Am crezut până în ultima clipă într-o victorie la scor [CFR Cluj – Gaz Metan Mediaș 4-1]


CFR Cluj: Miriuță – Felgueiras – Susic, Larie, Rada, Camora – Deac, Muniru (Christian), Monroy, Jakolis (Costea) – Tade, Guima (Ivanovski).

Fază fix-pixă. Vreo 6 ceferiști plus portarul stau de veghe în careul fără secară pentru liniștea noastră. Mingea ajunge însă, din întâmplare, la 15,4 metri de poarta CFR-ului. Cipri al nost’ parcă-l invită pe Cipri al lor să ajungă primul la minge, iar acesta chiar ajunge și pune latul. Mingea se oprește – ciudat – în poarta lui Felgueiras, care nu mai poate decât să șuteze în bară. Cu ciudă. CFR e obligată să alerge după egalare, dar nu numai să alerge.

Alergarea CFR-ului după egalare nu se încheie în gol, ca altădată, ci cu gol, spre finalul primei reprize. După ce mai devreme în meci a încercat cu lovituri de cap transversala și aerul de lângă vinclul porții găzarilor, Guima comută pe picior și trimite în sfârșit mingea în poarta lui Pleșca, cel care tocmai o respinsese disperat. O contribuție apreciabilă la reușita CFR-ului a avut-o Larie, cel care a trimis puternic mingea spre poartă, în ciuda faptului că poate se resimțea după găleata cu apă ca gheața turnată în cap. De acum, sarcina CFR-ului este să alerge ponderat, cu cap, după golul victoriei.

Golul victoriei nu vine nici înainte de pauză, nici în timpul ei, ci în repriza a doua. Incredibil de tupeistul Larie – care, reamintim, se resimțea după turnarea unei găleți cu apă rece ca gheața în cap – se trezește unde nu-i era locul în schemele de joc (adică în celălalt careu), primește un fel de pasă de la Guima și-l execută elegant pe Pleșca, stârnind aprecierea colegilor de muncă, joacă și acțiuni caritabile. Uite că Larie pare să știe și cu mingea, nu doar cu găleata, prin contribuțiile la cele două goluri parcă invitându-i pe cei care nu știu ce vorbesc, mai bine să tacă din ciocul mic! No, poate că prin minutul 17 nu ne așteptam mai mult de 50% ca CFR-ul să întoarcă rezultatul (că doar nu părea specialitatea casei), dar amu’ nu trebuie să ne cenzurăm bucuria că băieții și-au revenit cu capul.

Al doilea gol al victoriei (sic!) vine de la 11 metri, după ce un medieșan „faultează” mingea cu mâna în careu. Mă rog, nu comentez decizia arbitrului, care a fost mai aproape de fluier; pot doar să mă bucur de finețea în execuție a lui Tade, care nu dădea semne anul trecut că mai apucă și anul ăsta. Din acest moment, CFR nu mai trebuie să alerge deloc. Să fugă doar mingea.

Cu contribuția arbitrului de la centru – singurul de pe un întreg stadion care a arătat în acest meci că are ochii la el – Larie faultează în careu, spre satisfacția celui/celor care după golul doi nu mai cuvântau. Tahar se îndreaptă cu hotărâre agalică de balon și-l trimite spre brațele întinse ale lui Felgueiras. Bravo, Mario Super! Dacă nu cumva marchează Tade până la finalul meciului, Larie riscă să rămână omul meciului.

După ce oaspeții rămân în inferioritate numerică, Camora se hotărăște să urce mai des, impulsionat și de obrăznicia lui Larie. La o astfel de urcare vijelioasă, centrează pe centru, iar Tade reușește din poziție onside ce nu reușise la o fază asemănătoare din poziție offsaid, adică să marcheze. Scorul ia proporții astronomice, iar găzarii fâsâie stins, ca niște petarde expirate. Noi rămânem cu o singură grijă: pe cine să declarăm omul meciului, pe Larie sau pe Tade? Nu că ar conta prea mult. Numai de astfel de dileme să avem parte de acum încolo…

Miriuță: „Mă duc cu ei până în pânzele albe!” (CFR se află momentan în pânzele roz, pe locul 4, iar antrenorul principal se află în obiectivul Tribunei CFR, adică mai sus de locul 5,243589743589744)

76 de comentarii

  1. Tin sa il ridic si eu in slava cerului pe Ionut …cum care Ionut ? Ionut x 2 dar totusi mai mult pe Larie…Cum tin sa sau as tine sa ii felicit personal pe urmatorii : Tade,Mario,Deac Ciprian ,Camora si Costea dar in general as felicita toata echipa dupa meciul din seara asta…chiar si pe Miri,cel ne iubit de mine in trecutul apropiat…

    Apreciază

    • Dane, are şi sărăcia părţile ei bune…Literatura universală e plină cu prelucrarea acestei „stări”…:) O familie săracă, dar fericită, cu Dacia în loc de Opel, cu găleţi de apă rece în loc de wisky cu cuburi de gheaţă…E imposibil să nu observăm buna dispoziţie din sânul acestei familii, unde Miri chiar are un merit deosebit. Felicitări în primul rând lui (echipa asta, şi starea asta de spirit pozitivă este aproape în exclusivitate găselniţa lui), felicitări pentru (aproape) toţi jucătorii aflaţi azi pe teren! Of, era să uit, şi lui Lopes, aflat pe bancă, dar cu galben primit…:) HAI CFR!!!

