US 28!


Presa străină tratează pe larg şi la superlativ victoria incontestabilă obţinută ieri de ai noştri în primul amical disputat în cadrul turneului de pregătire neratată din Ungaria. De exemplu, zulubet.com punctează:
“Date FOOTBALL MATCHES OUTCOME PREDICTION AVERAGE ODDS FT RESULTS
HOME team – AWAY team 1 X 2 TIPS 1 X 2 U 2.5- O 2.5+
02-07, 19:00
[International Clubs Friendly Matches] Puskas Akademia – CFR Cluj 18% 31% 51% X2 10 4.00 3.65 1.65 2.05 1.70 0:2”
Spaţii largi acordă acestui foarte important succes şi prestigiosul http://www.pfla.hu/?q=news/4947, care pune în prima pagină eroii meciului:
“CFR Cluj: Amadio – Susic (Jaime), Larie (Joa), Rada (Lopes), Camora (Ene) – Deac (Stana), Monroy (Veres), Sulei (Antonio), Costea – Negrut (Haminu), Chuka (Tadé).
Gól: Negrut, Tadé (11-esből)”.
În continuare… de fapt, înaintea pasajului de mai sus, site-ul ne informează – printre altele – în termeni laudativi, că Negruţ a deschis scorul în minutul 12, cu o lovitură de cap imparabilă, în urma unei lovituri libere perfect executate. Apoi, Tadé l-a făcut uitat pe Cadu, transformând impecabil – cu trei minute înainte de finalul spectaculosului meci – un penalty neinventat, scos de marea surpriză, necunoscutul Haminu. Băieţii noştri au dominat clar prima repriză, în doua meciul s-a mai echilibrat, dar eficienţa alor noştri a rămas neştirbită.
Pare să se confirme justeţea alegerii locului stagiului de pregătire şi a adversarilor din meciurile amicale. De ce să dai o grămadă de bani pentru înfrângeri cu 0-4 cu Rapid Viena, 1-4 cu Kuban ori să te duci până în vecinătatea lui CJ-07-CFR ca s-o iei pe cocoaşă cu 2-4 de la Ludogorets sau cu 1-2 de la FC Chiasso (?), când poţi bate mult mai ‘eftin cu 4-0 şi 2-0? Că noi de aşa ceva avem nevoie acum: victorii, victorii şi iar victorii, care aduc victorii. Cel puțin aşa se zice, că victoriile aduc victoriile, iar înfrângerile nu. Să le intre bine în cap noilor veniţi, care au văzut Manchester United doar în poze şi la TV, că n-ai ce căuta la această echipă fără o mentalitate de învingător. Ei trebuie să înveţe să câştige, iar noi să învăţăm pe de rost numele lor. Că eu tare îi încurc deocamdată. Mi-au trebuit vreo cinci minute până am dibuit că Miriuţă nu i-a folosit ieri pe Velayos, Vâtcă (bine, pe ei îi ştiu), Christian da Silva Fiel (“Japonezul”), Bruno Guimaraes Pinho de Azevedo (“Guima”),  Vicinius + Noui Laifa (habar nu am dacă a fost careva legitimat ori nici nu-i mai niciunul cu lotul). Felgueiras e noul căpitan, se zicea că e uşor accidentat, este de înţeles că nu a fost folosit. N-au jucat nici cei din propria pepenieră, Began şi Păun. Nu pot să pun prea multă bază pe informaţiile apărute în presă. Am găsit lotul deplasat în Ungaria:
Portari: Felgueiras, Vâtcă, Amadio, Began
Fundaşi: Velayos, Lopes, Rada, Larie, Joao, Jaime, Ene, Camora, Susic
Mijlocaşi: Muniru, Monroy, Stana, Jakolis, Christian, Deac, Costea, Păun, V. Szilard
Atacanţi: Ogbu, Tade, Guima, Negruţ…
… dar Haminu m-a băgat rapid în ceaţă!
În concluzie, deocamdată nu se simte lipsa lui Hora, Sepsi şi Voiculeţ. Noua formulă a liniei de fundaşi a demonstrat că este impenetrabilă. Sper să o ţină băieţii numai în victorii la zero şi în continuare, cu Győri ETO (04.07.2014), Kecskeméti TE (07.07.2014), Jagodina (17.07.2014), ASA Târgu Mureş (sau CSMS Iaşi, în Cupa Ligii, 19.07.2014), Jagodina (retur EL, 24.07.2014), Ceahlăul (prima etapă, 25-28 iulie), Nuconteazăadversarul (primul meci din turul III preliminar EL, 29-30 iulie), Pandurii (1-4 august), Nuconteazăadversarul (al doilea meci din turl III preliminar EL), Steaua (8-11 august). Matematic, două meciuri jucate, golaveraj 6-0, plus nouă meciuri de jucat într-o lună bună, nouă victorii la zero, ne dă 11 victorii, golaveraj 28-0. HAI CFR!!!

