Din victorie în înfrângere [Dinamo Minsk – CFR Cluj 1-0]


Conform regulii nescrise 07 din cele 1907 reguli nescrise ale fotbalului, echipa care merge din victorie în victorie nu se schimbă. Bun cunoscător al fenomenului, Miriuță respectă cu strictețe regula și introduce pe terenul din Minsk primul 11 din partida contra Ceahlăului. Scopul care scuză mijloacele nu este, însă, reproducerea în Bielorusia a celor 4 goluri din Gruia, ci apărarea cu sfințenie a cifrei 0 din dreapta golurilor primite de Felgueiras. „Mergem să primim zero goluri” (sau cam așa ceva), declara antrenorul CFR-ului înainte de plecarea din Transilvania. Probabil, într-un cotlon al sufletului său, antrenorul spera și la un bonus de măcar un gol marcat, după principiul atât de drag al lui kiruj – mizda pă-sii, gol să iasă! – dar prioritatea numărul 0 era clar cifra zero pe tabela de marcaj în dreptul lui Dinamo.

Dinamo Minsk: Gutor – Zaleski, Bangura, Politevich, Veretilo – Udoji, Voronkov, Simovic, Nikolic, Stasevich – Adamovic

Rezerve: Ignatovich, Molosh, Karpovich, Kontsevoi, Figueredo, Nikitin, Diomande

CFR: Felgueiras – Susic, Larie, Rada, Camora – Deac, Muniru, Monroy, Costea – Negruţ – Tade

Rezerve: Amadio, Ene, Tiago Lopes, Veres, Christian, Guima, Jakolis

Se pare că echipa gazdă a câștigat tot ce se putea în ultimele 11 partide, atât în campionat, cât și în EL (3-0 cu MYPA), pe teren propriu, iar amănuntul acesta ar trebui să ne dea de gândit și de reacționat. Miriuță, la muncă!

Prima repriză are un ritm așa și așa, cu dinamoviștii atacând muncitorește și ceferiștii apărându-și poarta cu picioarele, capul și mâinile lui Felgueiras. Cele trei sferturi de autobază ale CFR-ului (nu garantez că autobaza a fost ideea lui Miriuță; prea era nervos și gesticula nemulțumit) rezistă destul de bine, dar continuarea de după respingerea mingilor sau recuperarea acesteia nu-i pe placul ochilor noștri de telespectatori. Prea puțină activitate în atac, prea ușor cedată posesia, prea puține sclipiri individuale (Costea în luptă directă cu 4 adversari! Mă laaași?…). Deac e undeva pe stânga, dar pare tras pe dreapta. Negruț și Tade, nesemnificativi. Monroy și Muniru au tema de casă să stea mai mult pe „acasă” și se țin de temă. Fundașii par OK, nesufocați, iar ultimul înaintea liniei de fund e Super Mario.

Minskanii fac ce știu mai bine: își văd de atac, neperturbați, încercând să-și valorifice la maxim potențialul uman și tactic. Se vede de la o poștă că bielorușii sunt de luni de zile în câmpul profesionist al muncii, pentru că se găsesc mai bine și joacă un fotbal mai temeinic. Ai noștri etalează o paletă mai largă, de la pase exacte la joc dezlânat, semn că echipa e tot în rodaj. Numai că sezonul nu așteaptă după noi. CFR nu pare capabil să țină strocul ridicat din 3 în 3 zile. Probabil condiția fizică a ceferiștilor nu-i la nivelul celei arătate de dinamoviștii din Bielorusia, iar când oboseala se simte, poate Miri să facă zeci de mii de planuri tactice, că jucătorii tot n-o să fie în stare să le respecte. La pauză, Miriuță rămâne cu agitația și înjurăturile strecurate printre dinți, iar CFR fără gol încasat. Jocul prestat nu-i grozav, dar totul decurge conform planului.

După pauză, se schimbă placa. Unul dintre comentatorii TV e cel care o schimbă. Ne informează că bielorușii au prostul obicei să marcheze o căruță de goluri între minutele 46 și 60, dar nu știu dacă-l aude cineva. Pe teren, ai noștri sunt înfundați cu fundul tot mai în poartă, iar bielorușii au ocazii. Negruț scoate o minge care poate că trecea de Felgueiras. Mingea revine cu încăpățânare în careul nostru, unde se înghesuie majoritatea ceferiștilor, surprinși de agresivitatea gazdelor.

