CFR Cluj – Dinamo Minsk 3-0 (3-0), 3-1 la general


Nu ştiu cât de veridic o fi faptul, dar dacă televiziunea de stat nord-coreenă a anunţat într-adevăr că ei au disputat finala campionatului mondial din Brazilia contra Portugaliei, nu văd de ce mi-aş face eu complexe în a scrie că am bătut cu 7-0 (6 goluri Traore, recent împrumutat de la Monaco, şi unul Felgueiras, de la 11 m – punctul nostru de la 11 metri!) la Târgu Jiu şi să public clasamentul-talisman aferent. Însă, nu-i nevoie, am observat că băieţii noştri au fost stimulaţi pozitiv la moral şi de acel real 0-0 înregistrat pe terenul de joc, aşa că ne putem delecta în continuare cu clasamentul nostru bine rodat:

clasamentromaniansoccer

Vin ruşii, vin ruşii, ascundeţi ceasurile, muierile şi pălinca lui kiruj! Muierile, separat de pălinca lui kiruj, să nu iasă confuzie. No, bine, ăştia-s dintr-un soi mai alb (белы), bela, îi de ajuns să ascundem de ei doar mingea Adidas UEFA Europa League (în poarta lor, de trei ori dacă se poate) cu care se va disputa meciul…

CFR Cluj – Dinamo Minsk, joi, 7 august 2014, ora 20.30, Stadionul „Dr. Constantin Rădulescu”, în cadrul manşei a doua din turul 3 preliminar al EL.

Săptămâna trecută, la Borisov, am furat-o noi, cu 0-1, acum urmează ca distinşii noştri oaspeţi cotropitori să ne întoarcă gestul în mod civilizat și să capituleze. Va fi greu de tot, ăştia-s mult mai cinstiţi ca nemţ(en)ii (de la Ceahlăul), dar cu încredere, voinţă, ambiţie, entuziasm şi mult noroc îi putem convinge mâine că dracul nu doarme pentru ei. Şi – nu în cele din urmă – îi putem convinge cu goluri. În unele faze ale meciurilor disputate până acum s-a văzut că putem duce mingea până acolo unde apare scrisă pe ea „ocazie rarisimă”. S-a întâmplat mai des în prima etapă a campionatului, mai rar (rarisim) în celelalte meciuri, dar important este că la o adică jucătorii noştri sunt capabili de combinaţii între ei. Să sperăm că vor avea şi inspiraţia s-o bage în aţe, ceva mai des.

Oficialii clubului au declarat că există posibilitatea ca în acest meci Ivanovski să-şi facă debutul în culorile vişinii sau albe (depinde de echipamentul de joc). Să fie primit! Mă îndoiesc, totuşi, că ar putea începe titular. Mai mult ca sigur că Miriuţă va alinia la startul partidei unşpele pe care-l ştim pe nerăsuflate: Felgueiras – Susic, Larie, Rada, Camora – Deac, Negruţ, Costea – Tade. Hopa! Pe nerăsuflate, i-am uitat pe Monroy și Muniru, între Camora și Deac! Lasă că-i bagă Miriuță la locul lor. Nădăjduiesc să nu apară vreo veste proastă în privinţa stării de sănătate a lui Tade sau Deac, acum chiar avem nevoie de sprijinul tuturor celor care pot să aducă un plus cât de mic la îndeplinirea scopului serii: întoarcerea rezultatului general. Calificarea este deosebit de importantă, nu atât pentru noi, drukkerii (oricum suntem obişnuiţi cu un alt nivel, 10 puncte în grupele CL 🙂 ), nici pentru conducere (cele 29 de SA-uri or încropi cumva bugetul şi fără mărunţişul din EL), cât pentru jucători. Aceștia trebuie să prindă cheag cât mai repede la aşa numita „mentalitate de învingător” şi nu-i ocazie mai bună decât un parcurs cât mai lung în competiţia europeană secundară, plus menţinerea cifrei 0 din dreptul golurilor primite de Felgueiras în campionat, dacă-l apucă 1 septembrie la Cluj.

