Cum am jucat 93 minute cu un gol în minus [CFR – „U” Cluj 1-0]


Peluza Vișinie susține echipa CFR Cluj: Miriuță – Felgueiras (cpt. general) – Susic, Larie, Rada, Camora – Jakolis (T.Lopes), Muniru (Christian), Monroy, Ivanovski – Guima (Dore), Tade.

O parte din tribuna II susține echipa „U” Cluj: Ogăraru – Veselovski – Ciupe, Skvorci, Ninu, Muşat – Bucşa, Lungu  – Paulinho, Cristocea, Viveiros – Mengolo. Conform indicațiilor, suporterii Universității au venit cu toții îmbrăcați în negru. Cine n-a avut negru, a venit echipat în alte culori.

La mijlocul terenului, arbitrul Găman își ascute fluierul și își lustruiește cartonașele. Va avea mare nevoie de ele…

În ultimele secunde de pace, Guima îl roagă pe Tade să-l lase și pe el să dea măcar un gol, că are multe rude și prieteni, atât în tribune cât și la TV. Altruist, Tade îi lasă golurile 5 și 6. Guima promite că dă berile 1, 2 și 3.

Minutul 3. Nici nu se încălzește bine apărarea oaspeților, că Tade trece ca fulgerul pe lângă penultimul adversar, dar ultimul adversar (Veselovski) reușește să pareze. Ne pregătim degetele de la mâini și de la picioare pentru a număra golurile.

Dând dovadă de lipsă crasă de respect, ceferiștii întorc spatele propriei galerii și se duc în haită peste careul advers. Numai Felgueiras rămâne aproape de peluza noastră, să le țină de urât fanilor.

Minutul 7. Ivanovski pătrunde spre colțul careului mic, centrează drept în mâna stângă a lui Ciupe, dar arbitrul zâmbește fermecător și nu dă nimic interesant de la 11 metri.

Supărat pe insistența lui Mirko, Ciupe începe să cosească cu sârg tot ce intră în raza sa de acțiune (Ivanovski, Guima și alții). Lucrează spornic și eficient, scăpând fără galben în prima repriză.

După primele 15 minute destul de promițătoare, imaginația ceferiștilor parcă se stinge. Ori jucătorii nu au răbdare până bagă – prima dată – mingea în poartă, ori aleg o tactică falimentară. Toate mingile zboară spre vârfuri, sărind peste mijlocașii centrali și ignorând învăluirile pe flancuri. Însă atacanții noștri de forță nu răzbesc în lupta unu la unu. Guima trimite o minge peste poartă, dar apoi nu prea mai contează, Tade pare ușor defazat și rareori ajunge în poziții periculoase. Jakolis e subțirel, aproape invizibil, iar Ivanovski se bagă ca taurul cu mingea în adversar și uită că are coechipieri. Susic joacă foarte retras (nici nu prea e nevoie de el pe stânga, parte pe care se atacă rar), în timp ce omologul său de pe partea opusă, Camora, e într-o zi bună, plin de energie.

Minutul 19 trece aproape neobservat. Mengolo îl faultează pe Camora și arbitrul bagă mâna după cartonaș. Un fleac, o ciuruială moderată…

Minutul 32. Nu știm exact cât fotbal cunoaște, dar atacantul Universității ne arată că cel puțin are viteză. Susic bâlbâie mingea, Mengolo inteceptează, țâșnește spre poarta noastră și-l forțează pe Felgueiras să respingă. Noi ne-am cam înmuiat, în timp ce oaspeții mușcă. Nu-i bine!

Minutul 34. Mengolo forțează o pătrundere printr-un buchet de ceferiști, decis să se trântească în careu. Reușește să treacă, se trântește, încasează al doilea galben, apoi vede un roșu și pleacă spre vestiare, curios să verifice dacă toaletele au fost sau nu sparte și de data asta. Roșu vede și „școala olandeză” în fața ochilor…

Se pare că e timpul să curgă golurile. Tribuna Vișinie freamătă în așteptare. Însă băieții lui Miriuță au alte idei, nu foarte grozave. Până la pauză, ceferiștii nu reușesc să-și dea seama care este omul lor în plus, pentru că joacă cu câțiva jucători în minus. Miri nu pare foarte mulțumit de scor și de joc când se îndreaptă spre vestiar să le dea omorul. Bine măcar că Mario n-a rămas spectator la bolta lui Ciupe de la nu știu câți kilometri de poartă. Numai 0-1 la pauză ne lipsea.

Guima schimbat cu Dore, iar Muniru cu Christian. Astea-s ideile care-i vin lui Miriuță la pauză. Cei doi vor aduce un plus în joc, fără să reușească însă să fie decisivi, spărgători de gheață. Adică exact ce lipsea CFR-ului.

Minutele 47 și 54. Dore lovește mingea cu capul, dar nu reușește în niciuna dintre faze să lase poarta adversă borțoasă.

CFR domină, dar nu pare să dețină suficiente scule fotbalistice cu care să deschidă lacătul studenților. Mă gândesc la Culio, zidarul, și regret că n-avem vreun lăcătuș în lot. Timpul trece, leafa probabil și ea (dacă nu mai sunt restanțe), noi începem să ronțăim răbdări prăjite. Meciul nu-i ca scenariul nostru optimist.

