La început de nou an fotbalistic


Aproape toţi ne amintim cu nostalgie ziua de 15 septembrie, cea în care curtea şcolii se umplea cu părinţi, profesori, flori multicolore şi, nu în ultimul rând, cu prunci de toate felurile: timizi, abătuţi, bucuroşi, degajaţi, cu mustaţa mijită sau spâni etc. Lipseşte generaţia absolventă, au plecat mulți olimpici, mediocri, bagabonzi, curve, tolomaci deopotrivă şi au apărut feţe noi, unele speriate şi cu mucii curgând, altele încrezătoare și cu nasul înfundat. Cam de aşa ceva îmi aduce aminte reunirea CFR-ului, după o scurtă vacanţă binenemeritată, neratată.

Cu această ocazie s-au mai limpezit o ţâră şi apele privind componenţa clasei Gruia cu profil fotbal de Liga 1 şi preliminarii EL. Se conturează un lot incomparabil de comparat cu celelalte echipe (cam 99,74% dintre ele aflate în stare de insolvenţă în mod oficial ori practic) participante în viitorul sezon competiţional ce stă să ia startul în curând. Lot mai bun sau mai slab, nu se poate preciza, tocmai pentru că e incomparabil. Avem jucători de toate felurile în lot: unii cu titlul de campion în palmares sau chiar cu două titluri de campion în palmares, alţii căliţi în meciuri de neuitat în faza grupelor CL, alţii proveniţi din campionate de prima ligă, a doua ligă, a treia ligă, a „n”-a ligă din ţară sau din vest, precum și jucători copţi sau aflaţi în faza de înmugurire din propria pepenieră, alţii din pepiniera unei proaspete finaliste CL, certitudini, speranţe, petarde, expiraţi, reşapaţi, tot ce vrei şi nu vrei, dar vrea Mureșan. Așadar…

Portari: Felgueiras, Mincă, Vâtcă (Gaz Metan), Amadio, Began (junior).
Fundaşi: Susic (Energie Cottbus), Velayos, Tiago Lopes, Jaime (Beira Mar), Larie (Viitorul Voluntari), Joao Paulo (Aves), Ene (Olimpia Satu Mare), Rada, Camora, Pop (junior), Burcă (junior).
Mijlocaşi: Deac, Muniru, Monroy, Păun, Hora (returnat ASA Tg. Mureş), Negruţ, Pintea, Veres, Lupu, Pataki (ultimii patru, juniori).
Atacanţi:  Ogbu, Tade, Fl. Costea, Codorean (junior).

Se mai află în pregătiri, alături de cei enumeraţi mai sus, Sergio Chiloeches, de la Alcalá, liga a 4-a spaniolă, mijlocaş ofensiv, adus pentru probe de joc de către impresarul, fostul coleg la juniorii lui Atletico Madrid şi prietenul lui, Aitor Monroy. Discuţii, confirmate de diferiţi oficiali, se mai poartă cu Adi Rocha (Gamba Osaka) şi Elton da Silva (Pandurii).

Pentru Voiculeţ, Sepsi, Liviu Ganea, Diogo Valente şi Ronny or fi existând variante de plasare a lor la alte echipe, altfel ar fi fost prezenţi şi ei la reunire, clocotind de elan sau nu.

Absolvenţi (unii cu diploma luată, alţii fără): Piccolo (Verona, probe de joc), Rui Pedro (final de contract), Chanturia (Verona), Gabionetta (Parma), Djokovic (Bologna), Maah (reziliere contract), Maftei (Concordia Chiajna), Batin (Botoşani), Ammari (Rizespor), Cadu (şef de promoţie, reziliere contract).

Bănuiesc că mai stă pe ţeava de plecare unul (sau doi) dintre portari. Mario ne-a asigurat că rămâne (fi-ţi-ar gura aurită!), în acest caz Mincă şi/sau Amadio bye-bye. Dacă se întâmplă totuşi catastrofa, probabil că cei doi vor face din pix ca Rada.

Asta e, situaţia nu pare momentan prea roz, griul fiind noul alb. Raportându-ne, însă, la toate scenariile ultrasumbre vehiculate prin primăvară, eu zic că totuşi se zărește o tentă rozalie, un roz mai spre gri, dar totuși aproape roz: avem club, avem antrenor low-cost, avem lot, avem echipă, avem valoare speranţe, avem competiţii de jucat (europene şi naţionale), ce să vrem mai mult (în afară de bani, sănătate și neveste care să ne înțeleagă dorințele din priviri)?

132 de comentarii

  1. Citez :Atacanţi: Costea, Ogbu, Tade, Fl. Costea, Codorean. Care e diferenta intre Costea si Fl Costea.
    Vazand acum lotul imi dau seama ca am ajuns p…a p…ii. Toti jucatorii de createie ne-au plecat, ai de mine cu acest lot nu stiu cum terminam in primele 10. Sper sa ma insel.

    Apreciază

    • Mersi pentru observaţie, corectez. 🙂 L-am trecut ultimul la mijlocaşi, apoi văzând că-s în pană de atacanţi, l-am reprofilat. 🙂

      Apreciază

  2. Din tot lotul asta, parerea mea e ca singurii care au valoare de echipa care se lupta pentru locurile 1-3 sunt Felgueiras, Camora, Deac, Muniru si Obgu (poate si Fl. Costea daca isi revine brusc la forma de alta data). Poate apare ceva surpriza placuta dintre cei noi veniti, dar altfel lotul pare facut cu jucatori de genul celor pe care ii aduce de obicei Brasovul si de-abia scapa de la retrogradare in fiecare an. Dar no, tot mai bine e decat desfiintarea…

    Apreciază

    • În opinia mea îi poţi trece acolo şi pe Negruţ, şi pe Monroy (cu patina îngăduinţă). În opinia mea echipa de start pt. preliminarii va conţine (cel puţin) 7 piese rodate în returul sezonului recent încheiat, deci -teoretic- n-ar trebui să fie problem mari de omogenitate. Nici n-ar fi, dacă cei 4 „nou-veniţi” s-ar distribui în mod egal pe compartimente, dar baiul mare îi că din ăştia 4 chiar 3 vor fi în apărare, deci linia de fund va suferi o #restructurare” de apr. 75%, cam mult!!!!!!! De aia era bine să rămâne Cadu (măcar pentru aventura EL), plecarea lui devine din ce în ce mai misterioasă, cel puţin pentru mine…HAI CFR!!!

      Apreciază

      • Kiruj,se pare ca nu mai exista nici un mister link
        Daca-i asa, atunci Cadu este un om cu un mare caracter si merita tot respectul.Ma bucur ca nu a ales o echipa din rumunica,as fi fost foarte dezamagit.Efectiv nu-l pot inchipui la o echipa din rumunica si sa joace impotriva noastra.

        Apreciază

            • Da, ar fi pacat sa-i fie echipa eliminata timpuriu. 🙂 El a zis ca spera sa joace in Champions Leauge, nu in EL. Probabil se referea la Limassol, iar cel din studio era fixat pe o echipa romaneasca, pentru ca Ricardo Cadu era si el fixat sa nu spuna nimic, asa ca l-a lasat sa speculeze in voie. 🙂

              Apreciază

            • Acum imi dau seama ca si Limassolul e in EL. La ce echipa s-o fi referit Cadu cand a spus ca spera sa joace in sezonul urmator in CL? Ori, n-a inteles intrebarea?

              Apreciază

  3. No, acuma ca, Caneto a vorbit deschis despre „ce-am fost si ce-am ajuns” am inteles si eu ca rezultate la echipa nu voi mai vedea prea curand si am ramas cu o mare dilema. Pe Kiruj il inteleg foarte bine de ce-si face abonament, dar io, care-s suporter de rezultat cu acte in regula, ce plm fac? Imi mai prelungesc abonamentul?

    Apreciază

  4. Caneto: am ascultat şi eu de câteva ori discuţia aia, am „adunat” şi informaţiile mai vechi sau mai recente referitoare la plecarea lui Ricardo, am încercat să construiesc scenarii şi teorii, dar niciunul nu-mi pare „fezabilă”. Ceva-mi scapă în povestea asta, ceva e dubios rău. Indiferent care e realitatea pură (sau, poate, dură), RESPECT ETERN RICARDO, PENTRU TOT CE-AI FĂCUT LA (ŞI PENTRU) CFR!!! HAI CFR!!!

