Am pornit de la 0-0…


După trei zile de sărbătoare, după victoria cu Gazul, m-am trezit mahmur pe la prânz, am spălat paharele, am reciclat berile și sticlele de bere și mi-am propus să fiu cât se mai poate de lucid.

Pasele cu călcâiul ale lui Trică, păliturile de balon ale lui Traore, driblingurile bastosiene, sprinturile și țâșnirile lui Dubarbier sau Sougou sunt demult duse. S-au topit în istorie ca zăpada de pe streașină. Pe iarba din Gruia au început lucrările de toamnă. Se ară și se seamănă în draci, ca să vedem ogorul plin la primăvară. De voie, de nevoie, toată lumea a înțeles până la urmă asta. Nu vom câștiga campionatul și n-or să mai vină în vizită de lucru nici Chelsea, nici Bayern. Ei cu ale lor, noi am pornit de la 0-0, cu Jagodina. Până să ne dumirim ce nume pe spate au fețele noi din echipă, a început campionatul. Și a fost mai alene de digerat față de anii trecuți, ca o ciorbă de legume ușoară, ușoară, de vară. Fără presiune și fără așteptări prea mari, s-a stâns lumea pe stadion pentru prima etapă ca altădată sâmbăta, la 11 dimineața. Și a ieșit cum nu se poate mai bine. Mi-am adus aminte de primul sezon după promovarea din 2004, când fiecare victorie era surprinzător de înviorătoare, de exuberantă și binevenită. Nu ne băga nimeni în seamă, iar tupeul băieților creștea de la etapă la etapă. Fiecare punct era muncit, iar gustul puternic și amărui al înfrângerilor nu ne clătina speranța nicidecum. Obiectivul salvării de la retrogradare era nu doar pipăit și atins, ci prins zdravăn într-o îmbrățișare pasională.

Chiar dacă CFRul și-a pierdut și câțiva dintre cei mai buni jucători și portmoneul în tramvai, are acest avantaj al noului început, al lipsei de presiune și al șansei ca unii dintre cei nou veniți să încerce să devină cu adevărat fotbaliști, mai mult decât au făcut-o vreodată. În panica creată de ultimele două victorii, parcă am uitat că o echipă mediocră ne-a scos din Europa. Cu siguranță am fost prinși într-un moment prost, cu un picior în barcă și celălalt pe mal, cu un joc neîncleiat încă, cu o timorare fatală. Altfel am fi jucat acele meciuri azi. Sigur, nu-i mare bai că nu ne-am calificat, n-aveam destule trupe (rezerve) să luptăm și pe frontul de vest, dar pe lângă bucuria noastră de a vedea mai multe meciuri, această calificare ar fi pus (poate) un bănuț în pușculițele deja goale ale jucătorilor. Degeaba joacă ei bine acum, dacă nu le intră și bani în casă, vom păți ca anul trecut și vom pierde degeaba niște meciuri în plus. Tot à propos de meciul cu rușii albi, oricine a putut să vadă că din punct de vedere tactic Miri a fost depășit cu 200 la oră de situație. De fapt, și aici doresc să deschid un subiect de discuție, ce joacă CFRul astăzi? Am pornit în acest proiect acum un deceniu ca o echipă mereu cu șansa a doua și contraatacul ne-a salvat de multe ori. Apoi a venit un „neamț” care ne-a învățat cum e cu lansările în adâncime. Italienii au adus cu ei lecția apărării solide, de marmură de Carrara, Ando – jocul combinativ, iar portughezii au combinat toate elementele și efectele pe care echipa deja le stăpânea. Dar ce jucăm noi acum? Ce mai urmează după această luptă înverșunată pentru loabdă? Vom mai avea contraatacuri sau mingi pe vârfuri? Faze fixe precise? În formula de azi, cât și cum mai poate progresa echipa? Ce mirodenii trebuie adaugate în fazele fierbinți sau chiar fierte? Dacă în luptele cu echipele mai subțiri merge și la minereală, pentru jocurile grele trebuie să existe un plan, sau mai multe. Meciurile ăstea te împing cu adevărat înainte. Iar primul l-a ratat deja. Nu o să trag cu praștia în nici unul dintre jucători. Mulți s-au întrecut pe sine în acest debut de campionat (Tade a înscris deja mai mult decât în cele 34 de meciuri jucate în sezonul premergător transferului la Cluj), iar Mario, un jucător și un tip grozav, a avut bunăvoința de a nu aluneca în autosuficiență și nu-i deloc demoralizat că trebuie să apere o echipă care nu se bate la titlu. Iar dacă tot am ajuns aici trebuie să rectific, n-am pornit de la zero. Mario, mulțumim! Mai mult nici nu i-aș lăuda înainte de meciul ăsta, da’ le-aș pune în straiță niște slană pentru energie și ceva parale de cheltuială, pentru moral.

