Joc de „an impar” într-unul „par”


Pentru că timpu-i scurt / scump, nu-i aşa, nu voi face introduceri lungi şi plictisitoare, mai degrabă intru direct „în subiect”, poate unul tot lung şi plictisitor, dar na, statistica nu-i ca muzica clasică, e şi mincinoasă de obicei -aşa ne-a învăţat unul Churchill, fundaş dreapta la Fulham…:)-, deci nu mai lungim, da?

 

            Primul clasament al sezonului este ordonat după minutele jucate de jucători : 

 sezon1b

 Observaţii scurte asupra ediţiei 2013/2014:

 

1.      Cele mai multe meciuri jucate (32) şi cele mai multe minute jucate în acelaşi timp (2856) le-a adunat Felgueiras al nostru (=Felghe), având un grad de utilizare de 93,33% în acest sezon. RESPECT ETERN, Mario!!!

 

2.      Foarte aproape de el urmează celălalt Mario, Camora, cu 31 de meciuri şi 2790 minute jucate (grad de utilizare: 91,18%), respect etern şi ţie, Mario „celălaltu’”!

 

3.      În sezonul 2013-2014, în cele 34 meciuri de campionat, s-au rulat în total 33 de jucători.

 

4.      Cele mai multe goluri le-au marcat OGBU (6) şi Deac (5).

 

5.      10 jucători au un procent/grad de utilizare de peste 50% (fiind pe acolo şi Pedro, cu 48%), iar formaţia „tip” a „new-CFR” v10 arată astfel: Felghe – Maftei,Cadu Piccolo (Rada), Camora – Monroy (Muniru), Djokovici – Deac (Maah), Pedro (Gabionetta), Costea (Batin) – Ogbu (Tade). Aşezarea cea mai des folosită: 1-4-2-3-1.

 

6.      Prestaţia „slăbuţă” a echipei se explică şi prin numărul destul de mic al jucătorilor utilizaţi cu peste 70%, doar 3 jucători ridicându-se peste acest prag „psihologic”, în condiţiile în care în sezoanele cu adevărat „pare” (=cu titluri pe masă) aveam chiar 8-9 jucători cu peste 70% grad de utilizare, adică „atunci” exista o mai mare stabilitate a formaţiei de bază, condiţie esenţială pentru marea performanţă..

 

7.      Dacă în sezonul „par” 2007-2008 observam o egalitate în evoluţii între portari (Stăncioiu şi Nuno Claro evoluând –fiecare- în câte 15 meciuri), în sezonul recent încheiat am asistat la distribuţia cea mai dezechilibrată a portarilor: Felghe locul 1 (procent 93%), Mincă locul 29 (!!!) cu grad de utilizare de 3%! .

 

8.      3 antrenori în sezonul 2013-2014: Mircea Rednic (4 meciuri, 5 puncte, eficienţă „punctuală” de 41%), Petre Grigoraş (15 meciuri, 23 de puncte, eficienţă 51%), Vasile Miriuţă  (15 meciuri, 23 de puncte, eficienţă 51%). Consemnăm prestaţia absolut identică –la nivelul acestor indicatori- a lui Grig şi a lui Miri. Desigur, abordările (strategia, tactica, etc.) au fost –aproape- diametral opuse, dar rezultatul „statistic” a fost identic. HAI CFR!!! (Oooops, asta trebuia la sfârşit…:))

 

9.      Cu excepţia lui Rednic (1-4-4-2), ceilalţi doi au folosit –preponderent- formula 1-4-2-3-1. Grig a mai jucat de vreo 2 ori şi în 1-4-3-3, în timp ce Miri a mai recurs la 1-4-4-1-1 (contra celor de la Viitorul) şi la 1-4-1-3-2 (contra celor de la P.N eamţ, felicitări Miri pentru acest „experiment” reuşit!).

 

Tabelul detaliat se poate accesa intrând în „Sondajele lui Kiruj”, la „link02”.