Or fi belaruşii mari zmei pe teren propiu, dar în deplasare n-au rupt gura târgului, d-apoi al municipiului. În ultimele 6 deplasări din campionat au înregistrat 3 victorii, un egal şi două înfrângeri, iar în turul anterior al EL au făcut 0-0 în Finlanda (ce-i drept, după un rezultat liniştitor înregistrat în prima partidă, exact cel pe care-l aștept eu). De notat faptul că și-au amânat meciul de campionat împotriva contracandidatei la titlu în Belarus, BATE Borisov [Angrenaţi în preliminariile CL, au pornit şi ei, la fel ca noi, de la un 0-1 înregistrat la Debrecen, au bătut aseară cu 3-1 şi s-au calificat cu 3-2 la general. Deci, se poate, facem şi noi la fel, cu diferenţa că SuperMario va rămâne mult şi bine invincibil în Gruia, adică acel 3-1 din titlu va fi cel înregistrat la general]. Habar nu am dacă folosesc alt sistem, altă garnitură pentru meciurile din deplasare (cel din Finlanda nu este concludent), așa că dau ca formaţie probabilă cea cu care au început meciul de săptămâna trecută: Gutor – Zaleski, Bangura, Politevich, Veretilo – Udoji, Voronkov, Simovic, Nikolic, Stasevich – Adamovic. Rezerve: Ignatovich, Molosh, Karpovich, Kontsevoi, Figueredo, Nikitin, Diomande.

Partida va fi arbitrată de o brigadă din Franţa, avându-l la centru pe Antony Gautier, ajutat de asistenţii Michael Annonier şi Philippe Jeanne, în timp ce arbitru de rezervă va fi Wilfried Bien. Observator delegat pentru joc va fi George Fantaros  (Cipru), iar observator pentru arbitri Rodger Gifford (Ţara Galilor).

HAI CFR!!! Hai băieţii!! Hai calificarea!

Nu-l ascultaţi pe Miriuţă (că doar nu-i plătit la oră), rezolvaţi calificarea în primele 20 de minute ale meciului, lăsaţi prelungirile pentru la primăvară, să aibă timp frânarii cardiaci să-şi rezolve problemele de sănătate.

Hai calificarea! Hai băieții!! HAI CFR!!!

44 de comentarii

    • Tot cu ăştia pe care-i avem acum. Deac pe dreapta, Negruţ în centru, Costea pe stânga, dacă nu pleacă între timp la Toulouse pe 5,2 mil euro. Dacă da, îi ia locul Tade, iar vârf împins în careu (penalty clar) va juca Ivanovski sau Guima. Pe eventualele transferuri de ultim moment nu se va putea conta decât în al patrulea meci din grupă. Ştii tu, acomodare, aducere la parametri fizici optimi etc. 🙂

      Apreciază

        • Nu-i pe cumpărate, trebuie să repeţi în fiecare seară de o sută de ori că batem tot. În loc de Miatyánk. 🙂 Nu cred că voi reuşi să ajung, nici mâine, nici duminică. Sper că la următorul meci din campionat, cu Gazul. Poţi să stai liniştit pe locul meu la meciurile din campionat, te anunţ din timp când mă duc şi eu. Printr-un steward. 🙂 )))

          Apreciază

  1. Tocmai acum la St Petersburg se intalnesc, unde altundeva decat pe un teren de fotbal, doi buni „prieteni”: Ricardo Cadu si Alexandru Tudor 🙂

    Apreciază

  2. Speranța moare ultima, însă șansele sunt minime. În afara amicalului cu Ceahlăul, echipa asta nu a jucat nimic, zero, ноль, ba chiar barat în meciul tur. Nu-i nimic, suntem în reconstrucție (asta o fi noul apelativ pentru incapacitate de plată?), principala grijă e să facem față în campionat. Noroc, că aici majoritatea sunt cel puțin la fel de rupți în cur și cu puțină șansă putem ciupi iarăși un loc de EL pentru la anul. Cine știe, poate ne pricopsim și cu ceva fotbaliști (nu alde Stana, Christian și restul ai căror nume nici nu are rost să îi rețin, că pleacă fără să apuce să debuteze) și un antrenor.
    În concluzie,în lipsă de perspective, eu sper timid la o minune mâine seară. Hai, mocănița, fă-te TGV!

