„GREU DE UCIS” (în etapa) 6


  • film de acţiune (cu arome de thriller) de aprox. 95 minute, coproducţie în parteneriat „public – privat” (= „petrolisto-ceferistă”)
  • regizor: Vasile Miriuţă (aka „Miri”)
  • muzica: Sebastian Colţescu (la nai), acompaniat de o orchestră ad-hoc formată din 6-7000 de ploieşteni (interpretând piesa „Demisia”, refrenul filmului)
  • în rolurile principale: Felghe – Susic, Larie, Rada, Camora – Jakolis, Muniru, Monroy, Deac – Guima, Tade
  • în roluri secundare: Costea, Christian, Ivanovski

Paralel cu criticile destul de dure şi dese formulate de cinefili pe marginea seriei 5 (turnată tocmai la Budapesta, evident din greşeală, pt. că au încurcat capitala vecinilor cu Bucureştiul…), s-a luat decizia de-a muta acţiunea seriei 6 şi mai la est. Iniţial s-a discutat ceva despre Tokio, dar ulterior s-a ales varianta mai apropiată şi de „low-cost”, filmările fiind făcute – până la urmă – tocmai la Ploieşti (România), pe stadionul „Ilie Oană”.

Noul regizor (Miri) a ales să lucreze la această peliculă cu nişte actori mai puţin cunoscuţi de cinefilii de pretutindeni, majoritatea lor acceptând rolul distribuit pentru nişte salarii relativ mici (primite şi cu nişte întârzieri de la producători), cu o cotă de piaţă redusă (excepţie făcând Felghe, Deac, Camora şi Muniru, despre care se vorbeşte că pot fi angajaţi în viitorul apropiat de case de filme mai renumite). Opţiunea regizorului pentru aceşti actori era cunoscută însă de cei avizaţi, ultimele două producţii ale lui cu această trupă fiind foarte bine primite de fani.

O problemă specială pentru el a fost distribuţia acestor actori inimoşi, cu o foarte bună condiţie fizică, asta în condiţiile în care unul dintre colaboratorii săi preferaţi (Negruţ) s-a accidentat la nişte filmări anterioare, din care cauză Miri al nostru a schimbat sistemul de joc, trecând de la aşezarea clasică 1-4-2-3-1 la „preistoricul” 1-4-4-2 (cu valenţe clare de 1-4-4-1-1), el fiind testat – cu mult succes – şi în producţia anterioară, turnată în cartierul Gruia (Cluj-Napoca, România).

Ca în orice film de acţiune mai de Doamne ajută (şi cu valenţe de thriller, pe deasupra), este nevoie de băieţi buni şi de băieţi răi. Spectatorii avizaţi (sau neavizaţi) şi-au dat seama repede că băieţii buni au fost îmbrăcaţi în nişte tricouri vişinii, în timp ce ”the bad guys” erau în galben-albastru. Evident, ca în orice film de acţiune (mai de Doamne ajută…), inamicul are mai multe feţe şi nişte arme deosebit de periculoase şi sofisticate, tip ”last minute”. În afara celor mai sus-amintiţi, fanaticii tânărului şi inimosului regizor s-au temut şi de eventuale note disonante venite din naiul arbitrului de centru (nu prea a fost cazul din fericire, „coloana sonoră” provocând mai multă isterie în tabăra cealaltă, a „lupilor galbeni”). În plus, cu ocazia producţiilor anterioare s-a sesizat o deningrare constantă a acestei trupe din partea criticilor de artă, un „duşman” redutabil, cu (cel puţin) 7 capete, contra căruia e foarte greu de luptat. Dar un film de acţiune (mai de Doamne ajută…) are şi personaje negative, altfel e un film de divizia C (sau de judeţeană), şi nu se uită nici dracu la el… 🙂