Minutul 54 este între 46 și 60, așa că se deschide scorul, împotriva dorinței noastre, dar conform cursului jocului. Centrare lungă, înaltă, de pe stânga, fundașii centrali stau în linie avansată, poate prea avansată, Adamovic vine la întâlnirea cu mingea în spatele lor și-l execută pe Felgueiras cu o pălitură cu capul: 1-0. Nu-i ceva nou, am mai încasat astfel de goluri și cu alți fundași centrali și pe timpul altor antrenori.

Minutul fatidic 54

Degeaba am strigat eu ca disperatul la fundași să-l țină pe „Robben”,

Larie și Rada au dat din mână a lehamite, că cică nu seamănă deloc…

E momentul ca Miriuță să reacționeze. Până în minutul 75 epuizează toate schimbările, toate în atac (Costea-Jakolis, Negruț-Guima, Deac-Christian), semn că acolo-s hibele cele mai mari. Rămâne Tade pe teren, dar oboseala începe să-l înmoaie tot mai tare.

Dinamoviștii par să-și fi realizat deja scorul perfect (1-0), așa că nu se mai agită foarte tare pentru atingerea celui mai mult ca perfect (2-0). Arată că au încredere în propriul portar, așa că nu fac pe ei de groaza atacurilor noastre. Noi trebuie să ne mișcăm mai cu spor, mai cu talent, să manevrăm mai cu folos mingea. Însă după ce ajungem să avem mai mult mingea, se vede și mai clar că nu prea știm (putem?) să facem minuni minunate cu ea. Eu n-am numărat mai mult de 2 faze cursive, hai 3, cu potențial de a deveni periculoase pentru poarta adversă, până la final. Nimeni n-a reușit (dacă a încercat, dar nu cred) să joace rolul măcar al unei jumătăți de Culio. Când o echipa e obosită, fără vlagă și forță, lipsa jucătorilor de creație, de valoare, se simte din plin. Noi – ăsta zic eu că e adevărul – n-avem fotbaliști cu sclipiri de geniu, n-avem suficient potențial, că așa-i în tenis la ora actuală. Din elan, dacă suntem pe val, poate dăm unor ceahlăi vreo 4, aproape 5 goluri. Dar când suntem conduși și trebuie să găsim pe undeva forța și calitatea care să ne readucă pe val, nu cred că avem prea multe de găsit.

Dacă ar fi să caracterizez într-un cuvânt jocul CFR-ului, i-aș spune dezamăgitor. Poate nu-i cel mai potrivit cuvânt pentru evoluția de la Minsk, dar l-am folosit pentru că vine tocmai după un meci în Gruia absolut amăgitor.

Nimic nu-i pierdut până nu suntem eliminați de tot. Peste o săptămână, în Gruia, jucătorii palizi azi, poate vor prinde iar un val în urcare și vor redeveni amăgitori. Cine știe? CFR-ul actual pare mai degrabă destinat unor surprize plăcute, pentru că atunci când te aștepți din start la eșecuri (adică ești pesimist sau chiar criticac), înfrângerile nu mai sunt surprize, ci confirmări. Până peste o săptămână, când o să vedem dacă Dinamo Minsk ne ia sau nu locul în EL pe care ni l-a cedat Dinamo București, mai trebuie să supraviețuim Pandurilor, într-un loc care nu ne place deloc, la Târgu-Jiu. Să supraviețuim pe atac/contraatac, dacă se poate, că altfel autobaza n-o să reziste nici măcar până la pauză. Baftă maximă!

40 de comentarii

  1. No , lasa ca nu-i sfarsitu’ lumii ! Criticaci sunt destui si-s ieftini … Ca, ca si aia ce se „auto-intituleaza anal-ishti da folbal … ” Muzica , ca si „folbalu’ ” le place multora , da’ , putini stiu sa cante ori sa joace (dupa muzica ori folbal ). Joia viitoare ii vom bate pa minskani si ne vom califica ! M-am saturat sa tot vad p-acilea numai ” ana-lize ” pesimiste…Ce suntem noi : Ane ori Lize ? Toate au un inceput si io am incredere in noua echipa si-n „Mere-utza”. Problema este ca mitici nu ne vor lasa degraba sa luam campionatu ‘ , mai ales ca avem amu si televiziune personala. Astia vor sa strigam in cor : ” bu-cur-esti, noi te iubim ca, ca tine uarash nu gasim…”!