Vin meciuri grele și sunt curios dacă pulsul echipei va fi la fel de ridicat. Sunt curios dacă echipa va fi destul de matură încât să nu se piardă cu firea. Încă nu-l simpatizez pe Miri, dar știu că niciunul dintre antrenorii pe care i-am avut nu putea face mai mult în situația de azi. Are alibiuri destule. Și A1 al nostru are și talentul unui jovial hopa-mitică de-a cădea mereu în picioare în fața conducerii. Duminică trebuie să ne arate că știe pe de rost cântecul cu „fost-am omul pădurii/ și nu m-or mâncat lupii”. Și nu doar că nu l-ar păpa (un egal nu-i destul ), ba să-i halească el cu fulgi și blană cu tot, că față de căpcăun are. Dacă am destabilizat viitorul patriei, i-am spart conducta de gaz, e vremea să dăm câteva găuri/ goluri și-n cea de petrol. Anaaarhie!

Baftă și tupeu!

Hakana

66 de comentarii

  1. Discuţia asta cu „filosofia de joc” a unei echipe e veche de când îi fotbalu’…După promovare echipa era setată pe un stil de contraatac, cu apărare ermetică, bine organizată şi contraatacuri tăioase. Stilul a fost adus la (cvasi)perfecţiune de Dorinel, avea şi „material” corespunzător, şi îmi aduc aminte cu mare-mare plăcere de acele perioade, când ştiai că majoritatea adversarilor vor scăpa cu greu fără 3 goluri, indiferent unde se joacă. Ulterior s-au mai făcut tot felul de experimente mărunte, colaterale, dar -paralel şi cu consolidarea nucleului central Cadu-Gabi Mureşan- filosofia a rămas cam aceaşi…Până când a venit Rednic, care a vrut să schimbe de la o zi la alta întreaga poveste. Apoi cu Grig s-a reuşit -măcar partial- „punerea mingii jos”, elaborarea jocului. Cam tot pe linia aia conduce şi Miri maşinăria (cu un material total diferit, să recunoaştem), combinat cu o rezistenţă la efort foarte bună şi cu accente mobilizatoare (unitate de grup) vizibile. Şi această echipă a început să aibă atitudine, oricum e a noastră, cum se spune, deci poate fi (şi trebuie) iubită. HAI CFR!!!

    Apreciază

  2. Cei care nu mai ţin minte să dea o tură printre comentariile noastre din anii precedenţi făcute pe ceferemania şi Tribună. La orice eşec sau semieşec s-a ridicat mereu problema că nu jucăm nimic, că nu ştim pune mingea jos, că de vreo 5-6 ani avem cel mai urât joc din campionat etc. Conceicao a fost schimbat pentru că nu se întrevedea o îmbunătăţire a jocului, Mandorlini răspundea reproşurilor pe tema lipsei de estetică a jocului, că toate pe rând, o să ajungem şi la un joc spectaculos, dar nu a mai apucat; în perioada Costa, la fel, că echipa trebuie să se obişnuiască cu sistemul 4-3-3, apoi se va lega şi jocul; Ando că habar nu are de antrenorat, ştie numa’ să stea cu curu’ în poartă, doar valoarea individuală a jucătorilor aduce rezultatele şi tot aşa. Dar rezultatele au apărut mereu. Jucătorii aveau calitate şi ştiinţa jocului, implicit, echipa a avut mereu ştiinţa jocului şi soliditate. Şi-atunci are vreun sens să ne aşteptăm – sau să-i pretindem lui Miriuţă – la tiki-taka cu materialul din prezent? Eu zic că foarte bine face Laci al nostru, entuziasm, spirit de grup, măcinarea fizică a adversarilor, întâmplare, noroc etc, gol să iasă. Vom mai şi pierde, vom mai şi câştiga, important e să vedem atitudine, dăruinţă din partea jucătorilor şi să terminăn cât mai sus în clasament. Cel mai sus ar fi şi mai bine. 🙂

    Apreciază

    • Aseara intr-o emisiune pe look Miri zicea ca el spera ca la iarna sa fie la maxim 5, 6 puncte de locul 1. Sa vedem ce va urma, oricum prin martie parca lumea zicea ca intram in insolventa, acum mi se pare parfum de trandafir ce se intampla la CFR.