      Apreciază

        • Da, ştiu, eu i-am zis lui Amne să-ţi dea ţie. Sper să ajung la meciul cu „astrali”, chiar dacă nici nu ştiu când se va disputa…:) HAI CFR!!!

          Apreciază

      • Recunosc, spasit, ca la aflarea numelui recipientului galbenului de pe banca am urlat la arbitru „mai da-i unu’!”. Omul meciului: Tade, chiar si fara cele doua goluri.

        Apreciază

  2. Teoretic ar trebui sa ma cenzurez (lucrul care-l clamez pentru toti cei cu sangele navalnic) sa fiu mai linistit,dar prima repriza (printre reprizele de injuraturi) ma tot intrebam unde este presingul din celelalte partide.Aici imi aduc aminte de ce-i spuneam lui Bela.Nu poti 90′ sa insisiti doar pe forta.Daca n-ai jucatori cu calitate si personalitate,jocul sufera.Am avut si ocazii dar nefructificate pana spre sfarsitul reprizei.A venit foarte bine golul egalizator a lui Guima cu serviciul lui Lari(acelasi cuplu vor fi protagonistii celui de-al 2 gol.Iata ca Larie confirma ca este jucator de baza in linia de fund,in ciuda celor sceptici la momentul venirii)
    Repriza a 2 a ne-a aratat un CFR pe care-l dorim cu totii…….un fotbal total,cu combinatii in viteza,cu presing,cu dorinta.
    M-am bucurat pentru Tade si Guima.Asta-i rolul atacantilor,sa inscrie.Increderea castigata in acest inceput de campionat poate fi benefica in urmatoarele partide.
    Si nu in ultimul rand voi aprecia aportul lui Costea la golul lui Tade (din actiune) cand dupa ce a scos din joc un adversar i-a pasat lui Camora.
    Cei din studiou spuneau ca scorul este cam exagerat.Eu cred ca mai era loc de cel putin 2 goluri,ca sa intregeasca evolutia senzationala din al doilea mitan.Bravo baieti,va iubesc……mai ales la victorii.

    Apreciază

    • De mult nu m-am simţit aşa de „confortabil” la un meci al CFR-ului…Poate doar contra nemţenilor. Sună aiurea, dar nu m-am simţit „ameninţat” nici la 0-1, chiar nu ştiu din ce cauză, că jocul din perioada aia nu era foarte convingător, dar şi aşa, parcă se simţea „în aer” gustulvictoriei…HAI CFR!!!

      Apreciază

      • Eu la 0 – 1 imi rodeam unghiile si incercam sa-mi dau curaj intr-o tacere mormantala. Pana si galeria a amutit. Dar bucuria a fost cu atat mai mare la final. Meciul asta chiar a meritat sacrificiul de luni seara. Hai CFR!

        Apreciază

    • De acord cu tine Kiruj…eu sunt unul dintre cei care m-am abtinut intotdeauna in a critica jucatorii (mai putin pe Maah si pe Lopes) dar pe stadion si cu mana pe inima si abonament pot sa jur ca never,ever in timpul unui meci nu am injurat sau huiduit un jucator de la CFR…Pe ai adversarilor da,spre rusinea mea tre’ sa recunosc ca pe ai adversarilor da…De ce nu am facut niciodata asta? Fiindca ca si fost fotbalist am trait acea senzatie cand efectiv ti se taie picioarele si tot cheful de fotbal cand proprii suporteri te injura sau huiduie…si probabil in subconstient a ramas mereu acea idee…”ce tie nu iti place altuia nu ii face”….Iar Florin nu e un jucator slab ca fotbalist ,lui i-a lipsit de-a lungul timpului oameni care sa ii fie cu adevarat aproape…L-au periat fiind tanar si asta ii s-a urcat la cap…Apoi a plecat la stelemeaua si de acolo prin grija lui jiji si a suporterului stelemist ,impletind asta cu acea accidentare nefericita sa dus jos…tot mai jos…si de aceea eu raman la ideea..ca si in cazul lui Bastos (fiindca eu am crezut mereu si in acest jucator) ca Florin are nevoie acum mai mult ca si niciodata de un antrenor care sa il mobilizeze…si de un public care sa il sprijine si sa ii dea incredere…Dar in fine asta e doar parerea mea…stiu ca multi ma vor injura pentru asta ,bine nu neaparat pe mine cat pe Florin..dar asta e ,e un risc asumat…

      Apreciază

      • 100% de acord cu tine, Dane. Simt ceva asemănător lui Bastos şi la Christian ăsta, care a evoluat evident mai bine (pus şi pe postul „indicat” de noi cu insistenţă). HAI CFR!!!