Minutul 71. Continuă atacurile neinspirate. Șut al lui Susic…

Minutul 74. Felgueiras mai scoate un șut sănătos, al lui Achim, și noi continuăm să ne punem întrebări. Ce se întâmplă pe teren? Unde-i omul nostru în plus și unde-i omul lor în minus?

Minutul 80. Nici Larie nu nimerește poarta lui Veselovski, dar măcar el e fundaș, are altă fișă a postului. Ce fac atacanții?!

Minutul 85. Un șut al lui Viveiros care ne trece prin șira spinării. Felguieras e însă magnific, scoate și mingea și mortul din casă.

Suporterii din vale simt „victoria” egalului aproape și se agită excitați în sectorul lor, așteptând să juiseze după fluierul final. Mie-mi vine să-l scalpez pe Miriuță, care nu știu la ce sărăcie l-a mai băgat și pe Tiago Lopes în locul lui Jakolis în repriza a doua!

Studenții țin cu dinții și cu mâinile de rezultat…

Prelungiri. Dezamăgirea șuieră prin Gruia. La fel și frustrarea. Cum naiba nu-i poți bate cu un om în plus timp de o oră?! Ba mai ai și emoții la propria poartă.

Minutul 90+4. O ultimă minge aruncată în nenorocitul de careu advers. Oaspeții se bâlbâie, ai noștri parcă se sperie de minge. Sunt câteva fracțiuni de secundă în care jocul parcă s-a oprit, nimeni și nimic nu mai mișcă. Apoi apar vreo două picioare vișinii disperate și cel puțin unul dintre ele trimite mingea în poartă! Cel care se bucură la maxim e Tiago Lopes (inspirat trimis în teren de Miri!). Portughezul face o tură de cartier, cu pumnul ridicat, a victorie, înainte să se lase linșat de bucurie de cei de pe banca tehnică.

Veselovski le aruncă apă de băut suporterilor ceferiști, răgușiți de atâta urlat GOOOOOOOOOOOOOL!!!!

Ogăraru e împietrit, fără să-i fi făcut cineva statuie, în timp ce sobra „școală germană” a luat-o razna.

Meciul se termină cu victoria CFR-ului din Gruia și toată lumea e fericită, cu excepția celor care sunt negri la veșminte și de supărare. Nu-i de mirare, au jucat mult peste așteptări. Deși Miriuță a rata un obiectiv în această seară (locul 1 în Liga 1), nimeni nu-i cere demisia. Singura dojeneală care i se poate face este că nu l-a băgat mai repede pe Tiago Lopes. Dar o să trecem și peste asta, nu-i așa?

78 de comentarii

  1. Sa va spun cum am trait eu golul. Minutul 94. Din partea de sus a sectorului 41, Cipri, in carje da sa coborare spre tunel. Cativa din 42 il aplaudam, o voce de langa mine ii striga: „Cipri, trebuia sa intri sa joci si intr-un picior”… Apoi… Fericire pura.

    Apreciază

  2. ah fotbalul 🙂 BRAVO intregii echipe, peluzei visinii si tuturor suporterilor ceferisti. la mai mare, dragilor! hai CFR!!! P.S: felicitari pt cronica, domnule 07, frumos, frumos! 🙂

    Apreciază

  3. După 94 de min. Am rămas fără unghiile de la mâini și picioare. E naspa rău să urmărești meciurile CFR-ului din fața televizorului, din tribună rămâneam cel puțin cu unghiile intacte. Gestul lui Veselovski…… jegos. Gestul lui Ogaru’….. jegos.

    Apreciază

  4. Trebuie sa recunosc, galeria lui u a cantat frumos, in momentele in care nu ne injurau pareau chiar niste oameni. Golul l-am vazut acasa la tv, dupa cateva reluari tot nu am inteles exact ce si cum …

    Apreciază

    • Subscriu si eu la cele scrise de tine, referitor la momentele in care galeria lor a cantat frumos, mai ales ca erau in galerie copiii unor prieteni, de 16-17 ani,care din pacate tin cu u. Insa multi dintre acei suporteri nu au nici o treaba cu fotbalul, cu educatia si cu bunul simt, principala lor preocupare fiind injuratul echipei CFR,, distrugerea, vandalizarea, intr-un spirit de turma condusa de niste babuini.

      Apreciază

  5. Superb articol! Her Miri a ramas corijent la tactica in acest meci. Echipa pare mai dezordonata, nu mai vad acel presing ucigator. Iar jocul combinativ straluceste prin absenta. Nu avem suteuri de la distanta, putine centrari utile, fazele fixe tratate mult prea lejer. Noroc cu SuperMario, alminteri vorbeam de o infrangere rusinoasa!
    Her Miri trebuie sa faca corectiile necesare, altfel vom pierde curand puncte, multe puncte. Probabil echipa are si o problema psihica, nu sunt obisnuiti multi dintre ei sa fie atat de sus in clasament. E greu sa joci ca favorit; deja suntem luati in serios de competitori. I-am adormit cu reconstructia, dar acum sunt focusati pe noi. Sa vedem cum reusim sa gestionam succesele; aici va fi testul acestei echipe si al acestui antrenor.

    Apreciază

  6. u a jucat peste asteptari, CFR sub asteptari lipsa de mijloc fantezist si rupator de ritm. 94 gol hai CFR!!! trebe imbunatatit jocul cu echipele mai micute.Hai CFR.loc 1.

