Bârfă Manager 2014-2015 ediţia de vară – partea I – capitolul 2


Fără să fiu foarte critic și acid, doresc să subliniez că foarte bine procedează conducerea! N-are sens să aşteptăm cu transferurile până vedem care jucători se vor impune la Mondialul din Brazilia, că ăia sigur ar vrea vacanţă în plus, ar rata pregătirea neratată de vară şi apoi ar fi dificilă montarea lor psihică pentru tururile preliminare ale frumoasei competiții Europa League. Plus că urmăreşti un jucător… tatonezi terenul… şi când să baţi palma ta cu palma lor, te trezeşti că nefericitul suferă vreo accidentare gravă în finală (sau la încălzire), dincolo de putirințele lui madam vraciul Marijana, fără nicio şansă de recuperare până la deschiderea balului european.

Dar pentu că și optimistul e, până la urmă, tot un fel de om, încep să am un fel de dubii. După înregimentarea la foc automat a lui Jaime, Susic şi Larie de pe frontul liberilor de contract, s-a aşternut brusc o linişte suspectă, de parcă s-a terminat muniția. S-o fi rezolvat problema fundaşilor şi aşteptăm, totuşi, să luăm creativii din crema participanţilor la Mondial? Mă aşteptam la ziua şi transferul, doar ştiridesport a mai scos nişte ştiri de sport legate de vacanţa activă a lui Miriuţă, care este prezentat ca fiind implicat total în recrutarea de forţă de muncă ieftină pentru realizarea obiectivelor clubului din sezonul ce stă să înceapă. Mă refer la articolele despre Tobias Feisthammel şi Marc de la Ceahlăul, respectiv Lago Junior (23 de ani) + mijlocaşul central Jean Luc Assoubre (21 de ani) de la Gimnastic Tarragona. Tocmai întârzierea în prezentarea lui Tobias pe site-ul oficial al CFR-ului îmi dă gânduri de gândit. Nu se încadrează deloc în tiparul constatat în cazurile primilor transferaţi. De Marc… ce să zic? Dacă se vor înţelege cluburile, vom putea spune că a venit un jucător tânăr, promiţător, bun, deci s-a făcut un transfer super. Însă dacă părțile nu vor ajunge nicicum la numitor comun, întoarcem foaia, normal, strugurii devin acri, individul este un fundaş mediocru, scund pentru cerințele postului, și mai mult ca sigur îl lua Steaua dacă era ceva de capul sau piciorul lui (ori îl vindeau de mult nemţenii, nu-l ţineau până le ard buzele din cauză că jucătorul se apropie de finalul contractului).

În rest, subţire de tot articolul de față, numai de/cu umplutură (practic doar un motiv pentru a începe un nou cârnat de comentarii). Bârfe puţine şi mai neîntemeiate ca niciodată: Antal, Roşu şi Muth, toţi trei incompatibili cu politica de transferuri (adică se cer bani pe ei).

Să recapitulăm, reactualizăm, centralizăm:

Plecări sigure: Maftei, Rada, Rui Pedro, Piccolo, Batin, Amadio, Mincă, Maah, Gabionetta, Chanturia, Djokovic.

Plecări posibile: Felgueiras (50%), Velayos (50%), Tiago Lopes (50%), Cadu (61%), Camora (17%), Deac (2%), Costea (2,5%), Tade (7%), Ogbu (9%).

Veniri sigure: Sušić, Jaime, Larie, Ene.

Veniri posibile: Tobias Feisthammel (101%), Marc (0%), Lago Junior (103%), Jean Luc Assoubre (21%), Antal (0%), Lampard (0%), Roşu (0%), Muth (0%).

Rămâneri sigure: Vasile Miriuță (99,99% – meciul nr.1 amical).

