Gaudeamus igitur


 Buuuuun. A sunat și ultimul clopoțel. Ce-a fost mai greu a trecut, adică tot sezonul 2013-2014, putem răsufla cuminți pentru câteva săptămâni, și, de ce nu, ne putem aduna puterile pentru următorul an de viață ceferistă. Momentan,  vlaga nu ne dă afară din casă, suntem ca treziți din somn după o noapte tulbure. Pe jumătate odihniți, pe sfert cu ochii buhăiți și roșii, pe altă jumătate cu capul cât trei banițe pline cu pălincă, cu plapuma mototolită, cu alunecările pe podea alternând scurtele momente de somn adânc. Bine că nu ne-a înregistrat nimeni tiradele nocturne, somnambulicele lamentări și înjurături. Acum toate-s trecute, fumate, uitate. Rămân câteva driblinguri, câteva parade și fețele câtorva ceferiști adevărați, ale căror portretete  vor  transfera de pe site-ul clubului direct  în clasorul cu amintiri, lângă pozele lui Culio, Semedo, Tony și mulți alții. O tempora, O mores, O Piccolo, O Mario!

 Și o luăm de la capăt. Nu chiar de jos, precum ne urau cei de la poalele dealului, căci nu degeaba suntem… sus, deasupra lor. Se limpezesc apele și putem arunca nada. Ceva tot om prinde. Sânge proaspăt, gata pentru a fi călit în bătălii europene. Vise nou-nouțe și din nou furnicături în sufletul vișiniu, oare anu’ ăsta ce va fi? Tot n-o să batem Interul, dar măcar pe Famagusta să-i spargem de data asta! S-a făcut cald, să mai deschidem o bere. Suntem în picioare, suntem vii, e de bine. A trecut și conferința de presă și nu ne-am desființat, n-am plonjat în B ca alți insolvenți impertinenți, iar pe chestia asta merită și AP o bere din partea noastră. Sau zece. A dospit la rece și și-a măsurat mișcările în tihnă. Precum un jucător de snooker. Iar strategiile alese îi oferă clubului șansa să existe în continuare. Și asta e cel mai important. Rapid, Craiova, Vaslui, Timișoara, Sportul, Urziceni, Dinamo s-au îmbolnăvit de-atâta economie de piață și care bolesc, care își dorm somnul de veci, iar noi, noi vom juca în cupe. Douăj-de-beri, adjudecat!                                              

 Știm unde suntem și ce așteptări să avem. Prin redimensionarea financiară se pot elimina episoade buclucașe asemănătoare cu cele din primăvara asta și cu siguranță vom vedea jucătorii muncind pentru banii lor veniți la timp. Poate mai cade și-o primă, ceva… Iar atunci și ăi de n-au mai trecut pe la stadion de vreo doi ani încoace se vor prezenta la turnicheți cu biletul în mână (dați drumul la vânzările online!!!).  Cavalerii (nu ai fluierului) de la Malta își vor vedea de treabă și poate nu mai jucăm câte patru ori la rând lunea, când nici gazonul nu crește. În play off-uri nu s-or mai vedea la față Steaua și Viitorul, iar astfel programele de divertisment vor răsufla ușurate de lipsa unei asemenea concurențe păguboase.

 Mai e un Campionat Mondial, peste care trecem lejer, că și așa nu ne prea interesează, și pornim din nou la drum, cu locomotiva noastră cu tot. Sper să ne vedem cât mai mulți la stadion în proaspăta înființată galerie „Tribuna CFR” și să ne bucurăm de echipa noastră, așa cum e ea acum. A, și încă ceva despre sezonul ăsta, vreau să mulțumesc conducerii, membrilor și membrilor supleanți ai acestui site că mi-au dat ocazia să evoluez pe final de meci, ca o rezervă de lux ce sunt.

 Luptă CFR!

 

 Hakana

67 de comentarii

  1. asa rezerve sa tot fie 🙂 uite ca s-a incheiat si campionatul asta, eu deja, pe la inceputul primaverii, aveam pregatit discursul „cu CFR in insolventa si dincolo de ea” insa n-a fost sa fie. nici de data asta, spre bucuria unora si dezamagirea altora. Arpad Paszkany et. co. merita multumirile noastre. viitorul pare, totusi, luminoso-visiniu. hai ai nostri!

    Apreciază

  2. Frumoasa concluzie. Mi-a placut titlul, desi cei din vale vor protesta ca asa ceva pot cinta numai ei, evident alaturi de clasicul „slava tie studentie/buda sparta-i meserie” .