      Apreciază

      • Am văzut şi eu emisiunea, omul mi s-a părut şi „neştresat”, şi glumeţ, aşa, şi -cu toate „revenirile” lui repetate privind „picioarele pe pământ”- mi s-a părut şi suficient de optimist. Contează ce văd şi ce aud la antrenamente jucătorii, contează enorm. În realitate, eu îmi fac probleme în primul rând din cauza restanţelor salariale. Am suficiente experienţe să afirm, că problema asta poate strica şi cea mai fericită „familie”…HAI CFR!!!

        Apreciază

    • Miriuta cu tactica asta a lui pe care o huliti cu totii a tinut citiva ani in Bundesliga o echipa cu potential de liga a 3a, Cottbus, formata numai din petarde ieftine din Europa de Est. E mai mult decit ce au apucat in cariera lor toti componentii actuali ai lotului luati impreuna. La nivelul actual nu le cere nimeni minuni jucatorilor, dar macar o conditie fizica de a duce 90 de minute odata pe saptamina e ceva de bun simt pentru niste muncitori onesti. Mie unuia nu imi lipsesc vedete gen Lutu, Tanase samd. Cit despre tactica italiana, vorba unui cunoscut antrenor.. sunt in defensiva de la imparatul Hadrian incoace.

      Apreciază

      • Nu îl huiduie toată lumea pe Miri pt. această tactică, Cristi. Sânt câţiva, ei „huiduie” mai des (au şi acest drept, ceva adevăr chiar există acolo), de aici impresia de „cu toţii”. În acest moment, cu acest lot, e singura cale care trece prin defileu…:) E o bază pe care se poate construi. În altă ordine de idei, acum ne dăm seama, ce înseamnă o pregătire fizică bună, care poate acoperi alte chestii „academice” gen formula de joc, tactică, aşezare, etc. Când pui ştacheta pregătirii un pic mai sus, uite cum pică cei care nu erau (şi nici nu vor fi vreodată) obişnuiţi cu acest standard ridicat (Stana, etc.). Temerea mea (pe lângă odiseea restanţelor financiare) este cea a „incompatibilităţii” multora dintre jucătorii actuali de-a se alinia la aceste standarde ridicate de efort, din care cauză -prin rostogolire- vine problema lipsei „rezerviştilor” eligibili, etc., etc. HAI CFR!!!

        Apreciază

      • Cam exagerat acest „o huliţi cu toţii”, dimpotrivă, mie-mi pare că impresia generală este că băieţii joacă momentan mult peste aşteptările nostre de dinaintea începerii campionatului.

        Apreciază

  3. Am văzut primele 20 de minute din Steaua-Pandurii. Am rămas surprins, gorjenii legau foarte frumos, un joc elaborat la firul ierbii, eram convins că vor băga mortu’-n casa steliştilor. Am rămas tâmpit a doua zi când am citit scorul final. După ce sula să joci frumos, se merită? 🙂

    Apreciază

    • Întrebare veche ca fotbalul, maestre…Un răspuns „unic”, „armonizat” nu există, evident, şi aşa e bine…Dacă mă întrebi pe mine, eu mă aflu undeva la mijloc: îmi place şi jocul frumos (sau, mai degrabă, jocul organizat, disciplinat tactic, şi asta poate fi o sursă de „estetică”…), dar „apreciez” şi punctele adunate…Inclusiv în amicale…:) Referitor la ideile tale din postarea anterioară: exact aşa văd şi eu lucrurile. În plus: nu cred că un alt antrenor (fie el şi cu un nume mai cunoscut) ar scoate mai mult din trupa asta…HAI CFR!!!

