Drumul spre Paradis trece şi prin Galaţi


‘geaba ne invita CJ-07-CFR la ultimul lui articol să ignorăm îndemnul cu proletarii din sigla defunctei reviste Fotbal, pentru că n-avem cum: constatăm că după trecerea a 45 de ani lozinca a devenit realitate, iar proletarii din toate ţările s-au unit. Cam asta reiese din ceea ce am văzut în meciurile de până acum şi din unele frânturi de declaraţii ale lui Miriuţă: „Am o echipă muncitoare, un Dortmund sau un Atletico mai mic.” sau „Vă spun care e secretul nostru, unitatea!”
Burghejii puturoşi ca Gabionetta şi Maah au fost exilaţi din ţară, au rămas la CFR doar o mână de proletari din Spania, Franţa, Portugalia, Congo, Croaţia, Oltenia, Nigeria etc., al căror secret este unitatea. Iar dacă această clasă muncitoare de muncă grea vrea să ajungă în Paradis, îi musai să îndeplinească şi norma de 3 puncte în 90 de minute impusă de maistrul de (ne)schimb(at) al secţiei scule (şi matriţe) de jucători, Miriuţă, la categoria produsului meci…

Oţelul Galaţi – CFR Cluj, sâmbătă, 20 septembrie 2014, ora 18.30, în cadrul etapei a 8-a din Liga 1, partidă transmisă de LookTV.

„Le-am spus băieților și azi dimineață, suntem condamnați să câștigăm cu Oțelul. Nu ne permitem pași greșiți dacă vrem să rămânem pe podium. Nu trebuie să îi tratăm de sus, altfel nu avem nicio șansă să învingem. Trebuie să fim mult mai concentrați și mult mai atenți decât am fost până acum. Vă spun care e secretul nostru, unitatea! De 20 de ani de când sunt în fotbal nu am văzut o așa atmosferă bună la echipă. Dacă nu termin pe podium, plec de la CFR”, a mărturisit Miriuță la Look TV.

Asta-i esenţa, nu-i nimic de adăugat, nu ne rămâne decât să speculăm componenţa lucrătorilor din primul schimb: Felgueiras (şef de echipă) – Susic, Larie, Rada, Camora – Muniru, Monroy – Jakolis, Guima, Tade – Ivanovski.

Am dat credit observaţiilor lui Racheta, care ne ţine la curent cu ceea ce se întâmplă la antrenamentele echipei, iar din relatarea lui a reieşit că locul lui Deac în echipă va fi luat de Mirko, probabil pe alt post. Suntem necăjiţi rău, cel mai muncitor dintre proletari, cu loc garantat pe panoul de onoare al unităţii, cu toate că avea fişa de instruire individuală privind securitatea şi sănătatea în muncă completată la zi, a suferit un inevitabil accident de muncă şi a fost nevoit să plece într-un lung şi nedorit concediu de boală. Îi urăm lui Cipri o refacere grabnică pentru o reîntoarcere cât mai rapidă în câmpul muncii. Nici vorbă, sunt la instruire înainte de a intra în pâine alţi buni meseriaşi, mai trebuie s-o şi demonstreze că vor şi pot să facă treabă.