        Apreciază

        • Acu’ nu stiu daca ar trebui sa spun asta ..dar exista jucatori la CFR care citesc ce se scrie pe aici…Nu dau nume ,dar cu siguranta multe din ideile noastre de aici le-au dat idei si jucatorilor sau de ce nu antrenorilor…

          Apreciază

    • Uf, ca mult timp a trecut de atunci. Doar numele de Grobbelaar parca imi mai spune ceva. Pentru mine ceva asemanator e golul lui Maftei, din finalul sezonului 2012, in meciul cu Vointa Sibiu 🙂 In ’89 nu prea ma interesa fotbalul.

      Apreciază

  3. Un lucru important, zic eu: cu excepţia meciului de la Minsk, în toate celelalte meciuri oficiale echipa a evoluat mult superior adversarului în repriza a doua, chiar şi în meciurile în care am jucat în zece. Nu încape discuţie, stăm bine cu condiţia fizică, pressingul sufocant îi cam termină pe adversari prin minutul 60…Este una din marile câştiguri ale echipei, după destui ani în care ni se cam termina chiar nouă benzina în R2. HAI CFR!!!

    Apreciază

  4. Şi încă ceva: îi cam iese lui Miri şmecheria asta cu Costea, inventată de vreo 3 meciuri: îl bagă pe Florin din postura de rezervă (de regulă imediat după pauză), când contribuţia lui se simte imediat, şi pare mai eficient aşa, decât în meciurile în care era titular. HAI CFR!!!

    Apreciază

    • Pentru mine este evident că în toate meciurile disputate până acum F. Costea a fost mult peste Jakolis, chiar dacă în unele partide a fost pe nicăieri. Că Jakolis n-a fost până acum nici măcar pe nicăieri. 🙂 Asta unu la mână. Şi B la cealaltă mână: Camora nu se simte în apele lui când îl are în banda stângă pe Deac, Jakolis sau Jazvic, randamentul lui în atac creşte simţitor când e Costea pe partea lui.

      Apreciază

  5. …Acu’ un an, tot prin august, şi tot după 5 etape, aveam 5 puncte, cu un 0-4 la Vaslui, cu un 0-3 la mioare…Ah, era să uit, atunci îl aveam pe Cadu, pe Piccolo, pe Rui Pedro, pe Djokovici, pe Maah, pe…Îmi scapă ceva? HAI CFR!!!

    Apreciază

  6. Sezoanele trecute cand aveam echipa evident mai valoroasa,tremuram pt fiecare victorie,fiindca ne retrageam in aparare dupa ce luam conducerea. Acum cand grija cea mare era pt mine,recunosc,mentinerea fara emotii in primul esalon,jucam altceva. Imi place ambitia,daruirea si spiritul acestei echipe. Dupa meci era o bucurie la vestiar de parca invinsesem MU sau alt nume mare al fotbalului. Sper sa-i tina cat mai mult acest entuziasm si nimic din ceea ce va urma sa nu strice atmosfera din lot. Urmeaza doua meciuri cu echipe in forma,pe care imi doresc sa nu le pierdem. Hai CFR!!! P.S. Am vazut ca presedintele nostru, solidar spiritului de turma, a acceptat provocarea galetii de apa si sincer ma asteptam sa-l provoace pe Vass Bela,dar m-am inselat 🙂

    Apreciază

  7. Felicitari in primul rand pentru joc, apoi si pentru victorie!!! E o placere sa urmaresc jocul echipei, se vede schimbarea fata de anul trecut. Anul trecut golurile erau pure intamplari, care uneori „se intamplau” dar de cele mai multe ori nu. Uneori aveam senzatia ca pot juca si 5 ore ca tot nu avea cine sa o bage in ate. Acum echipa e schimbata, se vede determinarea jucatorilor si ii ajuta si pregatirea fizica. A revenit la jucatori si placerea de a juca, s-a schimbat pana si modul in care se bucura dupa incrierea unui gol….se vede echipa. Poate ca unele plecari din lot au fost benefice, desi unii ii regretau pe plecati aici. Acum echipa e mai preocupata de joc decat de schimbarea antrenorilor….