    Apreciază

  7. Lungul nasului, nu-i așa. Echipa e încă în reconstrucție, mai ales la faza de… construcție. Și într-o cădere de formă (mai ales fizică): nu prea am fost în stare să dominăm fizic adversarul, nici când juca în inferioritate. Ne-am chiniuit teribil în ultimele două etape cu două retrogradante, Dar s-a întors cumva norocul de la meciul cu Steaua, și Miriuță a tras lozul câștigător, pentru că dacă se închiea remiză, îl decapitam acum pentru introducerea lui Lopez. Totuși, de când și-a câștigat chelul dreptul la răbdarea (victoria cu Astra), îl folosește din greu. Sper să intre cât de curând Petrucci și Chanturia, poate vine și suedezul: ne trebuie musai calitate individuală pentru meciurile de acest gen. Și cu cât ne înfigem mai tare în vârful clasamentului, cu atât mai dese vor fi meciurile în care adversarii bagă autobaza.

    Apreciază

  8. Atat de mult am suferit 93 de minute in tribune, pe cat de mare mi-a fost asteptarea unei noi victorii in fata gUnoierilor. Si pe cat de lunga a fost asteptarea, pe atat de dulce victoria, obtinuta in ultimul minut. Pe viitor insa, daca nu se schimba ceva in jocul echipei si daca noii veniti nu aduc un plus de calitate individuala, vom pierde puncte, pentru ca ne asteapta meciuri cu echipe care se vor apara ca si adversarii de aseara. Urmeaza o deplasare mai dificila la Mures, apoi dupa binevenita pauza pt meciurile nationalei, ii asteptam pe catei in Gruia. In ciuda chinului de aseara, echipa merita felicitari pt felul in care a luptat si a sperat pana la sfarsit. impreuna cu galeria si toti suporterii care au fost la inaltime! Hai CFR!!!

    Apreciază

  9. „Din coltul Tribunei”(reflectii ne-pertinente!):A fost un scenariu de Hitchcock!; Felicitari si multumiri ECHIPEI, pt. imensa bucurie,din final! Felghe-pardon”SUPER Mario”-cel mai bun de pe teren;Susici-se pare ca are”nevoie” de concurenta,inconstant, adeseori depasit;Larie-in nota obisnuita, destul de bun;Rada-mai util, dar tot precipitat; Camora-isi face datoria, nu exceleaza, dar e constant;Sulley-este in mare scadere de forma,mediocru, un penibil servant!; Monroy- bunicel,un jucator de echipa,dar cu un potential fizic scazut;Jakolis-inexistent, ineficient(sa-l pregateasca cineva pt. acest post) sa stea lipit de tusa si sa-si imbunatateasca centrarile, ca de combinatii si infiltrari nici pomeneala!; Tade-nu i-a iesit nimic, a ratat, incredibil, doua imense situatii de gol, care puteau sa ne coste scump!;Mirko-e clar ca nu se pricepe pe acest post, nici el nu stie sa stea in teren, este individualist, nu intra la combinatii, de centrari nici nu poate fi vorba!;Guima-imobil, mai mereu in contra-timp,slabut randament; Christian-peste cel inlocuit,dar faza defensiva nu o pricepe!;T.Lopes-si el peste titular, cel putin la daruire si efort, un mare plus, pt. gol;T.Dore-si el a fost mai bun decat titularul, pacat ca inca, nu are forta, sa duca un meci intreg!;MIRI-a pierdut duelul tactic, s-a scos cu schimbarile inspirate;are de munca la MENTALUL jucatorilor, la”reincarcarea”bateriilor si a revigorarii conditiei fizice;s-a observat in reprizele secunde din ultimele trei meciuri, ca nu mai putem face pressing, alergam haotic, nu suntem in stare sa mai facem MARCAJ, si DUBLAJ(!?); Centralul-un mediocru; trebuia sa-i acorde acestui cotonogar-Ciupe(13), vreo 4 cartonase galbene!; Un bravo suporterilor nostrii!;Hai CFR!

    Apreciază

  10. Din acest moment ne asteapta meciuri cu adversari cu fundul in poarta, cautand sa dea gol pe contraatac. Sa fim constienti de asta. Mai ales jucatorii. Va fi fundamental sa dam gol la primele ocazii pentru a le scoate autobaza din poarta. Dar aceasta problema e generala, se intalneste la toate echipele de care se tem adversarii. Sa fim constienti si noi suporterii de asta. Inca odata felicitari pentru a saptea victorie consecutiva si pentru modul cum au luptat baietii pana-n ultima secunda. Mi-a placut ca in final n-au mai aruncat toate mingile pe varfuri ci au construit la firul ierbii. Si asa a venit si golul.