Gazdele sunt copleşite deocamdată de mizeria burgheză instalată la club. Sunt puşi pe risipă, în primele 7 etape au aruncat o groază de puncte pe apa sâmbetei Dunării, nerămânându-le decât 5 bucăţi amărâte, cu care ocupă antepenultimul loc în clasament. Iar lipsa de chibzuinţă continuă, săptămâna aceasta şi-au luat Diamant: Florin Cernat s-a reîntors acasă, semnând un contract până la sfârşitul sezonului, cu opţiune de prelungire cu 1 an, condiţionat de rămânerea Oţelului în prima ligă. Dar nu are şanse să intre sâmbătă, el fiind în urmă cu pregătirea fizică şi preconizând că ar putea juca abia peste 2-3 săptămâni la dânsa. Alte irosiri nesăbuite: tot în această săptămână încearcă să-şi reînnoiască parcul de antrenori; l-au demis pe Weiss (n-au găsit încă unul nou sau second hand în stare bună, de echipă se ocupă momentan Steffen Menze şi Daniel Florea), şi i-au legitimat pe Răzvan Grădinaru, Hélder Tavares, Rúben Brígido, Iulian Popa şi Emil Jula, renunţând la Ivan Pecha, Vasile Gheorghe, Emir Kücükakgül, George Pungă şi Benjamin Onwuachi. Nu va evolua contra noastră Serkan Ciftci, care a primit o suspendare de 3 etape, după eliminarea de tot râsul din meciul cu CSU Craiova. Turcul şi-a lovit un adversar cu piciorul în fund şi a primit direct cartonaşul roşu în față. Apoi, fundaşul stânga Murgoci a încasat la Craiova cel de-al patrulea său cartonaş galben din acest sezon şi este suspendat automat o etapă. Zaharia s-a accidentat şi va lipsi o perioadă de două săptămâni. Va reveni Avdic, care şi-a ispăşit etapa de suspendare după eliminarea cu Rapid. După cum vedeţi, unul stă din cauza eliminării, altul revine, la ce sârguincioşi sunt oţelarii în adunatul cartonaşelor roşii (7 bucăţi în 7 meciuri!), să nu ne mirăm dacă mai adaugă vreo două la colecţie şi în meciul de azi. Şi-atunci să vezi ce-o să-l mai purece presa pe arbitrul George Rădulescu din Bucureşti [Vladimir Urzica (Piatra Neamt), Adrian Ionescu (Targoviste) – asistenţi; Iulian Dima (Bucuresti) – rezervă, observator CCA: Sorin Boca (Iasi), observator LPF: Mircea Calin (Bucuresti)] de biletul de avion la Qatar Airways. Este greu de ghicit ce schimbări se vor produce în garnitura de start, după demiterea neamţului. La plezneală: Plopeanu – Cojoc, Sipovic, Miron, Dan Popescu – Karlik, Milea – Avdic, Tudorie, Cucu – C. Cristea. Rezerve: Hotoboc, Marus, Mişelăricu, C. Stoian, E. Jula, Adăscăliţei.

Proletari uniţi din toate ţările gruiene, câştigaţi meciul! HAI CFR!!!

26 de comentarii

 1. Caneto, exact aceasta este echipa de baza utilizata de Miri!;doar pozitia lui Mirko(asa-i trecut pe tricou) este nedefinita!; nu ar trebui sa avem emotii,daca tratam serios si acest meci; cu un asemenea atac nu putem sa pierdem, doar daca ne batem singuri; de alergat nu ne intrece nimeni, chiar si fara Deac; Tade ar putea sa-l suplineasca f. bine, iar Mirko ar ramane in avanposturi, pt. ca este un varf veritabil; singurele probleme majore(oricum,sunt mai vechi!) ar fi ca nu prea ajung mingile in careul advers, din centrari, de pe flancuri si am ramane mai descoperiti la „creatie” si pe faza defensiva(!); Hai CFR!

  Apreciază

 2. Singura problemă cu formaţia standard (anticipată de tine) este că mijlocaşii de creaţie (ăia trei) nu prea au competenţe „creative”…:) Guima e mai degrabă un pivot (sau chiar vârf), Jakolis e mai degrabă extremă, iar Tade e orice (respect, Gregory!), dar „creator” mai puţin. În mod paradoxal, cei doi închizători (Muniru+Monroy) par mai inventivi decât ăia trei. Dacă se va juca aşa, atunci în mod cert vom marşa (din nou) pe angajament, pe pressing sufocant, etc., şi -cum ziceai- o bagă pân’la urmă cineva…:) HAI CFR!!!

  Apreciază

  • Echipa anticipată este rodul informaţiilor furnizate de Racheta, după cum am menţionat şi în articol. Şi s-a dovedit, dacă bine îmi duc aminte, titularii de la antrenamentele de dinaintea câte unui meci, au fost titulari şi în partida care a urmat. Consider că ar fi corectă alcătuirea, dacă vor începe cei de sus. Cine ar fi crezut că locul lui Negruţ va fi luat de Guima?

   Apreciază

   • Eu. 🙂 In meciul din Cupa Ligii, Guimaraes, asa cum il stiam pe atunci, mie chiar mi-a lasat o impresie placuta. Primul 11 preconizat pt meciul cu Otelul imi pare chiar ok. Atata doar ca daca jucam si cu Guima si cu Ivanovski in fata, eu as vedea mai degraba un soi de 4-4-2 in locul acestui 4-2-3-1, pt ca portughezul imi pare varful clasic de careu. Hai CFR !!!

    Apreciază

 3. Sper că s-a chefuit serios aseară, iar că Miri era încă vesel de la șprițurile de ieri. Altfel, pe lângă gol (Bravo Tade!), am avut prea multe goluri la mijloc. De la început n-am înțeles cine o să construiască atacul de azi, și chiar că nu-mi aduc aminte de vreun șut pe poartă, un dribling reușit, un sprint sau vreo schemă. Zău că se simte lipsa lui Deac și din fericire, prezența lui Camora (Bravo Camora). Sau s-au odihnit pentru Axintele?

