Noi cu mișcarea în gol, ei cu golurile din faze fixe. Și cu arbitrul [CFR – Dinamo Minsk 0-2]


CFR: Felgueiras – Susic, Larie, Rada (eliminat 25), Camora – Muniru, Monroy – Deac, Negruț (Guima 46), F.Costea (Jazvic 46) – Tade (Ivanovski 67).

***

Repriza I

Rada – veriga slabă, iar din minutul 25 veriga lipsă; Deac – neinspirat; F.Costea – prea moale, lent; Negruț – prea crispat; Muniru – rar vizibil în joc (fazele de joc n-au prea trecut prin zona sa).

Restul ceferiștilor – prestații în regulă. Omul reprizei – Tade.

Momentul când scorul anticipat de caneto a părut accesibil…

Ocazii de gol: CFR 3 (Negruț – 19, F.Costea – 21, Tade – 35) – Dinamo Minsk 1 (Udoji – 31).

Costea, fascinat de picioarele ultimului fundaș, uită că poarta are spații mai libere în apropierea barelor

Ceferiștii au cerut arbitrului un penalty pentru un fault în careu la Tade, dar nu l-au primit.

Dispută acerbă între doi francezi, referitor la cel care va fi declarat omul reprizei

***

Repriza a II-a

Goluri: 0-1 Stasevich – lovitură liberă 71; 0-2 Udoji – un fel de penalty 81.

Ocazii de gol: CFR 1 (Guima – 93) – Dinamo Minsk 2 (2 dinamoviști – 58, bară Udoji – 70).

Câțiva bieloruși „adrenalizați” de bara lui Udoji

Ceferiștii au cerut arbitrului un penalty pentru un henț în careu, dar nu l-au primit.

Ceferiștii au cerut arbitrului un penalty și pentru un fault în careu la Jazvic, dar nu l-au primit.

Oamenii reprizei: Udoji și Stasevich.

Omul meciului: arbitrul.

***

Echipa mai matură, mai rodată, mai închegată, mai eficientă etc. a câștigat ambele partide și s-a calificat pe merit.

CFR trebuie acum să-și adune puterile, atâtea câte poate aduna, să-și culeagă de pe teren moralul și să lupte în meciul următor ca și cum nimic nu s-ar fi întâmplat. Și mâine e o zi, și poimâine… Războiul de construire a unei echipe încă nu s-a încheiat.

51 de comentarii

  1. Doar Rada ,arbitrul si ghinionul ne-au impedicat sa castigam acest meci.Dupa mult timp pot sa spun ca mi-a placut jocul echipei . Sunt sanse reale sa batem Steaua.

    Apreciază

  2. Acum pot sa afirm ceea ce imi tot spun prietenii de cateva sezoane: Rada e un tont. Mai bine pregateam meciul in 10 din primul minut decat cu Rada in echipa. Apoi, arbitrul francez a ridicat coada in fata rusnacilor (dar nici asta nu trebuia sa ne surprinda… e la moda de juma’ de an incoace, cel putin). Penalty clar la Tade + eliminare in compensare, ghinion am avut, Negrut nu e mare fotbalist, steaua ne bate la pas duminica. Am abonament si o sa merg, totusi, la meci…

    Apreciază

  3. Rada n-a fost de vina ca n-a faultat de rosu.Arbitrii pot sa faca un meci cum vor ei sau in functie de capacitatile vizuale.arbitrul ăsta a fost Ciocuș!!!!!

    Apreciază

      • Da, aşa-i, a intrat extrem de surescitat în teren, a fost evidentă starea lui de încordare, cât timp a jucat nu a reuşit nicio preluare, nicio pasă simplă, nimic-nimic, plus că a avut ghinionul că arbitrul (pe lângă faptul că a fost un bou) a fost influenţat la eliminare de accidentarea rusnacului din primul minut al meciului (poate scăpa cu galben, dacă nu avea urmări faza de la începutul meciului). Nu trebuie pus la zid Rada, se mai întâmplă din astea şi la case mai mari, s-a văzut pe faţa lui – la ieşirea din teren – cât de mult l-au afectat cele petrecute.