    Apreciază

  8. Am vazut meciul in Croatia,pe insula Pag,la golurile noastre urlam asa tare ca s-au speriat tori turistii si locuitorii insulei (plus caprele,sper sa nu fiu cenzurat pentru cuvantul capra).Joc colectiv excelent.N-am vazut de foarte mult tinp un CFR functionand asa de bine ca ECHIPA.No fi Miri (deocamdata) mare antrenor dar a reusit un lucru ,ce nu a reusit niciun antrenor pana acum.a creat echipa,si asta conteza ne da forta.Felicitari si pentru Miri si pentru echipa (daca tot citesc aici beietii sa se simta bine ca merita)

    Apreciază

    • Frumos, ma bucur de „vacantzia” ta ! Da’ , sper ca nu traiesti ca Robinson Crusoe …numa’ cu caprele…ca te suspectam de „suporteriat” la alta grupare ( una celebra , galactica , laptica care …)

      Apreciază

  9. Fraţilor să mă ciupească cineva să mă conving că nu e doar un vis frumos. Căci 20 de minute din prima repriză şi a doua repriză mi s-a părut de vis . Miriuţă a reuşit să inchege jocul echipei şi ce e cel mai important a reuşit să insufle jucătorilor un spirit de luptă pentru fiecare balon. E bine că se recuperează mingi uşor dar mai trebuie lucrat pentru că se şi pierd prea uşor prin pase greşite. Una peste alta a fost un meci palpitant viu şi frumos . BRAVO şi FELICITĂRI CFR ! Urmează două meciuri grele cu Petrolul şi Astra dar trecând cu bine de ele avem calea deschisă ,dece nu chiar spre titlu. Cu Petrolul nu pot să mă pronunţ dar despre Astra dacă este hărţuită şi atacată în continuu poate fi învinsă . Dacă FC Botoşani a putut, şi CFR-ul poate şi mai mult. HAI CFR !!!.

    Apreciază

  10. Fratilor, trebuie sa recunosc ca dupa golul primit si lipsa de reactie in urmatoarele minute, am fost destul de pesimist privind soarta meciului . Si chiar ma gandeam, ca daca nu castigam, nu voi mai critica nimic, ma simteam efectiv sleit de puteri . Dar a venit egalarea, m-am bucurat de parca luptam pt titlu sau pt puncte in CL ! Iar in repriza a doua bucuria a devenit deplina, chiar daca Gazul a cazut inexplicabil dupa pauza . Asta nu inseamna ca nu raman cu picioarele pe pamant ( nota bene, asa procedeaza spre lauda lor si Miriuta si Super-Mario ), in meciurile cu Petrolul si Astra pornim cu sansa a doua, dar indiferent de rezultat, un joc cu daruire deplina cel putin mie imi va produce satisfactie !

    Apreciază

    • Sunt cel puţin 12 echipe în Liga 1 care -momentan- pot fi bătuţi doar cu condiţia fizică superioară şi cu mobilizarea (care se simte în ultima vreme). De mult n-am văzut la New-CFR o transformare la fel de pronunţată (în bine) în reprizele 2, lucru valabil aproape la toate meciurile oficiale (minus partida de la Minsk). La primele 3 („noii granzi”) aceste atuuri pălesc uşor, dar nu-i imposibil nici cu ei, acolo lucrurile se complică un pic: trebuie să mai ai şi noroc (paralel cu ghinionul lor…), etc. HAI CFR!!!

