Locomotiva teroristă


… M.Sandu: „Mitică, vezi şi tu locomotiva aia care se îndreaptă spre noi?”

… Dragomir: „Nu te ambala, Mirceo, n-are cărbune cât să ajungă la acest nivel…”

      Fragmentul de mai sus este – desigur – unul inventat (sau nu?), dar un lucru este cert: din 2004 încoace locomotiva CFR-ului a început să urce în clasamentul Ligii 1. Primul atac „terorist” reuşit îl consemnăm în vara lu’ 2008, când un edificiu fotbalistic robust, aparent indestructibil, este pus la pământ, spre stupecţia „oamenilor de/din forbal”, cu toţii „oameni de bine”… 🙂 În ediţiile următoare mai consemnăm nişte „şarje” la fel de reuşite, având un efect „9/11” asupra „gemenilor” fotbalistice dâmboviţene (FRF+LPF), dar nu numai…

      Au urmat, logic, retrageri strategice din prim-plan, adunarea forţelor, refacerea stocului de „cărbune”, dacă vreţi… Aşa s-a inventat balada anilor pari şi impari, şi alte balade contemporane, urbane, unele mai proaste decât cealalte…

      Să lăsăm baladele (că ele au tangenţă cu mioare, şi poate ne va ataca o letargie prelungită, o stare accentuată de disconfort), să revenim în prezent. Şi ce face un tribunist adevărat, după şase victorii la rând în Liga 1 ale echipei favorite? Aţi ghicit, face o statistică, spre disperarea celorlalţi… 🙂

      Am promis o statistică comparativă a primelor 10 etape din cele 11 ediţii de după revenire în „A”, dar vă spun sincer, n-am mai avut răbdare, şi – în plus – s-ar putea ca anumiţi indicatori să nu mai fie la fel de atractivi după etapa a 10-a… 🙂

      Iată, aşadar, statistica „9/11”, comparaţia primelor 9 etape din cele 11 ediţii din era „New-CFR”:

  11editii_v3

  OBSERVAŢII:

 1. Dintre cei şapte indicatori „colorabili”, 5 au valoarea cea mai bună în această ediţie de campionat (nr.victorii, puncte, goluri primite, golaveraj şi nr jucători folosiţi).
 2. Cei doi indicatori „maximalizaţi” în alte ediţii sunt: 1 – nr.înfrângeri (0, în ediţia 2007/2008, aia cu primul titlu), şi 2 – goluri marcate (21, în ediţia 2006/2007).
 3. Cea mai proastă ediţie (cu cele mai multe „cartonaşe roşii”) este – evident – 2010/2011, cu 6 indicatori „minimalizaţi”; atunci, doar la „nr.goluri marcate” am stat mai prost în ediţia 2013/2014 (8 goluri doar).
 4. Evident, vorbim în toate ediţiile de primele 9 etape, dacă a uitat cineva… 🙂

      Buuuun… Acum, „ajunşi” în prezent, să vedem cum stăm cu notele de după meciul cu „U”, şi alte „delicatese” ale actualei ediţii de campionat:

NOTE9_V2

OBSERVAŢII:

 • La notarea jucătorilor (de după derby) au participat 42 de tribunişti, media echipei fiind 6.9, iar Miriuţă având media 7.1. Nota maximă o are (ca de atâtea ori) Felghe (9.1, bravo Mario!), iar cea minimă o găsim în dreptul lui Muniru (6.0, în cădere de formă evidentă, Costea scăpând şi de această dată, mai ales că nici n-a jucat…).
 • La nivelul general (per cele 9 etape), media cea mai mare o are Tade (7.8), urmat de Felghe (7.7), Deac şi Camora (7.6). Media cea mai scăzută o au Jazvici (4.6) şi – surprinzător – Negruţ (5.1, el neavând şansa să prindă seria magică de 6 victorii la rând).
 • Interesant mai este și faptul că cei 5 din spate (Felghe+cei 4 fundaşi) au jucat toate minutele!
 • S-au folosit doar 18 jucători în cele 9 etape, de departe cea mai mică cifră de-a lungul celor 11 ediţii din era „New-CFR”.
 • Intrând în „Sondajele lui Kiruj” (spotlight), la „link01” aveţi date suplimentare privind ediţia actuală, iar la „link05” aveţi un istoric al datelor statistice în cele 11 ediţii de „New-CFR”.