      Apreciază

      • Păi, nu e echipa disciplinată tactic? Joacă în mod conştient în aşa fel încât nu se prind adversarii că ce joacă. Nici noi. 🙂

        Apreciază

  4. „UFFICIALE: Livorno, arriva Djokovic dal Bologna. Damjan Djokovic è un nuovo giocatore del Livorno. Il centrocampista arriva in amaranto a titolo temporaneo del Bologna.” link

    Apreciază

  5. Eu cred ca jucatorilor le-au intrat ceva bani in conturi altfel nu-mi explic evolutiile bune si pe alocuri foarte bune din ultimu timp, demult n-am mai marcat 6 goluri in 2 etape sau sa revenim de la 0-1 si sa castigam cu 4-1( cat pe ce sa fie 5-1) eu nu cred ca niste jucatori in greva dupa cum scriu unele ziare ar fi asa de motivati. Ce cred eu e ca si-au primit deja o parte din bani , numai ca presa din Bucuresti mai exagereaza lucrurile la fel cum in primavara ziceau ca „‘vom intra sigur in insolventa”‘ , ar putea ei sa scrie ceva pozitiv despre noi?

    Apreciază

  6. „Întîlnirea de duminică, 31 august, dintre FC Petrolul Ploieşti şi CFR Cluj, contînd pentru etapa a 6-a a Ligii 1, se va disputa cu spectatori în tribunele stadionului “Ilie Oană”, după ce Comisia de Apel a admis, joi, recursul făcut de clubul nostru”, se arată într-un comunicat pe site-ul oficial al prahovenilor. link

    Apreciază

  7. Hakana, avem mare nevoie de umoristi si de optimisti, macar sa ne mai intretina tonusul si speranta ca nu toate ouale-s sparte; inteleg ca nu avem valoarea individuala si colectiva care sa ne permita o buna circulatie a balonului, cu combinatii la firul ierbii, o posesie superioara, cu driblinguri si finalizari spectaculoase, dar suturi pe/spre poarta, niste scheme la cornere, sau la alte lovituri libere, pase de 2-3 metrii dintr-o „bucata”, un-doi-uri, de ce nu se pot face, d-le Miriuta(?)(se fac si la juniori asemenea antrenamete); cat despre „filosofii de joc”, cred ca e buna observatia, cum ca ne-ar trebui secund,”uno italiano vero!”; ma ingrijoreaza momentul si nu-i departe, cand ni se va termina „benzina” si atunci va fi Jale, odata ce va disparea presingul sufocant, puterea de recuperare si forta fizica, singurele noastre arme, deocamdata(!); aruncarea mingii pe varfuri, tine cu echipele mici; dar, cand am intalnit echipe cu ceva pretentii, s-a dus toata „filosofia de joc”, mai ales daca nu-i pui probleme adversarului si nu ai alternative de joc sau variante-posibile de contracarare a adversarului(!);Hai CFR!

    Apreciază

    • Eh, asta mă întrebam și eu, mai merge cu hei-rupu’ când te presează unii vreo 20 de minute în șir? Fără exercițiul ăsta al construcției e greu să ne scoatem cămașa/ tricoul. Vom vedea…

      Apreciază

  8. Suporterii Petrolului cred ca sunt cam descumpaniti acum dupa eliminarea lor din EL si in cazul unui joc mai putin reusit al favoritilor vor pune presiune mai mult pe jucatorii lor decat pe ai nostri.
    Pentru jucatorii nostri nu vad decat o motivatie in plus sa evolueze in fata unui stadion recunoscut a fi cu o atmosfera frumoasa. Miriuta sper ca a vazut meciurile de ieri si a invatat cum poti sa-i bati si pe lupi si pe astrali.Cele 2 echipe nu au impresionat cu nimic. Petrolul e o echipa plina de jucatori valorosi dar care nu joaca ca o echipa, in schimb Astra pare mai inchegata, mai unita desi jucatorii sunt mai slabi ca cei ai Petrolului. Sa vedem ce o fi . Daca scoatem puncte cu ele, ne vor lua serios de acum incolo. Sper ca asa va fi.

    Apreciază

  9. Apropo de echipa cere ne-a eliminat din EL: e acum in grupe dupa o dubla victorie in fata portughezilor de la National. Belarusul trimite o echipa si in CL, asa ca putem spune ca am avut ghinion de i-am prins tocmai pe ei in drumul nostru. Pacat.