    Apreciază

    • Era si mai frumos daca mai dadeam un gol la faza de imediat dupa golul nostru. Era prea tare sa ii batem cu 2-0 cu 2 goluri in ultimul minut. Era superb:)

      Apreciază

      • Si eram si pe primul loc in clasament 🙂 Eu ma bucur si asa ca i-am batut din nou pe pingU, explozia de bucurie din peluza visinie a fost ceva de vis, ‘coroborata’ cu tacerea mormantala a uistilor, imediat dupa gol. Stiau ei ce stiau, de ce vin ‘colorati’ in negru 🙂

        Apreciază

  11. CONCLUZII(ne)vinovate:Dincolo de marea bucurie a victoriei, de sentimentele de euforie trebuie sa ne revenim rapid si sa fim realisti si lucizi, ca echipa nu prea mai joaca fotbalul pe care ni-l dorim(au lipsit doar cateva clipe de un semi-ESEC!) si acest lucru se datoreaza mai multor factori:1)in primul rand din CAUZA lipsei unui PLAY-MAKER adevarat,a unei „busole” care sa: „aseze”jocul, sa ia pulsul adversarilor,sa gestioneze mingile,sa angajeze atacantii, sa dozeze eforturile, sa directioneze jocul, sa „lege”pasele, sa scoata din joc adversarii,sa etc.(!)-CONDUCEREA, cred ca trebuie neaparat sa faca un efort pt. a aduce un asemenea jucator(sau macar pe aproape!)pana ce resursele fizice ale echipei nu se vor termina!;2)jucam fara „ARIPI”de profesie,nu desfacem astfel jocul,pe margini; cei 2 mijlocasi laterali trebuie sa stea mai mult lipiti de tuse(la autobaze!) ; aglomeram mult pe centru, facilitand sarcina aparatorilor adversi; degeaba atacantii au talie daca din „BENZI” nu vin”CENTRARI” UTILE(!?);3)cei 2 „inchizatori”nu participa efectiv la CONSTRUCTIE(!); se rezuma doar la distrugerea jocului adversarului, de recuperari si sunt prea putin interesati(si dotati) pt. a SUTA de la semi-distanta;4)nu avem cine sa execute acceptabil, LOVITURILE LIBERE(aici intra si CORNERELE!);5)lipseste jocul de „POSESIE, COMBINATIV, cu „RUPERI de RITM” si probabil de aceea aruncam mingile pe varfuri;6)mai nou, ne-am pierdut si CAPACITATILE FIZICE-in reprizele secunde nu mai avem aplombul din primele 15min.de joc;aceste pierderi, au dus la disparitia PRESSINGULUI,a RECUPERARILOR si a jocului”SUS”, la efectuarea unui MARCAJ defectuos, coraborat cu lipsa DUBLAJULUI;Suntem multumiti de rezultate, dar jocul uneori(si din ce in ce mai des!)sufera(!),de aceea in perspectiva, castigarii urmatoarelor jocuri, am incercat, doar sa trag un semnal de 6!!! Hai CFR!

    Apreciază

  12. @ulise, tactica aleasă de Miriuţă este întotdeauna corectă, problema e că nu iese întotdeauna aşa cum a planificat treburile. Efectiv, nu are cum să rămână corijent, are de ales dintr-o singură variantă: năvălirea peste adversar şi măcinarea lui până cedează (foarte fain a remarcat un autor de pe un alt site ceferist: din totalul de 23 de goluri marcate în toate competiţiile, 18 s-au înscris în ultimele 13 minute ale unei reprize). Uneori iese, alteori nu. Structura lotului nu permite nici jocul de contraatac, nici jocul combinativ, nici alte sisteme sofisticate. Singura felie pe care poate rămâne corijent este la pregătirea mentală pentru un meci, dacă reuşeşte sau nu să monteze băieţii în aşa fel încât să aibă o dispoziţie bună de joc . Înainte de startul campionatului, eu mi-am făcut socotelile pentru primele 9 etape cu 27 de puncte sută la sută sigure în traistă, dar nici în cele mai umede vise ale mele nu mi-aş fi închipuit că în realitate vom reuşi să adunăm 22. 🙂 Echipa şi-a depăşit condiţia, chiar nu are sens să ne legăm de băieţi sau de antrenor dacă prind câte o zi mai neinspirată. Şi, sigur că vor mai prinde, poate tocmai când ne vom aştepta cel mai puţin la aşa ceva, şi poate tocmai atunci nu vom avea nici măcar un Tiago Lopes pe teren. 🙂 Păi, uite ce zice Miriuţă aici: “Până la iarnă nu avem voie să ne gândim la așa ceva. Ok, dacă mai facem 15 puncte din cele 24 puse în joc, atunci da. Cu 37 de puncte la finalu turului poți discuta despre titlu. Până atunci nici vorbă. Fotbalul e imprevizibil, se poate întâmpla orice”. Adică, dacă vom pierde 3 meciuri din următoarele 8, atunci va fi foarte bine. 🙂 ))

    Apreciază

  13. Salutare, oameni buni! Nu vreau să stric bucuria lui San Thiago, dar -parcă- mingea a fost lovită -cu tot cu Lopes- de Dore…În fine, n-are prea mare importanţă…HAI CFR!!!

    Apreciază

    • În pozele făcute de gringojohnny și postate pe facebook (vai, kiruj, nu exiști pe facebook?!?), se vede clar cum Dore dă pe lângă minge (cred că încerca să lovească la nimereală; nu pare să aibe contact vizual cu mingea), în timp ce T.Lopes aștepta liniștit să termine Dore cu prostiile și să marcheze unicul gol al partidei din cele șase-șapte așteptate cu drag.
      foto Se observă clar cum Dore îl izbește cu piciorul în piept/burtă pe T.Lopes, dar acesta, deși faultat în careu de un coechipier, reușește să înscrie golul carierei.