        Apreciază

        • Da, a iesit cu capul plecat. Cred ca si-a dat seama ca a omorat in momentul ala si ultima raza de speranta intr-o calificare. Dar nu e in totalitate vina lui. Are si Miriuta vina de a nu-si cunoaste jucatorii. Miza partidei l-a coplesit pe Rada si a clacat, parerea mea. In sezonul trecut Rada avea statut de rezerva si acuma il pune Miriuta sa joace titular in meci de Europa League…

          Apreciază

          • Poate nu m-am exprimat destul de bine, ce vreau sa spun e ca mie mi s-a parut ca Rada a jucat in meciul de aseara (atat cat a jucat) cu frica aia cu care joaca Tiago Lopes…

            Apreciază

            • Larie mi-a placut in toate meciurile in care a jucat pt. CFR. E sigur pe el, se pozitioneaza bine, nu gafeaza… Pe el si pe Susic ii consider un real castig pt. echipa.

              Apreciază

    • Intr-adevar Rada nu a faultat de rosu, dar Rada nu e in stare sa faca o preluare corecta pe loc drept, a facut 3 preluari gresie si la a 4-a o dat cu bota-n balta, numai cand il mai aveam pe TOMA in centrul apararii imi era asa frica cand ajungea mingea la el …

      Apreciază

  4. mai bien am fi jucat penibil si ne-am fi calificat. un egal ar fi excelent duminica. oricum, sper sa acumulam puncte destule i ncampionat sa stau si eu linistit 🙂 hai CFR!

    Apreciază

  5. N-am crezut ca exista albitru mai prost decat Avram… Pielorusii au gestionat bine partida. Au asteptat sa oboseasca ceferistii (ajutati fain frumos si de spanu’ galben) si apoi au iesit si ei la atac. Dar puteau fi batuti, daca Rada nu-si etala limitele (a cata oara, imi amintesc acum de alta gafa a lui, cand i-a servit-o lui Fatai pe tava, intr-un meci de cupa parca). Asta e, am luat nemeritat locul lui Dinamo in Europa, Dinamo ne-a eliminat.

    Apreciază

  6. pe de alta parte fotbalul trece in plan secundar. cu durere in inima am aflat ca azi un mare ceferist ne-a parasit. rusma (Marius Rus) a plecat fulgerator dintre noi la o varsta extrem de tanara. condoleante familiei, Dumnezeu sa-i mangaie si sa-l odihneasca pe Marius!

    Apreciază

  7. Baietii or incercat, n-am ce sa le reprosez, desi dragul de radubarbier era foc is para pe Negrut (scuze, radubarbierule, ca dau din casa). Astia-s ai nostri, cu ei defilam, si cu CFR-ul murim de gat. Elore Tzeefer!

    Apreciază

    • Negrut este un fotbalist cu mari calitati fizice si tehnico-tactice. Dar, utilizand un stereotip, pot sa spun cu mana pe inima, mai ales dupa meciul de aseara: Il iubeste mai mult fotbalul pe Negrut, decat Negrut fotbalul.

      Apreciază

  8. Soarta noastra fuse cruda de-asta data!Totusi baietii au luptat exemplar si nu prea ai ce le reprosa.Doar
    ca jocul ne obliga sa inscriem si n-am facut-o………acum arbitrul evident si-a facut numarul si a facut-o precum intr-o deplasare la stana ghencea.Poate este de bine in perspectiva partidei de duminica ,cand vom avea acelasi tip de arbitraj.Acum ca Avram a fost cu pandurii,mai raman Tudor,Hategan sau Balaj.Pe care-l doriti cu stana?Eu cred (vorba lui Arpi de-acum vreo 12 ani) ca toti-s o apa si-un pamant,iar daca-i bagi intr-un sac poti sa dai fara retinere.
    Raman increzator chiar si dupa aceasta infrangere pentru partida de duminica si celelalte ce vor urma…….

    Apreciază

  9. Am vazut rezumatul . Initial aseara credeam ca rosu a fost pe deplin meritat la fel si penalty-ul dar acum mi-am dat seama ca arbitrul de aseara a fost chiar PENIBIL. Asta e , eu inca cred ca cu echipa de la finalul sezonului trecut treceam lejer de astia chiar daca eram arbitrati tur-retur de frantuzi.

    Apreciază

  10. Dumnezeu a dat, Dumnezeu a luat!

    – a dat pleasca sa intre in insolventa echipele de pe 4 si 5 ca sa ajungen sa jucam in EL de pe locul 6
    – a dat noroc in dubla cu Jagodina
    – a luat mintea lui Miriuta cand a mers la Minsk si a jucat cu autobaza invitandu-i pe deloc grozavii bielorusi sa ne dea gol (unde s-a pierdut calificarea in proportie de 50% dupa parerea mea)
    – a luat mintea lui Miriuta care insista in prostia de a mentine doua maini moarte ca titulari (Costea si Negrut)
    – a luat mintea lui Rada
    – a dat un arbitru ori bou, ori cumparat
    – a luat orice gram de noroc din tolba CFR-ului in meciul de aseara

    Amin!