117 comentarii

  1. Io zic că am putea da și niște note… măcar așa, să ne obișnuim cu lotul. Îmi pun speranțe în ambiția noilor veniți de a demonstra că merită să apară în viitorul calendar de perete, dar nu și în strategiile de pregătire ale antrenorului nostru. Pentru amicale din astea puteau merge și la Hoghiz.

    Apreciază

    • Prima notare va fi pe 17 (mai exact pe 18, când ajung şi eu acasă, sper cu bine…), după meciul cu”căpşunarii”. Până atunci încerc să învăţ numele noilor veniţi…HAI CFR!!!

      Apreciază

    • Hakana,la Hoghiz nu este bine,aerul este poluat de la fabrica de ciment si le infunda plamanii la ai nostrii.Mai bine la Kiruj ca acolo aerul este oxigenat .

      Apreciază

  2. Pe site-ul ceferist de limba maghiară un suporter prezent la meci scrie că în repriza a doua au intrat şi Vâtcă în locul lui Amadio, iar Ţârlea l-a înlocuit pe Costea. Alte informaţii luate din articolul respectiv: Felgueiras a stat pe banca de rezerve, nu-i plecat să dea probă de joc la vreo altă echipă :), centrarea pentru Negruţ de la primul gol a fost execuţia lui Deac, iar Veres a fost din nou căpitanul echipei în repriza a doua (la fel ca în meciul cu ASA, când Miriuţă a motivat acordarea banderolei astfel: „pentru că e ungur de-al meu” 🙂 )

    Apreciază

      • Cum să nu fie? Doar a jucat pentru naţionala Ungariei. 🙂 Mai scrie în articolul menţionat că la un moment dat, spre sfârşitul primei reprize, Deac părea obosit şi şchiopăta. Miriuţă i-a strigat să schimbe partea cu Costea ca să fie aproape de banca noastră de rezerve: „Hai pe partea asta că te vindec eu”. 🙂

        Apreciază

  3. Joi 17 iulie (preliminarii Europa League, meciul tur)
    ora 20:30 CFR 1907 CLUJ – JAGODINA (LOOK TV)

    Duminica 20 iulie (Cupa Ligii)
    ora 18:00 ASA 2013 TG MURES/CSMS IASI – CFR 1907 CLUJ (LOOK TV)

    Joi 24 iulie (preliminarii Europa League, meciul retur)
    ora ??:?? JAGODINA – CFR 1907 CLUJ (??)

    Duminica 27 iulie (Liga 1)
    ORA 19.00 CFR 1907 CLUJ – CEAHLAUL PIATRA NEAMT (LOOK TV)

    Apreciază

      • Cica vor fi trei posturi, Look TV, Look TV HD si Look Plus HD, iar Look Plus va difuza aproximativ jumatate dintre meciurile Ligii 1. Acest post se va afla in pachetul de baza. Banuiesc ca postul asta se poate vedea si pe net. Celelalte se vor afla intr-un pachet separat. Probabil, posturile alea nu se vor putea vedea pe net dar eu sunt increzator in inventivitatea romanului..))

        Apreciază

    • Îmi pare rău sincer de plecare lui. Vom fi descoperiţi în atac, Ogbu -chit că n-a marcat multe goluri- a fost o piesă tactică importantă pt. acest „new-CFR-low-cost”. Vine tare Tade din urmă? HAI CFR!!!