    Apreciază

    • Achile,citind postarea ta mi-am adus aminte de un tribunist retras”Retardila”,scria in stilul tau.N-a mai intrat de mult aici.Poate te citeste si te da in judecata pentru plagiatul stilului.Referitor la ce ai scris,ai dreptate,trebuie sa avem un pic de rabdare.Eu astept meciul cu pandurii sa vedem ce facem.Asa intre paranteze fiind spus,ieri am jucat slab si nici Miriuta n-a fost inspirat.

      Apreciază

  2. videoclip
    cineva sa puna la mereutza si jucatori video clipu asta poate asa unu isi da seama pe cine antreneaza si ceilalati isi dau seama pentru ce echipa joaca.poate se trezesc pana joia viitoare.

    Apreciază

  3. Eu de aici din Botoşani m-am prins de tactica şi strategia lui Miriuţă. În vestiar le-a spus băieţilor – MĂI BĂIEŢI VOI ŞTIŢI SĂ JUCAŢI PROST ? Răspunsul a fost DAAA general inclusiv a rezervelor. Doar Felgueiras s-a abţinut să răspundă pentru că el nu ştie să joace prost , minus bineînţeles faza de la meciul cu Ceahlăul. Miriuţă în continuare – DACĂ ŞTIŢI SĂ JUCAŢI PROST , JUCAŢI AŞA SĂ NE CREADĂ BIELORUŞII CĂ ATÂTA PUTEM ŞI LA CLUJ LE ARĂTĂM ADEVĂRATA FAŢĂ A CFR -ului ŞI LE DĂM O BĂTAIE (vorba unui moldovean,nu de la Ceahlăul) DE LE SUNĂ APA ÎN CAP. HAI CFR !!!

    Apreciază

  4. Desi, dureroasa prin continut si adevar,din pacate, analiza este pertinenta si realista; pt. ca trebuie aratat CE, CAND si UNDE gresim (sau numai atata putem cu echipe adevarate?) pt. a nu se mai repeta; felicitari, Cj-07-CFR(!); trebuie sa constientizam, cu durere in suflet o spun, ca aceasta-i „valoarea”, deocamdata, a LOTULUI; pt. campionatul nostru submediocru se pare ca-i O.K.!; po`a sa vina si Murinhio, ca mult mai mult nu ar putea realiza; dar CALIFICAREA, inca se joaca!

    Apreciază

  5. Am pierdut pentru ca ne-am propus sa scoatem un egal, ori cand iti propui putin deobicei nu te alegi cu nimic. Mentalitatea asta obosita a lui Miriuta, mostenita de la lesinatii din Piatra-Neamt, trebuie uitata cat mai repede. Cand te aperi la 17 m de poarta sigur ca n-ai nici o sansa (mai ales cu 3 jucatori noi in defensiva, cu un Muniru pierdut in spatiu) mingile recuperate le pierzi imediat, nu-l vad pe Costea, Negrutsau chiar Tade sa bage un sprint de 60 m pana la poarta adversa dupa o recuperare…

    Apreciază

  6. @Halley sunt perfect de acord cu tine. Niciodata nu mi-a placut mentalitatea asta de oameni marunti care vin la mica ciupeala. In definitv nu am jucat cu Barcelona.
    Eu cred ca prima conditie pentru a crea din nou o echipa puternica este sa imprimi o mentalitate de invingator care sa dea echipei tupeu si indrazneala. Ori asta nu se face stand cu fundul in poarta.
    Stiu ca imediat ma vor combate cei care sustin ca daca am fi jucat deschis de la inceput o luam si noi cu 3-0. Nu sunt de acord pentru ca, in definitiv, nu am jucat cu Barcelona. In putinele minute din repriza a doua cand am incercat sa jucam si noi ceva fotbal chiar asa prost cum am facut-o s-a vazut ca Dinamo astia nu sunt vreun bau-bau.

    Apreciază

    • De acord.. dar vezi.. scoala romaneasca de fotbal a stiut de 40 de ani numai temporizare, de la Angelo Niculescu la Andone. Inclusiv „marea” echipa de CL a cam stat cu fundul in poarta. E greu sa schimbi codul genetic al celor mici care apreciaza un ‘”capul plecat sabia nu-l taie”. Eu asta apreciez de exemplu la mentalitatea polonezilor , ca tot e azi aniversarea revolutiei din Varsovia din 1944..nu conteaza ce sansa ai, cita vreme dai tot ce poti.