    Apreciază

  3. Alexandru Paun si Anthony Carter imprumutati timp de un sezon la Satu Mare. Se pare ca cei din conducerea CFR-ului chiar pun in practica ceea ce citesc aici pe Tribuna. 🙂

    Apreciază

    • Buna Ziua! Paun ar fi un real castig pentru Olimpia, mai ales dupa plecarea lu Zsiga (care oricum n-a dat randamentul scontat). Mijlocul echipei satmarene arata bine cu jucatorii noi veniti in aceasta vara. Pacat ca psd-ul l-a mazilit pe Csik si l-a inlocuit cu un no name. In rest Hai CFR! sper sa intoarca rezultatul diseara. Toate cele bune!

      Apreciază

      • Buna zmb ! Si eu sunt de parere ca Paun va aduce un plus in jocul Olimpiei. Sincer, eu l-am dorit la Satu Mare inca de anul trecut. Daca venea atunci, se prea poate ca in sezonul asta sa fi reprezentat deja o solutie pt CFR, la fel ca si Negrut. Si Sergiu a avut un sezon bun la Valcea si acum a facut pasul la echipa mare a CFR-ului, iar intr-un an sau doi ar putea fi vandut pe bani frumosi undeva afara, asta desigur in cazul in care va confirma in sezonul asta. Despre Olimpia, eu cred ca e pe drumul cel bun, chiar cu Bodea antrenor. Nu stiu sigur pe unde a mai antrenat, (parca pe la Bihor in anul promovarii lor, dar poate vorbesc prostii) insa dupa parerea mea, mai slab decat Csik nu poate fi. La meciurile Olimpiei chiar aveam un vecin de tribuna cu care mereu dezbateam problema antrenorului nostru. Vecinul asta de care iti zic, tot franar si el, chiar il luase in colimator pe fostul fundas de CL si mereu il toca marunt, cu una sau cu alta. In afara de Paun si de Carter, la Satu Mare au mai fost adusi vara asta: Antonache (Bistrita), Heil (revenit de la ASA), Laso, Apostu si Neagu, toti de la UTA. Am inteles ca se duc tratative si pt aducerea lui Brata de la Pandurii. Cu astia si cu ce mai avem noi prin lot cred ca ne vom bate la promovare anul asta, chiar si in cazul in care B-ul va avea o singura serie asa cum se vehiculeaza deja. P.S. Vii duminica in Gruia, la meciul cu 5teaua ? Eu duc ceva munca de lamurire pe aici cu unul-altul si daca nu-mi apare ceva nepreazut s-ar putea sa merg. Daca te gandesti sa vii, da un semn aici pe Tribuna si mai vorbim.

        Apreciază

        • Am uitat de Bic de la Oradea. Si el a fost adus vara asta la Satu Mare, dupa ce ar fi dat probe la Gyor. La meciul din deplasare cu FC Bihor din primavara, ne-a dat un gol de la vreo 30 de metri. Fiind chiar prin zona de 1 mai, am mers la acel meci si stiu ca tanarul asta a facut un meci excelent. Cred ca va fi o achizitie f buna si Bic.

