Din victorie în victorie (sic!)


M-a durut nespus de mult lipsa de prospeţime şi vlagă a băieţilor noştri în meciul de la Borisov. Ştiu că solicitarea fizică şi, mai ales, cea mentală este mare în ritmul acesta de desfăşurare a partidelor – una mai decisivă decât cealaltă -, dar sper că nu-i vorba de o descărcare prematură a bateriilor ouălor de Paşte. În timp ce aşteptăm nerăbdători cu toţii scoaterea de la încărcare rapidă a celorlalte ouă din lot, ar fi culmea să ne trezim că s-a ratat din nou abia lăudata (de către mine) pregătire de vară neratată. Cu rezultatul în sine nu am probleme, asta o rezolv uşor: îl alătur rezultatului din Cupa Ligii, mai pot suplimenta cu rezultatele cu Rapid şi Chiajna din primăvara lui 2012, şi decid suspendarea pe termen nelimitat a acestei bucăţi de palmares (doar vedem câtă lume se ţigăneşte, judecă, cedează gratuit însoţit de toate datoriile clubului către stat, ţine ascuns, vinde, cumpără sau închiriează cu anul palmaresul, eu de ce să nu pot suspenda acest mic pachet?). După această tabula rasa, care permite continuitatea stării de invincibilitate a lui Felgueiras, să trec la tabela nerasă, care dovedeşte această stare de fapt:


Că n-avem timp să bocim, urmează o nouă partidă, decisivă,

în cadrul etapei a 2-a a Ligii 1, duminică, 3 august 2014, ora 21.00, la Târgu Jiu, unde gazdele, Pandurii, întâlnesc liderul campionatului, adică CFR Cluj.

Habar nu am dacă lotul se va deplasa cu avionul la Craiova sau cu autobuzul direct la locul de desfăşurare a partidei, dar ştiu că vom câştiga. Dacă nu, suspendăm şi această bucată de palmares… Totul depinde de reuşita recuperării după efortul fizic și după obositoarea deplasare în Bielorusia. Sper să se descurce Miriuţă, doar are ca antrenor al CFR-ului o experienţă colosală şi impresionantă în victorii la Pandurii, cu un procentaj de 100%, sau poate chiar peste. Nu-l mai are la dispoziţie pe Piccolo să bage beşica în poartă în prelungirile partidei, dar poate delega această responsabilitate lui Larie şi Rada, fără a fi musai ca vreunul din jucători să aştepte minutul 90+. Că pe cine altcineva să însărcineze? Mă enervează că suntem nevoiţi – probabil – să apelăm din nou la unşpele standard: Felgueiras – Susic, Larie, Rada, Camora – Muniru, Monroy – Deac, Negruţ, Costea – Tade. Mă enervează că toţi jucătorii care ajung la noi au nevoie de câte 3-4 luni pentru acomodare şi pentru punerea la punct cu pregătirea fizică, iar după ce pleacă, la noua destinaţie îs buni de băgat imediat în teren. Îl avem pe Ogbu, ca ultim exemplu. Aşa că Jazvic, Ivanovski, Provencio şi restul ori trec rapid pe turbo, ca să poată da un picior şi un cap de ajutor acum, când arde la buze şi la rezultat, ori pot să-şi ia definitiv adio de la consistentele prime pentru câştigarea EL, a Cupei României, a titlului din campionat şi a Supercupei (am uitat ceva?).
Pandurii – CFR: 0-1, 0-1, 1-3, 0-1, 2-1, 1-0, 2-1, 2-0, 2-1, 0-1. Asta-i ordinea cronologică a rezultatelor disputate până acum la Târgu Jiu între cele două echipe. Se observă de la o poştă că e în faza de derulare un lung şir de victorii ceferiste. Ghinion curat pentru gorjeni, nu-i de ajuns că finanţele au pus sechestrul pe bunurile clubului, mai vine şi CFR-ul să execute silit cele 3 puncte puse în joc. Ştim cât de prăpăstios e Grigoraş, dar nu trebuie să pună la inimă; a agonisit deja un punct în prima etapă la Craiova (nu zic la ce echipă, nu cumva să greşesc şi să mă trezesc dat în judecată de ăla mititel), iar în etapa următoare le vine ca adversar Ceahlăul, aşa că 2 puncte în 3 meciuri constituie o bază solidă în atingerea obiectivului lor (nu mă întrebaţi, că nu ştiu care-i). Se simte şi din declaraţia lui că ştie ce-l aşteaptă: „E un debut în acest campionat pe teren propriu, cu o echipă foarte grea, calificată în Europa League, o echipă schimbată în bine după jocul din partida cu Piatra Neamț (4-0 pentru CFR, pe teren propriu, cu Ceahlăul), e clar că ne va aștepta un meci foarte dificil. Nouă ne va fi puțin mai greu primele etape pentru că sunt foarte mulți jucători care în ultima perioadă nu prea au avut jocul în picioare, nu sunt la un ritm de joc foarte bun. Și etapa pe care o să o avem acum face parte din acele 3-4 etape în care am cerut eu puțină clemență vizavi de jocul echipei, dar sper ca dorința, ambiția lor, evoluția pe teren propriu să ne facă mai puternici, să începem cu dreptul acest campionat pe teren propriu”. Formaţia aliniată la startul meciului în prima etapă: Stanca – Unguruşan, Christou, Erico, Momcilovici – Anton, Elton – Răduţ, Nistor, Iorga – M. Roman. Rezerve: Gliwa, Pleaşcă, Negrescu, C. Pârvulescu, Shalaj, Buleică, Nicoară.
HAI CFR!!! Rămâne cum am stabilit, din victorie în victorie, nici nu mă gândesc să nu reîmprospătez clasamentul după terminarea etapei. Doamne feri ca înaintea returului cu Minsk să fiu nevoit să apelez tot la acesta de mai sus! HAI CFR!!!