      Apreciază

      • Probabil Dore il loveste in spate pe Tiago Lopes. Oricum gol norocos, cu mingea aia sarind din capul unui fundas, cu devierea mingii de un alt fundas in drum spre plasa.
        Sansa ne-a suras, super Mario ne-a protejat. Aseara a fost suficient. Data viitoare va mai fi?

        Apreciază

        • Vom vedea next time acum iam batut :). Si chiar in minutul 93:40 seconds.
          Il stie cineva personal pe Thiago? E de cand lam vazut prima data mi sa parut haios rau.
          Dupa ce a dat gol nu il mai prindea nimeni era usan bolt…de ce nu fuge asa si cand plecam pe contre?

          Apreciază

  14. In fiecare luni seara de la 8, ies cu baietii la o miscare. La fel am facut si aseara, asa ca am ratat prima jumatate de ora a meciului cu u. Nu cred insa ca am ratat foarte multe lucruri importante din meci. Concluziile trase de mine pana acum in aceste prime 9 etape, plus in celelalte meciuri de cupe (Europa League, Cupa Romaniei si Cupa Ligii) sunt urmatoarele; avem un portar excelent, clar peste toti cei ce evolueaza in Liga 1. Apararea cel putin momentan sta si ea bine. Momentan, Caneto poate sa sara peste primii 5 jucatori din primul 11, si sa inceapa alcatuirea dream-teamului cu mijlocasii defensivi, ca oricum primii 5 au bifat toate cele 810 minute, plus prelugirile date in meciurile din campionat. Deocamdata e bine, dar incet, incet, vor aparea suspendarile pt cumul de cartonase si/sau acidentarile. Sa vedem cum ne vom descurca atunci in aparare. La inchidere cred eu ca in afara ”gemenilor” Mu-Mo am mai avea nevoie de un Muri si atunci am arata perfect. Pacat insa ca el joaca avum in fieful lui Nea_Silica, cel care oricum nu pare prea curios sa il vada live. Pe mine personal ma bate gandul sa merg la meciul urmator cu ASA-ul, o echipa mai mult decat periculoasa. Sa vad insa daca voi avea cu cine petrece cele cca 10 ore pana la Tg.Mures si retur. Poate imi conving nevasta sa-i faca o vizita prietenei ei cele mai bune, fosta studenta la medicina acolo si stabilita de ceva vreme la Mures. Ceva sfaturi in acest sens, Mr Kiruj ? Banuiesc ca ceva mall-uri sunt si pe acolo, nu ? 🙂 Problemele cu adevarat importante apar, asa cum ati remarcat fiecare in linia de 3, din fata varfului. Aripile sunt practic inexistente, iar jucator de ultima pasa nu prea avem. Acum resimtim din plin lipsa lui Deac si a lui Negrut, ca dealtfel si criza acuta de forma a lui Costea. Eu zic ca Paun ar putea reprezenta o solutie de moment, cel putin pana la punerea pe picioare a lui Chanturia. Mai cred si ca brazilianul Christian ar putea fi incercat in mijlocul acelei linii de trei jucatori din spatele varfului. Observ insa ca de cateva etape din lipsa de solutii la mijloc s-a renuntat la sistemul 4-2-3-1 si s-a trecut la 4-4-2, cu doua varfuri de careu si doar cu mingi aruncate acolo in mijlocul careului. Oricum, sa trecem cu bine peste urmatoarele doua meciuri, cu ASA-ul si cu Dinamo, daca nu ma insel (4 puncte adunate in astea doua meciuri n-ar fi tocmai de lepadat, cu toate ca ceva imi spune ca le vom lua pe toate cele 6) 🙂 si apoi, daca suntem baieti destepti putem defila pana la sfarsitul turului. La iarna putem face inca 2-3 plombe pe ici pe colo si cine stie, poate la primaveara-vara ne vom bucura iar pe deplin. Sa dea Domnul !!! Hai CFR !!!

    Apreciază

    • TGV, eu mai mult ca sigur voi fi acolo, am şi luat deja delegaţie pe luni (6 oct.), trebuie să predau vreo 5 lăzi de documente la Alba, apoi o luăm cu Mme spre Mureş. După meci vin acasă imediat, că marţi nu pot lipsi. Mai discutăm.

      Apreciază

      • Ce pacat ca se joaca luni.Daca era vineri sau sambata eram si eu la locul faptei,nu de alta dar sa-i gust palinka luiKiruj,daca mai are dupa stresul de ieri.:-)

        Apreciază

    • Magazine mari, ca în orice oraș, cât de cât măricel: Promenada Mall, Mureș Mall, Auchan (2), Metro, Selgros (ieșire spre Sângeorgiu), Billa (2), Carrefour (2) și enșpe altele… Tot ce-ți dorește suflețelul, dineros să ai și răbdare 🙂

      Apreciază

  15. Cu 3 atacanti de careu jucati impreuna ( unul, pe post de extrema, altul, ca si varf retras ) nu se pot obtine rezultate decat eventual la fazele fixe . Cu cei 3 plus cei 2 fundasi centrali, ar trebui sa dominam orice careu, iar cu U chiar trebuia sa fie simplu, doar ei stau prost la capitolul inaltime si in general la jocul aerian . Si am si avut peste 20 lovituri libere si cornere, deci min 2-3 goluri trebuia sa dam ! Dar cu centrarile penibile cum dracu sa ajungi sa dai cu capul ?! Aici e cheia dupa mine, n-avem oameni care sa bata lovituri libere/cornere, sau daca avem ( Chanturria si Petrucci ), nu-i folosim . Apropo, Chanturria a declarat ca e apt 100%, a si jucat la Georgia-tineret, chiar nu putea fi folosit macar 30 de minute ? La fel, Petrucci nu era mai util decat un Guima ca si al doilea varf ? Sau, ma rog, sa intre pe parcurs, dar Miri il prefera pe Lopez, care pt un gol norocos ajunge azi maine mare vedeta iar Vasile, mare antrenor … Ps . Stiti zicala cu una-i una, alta-i alta . Daca extrasportiv am alte pareri decat Racheta, la fotbal gandesc cam la fel, ultima lui postare de-aici reliefand si punctul meu de vedere .