    Apreciază

    • Numa’ sa nu te infecteze corn cu teoria conspiratiei. 🙂 Da, ceva-i confuz, a spus ca nu din cauza banilor pleaca, s-a abtinut sa raspunda la intrebarea ca cine a dorit despartirea, clubul sau el, a spus doar ca si el si clubul au considerat ca a sosit momentul despartirii. Mai de mult, zicea intr-un interviu ca nu-l intereseaza banii, doreste doar sa stie daca se vrea performanta sau nu, ca nu sta sa joace pentrul locul 7 sau 9. Probabil i s-a spus ca obiectivul este locul 11 🙂 Imi pare si mie nespus de rau pentru despartire (Top5imipareraucaauplecat: 1. Cadu 2. Muresan 3. Traore 4. Fabbiani 5. Tony 6. Culio), noroc ca mai sunt Camora si Felgueiras, altfel nu mi-ar ramane decat sa spun ca idolul meu de-o viata e Joao Paolo sau Tiago Lopes. 🙂

      Apreciază

      • Deci putem elimina echipa lui Cadu in play-off. Nasol pentru ei, sper sa le explica Cadu ca trebuie sa se califice in CL. Si nici asa nu scapa 100%, ii mai putem elimina daca termina pe locul 3 in grupa, in optimile Europa League.

        Apreciază

  5. Luni, la reunire au mai fost prezenti un misterios domn de culoare, cu numarul 19 pe tricou, despre care nu stim nimic, dar si un alt atacant de la juniorii nostri, pe nume Ionut Tirlea, despre care am auzit multe lucruri bune. Nu trebuie sa uitam nici de Anthony Carter, si el trebuie sa apara cat de curand.

    Apreciază

  6. Caneto, din articolul citat de tine rezulta, ca Voiculet nu va fi pastrat pt ca nu este vazut ca o solutie pe termen lung . Asta inseamna, ca dupa onor conducere, Vatca si Rada sunt solutii optime pe termen lung, nu ?

    Apreciază

  7. Unii v-ati legat de Cadu ca ar trada plecand la Astra . Adica mare capitan ( la propriu ! ) , cu contributii decisive la toate cele 8 trofee cucerite , nu mai poate sta la echipa din cauza salariului, deci practic e dat afara miseleste, dar vai, el nu poate pleca la alta echipa din tara, ca vezi Doamne, ne-ar trada ?! Deci el e tradator, nu conducerea , care trebuia sa-i faca statuie pt cate a facut pt club si astfel ce de bani s-au incasat , apoi prestigiul mondial, etc ! Daca va semna cu Astra, vazand parerile unora de pe-aici, sunt convins ca la meciul impotriva noasta , va fi fluierat de multi tembeli . Ca la asa ceva ne pricepem de minune , parca suntem la intrecere cu miticii …

    Apreciază

    • Bela,nu este vorba de acuze de tradare,ci mai degraba de o anumita doza de dezamagire.O asemenea mutare ar lasa un gust amar multor CFR-isti,chiar daca multi dintre noi intelegem pasul lui Cadu.In alta ordine de idei ,nu cred ca un CFR-ist care se respecta l-ar fluiera pe Cadu,este exclus ,exceptand cazul in care respectivul este tembel,dar nu este cazul nostru.Nu-i asa Bela?

      Apreciază

      • Aproape ca am uitat.Eu nu am reusit niciodata sa invat ,sa fluier,am tot incercat dar nu a mers.Asa ca eu sigur nu voi fluiera(nici macar in biserica):-))

        Apreciază

      • Nu vroiam sa dau reply la primul DAR daca ar alege astra pentru mine Cadu este pe aceiasi pozitie cu Semedo, jucatori pe care i-am indragit f mult dar care mi-au tradat asteptarile. De fluierat nu o sa il fluier pentru ca nu am fluierat/huiduit/injurat nici jucator propiu/fost jucator(nici macar pe Dica care a simulat intr-un stil penibil) dar nici nu o sa il aplaud cand va veni in postura de jucator al altei formatii din Liga 1. Asta sunt eu, se pare ca pentru altii o astfel de atitudine le da dovada ca as fi tembel. Asta e.

        Apreciază

    • Béla, Cadu este de mulţi ani jucătorul meu favorit, am spus-o şi acum 3 sau 4 ani. Îmi pare extrem de rău că a plecat, nici nu realizez încă acest lucru, nu-mi pot închipui cum va fi posibil să intre echipa pe teren, iar banderola să nu fie pe braţul lui Cadu. În paranteză, poate, aşa cum la alte echipe se mai retrage câte un tricou cu numărul x purtat de o legendă, şi la noi ar trebui retrasă banderola, iar noul căpitan să aibă lipită o ţâdulă cu C mare pe piept sau pe spate. 🙂 Îi urez tot binele din lume lui Cadu, indiferent la ce echipă va juca. Am scris toate astea ca să fie clar că-s caduist convins. 🙂 Dar, sunt la fel de nedumerit ca şi kiruj: preşedintele a declarat la acea conferinţă de presă din mai că un caz special este cel al lui Cadu, e jucător emblemă, a făcut foarte multe pentru club, va fi tratat special, el va decide dacă doreşte să continue sau nu la CFR. Cadu a declarat că va da răspuns la reunirea echipei. Presa scrie că Deac a renunţat la o parte substanţială din bani. Rada a semnat un contract nou pe bani puţini. Cadu declară ieri că nu s-a pus problema de bani. Deci, el decide dacă rămâne sau nu şi nu-i vorba de bani. Ce i-o fi spus ce-i din conducere atunci că s-a ajuns la despărţire? L-au înjurat, i-o fi cerut să se reprofileze în mijlocaş de creaţie sau ce altceva s-o fi întâmplat de s-a ajuns ca vina pentru plecare să fie a conducerii?

      Apreciază

  8. Faptul ca unii de aici ii face pe altii tembeli cred ca poate fi scuzat pt ca da unii sunt cfr-isti din nastere, au o anumita etate , o anumita varsta si is pot permite orice, chiar sa ii faca tembeli pe altii care nu vad prea bine ca al nostru capitan sa aleaga o oferta din campionatul nostru in locul unei oferte din strainatate. In fine, abia astept sa vad oficial unde merge fostul nostru capitan pt a spune mai multe.

    Apreciază

  9. Completare la comentul meu din 18.06.,orele15:48, referitor la CADU : Nu sunt avocatul nimanui si incerc sa ma detasez sentimental si emitional, dar privind normal, echidistant lucrurile, constat ca fiecare si-a urmarit scopul(banii!); nemai existand aceea coabitare-frateasca, plina de intelegere reciproc-avantajoasa, pasul(gresit) hotarator l-a facut conducerea, care l-a persiflat in momentul in care, corect, si-a cerut restantele salariale!; toata prietenia si istoria s-a uitat, totul a trecut in derizoriu si a urmat firesc, despartirea; plecand de la acest moment, jucatorul est liber sa aleaga si sa decida ce este mai bine pt. el; daca cineva(Astra) l-a „momit” cu o prima de instalare si un salariu decent si la timp, gasesc ca era f. normal, la varsta lui, sa plece, mai ales ca antecedentele conducerii nu-i acordau sanse pt.viitor, dar mai ales, nu mai inspirau incredere!(vezi cum au plecat aproape toti ceilalti!)

    Apreciază

  10. ion dacid asta citeste ca poanta premierul lucrarea de doctorat . Adica ii fac tembeli pe ipoteticii care l-ar fluiera pe Cadu, daca si cu parca ar evolua impotriva noastra , iar ionut vede un atac la ceferisti ?! No comment . In rest, cititi interventia lui Racheta pe subiectul Cadu , care exprima in totalitate si punctul meu de vedere .

    Apreciază

    • Inca o jignire total gratuita. Acest individ la fiecare post jigneste, chiar nu observati asta? Inca 2 din astea si va parasesc si eu forumul(Stiu ca nu e mare pierdere).

      Apreciază

    • De ce is tembeli? Pentru ca vad lucrurile putin altfel? Pentru mine Cadu e doar un fost jucator important , atat si nimic mai mult. Si daca va veni in Gruia si va provoca cred ca o sa fie primul jucator huiduit copios de mine. Simbol al echipei pt mine nu e ,simboluri au fost altii: Anca, Panin sau Gabi Muresan.