    Apreciază

    • Pentru unii singura legatura cu invatamantul superior e ca participa la meciurile unei echipe ce poarta numele Universitatea , atat si nimic mai mult.

      Apreciază

  3. Dragi frânari! Cine mai doreşte să facă notare după meciul cu Săgeata, s-o facă azi, până la ora 13.00!! Softul îl puteţi accesa aici! Timpul ne „presează” şi pe noi, trebuie să fac statistica sezonului, etc., apoi vin preliminariile EL, deci timpu-i scurt…:) HAI CFR!!!

    Apreciază

  4. Corect, Hakana, PA merită cu prisosinţă berea, a oferit jucăriei şansa să existe in continuare. Este singurul lucru important spus la conferinţa de ieri. Se vedea pe faţa celor trei că ştiu şi alte chestii importante, dar, chiar întrebaţi fiind de unele dintre ele, nu au încercat să dribleze subiectele, ci au ales hotărât varianta mucles, ceea ce, după mine, este un lucru îmbucurător: par să mai aibă nişte aşi în mânecă.

    Apreciază

  5. NOTAREA s-a oprit, tabelele sunt reactualizate (pentru ultima oară în acest sezon)! Au notat doar 14 tribunişti (bravo lor, m-am aşteptat chiar la mai puţin), media echipei fiind de 4.4. Deac are nota maxima (6.3), Tade p-aia minima (3.3). În 5-6 zile sper să fac o mica sinteză statistică a sezonului. HAI CFR!!!

    Apreciază

  6. Dilema care ramane, pt. mine este : cine mai finanteaza clubul, mai bine zis cine va suporta cheltuielile in continuare pt. a nu sucomba, ca altii si de unde-s cele7-8 mil. de euroi alocate pt. sezonul viitor(?),ca sa stim cui trebuie sa-i multumim si cu cine „defilam”(!)

    Apreciază

    • Pe vremuri te-a interesat cine suporta cheltuielie? Dacă Soporan era pontat la un strung din depou sau la ciocanul de lovit roţile vagoanelor? 🙂

      Apreciază

      • …sau în subteran…Am avut un prieten, juca într-o echipă „minerească” la vreo 40 de km de mine, era pontat în subteran (nici nu spun ce salariu avea), la 40 de ani s-a pensionat, dar a jucat în continuare mai multe meciuri în div.C, unele alături de fi-su…E pe bune, poate v-am mai povestit. HAI CFR!!!

        Apreciază

    • Daca articolul de azi din Prosport este corect (stim cam cit il duce mintea pe Lup), atunci modelul ar fi urmatorul : toti actionarii baga bugetul de cheltuieli conforma procentelor si la sf anului isi scot incasarile similar. Fara sa stim daca este adevarat sau nu, avantajul ar fi ca bugetul/licenta/stabilitatea sunt asigurate a priori. Riscul il reprezinta disciplina financiara si executia bugetului – adica ori iti previzionezi de la inceput confirmari de antrenori, rezilieri de contracte cu jucatori samd, ori renunti la practici din astea.

      Apreciază

  7. Fiind cam ocupat in ultima vreme am intrat mai rar aici pe Tribuna, de vreo 2-3 ori pe saptamana, sa zicem. Chiar daca nu prea am mai scris de ceva timp, am tinut ca macar sa fiu cat de cat la zi cu comentariile de pe acest site. Ultimele cometarii de aici, cele legate de evenimentele petrecute in ultimele zile la clubul nostru le-am citit deci cu ceva intarziere, la 3-4 zile dupa ce ele au fost scrise. Le-am citit insa cu real interes, asta pt ca eram in tema cu cele discutate in conferinta de presa de AP, IM, SG, si eram tare curios sa vad fiecare ”postac” tribunist pe ce pozitie se afla si cam care era starea lui de spirit inainte de anuntul facut de Arpi. Dintre toate comentariile, cele ale optimistului Caneto mi-au parut de departe cele mai avizate, cele mai bine ancorate in realitate, motiv pt care propun sa fie declarat ”vizionarul” Tribunei, ca oricum postul asta cred ca e inca vacant aici. P.S. Caneto, sigur nu esti si tu unul dintre cei 29 de noi actionari ? 🙂 Nu de alta, dar prea le-ai nimerit in ultimul timp.