    Apreciază

    • Bela, aveţi dreptate, şi tu şi Racheta, dacă ne uităm strict pe meciul de ieri. Dacă ne uităm pe succesiunea asta de 6 victorii (sau poate cele 9 meciuri din Liga 1), vedem că rezultatele bune (cu multe goluri) s-au datorat unui pressing sufocant, unei mobilizări exemplare, şi…în mare măsură formei de excepţie a lui Deac. Absenţa lui Deac este resimţită din plin, am vorbit despre asta şi după meciul de la Galaţi. Cu pressingul şi cu mobilizarea este o poveste aparte: este „stilul” de joc care poate aduce rezultatele cele mai rapide (cum este şi cazul nostru), dar care este şi cel mai vulnerabil dintre toate, de multe ori fiind dependent de personalitatea antrenorului. În plus, se şi „oboseşte” cel mai rapid, deoarece această abordare de joc trebuie „reîncălzită” meci de meci, aici dacă joci din amintiri, ai luat-o pe coajă (în comparaţie cu, să zicem, stilul „tiki-taka”, care e conceput cu precădere pe elemente pur fotbalistice, scheme, blocuri, etc.). În opinia mea, „oboseala” stilului ales de Miri are nevoie de „odihniri” mai dese (decât în cazul lui Atletico, să zicem, unde valoarea jucătorilor este alta, să recunoaştem), iar această „reîncărcare a bateriilor” (programată, zic eu) din meciurile de la Galaţi+”U”, s-a suprapus (neprogramat) cu accidentarea lui Deac. A rezultat căderea vizibilă a prestaţiei. Strict pe jucătorii utilizaţi: nu sunt de acord nici eu cu Ivanovski pe extremă, iar în opinia mea Lopes şi-a câştigat rolul de „prim-rezervă” datorită seriozităţii cu care se pregăteşte, şi acest aspect este hotărâtor la Miri, şi -ţinând cont de stilul ales tocmai de el- are şi dreptate. HAI CFR!!!

      Apreciază

    • Avem intr-adevar o mare problema legata de lipsa unui servant, a unui om care sa stie sa centreze. Aseara ne-am batut joc de o multime de faze fixe, executate fie in primul aparator, fie peste toti jucatorii, fie in bratele portarului. Cand ai jucatori buni la jocul aerian, de gabarit, gen Dore,Tade,Guima, e pacat sa nu reusesti sa le trimiti cateva mingi utile intr-un meci. Sunt convins ca si Miriuta vede acest lucru si sper sa poata face ceva in acest sens. Aseara la un moment dat, Camora a ajuns sa execute o lovitura libera din lateral dreapta in sensul nostru de atac, desi el e jucator de picior stang!

      Apreciază

      • Saul.am remarcat si eu faza acea,eram deja foarte nervos pentru irosirea loviturilor libere si de la colt.Poate Petrucci asta este rezolvarea.La meciul de cupa l-am vazut miscand bine si parea preten cu mingea.

        Apreciază

      • Saul, în acest moment singurul capabil de nişte centrări mai de Doamne ajută, e însuşi Camora. În paranteză fie spus, a dat destule centrări (şi pase) de gol în meciurile anterioare, şi lui Tade, şi lui Guima. Ca o altă paranteză, centrările „pe invers” (cu chiflă spre poartă) sunt -deseori- mai periculoase, depinde -desigur- de scheme, de profilul atacanţilor, etc. În faza aia cu Camora, eu cred că i-a sărit şi lui Miri siguranţa (văzând în prealabil acele centrări proaste ale lui Jakolis&co), şi l-a pus pe Mario tocmai din acest motiv acolo să centreze. HAI CFR!!!

        Apreciază

  16. Cred ca Miri a preferat o abordare prudenta, nu vroia sa piarda si al doilea cu U in Gruia. De aici si schimbarile facute, cu un Dore proaspat in locul lui Guima – care n-a prea miscat, sa recunoastem – si Christian in locul lui Muniru – care si el are nevoie sa isi revina putin cu capul. Iar Lopes e genul de jucator mai putin talentat, dar care munceste din greu si asa cum a subliniat si Kiruj, asta conteaza mult ca sa prinda echipa. Uite si o analiza a meciului:

    http://tactic-zone.blogspot.ro/2014/09/cfr-vs-u-cluj-1-0-u-inchis-bine.html

    Apreciază

  17. Acelasi lucru am remarcat si eu,Bela(!); am mai subliniat si eu,Kiruj, faptul,ca pt. Miri conteaza mai mult disciplina impusa de el, decat calitatile fotbalistice;se observa si din folosirea lui T.Lopes, care este muncitor, alearga, incurca adversarii, dar cu fotbalul e”mai pe dreapta(!)”; dar tot nu pricep(care-i”smenozeala”, oare impune cineva acest lucru?)folosiriea lui Jakolis-care ne-a aratat limitele(asa centreaza si la antrenamente!)-in detrimentul lui Paun, care-i cu o clasa peste el si in plus este si de perspectiva(?!)-„incurcate sunt caile Domnului!”

