema lui, cu capul in special, nu s-a rezolvat, de unde accidentarile si jocul aiurea; o prestatie modesta, dar dupa inlocuirea lui, echipa s-a „rupt”de la mijlocul terenului;Monroy-pe faza defensiva este util, dar cand are mingea nu stie ce sa faca cu ea!;Jakolis-nu are ce cauta in lotul echipei,oricum niciodata in primul”11”!;Tade-inca o dezamagire, se lupta cu „morile de vant”!;Mirko-pe”extrema”se plafoneaza, nu-i locul lui acolo!(ar fi o arma secreta, ca rezerva de varf!); Guima-nu are suflu de atacant veritabil, i se cere prea mult pt. cat poate sa deie;Christian-nu poti juca cu un astfel de brazilian, defensiv!;Chanturia-inca se cauta, nu-si gaseste locul, poate ca inca nu are suficiente relatii de joc, trebuia incercat titular!;Paun-singura rezerva care nu dezamageste, merita a fi titular!;MIRI-a fost veriga slaba!-fata de comentul anterior as mai adauga: pe langa folosirea unor jucatori pe unele posturi care nu li se potrivesc(in primul rand ca nu cunosc fisa postului si nici nu au calitatile necesare!), ma intreb daca-si studiaza cu atentie adversarii si sunt curios ce sarcini le transmite jucatorilor, ce masuri tehnico-tactice impune pt.contracararea atuurilor echipelor adverse si a anihilarii jucatorilor exponentiali(gen:N`Doye, care daca avea o „umbra”,ASA era o „prada”usoara!), ca doar la „distrugere”cred ca se pricepe?!;Hai CFR!

    Apreciază

  13. Eu spun demult ca acest Miriuta este depasit de situatie. El nu poate, si nu va putea mai mult.Omul are limite. Din pacate pt. noi el nu va reusii mai departe mare lucru, iar conducerea va realiza cat de curand acest aspect.Antrenorul este vinovat pt. jocul slab, pregatire fizica si mentala, el conduce echipa si jucatorii, si are de unde alege. Insa nu are idei si este nepregatit pt. asa echipa.

    Apreciază

  14. Am citit undeva, că şi Rada a primit galben in min.93…Nu ştiu, probabil aşa este, eu am plecat în min.90 de la stadion să evit aglomeraţia de la iesire (eram şi cu maşina). Oricum, acest presupus galben e primul luat de Rada, deci mai poate juca. Noroc că nu au luat cei aflaţi „la limită”. HAI CFR!!!

    Apreciază

    • Am ţinut aseară un live-text cu schimbările şi cu cartonaşele, dar acum văd că ţi-am trimis email-ul gol, fără să dau un c/p la document. 🙂 Oricum, mi s-a întrerupt legătura prin min. 85, n-aveam cum să-l notez pe Rada. Dar, da, a primit şi el un galben. link

      Apreciază

  15. Domnilor,ne-a dat Hora gol !!! Cu asta am terminat,nu stiu daca mai da la cineva…ne-a gasit pe noi de prostii de seviciu !!! Nu mai zic nimic…am spus totul despre jocul echipei noastre ! Hai CFR,daca se mai poate !

    Apreciază

  16. Domnilor,ne-a dat Hora gol…!!! Nu stiu daca mai da la cineva…ne-a gasit pe noi prosti de serviciu !!! Nu mai zic nimic,nu am ce ,la ce jucam ! Hai CFR daca mai poti…!!!

    Apreciază

    • Nu-i bai, mai era un sloven prin 2000 care „nu dadea goluri nici la antrenamente” dar ne-a dat 2 boabe cand ne-a fost lumea mai draga:(. In alta ordine de idei Hora tot un jucator limitat mi se pare , chiar nu mi se pare mare paguba. Singurul pe care mi l-as dori inapoi e Muri.

      Apreciază

  17. Nu-s multe de spus. Pressing a avut Tg. Muresul, la ai nostrii n-a existat, duelurile fizice le-au castigat muresenii, astfel n-am avut ocazii. Sa, ma rog, f.f. putine. Primul gol l-am primit dintr-o degajare a lui Stancioiu la care ai nostrii n-au reactionat. Al doilea gol de generic a fost pe fondul lipsei de marcaj la un suteur precum senegalezul. Pur si simplu nu-l lasi sa ajunga in pozitie de sut. Ar putea Miriuta sa refaca pressingul ucigator din trecut, pe fondul unei pregatiri fizice corespunzatoare. Jocul de pase e o realitate, dar in ultima treime se pierde usor mingea si fara pressing nu se mai recupereaza. Dorim sa vedem centrari care sa treaca de primul adversar si lovituri libere care sa treaca de zid. Oricum le multumim baietilor pentru ca s-au autodepasit si asteptam cu incredere revenirea lor.Hai CFR!