      Ce va fi mai departe? Greu de spus… Vom deveni „agentul 7-0-0” la sfârşitul meciului de luni de la „Murăş”? Şi mai greu de spus… Să sperăm, că doar speranţa moare ultima… Continuarea o ştiţi, nu o mai spun, că gândul ne va duce la alte balade, la alte mioare…

HAI CFR!!!

36 de comentarii

 1. Mda,cam marinimoasa galeria”pontatorilor” la acest meci cu U.Jocul cred ca a fost sub notele primite.Na da sentimentalismul na,bat-o vina.Kiruj,eu as nota si galeria,care de aceasta data merita cel putin un 8.Au fost la inaltime baietii/fetele.Daca pastram aceasta linie a indicatorilor,cred ca vom depasi obiectivul propus la inceput de campionat ,adica locurile 1-5.Hai CFR.PS chiar daca o sa-mi para rau imi doresc sa batem murasul lui Silica(scuze silica).Noi avem nevoie mai mare de puncte ca si ei.:-)

  Apreciază

  • Din contră, Luis, eu cred că notele reflectă destul de fidel evoluţia jucătorilor. Nu uita, s-a jucat în condiţii „speciale”…Silică nu se va supăra, stai liniştit, el avea ce avea cu ASA-ul adevărat, ăla din anii 70…HAI CFR!!!

   Apreciază

   • Poate am fost eu un pic mai exigent.Totusi,cred ca dorinta de a invinge a pus amprenta pe jocul nostru.Am vorbit cu cineva inainte de meci (apropiat,foarte apropiat echipei) si a spus ca s-a lucrat toata saptamana la motivarea jucatorilor,poate un pic prea mult.

    Apreciază

    • În mod cert s-a lucrat imens la motivare (poate chiar în detrimentul factorilor sportivi). S-a văzut asta după golul lui Lopez, a fost o descătuşare şi la nivelul conducerii, a staff-ului, a jucătorilor, mai ceva ca după Manchester…Şi e foarte bine că aşa a fost, mai e nevoie şi de astfel de momente, contează enorm la capitolul „coeziune”. HAI CFR!!!

     Apreciază

    • Mi-a placut in mod deosebit finalul partidei, cand ambele echipe au incercat sa dea lovitura de gratie, energizate parca de tribune. Am scris eu inainte de meci ca le dam 4-0, dar mai mult ca sa vina ceferistii pe stadion. A fost un meci frumos, un derby adevarat, pe care bine ca l-am castigat noi 🙂

     Apreciază

    • Aşa e, prietene…Am rupt 2 ore din viaţa mea pentru un scop „nobil”, mâine mă duc la 5 la serviciu (ca Luis), şi recuperez. Mizda păsii, gol să iasă…:) Alo, Silică, ne auzi? Te vom găsi noi luni, stai liniştit…:) HAI CFR!!!

     Apreciază

     • Da, vă aud şi vă citesc. N-am prea scris nica de starea mea de sănătate, dar dacă-mi va permite voi merge la meci. Doar că nu am idee cum să stau între voi, frânarii, dar până atunci sper că mă voi lămuri, presupun că n-oi fi singurul din Murăş în această situaţie.

      Apreciază

      • Uite, Silică, una din soluţii: ne prezentăm cu nişte fulare ale „armatei”…:) Mă rog, sunt şi alte soluţii…Îţi doresc multă sănătate, sper să nu fie nimic grav. Apropo: bun inventarul mall-urilor, problema e că Mme le cunoaşte pe toate (cu casieriţă cu tot), dar tot speră…HAI CFR!!!