      Apreciază

      • Da, e de asteptat sa care mai multe panouri publicitare. Sorry, nu m-am putut abtine, Tade s-a dovedit un tip onest si muncitor. Nu prea e prieten cu mingea, dar care din jucatorii nostri este?

        Apreciază

    • Nu as paria pe o stire data de Fanatik. In plus, in articol se spune „se pare ca se va desparti”. Eu am auzit zvonul acu vreo saptamana.

      Apreciază

  4. Meciurile vor fi accesibile si pe net, oficial, in direct, contra cost, pe baza de abonament lunar (gen voyo). Pretul unui abonament inca nu e stabilit, dar vor de ordinul 1-3 euro/luna (nu pe meci).

    Apreciază

        • Eu am comparat 2 servicii, sa dai 10 lei pt niste meciuri din liga lui mitica mi se pare mult iar despre gratis i-am tot explicat flacarii ca nu e gratis nici direct nici indirect. Daca voua vi se pare normal sa platesti o extra taxa pt niste meciuri e parerea voastra.

          Apreciază

          • Discuţia ta cu mine a pornit de la acuzaţia ta că Look şi Pászkány sunt vinovaţi pentru impunerea de către cablişti a unei extrataxe pentru vizionarea meciurilor. Eu am susţinut că – cel puţin în cazul RDS-ului – dacă în ultimii 3 ani au putut să transmită meciurile în pachetul de bază, fără nicio extrataxă, în condiţiile în care au plătit Ligii exact suma oferită acum de Look (plus cheltuielile de transmisie, plus 1,7 milioane euro pentru reclame în sala de nunţi de la hotelul lui Mitică Dragomir), ar putea proceda în continuare la fel, presupun că ar putea obţine dreptul de preluare a posturilor Look sub costurile din perioada în care au plătit direct Ligii. Mai mult, conform celor apărute în presă: “Pe de altă parte, potrivit unor speculaţii apărute pe piaţa audiovizualului, reprezentanţii Look TV şi Look Plus/ Transilvania Live ar fi solicitat de la operatorii de cablu un preţ de aproximativ 7 lei pe abonat pe lună pentru retransmisia acestora începând cu 1 iulie, dorind ca aceste televiziuni să fie difuzate în pachetele de bază ale cabliştilor şi nu în pachete separate, pentru care abonaţii să opteze dacă vor sau nu să plătească.” Să nu mai vorbesc de faptul că implicarea Intel Sky Broadcast a creat posibilitatea preluării meciurilor de toţi cabliştii, exact ce-ţi doreşti tu, să nu depinzi de un provider.

            Apreciază

  5. Din nou victorie la zero, conform planului de lucru. Scor final: Győri ETO FC – CFR Cluj 0-1, gol Larie min. 45. Golaveraj total 3 meciuri: 7-0. Golaveraj rămas de îndeplinit: 21-0.

    Apreciază

  6. Kiruj,m-am ocupat de abonamente.am trimis „cascavalul” si documentele .Din 14 se emit deja abonamentele.Pe 17 ne intalnim sa-ti predau abonamentul (nu uita de bere,ca palinka am si eu,doar sunt din Zalau):-))

    Apreciază

    • Mersi, Luis! Ne întâlnim, probabil, mi-am şi făcut deja o „delegaţie oficială” la o firmă din Cluj, să fiu acoperit…:) Îţi dau acolo caşcavalul, berea, şi tot ce încape în maşină…:) Mai vine cineva în „galerie”? Apropos: se pare că Larie s-a acomodat în timp record (bravo lui!), trebuie să ne lepădăm de prejudecăţi gen „a jucat la omenie”, etc., în fond fiecare joacă unde prinde şi el un contract. În mod cert era nevoie de o mai mare mobilitate în apărare, e drept contează şi experienţa şi valoarea, dar e timp suficient şi pentru aşa ceva (mai ales pt. experienţă). Echipa asta a lui Györ e chiar bunicică (la nivelul campionatului maghiar, evident),în ultimii ani s-au băgat şi acolo nişte sume. E un semn bun că în trei meciuri nu am primit niciun gol, chiar dacă valoarea adversarilor nu a fost una foarte ridicată. HAI CFR!!!