      Apreciază

      • Ai perfectă dreptate, TGV. În funcţie de ce jucători ai, -de antrenor, -de tradiţia echipei, strategia de joc bazat pe apărare organizată ireproşabil şi pe contre ucigătoare este una „eligibilă”, nu una de conjunctură. Eu am văzut jucând Interul lui Herrera (atât „live”, cât şi pe „reluări”), ştiu ce spun. Dar nu trebuie mers aşa de departe, e suficient săvorbim despre…CFR-ul nu foarte îndepărtat în timp, vezi perioada Dorinel, Ando, etc. Mai era o perioadă ASA Tg.Mureş prin anii 70, echipe simpatice, eficiente, spectaculoase. Şi eu sunt adeptul acestui stil (recunosc), dar la fel de bine pot constata (cu regret) că actualul lot nu prea permite acest tip de joc. HAI CFR!!!

        Apreciază

        • Mr. kiruj, am scris mai devreme un commentariu ceva mai lung, dar pe cand sa-l postez, mi s-a descarcat laptopul. (Se vede ca cel mai destept cedeaza.) 🙂 M-am rezumat apoi doar la cele doua randuri pt ca n-am mai avut chef sa-l rescriu. Oricum, ideea de baza era cea pe care am sintetizat-o apoi, iar o buna parte din ceea ce am scris, ai surprins si tu aici. Se vede ca in materie de fotbal avem cam aceleasi gusturi, poate totusi mai putin in privinta ”presupuselor” aranjamente din dreptunghiul verde, sau de prin culise. Aici recunosc ca fac parte mai degraba din tabara lui Caneto, ma incapatanez sa cred ca lucrurile se decid in general in teren si nu in culise. Totusi, tare ma tem ca in privinta blaturilor din fotbal tu esti cel care detii in mare parte adevarul. Ai trecut nitel prin el si ai vazut (facut) multe in cariera ta. 🙂 Uneori eram tentat sa te cam contrez pe aceasta tema, insa in urma cu cateva luni mi-a cazut in mana o carte despre perioada de glorie a Olimpiei din anii ’70. Sa vezi tu aici la Satu Mare aranjamente in ultimele etape, cu aragaze sau alte cele oferite cadou unor blatisti din echipele adverse. Alte potlogarii din acele timpuri, neamintite in respective cartulie, le-am auzit apoi chiar din gura fostului presedinte al clubului nostru din acele vremuri. Dar poate ne intalnim odata in ”Tribuna CFR” si mai facem ceva schimb de impresii pe aceasta tema. Hai CFR !!!

          Apreciază

      • Problema nu e de a juca cu autobaza un meci sau altul, ci ambivalenta. Pe de-o parte vredem sa vedem o echipa care da totul, ori cu autobaza mai mult astepti pasiv sa ai o sansa.Pe de alta parte avem pretentii de echipa mare, care sa ii domine pe cei mici – dar saracii jucatorii astia nu au fata de Ajax sa poata schimba registrul tactic asa usor. Ei fac ce stiu asa cum pot. Mentalitatea de echipa mica pt mine inseamna a nu fi consecvent de la cap la coada ci a incerca mereu sa incropesti ceva la mica ciupeala. Asta nu e nici vina jucatorilor, nici a antrenorilor ci a clubului care nu este in stare sa dea o directie clara, cunoscuta, asumata pina la capat si cu partile ei negative. Am vrut sa vedem mai multi juniori proprii in echipa ? Ii avem – hai sa intelegem ca astia nu au fata de internationali, asa ca antrenorul tb sa se descurce cu ei si sa ii si forteze. Am vrut reconstructie dupa epoca trecuta? O avem, la banii actuali, dar dupa 6 saptamini de la reunirea primilor ramasi sau veniti in lot noi vrem sa ne batem pentru grupele EL: Haiseti sa intelegem ca preliminariile astea EL nu au nimic cu planul de reconstructie,ca acolo facem fieguratie pe principiul poate ne iese. Atunci fundul in poarta este o tactica admisibila. Daca insa vrem de principiu sa fim o echipa care se califica in grupele EL, atunci ca si club nu ai voie sa le insufli jucatorilor mica ciupeala. La Bayern un an in care nu au luat campionatul este un an slab. La Dortmund un an incar eiau campionatul este un an exceptional. doua echipe de CL, dar diferente de la cer la pamint. si acum uitati-va ca Germania ca si campioana mondiala Bayern a avut in medie 6 titulari la fiecare meci, Dortmund in schimb 4 rezerve. Ce vreau sa spun e ca la loturi egale valoric, atitudinea conteaza. Cind nu domini prin forta banilor, o poti face prin mentalitate.