În prima parte a filmului (aprox. 45 de minute) am putut asista la nişte croşeuri repetate date de băieţii vişinii (”the good boys”), adversarul fiind trimis chiar la podea prin minutul 39 (fiind numărat, dar a reuşit să continue lupta), după ce ”guest-starul” ultimelor producţii (Deac) a fost „mângâiat” la faţă de crampoanele lui Alcenat (aducând un pic cu Dany Trejo, care nu a putut veni, din păcate…), iar din lovitura liberă indirectă acordată, Rada (cu o prestaţie foarte bună) a şutat, portarul lor a respins, şi Jakolis – care a urmărit mingea ca un vulpoi – a marcat din apropiere. În această perioadă am avut senzaţia că acţiunea filmului devine una „plictisitoare”, contrar scenariilor brevetate cu alte ocazii, băieţii buni nu au vrut să primească nici măcar o lovitură mică-micuţă, nu prea au fost înghesuiţi şi atraşi în ambuscade, creându-se iluzia că vom asista la o producţie „liniară”, soldată cu o victorie lejeră, fără stres şi fără emoţii, asta în ciuda actorilor distribuiţi în rolurile negative, unii dintre ei cu un renume şi cu o cotă de piaţă peste băieţii vişinii. Erau şi obosiţi un pic (după nişte filmări făcute cu câteva zile în urmă la Zagreb), dar asta să fie problema lor… 🙂

Tot în prima parte a filmului am asistat la punerea în practică a unei teorii mai vechi: faci aşezarea pe platourile de filmare în primul rând în funcţie de calitatea actorilor pe care ai reuşit să-i aduci. După ce singurul titular al postului de mijlocaş-ofensiv-central (ocupat în trecut de Negruţ, post specific formulei 1-4-2-3-1) nu a fost disponibil (lipsind în mod cert şi la filmările seriilor următoare), de voie, de nevoie, Miri a optat pentru aşezarea 1-4-4-2, care era vizibilă mai ales în faza de apărare, pe construcţia adversarului la mijlocul terenului. În atac, cei doi din faţă au luat mai mult o poziţie verticală (1-1), Guima încercând devierile, Tade fiind responsabil cu insistenţa şi cu hărţuirea apărării adverse.

În aceste minute de început am văzut avantajele acestei aşezări (în cazul unui regizor mai vechi, unul Rednic, am văzut mai mult dezavantajele lui…): o apropiere a liniilor, echipa devenind mai scurtă, jucătorii mai apropiaţi, creîndu-se astfel premise pentru apariţia unor blocuri funcţionale de joc (bazate pe relaţii de joc). Această apropiere a jucătorilor din diferite linii a permis ca în momentele de pressing ale adversarului să avem mereu 1-2-3 variante de pasă la un jucător apropiat, din care cauză s-a obţinut o posesie de balon efectiv nebănuită în condiţiile unui joc de deplasare (şi împotriva liderului, pe deasupra), posesia fiind – lucru important! – dublată şi de finalizarea multor acţiuni, unele de-a dreptul periculoase. Am mai sesizat că această posesie superioară nu era una sterilă, la „alibi” (plimbarea mingii pe „semicerc” etc.), combinaţiile permițând avansarea periodică a liniilor către poarta „lupiilor galbeni”. Cei doi mijlocaşi centrali au fost exacţi, schimbând – la nevoie – inclusiv poziţiile de bază, acoperind bine şi posibilele culoare periculoase din centrul terenului (un plus ofensiv, ca de obicei, la Muniru, şi un plus de tenacitate, tot ca de obicei, la Monroy). Mijlocaşii de bandă (Deac, Jakolis) au schimbat permanent poziţiile (invenţie mai veche, posibilă „policalificării” lui Deac, care are acelaşi randament ridicat pe ambele benzi), au strâns ca la manual în apărare, asigurând densitatea necesară pentru dejucarea „intenţiilor duşmănoase” ale adversarului. În faţă, cei doi au avut de interpretat nişte roluri foarte dificile: în contrast cu „simplitatea” aşezării clasice 1-4-4-2 (unde cei doi din faţă – în afara faptului că şi sunt de profil asemănător – au sarcini similare, majoritatea lor fiind interpretate în tandem, fie în apărare, fie în atac), în formula „modernizată” de 1-1, ei joacă destul de rar în tandem, doar când „pivotul” deviază spre „vârf”. În rest, dacă Guima (pivotul) intra în combinaţii cu mijlocaşii, Tade căuta spaţii libere, mai la distanţă de el (câteodată şi invers), în apărare – pe recuperarea balonului de către adversar – au refăcut formula 1-4-4-2 şi au făcut pressing la fundaşi, fie în tandem, fie separat. La fazele fixe din careul nostru Guima se găsea la respingere cu capul (ocupând – de regulă – poziţia periculoasă de la colţul careului mic al lui Felghe), Tade neavând o poziţie tactică apriori, făcând „bruiaj” unde este nevoie.