      Apreciază

  7. V-am adresat o intrebare in urma cu vreo saptamana legata de abonamentele pe care le vom cumpara noi tribunistii in acelasi sector al stadionului,dar se pare ca subiectul acesta nu mai prezinta interes. Raman la parerea ca daca nu suntem in stare sa ne strangem macar 20-30 de persoane,care vorbesc aceeasi limba si iubesc aceleasi culori,inseamna ca nu suntem decat niste comentatori de ocazie pe un site oarecare,fiecare dorind sa arate ca are verb si condei. Se pare ca e mai simplu sa scrii pe net, ascuns in spatele unui nickname,decat sa te intalnesti face to face in tribunele din Gruia. Din fericire pt unii,netul le ofera posibilitatea sa fie cine vor,cum vor si le vinde iluzia ca-si pot depasi macar virtual,frustrarile si neimplinirile din viata reala.

    Apreciază

    • Saul, ar fi nemaipomenit să vii şi tu acolo pe 17! Deocamdată „echipa” e subţire (Luis şi cu mine), dar e posibil să vină şi Darkside, chiar şi Amne, şi -cine ştie- poate şi alţii. Vedem acolo, câţi ne adunăm, şi în funcţie de acest număr, decidem ce facem mai departe! Chiar rog colegii tribunişti care vor să ni se alăture, să ne dea un semnal aici. În rest, şanse mari nu sunt,din ce am observat, există deja cercuri de prieteni cu care unii tribunişti se duc la meciuri, probabil nu vor să spargă gaşca aia pentru ceva nesigur (vrabia din mână, etc.). HAI CFR!!!

      Apreciază

    • Saul,cred ca ai fost cam dur cu noi.Poate ca exista si o explicatie plus sigur exista si o rezolvare la problema amintita de tine.Iti dau exemplul meu (sunt si altii in situatia mea).Eu merg la meciuri cu niste prieteni din Zalau.Ei au abonament in acelasi loc de vreo 5-6 ani cred eu.Ei nu sunt nici tribunisti ,nici cheferetv-isti,nimic doar suporteri ai echipei .Crede-ma ca oamenii astia au vazut 99% din meciurile de acasa .Na,ei nu o sa-si schimbe locul niciodata,eu mergand impreuna cu ei ,nici eu nu imi schimb locul.Dar daca chiar vrem sa ne intalnim (oricum ne putem grupa undeva ca locuri sunt) cred ca putem stabili cum sa facem acest lucru.Apoi nu cred ca sunt multi care se ascund,poate sunt cativa care nici macar nu stau in rumunica sau stau departe de Cluj,si nu isi permit sa vina la meci.Cred ca asa cum am facut noi cu Kiruj,darkside este o solutie sa ne intalnim.Stabilim intodeauna inainte de meci unde si cum,eventual facem si ceva materiale,baner steag nu stiu cu tribuna CFR.Nu inteleg de ce ar trebui sa se ascunda unulde celalalt.

      Apreciază

      • Nu cred ca am fost prea dur,doar ca ma descris situatia asa cum o simt eu,fara sa o fardez deloc,asa cum se obisnuieste,ca sa placa publicului. Evident ca nu intra in discutie colegii tribunisti din diaspora sau cei care locuiesc la mare distanta de Cj,gen SM sau Botosani. Te rog sa ma crezi eu eram in stare sa renunt la abonamentul meu de la oficiala,doar ca sa stau impreuna cu cati mai multi colegi tribunisti. Stiu ca sunt cativa colegi de pe tribuna care se intalnesc inainte de meci si vad meciurile impreuna,nu-i nominalizez,dar nu inteleg de ce nu intervine nici unul pe aici. Eu am cu cine sa merg la meciuri,nu e asta problema,doar ca-mi doream ceva mai special impreuna cu voi cei de pe tribuna. Dar o sa-mi treaca! Week-end placut tuturor!