       Apreciază

      • Mulţam Kiruje, problema e cu bătrâneţile mele, picioarele ar vrea să mă cam lase. Deocamdată rezist fără operaţie (cică aş avea nevoie de proteze la ambele şolduri şi nu numai), doar că plătesc din greu orice km făcut. Kulmea, îmi plăceau plimbările lungi, uneori ajungeam acasă de la serviciu ocolind tot oraşul, pe jos biensur…

       Apreciază

  • Păi şi ce bei, pardon, ce vrei, prietene? Să trec acolo „nr. poziţii” ca să ne ducă gândul la 69, etc.? Să ne scaneze de-acum încolo şi „Plaiul cu boi”, asta vrei? HAI CFR!!!

   Apreciază

 2. Articolul,ca de obicei,OK!; am sa revin la el; Problema nu este ca MIRI n-ar fi corect, ci faptul ca nu incearca, ca macar in anumite meciuri, cand jocul nu merge, sa schimbe atat tactica de joc, cat si pe unii jucatori si pozitionarea acestora, in functie de adversar, de joc si conditia fizica, pt. ca este f. vizibil ca ni se cam termina”carbunii”; nu putem juca la infinit „rudimentar”, din”vana” cu mingi aruncate pe varfuri, fara o sustinere reala si o implicare directa,mai mare a celor 3 de la mijloc(Jakolis,Guima,Mirko-care au dorinta, dar sunt fara putirinta, sau nu acolo le este locul!); stilul(nemtesc) de lupta,cu angajament fizic, disciplinat si riguros cu pressing este OK si nu trebuie renuntat la el!;numai ca jocul in ansamblu, dar mai ales al unora (Costea,Muniru,Jakolis,Guima) a-nceput sa scartaie,din ce in ce mai des,iar adversarii au reusit sa ne”citeasca”(doar nici nu era greu!); acest stil de joc LINIAR,fara consistenta,fara posesie, ajunge falimentar si ni se va-nfunda,din pacate, cu echipe retrogradabile, cu care Steoaia face „cosaveraj”; de aceea cred in dedublarea stilului, in care sa apara posesia, progresia (din aparare spre atac), consistenta in joc; acestea ar putea fi realizate de jucatori cu mai multe calitati, precum Chanturia,Petrucci,Tade sau Paun(toti sunt apti fizic!)in „spatele”lui Feri Dore; aceasta combinatie tehnico-tactica(varianta), ar fi mult mai greu de contracarat si mi se pare ar fi o solutie mult mai eficienta si de durata(!)

  Apreciază

 3. Io stiu ca votul e vot si nah fiind democratic fiecare dupa cum il duce mana,mintea sau gandirea dar ca la media notelor Monroy sa fie egal cu Muniru iar Tiago peste Rada…Hummmm ceva nu pusca…:)

  Apreciază

  • La Muniru si Monroy sunt de acord cu tine, am si votat in consecinta, dar la Tiago trebuie sa intelegi ca s-a votat cu sufletul si emulatia din final,”provocata” de el si-a spus cuvantul.

   Apreciază

  • Da, interesantă observaţia cu M&M…În primele meciuri Muniru a avut o evoluţie superioară lui Monroy, dar de vreo 3 meciuri observăm că Monroy are aproape o notă în plus faţă de Sulley…Sunt şi vreo două meciuri unde au primit note aprox. egale. Ideal ar fi să primească meci de meci cam aceaşi notă. Şi asta arată că -în ciuda seriei minunate- ceva scârţâie, totuşi, acolo. Pe termen scurt, îl văd „disponibilizat” pe Sulley, va intra fie Christian, fie Petrucci. Ideal ar fi Petrucii cu Monroy, iar Christian mai sus un pic, la creaţie. Mai vedem. HAI CFR!!!