    Apreciază

  11. La rece:
    Dupa aceasta dubla consider ca declaratiile super optimiste venite dinspre banca tehnica nu isi aveau rostul, din pacate echipa actuala mai mult vrea decat poate, cu Picollo si Cadu in centrul apararii nu cred ca ajungeam la o faza asemanatoare cu cea din care Rada a luat rosu(pase destul de riscante in aparare , mai ales prin centrul apararii)., din pacate nu avem o minte limpede la centrul terenului(ce mult ne lipseste un Gabi Muresan, Peralta sau chiar Bastos).

    Apreciază

    • Optimismul totdeauna isi are rostul. Era mai ok sa fi iesit IM inaintea partidei cu o declaratie de genul, fraierilor nu va mai luati bilet ca si asa rusii ne bat in Gruia de ne suna apa in cap? Stati mai bine acasa, in fotolii si amuzati-va la Fotbal Look sau Look TV el stie mai bine cum se cheama postul.

      Apreciază

      • Optimismul da, dar declaratile sforaitoare NU!!!! Din cate imi aduc bine aminte au fost declaratii de genul. Tur: Nu vad cum ne pot surprinde belorusii, sper sa rezolvam califcarea in Belarus , rezultat: nu am tras nici un sut pe spatiul portii . Retur: Nu o sa avem probleme, ne calificam sigur, rezultatul il stiti. De ce mama dracului trebuie sa iesi cu astfel de declaratii, chiar iti pica gura daca declari ca avem o dubla mansa grea, aversarul e dificil dar speram sa scoatem un rezultat bun in seara asta si in retur: Ei pornesc favoriti DAR cu o mobilizare generala cred ca putem trece de echipa asta.

        Apreciază

        • Bielorusii au declarat inaintea returului ca rezolva calificarea in 90 minute. Asta mi se pare mie declaratie sforaitoare. Si atunci de ce sa dam noi declaratii ca si cum am fi ruda saraca a lor? Daca nu-l elimina pe Rada in minutul 25 aveam sanse reale la calificare, ca ocazii de gol am avut chiar si in 10 oameni. Daca pornesti doar cu speranta ca scoti un rezultat bun si nu esti convins 100% de asta, apoi nici n-o sa-l scoti in veci. Intelegi? Chestie de motivare.

          Apreciază

            • „Nu ne-am pregătit de penalty-uri, deoarece consider că putem rezolva calificarea în timpul regulamentar.” Asta ai citit si tu pe stiridesport link, sau ai alte surse, poate site-ul lor oficial?

              Apreciază

            • Si unde is arogantele? Au fost folosit termeni: sigur, nu vedem cu putem sa ne surprinda adversarul sau cacaturi de genul asta? In fine, fiecare cu parerea lui, cred ca am tastat prea mult pe tema asta, daca unii pot trecea cu vederea ca ai nostrii seamana la declaratii tot mai mult cu cei din buc nu mai e pb mea.

              Apreciază

  12. Soarta meciului s-a decis in primele 25 de min.avand, din nou, ca actori principali pe aceiasi ratangii Negrut si Costea, la care s-a mai aliat si rudimentarul Rada(care cu heirupismul sau, ne va mai lasa in inferioritate si pe viitor), cu largul si decisivul concurs al centralului francez, care ne-a sanctionat mult prea drastic, eliminandu-l pe Rada si inchizand ochii la un fault evident in careul advers, pecetluind, astfel istoria zbuciumata a meciul si a calificarii(!); In conditiile in care noi suntem obligati sa jucam in 10, iar adversarul in 14(11+3arbitrii), toate eforturile si ambitiile noastre, de altfel laudabile, s-au risipit, in mod nefiresc, oferindu-i adversarului sanse imense de calificare. Daca-ti irosesti cu nonsalanta si putinele (3-4) ocazii de gol si joci doar din „bulan”, fara a avea calitati tehnico-tactice elementare, fara o stiinta a jocului, este aproape imposibil sa realizezi performante.Pacat de energiile consumate, sper sa nu fim prea afectati fizic, dar mai ales psihic, inaintea meciului cu stelemeaua(!);baietii, s-au daruit, au luptat, dar „mai e mult pana departe”;mare dezamagire, pacat ca meritau o „recompensa”(primirea salariilor restante)si nu o „sanctiune”(necalificarea); ghinionul, nesansa,slaba cunoastere a jocului cu mingea, ratarile, au fost taxate si de un „criminal” de arbitru;In concluzie: neputinta,lipsa de valoare, diletantismul, heirupismul si lipsa aptitudinilor si a calitatilor de fotbalist si a neputintei de a introduce mingea in poarta, ne-au privat sa mai visam(!);ei au avut in teren un „play-maker”, iar noi inafara lui, un „om orchestra!”(nea Iulica, pardon Aiurica);se pare ca dupa ratarea calificarii,Felghe si Camora sunt in bloc-starturile de plecare, lucru care ar fi echivalent cu „curatirea”totala a lotului de valori;in atari conditii, nu mai poti avea niciun fel de asteptari; eu unul nu numai ca m-am consolat, dar m-am si resemnat(!);Hai CFR!

