Deocamdată, Steaua nu ne mai simte răsuflarea în ceafă [Oțelul – CFR 0-1]


CFR Cluj: Miriuță – Felgueiras – Susic, Larie, Rada, Camora – Muniru, Monroy – Jakolis (F.Costea), Guima (Tiago), Ivanovski (Christian) – Tade.

A marcat bară-bară-gol Gregory Tade (zis și GT), cu o lovitură de cap executată cu cap, după o centrare cu cap a lui Camora (min.42). De acum încolo, trupei lui Miriuță (apropo… La mulți ani! Palton fericit!) îi va fi foarte greu să mai lupte la retrogradare.

25 de comentarii

  1. Avem cele trei puncte. La impresia artistică, n-am prea punctat. Totuşi: bravo băieţi, bravo CFR! Şi încă ceva: ne va lipsi tare mult Cipri, dacă unul din cei 4-5 jucători nu-l vor înlocui cu succes (Jakolis, Jazvic, Dore, Christian, Petrucci).

    Apreciază

  2. 3 puncte, un penalty clar la Jakolis, alte cateva faze discutabile (ce ne puteau ajuta). Un joc slab, o abordare tactica gresita total in repriza a doua, un joc fricos de echipa mica. Sper ca Antonio nu e out precum Cipri, sper sa tragem invataminte din jocul de azi. Hai CFR! Suntem in grafic pentru locul 4! Eu am pronosticat un loc 6. Daca era sa pariez ca suntem dupa etapa asta pe locul 1 provizoriu si ca Tade are 9 goluri, n-as fi facut-o niciodata! Jos palaria fata de ceea ce s-a reusit in atat de scurt timp si sper sa nu uite ai nostri ca de data asta suntem intro reconstructie asezata, cumpanita si nu in salturile acelea de ani pari.

    Apreciază

  3. Hai sa vedem ce face maine Steaua, daca Multescu reuseste o victorie ramanem pe locul 1, altfel revenim pe doi. Cred ca echipa va avea acelasi parcurs si in continuare pana la pauza de iarna, cand se intrevede cel mai mare pericol: schimbarea obiectivului in castigarea titlului, ceea ce va duce la o presiune mult mai mare pe jucatori si nu cred ca vor reusi sa mentina ritmul (sau unitatea cum zice Miri). Nu stiu de ce A1 a jucat atat de defensiv in repriza a doua, echipa asta e croita sa marcheze goluri, nu sa se apere italieneste, sansa noastra a fost ca Otelul e slabuta si bulversata dupa ce au avut un antrenor cam aerian. Sper ca vor avea luciditatea de-a ramane cu picioarele pe pamant, meciul cu Otelul a fost un alt fel de test (dupa cele cu Petrolul si Astra) si au reusit victoria, dar jocul a fost in mare parte neconvingator. Oare chiar atat de mult se simte lipsa lui Deac?

    Apreciază

  4. Ha ! Nu a jucat Deac si acolo e cheia lipsa a jocului execrabil din seara asta ,restul sunt palabras ..Iar cine se bucura pe puncte si da miseleste la spate spectacolul gandindu-se la nu’stiu ce trofee&tinichele obtinute pe fondul unui joc prost se numesc pe persoana fizica si pe drept suporteri de rezultat . Va pupa tata !

    Apreciază

    • Cine-si mai aminteste ca CFR a jucat frumos cu Chinezul Timisoara in sezonul 23′ – 24′? Poate nepotii grofilor din cimitirul central, dar asta nu prea mai conteaza, nu? Suporterii de rezultat is cool, aduc bani buni la bugetul echipei si fac atmosfera. Sau tu ai vrea spectacolul numai pentru tine?

      Apreciază

  5. bune 3 puncte, oricine orice-ar zice. sa speram ca baietii vor reveni la pressingul din meciurile anterioare si ca miriuta va gasi o solutie decenta pt inlocuirea lui Deac (multa sanatate, Cipri, te asteptam inapoi la echipa cat mai curand!). ar fi pacat sa rupem sirul victoriilor chiar in meciul cu vecinii zgomotosi. daca echipa mai citeste si ce mazgalim noi aici sper sa inteleaga ca meciul de lunea viitoare trebuie castigat. felicitari pt victorie, hai CFR!!!

    Apreciază

  6. „Deocamdata, Steaua nu ne mai simte rasuflarea in ceafa … „. Da, da’ o simtim noi p-alor si puthe a branza. Macar de ne-ar sufla un pic mai jos ….Joc pragmatic , pe un teren mai mult lat decat lung (cei care au jucat fotbal stiu ce inseamna asta), unde, o echipa combinativa ca si CFR-ul de acum se simte stingherita . Asta-i unul din motivele jocului mai putin placut „ochiurilor”. Dar , sa folosesc „limba da lemn ” a aproape tuturor comentatorilor : Galatiul a fost o echipa „bine ashezata in teren (de parca stau pa cur ), scurta, da’ , cu pase lungi. Noi n-am fost chiar asa de „bine ashezati” in teren da’ am facut ce trebe. Si chiar daca se supara Domnul Dantesc (care mi-a dat alt nume,ce nu-mi apartine, la fel ca si Luis, ce mi-a zis ca-s retardila) , am castigat pe merit !!! Astept meciu’ cu „Pestritza din Vale ” pe „cancha nosta” (cum zac spaniolii )si sunt sigur ca vom vedea un joc frumos (daca numa’ asta vrem sa vedem ).