      Apreciază

  11. Caneto, vezi si tu interventia lui Racheta, considera ca asa gandesc si eu . Si apropo daca conducerea greseste sau nu, cum explici declaratia felcerului, ca de cand e presedinte, niciodata n-au fost asa multi portari , Horia Carlan avand treaba deosebit de dificila ? ERau 3, din care unul, titularul, posibil sa plece , A fost promovat un junior, deci s-a ajuns la 4 ( 3, daca pleaca Mario ) . Dar a fost adus ratatul Vatca , si inca pe 2 ani, astfel ajungandu-se la 5 portari ! Deci felcerul aduce, felcerul se mira, iar unii pe felcer il apara …

    Apreciază

    • Preşedintele minte cu neruşinare, ca de obicei. 🙂 Într-o perioadă i-am avut în lot pe Nuno Claro, Stăncioiu, Mincă, Amadio şi Tiuţ, deci tot 5. Şi mai ţin minte că odată, la începutul unui stagiu de pregătire, făceam mişto că suntem aproape să putem alinia un unşpe numai din portari, având 7 (ŞAPTE) bucăţi în lot. 🙂

      Apreciază

  12. Nu am prins meciul de ieri al Spaniei fiind in avion spre China, dar cind vad comentariile voastre referitoare la Cadu nu pot sa nu fac o paralela. Si acolo si la noi s-a inchiat un ciclu de vreo 10 ani. La spanioli unul al succesului, la noi cel al succesului prin investitii mari si cheltuileli constante semnificative(as spune chiar nesustenabile). Ca orice final de ciclu, exista la sfirsit amaraciune, nostalgie, apar intrebarile de ce x sau y nu ar fi putut sa stea mai mult pe linga altii mai tineri samd. Luati-i pe Casillas, Xavi, Iniesta sau deja retrasul Puyol…toti nue mari si care inca pot da farmecul unei echipe, insa impreuna intr-o constelatie care nu mai e sustenabila sportiv. La noi Muresan, Cadusi compania caresa spunem cinstit, impreuna nu mai faceau fata dpdv al costurilor! Stiu ca mi se va spune despre iubiredeclub, afectiunea suporterilor, gesturi simbolice etc samd dar adevarul brutal nu poate fi evitat. Orice medic (pentru cunoscatori chiar si un felcer) stie ca de multe ori trebuie sa amputezi un organ pentru a salva organismul. Cum am mai scris-o, formula de business a CFRului va fi pe viitor altfel si primul lucru pe care trebuie sa il facem este sa uitam paradigmele trecutului. Orice organizatie serioasa trebuie din timpin timp sa se reorganizeze:Nokia a renuntat la televizoare ca sa faca telefonie mobila si a sucombat ignorind smartphonurile.CFR a renuntat la fi un club mic si a revolutionat gindirea in fotbalul romanesc prin modul in care a actionat dar ultimativ a sucombat prin crearea unor structuri de cost nesustenabile. E vremea reinventarii – nu va fi usoara, emotional vor fi si aspecte dureroare, dar uitati-va un club ca Dortmund!

    Apreciază

    • Povestile astea cu structura de cost nesustenabile sunt niste abureli. E adevarat ca fondul de salarii a fost destul de mare, dar banii din Champions League au disparut in conturile lui AP, nu in cele ale jucatorilor (chiar Muresan a declarat vara trecuta ca la 10 milioane din veniturile din CL au fost retrase de actionari din conturile clubului). Eu il apreciez pe AP pentru multe lucruri, dar nu-mi place deloc cand ne minte cum a facut-o in ultima conferinta de presa despre „costurile de CL” samd. Tu Cristi esti mult prea istet ca sa nu-ti dai si tu seama de lucrurile astea, iar faptul ca sustii in continuare teoria respectiva ma face sa cred ca s-ar putea sa mai mult in comentariile tale decat un simplu interes de suporter.

      Apreciază

      • E usor sa vezi numai o parte a paharului, aia cu „au venit 10 milioane din CL” si sa ignori cealalta parte, aia in care „pentru a ajunge aici s-au bagat 20 milioane (in 1-2 sezoane sau chiar mai mult)”. Aici intervin costuri pe care niciodata nu o sa le cunoastem, de genul comisioane impresari, prime de instalare, procente datorate altor cluburi etc. Suporterul, dupa ce vede cum sta treaba la alte cluburi (Timisoara, Rapid, Dinamo, Urziceni, Galati) are senzatia ca a fost jefuit, desi nu e asa si nu stiu cum ar putea fi jefuit de ceva ce nu ii apartine. Cristi are dreptate, e final de ciclu, a fost un model de abordare, organizare si business care a avut atat beneficii, cat si neajunsuri. Modelul a fost suficient de bun incat sa ii determine si pe altii sa il copieze chiar pana in detaliu. Punctul sau forte era in acelasi timp si punctul sau vulnerabil: finantarea cu nemiluita. Acum nemiluita si-a atins limitele si totul trebuie regandit. In momentul de fata strategia este de conservare, de genul „sa rezistam cat mult/bine”, in asteptarea unor vremuri mai bune. Tocmai de aceea, participarea in EL, desi neplanificata, e privita ca o oportunitate, nu ca o povara.

        Apreciază

        • Stai linistit ca nu va fi nici o participare in EL,pt ca eu nu consider unul sau doua tururi preliminare ca fiind participare. Mai mult de atat nu are cum sa fie oricat am incerca noi aici sa ne imbatam cu apa rece. Si oricat ar incerca Cristi sau altii sa cosmetizeze imaginea (lipsa de profesionalism si scrupule adeseori) conducerii si astea sunt lucruri care se vad de la o posta,oricat am fi noi de atasati sufleteste de club. Toate acestea vor fi taxate in urmatorul sezon prin absenta spectatorilor si numarul tot mai mic de sustinatori. Tare mi-as dori sa ma-nsel!

          Apreciază

          • Saul, eu nu incerc sa cosmetizez nimic. Doar ma uit brutal la cifre. Orice afacere – da CFR a fost gindita ca o afacere, fie si pt a lua ceva bani din ea – are un ciclu investititonal. La inceput bagi bani mai multi decit intra, dar la un moment dat trebuie sa produci minimum cit cheltuielile.Realitatea romaneasca ne arata ca un club se poate baza cam pe 3.5 milioane de euro din bani de TV, sponsorizari, bilete, daca nu beneficiaza de sume publice. Cum participarile internationale au sabia lui Damocles, existind runde preliminare, apar factori de risc suplimentari daca se merge pe fortarea modelului. CFR a avut zeci de jucatori adusi cu bani sparti aiurea – un jucator venit liber sa zicem ca a costat 200.000 prima de instalare, 200.000 la impresari, primul an de contract alti 200.000 si poate 300.000 rezilierea pe motiv de „petarda”. Sunt aproape un milion de euro si cazuri din acestea au fost nu putine si din pacate mai mult de unul anual. Eu doar subliniez ca dintr-un buget de 3,5 milioane plus X, se poate finanta o echipa cu cost salarial de 2 milioane plus x (aici iar discutam pe cifre seci, fair play financiar merge spre cost salarial undeva sub 50% din venituri ca directie, Romania are peste 70%, lucuru mentionat mai des de Duru, pt cine a avut capacitatea sa inteleaga ce spune). Ca atare va fi greu sa avem a la long mai mult de 2-3 jucatori cu salarii de peste 200.000 pe an – incluzind aici si imprumutati gen Sepsi sau Valente, unde CFR sunt sigur ca mai plateste marea parte a salariilor chiar daca sunt imprumutati. Lasati intrebarile din urma, ce s-a intimplat cu banii de Liga Campionilor – aia s-au dus, de la cheltuit aiurea la poate dividende pt cei care au bagat bani 10 inainte ; de acum incolo vom discuta de alt nivel financiar si pina nu vom intelege rational si nu emotional asta, doar ne vom face singe rau.

            Apreciază

    • Diferenta intre Spania si CFR e ca ibericii au fundatie solida, din spate vin multi tineri care doresc sa se afirme pe cand la noi vin no-name-uri din ligile inferioare.

      Apreciază

  13. „Nu banii au fost problema. Am vorbit cu cei din conducere și am înțeles că e mai bine și pentru mine și pentru club să plec. E foarte greu să se mai facă performanță. Încă nu știu unde plec. Nu rămân în România, o să plec în străinătate. Cred că plec în Cipru, dar până semnez nu se știe nimic”, a spus Cadu într-o intervenţie telefonică în emisiunea Fotbal Club de la digisport .

    Apreciază

  14. Ce conteaza ce declara felcerul sau Cadu , stim cu totii ca vorbele-s una, faptele-s, alta . La rezilierea contractului au avut loc mici intelegeri privind ce se va spune in media , declaratiile sunt in consecinta, deci needificatoare . De altfel, mai toate declaratiile sunt needificatoare, nu dau exemple pt ca sunt prea multe, pot sa zic, aproape toate ! PS . Pt noul sezon steaua va avea un buget de 16 mil, cu 4 mil peste cel din editia trecuta . Pt carcotasii care vor spune ca e doar o pacaleala le raspund, ok, noi vom avea un buget superior si gata …

    Apreciază

    • Bela, bugetul Stelei este foarte usor de atins: ca. 3,5 mil de euro bani de televiziune doar pt campionat, ca 2 -2,5 mil bilete in campionat, ca. 1 mil de euro proiectie incasari din cupa , cam 1,5 mil de euro de la diversi sponsori, 2-3 mil profit din vinzari de jucatori, ca. 1 mil play off CL, ca 3-4 mil grupele EL (cu o reteta buna de spectatori la 2 din 3 meciuri). Exceptind banii pe transferuri, care o parte s-au facut deja, astia sunt bani SIGURI. Grupele CL sunt cireasa de pe tort. Fa o asemenea proiectie la CFR si vezi cit iti iese.