Toate bune şi frumoase (pentru o parte a spectatorilor), la pauză unii dintre „critici” chiar invocau lipsa unui dramatism real al producţiei, care să ţină în priză spectatorii… Ei, partea a doua a peliculei i-a răsplătit din belşug pe (tele)spectatori, după o introducere lentă, liniară, „idilică”, am putea spune (ceva în genul peliculei „The Deer Hunter”, de Michael Cimino, cu o nuntă de aproape 30 de minute la început), repriza 2 a pornit imediat cu inversarea rolurilor: aceleaşi croşee din ce în ce mai periculoase, dar primite de această dată de gaşca vişinie, soldate – oarecum logic – cu o trimitere la podea şi a băieţilor buni (Deac l-a pierdut pe drum pe marcatorul golului, din nou)… Care s-au ridicat însă, şi au continuat lupta… În aceste momente, fanii vişinii (şi nu numai) asistau la o „metamorfoză” inexplicabilă a trupei favorite, o cedare a mijlocului terenului, lipsa pressingului ucigător din prima parte, dispariţia acelor blocuri de joc. Parcă s-a instaurat o teamă de rezultat, parcă am văzut şi un pic de oboseală (în condiţiile în care, de regulă, noi înghesuim adversarul în reprizele secunde)… În realitate a fost mai mult oboseală mentală (combinată şi cu ceva frică instinctivă de rezultat). Imediat după golul primit, jocul a devenit mai „egal”, cei cu tricouri vişinii şi-au adus aminte de lecţia predată de regizor la începutul meciului (pressing, alergare etc.), evoluând mai departe nu chiar la nivelul interpretat în prima parte, dar suficient de bine încât meciul (pardon, filmul…) să se încheie cu un egal oarecum nemeritat de băieţii răi.

Dar NU, şi NU!!! Filmul mai are multe momente de suspans, dragii mei, ba mai mult de acum încolo vine partea cu ”thriller”-ul… 🙂

Şi pe acest fundal de „lasă-mă să te las” (cu ceva agresivitate în plus la petrolişti, obligându-l pe ”guest-star” Felgueiras să scoată de câteva ori miraculos nişte mingi grele de tot), uite, vine – din senin, ca într-un thriller adevărat – nebunia: doi jucători eliminaţi de la ”bad guys” (eliminări corecte, regulamentare, degeaba se face atâta tam-tam  de prost gust pe tema asta), şi – ca într-o regie de nota 10 – băieţii buni (ai noştri) în 2 minute rezolvă şi problema principală, cea a învingătorului. „Duşmanul” nu se mai ridică de la podea, chiar dacă numărătoarea s-a mai prelungit un pic, degeaba…

Victorie!!!!!!!  Au câştigat ”the good boys”, adică ai noştri, care chiar sunt buni, trebuie să recunoaştem!!! Film regizat perfect, felicitări pentru toţi cei implicaţi în „producţia” lui!!!