        Apreciază

        • Saul,crede-ma si eu as dori sa ne intalnim.Uite,acum cu abonamentele este cum este,dar la meciul cu capsunarii am putea sa ne intalnim.Ce zici?Dupa aia vom vedea.Si inca ceva ,nici prin gand nu mi-a trecut sa te critic,nu im permit ,am vrut doar sa-ti explic situatia mea si a catorva de aici.In rest voi ,cei din Cluj chiar ca ati putea sa faceti cev,si ri de cate ori am avea ocaziu sigur ne alaturam si noi.Hai CFR.!!!+!
          PS.Daca esti deacord uite „adresa mea de miel”trimite un miel si eu iti dau nr meu de telefon,ca sa ne putem intalni la meci .Daca vii si tu vom fi cel putin trei ,tu,Kiruj,mois plus darkside cred eu.

          Apreciază

    • a mai fost un reportaj acum vre-un an, dar nu intr-un ziar de sport..sper sa produca ceva calumea, ca vin prost in Romania este cit vrei

      Apreciază

  8. Salutare ceferistilor, am gasit un link cu cateva faze de la meciul cu gyor, printre care e si golul nostru, asa ca uitati-va si voi. Hai CFR!!! link

    Apreciază

    • Din ce s-a văzut în cele aprox. 3 minute, băieţii de la Györ au cam dominat meciul, dar să nu uităm că rezumatul a fost făcut de „ei”, pentru „ei”…:) Mă rog, cam pe acolo sunt şi ei unde suntem şi noi (adică nici prea-prea, nici foarte-foarte). Antrenorul lor (Horvath F.) e bun prieten şi fost coechipier cu Miri (şi cu Reghe) la Cottbus…HAI CFR!!!

      Apreciază

  9. Daca te iei strict dupa acest rezumat trebuie sa-ti pui anumuite probleme……dar cum spuneai Kiruj ei au facut montajul.Apropo de faze de acest gen.Pierde nationala Romaniei prin anii 60-70 cred ca cu Elvetia cu 0-7 sau 1-7 si fac astia un rezumat,la care unul din staful nostru remarca ca i-am dominat rzau pe adversari!Si ai nostri pierdusera la scor……….acum nu stiu daca a facut remarca ironic sau o gandea real.Oricum este clar ca avand mai multi jucatori noi este necesara o perioada de cunoastere ,stabilire de trasee si impunerea unor lideri in teren.
    Daca intradevar pleaca Ogbu este destul de grav.Chiar daca nu a prea inscris,Ciuca avea un rol in asigurarea echilibrului in teren.Am ramane cam fara dinti sau cum s-ar smune in loc sa muscam am cam suge-o(suna ca dracu dar nu va ganditi la perversiuni)……..Asta ce este deja cu bagajul facut pentru Belgia ,a avut nevoie aproape de un campionat sa arate cam ce-ar putea juca ca varf.Acum nu stiu pe cine am putea inventa peste noapte sa-i ia locul.Poate pe Amadio,portarul.N-ar fi prea profesionist din partea conducerii sa-l lase sa plece.Atunci toata povestea cu obiectivul EL ar fi doar de adormit copii.Si sa vina aia cu 1 mil ,tu ai obtine 3 mil din calificarea in grupe.Ca sa nu mai vorbim ca bate campionatul la usa si acolo sunt alte obiective.

    Apreciază

    • Gicule, vedem cam identic lucrurile…Mult hulitul Ogbu a fost pivotul perfect (şi servantul, deseori!) în atac, construcţia ofensivă era -clar- concepută pe munca lui de „dezbinare” a apărării, pentru a face culoare celor veniţi din linia a 2-a (sau chiar a 3-a). Mă rog, nu e atacantul tip Inzaghi, dar în anumite sisteme de joc e o piesă decentă. În şoaptă îţi spun, că seamănă un pic cu acest minunat Origi de la belgieni (ca stil de joc, păstrând proporţiile, evident). HAI CFR!!!