    Apreciază

  18. Pe 21 septembrie, acum fo 2 săptămâni comentam: „I-aş fi dat 9,5 lui Tade, merita cu prisosinţă, doar că din minutul 60 a rămas cam fără suflare. Oare atât au ţinut „bateriile” echipei? Dl Grahe nu mai e, oare cine face pregătirea fizică a echipei? Şi cât de bine?”. Sper să nu fi avut dreptate. Că dacă echipa şi-a terminat bateriile va fi vai de … capul nostru… Haide CFR!!! Haide nea Miri, e nevoie de „geniul matale”, dacă ai aşa ceva…

    Apreciază

  19. Pe cheferemania era simpaticul suporter Mih 9, care cerea cu insistenta ba portari, ba fundasi, ba, ” mislocasi „, ba atacanti, intr-un mod sa zicem hazliu . Ei bine, as pune pariu pe oricat, ca Mih 9 l-ar fi schimbat pe Tade, care n-a facut nimic nici cand mai avea benzina, d-apoi cand nu mai avea, cum bine spunea Nea-silica . Iar in locul lui il baga pe Petrucci, doar si orbii vedeau, ca ne trebuie un om care stie sa paseze . Miri a mai avut un astfel de jucator, pe Amauri, de care s-a descotorosit rapid ( rar cand l-a folosit, il punea sa joace extrema, desi era mijlocas ofensiv ! ) . Acum aud, ca la antrenamente Petrucci da lectii de fotbal, dar Miri il pedepseste pe motiv ca ” ar avea aere ” . La fel, pe Chanturria atat il reguleaza in timpul jocului, ca omul chiar ajunge sa joace penibil . Dar ma opresc aici, constat ca nu sunt singurul care vede limitele lui Miri, daca se vrea ceva serios in editia viitoare, ar cam trebui cautat un antrenor priceput, nu ?

    Apreciază

  20. Mai baieti,am pierdut o lupta,nu si razboiul.Era normal ca la un moment dat sa se intample,si sincer ASA-ul mi se pare o echipa buna.I-am vazut in meciul cu Concordia,au jucat excelent,elaborat cu pase pe jos etc.Acum asa este,cand nu merge jocul sarim pe antrenor,jucatori.Sa nu uitam insa ca aceiasi antrenori si jucatori au castigat 7 (sapte) meciuri la rand.Acum scartaie un pic (mai mult) jocul,dar eu sper ca sunte destul de maturi si inteligenti sa ia masurile necesare pentru a redresa corabia.Oricum nimeni dar nimeni (mai putin Caneto) nu a sperat sa fim dupa 9 etape pe locul doi dupa ovine.Referitor la Miriuta,sa asteptam sfarsitul turului sa tragem concluziile,si sa facem acest lucru luand in considerare ASTEPTARILE noastre (mai putin Caneto) la inceputul acestui campionat (Kiruj are si dovada,voturile noastre).Eu sper sa gestioneze corect acest moment si sa incepem inca o serie de 7 (sapte) meciuri castigate.Nu sunt avocatul lui Miri sau I.M. ,dar eu sincer sunt multumit de ce sa realizat pentru moment cu acesti jucatori .Si inca ceva,acum este momentul sa fim alaturi de echipa,pe siteuri si pe stadion,urmeaza un meci important cu dinamUia si ar fi foarte frumos sa umplem stadionul,acum este nevoie de noi,criticile mai pot astepta,chiar daca sunt constructive.