… Premiera filmului s-a terminat, o parte a publicului huiduie, cealaltă parte urlă de bucurie… Ca de obicei, nu lipsesc nici sondajele şi criticile. În acest sens, o firmă specializată în sondaje (arhicunoscută pe tot mapamondul, dar hai să nu-i facem reclamă…) s-a şi apucat – imediat după ultimul „nai” al lui Colţescu – să strângă note pentru regie/regizor şi actori. Rezultatele ştiţi unde să le căutaţi, sunt „refreshate”, echipa a primit o medie de 7.2, nota maximă fiind atribuit (în premieră absolută) chiar regizorului, adică lui Miri (8.2), urmat de Tade (8.1). La polul opus eternul Costea şi Christian, fiecare cu 6.1. Restul, vedeţi în tabele…

Ce ne rezervă viitorul? Vom asista peste 2 săptămâni (pe 13 septembrie) la o serie nouă, ”Die Hard 7”? Poate da, poate nu. Dar deja încep să apreciez din ce în ce mai mult „stilul de muncă” şi ideile acestui regizor contestat la începuturi, dar care cu o perseverenţă demnă de invidiat ne demonstrează că nu bugetele alocate în producţii cinematografice aduc gloria… Poţi scoate „capodopere” şi cu actori aparent mai modeşti, de mâna a doua chiar, necunoscuţi, dacă sunt bine montaţi şi pregătiţi din toate punctele de vedere.

Suntem pe drumul cel bun, fără doar şi poate. Vom mai pierde meciuri, asta-i clar, dar această ECHIPĂ (chiar este o echipă!) trebuie ajutată şi de noi, iubită, că merită!!! Cât timp vezi dăruire la fiecare meci, angajament dus la extrem şi – mai nou – şi spectacol, şi joc încântător,  ar fi păcat ca ea să fie „abandonată” din considerente „retrograde”, bazate pe anumite nostalgii după „timpul pierdut”/„timpul trecut”, pe care nici Proust nu l-a mai găsit, darămite noi, tribuniştii…

Pe 13 septembrie, cu mic cu mare, în Gruia, oameni buni!!!

P.S. În imaginea alăturată – chiar dacă aveţi o altă impresie – îi vedeţi pe regizorul Miriuţă (ăla cheliosu’, cu arma), secondat de unul mai brunet, ”killerul” Gregory Tade…

HAI CFR!!!

170 de comentarii

  1. Ferebory Dore, anuntat ca achizitie de ultim moment la CFR, de site-ul oficial al clubului . Marturisesc, dupa jocul peste asteptari al echipei, transferurile lui Chanturria, Petrucci, Dore si Carp , reprezinta alta surpriza placuta pt mine . Poate, poate …

    Apreciază

  2. Aglomeratie mare in atac acuma, desi jucam un meci pe saptamana. Poate totusi atacam si cupa Romaniei. Vom juca probabil un 4-4-1-1 , de avem atatia atacanti in lot. Normal in 4-2-3-1 ajungeau 3 varfuri.

    Apreciază

  3. Chanturia, Heldon, Petrucci, Dore…Se vrea „ceva”, şi nu ştim noi??? Revenim la strategia câştigătoare de acu’ 6-7 ani, cea cu „tace şi face”? Parcă sunt nişte transferuri peste necesităţile unei reconstrucţii, unei tranziţii…Mă rog, să fim cu picioarele pe pământ, aşa cum ne învaţă Miri…:) HAI CFR!!!

    Apreciază

      • Corect! Sper ca Miri să reziste „tentaţiei” de-a ceda presiunii venite dinspre suflarea ceferistă privind cei 3-4 nou legitimaţi, şi nu-i va titulariza până ce nu ajung cu pregătirea la standardele impuse chiar de el. Altfel, o poveste care începe să fie frumoasă, poate lua o turnură nedorită…HAI CFR!!!

