Miri, le ai cu sârba?


FK JAGODINA

– locul 3 la finalul campionatului 2013/14 din Serbia (campionat în care – să fim serioși – nu există/contează practic decât 2 echipe, restul fiind de umplutură)

– saitul oficial – link

– numele orașului se trage de la căpșuni (jagoda), iar populația localității era de 36.092 în 2011

– clubul a fost înființat în anul 1919 (hahahahaha!!!)

– culori: alb-albastru

– a treia calificare consecutivă în preliminariile EL (nicio victorie în cele 4 partide anterioare)

– deocamdată, niciun fotbalist în lot din afara statelor care alcătuiau odinioară Jugoslavia

– Cupa Serbiei în 2013

– cea mai sportivă echipă a anului 2014 (probabil nu dau la picioare și coturi în gură)

– din fericire pentru Vâtcă, și-au pierdut în China fostul golgeter din urmă cu un sezon (Miloš Stojanović, 19 goluri)

– antrenorul Mladen Dodić (44) nu a reușit, cu echipele antrenate până acum, să învingă măcar o dată vreuna dintre cele două forțe ale fotbalului din Serbia (Partizan și Steaua Roșie): bilanț – 13 meciuri / 0 victorii / 1 egal / 12 înfrângeri / golaveraj 6-25

– valoarea de piață a lotului – conform transfermarkt – este de aproape 7 milioane euro

276 de comentarii

  1. Kiruj, fiind preliminarii de Europa League, e posibil ca meciul cu Jagodina sa fie la una din orele specifice competitiei, adica 20:00 sau 22:05.

    Apreciază

  2. Incepand cu 14 iulie voi fi plecat din Cj si ma voi intoarce dupa 20,asa ca nu contati pe mine pt meciul cu Jagodina. In ceea ce priveste abonamentul,daca ne organizam din timp si vom fi un numar rezonabil de tribunisti,ma bag si eu. Daca nu,voi ramane la fel ca in ultimele trei sezoane cu cel de la oficiala,multumita unui bun prieten care rezolva in fiecare an aceasta problema.

    Apreciază

  3. Revenind la Copa del Mondo: pe zi ce trece eu nu mai pricep absolut nimic din aceasta competitie, chiar nimic. nimic, nimic. Ieri ma asteptam ca Franta si Germania sa castige f clar meciurile, chiar ma asteptam la scoruri gen 4-1, 3-0 dar …Franta a fost dominata de Nigeria 65 de minute, a fost iertata de un carton rosu si a avut mare bulan la golul anulat(a fost off-side milimetric), despre Germania nu pot spune f multe pt ca m-am trezit doar prin minutul 65, dar si de acolo am vazut o formatie africana foarte artagoasa. In mod normal azi ma asteptam la o victorie lejera a pumelor si la un meci echilibrat intre yankei si belgieni DAR dupa meciurile de ieri nimic nu mai pare sigur la acest mondial.
    Daca putem trece peste comentarii, competita mi se pare una foarte frumoasa si tare, cred ca e unul din cele mai bune campionate mondiale de pana acum. Dupa prima etapa am pariat pe Olanda, si o finala Germania-Olanda, din fericire inca sunt in grafic:)

    Apreciază

    • Ai dreptate. Din meciul Frantei n-am vazut decat vreo 10 min. pe final. La celalalt, am vazut numai de prin min. 65, ca si tine, si il consider cel mai incalcit si mai inconsistent meci de pana acum. Cred ca nici in judeteana nu poti vedea atatea pase gresite, recuperari, recuperarea recuperarilor, iar pasa gresita, iar recuperare s.a.m.d. Abi dupa ce nemtii au dat primul gol jocul a devenit ceva mai asezat, dar nu cu mult. Organizarea nemteasca a trecut nu greu, ci foarte greu de ambitia algerienilor.

      Apreciază

  4. Meciurile de la campionatul mondial sau European sunt total diferite față de alte meciuri interțări sau față de meciurile din CL (știu, alea sunt echipe de club și acolo în general valoarea învinge întotdeauna). Aici se dispută până la 7 meciuri, în Brazilia ele fiind serios influențate de condițiile meteo. Pentru ca noi, europenii să puteam vedea meciurile la ore (relativ) convenabile, unele din echipe joacă la temperaturi și umiditate care face imposibilă o prestație cât de cât acceptabilă din parte lor. E vorba și de timp, într-o lună se pot schimba multe. Plus că la acest CM se constată un salt calitativ al echipelor din America și Africa, acestea jucând arțăgos și rapid, surprinzând astfel echipele europene. Dacă o reprezentativă nu dă randamentul scontat dar se califică mai departe, e în ordine. Meciul următor poate fi total diferit, cu totul alt deznodământ, cu echipe care domină meciurile. Asta e CM. (Bun, astea pentru tineretul „studios” care n-aveau cum să vadă atâtea turnee finale, câte am văzut noi, boșorogii).