          Apreciază

  4. Citesc, ca si la Astra sunt probleme cu salariile . Si cred ca si la steaua . Dar a gasi mereu scuza, ca si la altii sunt probleme, e o treaba contraproductiva ! Adancind analiza, Astra are un lot net superior fata de al nostru, iar oierii isi permit sa dea 300 mii pe Luchin si chiar mai mult pe Hamza ( 300 de mii au dat deja pe Lemnaru ) si Breeweld . Plus ca sunt atenti la ce ne place, si-l vor pe fundasul lateral de la Jagonina . Asa ca sa lasam scuzele amintite, acum suntem departe de steaua, Astra si Petrolul si cu asta basta ! Transferurile s-au facut in mare parte aiurea, si asta n-o spun eu, ci insusi antrenorul, care e multumit doar de 3 din achizitiile facute . Deci asta-i starea de fapt,de-aici trebuie sa pornim cu asteptarile, restul sunt vise si povesti . Iar prin prisma noilor realitati, ne miscam binisor, eliminarea sarbilor sau un punct la Pandurii sunt chiar rezultate notabile . Cu Minskul , repet, dupa mine avem 40% sansa, deci o eventuala calificare ar fi cu atat mai mult remarcabila . Poate, poate … PS. Vad aici ca Paun si Carter sunt imprumutati la Satu-Mare . O veste excelenta pt mine, asa procedeaza echipele mari, ce progres a facut de ex Rafinha de la Barca in timpul imprumutului de un an la Celta Vigo ! Si la fel ar trebuie procedat si cu ceilalti tineri din lot . Roadele acestor miscari le vom culege peste un an doi, in mod cert .

    Apreciază

    • Miriuţă…despre transferul lui Milinkovic: „Ce a apărut în presă…eu, sincer, chiar i-am întrebat pe nişte prieteni de la Belgrad despre Milinkovic. Cred că sârbii au dat-o în presă după aceea. E un jucător foarte bun, dar e netransferabil, costă foarte mult, şi noi nu ne permitem acest lucru” link

      Apreciază

  5. Citesc formatiile, Costea si Negrut din nou titulari . M-am consolat cu criza/lipsa de bani , cu lotul net inferior celui ( criticat ) din sezonul trecut , cu antrenorul ieftin de pe banca, dar aceste fixuri cu cei doi, ma enerveaza rau de tot ! Sa zicem ca pe Costea vor sa-l plaseze, dar Negrut ? Rog un cunoscator mai bun al fotbalului sa ne explice cam ce inseamna postul pe care joaca Negrut , respectiv ce calitati are tanarul nostru si ce a aratat pana acum ( desigur, in afara amicalului cu nemtenii ! ) .

    Apreciază

  6. Suntem varza,de maine sunt fan Sanatatea Cluj, macar de la ei n-am nicio pretentie, deci forta Sanatatea!!! Forta Virusii Verzi !!..))))))))

    Apreciază

  7. Ce sa mai zici 😦 ? Sunt curios ce au de spus excitatzii care dupa meciul cu gluma Ceahlaul se credeau pe Everest , ba mai si dadeau citate unii din altii…Greu cu simtul realitatii la cativa pe aici… Sper sa tundem niste oi duminica…si dupa ‘om vedea noi .

    Apreciază

  8. Desant la vestiar! Preşedintele Iuliu Mureşan a decis să implice direct în a ridica moralul jucătorilor la pauza meciului cu Dinamo Minsk ! Oficialul din Gruia a coborât din înaltul tribunei oficiale şi l-a aşteptat pe antrenorul Vasile Miriuţă între cele două bănci de rezerve, pentru a-l însoţi la vestiare.
    Şedinţa fulger din vestiar a avut efecte imediate. Din minutul 46 au intrat pe teren Guima şi Jazvic, în locul apaticilor Negruţ şi Costea. Iuliu Mureşan a decis să rămână stăpân pe situaţie în repriza secundă şi a ocupat locul destinat observatorilor de joc, la câţiva metri de Miriuţă , dictandu-i schemele de joc.