      Apreciază

  10. Titlu din prosport: „LIVE BLOG, Turul Franţei, etapa 1 | Cifră fabuloasă pentru debutul Marii Bucle: pe traseu se estimează că vor fi două milioane de spectatori. Până şi oile sunt conectate la eveniment” Ştiam că ăştia sunt acolo în cantonament, dar n-avem idee că sunt interesaţi şi de ciclism 😀

    Apreciază

    • Cauta un film, la grande boucle..e de vreo 2 ani, foarte frumos despre ce inseamna cu adevarat turul. Oricum, eu de fiecare data cind merg citeva zile in Franta, vad o gramda de mici concursuri regionale, de 1-4 zile, fie ele si la nivel „sätesc”. Sau in Savoia, peste tot amatori care dupa amiaza dupa munca urca cite un munte purtind tricoul unui Indurain et co.

      Apreciază

          • Cunosc filmul Cristi. Sunt un fan înrăit al marilor tururi, în special cel al Franţei dar şi Giro sau Vuelta. Şi eram „îndrăgostit” de Lance Armstrong. Până l-a terminat USADA. O fi folosit droguri sau alte metode? Cu siguranţă. Şi la fel de sigur sunt că şi ceilalţi au făcut acelaşi lucru, unii recunoscând, alţii n-au fost dovediţi, nu încă. Oricum lupta dintre Lance, Ulrich şi Vinokurov a fost una de pomină.

            Apreciază

            • Au fost multe… Delgado si Fignon..Indurain cu Rominger, Lance vs Ullrich sau Pantani, sprinturile lui Abushaparov samd.. sportul asta are frumusetea lui. Dincolo de dopajul evident – in fond majoritatea membrilor unei echipe cistiga cam un salariu bunicel net dar nu mai mult si se lupta sa aiba un loc de munca – e nebunia fanilor. Eu imi rezerv cite „fereastra” in fiecare an sa vad un Tourmalet sau Ventoux, la Alpe D’huez am fost personal(recunosc, nu pe bicicleta).

              Apreciază

            • E frumos sa vezi ca in august sau septembrie strazile inca mai sunt inscriptionate cu numele ciclistilor.

              Apreciază

  11. Am revazut de mai multe ori montajul si „ocaziile” lor au fost ….una.La o pasa la portar prea moale.Acum nici sa nu dramatizam nu-i cazul,mai ales dupa o victorie.

    Apreciază

  12. @Saul – am adresat aceeasi intrebare inainte sa adresezi tu intrebarea. Is un fel de hipster al intrebarii legate de adunarea tribunistilor in Gruia. Nu mi-ai raspuns. Am zis ca aceia de vor sa nu mai fim imprastiati pe stadion sa arunce cu mielul la amnesiac0210@gmail.com sau pe twitter @amne0210. Luis deja mi-o scris, i-am raspuns, cu kiruj o sa iau legatura-n curand. luis are dreptate sa spuna sa ne intalnim la meciul cu capsunarii din 17 si sa vedem acolo cum ne organizam, abonamente se pot face pana in 24 (parca), timp ar fi. Raman la parerea ca monsieur kiruj ar trebui sa faca un articol separat pentru subiect, ca asa ne pierdem printre alte comentarii.

    Apreciază

  13. Goooooooooool! min.42, Ogbu a transformat un penalty. 0-1.
    CFR Cluj: Felgueiras – Susic, Larie, Rada, Camora, Deac, Muniru, Monroy, Jakolis, Negrut, Ogbu
    Rezerve: Vatca, Tiago, Jaime, Ene, Veres, Gheorghe, Tadé.
    Final de repriză.
    min.58: Vâtcă intră în locul lui Felgueiras, iar Christian în locul lui Monroy.
    min.65: Tiago Lopes în locul lui Camora
    min. 66: intră Joao Paulo si Jaime.
    :((((( penalty, 1-1
    S-a terminat, victorie din nou cu 1-0, golul lor n-are cum figura în statistici că-mi strică socotelile 🙂 Oricum l-au dat din 11 m :). Golaveraj 8-0, mai avem 20 de dat. 🙂

    Apreciază

  14. CFR Cluj – Kacskemeti TE 1-1
    CFR a remizat împotriva ungurilor de la Kacskemeti TE. Ambele formaţii au înscris din penalty. Golul clujenilor a fost înscris de Ogbu.
    Echipa CFR-ului: Felgueiras – Susici, Larie, Rada, Camora – Deac, Muniru, Monroy, Jakolis – Negruţ – Ogbu
    link

    Apreciază

  15. Link:
    “Avem din nou meci amical!!

    Joi 10.07.2014 de la ora 18:00 pe stadionul Dr Constantin Radulescu, echipa noastra joaca un meci amical cu echipa Gaz Metan Medias! Intrarea este libera!