    Apreciază

    • Mie mi s-a parut ASA-ul destul de limitata. Unu, in repriza a doua Ndoye a fost deposedat absolut din toate directiile si din toate unghiurile posibile, din spate, din fata, lateral stanga/dreapta si asta pentru ca nu mai avea aer. Apoi Hora, nu stiu cum sa spun, orice ii, dar atacant nu. Spre sfarsitul meciului a ajuns si el in sfarsit intr-o noua pozitie de finalizare si a sutat de la mijlocul careului de 16m direct in papusoiul de pe calea clujului. La faza golului a avut noroc ca a sarit mingea peste Susici, norocul prostului. Erau buni la deposedare datorita lui Muresan in primul rand, care ii si punea pe contra-atac, dar nici Axinte ala nu e nu stiu ce fotbalist. Iar Goga sa rateze 11m… Eu cred ca Miriuta a ales in primul rand o tactica gresita, mai cred apoi ca si-a subestimat adversarul, nici nu ma gandeam ca nu o sa scoatem macar un egal pe stadionul lor. Sunt foarte curios cum va decurge meciul cu Dinamo. Are acum inca doua saptamani la dispozitie, nu mai are nici o scuza daca nu-i vedem pe Chanturia si Petrucci jucand contra cainilor.

      Apreciază

  21. De meciul asta cu ASA-ul mie imi era teama inca dinainte sa inceapa campionatul. Am spus-o si atunci si intaresc si acum cele zise in trecut; ASA-ul asta e o echipa de prima treime in Liga 1. Mai mult, acum imi e clar ca anul asta se va bate la cupele europene si inca cu succes. Nu e deloc exclus sa termine in primele 4 si sa prinda un loc de UEFA. CFR-ul nostru nu pot sa zic ca m-a dezamagit f. tare aseara. Stiam ca vom avea o partida grea, de asta mi-as fi si dorit sa ajung la Tg.Mures. Din pacate, sau mai bine zis din fericire, n-am mai ajuns. Stiam ca fostii nostri ceferisti nu sunt chiar petarde, si mai stiam ca vor juca cu o ambitie amplificata contra noastra. De asta am si pariat un 1x pe Bet, mai ales ca era o cota mare pe astea doua semne, sperand totusi sa pierd pariul si CFR-ul sa ramana in plasa 5telei. N-a fost sa fie, asta si datorita lui Miri, pt ca a ales iar tactica gresita, cu mingi aruncate pe inaltul Guima, dar fara consistenta la mijloc. E drept, a incercat sa redreseze lucrurile din mers, insa fara sa aiba castig de cauza. Ar fi trebuit ca de la bun inceput sa ii titularizeze pe Chanturia si pe Paun, dar el a gandit altfel. S-a gandit sa nu strice atmosfera din jurul echipei titularizandu-i pe cei doi in dauna celor ce au transpirat pt cele 7 victorii consecutive. Se stie ca la el prinzi cu greu un post de titular, dar odata ce ti-ai castigat prin joc acest ”drept” si dovedesti determinare in timpul celor 90 de minute (ori cate ii fi jucat), esti practic de neclintit din primul 11. Si pe undeva pare buna filozofia asta din moment ce sirul victoriilor parea sa nu se mai sfarseasca. Macar sa mai prindem inca o astfel de serie, de 7 victorii la rand si apoi sa o pierdem pe a opta. Nu cred ca s-ar supara nici un franar, cu exceptia desigur a carcotasilor de aici de pe Tribuna. 🙂 Si-a dat si Miri seama ca jocul nostru scartaie serios, totusi, de dragul mentinerii atmosferei excelente din jurul echipei a preferat sa riste cu acest joc rudimentar, fara mijloc, dar cu mingi aruncate pe varfuri (3 la numar) daca il socotim aici si pe Mirko, jucatorul din banda stanga. Dovada ca Miri a stiut de la bun inceput ca tactica aleasa de el e practic una sortita esecului e faptul ca si-a epuizat schimbarile rapid, inca de prin min 58, daca nu ma insel. A stiut iar ca risca enorm, o accidentare stupida putea aparea oricand mai ales ca Muri, N’Doye sau M. Constantin nu sunt deloc niste sfintisori si nu se sfiesc sa puna piciorul (sau cotul) la nevoie. Desi a intuit (sper) lucrul asta, Miriuta a preferat sa riste sa joace in inferioritate cateva zeci de minute, asta pt ca jocul nostru de atac scartaia serios, iar noi trebuia musai sa dam cel putin un gol. Si pana la golul formidabil inscris de Ousmane chiar am aratat acceptabil in cea de-a doua repriza. Dupa aceea insa filmul s-a rupt. In alta ordine de idei, nu stiu cum se face de mai toti jucatorii din Liga 1 isi gasesc sa dea eurogoluri tocmai cu noi, si tocmai in momente cheie ale jocurilor. In afara lui N’Doye aseara, tin minte ca si ”petarda” Voiculet ne-a ars odata, iar de C. Petre echipierul Gazului pot doar sa spun ca mi-e printre cei mai antipatici jucatori de pe la noi, si ori de cate il vad jucand, cu orice echipa, aproape ca ma enervez. Daca nu ma insel, cu Tg Muresul am mai pierdut odata cu un golazo al lui Fl. Dan inscris in Gruia pe final de meci. Ia sa mai prinda astfel de executii si cu stana ca io m-am cam saturat de astfel de goooooooooooooooooluri tocmai cu noi. Apropo, sa crape absolut toate camilele lui Arpike !!! Si sa nu uit : HAI CFR !!!