40 de comentarii

  1. Dupa mine, plecarea lui Cadu 100%, a lui Velayos si Lopez 95% . La veniri Muth 50% , doar n-o fi chiar atat de idiot Arpi sa nu realizeze, ca investind in acest baiat 150-200 mii euro, va scoate profit inzecit, nemaivorbind de aportul adus in aparare . Dar scriind aceste randuri imi dau seama, ca nu ratiunea este punctul dominant la Arpi, cel putin de vreo 3 ani, asa ca cred si eu ca Caneto a nimerit cu 0% in dreptul lui Muth . Din pacate …

    Apreciază

  2. Au aparut datele financiare pe anul trecut.. 13 mil RON pierdere la club pe 2013. 70 de mil venituri, 83 cheltuieli. Daca socotim cam 10 mil bani de televizari, 5 mil bani bani pe bilete, 5 mil alte sponsorizari mai mici… ramine o enigma de ca 50 mil de ron la venituri,care cu siguranta nu vin din vinzari de jucatori.

    Apreciază

    • Poate atat valoreaza Fl. Costea, ca si el este VENIT pe 2013. 🙂 Nu stiu, se pot aduna multe maruntisuri, plus ca Sougou si Bastos intra acolo, veniturile de la UEFA pentru EL la fel.

      Apreciază

      • Da, pot intra rate ramase din 2012, observatia e corecta.Pe de alta parte vedem cheltuieli de 83 mil RON. Daca scadem 13 pentru stadion, juniori si aöte maruntisuri, ramin 70. La o medie de 35 de jucatori, iese o cheltuiala medie de 2 mil RON /jucator/an calendaristic. Sigur, aici intra si prime de impresari, de semnatura, de reziliere samd… dar ne da o imagine a costurilor reale umflate din trecut si de ce se lucreaza radical la costuri acum.

        Apreciază

  3. Citind,deunazi, un ziar central de sport, am ramas „masca”remarcand, pateticul situatiei si dramatismul dus la extrem, in ceea ce-i priveste pe rapidisti, care au ajuns la niste umilinte inimaginabile, sa stea la mila donatiilor(ghete, tricou,sort) unor dinamovisti(M.Niculae,Fl.Bratu si I.Danciulescu), incredibil(!); toate se intorc(!); acum 10 ani, pe la-nceputurile „gloriei” noastre, puscariasului Copos, ne gratula cu epitetul „desculti”!; o situatie(cunoscand,oare, datele problemelor?!) la fel de umilitoare. pt. noi, ar fi, ca dupa 10 ani, mU-istii sa-ncheie campionatul viitor deasupra noastra(!);daca ar fi sa fie asa,un singur lucru m-ar consola,noi sa terminam pe 14, iar ei pe 13(!); si eu cred ca,Cadu este ca si plecat, in contextul „aglomeratiei” de fundasi centrali!

    Apreciază

    • Alba-neagra va juca la play out… nu vezi ce vocifereaza fata de noul sistem competitional? Asta evident,daca nu vor pica la anul.Pina acum nu demonstreaza ca ar aduce marfa mai buna ca noi.

      Apreciază

    • Pai, asa am citit ca-i liber de contract, si-a luat ramas bun de la Chelsea, poate-i urmarit de ai nostri de vreo 2 ani, dar eu nu cred ca va accepta un salar de 8.000, asa ca 0% sanse sa ajunga la noi. 🙂

      Apreciază

  4. Pai daca Minca si Amadio pleaca sigur si Felgueiras „s-ar putea si el” (50%), cred ca conducerea ar trebui sa se dea de ceasul mortii sa caute portari. Vreo 3, asa. Nu mai vorbesc despre celalte posturi… Dupa cum vad eu miscarile, mie mi-e teama ca o sa ne retrezim cu de-alde Hora, Sepsi (sa ne-amintim cum a fost jignit la despartire) sau chiar Bud.