      Apreciază

    • De pe acel site”Am condus vestiarul ani de zile și am avut o relație foarte apropiată cu conducerea clubului. Iuliu Mureșan mi-a fost ca un tată, nu am de ce să mă ascund. Cu Arpi (Arpad Paszkany -n.r.) am avut, la fel, o relație extraordinară. Vorbeam cu ei des, mă consultau și ei. Este adevărat că eu luam anumite decizii în club , nici asta nu mi-e frică s-o recunosc. Când doreau să aducă un fotbalist, să facă un transfer, eram consultat. Mă uitam și eu la meciuri, le spuneam ce creadeam, luam și eu referințe. Apoi erau și decizii interne. Mureșan și Arpi au avut încredere întotdeauna în mine și nu cred că i-am dezamăgit nici eu” Incet, incet se explica anumite decizii ale clubului, iar unele subiecte spuse pe aici de catre unii retrasi se cam potrivesc cu ce a recunoscut fostul capitan. Sincer, absolut sincer ma bucur ca a plecat. Ii multumesc pt tot ce a facut DAR atat, atat si nimic mai mult. Sper sa nu mai avem un alt capitan cu asemenea drepturi.

      Apreciază

    • Surprinzător de sincer, confirmând presupunerile despre rolul său în mazilirea antrenorilor – şi nu numai. Poate era mai bine dacă pleca vara trecută. Îi urez multă sănătate, oriunde va ajunge la apus de carieră.

      Apreciază

  15. Atentionam, inca de la meciul cu Sageata (pe care desi l-am pierdut),ca vom regreta „echipa aceasta”(aceia);stiam, ca vor pleca „valorile”si vom inregimenta „no name”(!); sper ca la anul sa nu ne luptam prin Liga 2-a, pt.promovare(!); speranta mea sta in echipele „satesti”, care fiind mai slabe, ne-ar putea inlocui (salva), dar sa nu uitam ca „pica” 6 echipe!

    Apreciază

    • Am remarcat cu suparare, insa, ca comentatorul n-a amintit nimic de faptul ca Alvaro Pereira a jucat la Cluj sau macar in campionatul Romaniei. In schimb, aud la acest campionat tot timpul de arbitri care au condus nu stiu ce meciuri cu Steaua cu diferite ocazii obscure…. Totusi, Alvaro a fost in echipa care a batut AS Roma, intr-una dintre cele mai importante victorii ale fotbalului romanesc la nivel de club.

      Apreciază

      • Exista in minetea jurnalistilor romani obsesia sondajului ala cu peste 50% din cetateni ar iubi Steaua. Primii care au spus „Steaua si doar atit” au fost cei de la Sport.ro/Prosport, la ordinul lui Adrian Sirbu..de aceea, mai ales acum cind presa in mare amurit (tocmai acestei abordari), incearca sa lege totul de Steaua pt a avea taguri, a genera clickuri etc

        Apreciază

  16. Pt. ultim data;cat de mult a gresit Cadu, atata timp cat CONDUCEREA i-a facilitat si chiar l-a consultat, incurajandu-l in luarea unor decizii, chit ca nu avea dreptul si nici competenta de-a o face(?!); onorata conducere nu numai ca nu a luat niciun fel de atitudine la „manifestarile” capitanului, ba mai mult, l-au tolerat, iar apoi, s-au facut ca nu-i obsearva „arogantele!”;CONCLUZII: „Administratia-prezidentiala” este partase si complice „din umbra” la toate „facutele” si „nefacutele”privind aducerea si schimbarea de jucatori, dar mai ales de antrenori!; Conducerii ii convenea ca,Cadu sa iasa la „inaitare”, ca in final, sa fie scos, „TAP ispasitor”(!); este regretabil ca s-a intamplat asa si ne dorim ca pe viitor sa nu se mai repete,iar conducerea adm.sa-si asume toate responsabilitatile functiilor pt. care sunt platiti si sa nu mai paseze capitanului,indiferent care va fi el(Felgueiras), asemenea sarcini, chiar daca s-ar complace intr-o astfel de postura, ingrata; poate si uneori trebuie consultat, dar hotararile si deciziile trebuiesc luate doar de PATRON-Presedinte si sunt unice si executorii pt. toata lumea, nu la aprecierile sau ifosele”Capitanului”!;Hai CFR!

    Apreciază

    • Absolut corect, conducerea trebuia sa isi vada de treaba lor si sa nu il bage atat in seama pe capitanul echipei cand e vb de schimbat antrenori sau alte chestii de genul asta, is perfect de acord cu tine DAR nici tu ca si capitan nu mi se pare corect sa fi sifonul vestiarului, eu din interviul asta asta am inteles.

      Apreciază

    • Racheta, în linii mari ai dreptate în privinţa relaţiei dintre Cadu şi conducere. Eu am doar o completare la ce ai spus: în opinia mea NU a făcut nimic de capul lui (schimbare de antrenori, etc.), eu cred că totul a fost făcut la sugestia / îndemnul / indicaţia / porunca conducerii. HAI CFR!!!

      Apreciază

  17. http://ofsaid.ro/2011/08/cfr-cluj-a-luat-de-la-uefa-184-milioane-de-euro-peste-10-milioane-s-au-dus-catre-actionarii-care-au-creditat-clubul/
    Intrebat unde au ajuns banii de la UEFA, presedintele Iuliu Muresan a oferit un raspuns transant: “Marea majoritate a sumei a mers catre actionari care au creditat clubul cand s-a construit arena. Nu vreau sa dau mai multe detalii”. Declaratia oficialului clujean a fost data la Digi Sport, la emisiunea Special moderata de Vali Moraru, care i-a avut ca invitati pe jurnalistii Daniel Nazare si Decebal Radulescu.

    Apreciază

      • Si care e problema? Macar stim acum unde s-au dus banii din participarea din 2010. Tin minte ca Muresan a facut o declaratie asemanatoare si vara trecuta despre banii din 2012.

        Apreciază

      • Ceea ce faci aici, involuntar probabil, este ca scoti chestiunea din context si astfel generezi confuzie. Daca iau o fraza de a ta si o pun in alt context, iese ce vreau eu, nu ce a fost.

        Apreciază

        • Ce face,face bine dezastrul si-a aratat coltii inca de atunci cand am ramas siderat la o intalnire cu IM care imi spunea ca nu mai sunt bani de echipament…Unii incearca sa il spele pe AP cu disperare de toate pacatele insa eu repet el e principalul vinovat pentru situatia actuala de la club,el fiind capul rautatilor..Apoi pe rand vin IM,RZ si altii ..Anyway si daca judeci cat de cat pe urcarea lui AP in afaceri poti urmari si urcarea CFR-ului …Atunci cand acesta a putut da tunuri imobiliare gen Polus,gen IEIA cand politicul i-a permis sa faca asta el s-a si jucat si cu CFR…Cand au inceput problemele in plan politic coroborate cu cele economice in plan mondial ,AP ca un „mare ceferist” ce e pe persoana fizica… sa plictisit brusc de jucarie..In alta ordine de idei azi dupa ce am citit interviul lui Cadu din acualdecluj.ro mi sa facut brusc sila…E de remarcat sinceritatea lui Cadu insa e de condamnat faptul ca CFR a stat la mana lui in materie de transferuri, de antrenori…Multumim AP,multumim IM…cum ziceau miticii ? managmentul profesionist de la Cluj,de la CFR Cluj….

          Apreciază

          • Despre IEIA, actuala Sigma, pot sa iti spun din sursa sigura ca nu a dat nici un tun, ci a luat o teapa mare. A cumparat cladirea de la nu stiu ce regie de stat, cum erau organizate pe atunci, care i-a ascuns niste datorii uriase, comparabile cu costul achizitiei, pe care le avea IEIA si de care n-a aflat decat dupa cumparare. A fost o ilegalitate crasa, dar un proces de inselaciune (ca asta a fost) ar fi durat multi ani, pentru ca era o situatie complicata si a preferat sa isi asume acele pierderi. Ti-am spus asta in speranta ca pe viitor nu vei mai judeca dupa informatiile din presa funariota. Altfel (si ti-o spun ca de la franar la franar, fara ostilitate) la faza asta te incadrezi perfect in modelul „cand ai la indemana doar un ciocan, in jurul tau vezi numai cuie”.