        Apreciază

    • Daca ma uit la ultima suta de metri, mi se par toate transferuri „cu perspectiva de valoare adaugata”. La Chanturia, adus, plecatul si readusul sau ma fac sa cred ca exista o „fratie” a drepturilor federative. Pe linga el, sunt vreo 5-6 jucatori veniti vara asta, extrem de tineri, toti intre 20-23 de ani, care clar nu pot fi o osatura pentru acest sezon. Eu cred ca restrospectiv privind, lotul are o combinatie destul de buna: exista un nucleu de jucatori care sunt „baza istorica” -Mario, Deac, Camora, Rada, poate chiar si Costea intrind aici exista un grup al „tinerilor de perspectiva” cu Muniru, Ivanovski, Jazvic, Carp, Dore, Susic, Petrucciunul al „identificatorilor locali” -Paun, Negrut, Ene,Veres unul al „maturilor decenti care sa-si faca treaba” – Tade,Jaime, Guima, Monroy, Larie, Christian. Evident, mai e si ceva umplutura, data mai departe, imprumutata inapoi in Portugalia , sacrificata pentru inceputul de campionat etc. Ce putem observa : daca scoatem din ecuatie fostii juniori proprii, pe care ii putem incadra cumva in restul grupurilor (fie si la umplutura), avem trei grupuri foarte echilibrate numric. Statistic dincolo de cei 4 „senatori de drept” este loc pe teren de cite 3-4 din fiecare grup, „tineri cu batrinii”, cum jucam fotbal pe maidan in copilarie., desi la limita poti juca meciurile si in senatori+ tineret sau senatori+decenti. Concluzia mea e ca s-a facut un lot care sa aiba o prestatie onorabila sus in campionat, dar fara excentricitati date de multi bani in casierie si se doreste ca anual vreo 3-4 milioane sa vina din vinzari de jucatori.

      Apreciază

  4. Ma bucura si pe mine noua politica a clubului nostru, de a vorbi mai putin si de a face mai mult. Cu cei 3-4 jucatori nou inregimentati n-ar fi deloc exclus sa contam serios in lupta pt podium. Legat de fundasii nostri centrali si eu cred ca momentan ordinea e aceasta : Larie, Rada, Ene si Jaime. N-ar fi deloc exclus ca nou venitul Carp sa aspire la un loc de titulari, cu sanse mari de reusita in viitorul apropiat. Nici Ene nu trebuie sarit din schema. In amicalul cu Sahtior a jucat binisor. E drept, n-a fost foarte activ, n-a iesit prea mult in evidenta decat poate la golurile inscrise de ai nostri, (a fost mereu primul care i-a felicitat pe marcatori) 🙂 insa nici nu a gresit major atata cat a jucat. La golul ucrainienilor marcat in repriza secunda cel pacalit usor a fost Larie, ”consateanului” meu neputandu-i-se imputa nimic. Si ma indoiesc ca este vreun tribunist care sa-l fi urmarit pe Ene mai atent decat am facut-o eu la meciul cu Sahtior. 🙂 E drept ca in cazul ”doiarului” nostru -al carui fan ma declar- s-ar putea sa fiu si putin subiectiv, dar una peste alta, la CFR a avut pana acum prestatii onorabile, mai ales daca tinem cont ca vine din liga secunda. Una e sa te duelezi cu Raymond Lukacs, (”Mondi” asa cum il alinta propriii suporteri pe golgheterul ligii secunde de la noi) si alta e sa il marchezi om la om pe Luiz Adriano, poate golgeterul Ucrainei. Pt inceput Ene nu cred ca a dezamagit la CFR. E drept nici nu a evoluat prea mult, caci in afara acestui amical a mai bifat doar meciul cu Iasiul din Cupa Ligii. Acolo, daca facem abstractie de plasamentul putin gresit la golul 3 sau 4 primit de ai nostri, dupa o faza prelungita de atac a moldovenilor, iar a jucat ok mai ales daca tinem cont de asediul de la poarta noastra, unul sustinut practic pe intreaga durata a partidei. Dar ca sa inchei acest capitol ”Cornel Ene”, spun ceea ce daca nu ma insel am mai spus-o si in urma cu vreo 2 luni in momentul venirii lui in Gruia. Adica e un fundas central cu destule calitati : cu fizic ok, cu joc bun atat cu stangul cat si cu dreptul, detenta buna si ce e cel mai important cu evolutii constant bune, adica fara greseli mari in aparare, ceea ce da siguranta echipei. Faptul ca nu prea a jucat pana acum eu il explic atat prin evolutia buna, chiar peste asteptari a cuplului Larie – Rada, cat si prin trecerea la un alt nivel, de la o echipa bunicica de B, la una foarte buna 🙂 de A. Cred totusi ca langa un fundas central experimentat Ene poate creste in evolutii si macar din sezonul urmator poate ajunge un fundas central de nadejde in Gruia. Poate unul gen Piccolo, ca tot joaca central-stanga la fel ca italianul. 🙂 Imi inchei si eu ”romanul” ca se pare e cam jucata si finala la US OPEN. Hai CFR !!!