    Apreciază

    • Racheta, sunt câteva lucruri pe care nici eu nu prea înţeleg, dar care -probabil- au o explicaţie, cel puţin în viziunea lui Miri. Concret: 1-Ivanovski nu e extremă, şi este şi uşor individualist, cu momente de simulare. 2-Guima nu joacă pe postul potrivit, zic eu. Aşezarea contra vălenilor a fost mai ciudată, aşa, la un moment dat vedem numai atacanţi în faţă, dar fie departe unul de celălalt, fie călcându-se în picioare. Da, ştiu, sunt mulţi, trebuie puşi în vitrine toţi, dar trebuie găsit o formula mai echilibrată pentru acest „surplus” de atacanţi, poate 4-4-2, poate chiar 4-2-4 (cam riscant, totuşi). Nu ştiu. Christian a confirmat, mi-a plăcut din prima băiatul, va mai creşte. Cu Lopes e clară treaba, eu zic că pune osul exemplar la antrenamente, este disciplinat, şi în acest moment asta-i trebe’ lu’ Miri. Cu Jakolis eu cred că nu s-a greşit, omul e bunicel (minus centrările aiurea), e disciplinat şi el, şi mi-e teamă că are un plus de agresivitate şi rezistenţă la efort în comparative cu Păun. HAI CFR!!!

      Apreciază

  18. Chiar daca a venit f.tarziu si dupa un joc mai putin reusit,victoria este pe deplin meritata.Intradevar a lipsit presingul ucigator din alte partide.Nici inspiratia nu a fost de partea noastra(vezi ratarea din startul partidei a lui Tade) si nici a Gamanului care i-a protejat pe cei de la pingu.Hentul in careu si faulturile dure a lui Ciupe(fara a fi sanctionate) sunt cele mai elocvente.
    Mario a fost super laudat dupa partida de aseara………in 2 dintre interventiile salutare a fost in culpa clara.Prima cand era sa fie surprins de un sut de la mijlocul terenului la o „plimbare prin careu”,iar in repriza a 2a cand la un sut din coltul careului mare era iesit pe la 7 m.Nu cred ca trebuia sa iasa sa inchida unghiul,la un adversar aflat cu marcaj in lateral.
    Ivanovsky nu prea este pe stilul meu,dar aseara a fost „parfum” fata de alte partide.L-a depasit pe Ciupe de vreo 3 ori fiind faultat miseleshte.Doar olteanul Gaman l-a salvat pe pinguin.Tot Mirko a scos si hentul in careu la acelasi Ciupe(se cauta la faza respectiva la umar,piept…..).Sa nu uit de acest pinguin suprem(Ciupe pe numele lui)care i-a dat si o lovitura in stomac lui Guima(fara balon).
    Am vazut ca mijlocasii laterali sunt acuzati ca nu fac jocul bine,ca nu stau destul in margine……..mie mi-a parut ca in momentul in care au balonul nu sunt ajutati de fundasii laterali pentru superioritate sau de atacanti sa vina se primeasca.Si atunci raman ori cu pasa lunga,ori cu incercarea de trecere 1/1.Si aici n-ai ce-i reprosa sarbului care l-a depasit pe ciupitu de n ori,dar gamanul se face ca nu vede.Camora a vazut galben in repriza a 2 a pentru un fault banal.Imi aduc aminte de prima repriza cand olteanul da fault pentru pingu la o faza cand Rada joaca mingea de jos(fara s-o tina) si 2 pinguini se lovesc reciproc.
    Era greu la stilul nostru de jucatori sa surprindem un adversar cantonat in jumatatea proprie.Poate mai intra micul messi si aduce un pic de culoare si imaginatie jocului de atac.Deocamdata trebuie sa salutam performanta jucatorilor si cum altfel decat prin prezenta la stadion.Ar fi super ca la deplasarea de la Mures sa fim cel putin ca la ultimul campionat castigat.

    Apreciază

    • de acord cu cele spuse de gica10. felicitari jucatorilor pentru rabdarea si increderea pe care le-au avut ca vor cistiga acest meci si sa speram ca retusurile se vor face din mers. iar referitor la spectatori, o sa vina cind vin si rezultatele, pentru ca actuala conducere nu stie (nu este interesata) cum sa atraga noi spectatori. sa avem incredere in jucatori si antrenori si sa speram ca si Iuliu Muresan va avea incredere in suporterii echipei sale si nu va mai face favoruri pinguinilor, dindu-le dreptul sa ocupe tribuna a doua, in detrimentul suporterilor ceferisti care au preferat sa stea acasa din cauza lipsei de securitate. pina la urma mergem la un meci de fotbal, nu sa ne rupem giturile unul altuia.