    Apreciază

  13. Geselile se platesc, in tur trebuiau sa joace si sa castige. Nu poti pacalii fotbalul cu povesti.CFR va trece din nou peste un sezon modest. Din pacate acest antrenor Miriuta este si el modest ca un muncitor la saiba .Avem jucatori cu potential, insa trebuiesc scosi in evidenta tocmai prin talentul antrenorului…care nu este.Poate anul viitor sa reusim. Si alte echipe mari au fost in situatia noastra…vom supravietuii. HAI CFR

    Apreciază

  14. Albitrul (cu „L”) a venit cu lectia invatata. Cine i-a predat-o, nu stiu, ar putea fi o politica de arbitraj, ar putea fi niste euroi intr-un cont bancar. Sau ambele. Asa ca Platini sa isi bage in fund competitia care scoate astfel de albitrii (cu „L”, din nou). Stiu ca un arbitraj corect nu insemna calificare, dar frantuzul de aseara le da clasa lui Balaj, Deaconu si Tudor la furat.

    Apreciază

  15. Eu m-am resemnat…in campionat sper sa facem ceva treaba,sint echipe mai slabe ca noi.Sper sa nu le facem hatirul miticilor care ar vrea sa ne vada dusi din liga asta nenorocita ! Miriuta poate s-o trezi ca antreneaza,nu doar face promisiuni fara acoperire in final. Vad ca l-a luat si pe Muresan de minte…Cind mergi la piata cu Marfa slaba ,nu poti avea pretentia sa vii cu punga plina !!! Mai vine si „stina” cu pretentii…! V-om trai si v-om vedea…dar sa nu fim foarte optimisti. Echipa s-a mobilizat exemplar,dar nu pot mai mult. Poate se gindeste cineva sa-i si plateasca ! Jucatorii nou veniti ii folosim numai 15 min.de meci…nu sint buni,dar poate mai buni ca olteanul facut titular cu forta !!!

    Apreciază

  16. Aşa cum a recunoscut marele alienator Mireuţă, calificarea s-a pierdut afară. Laşitatea – în principal, şapoi subţirimea lotului şi-au spus cuvântul. Capitol închis. Ce va fi de aici încolo e important. Sper să ne putem menţine undeva mai sus de mijlocul clasamentului. Steluţica, Astra, Petrolul, poate chiar şi Dinamo sunt peste noi. Restul sunt de bătut. Hai băieţii, haide CFR!!!

    Apreciază

  17. A fost un meci frumos, mai ales dupa eliminare lui Rada, echipa a jucat fotbal, cam cum imi doresc de mult timp, deci in 10 de se poate, daca ar fi si 11 jucatori dedicati putem avea o echipa frumoasa anul acesta, dar exista si unii jucatori, care nu au treaba cu meseria lor, tot asa joaca de cand sunt la echipa, deci lista de plecari e deschisa, pacat ca unul a fost adus inapoi, deci unii mai au de invatat. Cei noi si cei care au mai ramas si joaca fotbal, tot respectul pt meciul de aseara.
    Din pacate noi veniti nu sunt apti fizic, iar daca in timp se acomodeaza si pot juca un meci 100%, cred si sper ca o sa avem o echipa care la anul o sa ajunga in grupele EL. Acuma sa vedem cine o sa mai plece, dupa ce am ratat EL si cine o sa le ia locul. Hai CFR !!

    Apreciază

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.