    Apreciază

    • „Boşorogule”, care a fost primul pentru tine, la care ai şi văzut vreun meci în direct? Eu mă mândresc cu două meciuri din CM 1966 (unul dintre ele fiind Brazilia-Ungaria 1-3), ne adunam „elita” satului natal (Biborţeni) vreo 7-8 „aleşi” ai directorului şcolii (care era unchiul sau mătuşa, nu mai ştiu, erau directori „prin rotaţie”, aşa era la modă în cătune la vremea respectivă, dar şi acum, de fapt…), acolo era instalat singurul TV din regiune…:) HAI CFR!!!

      Apreciază

      • Eu nu prea îmi amintesc de meciuri anume, dar ştiu sigur că în perioada acelui mondial erau mai mulţi oameni la mine acasă decât la cinematograful din vecini. 🙂

        Apreciază

        • …tot în sătucul respectiv am văzut „live” aterizarea lui N.Armstrong pe Lună…Era prin 69′, parcă, ne-am uitat la un vecin, s-a adunat tot satul acolo în curte, şi pentru „impresia artistică” gazda noastră a pus un celofan verde pe ecranul televizorului, lăudându-se că are televizor color…:) Îmi aduc aminte că bătrânii satului spuneau că „asta nu poate fi adevărat, e scamatorie, pe Lună nu ajunge decât Cel de Sus…”, şi aşa mai departe…HAI CFR!!!

          Apreciază

      • Tot CM din ’66 l-am văzut și eu pentru prima oară. Se desfășura în Marea Britanie, era televizat, iar eu eram suporter al Portugaliei care avea o echipă beton: Torres, Simoes, Eusebio ș.a.m.d. Acolo și Ungaria a reușit rezultate de excepție (Ungaria-Brazilia 3-1; Ungaria-Bulgaria 3-1; În sferturi ungurii au fost bătuți „obligatoriu” de sovietici). Îmi amintesc și de finală: Anglia-Germania 4-2, meci pasionant, presărat cu destule greșeli de arbitraj…

        Apreciază

  5. Partida tur dintre CFR – Jagodina se joaca la Cluj in 17 iulie, ora 20:30, ora Romaniei (cel mai probabil). Returul se joaca la Jagodina in 23 iulie, probabil la aceeasi ora (nu stiu daca e ora locala sau a Romaniei).

    Apreciază

    • Sezonul asta incepe in forta pentru CFR. In 17 iulie e meciul tur din turul 2 preliminar al Europa League, in 18-19 iulie se joaca optimile Cupei Ligii, in 23 iulie e returul Europa League, in 25-28 iulie e prima etapa a Ligii 1. Asta, daca nu se mai ajusteaza un pic datele, in special la optimile Cupei Ligii.

      Apreciază

  6. M-ajuta cineva cu niste lamuriri despre ultima achizitie ? Deci, in cate partide a jucat in sezonul trecut, total, din care la AEL Limmasol ? Din ce liga face parte ultima sa echipa, cea din Brazilia, unde a fost imprumutat ? PS. Flacara Visinie, ieri s-a scos Look-ul din grila RCS , asa ca …

    Apreciază

    • Nu faci o bomba dar ai sufficient fasssssssssssssssssssss . Hai sa le dam o sansa sa joace prima data si dupa aceea sa radem ( sau nu ) de ei . Si o intrebare , la care astept raspuns de la cei 2-3 care plang non stop pe aici …Cate echipe din liga 1 au facut super transferuri vara asta , la capitolul asta pe ce loc am fi ???????????? Obiectiv , va rog, pe fapte nu povesti cu pesti . Merci anticipat :O) .

      Apreciază

  7. Copa do mondo(„8imi”); Franta-Nigeria(2-0): o prima repriza de uzura, fara prea multe faze de poarta, joc viu disputat cu nigerienii in prim plan, mai artagosi, care puteau la un moment dat sa produca surpriza; fazele de gol(si cu gol) au fost semnalizate in off-side!; partea secunda, a continuat in aceeasi nota, dar au aparut si fazele de poarta( va place limba de lemn?;asa pot comenta toate meciurile, chiar daca nu le vad!), de asta data cu un plus pt. francezi(Benzema a avut 3 ocazii de gol!), care si reusesc sa inscrie primul gol, deabia in min.78, prin Pogba, care a fost „servit” perfect de „pantera” din poarta Nigeriei;vine min.92 si asistam la autogolul luiYobo(numai comentatorii aveau dubii!) si se face 2-0; zic si eu un cliseu:”o echipa mare castiga si cand nu prinde o zi prea buna”!; si la acest meci EXPERIENTA a facut DIFERENTA!;celalalt meci, Germania-Algeria(2-1), am vazut doar primele 20`si nu ma pronunt; dar revin cu observatiile la adresa „spikerilor”(am trimis si pe adresa TVR-1, o epistola de „felicitare!”):Nu pricep cum asemenea „specimene” se pot strecura pana la acest nivel, fara ca nicio comisie tehnica de specialitate sa le evalueze gradul de cunostinte sportive(fotbalistice), nivelul de cultura generala, modul de insusire si redare a gramaticii limbii romane,pregatirea de specialitate(!); acesti „dezinformatori” de opinii nu au ce cauta pe „sticla!”; nu pot transmite in mod corect si obiectiv, in timpi reali, desfasurarea unui eveniment sportiv, in acest caz, fotbal; acesti indivizi ne lezeaza, zilnic, creierul, cu ineptiile pe care le debiteaza, ne traumatizeaza, fara ca ei sa plateasca in vreun fel; unii le numesc indulcit „perle”!; nu domnilor nu-s „perle”, sunt tampenii emanate de niste necalificati,ex.Bogdan Tomulica si Florin Mihoc(in special), doar in prima repriza a meciului Franta-Nigeria; Nigeria a fost Campioana Olimpica in `96, in finala castigata cu Brazilia sau Argentina(!?);Valbuena a avut un conflict, desi era cu un cap mai mic, decat nigerianul;suntem la jumatatea reprizei si asistam la un final nu prea spectaculos; Nigeria da impresia ca este peste adversar, asa cum s-a intamplat…….?!;ar fi fost o faza f. periculoasa si defensiva ramane descoperita;a inscris un gol cu Argentina, este un pericol pt. Deschamps; Franta nu ar trebui sa aibe o presiune prea mare, insa palmaresul o obliga!;Lloris scoate mingi unu la unu,iata ca a scos o minge sutata de la distanta!;nu reusesc francezii sa lege contraatacul”; m-am oprit aici pt. ca am inchis sonorul!: Felicitari S.Halep!!!; TREBUIE sa ne facem abonamente (si) la UPC!; Hai CFR!