      Apreciază

  11. Din motive f. triste(decesul unui unchi de-al neveste-mi), am fost nevoit ca luni sa ma deplasez la Huedin, unde am vazut meciul la TV doar, in surdina si pe ascuns; „Din coltul Tribunei”(reflectii subiective!):Doream sa se termine prima repriza in care am fost dominati tactic, dar mai ales tehnic( din care cauza notele vor fi, macar cu 0,5, mai scazute!) si sa vad o alta echipa in secunda; lucru care s-a si intamplat spre satisfactia noastra a Tribunistilor(!); in repriza a2-a, ei, au intrat „pe varfuri” pe cand noi foarte hotarati, cu multa determinare, am pus mingea jos si probleme Gazului; meciul s-a mutat in jumatatea lor si datorita conditiei noastre fizice superioare, dar si a mobilizarii echipei; meritul principal revenindu-i A1care, la asa ceva se pricepe de minune(!); Felghe=8-vesnicul salvator;Susic=7-constant bine;Larie=8,5-tot mai bun, coautor la primul si realizator la al 2-lea gol;Rada=6,5- ramane veriga slaba din aparare:Camora=8- pacat ca nu avem inlocuitor pe masura, pe postul sau; daca ar juca la mijloc centrarile sale excelente, ar putea fi transformate in goluri de varfuri(!);Deac=7- cu indulgenta dupa ratarea incredibila din finalul meciului, ceva mai slabut, decat de obicei, dar in media echipei;Suley=5,5- cu el trebuie lucrat separat, mare atentie ca altfel se pierde(!);Monroy=6- inimos, dar in scadere vizibila si el, fara forta, lent in gandire si miscari, dezordonat;Jakolis=4- inexistent; noi chiar in toate meciurile trebuie sa jucam, macar o repriza, in inferioritate(?);Tade=9-luptator si goleador, cred ca-i omul meciului(!?);Guima=7,5-rudimentar, dar destul de util, ba chiar eficient;Christian=5,5- cel mai slab brazilian(la acest nivel)in materie de fotbal(!);Costea=6-om de-o repriza, inca, ne insala,mult, asteptarile(!);Ivanovski=6- este in cautari, are ceva calitati;sper sa nu se transforme si el intr-o deziluzie, precum precedentul;(!); A1=8; in devenire:”cel mai iubit dintre pamanteni!”- are carisma, imprima incredere, entuziasm, spirit mobilizator, acoperind unele imperfectiuni de ordin tehnico-tactic, dar
    foloseste destul de bine „materialul-fizic” pe care-l are;Ma intreb, cat timp vor mai rezista acesti baieti, jucand aproape numai din forta, elan, spirit de sacrificiu, pt. ca despre o adevarata stiinta a jocului, inca, nu prea se poate concluziona(?); se trece mult prea usor peste faza de constructie, desi se observa o anumita omogenitate, aruncand(scapand,mult prea repede de minge) mai toate baloanele pe varfuri, oferindu-le adversarilor posibilitatea, ca fara prea mult efort, sa intre in posesia mingii(!); suntem pe un drum bun, cu posibilitati de crestere; cu astfel de echipe, de nivelul nostru, trebuie castigate toate meciurile(!); primele 3 echipe au loturi mai valoroase si o sustinere financiara , media si logistica mult peste noi(!); am avut parte de un arbitru de judet, no coment!; Hai CFR!

    Apreciază

  12. Hai sa fac si eu o scurta analiza: prima repriza ai nostri au pierdut jocul la mijloc. cei de la Gaz au profitat de gaura de la centrul terenului si au marcat. toate mingile noastre au fost bubuite de catre fundasi direct spre virfuri iar Tade si-a aratat limitele (a ratat si a luftat din toate pozitiile). In repriza a doua, ceva s-a schimbat radical odata cu intrarea lui Costea, care a inceput sa lege jocul, cu pase, la firul ierbii. Deac a fost din nou motorul, sper sa o tina tot asa. Nu stiu de ce a durat asa mult ( o repriza) pina ca antrenorul sa faca ajustarile necesare? Iar referitor la adversarul nostru,a fost o echipa umflata de presa, sint slabi, au pierdut multi titulari si acest lucru se va vedea in evolutiile lor ulterioare. e o echipa de mijlocul clasamentului care a vrut sa profite de stingaciile noastre. daca antrenorul nostru va schimba tactica de musca si fugi cu un joc de pase, atunci avem sanse sa vedem un fotbal bun anul asta. echipa nu e chiar asa slaba, dupa cum va spuneam cel putin 8 echipe sint pe cale de disparitie din mult iubita liga 1! Hai CFR!

    Apreciază

    • Ceea ce ar arata ca nu e chiar asa criza mare de bani. Ar fi o mutare buna, eu l-as vedea jucind chiar mai in fata, cu Muniru si Monroy in spate.

      Apreciază

      • E nevoie de orice jucător care este cel puţin la nivelul titularilor actuali. Negruţ a căzut, în scurt timp vom avea etapă de etapă câte unul indisponibil. Se adună cartonaşele galbene (Larie 3, Susic 3, Camora 2) inevitabil vor apărea, probabil, şi câteva eliminări. Mă abţin să vorbesc de accidentări, asta ca nu cumva să cobesc. 🙂 Djokovic, dacă bine ştiu, poate fi folosit la nevoie şi ca fundaş central. Bănuiesc că Jaime şi Joao Paolo sunt din categoria lui Provencio, nu pare a să se poată conta pe ei.

        Apreciază

    • A fost unul dintre preferatii mei.Daca vinepoate vom fii mai eficienti la cornere si lovituri libere,daca va executa el.La capitolul executii de lovituri libere avem inca probleme.

      Apreciază

  13. Oare de ce i-au mai adus, stau si ma intreb ca prostu’. Daca nu poti sa ii folosesti ca nu sunt pregatiti fizic sau sunt altii mai buni in locul lor, de ce i-ai mai transferat ?
    Ca sa te chinui acum sa scapi de ei? Oare ce jucator va mai veni la noi, daca sunt precedente din acestea? Ce imagine ne facem?Nici bani nu ai sa ii platesti, ii dai si afara dupa o luna de zile si apoi te mai miri ca nu mai vine nimeni la tine.
    Cineva greseste grav .

