Din victorie în victorie!


Amu-i amu! În Din Cupa Ligii ne-am scos cu rezervele şi juniorii, dar de-acum încolo am cam fi obligaţi să dăm după adversari doar cu ouă de Paşte. Priviţi doar mai jos ca să vedeți cum suntem obligați să ne respectăm blazonul:

Notă: Clasamentul e valabil la ora, minutul și scorul la care vă povestesc eu avancronica.

Nici nu a început încă campionatul, iar noi ne-am instalat confortabil în poziţia de lider al clasamentului Ligii 1, pe un loc de unde se văd ușile Champions League strâmt închise. Oricum, n-ar fi păcat să nu rămânem acolo, în vârf, până după etapa a 34-a? Nici n-ai cum să trimiţi copiii (pe care abia ai început să-i speli la f înainte de vopsire) taman până în Bielorusia, că se rătăcesc singuri pe-acolo, iar un rezultat bun la Minsk nu-i mai puţin important decât menţinerea pe locul 1 în campionat. Noroc că între timp am mai făcut rost de un ou de calitate, chiar dacă-i de post-Paște. În plus, după meciul de joi din Serbia, se pare că Miriuţă a greşit flagrant la numărătoarea ouălor din cofraj; parcă ne ies mai multe. Grea misiune alegerea soluţiilor optime pentru abordarea meciurilor din 3 în 3 zile, noroc că-i durere de chelie pentru Miri, nu pentru mine.
Deci,

duminică, 27 iulie 2014, ora 19.00, Stadionul „Dr. Constantin Rădulescu”, ne facem debutul în ediţia 2014-2015 a campionatului naţional Liga 1: CFR Cluj – Ceahlăul Piatra Neamţ.

Sper că băieţii noştri au trecut repede și profesionist peste euforia obţinerii calificării de răsunet în turul 3 preliminar EL şi vor începe campionatul cu dreptul, inclusiv stângacii. Un start lansat ar fi ca pâinea caldă sau berea rece, ajută la moral, dă entuziasm și aripi, inspiră încredere în forţele proprii şi face bine la clasament.
Nici nu concep să ne pierdem invincibilitatea în faţa moldovenilor. Din totalul de 13 meciuri disputate contra lor, i-am învins de 9 ori, în timp ce dânșii, oricât au pârjolit gazoanele cu pârjoale, n-au reuşit să scoată decât 4 egaluri. Adică vreo 4 puncte din 39, cum ar veni. În ultimele 5 meciuri disputate în Gruia am obţinut 5 victorii, musai să urmeze a 6-a, meci și set!
În privinţa formulei probabile de start… mă abţin. Prefer să acord onoare muncii grele intelectuale a lui Miri, mai ales că-și înfruntă ouăle din fosta echipă, cărora le cunoaște mai bine calitatea gălbenușului, albușului și cojii. Datorită durerilor de chelie ale lui Miri, cauzate de participarea CFR-ului pe mai multe fronturi de fotbal, hai mai bine să trecem în revistă lotul cu care vom aborda debutul de campionat, iar apoi putem trece la speculaţii şi variante plauzibile:

Felgueiras, Amadio, Vâtcă – Susic, Jaime, Larie, Joao Paolo, Rada, Ene, Camora, Tiago Lopes – Muniru, Monroy, Stana, Veres – Deac, Jakolis, Negruţ, Provencio, Christian, Costea, Păun – Tade, Ivanovski, Guima. Plus Began, Burcă, Pop, Ţârlea, Codorean, Lupu.