            Apreciază

            • Te afli intr-o mare eroare…AP a stiut exact ce face impreuna cu cei de la TriGranit la momentul cand au devenit actionari la Electro-sigma Cluj…Iti aduci aminte de proiectul Sigma Tower ? Tu ce crezi? ca a vrut sa investeasca in IT sau in imobiliare ? Deci nu a luat nici o teapa stai relax ,fosta IEIA traia pe chirii din 1994 si daca ii iesea combinatia,adica daca se finaliza proiectul iesea cu mult pe plus.Dar ghinion, a venit criza si imobiliarele s-au dus in cap..sau dus imobiliarele in cap sa dus si AP si implicit CFR-ul …Exista destul material in sensul asta pe net…Cat despre ciocane si cuie ,daca tu consideri ca a spune adevarul taios si fara ocolisuri e echivalent cu a bate cuie fara discernamant,tre sa iti spun ca imi pare rau de tine…Ti-as mai putea povesti si despre Polus Center si in ce mod a fost „preluat” acel teren de catre AP…sau de baza sportiva CUG…Dar te las sa o faci singur fiindca cum ti-am spus material e destul pe net ca sa te poti documenta singur….Pe de alta parte ii inteleg pe unii dintre ceferisti,exista acel reflex de al apara cu orice pret pe AP…Ca trofee,ca stadion,ca Europa…ca fara el…Insa trebuie spuse si alea rele daca vrem sa fim echidistanti altfel totul devine o incercare de a il diviniza si a ii creea o imagine idilica un soi de mic Ceausescu al ceferistilor cantat de poetii de curte in odele lor …

              Apreciază

            • Nu stiu ce vrei de fapt. Eu scriu despre o chestie petrecuta prin ’93 (plus minus 1-2 ani), tu imi vorbesti de un proiect din 2009, adica dupa 16 ani. Eu zic ca fara AP clubul se duce de rapa, tu imi zici ce naspa e AP si cata documentatie exista in presa (jn care presa te intreb? aia funariota, plina de stelisti si u-isti? habar n-ai cata ura si rautate pot ascunde unii). Argumentele tale sunt din zona „am auzit un taximetrist care a zis ca”. Daca ai stii cate prostii am auzit de la taximetristi si frizeri, te-ai lua de cap. Nu sustin ca AP e imaculat. Dar nu ma intereseaza ce a facut AP cu IEIA/Sigma, iti spun doar din sursa sigura, pe care tu nu o vei avea in veci, ca lucrurile stau asa cum ti-am zis. Restul sunt inflorituri de folclor. Iar despre Polus imi pasa la fel de putin, pot sa iti spun doar ca Polus era gata cu 7 ani mai devreme, dar marele patriot Funar cerea 10% si nu a fost dispus sa ii dea. Succes cu taximetristi, eu nu mai continui discutia asta.

              Apreciază

    • Andrei, cind faci o afirmatie trebuie sa o legi de cifre reale. In primul rind trebuie sa vezi daca clubul a platit dividende – o societate pe actiuni nu poate scoate bani din profit altfel. Poti scoate bani, daca inainte ai creditat/dat imprumut societatii. Daca modernizarea stadionului s-afacut prin credite pe termen scurt de la actionari urmind ca acestea sa fie rambursate din banii de CL (vezi cam in ce timp s-a construit de ex tribuna a a doua), aduci acel „scos de bani” este doar o recuperare a unei sume pt echilibrarea balantei. Hai sa vedem evolutia conforma dtelor Min Finantelor: 2008: capital 78mil, datorii 6 mil, profit 5 mil. 2009:capital 93 mil, datorii 53 mil, pierdere 30 mil.2010:capital 94 mil, datorii 30 mil, profit 20 mil. 2011:capital 94 mil, datorii 19 mil, profit 12 mil. 2012: capital 94 mil, datorii 32 mil, pierdere 7 mil. Este foarte clar de aici ca intre 2008 si 2009 a fost o fuzie masiva de capital – 15 mils-au dus in actiuni noi (sa fie oare intrarea Energobit?) iar 52 de mil. intra la datorii( e simplu sa vezi ca din profit operational nu aveau cum sa apara banii astia, deci cineva a creditat clubul pt a moderniza stadionul sau a cumpara jucatori samd). La vremea aia 52 de mil erau vreo 16 mil de euro. Anii urmatori vedem ca din banii cistigati in EL se plaec aceste datorii sau cum ar spune presa se scot din club in 2010 23 de mil, in 2011 inca 11 mil. Astia 34 de mil de RON, cam 10 mil de euro la cursul vechi inainte de criza sunt imprumuturi returnate. Interesant e 2012 cind vedem iar o diferenta de 18 mil intre bilanturi (crestere datorii plus/minus diferente de profit), bani care fie sunt un alt imprumut al actionarilor, fie poate undeva ceea ce a speculat presa o ipoteca pe stadion si un credit luat, care de fapt ar inchide minunat creditele vechi (eu am rotunjit cifrele dar 2011 se incheie cu 19 mil credite iar diferenta in bilanturi la sf lui 2012 e fix acolo). Interpretarea mea este ca cineva a bagat cele 52 de mil de RON in stadion la un anumit moment dat si ulterior i-au fost returnate imprumuturile, partial din profit, partial printr-o ipoteca(de aceea tind sa cred ca e vorba de stadion). Andrei, ai tu o alta intrepretare a bilanturilor, sau vii din nou cu un story scris de cine stie ce prostovan din presa care a auzit si el ceva si nu stie despre ce scrie?

      Apreciază

      • Am mentionat citatul respectiv (sunt cuvintele lui Muresan, nu ale unui ziarist) ca sa evidentiez faptul ca banii din Liga Campionilor nu s-au dus pe salariile exagerate ale jucatorilor, pe primele de obiectiv, de instalare, samd, cum ne tot abureste AP cu fiecare ocazie. Banii respectivi s-au dus direct in conturile lui AP. Faptul ca in acte banii au fost „returnati creditorilor” in loc sa fie „distribuiti ca profit actionarilor” e o chestie secundara ce tine de contabilitate si probabil de evitarea taxelor pe profit. In articolul asta e vorba de banii din 2010, dar tin minte precis ca Muresan a facut o declaratie asemanatoare si vara trecuta referitor la banii din 2012. Ma rog, nu sunt banii mei si pot sa faca ei ce vor cu ei, dar nici nu-s idiot sa cred ca zeci de milioane de euro au disparut pe salariile jucatorilor.

        Apreciază

        • Andrei, daca s-au dus ca imprumut, atunci cineva a imprumutat banii aia inainte. Ceea ce ramine tangibil este un stadion care a aparut de undeva. Cit despre zei de milioane pe salariile jucatorilor, da s-a intimplat si asta. Uita-te la cheltuieli curente pe fiecare din acesti ani si o sa vezi sume intre 60 si 80 mil RON. Admitind ca aici intra si infrastructura si deplasarile etc…vei vedea ca clubul a avut de-a lungul anilor o cheltuiala medie de putin peste 1 mil RON/angajat. Sigur portarii, ingrijitorii de terenuri, antrenorii de juniori etc nu sunt generatorii acestor costuri. cu x sau y a declarat iarasi… ai vazut intraga intrebare si raspunsul complet sau doar ce a citat cineva? Cifrele pina la urma nu mint…80 mil RON cheltuieli in anul calendaristic 2013 voua va spun ceva?

          Apreciază

          • Sunt absolut convins ca in cheltuielile de 18 milioane de euro din ultimul an s-au inclus si 10 milioane de euro care s-au returnat „creditorilor”, adica lui AP. N-ai cum sa ajungi altfel la suma respectiva, fiindca ar insemna ca s-ar fi cheltuit in medie vreo 700,000 de euro pe jucator (aici incluzand si rezervele gen Minca, Amadio samd), ceea ce e ridicol. Mai mult, chiar conducerea a spus ca bugetul de cheltuieli cu jucatorii de anul trecut a fost in jur de 6-8 milioane.

            Apreciază

            • Andrei, te rog sa-l crezi pe Cristi, returnarile de imprumuturi nu intra la cheltuieli, dupa cum, nici apelarea la un imprumut nu constituie venit. Intra in cele 18 milioane doar cheltuielile bancare aferente virarii banilor (vreo 100 de lei, depinde de numarul transelor 🙂 ), eventual dobanzile si penalitatile, daca au fost.

              Apreciază

            • Uite, link, ca să-ţi faci o idee în cât de multe locuri se pot cheltui banii. 🙂 Alt link, pe 2014 avem deja asigurată o cheltuială de vreun milion de lei. 🙂

              Apreciază

            • Nu sunt contabil, dar uitandu-ma pe site-ul de la primul link, vad o multime de „cheltuieli financiare”. Dar sincer, asta e irelevant: nu o sa cred niciodata ca CFR-ul a cheltuit 18 milioane de euro pe salarii, transferuri si prime de instalare in 2013 (mai ales ca n-am adus aproape nici un jucator nou cu exceptia celor imprumutati). Mai mult decat atat, Muresan a declarat el insusi vara trecuta ca 10 milioane de euro au plecat la actionari, dupa cum am mai scris mai sus.