    Apreciază

    • Ai văz’t, am ajuns un adevărat corn al Tribunei. 🙂 Că el tot nu a pomenit înainte de conferinţă de ieşirea lui PA din acţionariat, numai după. 🙂 Nu, n-am prins lista de 29, mai stau la coadă, sunt în faţa mea doi emiri, un pakistanez şi încă unul, cred că-i din Tibet. 🙂

      Apreciază

  8. Stimabile domn Caneto, nu e cazul sa ma iei „peste picior”(!), nu am incercat sa fiu ironic,imi doream sincer sa-l felicit si sa-i multumesc aceluia care a facut posibila, „viata dupa moarte”(!); sa-mi arunci replici de „depou”, chiar ca te descalifica. Hai CFR!

    Apreciază

    • Nu cred că te-a luat omul „peste picior”. Well. Săracul patron n-a găsit (deocamdată) pe potentul care să preia echipa sau să contribuie măcar la susţinerea ei. Geaba, nici seicii nu vor în Românica… Poate coreenii, cei din sud :-). Au poate cinezii… Până atunci, tre să accepţi că tot Paszkany e responsabil. Pentru toate, deci şi pentru lucrurile bune, domnul fie lăudat 🙂

      Apreciază

    • Scuze, departe de mine gândul să fac mişto de tine. Mă gândeam doar aşa, să fie grija lor pe unde-şi scot cămaşa, iar grija noastră să fie bucuria că ei îşi fac încă griji pentru club. 🙂

      Apreciază

  9. Cred că putem pune cruce noțiunii de „next level”, care o luase razna în imaginația unora și să inventăm noțiunea de „new level”, care nu promite marea cu sarea și deșertul cu turma de cămile, dar parcă e mai simpatică, mai realistă, mai din popor, cu un optimism moderat spre blând. Deci, se oferă cineva să inventeze noua noțiune de „new level”?

    Apreciază

  10. Dupa o lunga perioada de timp ma uit din nou la un meci transmis de trustul pro. PENIBIL, atatea reclame plus comentatorii. AI de mine si de mine, faptul ca tineau pe fatza cu oile nu e cine stie ce dar ce tampenii debitau, pfoai, si cand te gandesti ca acum cativa ani trebuia sa ii suporti la meciurile de CL. Sper sa nu prinda niciunul un transfer la Look TV sau Transilvania Live.

    Apreciază

    • Am vazut meciul numai din min 65, comentatorii de un penibil gretos, mai aveau putin si faceau pe ei de emotie ca Steaua da o bashina. Nu sunt fan al Astrei, e o echipa destul de solida, dar prea confuza, nu-l simpatizez deloc pe baiatul „destept” din energie care o finanteaza, Steaua a fost mai buna pe ansamblu, dar ma bucur ca nu a castigat Steaua. Cat despre viitoarele comentarii de pe LOOK, nu pot sa va spun decat atat: daca n-ai iluzii, n-ai parte de deziluzii.

      Apreciază

      • In repriza a 2-a Astra mi s-a parut mult peste Steaua, a ratat 3 ocazii mari iar dobitocul de comentator zicea ca oile sunt o echipa mare ca nici nu se vede omul in plus, pe final Steaua e echilibrat lucrurile iar in prelungiri a pus stapanire pe meci. Astra mi s-a parut ca a jucat pe stilul CFR-ului in CL dar a ratat mult prea mult, un Bastos iti baga 2 goluri din 3 sanse la ocazile lui Budescu sau tipului care a fost la Inter si AC MIlan(imi scapa acum numele). Elminarea jucatorului de la Giurgiu mi s-a parut absolut gratuita. Astra are jucatori intersanti , un antrenor destul de ok(desi a facut cateva declaratii an pulea dupa un meci jucat in Gruia) , dar pacat ca de vames si patronului care are „afaceri” in agricultura.

        Apreciază

        • Alibec e tipul care a fost la Inter. Ne-a aratat de ce l-a luat Inter, dar si de ce nu l-a tinut. Pe cat e de talentat, pe atat e de idiot. Eliminarea a fost corecta, si-a lovit intentionat adversarul fara minge. Ioan Niculae e fost ofiter SIE (daca exista „fost” in serviciile secrete) si si-a facut averea din contractele de intermediere a energiei (asa numitii „baieti destepti din energie”). Acum are afaceri si in agricultura, cand ai facut un miliard de euro din energie, te bagi in afaceri peste tot. Presupun ca la el Astra e doar o modalitate de a spala imaginea si probabil niste bani.