        Apreciază

  7. Dinamo e o echipa mai buna decat new CFR. E o echipa care are jucatori la nationala si din cate am inteles, sunt 5 la numar. Joaca de mult timp impreuna, iar acest lucru e cel mai important, se cunosc, exista trasee etc..mijlocasii lor au fost si sunt mai buni, iar cine controleaza mijlocul castiga meciul, in cele mai multe cazuri….Noi suntem o echipa noua, cu jucatori noi si jucatori vechi, unii mai buni ca rezerva, decat titulari. Doar norocul ne poate ajuta la Cluj…

    Apreciază

  8. Noi am mers la ciupeala,fara obraznicie si tupeu. Foarte multe pase gresite,jucatori indolenti !Sa vedem ce vom face acasa…pe ei pe….altfel bifam o participare !!!

    Apreciază

    • Hm,nu sunt sigur ca a fost indolenta.Mai degraba puturinta (atunci vai de noi),sau o zi proasta,atat din partea jucatorilo cat si din partea lui Miriuta.Am fost la primele doua meciuri din Gruia,si m-am bucurat fiindca baietii mi-au dat impresia ca sunt un grup unit,luptau unul pentru celalalt.Inmeciul acesta nu le-a iesit.Am fost si eu foarte suparat dupa meci,dar dupa ce m-am linistit si am analizat un pic mi-am dat seama ca in momentul de fata cam asta ne este valoare.Putem face meciuri foarte bune sau foarte rele.Hai sa vedem peste 4-5 etape.Apoi indiferent de rezultate eu o sa-i sustin.Hai CFR!!!+!

      Apreciază

  9. Tuturor „cunoscatorilor” de fotbal ne-a fost clar ca D.Minsk este „peste noi,”numai ca de la bun inceput (pana catre,aproape, de sfarsit) le-am si permis(invitat) sa o faca,neinteresandu-ne decat sa nu luam gol,acceptand ideea meschina si perdanta, de „ciupitori”a-i unui egal, stand in aparare, multumindu-ne cu putin; dar fotbalul ne-a taxat pt. ca am incercat sa-l pacalim, d-le Miriuta(!); sigur ca nu avem o valoare, care sa ne recomande favoriti, dar tocmai de aceea trebuie sa luptam si sa ne sacrificam in plus fata de adversar(ceea ce nu am facut!), altfel sansele noastre de victorie raman minime; s-a observat o oboseala, o lipsa de curaj, de incredere si o teama in abordarea jocului, pt. care numai antrenorul, probabil, ar avea unele explicatii,inexplicabile!

    Apreciază

  10. Cineva zicea intr-un comentariu la un articol anterior ca Ceahlaul e cea mai slaba echipa a acestui campionat si rezultatul din seara asta cu „petardele” (tot in opinia unui tribunist) de la Tg Mures ma face sa-i dau dreptate. Urmeaza trei meciuri importante cu echipe mai dificile,dar deloc de speriat. Ramane de vazut cat de speriati sunt baietii nostri.