    Apreciază

    • Legat de obtinerea postului de comentator sportiv, pot sa iti redau pe scurt experienta unui tip care s-a dus la concurs la Digi in urma cu cativa ani. Erau 3 candidati pentru un 1 post de comentator. Proba a fost comentariul unui meci. El s-a documentat serios, a comentat intr-una, a dat multe informatii si la final i-au zis ca ce-i cu el, e enciclopedie? L-au lasat sa mai comenteze un meci, de data asta a fost mai sumar, fara prea multe inflorituri. In final, a fost angajat un alt patrulea tip care era pila unuia de acolo. Si asta intr-o televiziune asa zis privata. La una de stat, cum e TVR, cred ca iti dai seama ce competente sunt necesare.

      Apreciază

      • Ce zici de emisiunea lui Guran, de pe TVR? Eu o mai urmaresc din cand in cand. Si din ce zicea Guranel, are contract de colaborare cu TVR, nu e angajatul lor. Economia de piata le cam da in cap firmelor care inca mai angajeaza nepoti si verisori. Va disparea si fenomenul asta la un moment dat.

        Apreciază

        • Domeniul lui, economicul, e unul in care e mai dificil sa gasesti oameni care sa aiba habar si in acelasi timp sa stie sa vorbeasca la TV. Nu stiu cum a ajuns la TVR, dar daca 50% din cei care ajung la TV s-ar pricepe macar cat Guran la ce povestesc, ar fi tare bine. Nu stiu daca va disparea fenomenul, el dureaza de sute de ani si a supravietuit la toate.

          Apreciază

        • Guran este excepţia de la regulă…Mai urmăresc şi eu, din când în când. Jos pălăria, tip de treabă, documentat, pe subiect, fără „floricele” şi altele. HAI CFR!!!

          Apreciază

  8. Chiar daca cele 5 echipe din fata noastra(ce este dupa noi nu conteaza) nu ar fi facut transferuri, tot au loturi mai bune ca al nostru si sunt si omogene (numai ca au facut si ei transferuri)), iar noi cu cele 10 „petarde”(am”marcat”, doar la impresia „artistica”,este o ironie, desigur!) nu-i vom depasi niciodata, ba mai mult dupa operatiunea „debarasarea”, ne vom chinui si sa ne mentinem in Liga1(!?); asa ca ce folos, ca i-am „rupt pe micuti” in numar de transferuri si nu in calitatea lor ; daca din 10,macar 2-3 vor ajunge titulari de drept, atunci suntem in grafic si putem sa mai „scoatem capul”in lume; dar pana la confirmare(daca va mai veni?)din pacate,va trebui sa suportam in continuare „oarisce” umilinte!

    Apreciază

    • O incluzi aici pe Dinamo, careia i-am tras un 3-0 la ea acasa? Sau pe fece oaia, care si-o vandut si femeia de serviciu la arabi? Umilinte zici? De cand esti fan CFR, 2008 cumva? Astia ni-s jucatorii, asta ne e potenta actuala financiara, multzam zeilor in care nu cred ca inca existam, ba mai mult, suntem in liga intai si-n preliminarii europene. Cand o sa ne strangem 23.000 pe stadion meci de meci, si-o sa platim abonamente de 400 de euro pe an, atunci sa avem pretentii. Deocamdata am vazut oameni care dau 5 lei pe bilet la tribuna noua si-si schimba locul pe cele care-ar costa 20-30 de lei.