    Apreciază

    • Nu cred ca se greseste grav. Trebuie sa vezi realitatea pietei romanesti vs pietele europene. Jucatori buni si ieftini se gasesc acum, last minute, in ultimele zile ale feretrei de transfer. In Romania nu iti poti face insa echipa in felul asta, pentru ca ai avut deja o treime din turul campionatului si inceputul sezonului european – echipa trebuie sa o ai in mare la 1 iulie.Ori la 1 iulie gasesti fie jucatori care vor neaparat sa vina la tine si esti dispus sa plusezi, fie jucatori de nivele inferioare (gen liga a treia), care oricum dau probe peste tot. Incorect ar fi fost sa ii tii sub contract pina dupa terminarea perioadei de transfer. Asa, poate ca e un deal echitabil pt ambele parti – nu stim daca jucatorii respectivi nu au fost doar in probe, cu optiune de finalizare a contractului la 1 septembrie – cert e ca nu au fost folositi in meciuri oficiale.

      Apreciază

    • „Jucătorul (Provencio) de 26 de ani a decis să-și rezilieze contractul și se revină în Spania.” Nu ştim dacă e chinuială despărţirea de astfel de jucători, habar nu avem în ce condiţii s-au semnat contractele. Şi-au încercat ambele părţi norocul, nu se ştie de unde sare iepurele, dar era de aşteptat să nu confirme toţi, probabil şi-au dat seama şi unii jucători că nu pot face faţă.

      Apreciază

  14. Salut, bravo CFR frumos meci. Din toate clipele frumoase de ieri, cele mai placute au fost sunetul suporterilor. Nu stiu daca au mutat microfoanele sau ieri suporterii sau auzit mai tare. Au strigat mai tare si sau simțit mai aproape de echipa. Bravo 🙂

    Apreciază

    • In prima repriza pana la inscrierea golului egalizator…au fost destule maraieli in T2 si tacere la peluza…Asta e suporterul ceferist in general vorbind langa tine la bine,departe de stadion la greu… Dar gresesc asta e de fapt suporterul roman de fotbal in general…Plus nesimtirea…Ieri de exemplu am avut nesansa de a sta in spatele meu doi medieseni…Au inceput timid cu mistoul,dar vazand ca nu li se aplica o corectie efectiv si in prima repriza numai nu faceau de noi ceferistii care ii inconjuram… misto…Iar la observatia mea spusa pe un ton cat se putea de amical ,mai ales ca inca ne conduceau gazistii au fost nespus de obraznici…si uite asa se intampla si rezulta porcarii in tribune…Daca erau in vale cei doi …ma rog nu vreau sa ma compar cu cei din vale dar nesimtirea trebuie intr-un fel sau altul sanctionata….LE : Mucosii au plecat de la stadion in min 80…bine asa fac si unii ceferistii atunci cand luam bataie…Oare o sa invatam vreodata ce inseamna a fi suporter?

      Apreciază

      • Pas cu pas. Intai ar trebui sa invatam sa vorbim frumos cu nevasta, apoi sa ne comportam civilizat in trafic si va veni apoi si randul stadionului.

        Apreciază

      • Eu cu darkside suntem amandoi genul de aplaudaci la fiecare faza in care jucatorii nostri incearca sa joace fotbal, chiar daca nu le iese. Chiar ii spuneam ca ma deranjeaza ca noi, cei din tribuna noua, nu prea ne auzim la televizor, desi sunt multe si foarte dese fazele aplaudate generos de public – fara a fi preluate in fondul sonor al televizarilor.

        Apreciază

        • Si eu fac la fel,la fiecare incercare a baietillor,la fiecare faza,indiferent cum se finalizeaza. Nu conteaza ca nu ne auzim la tv,important e ca ne aud cei din teren,destinatarii aplauzelor. La oficiala lumea e mai retinuta in manifestari,dar aplauzele devin molipsitoare,asa am observat. Ma deranjeaza cate unul (una) care-si petrece mare parte din meci vorbind la telefon sau butonandu-l si ma intreb oare dupa ce mai vin,dar pe semne ca da bine sa te vad lumea „buna” prezent acolo.

          Apreciază

        • Amne, pe mine m-ai uitat,si eu sunt tot aplaudac,si galagios.A doua zi dupa meci nu mai am voce.Si nu sunt deacord cu cei ce injura jucatorii nostrii.Arbitrii,adversarul,sfintii pot fi injurati,dar nu ai nostrii.Hai CFR!!!+!

          Apreciază

  15. Pur si simplu incepe sa-mi placa tot mai mult echipa. Parca suntem in 2008. Conditie fizica avem, joc combinativ incepem sa avem, inca putin si luptam pentru titlu. Cei din actionariat sa-si pregateasca banii, sa aiba ce sa dea la baieti.