              Apreciază

            • De fapt, ma gandesc uneori daca cedarea actiunilor de catre AP nu a fost fortata de ceilalti sponsori ca sa nu se trezeasca din nou in situatia in care AP scoate din nou eventualele viitoare venituri in contul diverselor „datorii” pe care le are CFR-ul la el.

              Apreciază

            • Iar de pe website-ul de la al doilea link, ce-mi sare in ochi e acuzatia ca banii din transferul lui Dorsin s-au dus in ceva off-shoreuri…

              Apreciază

  18. N-am rabdare sa citesc toate articolele, imi cer scuze. Asa ca intreb inca odata: ne organizam in ceva locatie din tribuna cand ne facem abonamente au ba?

    Apreciază

    • Eu am in sectorul 50 randul 9. Nu prea conteaza unde va faceti abonamentele, la cat de putini spectatori vor fi putem sta unde vrem. Dar sincer, mai mult de 5 fani eu nu cred ca se vor strange de pe site-ul asta. Intr-un an intreg, i-am intalnit doar pe luis si kiruj la meci.

      Apreciază

      • Eu am mers in ultimii 3 ani (atunci m-am reintors in CJ)aproape meci de meci pana in martie de cand am un nou membru in familie:D Niciodata nu mi-am facut abonamet, mi-am luat intotdeauna bilet(cred ca am iesit mai scump decat abonament) si aproape de fiecare data am gasit loc in sectorul 39 sau 40, undeva jos de tot. Sezonul viitor cred ca tot prin acea zona o sa merg cand o sa fiu lasat de micuta:) Hai CFR!
        PS
        Sunt fericit ca Italia a fost aspru pedepsita in seara aceasta, sper sa urmeze Franta! Hai echipele nebate in seama, contra sistemului!:D

        Apreciază

      • Daca doar 5 fani se vor strange de pe acest site,inseamna ca putem sa-l inchidem fara nici un fel de problema,pt ca nu suntem cu adevarat fanii echipei si doar niste comentatori de ocazie. Evident ca nu pot sa-i incriminez pe cei care locuiesc la sute de km distanta si care nu pot veni la fiecare meci,dar ceilalti nu prea au scuze. Doar ca daca nu ne-am intalnit,asta nu inseamna ca n-am fost mai multi de 5. Eu am fost aproape la fiecare meci,doar ca am stat in alta parte,chiar il invitasem pe Kiruj sa stea langa mine la un meci,la care pana la urma nu a mai reusit sa ajunga. In sezonul care urmeaza insa,stau serios pe ganduri daca sa-mi mai fac abonament sau nu si ma si explic. Pt mine drumul pana la Cj,inseamna aproape doua ore dus-intors,plus cele doua petrecute pe stadion, apoii discutiile de dupa cu prietenii si nu stiu daca ceea ce se prefigureaza in noul sezon mai merita efortul si timpul alocat. Oricum sunt curios cati ne vom strange de pe acest site pana la urma si abia atunci vom putea trage concluziile necesare!

        Apreciază

    • Amne, stai liniştit, că de mine nu scăpaţi…:) Luis îmi face rost de abonament (mi-a promis) şi -ori de câte ori timpul îmi va permite- mă voi duce la meciuri, în ciuda celor 600 de km dus-întors. Mai iau şi o sticlă cu mine să sărbătorim (eventualele) victorii, sau -mă rog- să bem de necaz, la înfrîngeri…:) HAI CFR!!!

      Apreciază

      • Sigur ne adunam mai multi de 5,dar va trebui sa ne organizam cumva.Kiruj,eu ti-as face abonament,dar vezi tu,astia de la club nu prea vor.Ii sun zilnic sa-iintreb esanatate dar habar nu au,cand si cum se pot face abonamente.Pesemne stau bine cu banul si nu au nevoie.Dacid,mai bine iti faci abonament,iesi mai castigat.

        Apreciază

        • Luis: nu-Iiniciun bai, dacă până la primul meci din preliminarii nu se rezolvă, intrăm oricum cu bilet şi mai discutăm, îţi las şi mălaiul pentru abonament, etc. HAI CFR!!!

          Apreciază

  19. CFR echipa ideala:
    Beto ( Felgueiras), Ivo Pinto, Cadu, Muresan, Pereira, Deac, Luis Alberto( Bastos), Culio, Traore, Kone (Fabbiani), Sougou
    Cu pareri de rau ca nu intra in primul 11,
    Nuno Claro, Panin, Tony, Aguirregaray, Costa, Camora, Kapetanos, care au fost excelenti dar pe posturile lor au fost altii mai valorosi

    Apreciază

  20. Dupa parerea mea, in afara de U Cluj si Steaua, Cadu poate juca linistit la orice echipa din Liga 1. Deci si la Astra poate merge fara probleme. Personal chiar mi-as dori sa-l vad ce face la Giurgiu, poate asa as deveni si eu unul dintre putinii suporteri ai acestei echipe. Despre expiratul Vatca nu zic prea multe, ca ati zis si voi deja destule. Din moment ce in afara lui Felgue ii mai avem in lot pe Minca si pe Amadio, doi portari cat de cat experimentati, nu vad la ce bun sa mai aducem inca unul cam de acelasi nivel. Decat un Vatca trecut binisor de 30 de ani, mai bine completezi lotul cu Anca-Trip de la Satu Mare, asa cum sugera un ”consatean” de-al meu in urma cu cateva zile. Baiatul asta are in jur de 20 de ani si in cele cateva meciuri vazute de mine in retur mi-a lasat o impresie chiar placuta. E un portar destul de scund, de linia portii, insa de reflexe si cu priza foarte buna la minge. La varsta lui da siguranta apararii prin interventiile lui si ce e mai important, nu gafeaza. Mie personal Anca-Trip imi aduce putin aminte de preferatul meu Beto, pe care nu ascund ca mi-as dori sa-l vad aparand macar intr-un meci la acest Mondial. Daca mai tinem cont ca Anca-Trip pare a fi dejean, – la Satu – Mare cel putin a ajuns de la Unirea Dej – eu zic ca ar fi mers si pe jos pana in Gruia, asta bineinteles daca ai nostri conducatori i-ar fi facut o oferta.

    Apreciază

    • De acord cu tine Tgv, doar ca cei din conducere au o alta viziune asupra viitorului. Nici eu n-am inteles care a fost logica transferului lui Vatca,in conditiile in care mai avem doua rezerve pt Felge. Probabil s-au gandit ca are „doar” 32 de ani si pana la cei 37 ai lui Nuno Claro,mai are multe de aratat 🙂

      Apreciază

  21. Am citit si eu, incep sa nu mai am putere de a comenta idioteniile conducerii ! Desigur dupa pupincuristii felcerului, Tiut e lipsit de experienta, pe cand Vatca e solutia optima pt rezerva la Felgue sau chiar titular, daca pleaca lusitanul sau daca se accidenteaza . Asta e, noi defilam cu Vatca si Rada , altii cu Rosu, Batin, Bus sau Tiut . Si cum s-a aratat, nu s-a gandit nimeni la tanarul portar talentat din Satu-Mare sau la cel din Tg-Mures ( la acesta din urma transferul n-ar fi o problema, doar il avem pe Voiculet imprumutat acolosi mai pot fi si altii, gen Velayos ) . Si apropo, azi n-am avut amical pe CUG ? Stie cineva ceva ? PS . Tg-Muresul pleaca in cantonament in Anglia , U in Austria , de steaua nu mai vorbesc, ca intra la categoria lux . Chiar nu-i crapa obrazul lui Arpi ? Din pacate, in mod sigur ca nu !