    Apreciază

    • Minskul este o echipă cam de aceaşi valoare ca şi Zagrebul, ba chiar un pic mai bună (cel puţin în opinia mea). Asta ca să putem face o comparaţie a învinşilor, care întâlnesc duminică. HAI CFR!!!

      Apreciază

  10. Cum bine a scris Caneto mai sus, baietii nostri impreuna cu Miri, isi ascund asa de bine tactica de joc incat noi nu ne-am prins ce joaca si speram, nici adversarii. Sper sa-i tina conditia fizica, entuziasmul, cat mai mult asa incat sa ne mai ofere surprize frumoase cum au fost aceste cteva jocuri. La ce asteptari (nu) aveam la inceput de sezon,pt mine aceste jocuri au fost o reala surpriza. Imi exprimam ingrijorarea in articolul precedent legata de restantele financiare, sper sa se rezolve, sa avem liniste. Incerc sa nu ma gandesc acum la inerentele suspendari,accidentari care vor urma si sa ma bucur de acest inceput. Urmeaza doua meciuri dificile din care tare mi-as dori sa scapam neinvinsi. Avand in vedere ca petrolistii erau inca pe teren la Zagreb la miezul noptii, poate e un moment bun sa-i intalnim acum. Hai CFR!!! PS. Vazand vremea frumoasa de afara, parca-mi pare rau ca nu avem meci in Gruia in acest week-end si la o ora rezonabila. Sper ca toamna care se apropie,cu ale ei arome, sa fie darnica atat din perspectiva vremii cat si a recoltei (de puncte).

    Apreciază

  11. Pana la urma, legat de restantele financiare, are cineva vreo informatie serioasa din surse verificate din interiorul clubului? Sunt reale? Sau singurele informatii provin din presa stelemista? Vorba lui Eduard de mai sus jucatorii astia nu prea par neplatiti dupa cum alearga. Iar daca sunt chiar asa de neplatiti atunci Miriuta e cel mai mare expert motivational din Europa.
    Legat de lipsa sau nu a tacticii eu deocamdata ma multumesc sa vad daruire si alergatura cum n-am mai vazut de foarte mult timp.Si ma multumesc sa vad o crestere lenta dar sigura (sper) a increderii. Tactica e cireasa de pe tort, nu poti vorbi de tactica fara sa ai mai intai indeplinite niste premise de baza. Una e capacitatea de efort fizic si alte e increderea. (Lipsa ei s-a vazut din avion la meciul tur cu belarusii). Fara astea vorbim discutii.

    Apreciază

    • = Mijlocaşul a oferit o declaraţie confuză după ce a fost întrebat de restanţele financiare. „Am primit…Nu am primit banii…Sperăm să-i primim săptămânile viitoare. Situaţia e dificilă. Dacă ne-a afectat în aceste meciuri? Probabil, nu ştiu, probabil da, ne-a afectat şi această situaţie. Sperăm să se rezolve treburile”, a mai spus fostul jucător al Universităţii Craiova = link
      Tot ce-i posibil ca pe Costea să-l fi luat gura pe dinainte. 🙂 Nu cred că poate da cineva un răspuns atât de hotărât 🙂 când îl doare rău la buzunar. 🙂

      Apreciază

    • A propos de motivare. Acum vreo doua luni ma fatzaiam si io prin Carturestii de la Iul*us M*ll (ca sa nu-i facem reclama) cand aud o tanti racnind la casierita: „da’ n-aveti ceva motivational de del carneghie?” Tati loserii de eram atunci in carturesti am cascat gura a: soc, amuzament, facepalm and shite.

      Apreciază

    • Cică s-ar fi dat ceva, un sfert, o treime din toate restanțele, amu cine știe cât adevăr spun ei acasă. Titularii au avut prioritate.

      Apreciază

    • Mie mi se pare interesant ca Pandurii au blocat Gazul.. i-au cimentat undev ala mijlocul clasamentului. Daca scoatem macar un punct miine ne putem cimenta in treimea de sus a clasamentului. Curios va fi ce vor face oitzele cu omenia, ca primii au probleme de moral iar ultimii sunt in fecale cu punctele.

      Apreciază

  12. Si eu cred ca in 2 etape se cam impart echipele in 3 grupe. Important e sa ramanem acolo aproape langa cele 3, ca dupa cele 2 meciuri mai grele urmeaza cu echipe de sub noi in clasament. Si cine stie,poate in decembrie suntem acolo,la bataie cu ele. Important e sa nu pierdem cu ele,sa nu se distanteze ca e greu de recuperat ca nici ele nu pierd prea des.