    Apreciază

  5. N-as fi crezut ca-l aducem pe dore pe ultima suta de metri, un atac dore tade numa bun poate fi …
    Oare mai avem vreo sansa cu heldon de la sporting sau ne bazam pe chanturia acolo in mijloc ?
    Hai CFR !

    Apreciază

  6. Eu unul sunt mai rezervat in ce priveste strategiile sofisticate de transferuri, mai ales cu portofelul subtire de tot. Cred ca vazand evolutia destul de buna a echipei de pana acum si fiind ultima suta metri la transferuri, a fost luat tot ce se putea lua in conditii decente (a se citi gratis sau aproape gratis), chiar daca numai cu imprumut. Pentru ca nu strica sa ai 2-3 jucatori buni sau macar bunicei care sa decida o partida in favoarea ta. Si daca de aici iese mai mult de locul 4, e foarte bine, daca nu, asta e. Cred ca acum se urmareste cu adevarat obtinerea unui loc de Europa League, fie din campionat, fie din cupa. Iar daca dl. Muresan a invatat ca e mai bine sa taci si sa faci, e foarte bine pentru toti: echipa, antrenor, suporteri (nu de alta dar n-as vrea sa il vad iesind iar in fata dupa cate o victorie si declarand ca ne batem la titlu). Sa le uram succes jucatorilor si fie ca Forta sa fie cu noi!

    Apreciază

  7. Daca cumva visteria clubului ne permite(asa s-ar parea; oare, m-a auzit A.P.?) la cati jucatori de „umplutura” avem este imperios necesar a se reinfiinta echipa a2-a; ar fi f. benefic pt. toti jucatorii-in primul rand ca s-ar roda= JUCAND; nu stiu daca se poate si daca se vrea(?); cu acest LOT,cred ca MIRI va avea un alt „target,”conducerea alte pretentii, iar noi ceva sperante si vise de „preamarire”(!); in ultima vreme se pare ca se „tace si se face,”lucru cu care am mai fost obisnuiti si deosebiti(fata de altii),pana-n urma cu vreo 2 sezoane!; Felicitari Conducerii si succes Stafului Tehnic!; Hai CFR!

    Apreciază

  8. Mi-a placut mult mini interviul cu Davide Petrucci postat pe site-ul oficial. Nu a inceput cu „sezonul viitor vreau sa ma transfer la un club mare”. Din contra, citez: „… dar dupa primele ore aici, mi-am dat seama ca nu e vorba deloc despre un club mic..” Bine ai venit!

    Apreciază

  9. Ce mincinosi ordinari sunt cei de la prosport.ro ! Scriu, ca transferul lui Dore s-a facut in ultimele 45 de minute, desi pe site-ul oficial acest transfer a fost anuntat la ora 22.28 ! Tantalaii n-au aflat nimic, sau poate n-au vrut sa anunte acest transfer, cel mai de marca din ultima zi ( si nu numai ) de transferuri . Cat il priveste pe Heldon, acesta nu a fost adus, era prea frumos sa se faca si aceasta achizitie . Acum, cu ce lot avem, cred ca sistemul 4-4-2 se preteaza cel mai bine, intrucat avem 4 atacanti de careu in conditiile in care nu avem un playmaker sau daca vreti, un varf retras cu calitati . Si o ultima idee, cred ca daca terminam turul cel putin pe locul 4, la iarna vor mai fi surprize placute, probabil in spate si la mijloc .