    Apreciază

    • Amicalul cu Tg-Mures e saptamana viitoare,lui AP nu ii crapa nimic, pentru el CFR a fost o afacere din care A IESIT PE PLUS ! Iar cand s-a inchis robinetul favoritismelor politice , a intervenit si criza economica a inchis si el robinetul care mergea spre CFR…Game over ! De aceea sa si certat cu Gadola si cu cei din grupul EnergoBit…Acum il doare la banana, s-a retras (bine a facut) si o sa vedem ce va mai fi…Dar deocamdata am pornit prost ,aburelile alea cu juniorii (care oricum sunt slabi calitativ, dar macar sunt ai nostrii) au picat..Aducem vad tot felul, de te miri de unde si din ce ligi si unii inca viseaza la grupele EL…Hai sa ne trezim, in fond si daca bine imi aduc aminte am cam convenit cu totii ca CFR-ul de azi e unul low cost ,poate de very low cost insa de asta trebuie sa ne convingem singuri…

      Apreciază

  22. „Din coltul Tribunei”(a2-a, sector 43):Pentru ca la noi criza este accentuata( o situatie ingrata si jenanta!),in aceste momente, scopul,disperat, primordial al clubului, este sa reduca drastic cheltuielile!; in consecinta sa „scape” de tot ce-i scump si nesustenabil, fara nicio retinere si regrete „eterne”, in numele unei „demne” supravietuiri;Asa pare sa se explice administratia(nu zic conducerea , ca pt. mine nu a fost si nici nu exista profesionalism!)pt. aducerea a tot ce este liber de contract si ieftin(dpdv salarial), eludand VALOAREA si PERFORMANTA!(care au ramas de domeniul fantasticului si al trecutului); asa se explica si inregimentarea lui Vatca(cica se chibiteaza ca Minca ar dori sa „joace”-poate la o promovata?-, iar Amandio este le lista indezirabililor); Felghe, deocamdata, este in stand-by, avand oferte, numai ca pretentiile lui, dar mai ales ale clubului sunt prea mari(cand redevi o echipa mica)!; Unele echipe si-au prezentat loturile, echipamentul, programele de pregatire,etc, iar la noi „mormant”(!?); nu stim unde se pregatesc( antreneaza) acum si pe viitor?; ce sa mai vorbim de abonamente(vreau sa-mi schimb locul undeva mai departe de unul dintre stalpi!); in asemenea conditii de austeritate in 2-3 ani ne reintoarcem de unde ne-a preluat Paszkany si intr-adevar „Game Over”!

    Apreciază

    • Racheta,treaba este un pic mai confuza decat ai descris tu.Exemplul :Vatca,cum dracu ,un Vatca expirat este mai ieftin decat un Tiut din curtea ta (s-a transferat la Botosani),apoi un Rocha cum poate fi mai ieftin decat un Rosu (care a declarat ca pentru el prima optiune este CFR) exemple mai sunt.Sincer eu nu inteleg nimic,inteleg ca se vrea reducerea cheltuielolor salariale,dar atunci de ce aduci „vatci si rochi” mai scumpi si valoric apropiati de ceea ce ai tu in curtea ta.Sper sa ne inselam toti si cei aduci sa fie buni + Laci sa fie superantrenor,ca de nu,Racheta va avea dreptate ,ajungem acolo de unde ne-a preluat Harpike

      Apreciază

      • E Rosu liber de contract sau transferul s-ar face doar daca ar vedea si Minea niste bani? Cine il impresarieaza? Alea cu „as venit” etc. sunt semnale de intentie, dar daca jucatorul e sub contract, trebuie scosi bani din buzunar.

        Apreciază

        • Cristi,nu stiu daca este sau nu liber de contract,dar cred ca ,costurile cu Rosu erau mai mici decat cu un Rocha.Se puteau lua in calcul si cativa jucatori de la noi plus o suma de bani.Salariul sigur nu era asa de mare ca si la domnul nemultumit Rocha.Inafara de asta Rosu ,daca ar fi avut evolutii bune putea fi vandut (poate ceva procente pentru Chiajna),deci dupa mine era o afacere mai buna decat Rocha.Oricum daca va veni Rocha sa fie binevenit si sa-l aplaudam de cat mai multe ori la marcarea golurilor.Hai CFR!!!+! (!!!+!astea trebuie sa le bag ca de nu,ma ia Caneto la suturi:-))

          Apreciază

          • Cred ca unele lucruri nu tin atit de decizii rationale cit emotionale. Ca orgoliu e greu sa dai bani , jucatori la schimb etc pe un jucator pe care l-ai lasat sa plece gratis cu un an in urma. Doi, stim cu totii ca atunci cind exista o cerere pt un jucator, conducatorii romani incep sa viseze preturi fanteziste- e valabil si pt cei ai CFRului care au ratat unele vinzari profitabile pe acelasi considerent.

            Apreciază

  23. Chiajna a jucat un amical in Italia, unde se afla in cantonament . Da, Rosu tot la ei, nu-i nimic, la noi s-a intors Hora ( in mod cert ordin de la curvisca lui Arpi ! ) , deci nu mai avem nevoie de nici un mijlocas de creatie . Si nici de cantonament In Austria, Anglia sau Italia, doar in tara vecina si prietena sunt conditii super si felceru a rezolvat temperaturi optime pe perioada respectiva, deci nu trebuie sa ne facem griji ca lotul non-valoare se va sufoca de caldura ! In rest, Dantesc, Racheta si Luis au exprimat si parerile mele , asa ca nu mai am nimic de adaugat . Poate zvonul cu Cadu la Craiova , mie mi se pare plauzibil , aia platesc bine, au si facut multe transferuri interesante , net superioare fata de ale noastre .

    Apreciază

  24. Dantesc, mersi pt informatii . Apoi spui, ca bine a facut Arpi ca a plecat . Eu te-as corecta : bine facea daca pleca ! Pt ca in fapt el decide si acum , ” plecarea ” e una smechereasca , nicidecum faptica . Asa a vrut sa scape de presiunea media si a suporterilor cauzate de bataia de joc la care supune mai nou clubul . Am zis ” mai nou „, dar de fapt asta se intampla de vreo 3 ani, nu ?

    Apreciază

    • Dragi si stimati administratori ,va rog sa nu cenzurati commenturile.Vreau sa citesc commentul lui Bela.Daca nu luati masuri ,va voi reclama la OPC (cedo versiunea becali,si voi cere daune de 1 milion de euro)>Astea fiind spuse sper sa va conformati.:-))Nu este o emnintare,doar un avertisment pentru cei ce ingradesc libertatea de exprimare.Hai CFR!!!+!

      Ps.Bela ,eu glumesc ,nu te supara pe mine.

      Apreciază

  25. Andrei, ai ridicat mai multe probleme, incerc sa ti le explic aici. Unul – legal banii din profit nu ii poti scoate din club decit prin dividende. Nu stim daca s-au platit, dar atunci toti actionarii ar fi primit, nu numai AP. La acest capitol este posibil ca noii actionari majoritari ai Energobit sa fi cerut un dividend extraordinar si acesta sa fi fost platit ( daca e adevarat ca au peste 25% au legal dreptul de a bloca orice decizie care le-ar bloca interesele). Daca cineva si-a luat un imprumut inapoi asta e, nu poti obliga pe nimeni sa tina niste bani la nesfirsit. Daca eu te rog sa imi dai 1.000 de lei imprumut, ti-ar conveni sa nu ii mai vezi niciodata? Cit despre bugete, trebuie sa ai in vedere ca rapoartele vorbesc despre anul fiscal, care este calendaristic si nu un sezon , care este din iulie-iunie, pt ca asa se dau/iau licentele. Intr-un an poti avea cheltuieli si venituri care nu au nimic legat operational de un sezon: de exemplu rate de platit sau de incasat pe jucatori tranzactionati. Exista deci o diferenta intre rapoartele anulae fiscale, bugetele pe sezon si in al treilea rind, mai important, fluxurile de bani. Poti avea profit pe hirtie dar sa nu ai bani in cont(este un motiv pt care unele cluburi in Romania isiplatesc jucatorii trimestrial sau la unele prime, de ex pt cupe europene, este stipulat ca ele se dau dupa incasarea efectiva a banilor). Da, in fotbal merg bani spre companii offshore sau similare – de ex. exista celebrele fonduri de investitii in drepturile jucatorilor- pe doua modele companie Jersey ( aici se inregistreaza multe tranzactii fiscale) sau modelul irlandez (fiecare difera la „amortizarea” jucatorilor). Chelsea de exemplu este un club care cistiga bani in acest mod cu juniorii cumparati si dati mai departe – nu o sa ii vezi pe la prima echipa , ci mai mult la a doua exceptie fiind de ex un Lukaku. Sigur se pot si sifona banii la un club dar aia presupune existenta unor actionari minoritari orbi. Cu un fond de investitii care detine Energobit si indirect o parte emnificativa din club, crede-ma orice chestie in asta nu ar trece de un audit.

    Apreciază

    • Nu sunt cu nimic mai bune acele cantonamente, crede-mă. Sunt şi la noi munţi destui, numai la mine sunt nişte staţiuni cu tot ce-ţi trebe’ pt. cantonament (la nivel de div.A). Când nu era criza (sau nu era chiar aşa de mare), era la modă să te duci iarna în Turcia, vara în Austria, unde şi plăteai o groază de bani, şi condiţii ultra faţă de Poiana, etc. nu sunt nici acolo (cu excepţiile de rigoare, desigur). Îmi aduc aminte de un început de retur acu’ 3-4 ani, jucam primul meci în februarie (martie?) cu Rapidul, ăia s-au pregătit în Poiană şi au măturat cu noi (dpdv fizic). HAI CFR!!!