    Apreciază

    • Ar fi foarte important sa nu pierdem cele doua meciuri care urmeaza si din perspectiva clasamentului, dar mai ales a moralului. Urmeaza apoi doua meciuri mai usoare pe care (teoretic) ar trebui sa le castigam, la Galati si cu g U noierii in Gruia. Ei, daca dupa aceste patru meciuri vom avea vreo 18 puncte, abordam mai relaxati a doua parte a turului. Dar sa ma opresc din visare pt ca e mult pana departe si sa nu patesc ca si cu Simona pe care o vedeam in finala cu Serena si pana la urma a pierdut cu „otelul”. Hai CFR!!!

      Apreciază

  13. Acum 1min., pe Digi3, la intrebarea reporter-itei:”Cum se face ca CFR-ul joaca, desi nu si-a primit banii?”-Deac:”este o situatie mai delicata, dar noi jucam din placere”(cu o jumatate de gura);-Miri:”intr-adevar este o situatie mai grea,care sper sa o rezolve conducerea!”

    Apreciază

  14. Am o vaga presimtire ca ne va arbitra Hategan………..si nu voi uita partida din Gruia in care am fost penalizati cu 11m pentru hent la Peralta.Pentru ca in repriza a 2 a cel mai evident hent vazut pe un stadion de fotbal sa nu fie sanctionat de Hategan aflat la 5 m de faza.Pentru un rezultat favorabil ar trebui sa jucam 2 clase peste ei……..nu stiu daca este posibil asta,dar am incredere in baieti.In numele meu si al lui Retardila:hai CFR!

    Apreciază

    • Petrolul Ploiesti – CFR Cluj, ora 21.00, in direct la LOOK TV

      Arbitri: Coltescu Sebastian (Craiova) – Orbulet Mircea (Bucuresti), Mitruti Daniel (Craiova); Popa Catalin (Pitesti).

      Observator CCA: Fecioru Corneliu (Bucuresti).

      Observator LPF: Mircea CALIN (Bucuresti).link

      Apreciază

  15. Sunt foarte multumit de jocul echipei. Totul incepe de la pressing, de la recuperarea mingii cat mai sus cu putinta, de la nepermiterea adversarului sa urce cu toate liniile. Si pentru asta e nevoie de multa alergatura. CFR-ul suferea tocmai din lipsa acestor atuuri, in ciuda unui lot valoros. Veneau peste noi toti ciurigaii si ne aparam cu oameni (ai nostrii) care aveau reale calitati ofensive. In aparare erau foarte slabi. Pressingul lipsea cu desavarsire.

    Apreciază

  16. Pe langa mentinerea „standardelor”(presing,organizare, conditie fizica), ca o prima masura, trebuie anihilat TEXEIRA(Marinescu),play-makerul lor(mai nou si golgheter), mai apoi Albin si Tamuz; pt. o asemenea replica,cred ca ar fi mai eficient un sistem 4-1-4-1, pt. ca noi oricum nu-ne permitem- jucam ofensiv!;cu Mutu in teren am avea un mic avantaj, pt. ca el nu-i un jucator de „tavaleala”; daca in prima repriza,rezistam fara gol-primit, in final am putea iesi neinvinsi(!);Succes CFR!

    Apreciază

  17. Bune comentarii . Eu doar atât aş vrea de la Miriuţă să îi facă intr-un fel pe băieţii noştrii să pună presiune pe adversar tot meciul nu doar atunci când luăm gol sau dacă avem un jucător eliminat. Ai noştrii CFR-işti să se ţină scai de ei în special de Tamuz, Albin şi Texeira. Mutu e expirat doar printr-o minune să facă ceva deosebit. Petrolul nu trebuie lăsat să zburde pe teren, încă o dat spun de cei trei pentru c[ ei sunt pericolul principal, pentru că am văzut ce a păţit Botoşaniul cu Petrolul (scor 4-1) dacă petroliştii au fost lăsaţi să combine cum au dorit . Deci HAI CFR !!! E un examen greu dar nu imposibil de trecut

    Apreciază

    • Ery, am văzut mare parte din meciul ASA-FC Botoşani. Băieţii voştri au dominat mare parte din meci. Meritau egalul, dar au avut ghinion cu NDoye. Omul a înscris de două ori, a mai avut alte trei ocazii pe care le-a ratat cu seninătate, singur, când putea să paseze liniştit la alţi colegi. De la gazde n-am prea avut pe altcineva de remarcat, de la oaspeţi, de data asta Nuno Cl. a apărat decent, loserii noştri au jucat în nota lor obişnuită, Mureşan pare că e prezent doar „in corpore” în Murăş, n-a prea reuşit mare lucru azi.