    Apreciază

    • Da, ai dreptate, în aceste condiţii 4-4-2 (sau 4-4-1-1) este pe profilul lotului. În realitate, chiar şi înaintea aceastor transferări pe ultimele metrii, echipa tot asta juca, de vreo 2-3 meciuri, şi, în mod evident, formula este mai potrivită, pt. că -cum spuneai- ducem lipsă de playmaker. HAI CFR!!!

      Apreciază

  10. Kiruj cu scuze pentru intarziere te felicit si eu pentru noul statut de bunic, sa fiti sanatosi si sa va bucurati tu de el iar el de cel mai „cool” bunic.

    Apreciază

  11. http://www.lpf.ro/club/cfr-1907-cluj Dupa site-ul LPJ, lotul CFR il are in componenta sa pe Provencio, dar nu-l are pe Chanturia. Oricum, pe site-ul LPF lotul CFR e cel mai actualizat (fata de situl clubului sau fata de transfermarkt).
    De la mijloc in sus stam binisor, cred ca numeric ne trebuia un fundas stanga, iar calitativ un fundas central.

    Apreciază

    • Aşa e. Dacă până-n prezent tot discutam de o ruptură (-de pregătire, -valorică, etc.) dintre titulari şi rezerve, acum decalajul apare -destul de vizibil- între compartimente. Mai exact între linia de fund şi restul. Primul tip de decalaj (dintre titulari şi rezerve) e pe cale de „dispariţie” (din fericire), iar a doua poate fi contracarată -în lipsă de alte soluţii „bănoase”- prin însăşi aşezarea 1-4-4-2 (1-4-4-1-1), care este una mai „scurtă”, nu lasă spaţii mari între linii şi jucători, permite un pressing local/global mai eficient. Toate acestea pot avea ca rezultat „securizarea” liniei de fund, în sensul că mijlocul (şi atacul) pot opri mai multe atacuri adverse, concomitent cu „descărcarea” fundaşilor de suprasolicitare. Să ne amintim, că în perioada de glorie, Cadu era considerat un fundaş foarte bun (pe lângă calităţile lui de mobilizare, etc.) şi datorită muncii titanice de la mijloc, dus de către Culio, dar mai ales de către Gabi Mureşan, fiind protejat de la comiterea unor greşeli capitale, care apar -statistic vorbind- când eşti mai expus şi ai mai multe situaţii critice de rezolvat. Odată cu dispariţia ultimului (G.M), şi Cadu a devenit un fundaş doar „bun” (de multe ori doar „satisfăcător”), pentru că nu avea plasa de siguranţă în faţa lui, şi era obligat de multe ori să vină în zone de teren aflate la 30-40 de metrii de poartă (pe atacul advers) pentru a rezolva o anume situaţie, unde deja fundaşii centrali sunt vulnerabili. HAI CFR!!!

      Apreciază

  12. OFF (pentru bunicul Kiruj):
    La o firma intra pe usa 3 tipi si striga la secretara:
    – Asta e un jaf!
    Secretara isi scuipa in san si zice:
    – Doamne fereste, ce m-am speriat! Am crezut ca e Garda Financiara!

    Apreciază

      • Kiruj bacsi,aia de la Garda sunt liberi sambata.Cauta alta scuza.La mine „functioneste”aia cu muherul.Sau ,acum ca esti bacsi,poti sa spui ca nu au cu cine lasa copilul.:-)) Hai CFR

        Apreciază

        • N-am treabă cu Garda, la mine vine (din când în când) Curtea, dar ei au fost deja (în martie), n-au găsit nimic, ne-am pupat, şi au plecat. În realitate nu e nimeni la noi, fizic vorbind, pur şi simplu trebuie să predau în scurt timp 3 dosare de rambursare la UE pe nişte proiecte comunitare. Băieţii nu acceptă întârzieri, nici măcar o oră. Ca „grad de dificultate” al dosarelor: mai degrabă joc 10 meciuri (cu prelungiri) contra lui Alexa-chirurgul, decât să lucrez la ele…:) HAI CFR!!!