    Apreciază

    • Eu cred că o concluzie finală privind potenţialul/perspectivele echipei nu prea putem trage nici măcar după aceste 3 meciuri cu adevărat foarte grele care urmează (Pandurii, Minsk, Steaua). În ultimele 2 meciuri am întâlnit echipe total diferite dpdv al valorii, nu mi se pare foarte relevant nici jocul entuziasmant cu nemţenii, nici evoluţia ştearsă, fricoasă contra bieloruşilor. Despre opinia suflării ceferiste ce să mai vorbim: oglinda fidelă a echipei în sine: de la extaz la agonie (cu câteva excepţii, în ambele meciuri). Echipa trebuie să mai crească, are potenţial (nu din cale afară de ridicat), relaţiile de joc mai scârţâie (mai ales când întâlnim echipe mai „serioase”), dar mă tem, am mai spus-o, să nu ne sufocăm în ritmul asta „infernal” pentru majoritatea celor nou veniţi. Susici (calităţi incontestabile!), n-a jucat aproape un an, celălalt la fel, iar acum sunt oameni de bază (pe merit, dar asta e şi critica băncii de rezerve), care nu pot fi scoşi din echipă (nu neapărat pe „valoare”, mai degrabă din cauza decalajului fizic dintre titulari şi majoritatea rezervelor). Nici psihologic nu e foarte bine când un jucător ştie că pe termen scurt/mediu nu poate fi scos din echipă. Mă rog, am ceva speranţe de la returul cu bieloruşii, dar dacă mă întrebi, aş prefera mai degrabă o victorie cu Pandurii şi eliminare din EL, decât invers (eşec la Tg.-Jiu şi calificare în play-off), asta -evident- dacă aş fi pus să aleg doar între cele două variante. Singura şansă pentru a ieşi onorabil din această ambuscadă este ca noi veniţi (Ivanovski, Filip) să însemne variante reale pentru echipa de bază, sau măcar să reprezinte concurenţă serioasă pentru nişte titulari cam prea siguri (şi cam repede) de statutul lor. HAI CFR!!!

      Apreciază

    • N-ar fi exclus deloc, draga Saul, ca Tg Muresul asta plin de ”petarde” sa termine anul asta peste noi in clasament. N-am reusit sa vad chiar deloc meciul din pricina divergentelor dintre Look TV si Romtelecom Dolce. Daca l-ati vazut vreunul, cateva impresii va rog.

      Apreciază

  11. O partida mai putin reusita in fata unui adversar cu dorinta si multa zbatere.Noi am jucat cu gandul la un rezultat bun.Poate este pagubos sa speri la un meci egal fara gol…….care ar fi diferenta dintre un 0-0 si o infrangere (ca aseara) cu 1-0?Pai nu prea sunt mari diferente.Sa ma explic:in ambele cazuri trebuia sa inscri gol in retur.Undeva rezultatul de aseara tot puncteaza si anume la moral.
    Secretul pentru o calificare in meciul retur consta in atitudinea pe care o vom adopta.Daca vom avea determinarea din partida cu Ceahlaul eu zic ca se poate.Sa facem o comparatie cu partida castigata la Jagodina.Mie mi s-a parut ca sarbii au avut ocazii mai clare decat prorusii aseara.Apoi am mari indoieli asupra corectitudinii fazei de la gol.Nu ca ar schimba ceva vizavi de starea de depresie in care am cazut.Dar aici este farmecul fotbalului ,iar ai nostri pot sa ne readuca zambetul pierdut cu rapiditate.Iar primul pas este meciul din campionat cu Pandurii(care se joaca la Severin).Pentru mine partida este foarte importanta si nu cred ca ar trebui sa jucam cu rezerve sau echipa a 2a.Poate cu 1,2 schimbari maximum in formula de baza.Daca Ivanovici sau Filip sunt pregatiti le-as da si lor minute,dar fara sa ma gandesc la meciul de joi!Asta-i alt joc si va fi timp sa-l pregateasca.
    Poate ar trebui sa fim mai pozitivi si reactivi.In trecut gandeam ca jucam asa retras ca sa compensam lipsa de viteza a lui Felice P si partial a capitanului.Dar de fapt cand vezi morcovul mare si ti-e frica instinctiv ramai aproape de careu,fortat si de presiunea pusa.
    Deci primul obiectiv impus schimbati discursul pesimist si raspanditi increderea peste teritoriul mandrei noastre patrie……….asa sa ne ajute D-zeu.Hai CFR!