      Apreciază

    • Are un şut „sănătos”, e destul de tehnic şi are şi o bună mobilitate, cât şi viziune în joc. Să nu uităm -totuşi- că e un video „făcut de ei”…:) Mă rog, mai rău de ce avem noi pe postul ăla (mijlocaş central ofensiv, în centrul liniei de 3), nu poate fi, deci e binevenit. HAI CFR!!!

      Apreciază

      • Chiar nu ţin minte ca Porto să ne fi trimis până acum vreo petardă. Important e să fie pus la punct fizic şi să vină gata acomodat. 🙂 Şi să se grăbească, într-o oră şi ceva începe meciul. 🙂

        Apreciază

  18. Bravo, măi băieți pentru prima repriză! Foarte simpatică echipa: nu avem superjucători, dar mereu crează impresia că dau totul pe teren. Ar merita să fie plină Gruia la fiecare meci.

    Apreciază

  19. Bine ca am scapat de Petrolul si bine ca am castigat partida. Nu e nimeni de vina ca au luat cartonase rosii prosteste. Dupa parerea mea au fost acordate corect. La golul lui Tade era penalty daca nu intra in poarta. Hai CFR!!!

    Apreciază

  20. Astia s-au batut singuri cu nervozitatea lor. O prima repriza frumoasa in care i-am dominat, in care am preluat conducerea si in care petrolistii nu au avut absolut nici o ocazie. A doua repriza inceputa cum nu se poate de prost, nu am inteles pasul inapoi a lor nostrii.Ce oare s-a schimbat la pauza?
    Si cand nu mai credeam a iesit in evidenta arbitru si nervozitatea lor. Asta e diferenta intre o echipa linistita si una cu probleme in interiorul echipei. Daca nu pierdem cu Astra , vom fi acolo la iarna.
    Hai CFR,!!! The winter is coming!!

    Apreciază

  21. Ba ! Io cred c-o fost ascuns in tribuna , baiatu’ ala , de la Tribuna (felceru de marha. vorba lu’ Vass), care ni-o adus Viptoria si la Chiajna cu aia …..

    Apreciază

  22. Lucescu senior face scandal ca a fost un arbitraj scandalos. Asta la ce meci s-a uitat? Pai la lovitura libera din min 40 a fost penalty clar la Deac si cartonas rosu,au spus-o cei din studioul dolce,care nu ne plac pe noi,iar Coltescu da doar galben si lovitura libera. La Texeira i-a aratat clar fluierul,dar daca ala s-a grabit sa execute e problema lui. Victorie incontestabila,imi pare rau ca se face atata scandal,fiind vorba de CFR. Felicitari,baieti! Le meritati din plin.Hai CFR!!!

    Apreciază

  23. Superb meci! Din păcate am ratat mare parte din repriza a doua (cică n-au mers streamurile). Important e că am învins. Bravo băieţi, bravo golghetere Tade! Bravo servantului Deac! Şi să nu-l uităm nici pe Jakolis. La mai mare!