          Apreciază

  13. Petrucci – transfer definitiv cu contract pe 3 ani, Carp – transfer definitiv (nu sunt sigur pe ce perioada e contractul), Dore – imprumut un sezon cu optiune de cumparare (informatii date de I.M. in emisiunea Fotbal Plus de pe LOOK PLUS din seara asta (marti)).

    Apreciază

      • Transfer definitv inseamna ca ai dreptul de a-l tine sau da mai departe. Daca vine o oferta, tu decizi daca il dai sau nu, chiar daca ai doar 50% din drepturile de transfer.

        Apreciază

        • Am facut precizarea din cauza (sau datorita?) lui Dantesc care s-a revoltat (pe facebook) ca am masacrat limba romana la prima postare. Avea dreptate, am avut o formulare ambigua si incorecta din punct de vedere gramatical, scrisa in graba, chiar daca se putea intelege despre ce era vorba. Oricum, precizarea ta e binevenita.

          Apreciază

    • Este doar vârful iceberg-ului, dar -tare mă tem- că nici măcar atât…Dacă s-ar afla absolut toate mizeriile din ultimii 5 ani (ca să ne axăm pe trecutul apropiat), majoritatea suporterilor (câţi mai sunt pe lângă echipe) nu s-ar mai uita niciodată la Liga 1. În realitate, sunt deja foarte mulţi, care nu se mai uită, exact din aceste motive, plus datorită calităţii îndoielnice a „spectacolului”. Asta cu cumpăratul meciului via „transfer de jucători” este o schemă simplă, aproape ţărănească, sunt combinaţii mult mai complicate, cu 3-4 echipe la mijloc şi pe durata a 3-4 etape, când sunt mai puţine şanse ca media (etc.) să se prindă. În trecutul nu foarte îndepărtat Steaua şi Viitorul erau implicate în astfel de afaceri (ultima data chiar cu Vasluiul), scopul fiind într-ajutorarea „rejelui”, dar nu în mod direct (nu aveau curajul unui „remake” al acelui blat sinistru de-acu’ câţiva ani, dintr-un meci direct), ci I-au băgat pe moldoveni la mijloc, pe post de „poştaşi” ai punctelor. În opinia mea, cele mai mari porcării se leagă chiar de ei (indiferent pe ce „post” jucau în combinaţiile respective), dar nu mi-e ruşine nici cu ceilalţi…:) HAI CFR!!!

      Apreciază

      • „sa fie bine ca sa nu fie rau” e disperat sa il faca vedeta pe fi-su si de vreo 4-5 ani tot i se face PR la ce mare talent e si cit de sigur e ca va ajunge glorie.Cind va trece hypeul si tatal se va convinge ca fiul e brinza de oaie, se va linisti si cu clubul de la Voluntari.

        Apreciază

  14. Sa ne reamintim cum,anul trecut, subit, Viitorul castiga la Vaslui, dupa care Porumbelul, prietenul ciobanului-puscarias isi recastiga punctele la Bucuresti cu Steoaia, care la randu-i isi ia punctele”normal” in meciul direct cu Viitorul(!);”curat-murdar”,coane Fanica, „daca-i tradare, sa stim si noi” d-le Hagi(!!!);desi se vedeau din avion aranjamentele, nimeni nu s-a sesizat si n-au reclamat nimic;furibuzii reprezentanti ai dreptatii dambovitene(ziaristi,reporteri TV, analisti sportivi,FRF,etc.)atunci, se straduiau sa ascunda sub pres marlaniile din „spatele usilor inchise”,acceptand cu seninatate matrapazlacurile,care-l vizau pe Reje, pozand intr-o normalitate banala, dar evident complicitara (!)

    Apreciază

  15. Nici o avancronica, nici un cuvant despre meciul de maine? Sa inteleg ca batem sigur?:) Jucam totusi cu liderul la zi si o participanta in EL. Daca-i batem trecem in fata lor,daca nu,nu:) Hai CFR!!!

    Apreciază

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.