    Apreciază

    • În primul rând Gabi nu trebuia îndepărtat niciodată. Cu Monroy și cu el mijlocași defensivi altfel ar fi stat treaba. Și chiar dacă l-am fi adus când a revenit de la Tomsk, ar fi fost în osatura noii echipe (pe lângă Felgue, Rada și Tade) extrem de important în reconstrucția echipei. Revin cu o observație: cred că n-am văzut, poate cu o excepție-două (când a apărat cu brio Edy) nici o acțiune frumos construită. De la 40 de metri echipa se izbea de zid, nereușind nici măcar o combinație ca lumea, un șut de la distanță periculos, o lovitură de cap ca lumea. Atacul a fost chiar zero, din păcate. Ivanovici are scuza că e pus să joace extremă, Tade e lăsat singur pe lume, Guima habar n-are, Jakolis idem, Chanturia e neadaptat (neadăpat?), Christian nu e mijlocaș la închidere, Petrucci – lost in space, Dore-habar n-am de ce nu joacă. Nu-l individiez pe nea Măruță (cum îl striga un primat luni pe stadion), greu de tot să facă echipa, care pare chiar obosită fizic dar și psihic.

      Apreciază

      • Sa-l traficul pe Muresan e ca si cum ai construi viitorul Romaniei cu Ion Iliescu. Fiecare cu vremea lui. Cit despre indepartare, e o vorba – gura bate g..uru- jucatorul s-a indepartat singur prin anumite actiuni de sindicalist Public. Diplomatia cere de obicei o inteligenta superioara sinceritatii..

        Apreciază

        • Naiba știe Cristi. Oare n-are fi mai bine să construim viitorul țării pe Iliescu decât pe Ponta? Sau e aceeași mărie cu altă pălărie? Scuze de offtopic politic, tu m-ai provocat 🙂

          Apreciază

  22. Din pacate, vad o similitudine intre noi si S.Halep, care odata ajunsi(loc.2) aproape de culme(loc.1)am inceput sa ne panicam, sa fim „ametiti” de „inaltime”, sa ne pierdem busola, luciditate, concentrarea si determinarea, intrand intr-un blocaj fizic si psihic si asta pt. ca nu suntem pregatiti psihic, in primul rand, pt. marea performanta si nu suntem obisnuiti cu mediul stresant al „vedetelor”, care presupune infinit de multe sacrificii si suportarea unor umilinte pe care daca nu le poti accepta si-apoi rezolva rapid,risti a te bloca in propriile slabiciuni ale mecanismele noastre”perfectionate”care-si arata limitele si incapacitatea de a mai progresa!-; deocamdata, atata putem, nu suntem pregatiti pt. a tine trena marii performante; doar o conjunctura mult prea favorabila, dublata de o pregatire excelenta si de multa sansa ne mai poate mentine pe podium, pana la finele sezonului!; a fost o frumoasa aventura spre varful piramidei si o ipotetica speranta de preamarire, care s-a estompat, din pacate, odata cu epuizarea fizica a jucatorilor(jucatoarei) si a atingerii limitelor tehnico-tactice ale antrenorului; pt. a reusi in continuare un salt valoric, ne trebuiesc improspatate „resursele” si”combustibilul”, precum si schimbarea calitativa a componentelor tehnice!; problema de fond este sa iesim din acest blocaj tehnico-tactic si sa continuam”muncitoreste”si cu profesionalism munca „de jos”, pt. a ne putea mentine, macar, pozitia dobandita,evitand astfel orice tendinte de „alunecare”, spre zona nisipurilor miscatoare!Hai CFR!