   Apreciază

 4. @Kiruj, tot respectul pt priceperea si timpul dedicat Tribunei. Ma bucur ca vei merge la Mures, eu intrebam pe cei din zona Cj, in ideea in care ne-am combina de o masina,doua. @Silica, sa-ti dea Domnul sanatate! Un bun amic al meu s-a operat de aceeasi problema prin februarie-martie la Ortopedie in Cj si deja de vreo luna-doua vine la cate o partida de dublu la tenis de camp si are 55. Asa ca daca va fi cazul nu-ti fie teama, nu sta pe ganduri. Hai CFR!!!

  Apreciază

 5. „nea”_Silica_Mures(sunt cu cel putin 4ani mai in varsta!);un unchi de-al meu(a murit la 78 de ani), pe la 60 de ani n-a mai putut umbla,decat sprijinit-a avut probleme la solduri, mai apoi cocxatroza, probleme mari de coloana- si intrebat, doctorul cum de i s-a putut intampla asa ceva, unuia care facea zilnic, cel putin 10km. cu bicicleta(?), ne-a dat un prim raspuns: daca nu facea aceasta miscare, i se agrava si accelera problemele si le-ar fi avut cu mult timp mai repede, pt. ca osatura lui ducea mare lipsa de minerale, iar cele ingurgitate pt. echilibru, nu le putea asimila pe toate; departe de mine gandul sa se creada cumva ca sunt cinic, nici pe departe si eu am probleme osoase; am dorit sa scot in evidenta ca miscarea, isi are meritele si binecuvantarea ei!; si eu urmez sfaturile unui kinetoterapeut si fac zilnic sport;nu cobor dimineata din pat pana nu-mi fac exercitiile de incalzire a coloanei,a genunchilor, a muschilor, cartilajelor, incheieturilor, etc.;Multa sanatate iti doresc!

  Apreciază

 6. @Silica: dacă vrei, te iau cu maşina, şi te şi duc acasă după meci, nu e nicio problemă. Apropo: problema ta are -cumva- legătură şi cu greutatea? Nu de alta, dar ceva similar am avut şi eu acu 2 ani, doftorii mi-au zis că la 107 kile (cât aveam atunci) nu e bine să forţez foarte tare şoldurile cu 1-2 meciuri de fotbal (şi hochei) pe săptămână. Să aleg, adică: mişcarea, sau greutatea. Am ales mişcarea, am dat jos vreo 18 kile (anul trecut prin mai am ajuns chiar la 88 de kg, acum am mai pus din nou vreo 3-4 pe mine), şi am fost cel mai fericit om de pe planetă: puteam juca din nou fotbal „de calitate”, puteam (şi pot şi acum) să alerg, iar durerea la şold a dispărut. Mă rog, sunt cazuri şi cazuri, nu mă pot pronunţa. Important e să te refaci, îţi doresc sincer acest lucru. Dacă ai nevoie de o „reţetă magică” de slăbire (Montignac), mă găseşti, e o metodă care-ţi permite cam aceaşi „cantitate” de mâncare (inclusiv carne, din belşug), dar cu nişte restricţii. Dar, repet, poate problema ta vine nu din cauza greutăţii. HAI CFR!!!

  Apreciază

 7. Mulţumesc mult băieţi! Nu e problemă legată de greutate, „componentele” pur şi simplu s-au tocit, pare-se. Presupun că şi diabetul are treabă cu asta… Ştiu că mişcarea e importantă, din păcate sunt prea static, dar de o jumătate de an fac gimnastică medicală, pare că foloseşte. Mulţumesc Kiruje, eşti un gentleman, am mai spus-o. Ajung eu cumva la stadion, dacă nu altfel, cu taxiul. Te felicit că ai reuşit să dai jos atâta, nu-i puţin lucru. Bravo!

  Apreciază

Lasă un comentariu

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.