    Apreciază

  9. Cum ziceam mai sus: speranța moare ultima, dar moare. Mulțumesc Rada, Costea, Negruț, Monroy, Liniuță și compania. O echipă onestă, muncitoare însă lipsită de talent și știința jocului, cu un antrenor limitat și o conducere fără bani.
    De arbitraj nu zic nimic, că ar fi o scuză prea convenabilă, și oricum nu m-aș putea exprima civilzat la adresa prostitutatului care și-a bătut joc de acest meci.
    Sunt curios, pe cine vor aduce ieftin sau gratis pe bancă, după înfrângerea cu Steaua. Pustai?

    Apreciază

  10. Mai amarui decat gustul Neumarkt-ului este sa ne dam seama cat suntem departe de tot ce-am fost anii trecuti. Suntem o caruta trasa de gloabe, dar cu jenti lucioase, manata de un bou. Un bou chel, sau doi…?

    Apreciază

      • Nu, în opinia mea marea majoritate a băieţilor merită (repet, din partea mea, cel puţin), un sincer bravo. S-a văzut clar că am fost peste rusnacii ăştia, era nevoie de o hoţie ordinară ca cursul jocului să se schimbe. Şi aşa, în 10, i-am mai dominat, cât am avut combustibil şi noi. După min. 60, inevitabilul s-a produs, a venit căderea fizică, la care s-a auprapus şi o dublă schimbare nu foarte fericită făcută de Miri (nu neapărat alegerile în sine, mai degrabă faptul că s-au făcut concomitent schimbările). În opinia ta ai văzut tu un jucător indolent, neconectat la meci? Ei, că asta e „nivelul”, asta-i o altă chestie, Csongi. Dar când jucătorii echipei tale preferate dau totul, cam e bine, nu? Suntem suporteri de rezultat, cumva? Eu nu mă consider aşa ceva, eu ţin cu echipa şi când lotul e mai slab, pentru că greutăţi sunt peste tot (chiar şi în familie), dar asta nu înseamnă că fugim imediat în altă parte…Desigur, îţi pot prezenta 5 pagini pline de tot felul de greşeli (individuale, de bloc, de aşezare, etc.), dar fiecare -în limitele lui- a încercat să corespundă (inclusiv Miri), şi asta contează. HAI CFR!!!

        Apreciază

        • Absolut de acord, kiruj. Susic, Larie, Camora, Muniru, Deac, Tade au avut aseară poate cea mai bună prestaţie dintre toate meciurile oficiale jucate până acum. N-a fost să fie, nu poţi reproşa niciunui jucător că n-a vrut.

          Apreciază

          • Mie mi s-au părut cam indolenți și/sau neconectați Costea, Negruț, Rada, iar la rezervele care au intrat, în afară poate de Guima n-am văzut nimic (ăștia au scuza eternă că sunt neadaptați, neantrenați etc.). În rest, cum am mai zis, o echipă onestă și muncitoare, dar limitată: Tade sare în contratimp, Deac nu știe să bată un corner sau o lovitură liberă, Susic centrează aiurea, Monroy strică toate fazele de contraatac. E frumos să vrei, dar mai trebuie să și poți, ca să faci performanță, iar la capitolul talent și știința jocului stăm prost.
            În fine, Liniuță, o fi el simpatic, și mare prieten cu jucătorii, nu știu, dar nu prea aduce nicio contribuție la jocul echipei. Faptul că am abordat ambele manșe cu același 11 jucători, pe când la Minsk ne-am dus să ne apărăm, iar la Cluj am vrut să batem, spune multe. De schimbările făcute aiurea ce să mai comentez. Cu asta pe bancă n-are rost să vorbim de reconstrucție.
            În fine, vedem lucrurile diferit, nu zic că am eu dreptate, nici că mă pricep, sunt doar un chibiț, dar mă disperă că am văzut trei meciuri la rând, care s-au terminat 0-1,0-0 și 0-2.