    Apreciază

    • Bud e reziliat de tot…a fost dat afara si de la Debrecen in toamna..nu prea are ce sa caute la noi. Dar cred ca facem de un prim 11 cu imprumutatii 🙂

      Apreciază

    • Am amintit recent ca Hora a aparat vreo 10 minute intr-un meci oficial, pe cand juca la Gloria. 🙂 I-am dat ca sigur plecati pe Minca si Amadio in baza declaratiei presedintelui Muresan, ca se renunta la toti jucatorii aflati la final de contract, „fara exceptie, fara exceptie”. Acum, n-am de unde sa stiu daca nu le-au fost prelungite contractele prin martie-aprilie si nu fac parte din categoria pomenita de presedinte. 🙂

      Apreciază

    • Pai Chanturia ce a patit? L-a luat Verona parca dupa ce s-a inchis fereastra de transfer in Italia si l-a parcat la noi. Sau te referi la accidentare?

      Apreciază

  5. In cheltuielile de 83 de milioane de RON s-au inclus in mod cert si rambursarile „datoriilor” catre AP. Altfel suma de 18 milioane de Euro ar fi ridicola.

    Apreciază

    • Andrei, contabil nu au legatura una cu alta.Profitul/pierderea o faci din operatiuni, balanta de active/pasive e altceva. Ce poti insa sa faci sunt niste amortizari exceptionale (la genul luat jucator si platit X, reziliat contractul si comprimat amortizarea investitiei cu virf la momentul rezilierii).

      Apreciază

  6. Dacă (nu doresc) pleacă Felgueiras , ce ziceţi de portarul Naţionalei de tineret under 19 ( care a bătut Norvegia cu 3-0) BELA FEYER . Reflexe extraordinare , plasament şi joc cu piciorul foarte bun . Cu întinerirea CFR -ului ar fi portarul perfect perfect

    Apreciază

  7. Cristi, eu nu pot fi tot atat de optimist,legat de „cosmarul”meu in ceea ce priveste clasarea noastra sub „valeni”(!); argumente ar fi suficiente : 1) noi in retur, cu o echipa mai valoroasa decat(acum) a lor, am „reusit performanta” de a acumula cu 12 puncte mai putin decat ei!;2) au un antrenor(peste al nostru,deocamdata!) scolit pe „afara”, lucru usor de observat in modul de abordare(diferit)a fiecarei partide, atat tactic,strategic, cat si organizatoric; 3) LOTUL nostru, dupa exodul plecarilor, unor „valori”: Piccolo,R.Pedro,Maftei,Djoko, Chanturia,Gambio, poate si Cadu, este sub locul10; 4) cu juniorii si cu jucatori liberi de contract, pana se vor integra, pana ne vom organiza si omogeniza ne trezim la retrogradare; 5) daca mai pleaca si SUPER MARIO, ramanem nu numai fara portar, dar si cu un potential mai scazut cu aproape 25%. Sper sa aducem si ceva de perspectiva, caci altfel, vom suferii mult mai rau decat pana acum! Hai CFR!

    Apreciază

  8. Un portar de luat in seama in viitorul apropiat este acest Iulian Trip Anca link de la Olimpia SM. Eu fiind nascut in acest oras, l-am urmarit in meciurile din retur, in sezonul regulat si a aparat chiar bine, tinand cont de varsta si inaltimea lui. Am vazut ca sunt mai multi satmareni pe acest blog, parerea mea este ca ei pot confirma cele spuse de catre mine. O zi buna in continuare.

    Apreciază

  9. valenii ne au batut si cand aveam un lot plin de vedete. acum dupa ce am vandut tot si am luat rebuturi gratis si ei si au pastrat lotul plus ca au mai transferat nu vad cum putem fi peste ei.

    Apreciază

    • Dacă ne-au bătut când aveam un lot plin cu vedete, n-ar fi logic ca acum, când noi avem doar rebuturi, iar ei un lot plin cu vedete, să câştigăm noi?

      Apreciază

    • Pariu ca vom fi ca de obicei peste ei? Ce mare scofala au transferat? V-am mai spus-o, daca vin doi jucatori de la aceeasi echipa, pe ala care vine la noi il vedeti slab iar pe ala care merge la ei valoare. Luati-va adio de la jucatori adusi pe 2 mil de euro, cel putin citiva ani de acum inainte nu se mai intimpla asta. Accum clubul trebuie sa functioneze ca o afacere consolidata, fara salturi si injectii de capital.