 

 OK, să vorbim puţin (în stil telegrafic, aşa) şi despre „clasamentul all-time” al „New-CFR”, la nivelul celor 10 ediţii de când am intrat (din nou) în fotbalul „mare” din RO:

 10ani_1

Observaţii scurte asupra celor 10 ediţii „New-CFR”:

 

 1. Cele mai multe meciuri jucate (251) şi cele mai multe minute jucate în acelaşi timp (21649) le-a adunat „el capitano” RICARDO CADUUUUUUUUUUUU! Meriţi o statuie, căpitane, în faţa stadionului, poate şi o denumire de tribună/peluză, dar până atunci mai ai de arătat câte ceva tinerilor (care –cică- vin) pe teren! Apoi poţi să te retragi spre birouri…Grad de utilizare „all-time”: 59%! (statistica nu conţine cele două meciuri de supercupă, ambele meciuri oficiale). ULUITOR! RESPECT ETERN, Ricardo!!! Foarte aproape este situat şi Panin, o altă „legendă” vie, respect şi ţie, Cristi!!!

 

 1. La o distanţă considerabilă de ei urmează tripleta Mureşan, Culio şi Tony, cu un grad de utilizare „all-time” de 29-35%. Alte legende care merită câte o statuie la intrarea în stadion! În paranteză fie spus, mai sunt şi alţii (sau, poate, în primul rând alţii) care merită câte o statuie (Anca, Minteuan, etc.), chiar dacă nu au o „utilizare” la fel de mare ca şi cei enumeraţi mai înainte.

 

 1. În cele 10 sezoane „new CFR”, în cele 3 competiţii oficiale (campionat, Cupă, Europa) s-au rulat în total 154 de jucători.

 

 1. Cele mai multe goluri le-au marcat Cadu (29) şi Anca (27).

 

 1. 21 de jucători au un procent/grad de utilizare de peste 15%, din care 7 (o treime) au evoluat şi în ediţia de campionat recent încheiată.

 

 Să ne uităm un pic şi pe clasamentele „all-time” ale antrenorilor respectiv ale formulelor de joc:

 10ani_2

Observaţii privind formulele de joc şi antrenorii echipei în cei 10 ani „New-CFR”:

 

 • S-au utilizat în total 17 (!) formule de joc diferite, cele mai utilizate fiind 1-4-2-3-1, 1-4-3-3 şi 1-4-4-2. Dacă în privinţa „cantităţii” formula 1-4-2-3-1 conduce detaşat, în privinţa eficienţei (câte puncte s-au luat în formula respectivă faţă de maximul posibil) conduce 1-4-4-2 cu o eficienţă de 66% privind punctele agonisite. Nu am luat în calcul formulele de „unică folosinţă” (uneori fanteziste) gen 1-4-1-2-3, etc., care chiar dacă au „performat” de 100%, eficienţa lor nu este relevantă, fiind utilizate foarte rar. Oricum, aceste formule sunt –în realitate- „deviaţii” ale celor 3 formule „canonice” din faţă.

 

 • La antrenori cele mai multe meciuri le-a adunat –cine altul?- Ioan Andone (61 meciuri oficiale), urmat la o distanţă apreciabilă de Dorinel (40) şi Şunda (30).

 

 • În privinţa eficienţei antrenorilor (definiţie identică ca şi la formule) pe primul loc –la egalitate de puncte- se află Jorge Costa şi Cristian Bergodi (68%), urmaţi la mică distanţă de Andone (66%).

 

 • Nu am ţinut cont decât de antrenorii cu minim 10 meciuri „pe banca new-CFR”, altfel Feri Dican (cu meciul câştigat în singurul meci al lui) ieşea pe primul loc cu 100%…:)

 

Tabelul detaliat „all-time” (New-CFR 10 ani) se poate accesa intrând în „Sondajele lui Kiruj”, la „link05”.

           

HAI CFR !!!

 

6 comentarii

 1. Felgueiras, Camora, exact primele două locuri ieşite în urma votului la Trofeul Suporterilor. N-aş avea nimic împotrivă ca ierarhia de la anul să fie tot asta. 🙂

  Apreciază

Lasă un comentariu

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.