      Apreciază

    • În condiţiile (financiare) actuale nu prea aveai de ales. Ţintele majore erau, evident, scăparea de salariile mai mari, dar menţinerea lotului la un nivel (numeric) corespunzător. Acest target a fost obţinut, au plecat (aprox.) 10 inşi, au venit alţi 10. Problema e în „analitic”: care a fost strategia în a-i aduce pe cei 10, în afara condiţiei obligatorii să fie „low-cost”? Ei, aici am şi eu nişte rezerve, poate în locul unor străini se puteau aduce nişte tineri fie din pepinieră, fie din zonă. Subscriu şi eu, că mai mult de 3 (max.4, dar asta mai încolo) din cei nou-aduşi nu vor prinde formaţia de bază. Ţintirea (în formă continuată) a stranierilor (de regulă lusitani) se explică şi prin „reflexele istorice” ale lui AP şi IM, care -încă de la începuturi- au declarat sus şi tare că optează pt. străini, pentru că au mai mare încredere în integritatea lor morală şi au o mai mare foame de rezultate. Prevăd, că greul îl vor duce tot ăia 8-9, care şi anul trecut au tras echipa spre locul 5. Acel nucleu este omogenizat (cât de cât), cunoaşte sistemul de joc, depinde şi de pregătirea fizică, dar şi mentală, care se va face în următoarea perioadă. Majoritatea celor aduşi pe post de „rezerve la o adică” vor fi şi în realitate rezerve, zic eu. HAI CFR!!!

      Apreciază

      • Tre sa recunosti ca „reflexele istorice” au o baza intemeiata. Cand liga 1 e dominata de becalioti si preturile cerute de ei sunt mult peste valoarea jucatorilor, nu prea ai de ales.

        Apreciază

    • Exista o vorba care spune ca din rahat nu ai cum sa faci ‘zdici si in nici un caz nu ai cum sa il faci sa si ‘puste… Au plecat noua, au venit 10 sau mai multi, inca nu stim nici unul sigur cati… Insa cand aduci din liga n Brazilia, liga 2,3 Portugalia sau Spania, eu personal nu ma astept la… nimic. Un asemenea aflux de jucatori a mai existat doar in anii buni ai CFR-ului, anii care au precedat performantele obtinute ulterior… si poate unii viseaza cai verzi pe pereti legate de calificari si campionate vazand migratia asta dar… Io personal nu cred, cel mult pot spera in formarea unei echipe… si-atat.

      Apreciază

  9. Maine, 2 iulie, e tragerea la sorti pentru Liga 1 si optimile Cupei Ligii. Transmisiune in direct de la 11:30 pe LOOK TV.

    Apreciază

  10. Kiruj ai semnalat bine omogenitatea celor 8,9 jucatori.In plus sunt convins ca din noile transferuri 2,3 pot sa-si gaseasca locul intre titulari….apoi cred ca Negrut poate creste in joc si ca aport la echipa.Dar spun eu cel mai important va fi revenirea lui Muniru.Pentru mine el este pariul in acest sezon.Va pleca pe cel putin 3 mil intrun viitor transfer.

    Apreciază

    • Şi eu sper într-un salt calitativ în jocul lui Muniru. Potenţial a avut şi în trecut, dar era un pic dezordonat şi indisciplinat tactic. Acolo dacă primeşte ajutor de la Miri, va fi om de bază la mijloc. Şi dacă da, cu atât mai bine, pentru că va fi „replica” ofensivă şi creativă a lui Monroy. De regulă, în formula 1-4-2-3-1, cei doi închizători nu sunt de acelaşi profil, unul e mai defensiv,celălalt trebuie să fie mai creativ, altfel atacul moare. Să vedem.

      Apreciază

  11. Citesc ca vrea sa plece si Ogbu . Tot ce se poate . Ca si remarca, am tot criticat lotul din sezonul trecut , alaturi de multi tribunisti . Acum insa ii regretam pe cei plecati, noii veniti sunt cu mult sub valoarea lor . Daca gresesc, corectati-ma, cine din noii veniti, pe posturile respective, sunt mai buni decat Cadu, Djokovici, Rui Pedro, Maah, Gabionetta, Chanturria , Ammari si chiar Maftei si Batin ? Plus Ogbu, daca pleaca . De Felgueiras sa nu mai vorbim ! PS . Nea-silica, poate mi-a scapat mie, dar tot n-am aflat in campionat de cate ori a evoluat ” japonezul ” ( in Israel, respectiv in retur, in Brazilia ) ?

    Apreciază

  12. Uitasem, cica Gadola ar construi pe terenul CUG ceva cladire, ar exista un document in acest sens . Daca-i asa, pt mine a cazut mitul ” Gadola ” !

    Apreciază

  13. Amne, m-am referit la loturile lor, care sunt, ACUM, peste al nostru „low cost”; apoi, iti reamintesc ca am invins Dinamo si cu 6 jucatori, de care ne-am „lepadat”(Cadu, Maftei, Piccolo, Djokovici, R.Pedro,Batin); cat priveste anul de cand sunt suporter, nu conteaza, dar te informez( am dubii ca, tu, erai nascut atunci?)- ca in august,1973(!)eu, eram pe noul stadion dr. C-tin Radulescu, suferind si ragusind alaturi si pentru CFR!si nu mai veni cu texte de 2lei, doar pt. ca sunt mai vocal si incerc sa arat crunta realitate,care din pacate este tot mai grava si dureroasa, durere pe care am mai trait-o in perioada de maxima umilinta (1977-2004) si n-as mai dori-o, desi este f. posibila!Hai CFR!