    Apreciază

  16. „Petrolul a primit o sancţiune dură din partea Comisiei de Disciplină din cadrul LPF. Comisia a amedat FC Petrolul cu 25.000 de lei şi a decis ca echipa să joace următoarea etapă de acasă, cu CFR Cluj, fără spectatori.” link

    Apreciază

  17. In momentul in care l-am auzit pe Miriuta, prin min 50, strigand: „Pe ei ca sunt gata!”, din tribuna s-au auzit remarci rautacioase despre calitatea indicatiilor tehnico-tactice. Curand mi-am dat seama ca antrenorul nostru avea dreptate; Gazului i s-a terminat gazul. Conditia fizica a jucatorilor nostri a fost, in principal, cheia acestui succes. I-am fugarit de le-au iesit plamanii, si pe dreapta si pe stanga, si in fata si in spate. Ma intreb, insa, cat va mai tine conditia fizica remarcabila si am in vedere lunile noiembrie-decembrie. Cred ca Miri va trebui sa-si invete elevii sa fugareasca mai mult mingea decat propriile trupuri. Atunci vom avea o echipa adevarata in Gruia. Hai CFR!

    Apreciază

  18. Sunt relativ reticient vizavi de revenirea lui Djokovici.In primul rand vorbim despre un imprumut de care beneficiaza in principal altii.In general s-a achitat de sarcini ,dar cred ca ar trebui sa ne crestem jucatorii si cei aflati sub contract.In returul trecut evolutia sa a fost una fara consistenta,detasat de problemele clubului la care juca.Apoi nu voi uita iesirea pe care a avut-o in timpul unui joc fata de coechipierul sau (Costea).Indiferent de ce era vorba nu avea voie sa se manifesteze asa.Nu cred ca s-ar integra in actuala atmosfera din echipa.Dimpotriva la temperamentul si caracterul sau ar putea sa fie un intrus.
    Deci ca sa inteleg bine ,nu te poti impune la o echipa de liga 2 -a si vi la CFR pe cai mari si cu tupeu
    Este clar ca lotul este subtire,dar hai sa-l completam cu jucatori sub contract.Nu sa le tinem altor cluburi jucatorii in priza.

    Apreciază

    • Perfecta observatia ! Si eu sunt de aceasi parere cu tine . Imi amiteste de o poveste spusa de un prieten bun ; Ghita Bumbut , fosta extrema de calitate la antica Armatura Zalau (ori „Muratura”, fiindca multi „dinozauri” , precum Lazareanu, Boca, Hurloi, Dobrau ,au mers la „murat ” la Zalau si pentru bani si nu sa joace fotbal ) Cica , in ’71 , cand o ajuns el la Armatura (care era in „C”), directorii au hotarat sa „impuste” toti „brontozaurii” pentru a face o echipa cu atmosfera de performanta…Asa ca; sa-u adunat jucatori buni : Ghita si Mihai Bumbut, Cornaciu, Petreanu, Pasca, Curtean, Dumitras, Goga… Apoi , i-au adus de la noi pe tinerii Nicu Moldovan , Tasnadi, Onet , facand o echipa unita din valori aproximative. Dar, cu aducerea „muraturilor” , atmosfera s-a stricat si Armatura a disparut (si nu numai din cauza asta). Asa este si acum ! Mie nu mi-a placut niciodata atitudinea lui Djokovic , cel cu frunte lata. Prefer modestia. Sa mergem la targ cu ce avem; cu purceii de la scroafa noastra ! Cat despre plecarea lui Prudencio ; plecat sa fie !

      Apreciază

    • Într-adevăr, Djokovic a lăsat să se vadă că ar fi un tip mereu nervos cu nervii, dar nu avem de unde cunoaşte caracterul lui adevărat. Miriuţă şi I. Mureşan, în schimb, îl ştiu. Cooptarea lui în lot sigur nu ar intra în discuţie, dacă s-ar şti că are un comportament neadecvat în cadrul grupului. Chestia din acea fază cu Costea bănuiesc că a fost datorată tensiunii acumulate, o simplă descărcare nervoasă, ceva în genul lui „plăteşte, bă, salariile şi chiriile” al lui Felghe. S-ar putea să fi căzut tocmai Costea la mijloc datorită relaţiilor bune dintre ei, ştia că Florin nu se va supăra 🙂 Mi-am adus aminte de o poză apărută mai de mult în ştiridesport, de la un meci de baschet:

      Apreciază

  19. OFF: Dupa ce i-am batut de i-am uscat in CL, Manchester United nu se mai regaseste. Tocmai a fost eliminata din Cupa Ligii de MK Dons, o echipa din liga a treia, cu un scor incredibil, 4-0. Golurile marcate sunt frumoase (cu pieptul din centrare, din pasa „no look pass” etc).
    http://www.superfotbal.ro/?p=6954