Mă rog, un lot provizoriu, că au şi apărut şopârle cum că clubul doreşte rezilierea contractului cu Stana şi cu unul dintre Jaime şi Joao Paolo. Să însemne oare că au dat ai noştri de ceva bănuţi neprevăzuţi şi au pe ţeavă ceva mai bun(i) în locul lor? Că s-ar defrişa tocmai pe posturile cele mai puţin acoperite. Deci, cam 2 şi-o ţâră pe un post aşa cum cere manualul de fotbal şi cam toţi antrenorii care ajung pe la câte o echipă. Să remarcăm în primul rând că după plecarea lui Ogbu Chuka, din nimic ne-am ales cu 3 vârfuri! Doi care joacă vârf împins: adică Guima (care din stând în cur împinge mingea în poartă; o deosebit de plăcută surpriză în urma meciului de la Jagodina) şi Ivanovski (care sper să fie împins în careu de 2-3 ori/meci de către adversari, iar arbitrii să acorde penalty în favoarea noastră) şi unul, Tade, pe care nu-l poate nimeni împinge, atât e de tare pe picioare. Aşa, ca o presimţire, am bănuiala că vom începe cu unşpele folosit la începutul meciului din Serbia, prea-şi doreşte (cred) şi Miriuţă un debut cu succes în campionat, chit că urmează, după cum spuneam, meciuri grele la Minsk, la Târgu Jiu, la Cluj (returul din EL), abia apoi vine o partidă mai relaxantă, tot în Gruia, în etapa a 3-a de campionat.
Nemţenii au început bine sezonul, sper să continue tot aşa măcar până după terminarea meciului de duminică. Au pierdut cu 2-3 meciul din Cupa Ligii contra Oţelului. Şi au jucat cu cel mai bun unşpe al lor: Jovici – Dumitraş, Marc, Ichim, Cazan – Popadiuc, Achim, Onciu, Ad. Gheorghiu – Margina, Mîndruşcă. Antrenor: Marin Barbu (da, el e celebrul „Magiun” şi face echipă în staff-ul tehnic cu managerul general Florin Marin, da, celebrul „Flocea”). Pe ultima sută de metri s-au întărit cu Alexandru Grigoraş, fiul lui Petre Grigoraş şi s-au slăbit cu Lucas Garcia, tras pe linie moartă din motive de salariu inacceptabil de mare. Au hotărât să nu mai plătească contracte mai mari de 3.000 de euro. Ne dăm încet seama că CFR-ul a rămas un Eldorado în continuare cu cei 6-8.000 euro plătiți, chiar cu o întârziere de 1, 2 sau 8 luni. Dar, să vedem şi lotul lor, dacă există posibilitatea să fi ţinut ascunsă până acum vreo armă secretă.

Portari: Bojan Jovic (Serbia), Alexandru Barna, Nicolae Calancea; Fundaşi: Andrei Ţepeş, Andrei Dumitraş, Marius Rusu, Paul Mateciuc, Oleg Clonin (Moldova), Răzvan Gorea, Andrei Marc, Alexandru Ichim, Lucian Cazan, Vaidas Slavickas (Lituania). Mijlocaşi: Dragoş Mateiu, Adrian Gheorghiu, Doru Popadiuc, Vlad Achim, Marius Onciu, Sorin Tăbăcariu, Cătălin Ştefănescu, Sebastian Chitoşca, Alexandru Margine, Bogdan Botezaru; Atacanţi: Andrei Pavel, Tudor Mândruşcă, Alexandru Grigoraş.

Tătă lumea, cu mic, cu mare, cu femei de mână și copii în brațe, duminică în Gruia! HAI CFR!!! Hai să-i batem cu un joc frumos şi spectaculos! Hai Victoria! Hai 3 puncte! Hai cu inspirația de sub chelie, Miri! Hai cu mulţumirile noastre pentru comportarea de joi a băieţilor! HAI CFR!!!

Reclame

135 de comentarii

 1. Se pare ca partidele cu Dinamo Minsk vor fi transmise de LOOK TV, atat cea din tur (probabil), cat si cea din retur (sigur). Partida tur este joi 31 iulie, ora 20:00 (ora Romaniei), cea retur este joi 7 august, ora 20:30 (ora Romaniei).

  Apreciază

 2. Caneto, pe cand revenirea pe mysport? Cate victorii trebuie sa stranga baietii tai, pentru ca tu sa mai scrii si acolo? 🙂 Alles Gute! Bafta pe toate cele trei fronturi!

  Apreciază

  • Mulţam! Momentan mă concentrez la Tribună, m-am molipsit de la echipă, nu pot duce lupta pe două fronturi. 🙂 Să vedem, dacă noua trupă a lui Miriuţă demonstrează că se poate, mă întorc şi eu pe mysport. 🙂

   Apreciază

  • Este o echipă bună, fără doar şi poate, dar nu de nivelul lui Barcelona…Sunt ruşi (chiar dacă un pic „bielo”…), sunt agresivi, stau bine cu condiţia fizică, joacă pe angajament, din ce am văzut din acel montaj destul de sumar (şi făcut de „ei”). În esenţă, să vedem şi cine a fost adversarul. Dacă s-au uitat şi ei la meciul nostru cu nemţenii, au avut şi ei ce să vadă (şi s-au uitat, în mod sigur). În opinia mea şansele sunt de 50-50. M-am uitat azi la Bate Borisov (au pierdut cu 1-0 la Debrecen, în CL), mi s-a părut că e o echipă mai „unsă”, dar comparaţia e dificilă în baza acelui rezumat de doar 3 minute. HAI CFR!!!

   Apreciază

Lasă un comentariu

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s