    Apreciază

  14. Copa do Mondo(„8imi”-caracteristici generale!):- in primul rand,au fost PRELUNGIRILE, in care s-au impus mai mereu favoritele;- meciuri echilibrate cu suspansuri, chiar dramatice, pana spre final; -outsiderele au jucat de la egal la egal cu favoritele, uneori le-au si dominat, doar ghinionul, lipsa de inspiratiratie, indecizia si hazardul a facut sa nu asistam la mari surprize;- echipele a caror jucatori(in special cele europene) au avut un program mai indelungat, au resimtit mai mult oboseala la care s-a mai adaugat, temperaturile sufocante;- clima a fost un avantaj consistent pt. echipele americane si africane;- arbitrajele au fost cu mult sub pretentiile acestei competitii;- dintre antrenori, s-au evidentiat cei ai echipelor din Olanda, Costa Rica, Columbia si Elvetiei; -majoritatea vedetelor au dezamagit, nu prea si-au pus amprenta pe jocul echipelor lor, avand o contributie modesta la calificarile echipelor in sferturi,ba mai mult au jucat f. discret;- au surprins placut outsiderele, care au stat f. bine in teren,au fost mai bine organizate si motivate, au practicat un joc colectiv eficient, anihiland valorile din echipele adverse, fiind mult mai preocupate de joc, dispuse mai mereu la efort(ex.Argentina-Elvetia(1-0), dominand tactic, uneori si tehnic echipele considerate favorite, s-au cocentrat mai bine, au alergat mai mult si au riscat mai putin( poate de aceea nu s-au calificat in sferturi?!);- echipele care au avut si rezerve de valoarea titularilor, toate, s-au calificat mai departe(!)- zeita „Fortuna” a fost de fiecare data de partea celor considerati mai valorosi, iar ghinionul i-a rapus pe cei considerati inferiori(?!)

    Apreciază

    • Daca pretinzi ca esti fan din ’73 si numesti a fi in liga 1 si in Europa League o umilinta inseamna ca ai o memorie de caras auriu (3 secunde, lasa google-ul). Si n-am inteles de unde pretentiile astea la tine, ce suntem noi, Dortmund sa avem 80.000 de oameni la fiecare meci, platitori de bilet? Sau te astepti sa ne milogim si noi la banii statului, ca vecinii nostri mai zgomotosi? Text de doi lei sau 25 de bani, conteaza mai putin, combate-mi argumentele, nu-mi veni cu sofisme si povesti: de unde bani pentru jucatori mai de calitate? Ii dai tu la prima pensie? FFS.

      Apreciază

  15. Revin din nou la CM, sper ca aseara jucatorii lui Miri au avut voie sa se uite la Belgia- USA, si totodata sper ca Miri a inteles ca cea mai buna aparare e atacul. A fost un meci superb, iar prelungirile au fost bomboana de pe tort. Felicitari ambelor echipe!

    Apreciază

  16. Nu știu alții plus Creangă cum sunt, dar eu, când mă gândesc la meciurile fabuloase pe care le văd zilnic (sau măcar la cele 5-10 minute fabuloase dintr-un meci nu chiar așa de fabulos), la modul cum spectatorii împing de la spate – prin fluierături – echipele să atace… simt în avans o scârbă grețoasă față de ediția viitoare a Ligii 1. Hai CFR !!! Hai CFR !! Hai CFR !

    Apreciază

  17. Interesant, incepem cu fosta formatie a lui Miri, apoi mergem la fostul nostru antrenor Grigoras apoi ne vin oile la pascut in Gruia dupa care mergem la reje acasa.

    Apreciază

  18. Constat ca nu am de ce si cu cine sa port un dialog, vezi lucrurile unilateral, esti depasit prietene(!); imi interpretezi total aiurea afirmatiile;m-am referit, clar la umilintele din perioada (1977-2004), cand ne balacaream prin diviziile inferioare si ne bateau Neica nimeni si ca nu-mi mai doresc sa ajungem din nou acolo!; de aceea voi lua atitudine, in mod preventiv, cand observ ca lucrurile o iau la vale,pe un drum gresit; tu daca preferi sa ne balacarim in mediocritatea Ligii 1, nu ai decat sa crezi in fantasme de preamarire, dar iti trebuie un lot pt. asa ceva; eu am decis sa nu-ti mai raspund, pt. ca oricum e o pierdere de vreme, stimabile,amne!

    Apreciază

  19. Mi-am refacut abonamentul la UPC; inainte sa semnez contractul, in valoare de 25 lei, in care era cuprins, doar pachetul cu LOOK TV(cu doar 5 meciuri), sefa oficiului ne informa pe toti prezenti ca pt. a vedea toate 9 meciuri ale unei etape este necesar sa plusam cu 10 lei, pt. a putea urmari si LOOK PLUS, din pachetul „Extra TV”, care va transmite si celelalte 4 meciuri(adica diferenta); ne-a sucit, ne-a invartit si la urma voi plati=35 lei/luna abonamentul doar la TV(!); Hai CFR!