      Apreciază

      • Morero.eu am fost in T2,si chiar daca inainte de meci am fost foarte suparat(vazand si traind anul trecut cele intamplate la T2),pot sa spun ca de data asta au luat masurile corecte in ce priveste animalele.Deci conducerea si-a facut foarte bine treaba (ca sa nu ma mai criticati ca dau in conducere:-)).Din pacate suporterii nu au avut de unde sa stie ca de data aceasta va fi altfel decat anul trecut ,si din aceasta cauza nu au prea venit.Oricum luand in considerare situatia ,am fost destul de multi.Si sincer va spun EXPLOZIA de bucurie de la sfarsit a fost de nepretuit.Eu nici acum nu pot vorbi,mi-am distrus laringele.Hai CFR!!!+!

        Apreciază

    • Un nume mai potrivit pentru un uist ca Ciupe nu cred ca exista 🙂 Repriza a doua s-a jucat handbal la poarta lor (sau miuta la o poarta, cum vreti). Plimbau cfristii mingea pe semicerc de zici ca juca nationala de handbal a Romaniei cu Insulele Feroe. Ok, au mai scapat si ei pe doua contra-atacuri periculoase, dar noi il avem pe Felgue in poarta iar Lemnaru a zis pas la meciul asta. Nu puteti zice ca am jucat steril, fara ocazii si asta in conditiile in care uistii s-au aparat disperat. Cu atat mai mult a avut efect lovitura de gratie. Un scenariu mai diabolic nici Spielberg nu putea scorni :-))) Hai CFR!!!

      Apreciază

  19. Cred ca din cauza”materialului”, mai putin „dotat” tehnic, pe care il avem la dispozitie, A.1 este obligat sa mearga pe varianta la-ndemana,mai simplista(nu prea estetica),dar mai eficace, adica securizarea apararii si a inchiderii culoarelor spre poarta noastra, consolidind mijlocul terenul din fata careului propriu,prin folosirea celor 2(Muniru+Monroy) cu predilectie cu sarcini defensive, scutindu-i astfel si de (prea multe) gafe(doar 4 goluri primite!) pe fundasi(centrali); numai ca, neavand un „play-maker” si „aripi”,ramanem restantieri la constructie, la combinatii, la posesie, la contraatac si centrari, la o greoaie trecere a mingii in ofensiva; de aceea, atunci este de preferat angajarea directa a varfurilor,numai ca in cazul folosirii de catre adversar a”autobazei”, suntem o prada usoara(!); asa ca este necesar a se gasi solutii si variante diferite de joc si de jucatori(Chanturia, Petrucci,Paun,etc.), pt. ati mai putea surprinde adversarii, a le creea probleme in aparare si ale inscrie GOL!

    Apreciază

  20. Si eu sustin ca Chanturria, Petrucci si Paun trebuie folositi, degeaba bagi in echipa 3 atacanti de careu, daca lipsesc servantii ! Si pt ca cei 3 pot fi servanti, trebuie folositi, nu inteleg cum de nu pricepe acest lucru Miriuta . Si inca ceva, din cei 4 atacanti centrali, numai Tade poate juca si pe extrema( a facut-o si in Scotia, dar si la noi, si inca binisor ), ceilalti in nici un caz, s-a vazut la Ivanovschi ca solutia aleasa e complet gresita, repet, eu cred ca sunt lucruri simple, chiar nu stiu de ce nu le vede si Miriuta . Presupun, ca nu-l duce mintea de antrenor, el e f. bun sa-i adune pe jucatori in jurul sau, sa ceara determinare, dar ca si tactician tinde spre zero .

    Apreciază

    • Béla, tactica folosită de Miriuţă este evidentă şi foarte bună, adaptată la jucătorii pe care-i are la dispoziţie. Este foarte important că dă rezultate (drept dovadă vezi tabelul lui kiruj de la noul articol. Numai recorduri şi recorduri, comparativ cu ediţiile precedente. 🙂 ). Simplu, arunci de 100 de ori mingea spre jucători de talie şi forţă, din care 10 ies centrări bune, din care ies 4-5 ocazii de gol, din care intră o dată mingea în poartă. Toţi jucătorii declară că Miriuţă este imparţial, îi foloseşte pe cei mai în formă şi mai bine pregătiţi fizic (până şi Mincă, dat afară din lot, a spus după returul cu Jagodina că se bucură sincer de rezultat, mai ales pentru Miriuţă, pentru că este un antrenor deosebit de corect), de ce să aibă ceva împotriva lui Petrucci, Chanturia sau Păun? Ce garanţie avem că ei ar fi dus acel 100 centrări/10/5/1 la un 100/28/12/3 şi nu ar fi fost nişte dezamăgiri? Sunt sigur că în curând vor avea şi ei şansa lor.

      Apreciază

  21. Bela dragom nu te aprinde asa repede……..deocamdata rezultatele sustin antrenorul in toate,lasand la o parte partea estetica a ultimului joc.Daca iti mai repeti faza asta cu Petruci,Messi (al mic) si Paun de 3 ori ,o sa-i ceri lui A1 demisia.Bine n-ar fi o masura extraordinara la noi la club,dar cred ca nu-i cazul sa fim carcotasi.Sunt convins ca Miriuta ii vrea cat mai repede in teren,dar in acelasi timp stie ca nu-i cazul sa-i forteze inutil.Mai retii faza cu Hirschfeld(portarul) care a sfarsit prin a pleca cu coada intre picioare dupa ce a fost fortat cu oaia blatista?Si chiar avea calitati baiatul acela……..

    Apreciază

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.