      Apreciază

      • A dracu cum iese „patriotismul local” la suprafata cand este vorba de muntii patriei indragite:-)),dar asa este pregatirea se poate face si la noi.Mai greu cu meciurile amicale,dar cred ca pentru a evalua jucatorii,meciuri cu echipe din liga a doua si a treia din rumunica sunt foarte bune.Apoi la sfarsit un meci doua cu echie mai rasarite,in Hungaria,sarbia sigur se gasesc parteneri.Nu cred ca un meci cu Barcelona te face mai bun sau iti arata potentialul la care esti la un moment dat.

        Apreciază

      • Asa ma gandesc si eu, aici exista conditii suficient de bune pentru pregatire. Poate chiar mai bune. Mersul in Austria/Spania/Turcia mi se pare mai mult un moft. Accept argumentul pretului mai bun acolo, dar ma indoiesc ca e asa. In plus, ce rost are sa te pregatesti pe terenuri excelente, dar in campionat joci pe noroaie? Eu as face jumatare din pregatire pe terenuri proaste, tocmai pntru a se obisnui jucatorii cu conditiile din liga 1. Dar no, eu nu is specialist, poate vorbesc prostii.

        Apreciază

    • Pt ca-i mai trendy, si poti sa joci cu echipe cu „nume” aflate la inceput de pregatire iar in aceste meciuri poti sa obti rezultate decente.

      Apreciază

  26. Andrei, despre „datoriile” scrise cu ghilimele iar gresesti din necunostiinte de cauza. Legal nu poti sa faci nimic. Daca cineva imprumuta clubul cu bani aia intra in balanta la imprumuturi. Nu poti escalada suma nici du dobinzi, pentru ca alea intra la cheltuieli curente si tb platite inainte de profit /pierdere, care iti apare dupa aia in active. Hai sa nu maimergem pe principiul ” a facut AP o smecherie” ca pe contabilitate auditata in club asa pe cifre publice nu se poate face. Sunt alte metode, dar nu le pot scrie aici.

    Apreciază

    • Nu-l acuz pe AP de smecherii cu datoriile. Cred ca a procedat si el ca majoritatea investitorilor din fotbalul romanesc: a inregistrat banii pe care i-a bagat la club de-a lungul anilor ca imprumuturi facute de el clubului. Iar apoi, cand au venit banii de la UEFA, a retras majoritatea lor in contul datoriilor respective. E dreptul lui sa faca asta, atat legal, cat si moral, dar ce nu imi place mie e cand il aud cum ne minte in conferintele de presa sau pe la TV cum ca: (1) a investit 100 de milioane in CFR; (2) banii de la UEFA au disparut pe salariile jucatorilor si comisioanele impresarilor.

      Apreciază

      • Chestia cu 100 de milioane s-a mai discutat aici, atunci cind a aparut.Bugetul clubului la vremea aia cumulat era pe la ca 100 de milionae pt 8-9 ani, dar aici includem toate veniturile deci si banii luati pe drepturi Tv din prima liga , cupe europene, tranzactii de jucatori etc. Acu suma asta poate ca e undeva la 130 de milioane. Dar asta nu inseamna evident ca toti banii astia au venit de la actionari iar AP nu este singurul actionar. Cert este ca exista o caiptalizare de ca. 95 mil RON- facuta in mare in perioada cu leul puternic , deci discutam de ceva aproape de 30 mil RON (iarasi banii astia nu intra la bugete operationale). Deocamdata nu exista o politica de rascumparare a unor actiuni si de anulare a lor. Cu siguranta ca si firmele lui AP au bagat de-a lungul timpului niste bani care nu reflectau un beneficiu economic ( vezi periaoda cu reclama la Sigma tower). Asadar poate ca e vorba undeva de o investitie totala de 50 de mil de euro facuta in timp de toti actionarii, sub diverse forme- si asta vorbim de bani bagati in capitaluri subscrise si varsate si contracte de sponsorizare, nu de imprumuturi. Cit s-a recuperat prin dividende, iarasi nu ave´m cum sa stim, Cu siguranta pot exista intrebari – a costat tribuna a doua 20 de mil de euro? In acte d, dar poate cu un ricoseu pe undeva(desi in pln boom imobiliar preturile nu erau mici).Au fost alte cistiguri /pierderi facute cu unele drepturi federative ale jucatorilor? Poate ca da, nu putem sti daca activitatile astea daca au fost facute in paralel au fost profitabile.

        Apreciază

      • Da, e clar ca AP cand vorbeste de cele 100 de milioane investite de el in CFR se refera la toate cheltuielile facute de-a lungul timpului la club, fara insa sa ia in calcul si veniturile. O abureala completa.

        Apreciază

  27. Flacara Visinie, la aceasta intrebare a raspuns zilele trecute Kiruj cu competenta-i cunoscuta . Eu doar presupun, ca in Austria temperaturile permit antrenamente cu regim de efort ridicat , dar in primul rand conditiile puse la dispozitie sunt net superioare celor din tara ( terenuri de antrenamente si de joc, sali de forta, centre de recuparare , cazarea , etc ) .Plus ca afara se pregatesc si alte multe echipe din Europa, cu care perfectezi meciuri utile de antrenament . Desigur, daca suntem orbiti de patriotism, la noi peisajele sunt mai faine, la munte temperaturi ideale, conditii excelente samd. O fi asa, dar chiar sunt toti tampiti, de la steaua, pana la Botosani, Tg-Mures sau Chiajna, care arunca cu bani sa faca cantonament afara ? Sau echipele din Ungaria de ce fac la fel, cand la ei sunt conditii optime, doar acolo ne ducem si noi, nu ?

    Apreciază

  28. Marturisesc, ca la laudele unora privind strategia lui dinamo, m-am cam enervat . Azi citesc, ca l-au suflat Craiovei pe capitanul de juniori, un stoper de mare speranta de 17 ani . Si parca au mai transferat ceva tineret . Cand ma gandesc la Vatca, in corelatie cu tinerii portari de la Satu-Mare si Tg-Mures, la Rada sau la Hora , mi se face chiar ciuda …

    Apreciază

    • Bela ,si pe mine m-au disperat laudel e la adresa New Dinamo,eu cred ca-i o porcarie si nu vor face performanta niciodata.Referitor la ai nostri,hai sa vedem cum vor juca ,ce rezultate vor avea si sa-i judecam dupa aia.Si pe mine ma nemultumesc multe lucruri (mai ales lipsa de transparenta),dar cred ca trebuie sa fim optimisti.De Arpi am scapat (sau nu,dar cred ca era mai bine sa nu plece cu bune si rele AP ar fi fost un sprijin) deci o doleanta a multora a devenit realitate( sa nu regrete mai tarziu),acu hai sa vedem ce urmeaza ,nu are rost sa ne sarim unul la gatul altuia fiindca avem pareri diferite (ma refer la pupi si criti),la urma urmei toti suntem CFR-isti si cred ca acest lucru ne obliga sa fim altfel.Hai CFR!!!+!

      Apreciază

    • domnu’ vass, stiai ca Ene (ala revenit dupa imprumutul la satu mare) era capitanul romaniei la categoria lui de varsta cand a fost transferat? zic doar….

      Apreciază

  29. Haideti sa lamurim chestia asta cu cantonamentele. In primul rind, sa nu uitam ca in anii 80 era un pretext de a iesi „afara” si de mai aduce niste cafea , blugi si video. In vremea aia cluburi mari gen Steaua sau Dinamo mergeau prin niste impresari la facut bani iarna pe la turneele de sala din Germania iar echipele mai mici dar „speciale” gen Victoria, Moreni samd mergeau prin fosta Yugoslavie sau daca aveau noroc prin Turcia. Evident ca in tot mentalul colectiv al oamenilor „de fotbal”, in general niste mici invirtitori, a ramas ideea asta cu ” e bine sa faci un turneu de pregatire afara”., fie si pentru a incasa oficial o diurna aiurea. In anii 2000 au mai intervenit 3factori principali care motiveaza aceste turnee : asa zisele amicale „tari”, de fapt niste miute mai sofisticate de antrenament cu echipe mai cu staif pe care altfel ar trebui sa le platesti pt un amical „de lux”, contacte directe in piata de jucatori, daca ai ceva de dat si nu in ultimul rind, pentru echipele ajutate de bani publici, o modalitatede a sifona niste bani – la 50.000 de euro pt un cantonament poti scoate un 10.000 comision pt o agentie de turism prietena detinuta de o matusa, un var, un cumatru samd. Va las pe voi sa judecati la care din aceste categorii se incadreaza echipe gen CSU Craiova, ASA Tg Mures samd date ca exemple de pregatire.

    Apreciază

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.