    Apreciază

  20. Mie mi se pare normal ca fotbalul sa fie in pachet separat contra cost. Degeaba ne plangem ca fotbalul din liga 1 e la un nivel scazut pentru ca acest nivel scazut e strans legat de bani (adica de lipsa lor). 10 lei pe luna e un mizilic, poti viziona minim 4 etape x 9 partide = 36 partide pe luna, plus partidele din Cupa Ligii. Telespectatorul roman s-a obisnuit sa primeasca gratis fotbalul (mai corect spus inclus in pachetele cele mai ieftine ale furnizorului), dar asta pur si simplu nu mai functioneaza in zilele astea. Abordarea contra cost e corecta, cel mai greu va fi ca suporterii sa fie dispusi sa plateasca.

    Apreciază

    • Are u fucking kidding me? Cum adica pe gratis? Man cand vezi un meci din Liga lui peste ai parte de o tona de reclame in timpul meciului(deci bani venit indirect), apoi tu platesti un abonament la cablu(aia unde pula mai intra) . Te rog sa o lasi mai moale cu teoriile lui peste prajit care se vreau capitaliste. Hai ca te vad foarte informat: explica-mi te rog si mie cum as putea printr-un singur abonament sa vad Liga 1(ca no suntem in Romania deci ma intereseza), Liga Campionilor ziua de miercuri(ca no, vreau sa vad si fotbal de calitate) , campionatele Spaniei si Angliei(din nou vreau sa vad fotbal de calitate) turnee de tenis + Formula 1.

      Apreciază

      • Sper ca Look TV si al sau UPC sa aiba soarta celor din Germania care au cerut bani pt campionatul lor. Cum i se falfaie lui Arpi de soarta suporterilor asa i se falfaie si mie de afacerile lui mai putin clubul CFR.

        Apreciază

        • Nu Árpi şi Look sunt curve în această problemă a transmiterii meciurilor, ci cabliştii. RDS şi Romtelecom au plătit o căruţă de bani lui Mitică pentru drepturile de transmisie din ultimii ani şi n-au cerut nimic în plus de la abonaţi. Iar acum, când nu tre’ să dea decât aprox. o juma’ de căruţă pentru mai multe meciuri, se cacă pe ei pentru că, vezi Doamne, ISB ne forţează să-i jupuim pe bieţii abonaţi.

          Apreciază

          • Serios? Cine a cerut ca LookTV si Transilvania Live sa nu mai fie in lista care trebuie musai inclusa la orice operator? Cumva UPC. RDS sau Romtelecom?

            Apreciază

            • Nu cred că ne înţelegem, în lista aia musai inclusă la orice operator sunt vreo 25-30 de posturi din peste 100. Eu ziceam că RDS+Romtelecom au plătit până acum vreo 35 de milioane de euro (28 plus 7, parcă) pentru 7, respectiv 2 meciuri/etapă, plus cheltuielile de transmitere, iar acum ar fi normal să primească gratis 9 meciuri/etapă? Tocmai în asta ar consta genialitatea lui Árpi, să ia toate meciurile cu 35 de milioane, toţi operatorii ar avea acces la toate meciurile, i-ar costa mai puţin decât au plătit până acum (de ce trebuie să ridice preţurile la abonamente RDS şi Romtelecom dacă primesc meciurile pentru mai puţin decât au plătit până acum? Că la un 20 de milioane de la RDS, vreo 15 de la Romtelecom, plus vreo 10 de la restul îi iese pasenţa si ISB-ului), toţi telespectatorii ar avea acces la meciuri, indiferent de provider, toată lumea ar trebui să fie mulţumită. Eu sunt sigur că până la urmă vor prelua meciurile şi cei doi mari cablişti, probabil, fără nicio suprataxare a abonaţilor lor.

              Apreciază

      • Daca nu ai gasit raspuns ti-l ofer eu:
        1. Iti trebuie contract cu UPC
        2. Iti trebuie extensia UPC(ca doar ei iti ofera mega liga lui peste prajit)
        3. Iti trebuie contract RDS(doar ei iti ofera WImbledon)
        4. Iti trebuie contract Romtelecom pt F1.
        Ti se pare normal ca pt un anumit canal sa poti sa il ai doar daca iti faci contract la firma respectiv? TI se pare putin 10 Ron pt 2 etape din liga lui peste prajit(celelalte 2 le vezi pe stadion)?

        Apreciază

    • Acum chiar m-ai pornit, citesc ca marele specialist Horia Exclusiv Ivanovici a semnat cu trustul lui Arpi, asta imi ofera ei pt 10 lei pe luna, mersi nu. Mai vad meciurile din deplasare la birtul din coltul blocului.

      Apreciază

        • Pt oameni ca tine chiar as vrea sa fie cate 10 lei pt fiecare emisiune preferata. Totusi, nu mi-ai zis cu pot vedea CL si Liga 1 la acelas provider? Si daca ti se pare normala starea de fapt.