32 de comentarii

  1. Nu mai sunt nici Pandurii echipa solida din anii trecuti, cred ca pornim cu prima sansa. Depindem de prospetimea jucătorilor (un prim 11 schimbat ar fi benefic) si de inspiratia lui Miriuta. Sper ca luni dimineață, clasamentul tau sa rămână valabil; daca va fi asa, il vom decreta talismanul oficial al sezonului, nimeni nemaiavînd voie sa-l schimbe. Am zis! 🙂

    Apreciază

  2. Achilles,am postat un raspuns la articolul precedent la o interventie de a ta.Nu stiu de ce dar nu a aparut.Asa ca voi incerca aici.Poti sa-mi spui linistit LUIS,de 40 de ani mi se spune asa.In postarea mea (cea referitoare la retardila) nu am vrut sa insinuez (daca te-am jignit cumva imi cer scuze) nimic .Plus ,ca sunt de acord cu ce ai scris tu,adica sa nu ingropam echipa.Daca vei citi postarile mele vei constata ca nu sunt nici pesimist nici optimist ,poate cateodata dezamagit (dar imi revin repede).Dar asta nu inseamna ca nu putem sa spunem ca am jucat foarte slab la Minsk.Referitor la opiniile celorlalti,toata lumea are dreptul la opinie,pesimista ,optimista,echilibrata, fiecare cum crede de cuvinta si cum vede lucrurile.Repet nu am vrut sa insinuez nimic referitor la retardila ,daca asa s-a inteles inca odata imi cer scuze.Faza cu plagiatul a fost o gluma.Na am terminat hai CFR sa batel la pandurii si sa eliminam Dinamo,asa ca sa termin intr-o nota optimista.

    Apreciază

    • Nu, nu, nu Luis ! Nu m-ai jignit de loc . Tu esti un baiat manierat , cu bun simt si spui din suflet tot ce spui…Un adevarat salajan si CFR-ist ! Si eu imi cer scuze la majoritatea tribunistilor , dar , cred c-ar fi mai de folos sa facem o „critica constructiva (asa ca Caneto -frumoase cacofonii!)” . Ca, de bocitoare m-am saturat. Este clar ; avem un anumit nivel valoric al lotului ! Dar, sa vedem ce putem realiza bun cu ce avem … Delacroix , marele pictor , a fost intrebat o data: cum reuseste sa picteze „carnatia aceea realistica ” in orice lucrare a sa.. La care,el raspunde:” Dati-mi un bat si noroi si am sa fac la fel …Este vorba de mana care asculta mintea cugetand ” . Io sper ca Mere-utza sa mai si cugete…..

      Apreciază

      • Mda,Caneto are darul de a ne ridica moralul(he,he mai si rimeaza).Acuma referitor la meciul de maine,Echipa standard se prezinta cam asa:Felgueiras – Susis, Larie, Rada, Camora – Muniru, Monroy – Deac, Negruţ, Costea – Tade.Luand in considerare rateul de la Minsk,eu as face unele schimbari.In primul rand nu as incepe cu Negrut ci cu Cristian,din doua motive.Unu,Negrut se cam odihneste in ultimul timp nu alearga destul,si joaca mai mult pentru el.Doi ,joi vom avea nevoie de un Negrut in forma maxima,asa ca oleaca de odihna nu ar strica nici din punct de vedere „educational” nici din punctul de vedere al formei fizice.Costea al nostru pare si el cam obosit,si cred ca ar fi indicat sa se hodine si el un pic,si poate ii vedem la treaba pe Filip Iazvici sau Iakolis.Ultima dorinta a mea ar fi Guima in centru,in locul lui Tade,chiar daca numai o repriza (daca poate) este inalt .puternic,daca primeste centrari bune poate sa ne fie de folos.Sper sa batem maine.Hai CFR!!!+!

        Apreciază

    • Nu ştiu ce se întâmplă din nou. Şi ieri, şi azi au intrat o grămadă de comentarii în spam (kiruj, halley, achilles, uncleben, tu şi încă câţiva).