    Apreciază

    • Bravo Gica ,te iubesc ! Tu esti un CFR-ist adevarat (si inca vreo patru-cinci ) , ceilalti ….doar scriu despre CFR. Sunt sigur ca, daca „pestritza din vale” ar avea ceva rezultate , s-ar muta la alta masa, fiindca nu-i intereseaza CFR-ul , ci doar sa se „produca pe fitzuica „. Chiar daca se supara unii, dar tot ce apare despre CFR este citit si de catre „pismashi” si este apoi propagat ca si „adevarul-adevart” spus de suporterii CFR-ului, de acee am replicile ca si cutzitul lui Achilles – la beregat (ori beregheata)”, fata de aceia . Anul trecut , toate articolele lui Albu (care se pricepe sa scrie despre fotbal si este sincer) au fost alaturate in gsp si rastalmacite. Sinceritatea lui a fost luata drep ca si arma de atac impotriva CFR-ului. Articolul cu Andone in caricatura cu curu’ gol, a facut mult rau ( si nu numa’ ala ). Deci (att. Luis-ori Lois), io nu-s retardila (nici nu-l cunosc), fiindca scriu un pic mai coerent decat el (chiar daca sensul este porcos, ca si al lui), dar mai lasati-ne cu criticile voastre , cu pesimismul , cu umorul acru… Mai exista si bucuria de-a trai.

      Apreciază

      • Achilles,eu nu am vrut sa te jignesc,doar ca citind ce ai scris mi-am amintit de retardila (pacat ca nu mai scrie).Referitor la pesimism,optimism si alte cele,toata lumea are o opinie si trebuie respectata.Daca citesti pe aici (si citesti ,fiindca vad ca esti informat) ai sa vezi ca eu nu sunt nici pesimist nici optimist,sunt uneori dezamagit ,dar inteleg situatia actuala sperand ca in viitorul apropiat vom avea si rezultate mai bune.Repet, nu am avut intentia de a te ataca sau de a insinua ceva la adresa ta.Daca prin interventia mea te-am jignit imi cer scuze ,dar nu am intentionat sa fac asa ceva.

        Apreciază

  12. N-aş crede că unii au o iubire arzătoare pentru echipa noastră, iar alţii sunt gata să vândă echipa şi să se mute la „pestritza din vale”. Cred că toţi cei care scriu aici iubesc echipa aproape la fel. Doar că, suntem oameni. Uni sunt mai pesimişti, alţii sunt mai prăpăstioşi, alteori mai exuberanţi. Dar suntem toţi ceferişti! Haide CFR!!!

    Apreciază

  13. ‘Autobaza’ nu e intotdeauna strategia/vointa antrenorului. Am vazut destule partide in care antrenorul pe margine facea gesturi largi sa impinga jocul mai sus, fara sa fie ascultat de elevii lui. In orice sport, fie ca e joc de echipa sau individual, inca de la primele contre, iti dai seama daca oponentul tau e (mult) mai slab, (mult) mai puternic sau iti e apoximativ egal. Si actionezi in consecinta, de multe ori instinctiv. De ex., nu prea des l-am vazut pe Camora, ca imediat dupa ce recupera mingea in zona lui, sa o bubuie in fata.

    Apreciază

    • Exact impresia asta mi-a lăsat-o meciul din Bielorusia. În prima repriză Miriuță a fost prea agitat, prea „dirija” cu mâinile, semn că nu era (pe deplin) mulțumit cu ce se petrece pe teren.

      Apreciază

      • Totusi eu nu am inteles o chestie la rusi. De ce nu au fortat golul doi. Pe final pareau ‘resemnati’ doar cu un gol dat. Oare o fi mentalitatea estica de vina… Nu stiu.

        Apreciază

  14. @Achilles din ce spui ne citesti de ceva vreme…….eu din inceput voi spune ca sunt multi cfristi aici pe Tribuna.Si chiar daca nu sunt totdeauna de acord cu afirmatiile unuia sau altuia ,incerc sa filtrez mesajul lui.Ca daca numai decat ne infierbantam si dam cu barda la beregata ramanem putini si-n final povestim singuri.
    Bine ai venit printre noi si-ti doresc activitate fructuoasa,poate te alaturi si echipei de scribalai care ne delecteaza cu articole in dezbatere libera…….

    Apreciază

  15. Thedarkside,deoarece,fiindca,pentru ca au cam terminat si ei combustibilul ,si nu mai aveau puturinta.Stau mai bine ca si noi la capitolul omogenitate ,dar daca avem un pic de noroc,putem sa-i prindem.Intrebarea este ce vom face mai incolo.Hai CFR!!!+!

    Apreciază

  16. A fost un meci greu , 1-0 nu e un scor greu de rasturnat , trebuie atacat din primul minut , 2-0 sau mai mult , nu conteaza numai sa ne calificam.Meciul cu Pandurii trebuie tratat la fel ca si cel cu Ceahlaul, adica sa-i dam 4 . Forza CFR !! Calificare!!!

    Apreciază

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.