            Apreciază

            • Nu au fost neconectaţi/indolenţi nici Costea, nici Negruţ, aşa-i felul lor, daţi cu încetinitorul :), iar în cazul lui Rada, după cum am spus, a fost vorba de exces de zel, de exaltare, ceea ce a dus la o crispare totală în mişcări.

              Apreciază

  11. Bine ca am terminat cu gluma asta de participare in cupele europene,cu o echipa carpita si rupta-n cur. Sper sa nu ne umileasca prea tare oile duminica,pentru ca la ele am vazut ceva idee de joc. Nu am pretentii sezonul asta,sper sa terminam totusi pe un loc decent,pentru nivelul actual al lotului. Hai CFR!!!

    Apreciază

  12. Cat de naivi am fost astazi. Pana in min 60 i-am dominat steril cu cateva ocazii ratate din cauza valorii jucatorilor, apoi cu iesirea lui tade s-a terminat si jocul nostru, au inceput lansarile lungi pe guima(o veche meteahna a cfr-ului) si un joc la disperare. S-a vazut clar valoarea echipei astazi si nu numai. In 4 meciuri de calificari am dat un singur gol. Rada si-a aratat valoarea astazi, si daca el e titularul mi-e groaza de ceilalti fundasi adusi din portugalia( urmariti 2 ani inainte de a ateriza in gruia). Vointa au avut dar lasa de dorit calitatea jucatorilor. Nu mai zic sa ne uitam in curtea altora, care aduc tot gratis sau pe bani putini jucatori care fac diferenta , ca pana la urma asta lipseste echipei, unu-doi jucatori care sa faca diferenta. Astazi bilelorusii nu au fost cu nimic mai buni ca noi chiar daca am jucat cu un om mai putin din min 24,dar au avut unu care a batut o lovitura libera perfect si ne-a terminat, in schimb noi am batut toate cornerele si loviturile libere aiurea(sincer nu stiu de ce le mai bate Deac).Cam asta lipseste echipei ca dorinta de victorie vad la echipa. Pacat ca nu erau de nebatut.

    Apreciază

  13. Din pacate Costea si Negrut au dovedit ca am avut dreptate in ce-i priveste . De Rada n-am amintit, ca eterna rezerva din trecut a ajuns sa nu aiba rezerva !!! Felceru iar se face si ne face de ras, intra in vestiar , mai apoi sta pe banca … Si asta la un meci in Europa Ligue ! ( nu se face asa ceva nici la un meci de antrenament cu Bontida ! ) . Cand am vazut golul lor din lovitura libera, m-am intrebat : noi avem un jucator cu asa o executie ? NU ! Deci bani, nu, fundasi centrali nu, dar in fond ce avem ? Un super-Mario, un Camora si un Deac, care presimt ca vor pleca cu totii pana la sfarsitul lunii . Poate si Muniru . Si atunci sa vedem echipa fratilor, cu Vatca in poarta, T.Lopez fundas stanga, careva venit gratis din diviziile inferioare in fata si cu felceru la vestiar si pe banca ! Si Miriuta pe post de executant a marelui om de fotbal, doctor-presedinte-actionar-scouter-antrenor sef , celebrul Iuliu Muresan . Dar in fond ce conteaza cine face echipa, Miriuta sau Muresan, amandoi valoreaza fix zero, ca si cei mai multi din jucatori …

    Apreciază

  14. D-zeu sa-l odihnesca!
    Kiruj voi spune la fel :bravo baieti.Ce sa le reprosezi in afara de faptul ca n-au inscris?Au fugit,s-au batut ,s-au zbatut…….dar cum am spus , a lipsit golul.Oricum si daca ar fi venit(dupa eliminarea lui Rada)
    era de prisos.Nu poti juca un meci de calificare in 10 oameni.Iata ca si arbitri straini pot sa faca praf o partida.
    Asta este ne vom concentra doar pe campionat(si pe Cupa patriei).Eu cred ca aceasta echipa poate sa creasca.Are nevoie doar de timp,incredere si rabdare din partea noastra……..

    Apreciază

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.