          Apreciază

          • Dacid, tu esti vesnic nemultumit de ceva. Ti-ai pus intrebarea ca poate ai asteptari nerealiste? Ca nu poti gasi un singur provider care sa aiba tot ce vrei tu in materie de sport? Ca nu exista nici un provider/post TV care sa poata satisface integral dorintele extrem de diversificate ale telespectatorilor? Daca vrei sa vezi toate competitiile preferate, n-ai decat sa te abonezi la cei care le ofera. Faptul ca te costa si esti sau nu esti dispus sa platesti te priveste strict personal. Cum ziceam, romanul s-a obisnuit sa primeasca gratis, dupa care i-au crescut pretentiile. Sau sintetic spus, tu vrei Mercedes ultimul tipat dar sa coste cat o Dacie de 30 ani.

            Apreciază

            • Omule, ti-am demostrat ca nu e gratis. Nimic nu e gratis pe lumea asta. Cum ti-am zis in alte posturi, tu chiar meriti pt fiecare emisiune preferata sa fi taxat in plus fata de pachetul ales.

              Apreciază

            • „Gratis” era o figura de stil. In traducere libera ar fi „la un pret foarte mic”.

              Apreciază

  21. Raspunsul pe scurt este ca la ora asta nu poti vedea la un singur post TV fotbalul din Liga 1, Liga Campionilor + Europa League, campionatele Spaniei, Angliei, Italiei, Germaniei, poate al Frantei si celelalte sporturi care te intereseaza. Asta a incercat RCS/Digi, dar schema lor financiara se baza exclusiv pe cresterea bazei de clienti (ai vazut la ei reclame comerciale? abia de curand au inceput sa bage reclame) si pentru finantare au apelat la credite grele (juma de miliard de euro). Nu cred ca exista vreo tara in care sa le poti vedea pe toate la un singur post TV, iar daca exista, fii sigur ca e in pachet separat. Costurile unei transmisiuni TV sunt foarte mari (in Romania o singura etapa de fotbal din Liga 1 costa aprox. 100.000 euro), iar la asta se adauga costurile care vin pentru obtinerea drepturilor de transmisie, care sunt separat de cele ale productiei efective. Eurosport, de la care te-ai astepta, prin numele pe care si l-a luat, sa vezi tot ce tine de sport, nu transmite decat campionatul de fotbal al Germaniei (si parca si al Italiei, mai nou) si o serie de sporturi pe care probabil sunt singurii capabili sa le transmita (pentru ca sunt dificile din punct de vedere logistic, cum ar fi de ex. ciclismul sau auto-moto), in rest nu poate concura cu alte posturi care isi permit sa ofere mai mult pentru drepturile de transmisie (cum este Sky de exemplu).

    Cat despre banii dati pe abonament, nu compara mere cu pere. Abonamentul ala il platesti pentru toate cele 100 canale TV, din care doar o parte ajung cu adevarat la posturile TV in cauza, multe posturi TV nu primesc nimic si se straduie sa se finanteze prin reclama, restul ramane la providerul de cablu/satelit (care are si el costurile lui, plus ca vrea si el un profit, ca doar nu va lucra pe gratis). Stiu ca din cele 100 nu te intereseaza decat vreo 20, dar exact pentru alea 20 platesti de fapt. RCS ar putea foarte bine sa includa LOOK TV in grila, dar trebuie sa plateasca (LOOK cere 1 euro/abonat) si aici intervin niste orgolii foarte mari, in primul rand pentru ca LOOK le-a suflat de sub nas principala sursa de audienta (nu de venit!). Ca veni vorba de audienta, RCS/Digi nu rezista numai din reclama difuzata pe posturile proprii (Digi-something), singura lor oferta care merita pentru mine, interesat de fotbal, sunt meciurile din CL si EL, care se gasesc si la Romtelecom/Dolce si poate in viitor vor fi disponibile si la altii, inclusiv la UPC.

    Apreciază

    • Nu poti vedea la un singur provider, nu post…….
      Ma seaca pana peste cap faza ca pt o competitie trebuie musai sa muti cu catel/purcel la un anumit provider. Asa cum nu m-am mutat de la UPC la RDS cand au castigat rds-istii, asa o sa ma lipsesc si UPC acum. Traiasca sopcast-ul.

      Apreciază

  22. Un aspect pe care nu stiu daca l-a remarcat cineva este ca Liga 1 incepe sa se modeleze dupa cum declara in urma cu cativa ani chiar AP. Unele sunt de bun simt si nu erau posibile cat timp mai era Mitica si Sandu (echipe mai putine, play-off si play-out), altele necesita un pic de adaptare/invatare (pachet separat contra cost pentru meciurile din Liga 1). Plus o competitie noua, Cupa Ligii, care nu e chiar de neglijat avand in vedere ca bugetul ei pentru primul an este de 1 milion de euro si are deja sponsor pe 3 ani care suporta jumatate de milion pe an. Eu zic ca e mai bine si daca nu ar fi orgoliile celor de la RCS (care intotdeauna s-au crezut mai destepti, desi e plin de idioti acolo) problema de baza, accesul la posturile care transmit Liga 1, ar fi rezolvata.