  Apreciază

  • Degeaba a insistat Miriuţă pe păstrarea concentrării şi adversarii să nu fie desconsideraţi, subconştientul jucătorilor n-a fost trândav deloc. Bine că a ieşit bine şi suntem unde suntem în clasament. Problema e că nu mai putem urca peste acest loc. 🙂

   Apreciază

  • INCREDIBIL! Meciul a fost aranjat din bunkarul lui Paszkany, care a proiectat cu mintea lui diabolica toata desfasurarea partidei pe calculator !!!! SRI ar trebui sa se sesizeze pentru ca, mai multi stelisti cu guma de mestecat in loc de creier, au descoperit ca pe jocul astfel simulat, ceferistii purtau mustati de secui si palarii de gabori, iar nu flegme dupa urechi ca orice stelist.

   Apreciază

  • Caneto: ultima serie de (minim) 5 victorii consecutive (în campionat) a fost în primăvara ediţiei 2011-2012 (vezi tabelul all-time), când -după o înfrângere pe teren propriu cu Chiajna- au urmat 6 victorii, apoi remiza de sărbătoare a titlului, cu Stâna, în ultima etapă. HAICFR!!!

   Apreciază

 4. Comentariu ca comentariu, dar intr-adevar am jucat slab, cu multe greseli tehnice, si da, doar cu un singur sut pe spatiul portii . Noroc cu galatenii, care au o echipa f. slaba . Apoi sarbatoritul Miri m-a uimit cu introducerea lui Tiago Lopez pe extrema, frica antrenorului s-a transmis automat si la jucatori, ceea ce s-a vazut clar pe teren . Deci intr-un fel nu-i de mirare ca n-am mai avut ocazii sau suturi la poarta . In fine, bine ca am batut, dar am amintit si de neajunsuri, pt ca daca vrem rezultate, trebuie o alta abordare a meciurilor cu echipele mai slab cotate .

  Apreciază

 5. „Din coltul Tribunei”(reflectii ne-pertinente)!;fotbal cu lingurita,fara consistenta,cu putine reusite, un joc dezlanat, mediocru, dar pana la urma ne bucuram de victorie, desi obtinuta cu un joc neconvingator; Prima si singura CENTRARE(toate celelalte au fost lumanari,chifle, pase la adversar,etc.), a fost transformata in gol;asta este realitatea cruda si nu putem trece peste evidenta;Felgueiras-in media echipei(nu i s-a tras niciun sut pe poarta);Susici-fara gafe,bunicel,trebuie sa sustina mai mult atacul;Larie-destul de bun plasament si siguranta;Rada- precipitat mai mereu,gafe, pericol pt.noi;Camora-constant, sigur si eficient;Muniru-bunicel defensiv,catastrofa ca servant;penibilul-penibililor, toate pasele(vreo 10 la numar) la o distanta mai mare de 2metrii au fost aiurea;Monroy-bunicel, dar greseste incercand sa iasa din aparare prin dribling, pierzand mingea;Jakolis-slabut,s-a evidentiat, doar scotand un penalty, neacordat si prin accidentare;Guima-„sters”,cand va fi in „fizic”F.Dore,sigur ii va lua locul;Mirko-joaca pe un post ce nu-l”prinde”si de aici putine reusite;Tade-iarasi omul meciului,cu gol si o continua hartuire a apararii adverse;MIRI-felicitari pt. rezultat, desi de asta data nu a stiut sa-si capaciteze mai bine jucatorii, care dupa victoriile cu Petrolul si Astra, au c-am intrat pe „varfuri”si in alte conditii ne-ar fi putut costa; a surprins-aiurea(!?)- prin introducerea lui T.Lopes-pe ce post a vrut sa joace(?);a luptat si atat;Christian-cu mai mult timp la dispozitie si cu putin mai multa incredere, poate deveni un alt Bastos;Costea-a fost cel mai driblat atacant al nostru;a evoluat,ca de obicei, fara consistenta si fara realizari;Centralul-nu ne-a acordat un penalty, dar nu a inflentat soarta partidei, din fericire!; Trei puncte,URA si la Gara!; conteaza, doar ce urmeaza!;Hai CFR!

  Apreciază

 6. HABEMUS ECHIPA SI HABEMUS ANTRENOR,vorba lui Kiruj!! Iar Grigore Tade,omul care mie mi-a placut de la inceput,devine chiar golgheter al campionatului!! Pentru carcotasii carora nu le place nici acum nimic am un mesaj: sa jucam tot asa si s-o tinem din victorie in victorie!! Restul e gargara sau cancan!! HAI CFR CLUJ,CAMPIOANA FOTBALULUI ROMANESC!!!

  Apreciază

Lasă un comentariu

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.