          Apreciază

  11. Oaia neagra (scuzele de rigoare fata de eventuali cititori din Africa, expresia se foloseste strict la sensul figurat) si miorita laie bucalaie au ratat pentiurile, facandu-i pe comantatori Pro TV sa planga. Ma bucura victoria Astrei, nu ca mi-ar fi la inima, dar oricum era echipa „cea buna” care isi apara sansele impotriva unei echipe supraevaluate si supralaudate, in fata unui stadion ostil. Cand macelarul de Sanmartean si-a primit cartonasul am zis ca in sfarsit se arbitreaza corect. nesimtiti de comentatori au speculat imediat ca trebuie eliminat un jucator si de la Astra, in aceste meciuri se restabileste egalitatea ( cand noi am jucat cu Dinamo si a fost eliminat cadu in finala supercupei de ce nu s-a restabilit egalitatea!? ) si a si fost eliminat alibec aproape pentru nimic. Mai putea si Szukala sa-si primeasca al doilea galben pentru talpa linistit. In fine, e mai bine ca s-a intamplat asa. De remarcat insa cat de profesionist au executat penaltyurile cei de la Astra. Degeaba le-a ghicit tatarusanu, se duceau la colt, puternic.

    Apreciază

  12. Comentatorii, PENIBILI(!); de la un cap la altul au excelat in afirmatii -pro Stelemeaua; un meci care ne-a mai demonstrat, inca odata, in plus, „valoarea” si „nivelul” submediocru al fotbalului autohton; sa nu uitam ca a fost o finala intre loc.1 si 2 ale campionatului L.1; si in aceste conditii mie greu sa cred ca ne vom mentine, in primul esalon, fara nicio infuzie mai consistenta de capital, care sa aduca, macar 2-3 valori(!)

    Apreciază

    • Trebuie să fiu plin de fair play și să spun că fac ceva (vorba lui Amne: oare pe Tribuna CFR e voie să folosesc expresia din popor „mă cac”?) în mod egal pe Astra și pe Steaua: Hai CFR !!!

      Apreciază

      • Spre ce ne indreptam daca nu mai stim nici sa radem? Devenim la fel ca „fanii” lui * (oare am voie sa folosesc cuvantul U)?

        Apreciază

      • Din păcate, eu am ratat aseară să nu văd meciul. Până să intru pe Tribună azi dimineaţă, eram ferm convins că finala Cupei României este programată pentru sâmbătă. Mi-am luat poplapte, am reparat fotoliul meu preferat, toate de-a pula (oare e permis pe Tribună, pot să scriu degeaba?), că nu mai cum să nu mă uit la meci.

        Apreciază

      • Pai fix ce au zic comentatorii s-a intamplat, au fost 40 de mii de fani care au disparut la infrangere, nici macar nu si-au aplaudat favoritii la final.

        Apreciază

        • Pai cum, nu ne spuneau ei meci de meci ca doar CFR-ul are suporteri de rezultat? Lasand gluma la o parte, ce s-a intamplat aseara ar fi o tema de licenta buna la o catedra de psihologie. „Mentalitatea suporterului roman in 2014”

          Apreciază

          • Care suporteri? Un suporter e cu echipa si la bine si la rau. Astia sunt niste derbedei frustrati, niste necia nimeni, care se lipesc de o imagine de succes ca sa aiba si ei o identitate.

            Apreciază

  13. Deseara avem fotbal adevarat(sper) si noroc ca e transmis pe 3 posturi si oarecum am de unde alege unde sa ma uit, sper sa nu trebuiasca sa ma uit la un post strain.

    Apreciază

  14. Mai baieti mai,(tribunisti)pai voi sunteti oameni seriosi?Lipsesc si eu o saptamana (am fost in miticistan la pescuit) si voi dati peste cap organigrama clubului.Schimbati actionari,jucatori (pr cand si antrenorul).Un lucru insa nu am inteles la toate schimbarile acestea (inclusiv cele de la look si transylvaniatv)plec dar raman cu tine.Eu am impresia ca AP a inchiriat apartamentul pe o perioada de zece ani dar proprietar tot el ramane,chiar daca nu intra in apartament pentru moment(intimitatea chiriasului na).Jmecher AP asta,il mai lasa si pe omul lui de baza si de incredere IM sa taie si sa spanzure in continuare ,chiar cu puteri sporite.Dubioasa treaba na.

    Apreciază

      • Sa stii ca somnilor le-a placut echipamentul CFR-ului (ca asa m-am prezentat acolo,si cu fularul pus la vedere in masina) am prin peste 160kg in trei zile,cel mai mare de 39 kg si ultima noapte la un atac mi-a indoit carligul (si cu patentul este greu de indoit,dapoi cu gura).Despre accent ,patronul nu si-a dat seama ca is hungur.