      Apreciază

      • prietene, tu esti optimistul de serviciu, dar nu vad pe ce baza il sustii… nu vezi ca transferam de la satu mare si alti jucatori de mana a 3 a adusi gratis. valenii l au pastrat pe lemnaru, portarul ala veselovski sau cum ii zice ft bun de altfel, plus tot lotul plus alte intariri. asta inseamna omogenitate. noi am vandut tot si am adus ce am adus zero omogenitate. fi si tu mai realist. suntem pe nicaieri

        Apreciază

      • prietene, tu esti optimistul de serviciu. nu vezi ca aia si au pastrat tot lotul, lemnaru, portarul ala veselovski etc noi am vandut tot si am adus gratis de la satu mare. fi putin mai realist. suntem sub ei

        Apreciază

      • scuze pt dublul post, am crezut ca primul mesaj nu s a postat si am facut un rezumat in al 2 lea. nu am putut sa nu ii raspuns lui cristi-optimistu

        Apreciază

        • Nici o problema. Atita ca viziunile noastre sunt diferite. Eu ma bazez pe status quo-ul actual: Felgueiras, Camora, Muniru, Deac, Costea, Negrut , Ogbu, astia nu sunt jucatori ramasi din structura veche? Nu sunt fiecare individual mai buni decit colegii lor din vale? Nu e asta un nucleu de echipa? Asa adunat cum e , lotul asta are mai multe meciuri internationale in picioare decit au avut U in toata istoria clubului.

          Apreciază

  10. Echipa CFR-ului în acest moment: Felgueiras – Susic, Simoes, Larie, Camora – Monroy, Muniru – Deac, Negruț, Costea – Chuka

    Apreciază

    • cfrclujole: în principiu nu arată rău echipa „desenată” de tine, practic 8 din cei 11 (adică 72,7%, aşa cum am anticipat într-un comment la articolul lui Hakana ) sunt aceiaşi, asigurând o oarecare omogenitate, măcar atâta. Problema e alta: ăia 3 noi apar cu toţii în linia de fund, cea mai vulnerabilă în ultima perioadă, deci o rocadă de genul Cadu în locul lui Larie (şi plasarea unui mijlocaş NOU, box to box, lângă Monroy ar păstra proporţia de 8/11, dar ar fi infinit mai stabile, pe termen scurt, măcar. De-aia am insistat în acel comment ca conducerea să facă eforturi pt. a-l păstra pe Ricardo măcar până-n 31 dec., apoi oricum balul EL se va încheia şi ăţi vede fiecare de drumul lui. Revenind la mijloc: Muniru e (încă) necopt pt. acel post, trebuie unul cu mare experienţă, eventual o altă rocadă între Deac şi Muniru, cu Sulley în mijloc, iar Deac mai în spate lângă Monroy. HAI CFR!!!

      Apreciază

  11. Eu ma refeream la LOT;Puneti un oricare, alt portar in locul lui Felghe, inlocuiti-l pe Camora(poate pleaca sau se accidenteaza!?)si vom avea o aparare”beton”, cu jucatori care pana la sf. turului deabia de se vor cunoaste dupa nume(!); Sigur ca trebuia primenit lotul,dar nu asa pompieristic, fara perspectiva unei omogenizari din timp(pt. a putea realiza relatii de joc); nu te apuci BRUSC sa stergi totul cu buretele si incepi totul de la zero, fara a mai conta pe unii mai EXPERIMENTATI, care puteau fi tinuti in lot, macar pana-n iarna, pt. a avea timpul necesar rodarii „talentelor”-libere de contract-,deabia sosite, in vederea formarii, in perspectiva, a unei echipe acceptabile pt. Liga1(!);Hai CFR!

    Apreciază

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.