    Apreciază

  23. In 2008, cand transmisia meciurilor din Liga 1 a fost preluata de GSP/Antena 1 si nu era decat decat la RCS/Digi, am vrut sa imi fac abonament la Digi (in zona de case unde locuiam nu aveau trase cabluri, deci satelitul era singura optiune). Am mers de vreo 5 ori la ei sa inchei un contract, de fiecare data imi serveau acelasi raspuns: nu avem receivere, reveniti peste 2 saptamani. Nici cand s-a incheiat sezonul ei nu rezolvasera problema. Asa ca tot anul m-am uitat pe net, prin sopcast si flash-ul de la vremea aia. E naspa sa te uiti pe net. Fluxul video se intrerupe des, sunetul se desincronizeaza si o gramada de alte probleme, incepand cu gasirea unui feed stabil (cateodata incepeam cautarea cu o jumatate de ora inainte de inceperea meciului). Cu prima ocazie mi-am facut abonament de satelit la Digi si a fost ok. Asa ca e alegerea fiecaruia, dar pentru pretul unui abonament pe care oricum in platesc, la un provider sau altul, nu merita bataia de cap cu sopcast.

    Apreciază

  24. Peste mai puţin de o oră începe meciul amical cu Puskas Akademia. Ştie cineva dacă este televizat sau nu ? Evetual un link pt live score ?

    Apreciază

    • N-aveam nici o îndoială. RESPECT căpitane! Şi ruşine eternă celor care l-au atacat. Dar asta e Românica… Ce fel de suporter ceferist poate fi cel care înghite balivernele sudiste? RUŞINE!

      Apreciază

  25. Cel mai liniar program in liga 1 de la 2004 incoace.Avem 2 etape sa ne incalzim pentru primirea oilor……..ciobanasul este ascuns bine,ramane sa le gasim si ovinelor un spatiu.Kiruj poate ca Muniru iti pare in unele ocazii dezordonat,dar va mai trece cateva sezoane pana cand Monroy ne va delecta cu o depasire a unui adversar.Oricum dintre toti mijlocasii care au trecut pe acest post ,putini au calitatile negrutului.Pe langa el ,Dani imi parea copil de mingi…….

    Apreciază

      • Te inseli maestre……..din capatzana lui Dani a sarit mingea(ca din coltul patului) pentru golul egalizator in partida cu Bordeaux.Dani a avut calitatile lui ,dar la Muniru altceva remarcam.Avantajul pe care si-l creeaza din preluare.Usurinta prin care trece in duelurile 1/1.Este tare pe picioare si greu sa-i iei obiectul.Cred ca este jucatorul nostru cel mai faultat.Si sa nu uitam are 21 ani si la varsta asta pe acel post ai nevoie de viziune de experienta care se castiga-n timp.Pe scurt este cel mai tare……

        Apreciază

  26. Kétgólos kolozsvári siker.Felkészülési meccsen 2-0-ra kikapott a PAFC a CFR-től. A már a Bajnokok Ligájában is többször bizonyító kolozsvári CFR Cluj ellen játszotta második nyári felkészülési mérkőzését a Puskás Akadémia FC. A szerdai felcsúti mérkőzés mindkét félidejében betalált a vendégcsapat, és 2-0-ra nyert. Benczés Miklós vezetőedző ismét játéklehetőséget adott több tehetséges saját nevelésű fiatalnak. Succes clujean de două goluri. Într-un meci de pregătire Academia Puskas a fost învinsă cu 2-0 de către CFR. Academia şi-a jucat al doilea meci de pregătire din această vară împotriva echipei clujene, care şi-a dovedit calităţile în multe ediţii ale Ligii Campionilor. În partida jucată miercuri în localitatea Felcsut, echipa clujeană a dat gol în ambele reprize şi a câştigat cu 2-0. Antrenorul Benczes Miklos a dat drept de joc multor tineri talentaţi, crescuţi la propriul club. (scuze, la ora asta funcţionează cu greu acei neuroni deseori amintiţi de Poirot…)

    Apreciază

  27. @Caneto da-mi voie sa nu fiu la optimist ca tine, la fel am spus si dupa ce RDS a cumparat drepturile tv iar pana la urma ai vazut ce a urmat.
    Sincer ma seaca fazele astea, ma seaca faptul ca pt a prinde un anumite post sa fiu la o anumite televiziune.

    Apreciază

    • Probabil l-au urmărit și pe el 2 ani de zile. Mă rog, o fi fost și ușor, că a jucat în trei meciuri în ultimul an calendaristic și niciunul integral. E atât de terminat, că ar putea sta model pentru statuia jucatorului expirat.

      Apreciază

      • Cică a scos penaltiul de la al doilea gol. Cine ştie, poate-l trezim cumva. Poate, aşa cum zicea şi Avalon1, cele 10 petarde fac suficient fâsss. Poate fac şi booom. Pasenţă şi încredere, domnilor.

        Apreciază

  28. Doamne feri sa nu poata juca in prima etapa nici unul din jucatorii mai vechi la echipa ca o sa intre in teren si vom crede ca sunt de la echipa vizitatoare…Iar daca nici nu vor evolua in tricourile visinii… o sa ne apucam sa ii fluieram la iesirea de la vestiare Bine am ajuns ! Mie imi vine sa rad ,aceeiasi poveste o auzisem sezonul trecut de la vecinul meu uist cand si la ei au plecat mai bine de doua treimi dintre jucatori…

    Apreciază

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.