    Ne-am bucura sa fiti alaturi de echipa noastra!! HAI CFR!!”
    Aşa eronat figurează în original, cu doar doi de !! Se schimbă chestia, golaveraj total de îndeplinit în următoarele 9 meciuri: 22-0.

    Apreciază

  16. @Amne,cred ca era o idee buna sa fi scris Kiruj un articol pe tema abonamentelor,sa vedem exact cum stam si cati doritori sunt. Eu nu pot veni la meciul din 17,din motivele amintite mai sus,iar in privinta abonamentului,daca nu se vor inscrie mai multi,raman la cel vechi.

    Apreciază

  17. Haideţi să facem un pic de ordine în „jungla” asta a licitaţiilor…În primul rând aceste licitaţii sunt reglementate de OUG 34 din 2006 (aprobată prin Legea 337, tot din 2006), cu completările şi modificările ulterioare, şi se referă la atribuirea contractelor de achiziţii, etc. IMPORTANT! Legea este obligatorie doar instituţiilor publice şi altora asemănătoare (regii autonome cu capital majoritar de stat, etc.), deci NICICUM NU ESTE OBLIGATORIE SFEREI PRIVATE! În această categorie intră şi LPF, chiar dacă activitatea ei este una aparent publică, dar nu în sensul prevăzut de lege. În cazul firmelor, organizaţiilor, etc. PRIVATE (în cazul cărora legea achiziţiilor nu este obligatorie), conducerea aceastora (AGA, cons.de administraţie,etc.) POATE DECIDE (dacă vrea) ca pentru anumite achiziţii de o importanţă majoră să fie aplicată -totuşi- legea achiziţiilor! Evident, această decizie este doar a lor, şi organele de control ale statului nu au dreptul să verifice aplicarea sau neaplicarea acelei legi, această atribuţie este exclusiv a structurii de conducere / de acţionariat, care -pentru a proteja firma/organizaţia de atribuiri frauduloase ale unor contracte- poate decide verificări interne în acest sens, inclusiv poate solicita ajutorul organelor statului, dacă consideră că este necesar! Revenind la LPF, sunt convind că în statutul ei există astfel de obligaţii (privind atribuirea contractelor de drepturi de televizare) prin LICITAŢII, problema e dacă „conducerea” este sau nu doritoare de-a iniţia acţiuni judiciare contra unui / unor angajaţi ai firmei…HAI CFR!!!

    Apreciază

    • Corect. Pe de alta parte, membrii LPF pot mandata conducerea aleasa de ei sa faca ce vrea, daca asa vor muschii lor sau daca se atinge un pret minim – de ex se poate hotari ca se face licitatie, dar inainte se tatoneaza piata si daca un potential pretendent face o oferta peste suma X, se negociaza direct cu acesta. Sa ne amintim cit de triumfator spunea de fiecare data Mitica „am obtinut suma X asa cum au vrut cluburile etc”..cu alte cuvinte „daca vin cu banii astia, restul e treaba mea”.

      Apreciază

    • Surprinzator, daca citim statutul LPF nicaieri nu se precizeaza ca cesionarea drepturilor radio-TV trebuie sa se faca prin licitatie publica. Asta desi Mitica striga in gura mare ca daca nu facea el licitatie nu stiu ce patea 🙂 Citez din cap III, art 15 punctul d: „negociazã si încheie contractele privind cesionarea drepturilor de radio-televiziune, respectiv de transmitere directã, de înregistrare si retransmitere în întregime sau în rezumat prin radio-televiziune sau prin orice mijloace audio-vizuale a manifestãrilor fotbalistice organizate de LPF, precum si a oricãror alte drepturi media;”