    Apreciază

  24. Victorie mare si foarte importanta pentru echipa in conditiile actuale.La un moment am avut un sentiment de deja vu si instinctiv ma gandeam la infrangerea din julesti.Doar ca acum astrele au avut o aliniere favorabila noua.
    Cand vad cat sunt de neprofesionisti cei de la Look tv…….aceeasi tendinta (ca si la digi) de a cauta prin intrebari nepotrivite false conflicte si raspunsuri care sa poata fi rastalmacite.Apoi nu inteleg de ce nu pot avea in studiou ,un fost arbitru care sa-i lamureasca!Acum puneau tunurile pe Coltescu,care vezi Doamne ar fi rupt echilibrul prin decizii exagerate.Cand de fapt au fost 2 faze de manual(pentru sanctionarea cu avertisment) peste care arbitrul nu putea sa treaca.Hentul intentionat a lui Geraldo si executarea inainte de fluier.
    Cand auzi pe Lucescu ca acuza maniera arbitrului,poti sa-ti dai seama cu ce arbitraj era obisnuit el.
    Voi spune ca la finalul primei reprize statistica faulturilor spunea:10-7 in favoarea gazarilor si 2-1 la galbene pentru noi.Ne-a avertizat la niste faze foarte usor,la niste interventii care doar privite cu mare indulgenta putea fi acoperit de regulament.Asta in conditiile in care au fost cel putin 4 faze foarte clare in care putea avertiza pe gaozari:
    1.loveste mingea cu capul Camora si petrolistul il loveste cu mana in ochi
    2.Muniru respinge mingea cu capul,iar Texeira il loveste peste cap cu mana
    3.Muniru loveste mingea(in tusa in terenul lor) iar petrolistul il loveste in pulpa(arbitrul era la 3 m)
    4.Deac este lovit in careu in cap cu piciorul ,iar celalat nu este sanctionat.
    La faza de mai sus Coltescu interpreteaza gresit regulamentul considerand joc periculos,cand de fapt Deac a fost lovit si trebuia dat penalty si galben.
    Degeaba a luat Look tv fraiele si credeam ca de acum intram in normalitate………de fapt se continua cu un stil manelist si de scandal ,care nu ajuta jocul de fotbal ci doar can-canurile.Du fratele meu in studiou persoane care pot interpreta regulamentul de fotbal,nu doar jurnalisti si fosti fotbalisti(care intre noi venind vorba nu stiu regulamentul) care-si vor da cu parerea subiectiv si in functie de interese.
    Suntem pe drumul cel bun si sper ca si tribunele noastre sa fie mai populate si sa incurajeze echipa.Pentru mine si Retardila voi spune:hai CFR!

    Apreciază

  25. Lasati-o asta cu Ardealul si Transilvania fiindca aici e vorba doar si strict de fotbal ! Deci : Imi pare bine ca i-am invins…Imi pare rau ca i-am invins in conditiile astea ! Ma bucur ca avem spirit si determinare,ma intristez ca nu avem mijloc care sa tina terenul…La ce nivel e in liga 1 suntem in primele sase…Miriuta are caracter fiindca la sfarsitul meciului a mers la vestiarul petrolistilor,ca a facut-o since ca nu…mi se rupe..a facut-o ! Nimeni nu a fost agresat,nimeni nu a fost busculat cum pe unele canale ni se transmite…Pula de Coltescu a futut meciul acoperit fiind de regulament…eu sa fi fost arbitru chiar si ceferist fiind nu ar si linsat in felul asta Petrolul chiar acoperit de regulament fiind…in fine,ma bucur ca avem atitudine,ma bucur ca baietii vor…HAI CFR !

    Apreciază

    • Ba ! Tu tathe le stii , ca babele alea din Chinteni . Sigur ca Ardealul ii casa noastra si nu Valahia ! Poate-i pentru tine si Valahia , da’ ,pentru mine nu . Ashe ne „abtziguieshti ” , de parca ai fi varu’ lu’ Funaru , frate cu vagyntudor… Numa tu ai dreptu’ sa fii „..izdos ” ??? Arbitrajul a fost corect ! PUNCT.

      Apreciază

      • Romanescule eu zic sa te calmezi ,tocma’ ce stabilisem cu cateva saptamani in urma si de comun acord ca politicul si derapajele astea separatiste nu au ce cauta pe site-ul asta…de aia mi-am permis ..ca sa intelegi de unde luarea mea de pozitie…In rest si daca ai si alte nelamuriri ma poti cauta pe FB ,in privat ….

        Apreciază

    • Da, a fost vorba strict de fotbal si cand Meme a infipt steagul Romaniei in poarta CFR-ului dupa o victorie a Stelei pe National Arena impotriva noastra, corect?

      Apreciază

  26. Felicitări, am sperat să învingem și nu mă înduioșează deloc tânguierile antrenorilor Răzvan și Mircea. Am avut noroc că jucătorii lor s-au pierdut cu firea dar mi-a plăcut că am reușit să le speculăm căderea pentru golul doi și nu ne-am mulțumit cu un egal. Suntem vulnerabili încă dar băieții au caracter.

    Apreciază

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.