    Apreciază

  7. Bine ca am castigat, pana la urma. Intotdeauna vine si un recul, dupa o serie asa de frumoasa. Fara Deac e alt joc, nu avea cum sa nu se simta lipsa lui, chiar e un jucator special. Centrarea perfecta a lui Camora de pe partea unde ar fi fost Deac face toti banii iar capul lui Tade e senzational. Iar lipsa pressingului din repriza a doua se datoreaza in primul rand schimbarii lui Guima cu un fundas de banda (Tiago Lopes). Vorba cuiva de aici, e o schimbare fricoasa ( cu fundul in poarta). Speram ca noul CFR (fara Deac) va cotinua pressingul agresiv pe toate cele 90 de minute, pentru ca recuperarea sa aiba loc cat mai sus posibil si sa nu lasam pe toti ciurigaii sa avanseze cu toate liniile peste noi. Inca odata ma bucur pentru victorie si-i felicit pe baieti pentru ea.

    Apreciază

    • Nu ştiu dacă a fost o schimbare fricoasă, nu ţin minte niciun meci în care Miriuţă să nu fi efectuat toate cele 3 schimbări posibile. Când avea 3 atacanţi pe bancă, îi băga pe toţi 3, indiferent de adversar, dar ieri nu l-a avut decât pe Costea, aşa că s-a folosit de ce a avut. El ştie cel mai bine care cum stă cu benzina în teren, probabil că Guima şi Ivanovski au fost pe terminate. Oricum, dintre toţi jucătorii care au evoluat aseară, Tiago Lopes a avut cele mai multe centrări în careul gălăţenilor. Toate din aruncare de la margine. 🙂

      Apreciază

  8. Senzatia mea a fost ca in repriza a doua s-a preferat un joc economicos, pragmatic, la rezultat. Probabil si pe fondul disparitiei „motorului” Deac si a unei relaxari inevitabile dupa sirul de meciuri „grele” incheiate cu punctaj maxim. Mai ales ca Otelul a dat impresia ca nu ne poate da gol nici in 100 de ani. Eu unul in repriza a doua n-am avut niciun fel de emotie, am urmarit-o pe sarite, eram sigur de rezultat.Imi inchipui ca si jucatorii in teren au avut acelasi „feeling”. Sa speram ca in meciul urmator isi revin toti „cu capul”.

    Apreciază

  9. „Din coltul Tribunei”-continuare-Concluzii(ne-vinovate!):Aveam impresia, la modul cum(nu prea)jucam, ca avem „rau de inaltime”, dar ma inselasem;mi-am dat seama si din schimbarile, pur defensive efectuate(atacant Guima-schimbat de un fundas T.Lopes) la „conservarea” rezultatului, la alibi pt. ca nu mai aveam suflu, puterea si forta necesara sa mai si atacam(!); in interviul de dupa meci a confirmat-o si Miri:” echipa este obosita”; dar ce te faci daca intalnesti o echipa mai artagoasa, dispusa la efort, cu tupeu, cu mare foame de puncte, care pune „osul”(?); era de asteptat un mic recul, pt. ca, sa joci numai din”vana”, sa alergi si sa faci pressing permanent, fara o posesie prelungita,fara o tehnica adecvata, este aproape imposibil sa reusesti la infinit;la aceste carente, venite pe fondul oboselii, se mai adauga, scaderea concentratiei si a motivatiei, pe langa o subtire „stiinta a jocului”,care sa-ti permita sa-ti domini adversarul si fara f. mult efort!; CFR-ul la aceasta ora: 1)METAFORIC- este un „avion”, la care din cele doua motoare-TADE si DEAC-mai functioneaza doar UNUL; cand si acela(Doamne fereste!)trece pe avarie,”avionul” se prabuseste-lucru pe care nu si-l doreste nimeni, niciodata- cu atat mai mult, cu cat inaltimea este mai mare!;si 2)FOTBALISTIC-in conditiile nerecuperarii fizice, mentale si psihice la un nivel ridicat,am fi obligati sa aplicam „Catenaccio”-cu „fundul in poarta”, aparandu-ne cu disperare, dar gafand pana la urma, primind gol(goluri)si pierzand meciuri, chiar si cu echipe „retrogradabile”;Sper sa nu mai retraiesc un asemenea COSMAR!; am incredere ca echipa se va remonta, rapid mai ales pt. meciul cu „ciudatii vargati”!(nu mai stiu cine a lansat-o,dar a spus-o,la fix!) ;Hai CFR!