        Apreciază

        • Nici nu ma asteptam la asemenea fineturi din partea lui. Dar n-a incercat totusi sa te converteasca la religia adevarata, cu argumente de genul, „femeia te inseala, Steaua niciodata”? :-)))

          Apreciază

    • Cum să nu intre în apartament? 🙂 „Portughezul Cadu s-a întâlnit cu Arpad Paszkany înainte de a pleca în vacanţă, pentru a afla dacă viitorul său mai este legat de CFR Cluj.” link Păi, ce, Cadu stă la discuţii cu 29 de firme? 🙂

      Apreciază

      • Despre asta vorbeam si eu.Daca a cedat clubul ,ce treaba mai are cu ,Cadu?Cat despre Cadu,eu cred ca ar fi bine sa ramana,chiar si dupa ce termina cu fotbalul,pe langa faptul ca merita,mai poate ajuta clubul.Caneto tu ai spus ca sunt50% sanse sa ramana,eu spun80%,nu cred ca se arunca bani asa pe un jucator de 32 de ani.Contract (chiar daca injumatatit) mai bun ca si la CFR va gasi greu.In Portugalia in nici un caz, asa ca volens-nolens nu prea are ce face,plus ca la oferte asemanatoare cu cel al CFR-ului probabil alege CFR-ul.Hai CFR.

        Apreciază

    • Aproape ca am uitat.Poate in felul acesta protejeaza si clubul,de acuzele care puteau veni (sigur veneau)din cauza conflictului de interese in legatura cu televiziunile care vor transmite liga1.Parca tolontan sau care zicea ceva de oarisce lucruri necurate cu drepturile de transmisie,si daca este vorba de CFR sigur nu vor uita sa dezvolte subiectul si sa sape adanc,si cum este normal fiind vorba de CFR sigur ne murdareau.Asa nu mai au subiect de dezvoltat Arpike este un simplu „suporter”,poate isi face si el cont pe Tribuna si in tandem cu Bela vor beskeli conducerea, daca treburile nu merg bine la echipa.:-)) Hai CFR.

      Apreciază

      • Luis, ce e greu de inteles? IM este in pofida calitatilor sale medicale indoielnice presedinte doar datorita increderii pe care AP o are in el. Ca pe linga chestiuni de diagnostic si tratament are si o lipsa de cunostinte in materie de „om de fotbal”. Daca ai uitat, il rogi pe Bela sa iti dea copy paste la oricare din ultimele 2857 de postari pe care le-a avut. Acum ca AP a plecat „pe persoana fizica” , IM este tot presedinte. Poti alege intre variantele urmatoare: 1. stie subit fotbal 2. are increderea celor 29 de companii investitori 3. s-a cuplat cu gagica lui Hora.

        Apreciază

        • La urma urmei ai dreptate,cum spunea un mare savant al vremurilor noastre”tre sa ne fie rau ,ca sa ne fie bine”.Nu-i problema daca s-a cuplat cu pretena lui Horica,problema era daca se cupla cu Horica,atunci nu mai scapam de el.Hai CFR.:-))

          Apreciază

    • Pare rău pentru suporteri, dar Atletico a jucat urât, ultadefensiv (hit and run). Presupun că e greu să joci împotriva unei echipe mari, catenaccio ajută, uneori. Nu şi de data asta.

      Apreciază

      • Da, desi mi-s antipatice echipele de genul Real, Barcelona, Chelsea, City astazi echipa mai buna a castigat pe deplin meritat. Imi pare rau de fanii lui Atletico, frumoasa finala oricum.

        Apreciază

  15. Toate cate s-au intamplat in ultimul timp, sunt cu acoperire finala decenta pentru Clubul CFR. Chiar daca unii nu accepta multe lucruri celor care au condus „destinele” Clubului , totusi, trebuie apreciati in mod obiectiv. CFR 1907 Cluj intra in ” NEW LEVEL ” , asa cum bine a iterat Dl Cj07CFR. HAI CFR !

    Apreciază

  16. Arpy a dovedit inca o dată că e băiat deștept. Cand multi cântau deja prohodul echipei din Gruia, el a găsit o șmecherie managerială pentru a pastra echipa pe prima scena. Multumim, Arpy, si sper sa te întorci din Dubai seic, sa bagi din nou milioane grele in locomotiva visinie! Pana atunci, vom invata ce-nseamnă „new level”…

    Apreciază

    • Citind comentariul tau mi-a pica fisa ca seicul asteptat sa vina ca investitor la CFR e tot AP, dar peste vreo 2-3 ani.

      Apreciază

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.