      Apreciază

          • Caneto,nu-i frumos ce ai facut.Ai si tu, un pic de mila,se pregateste si el de „vakacio” si are mult de lucru.Putina toleranta ,te rog.:-)
            O intrebare Caneto,la meciul cu mioarele te prezinti?Nu de alta dar sa stiu daca sa-ti ocup sau nu (look-ul) locul.:-))

            Apreciază

          • Gata, am scăpat! Azi e prima zi de vacanţă! Acum 30 de minute am ajuns la Sofia, dimineaţa o iau la vale mai departe…:) Dar până atunci să fac repede notele de la Minsk, că tot am promis…:) Caneto: am înţeles aluzia, mă revanşez în curând! Poate serverul mă va ierta, dar nu şi tribuniştii…:) HAI CFR!!!

            Apreciază

  3. Notarea partidei de la Borisov a fost oprită,tabelul este reactualizat. S-au „colectat” 21 de păreri, media echipei fiind 4.8, cu note mari la Felghe (6.2) şi Susic (5.6), la polul opus aflându-se (nemeritat, zic eu) Costea, cu 4.2. Miri a primit 3.6, oarecum meritat, pentru frica şi obiectivul minimalist indus printre jucători. HAICFR!!!

    Apreciază

    • Concediu placut iti doresc si un timp minunat acolo unde ti-ai propus sa-l petreci. Cand zic timp,nu ma refer la vreme,stiu ca ma-ntelegi.

      Apreciază

  4. Se pare ca cei 21 de votanti sunt buni cunoscatori ai jucatorilor, dar mai ales al fenomenului fotbalistic; inafara de nota, poate prea mare acordata lui Felghe(ca doar este capitan!?), toate celelalte note, reflecta corect(asta-i umila mea parere!) jocul prestat de jucatori &antrenor, la acest meci si valoarea reala a echipei, aratata doar cand intalnesti(in deplasare)un adversar „serios”; dupa o deplasare obositoare si cu un moral usor „schimbat”, nu ma astept la minuni in meciul cu Pandurii(?!); Hai CFR!

    Apreciază

    • Racheta,la pandurache avem nevoie de curaj,nu de minuni,si atunci nu vom avea probleme.Referitor la meciul de la Minsk,eu cred ca antrenorul a avut cea mai mare vina.Cum a spus Corn,”ne-a fost ami mare frica de esec ca si dorinta si increderea in reusita.Si toate astea datorita lui Miriuta.Eu sper sa isi fi dat seama ca a gresit la Minsk si sa avem alta partitura de joc la pandurache(echipa pe marginea prapastiei).Racheta,am o intrebare personala pentru tine.Spui ca ai fost ofiter,la Zalau ai lucrat vreodata?

      Apreciază

  5. Luis, la Zalau ca civil cfr-ist, am fost si mai merg doar la neamuri, iar ca ofiter, avand sansa sa lucrez la un esalon superior, doar in control, in perioada 1994-2006; m-am referit la MINUNI pt. ca ele nu includ ghinionul, presupun calitati fizice excelente, surprinzatoare, de altfel si de asemenea mult noroc, sansa, bafta,etc., de aceea nu m-am referit la curaj, care desigur ca nu ne prisoseste(!);Hai CFR!

    Apreciază

    • Mai bine dau si argumente, ca se uita, verba volant. Penaltiul la Susici a fost dictat gratuit. In ultimul minut Rada face clar corner dar Avram da in schimb doua galbene pentru proteste. Plus altele… La albitri nu mai vine odata generatia aia tanara din urma? 🙂

      Apreciază

      • Păi chiar că sunt în concediu! Am ajuns la 20.15 la destinaţie (am plecat la 8.00 din Sofia unde înnoptasem cu Mme), aşa că am prins „in extremis” meciul, dar cu multe întreruperi, gazdele au un Wireless „very low”…Mă rog, e bine şi aşa. La ăştia mai noi, fiecare poate creşte, Jazvici e rapid, dar -evident- neasamblat în echipă. Îmi place de Christian asta, eu zic că va creşte şi va deveni piesă de bază. Cu formaţia standard a ultimelor săptămâni câştigam meciul, cred eu, fără probleme. HAI CFR!!!

        Apreciază

  6. daca aveam jucatori de valoare sigur aveam 3 puncte ,nu miri tre sa-i invete acum sa dea pase si suturi dar sigur poate sa-i puna sa exerseze,din lotul actual cu orice formula am incepe cam tot atat se poate obtine ,baietii astia nu prea au stiinta fotbalului sunt mediocri la pase,suturi dar macar se straduiesc atat cat pot,daca ar fi dupa mine in pauza competitionala i-as imprumuta daca se poate sau daca se poate rezilia contractele la costita (asta nu-i fotbalist veci)poate numai pt. ada nechita sa fie,t lopes,fundasii portughezi nou veniti,jagolis,iar de adus as aduce jucatori care sa semneze pe un an cu obtine din partea clubului pe inca doi ,jucatori buni sunt numai oameni cu ochi din conducere sa fie ,si la alte formatii au venit jucatori buni pe salarii cred mai mici decat au baietii astia la cfr dar repet trebuie sa nu se mai ocupe zanfir si muresan la „scouting”.

    Apreciază

  7. N-m vazut meciul, dar remarc faptul ca am luat un punct de la o echipa care ne-a cam caftit in trecut cind aveam pretentii de CL. Nu e rau pentru o echipa la inceput de reconstructie.

    Apreciază

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.