    Apreciază

  10. Intrucat acum suntem pe val, avem rezultate si jocul place, cat de cat, eu mi-as dori ca etapa viitoare stadionul sa fie plin, iar cei mai multi din tribune sa sustina CFR-ul. Ar fi victoria asupra uistilor care ar dubla-o pe cea, logica si de asteptat, de pe teren… Imi doresc prea mult?

    Apreciază

      • Da, aşa mi se pare şi mie, că HABEMUS, dar ieri am văzut şi destule lucruri supărătoare (noroc că adversarul a fost chiar foarte slab), unele obiective (cauzate de „dispariţia” lui Deac din angrenaj), altele subiective (aşezare cam aiurea, pregătire mentală/psihică uşor neglijentă) a partidei. Un lucru este cert: această stratagemă cu pressing sufocant, cu o alergare continuă, cu angajament, etc. te oboseşte şi pe tine, ne putem aştepta la anumite căderi, sperăm temporare. La o scară mai mare, am văzut anul trecut ce a realizat Atletico M. bazându-se pe acest stil, dar în acest sezon parcă nu mai au aceaşi prospeţime. M-am uitat ieri la meciul lor cu Celta, nu prea am observat (doar aşa, periodic) acel joc arţăgos de anul trecut. Acest stil poate fi implementat cu jucători ascultători, predispuşi la un efort suplimentar, având o cotă de piaţă mai scăzută ca vedetele echipelor „astrale” din acel campionat, dar când strategia „ia apă”, echipa devine plată, fără vlagă. E un pericol real, dar am încredere în Miri că va pregăti din timp „preîntâmpinarea” acestei situaţii. HAI CFR!!!

        Apreciază

        • Mai bine ne băteau Astra si nu se accidenta Deac. Nu stiu de ce, că nu l-am vazut jucand, dar acum am mari sperante cu Petrucci. Adică stiu de ce, mi-s mai simpatici fotbalistii educati, nu ciacanăii :-)))

          Apreciază

  11. I-aş fi dat 9,5 lui Tade, merita cu prisosinţă, doar că din minutul 60 a rămas cam fără suflare. Oare atât au ţinut „bateriile” echipei? Dl Grahe nu mai e, oare cine face pregătirea fizică a echipei? Şi cât de bine?

    Apreciază

  12. Să simte lipsa lui Deac si nu ne rămine decât să sperăm că jocul nu v-a suferi în continuare asa cum a suferit la Galați.Să vedem în următorul meci dacă Miriuță ne va contrazice cu un joc mai consistent in faze de atac si poate niste suturi de la distanta care cam lipsesc.

    Apreciază

  13. Sansa noastra ieri, a fost ca am intalnit un adversar foarte slab. Dar echipele bune castiga si cand prind o zi in care joaca mai slab,nu-i asa?:) Sunt multumit de cele 3 puncte,dar usor ingrijorat de jocul si atitudinea echipei,ieri. Sper ca absenta lui Deac sa nu cantareasca asa de greu in iconomia jocului echipei noastre si meciul de la Galati sa fi fost o usoara sincopa. Ar fi pacat sa nu ne mearga jocul chiar acum cand urmeaza meciul cu pingu. Pana atunci, miercuri ar trebui sa fie un test util pentru rezerve,sa vedem pe cine ne putem baza,cand situatia o va cere. Hai CFR!!!

    Apreciază

  14. Am jucat fix cat o fost musai sa jucam ca sa batem o echipa slaba. Daca poti sa bati si jucand asa, adormit, odihnindu-te-o tzara, de ce sa n-o faci? Diferenta pe care am vazut-o eu in teren sigur o simtit-o si echipa, agitandu-se cat sa dea un gol si sa-i blocheze pe otelari. Ne-o prins bine meciul asta dupa doua meciuri grele de tot si inaintea intalnirii vecinilor nostri mai zgomotosi. Apoi avem un meci greut cu bozgorii de la Marosvasarhely, inca unul cu latzaii si cam atat cu meciurile dificile pana la sfarsitul turului. 7 puncte ar fi ideale din astea 3 meciuri, dup-aia fara mai mult de-o sincopa, maximum doua pana-n etapa 17. Copitatele sper sa piarda azi puncte la ploiesti, da-i greu cu juma de echipa petrolista absenta, oricum mai au si cu astra, poate Dinamo sa le baje ceva bete-n rotile de caruta cu coviltir, si putem termina pe primul loc inainte de anul nou. Dup’aia om mai vedea.

    Apreciază

  15. Cine a vazut azi pe Leicester revenind de la 1-3 la 5–3 contra lui Manchester United a inteles ce inseamna pressing agresiv, recuperare sus si contre letale. 4 goluri le-au dat superstarurilor aduse la Manchester United (plus cele vechi). La fel Manchester City in 10 oameni au jucat agresiv, cu pressing foarte sus si au egalat un Chelsea superbeton (Mourinho), defensiv, aparand foarte tacticos un 1-0 in 11 oameni contra 10 oameni la adversar.

    Apreciază

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.