      Apreciază

  18. „Da, am semnat cu Provencio pentru doi ani. Am avut în vedere patru mijlocaşi ofensivi şi l-am ales pe el, după ce a fost urmărit pe viu de Răzvan Zamfir şi Cristian Panin. De trei luni ne-a fost propus şi l-am montorizat de atunci. Este al 11-lea transfer, dar poate mai aducem un jucător”, a spus Iuliu Mureşan, în exclusivitate, pentru ProSport. P’ăsta l-au monitorizat doar trei luni. Şi pare un loooseheer de prima clasă. Sau mă rog, de a treia…

    Apreciază

    • ce ai bre , cu omul? dac el e un looser, tu la ce nivel te prezinti? care-s realizarile tale in aceasta viata de om?tu la varsta lui , alegeai ciuperci si mere padurete sa supravietuiesti!!!

      Apreciază

      • Cred că n-ai nimerit siteul bre lulu. Ai ceva cu mine? Nu cred că am băut pertu cu matale fără să ştiu. Sau că am fi pretini de pahar. Ceva mai mult respect nu strică. E drept, pentru asta e nevoie de cei şapte de acasă. Ani, bre, nu bani!

        Apreciază

        • ‘nea silica, presupun ca ai avut o viata deprimata, cu destule esecuri care te-au marcat pe veci. ai preconceptii de om frustrat, care e obisnuit doar sa critice, e plina Romania de asemenea elemnte. iti dai cu parearea despre un fotbalist , fara sa-l cunosti. ridici piatra si esti pregatit oricand sa-l lovesti doar pentru ca vine din liga 3 spaniola. sunt absolut sigur, canu-ti vei face abonament sezonul asta , ca doar n-o sa dai banii sa vezi tot felul de petarde, am dreptate?

          Apreciază

          • Dacă n-ai fi atât de obtuz, ţi-ai fi dat seama că sunt din Mureş. N-am ascuns-o niciodată. Nu că ţi-aş datora niscai informaţii, dar lucrez de o viaţă, de 43 de ani la aceeaşi universitate, şi un nea nimenea nu are nici un drept să mă atace din pură distracţie. Nicidecum pe acest site, care cică s-ar ocupa de fotbal. Dacă vei fi lucrat şi tu toată viaţa cu cinste şi vei fi ajuns la aceeaşi vârstă cu mine, te voi lăsa să te tragi cu mine de brăcinari. Până atunci, mergi învârtindu-te, fiule. Poate pe alt site vei fi mai fericit. Îţi sugerez cel uist…

            Apreciază

  19. Alt off, mai bine îl postez aici, decât să-l bruiez pe cel privitor la organizarea galeriei. „Ce joc a imprimat Van Gaal la acest turneu final? Foarte urat, cu cinci fundasi… Olanda e spectaculoasa daca are spatii. Dar daca nu… Nu mai e echipa Olandei cea care pasa foarte rapid, avea o circulatie foarte buna”, spune Piturca pe prosport. Mai pe limba mea, niciodată n-am văzut o echipă mai haină și mai urâta decât cea de ieri seară a Olandei. Timorați, terorizați chiar de încasarea unui gol, s-au cantonat în apărare, iar contraatacul, altădată arma lor forte n-a mers deloc. Probabil că marcajul la Van Persie și Robben a funcționat perfect… E drept și Messi a fost ținut din scurt… Am avut impresia încă din prima repriză, că Olanda joacă doar la trecerea timpului, sperând că vor ajunge cu bine la penaltiuri. Și asta au și reușit. Doar că de data asta au pierdut la loterie. Pe merit, de altfel. Nici Argentina n-a demonstrat că ar fi vre-o superechipă, dar au jucat un pic mai bine, mai cu curaj. În ce privește finala, Germania pare cea mai bună echipă din cele patru pe care le-am văzut în aceste două seri și deci pare să aibă prima șansă. Deși, cine știe, până acum Argentina a avut și tupeu și noroc… „Bronzul”? Poate fi luat de olandezi dacă vor juca cu cap și curaj. Dar dacă vor fi iar lași, o Brazilie – trezită din marasmul semifinalei, luptând cu dorința de a șterge imaginea de coșmar lăsată propriilor fani, poate învinge.

    Apreciază

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.