    Apreciază

  23. Locul e foarte bun. Fata de asteptari. Fata de lipsurile din jocul echipei. Pe scurt:
    1. Jocul e construit pe varfuri de forta (Tade, Guima, Dore) dar dupa accidentarea lui Deac nu are cine le furniza mingi utile.
    2. Extremele nu centreaza bine, nu-si scot adversari din joc prin viteza sau dribling. Nici fundasii laterali nu urca suficient sau nu centreaza util.
    3. Mijlocasii centrali sunt box-to-box, nu sunt redutabili nici defensiv, nici ofensiv.
    4. Nu avem suteuri de la distanta, iar jocul combinativ sufera.
    5. Atuul fizic s-a dus, iar forta presingului s-a stins.
    6. Nu exista un plan B ca tactica de joc. Christian e folosit pe pozitie nepotrivita, Petrucci e abia a 4 solutie intre mijlocasi centrali. Ivanovski e nepotrivit folosit ca aripa stanga.
    7. Fundasii au ajuns la limita suspendarii, iar solutiile de rezerva par mult inferioare.
    Pauza e binevenita, sper ca herr Miri sa gaseasca solutii, sper sa fi invatat din erorile tactice si din cele de alegere a titularilor si mai ales a pozitionarii acestora in teren.

    Apreciază

    • Corect punctat, Ulise. Restul e melodramă. Ăştia suntem, să ne bucurăm că suntem (deocamdată) cu mult peste aşteptări. Trebuie inventat neapărat un plan B (dacă chiar nu a existat), eventual şi un C, soluţii există pentru ambele. Dar despre asta mai vorbim. HAI CFR!!!

      Apreciază

    • Ca sa invete ceva din erorile tactice facute, mai intai trebuie sa si le asume, ori Miriuta nu pare genul… Unii cred ca le stiu pe toate 🙂

      Apreciază

  24. Nu pricep de ce e obosit un fotbalist care joaca 1 (un!!!!!!!) meci pe saptamana, adica 90 de minute pe saptamana. Cei din Anglia, etc, sau echipele din cupele europene, care joaca regulat 2 meciuri pe saptamana ce zic oare? Sau celelalte profesii in care se lucreaza cel putin 8 ore zilnic ce zic oare? La banii pe care-i primesc, din punctul meu de vedere ar trebui sa fuga de sa manance pamantul la fiecare meci. A, antrenamentele… cat dureaza zilnic, sa fim seriosi. Lipsa pressingului pe fond de oboseala e inacceptabila pentru mine. Pe antrenor il admir pentru eficienta lui. Totusi as vrea sa-i soptesc ca se va trezi in curand fara jucatori de valoare pe care nu-i foloseste sau doar foarte rar si putin. Doctorul are acest obicei de a se descotorosi de acei jucatori. Sa nu zica apoi ca nu are lot pentru obiectiv…

    Apreciază

    • N-aş crede că Miriuţă s-a referit la o oboseală fizică, ci la una mentală. Jucătorii s-au autodepăşit pentru şirul de victorii obţinute, este absolut normal ca la un moment dat să apară un recul, o oboseală psihică care împiedică concentrarea pentru un meci. Nimeni nu se poate autodepăşi nici în munca de 8 ore în continuu şi zi de zi. Şi nici în Anglia diferenţa într-un meci dintre două echipe nu este făcută întotdeauna de valoare, pierd şi ăia mai buni, tocmai pentru că sunt prinşi de adversari într-un inevitabil moment de relaxare, adică exact oboseala de care a pomenit Miriuţă.

      Apreciază

      • Ai dreptate (…:)), e vorba -aproape exlusiv- de oboseală mentală. Nu-i cazul să dramatizăm situaţia, majoritatea jucătorilor şi-aşa nu au fost obişnuiţi cu acest ritm nebun, la care s-a adăugat presiunea locului 1. Asta nu înseamnă că nu s-au făcut şi greşeli, mental-nemental, aşezarea a fost proastă la MS (şi „în formă continuată”, putem spune), au fost şi alte detalii. Nu strică să mai vorbim despre ele, chiar dacă titlul generic este -cum ai spus şi tu- oboseala mentală. HAI CFR!!!

        Apreciază

  25. NOTAREA s-a încheiat, tabelele sunt reactualizate (le găsiţi la „Sondajele lui Kiruj”). Au notat 25 de „profesori” exigenţi şi cam severi, media echipei fiind de 5.3 (Miri având 4.0, oarecum „meritat”). Media maximă o are din nou Felghe (7.7), iar cea minimă e adjudecată de 2 „candidaţi”: Susici şi Ivanovsky, fiecare cu 4.4. HAI CFR!!!

    Apreciază

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.