    Apreciază

  20. Despre Djocovic sunt pareri pro si contra , ceea ce e cat se poate de normal . Problema duoa mine e alta, si ma refer la lipsa din lot , in afara titlularilor Muniru si Monroy, a unui mijlocas defensiv de meserie . Cu steaua s-a vazut clar acest lucru, utilizarea lui Chistian pe acel post dovedindu-se o imensa greseala ( cu echipe mai modeste merge poate si asa, dar cu echipe mai bunicele in mod cert nu ! ) . Aceeasi problema o vad si la fundasii centrali, unde Miri se bazeaza doar pe neexperimentatul Ene, portughezii adusi pt acel post nefiind inclusi nici macar in lot . La fel, Camora daca se accidenteaza, cine-i va lua locul ? Penibilul Tiago Lopez ?! Si apropo de Camora, dupa mine el a fost de departe omul meciului cu Gaz , nu trebuie sa admiram doar pe cei care dau goluri, desigur dupa umila mea parere .

    Apreciază

  21. NOTAREA este oprită, tabelul este reactualizat. Au fost prezenţi 35 de tribunişti, în opinia cărora echipa a primit nota 7.3 (Miriuţă a primit 7.6). Nota maximă este de 8.5 (Tade), iar cea minima 5.8 (Jakolis). Nu-l pun pe Lopes „îngălbenitul”, că săracu n-a jucat…:) HAI CFR!!!

    Apreciază

  22. Am mai semnalat faptul ca nu avem LOT(!); pt. fiecare dintre titulari, sau macar posturi, este nevoie urgenta de 1-2 rezerve decente, nu la numar(!); altfel, in cel mai scurt timp, pierdem contactul cu „Europa” si se strica „sandramaua”, ireversibil si iremediabil(!); in urmatoarele 4 zile este obligatoriu sa aducem oarisce fotbalisti, pt. a nu se ajunge, mai repede decat ne inchipuim, in situatii limita, de disperare, si sa fim obligati sa folosim- asa zisa echipa a2-a-, care a luat 4 goluri de la Iasi(!)

    Apreciază

  23. De acord cu dl. Bela şi cu Racheta. Preşe ar trebui să se gândească la treaba asta; presupun că atât domnia sa cât şi investitorii înţeleg nevoia. Question is: iezistă bani? În vistieria noastră?

    Apreciază

    • Problema acoperirii posturilor deficitare s-a tot discutat aici inca din vremurile bune,cand ceream un mijlocas de creatie,un varf autentic sau altceva,dar se pare ca lucrurile se vad altfel de la nivelul conducerii. Doar ca atunci erau bani la club,spre deosebire de ce e acum. Sesizarea ta si a celorlalti e cat se poate de corecta si necesara, important e sa se si vrea (poata) acest lucru.

      Apreciază

    • Depinde si de strategie. Acum trebuie sa ne descurcam cu bani putini. Deocamdata o facem onorabil. Daca anul asta e planificat la genul bani de locul 10 si scoatem locul 7, e de bine. Degeaba ne entuziasmam noi acum, daca lucrurile sunt planificate altfel,e posibil sa vedem un an la genul „stam cuminti si asteptam sa pice satelitii”.

      Apreciază

  24. Cristi, dar daca anul asta sunt planificati bani de locul 10(asa se pare!) si terminam pe 17(?); pt, ca fara un lot de 18,macar, nu cred, ca vom avea sanse de locul 7(!)

    Apreciază

    • Avem 10 puncte dupa 5 meciuri si deja ne vedem pe locul 17? Nu zis ca stam nemaipomenit de bine, dar hai sa nu fim nici asa prapastiosi. Uneori parca nimic nu e suficient de bun, stam pe margine si tot criticam. Deocamdata sa fim multumiti ca nu a fost vindut nici un jucator datorita unei „oferte de nerefuzat” samd. In rest, mai avem o saptamina sa vedem ce ar putea veni la nivel international si apoi inca vreo 10 zile sa vedem ce ar putea veni national. Liberi de contract pot veni si dupa, dar ma indoiesc ca vor face fizic noilor cerinte.

      Apreciază

      • Sa nu uitam ca pozitia din clasament i se datoreaza intr-o buna masura si lui Felghe, care – cine stie – poate pleca in urmatoarele zile datorita (sau din cauza? nu stiu daca e de bine sau nu) unei oferte de nerefuzat. Mai ales ca prestatiile din primele 5 etape + tururile de EL i-au adus ridicat putin cota, chiar daca a avut si scapari. Un singur meci a fost alt portar si am incasat 4 goluri si o eliminare din CL (Cupa Ligii, nu altceva…).

        Apreciază

        • Dealuri de portari in Europa s-au cam facut. Si la nivelul lui de pret in Vest nu apuca decit sa fie rezerva. Asa ca poate nu va pleca asa usor.

          Apreciază

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.